Det våras för SHL – Färjestad och Frölunda


► Veckan lång har vi tänkt bort corona, drömt om SHL-hockey, kikat på de olika klubbarnas trupper.
► Till slut kom vi fram. Till lag 13 och 14.
► I dag handlar det om Färjestad och Frölunda. Välkomna att fullfölja SHL-genomgången.

Rakapuckar.com bild


TIDIGARE I DEN HÄR lilla serien har ni kunnat sätta tänderna i:

Växjö och Malmö.

Brynäs och Skellefteå.

Djurgården och HV71.

Rögle och Oskarshamn.

Leksand och Örebro.

Luleå och Linköping.

Ni som hängt med i veckan vet, för er andra, kort förklaring inför helgens avslutning:

Inga kan de olika SHL-lagen så bra som lokaltidningsjournalisterna. Jag tog därför hjälp av dessa för att ge er en bild av läget här och nu.

Frågorna de fick, frågorna ni kan se svar på nedan:

1. Lagbygget så här långt, plus och minus?
2. Var står klubben just nu som du ser det?
3. Vad saknas? 
4. Rimlig förväntning 20/21: slåss om guld, topp 6, slutspel, undvika negativt kval? 

Rakapuckar.com bild

Jag har också gett er mina tankar om varje lag, och det blir förstås ingen skillnad i dag, det samma gäller för de båda F-lagen.

Det var aldrig någon ranking, lagen kom inte i någon uttänkt ordning, hipp som happ gällde – och nu är det slutligen dags för:


## Färjestad
Journalist: Johan Ekberg, vf.se

1. 
Plus: Efter förra sommarens plundring har visserligen även nu nyckelspelare försvunnit (Linus Johansson, Marcus "Lilliz" Nilsson och delvis Jesper Olofsson) men Färjestad lyckades stoppa blödningen genom att få behålla både Gustav Rydahl och Michael Lindqvist som lika gärna kunde ha flyttat de också. Därmed finns i alla fall någon slags ryggrad kvar.
De senaste årens gladhockey har även gjort klubben attraktiv för spelare att välja för att ta nästa kliv (Olle Lycksell och Jacob Peterson) vilket nog allra mest belyser den totalsvängning hangarfartyget Färjestad gjort de senaste åren.
Minus: Att tappen inte känns så stora när en landslagscenter, tillika lagkapten, samt hela SHL:s poängkung försvinner säger kanske mer om hur mycket Färjestad fått se försvinna de senaste åren än något om årets sommar ... 
Dessutom: Efter ett halvårs förhandlingar utan att komma överens tyder inget just av den anledningen på att Färjestad och Per Åslund plötsligt skulle göra det nu. Kilskillen må fylla 34 år i år, men han slutade sjua i poängligan förra säsongen. Och då pratar vi inte om den interna, utan hela SHL:s poängliga.


2. 
Starkt. Färjestad har framför allt lockat fansen tillbaka och sett till att man trots att lagbygget är bland de dyraste år efter år ändå går runt – och ofta plus (prognosen är litet plus även i år, trots det inställda slutspelet). SHL:s överlägset rikaste klubb har därmed alla möjligheter att fortsätta satsa mest, och pengar vinner som vi vet alltid i slutändan.

3.  
Klubben jobbar stenhårt på Jesse Virtanen, och det kan man förstå då man annars skulle komma tillbaka med i princip samma backbesättning som förra säsongen bara hade Brynäs, Leksand och Oskarshamn bakom sig när det kom till insläppta mål. Att förbättra defensiven är prio ett inför 20/21.

Rakapuckar.com bild

4. 
Slåss om guld. Något annat finns inte efter de senaste årens topplaceringar i ligan.

 

## Lemans tankar:

Snabbt först om vad jag inte kan sluta tänka på: Per Åslund. Hans agenter måste ha krävt åt helsike ”för mycket” i lön, annars begriper jag inte varför det här inte är löst.

Åslund studsade tillbaka efter svåra hjärnskakningsproblem 18/19, gjorde 41 poäng, sjua i SHL, bara Marcus Nilsson var bättre internt. 33-åringen från Kil äter, sover och ni vet vad Färjestad, jag hade knutit upp Åslund på ett par, tre år istället för att ge mig in i jakten på Jonathan Dahlén som bara hade stannat en säsong ändå.

Jag förutsätter att Åslunds lönekrav är närmast bisarrt höga. Enda vettiga förklaringen för mig.

Annars är ju Färjestad, under Peter Jakobssons, Thomas Rhodins och Johan Pennerborns ledning numera synnerligen välfungerande, det andas ordning och reda, lugn och ro, det värvas med tanke, det tycks finnas en röd tråd, och jag gillar kollegan Johan Ekbergs formulering ovan om ett hangarfartyg som gjort en totalsvängning.

I dag vill unga spelare till Karlstad för att utvecklas (som Jacob Peterson, som Olle Lycksell), den offensiva, fantasifulla, spelglada hockeyn lockar. 

Nästa steg: bevara det offensiva men skapa en i alla fall lite, lite tryggare defensiv. Bara de tre bottenlagen släppte in fler mål än FBK:s 146 förra vintern. 

Backarnas fel? Naturligtvis inte, bara titta på den namnkunniga besättningen. Fem man försvarar, fem man anfaller. Det handlar om ett helhetsgrepp när Johan Pennerborn & Co ska försöka skruva lite. Men okej, ut med Lucas Ekestål Jonsson (Rögle) och in med defensivt starke JVM-kaptenen Adam Ginning (LHC) kanske betyder något. 

Vad som verkligen skulle betyda något är om inte Jesse Virtanen fick bättre napp ute i Europa.

Rakapuckar.com bild

På målvaktssidan imponerade unge Arvid Holm på mig, nu får han stöd av norrmannen Henrik Haukeland. Det känns väl … okej.

Framåt är Gustav Rydahl a) bättre än någonsin och b) centern som ska leda. Jacob Nilsson och namnen Peterson är spännande additioner med tydliga roller, och att Michael Lindqvist valde att stanna – oj, det var värdefullt. 

En hemmastad Victor Ejdsell kan nog vara ännu bättre nästa säsong, men något mer är säkert på gång, må det bli Åslund eller annan lirare. Anton Wedin (HV71) fanns till exempel på radarn.

Förresten, hur många mål Färjestad gjorde? 173. Inget annat lag var nära.

Nyfiken på: Albert Johansson, 19. Går ju inte att komma ifrån den unge backen, så bra som han var under sin debutsäsong. Rogers pojk, om någon inte fattat det.

 

## Frölunda
Journalist: Johan Rylander, gp.se

1. 
Sportchef Fredrik Sjöström har analyserat rätt – och förstärkt på de positioner som det brast som allra mest förra säsongen. I försvaret, vill säga. Ut med floppen Karl Stollery och inget nytt förtroende för Brandon Gormley – och in med SHL:s kanske mest intressanta juniorback Mattias Norlinder från Modo Hockey. Med utveckling kan den spelskickliga tvåvägsbacken bli hela säsongens utropstecken. 
Lägg till det Stefan Elliott från Dinamo Minsk. Jag minns honom väl från HV71-tiden – och skulle säga att likheterna med Chay Genoway är fler än olikheterna. Dessutom utrustad med ett kanonskott som han älskar att avlossa. Minuset är väl att ingen stark och lite elakare back är inhandlad, men det kommer när som helst skulle jag tro. 


2. 
Laget står väl rustat vid en tidpunkt av säsongen när SM-finalerna egentligen precis har avslutats. Och jag kan avslöja att Roger Rönnberg tänker låta Lucas Raymond spela i en PP-uppställning i samma roll som Ryan Lasch hade. Raymond ska ju draftas om några veckor och ska, om inte NHL-klubben kräver annat, ta det första året att mogna i SHL. Har fått platsen intill kapten Joel Lundqvist i omklädningsrummet – och nu ska det lyfta. Lär också få mer tid och utrymme i PP än i spel fem mot fem. 

3. 
Jag saknar kanske en riktigt vass målskytt. Lite av en Fredrik Pettersson, en prickskytt som bara kliver in i PP och står i nån av tekningscirklarna och nyper upp skott i krysset.

Rakapuckar.com bild

4. 
Fansens rimliga förväntning i Göteborg ska alltid vara SM-guld. Så pass mycket pengar lägger Frölunda på sin trupp, så pass skicklig är organisationen. Jag tror på SM-final mot Luleå Hockey. 


## Lemans tankar:

Jag kommer förstås, givet att Frölunda är laget jag följer hårdast, gå in mer i detalj i andra inlägg, mycket har ni säkert redan läst, mycket vet ni redan, men bara detta:

Målvakter: stabila, god SHL-klass. Båda bra nog att vinna SM-guld med, utan att för den sakens skull kunna göra det i princip på egen hand. Men hockey fungerar inte så.

Backar: Stefan Elliott var ett utmärkt förvärv, Frölunda jagar något mer av god klass, något vi väl (lite slarvigt) kan kalla topp 4-klass, och då är det ju en bra blandning av rutin, stabilitet och ungdomlig talang. 

Mattias Norlinders uppsidor behöver man ha legat under en sten för att inte förstå, men man ska inte glömma att Frölunda tror sig få fram betydligt mer i Filip Johansson. Roger Rönnberg öste beröm över honom när vi talades vid häromdagen.

Forwards: Känns klart mer spännande än förra säsongen (jag utvecklar i senare text), utan Ryan Lasch krävs större delaktighet, fler kommer kliva fram och ta plats, och säg så här:

Det är ju ingen hemlighet att nästa säsong ska vara Lucas Raymonds. Att det är nu han kommer matchas i en topp 6-roll, vara given i power play, det har vi varit inne på egentligen sedan en bit in på förra säsongen. 

Förutsatt att draftande NHL-klubb inte har alldeles för bråttom och vill sätta Lucas i AHL (det vore ett misstag) så kommer urfrölundaiten verkligen få chansen att så stå ut. Jag är fortfarande lite kritisk till matchningen förra säsongen, jag tror inte jag kommer var det under den kommande.

Jan Mursak utnyttjades inte på bästa vis i Bern, jag förutsätter att han har hunger och vilja att bevisa vad han kan prestera givet en roll som toppspelare. Johan Sundström börjar på en högre nivå, Nicklas Lasu har mer offensiv i sig (mentalt, tror jag), Joel Lundqvist är ett 38-årigt fysfenomen, och här finns ung spännande talang som vill slå igenom, jag tänker på Raymond, Karl Henriksson, Linus Nässén (20 i dag, grattis!) och Elmer Söderblom, men även på det som bubblar i J20 (Daniel Torgersson, Theodor Niederbach).

Tydligare roller i år. 

Tydligare hierarki. 

Stor fördel, som jag ser det.

Och behövs tillskott, då lever ju SHL-trupperna till 15:e februari.    

Betyder det att jag förutspår SM-guld? Herregud, nej! Däremot ett mer välfungerande lag, ett som sitter bättre ihop, ett som under grundserien skaffar sig bättre förutsättningar för slutspelet. Hur det går där vet vi inte, så små detaljer avgör. Vi vet ju förresten inte hur det hade gått i år heller, Frölundas trend var inte pjåkig, kvalitén i avgörande matcher rätt hög.

Nyfiken på: Karl Henriksson. Jag tyckte han var riktigt bra, det lilla han fick vara med. Minns CHL-finalen där han var delaktig i ett mål men ändå bara fick två, tre minuter. Mycket spänd på att se Karl.

***

Okej – tack, alla ni som varit med i veckan. Hoppas ni blivit lite klokare.

Tack också för att ni förstår:

rakapuckar.com är beroende av att läsarna visar förståelse och betalar för sig.

1 kr/dag, alltså 30 kr/månad, är minimiavgiften.

Det är fullt tillåtet att överskrida den …

Betalningsmodeller:

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13 

För er utomlands behövs:
IBAN: 1950000000050010076913 
Bic: ESSESESS 

***

Till sist: syttende mai i dag – grattis, Norge!

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
21 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein , 4 månader sedanSvara

  Tack för din genomgång. Mycket bra och läsvärd. Alltid bra att få lite koll på motståndarna, för utan dem, inga matcher...
  Extra kul att du pratade med Johan R, här. Funderade lite på hur du skulle göra... ;)

  • Kommentar avatar
   EDWARD 51, 4 månader sedanSvara

   HL, säkerligen en magnifik genomgång av samtliga SHL-lag!
   Ska vara ärlig och erkänna, att jag bara som hastigast(kursivt) har dragit igenom dem. Men tro inte, att det för den skull är ett bortkastat arbete av Dig för min del. Det går inte till spillo och när väl Frölunda efterhand kommer möta dem en o en - så blir det perfekt att kunna titta tillbaka och studera igen varje enskilt motståndarlag.
   Ska Frölunda vara med i toppen, så finns det inget lag som ska skrämma oss! :)

   • Kommentar avatar
    Martin , 4 månader sedanSvara

    Tack! Intressant läsning.

    • Kommentar avatar
     robert ström, 4 månader sedanSvara

     Är tveksam till Raymond då han inte visat något utan är som bambi på hal is..bland dom stora pojkarna så ligger han mest på isen och undrar vad som hänt..men har han fått 10 kg mer muskler och tuffare psyke så ja kanske men ännu så länge mkt blek...i övrigt helt klart ett bättre lag och för min del bara plus att Ryan inte finns kvar...

      Kommentar avatar
      Manne , 4 månader sedanSvara

      Helt enig angående Raymond. Jag tror inte på något genombrott. Killen är 17år, det behövs mer styrka. Väger alldeles för lätt för tillfället.

      Kommentar avatar
      Richard, 4 månader sedanSvara

      Är av total motsatt tanke gällande Raymond.Tror på ett rejält kliv till nästa säsong. Mer tränad och mer bekväm med vad som krävs. Tror inte på underverk men det kommer vi se tidigt att han går åt rätt håll.

    • Kommentar avatar
     tb en back en c ok bra i krysset 1 back 1 forward , 4 månader sedanSvara

     tb

     • Kommentar avatar
      HL, 4 månader sedanSvara

      Robert Ström: du menar alltså att Ryan Lasch var dålig i Frölunda? :-) Just nu har vi ingen naturlig målskytt...saknas spets där.

      • Kommentar avatar
       Herr Lakers, 4 månader sedanSvara

       Hoppas verkligen Raymond lyckas hyfsat men sedan handlar det alltid om poäng. Hoppas nästa år blir hans år alltså att han får testa sina vingar kommande säsong för att nästa år vara en ledande spelare.
       Joel verkar ju aldrig ta slut. 38 år är ingen ålder. Frågan är om han levt lite rajjans passning. Har tiden kommit ifatt honom eller är han bättre än någonsin?

       • Kommentar avatar
        Daniel B, 4 månader sedanSvara

        Vi har tidigare diskuterat om en målskytt inte hade varit bra att ha. Jag känner så här, får man in en bra back till (Sagt att det ska värvas) och sen förlänger med prinsen och en målskytt av klass, då anser jag att laget är komplett. Nu har det sagts av dig HL att någon forward inte kommer värvas och det köper jag i dessa tider. Vi har en stark forwardsuppsättning med Joel, hjalle, purre, Murre, Sundström och friberg. Kan man få Raymond att höja dig ett snäpp så har vi en målskytt. Fbk och Luleå har tillsammans med Frölunda tycker jag har starkast truppen. Nu håller vi tummarna att det blir spel i sep. Oavsett om det är med eller utan publik.

         Kommentar avatar
         Daniel B, 4 månader sedanSvara

         Oj, blev några fel i texten men ni förstår vad jag menar.

       • Kommentar avatar
        Tobias , 4 månader sedanSvara

        Leman du skriver det inte finns ngn stor o elak back.. i mina ögon e ju Jens Olsson just en sådan .. Va ju ett riktigt har objekt dom gångerna man såg matcher mot Malmö,.. Han måste väl ändå fylla den rollen ganska bra

         Kommentar avatar
         Henrik Leman, 4 månader sedanSvara

         Var skrev jag det??? Vad gäller Olsson: rutinerad, kan sätta igång spelet, allround men inte primärt värvad för defesnsiven. Lite lagom elak kan han ju vara ändå. ;)

         Kommentar avatar
         Henrik Leman, 4 månader sedanSvara

         *defensiven

         Kommentar avatar
         Tobias , 4 månader sedanSvara

         Här Leman :) Minuset är väl att ingen stark och lite elakare back är inhandlad, men det kommer när som helst skulle jag tro.

         Kommentar avatar
         Henrik Leman, 4 månader sedanSvara

         Men Tobias, du har väl sett att jag i varje text låter en lokal journalist uttala sig om varje lag? I det här fallet Johan Rylander, GP, om Frölunda. Detta du lyfter fram är ju hans ord. Läs gärna igen så ser du. :) Ha det gott!

       • Kommentar avatar
        affe, 4 månader sedanSvara

        "Och jag kan avslöja att Roger Rönnberg tänker låta Lucas Raymond spela i en PP-uppställning i samma roll som Ryan Lasch hade."
        Ehm, INGEN kommer få samma roll som Lasch. INGEN

        • Kommentar avatar
         Benji , 4 månader sedanSvara

         Tack för din genomgång. Mycket bra och läsvärd, som vanligt ett jättejobb. Hoppas Raymond kan lyfta jag tycker att han var för dålig hör A-laget förra säsongen och ja han fick chans efter chans, istid förtjänar man. Däremot håller jag inte med dig om Lasu, en kanonkille men begränsad spelare han är och förblir defensiv. Trevlig söndag

         • Kommentar avatar
          Jan Westerberg, 4 månader sedanSvara

          Tycker att Frölunda borde hugga på Jesper Olofsson. Jo jag vet att han vill utomlands men i dessa tider är det nog inte så lätt. Tror helt klart att han kan producera runt 25 mål på en säsong.,
          Tror också att hans lön ryms inom budget.

           Kommentar avatar
           Manne , 4 månader sedanSvara

           Kosingen behöver du inte vara orolig för. Det finns så att det räcker och blir över. Garanterat!

         • Kommentar avatar
          Rallyclay , 4 månader sedanSvara

          Tack för denna genomgång. Det är ju alltid lika roligt innan serien drar igång och alla nyförvärv (oavsett lag) är superbra :-). Tycker Frölunda har ett spännande lag på gång. Lika trubbigt framåt som för två år sedan och då blev det ju guld. Nu kommer en säsong då ungdomarna måsta ta kliv framåt och då naturligtvis också få spela regelbundet. / claes

          • Kommentar avatar
           Mats Andreasson, 4 månader sedanSvara

           Tack för dessa ypperliga genomgångar av samtliga lag. Gött o ha lite kött på benen inför kommande säsong. Dina krönikor är av toppklass.

           • Kommentar avatar
            Rolf, 4 månader sedanSvara

            Vi kan bara glömma Raymond. Han kommer spela i NHL efter sommaren.

            • Kommentar avatar
             Conta, 4 månader sedanSvara

             Raymond i NHL efter sommaren?
             Tror inte det finns något lag i NHL som vågar chansa på Raymond redan.
             Raymond har väldigt mycket kvar att bevisa. Förra säsongen visade att han inte var helt redo för Shl. Nej grabben behöver växla upp i Shl först.

              Kommentar avatar
              Herr Lakers, 4 månader sedanSvara

              Även om Raymond gör 15 eller 35 poäng så det alltid så bråttom. Att leda är ett lag är mer än att göra lite poäng. Då ska man krossa motstånd. Klart gör han 45 poäng eller mer och visar att han redan nu kan dominera när det gäller. Men de är tunga papper på en ung spelare. Bättre att låta han spela först och snacka sedan. Varför lägga onödigt tryck på honom att han ska ersätta rajjans?

              Kommentar avatar
              Henrik Leman, 4 månader sedanSvara

              Conta: Att Raymond ska spela i NHL kommande säsong är det nog ingen som tror. Mööööjligen kan draftande NHL-klubb vilja sätta honom i AHL, i "sitt" program, men många klubbar har väldigt kloka representanter som säkert ser att Lucas behöver bygga på sig lite och smälta in i seniorhockeyn, och att detta nog görs bäst i alla fall med ett år till på hemmaplan.

              Kommentar avatar
              Conta, 4 månader sedanSvara

              Nej Leman jag tror inte på Raymond i NHL så här tidigt men signaturen Rolf tror visst på det. Nej Raymond behöver minst en säsong till i Shl, troligen 2 säsonger till för att nå NHL.

              Kommentar avatar
              Henrik Leman, 4 månader sedanSvara

              Inte riktigt säker på att "Rolf" är allvarlig. ;)

              Kommentar avatar
              Manne , 4 månader sedanSvara

              Raymond har en bra bit kvar till NHL.

            • Kommentar avatar
             Niklas, 4 månader sedanSvara

             Leman glöm inte att Henke kommer hem

              Kommentar avatar
              Henrik Leman, 4 månader sedanSvara

              Tror du det på allvar? Okej. Först ska NHL spela klart, sedan ska han och Rangers sätta sig ner och reda ut vad de vill. Någon gång i september, kanske. Om det går som det ska. Om det blir utköp, då ska Henke inte vilja stanna i NHL, då ska han vara sugen på ett år i Frölunda, rycka upp familjen, åka hem, och så ska Frölunda hux flux låna ut Mattsson eller Rubin. En bit in i den svenska säsongen. Säger inte att det inte KAN hända, men det är en bit dit ...

              Kommentar avatar
              Herr Lakers, 4 månader sedanSvara

              Henke har ju absolut inget att tjäna på att avsluta i Frölunda. Då skulle han lämna för Frölunda för något år sedan. Men han kan ju joina gubbligan monstret och fästen som spelar för att vinna men lika mentor. Är Henke sugen på det.

              Kommentar avatar
              Manne , 4 månader sedanSvara

              Vad yrar du om Herr Lakers?

              Kommentar avatar
              Herr Lakers, 4 månader sedanSvara

              Manne. Dags för sig att steppa upp och bidra lite. Varför skulle välja Frölunda och om han gör det.

              Kommentar avatar
              Anna Agdestein, 4 månader sedanSvara

              OM Henke skulle komma åter till Sverige och SHL finns det givetvis inget annat lag för honom än Frölunda. Om man vet något om bröderna Lundqvist, är det inget snack om den saken!

              Kommentar avatar
              Herr Lakers, 4 månader sedanSvara

              Självklart. Men frågan är ju vad det ger Henke. I samma andetag som han tvingas lämna NHL får han ge upp tanken på att vinna NHL. Har han motivation att höja sig i Frölunda. Återstår att se. Hade varit ett bra affischnamn för Frölunda och SHL. Men sportsligt är en annan sak. Vi får se.

              Kommentar avatar
              Manne , 4 månader sedanSvara

              Lägg energin på Växjö istället, Herr Lakers

            • Kommentar avatar
             Henrik Leman, 4 månader sedanSvara

             Tack, alla som kommit med snälla, uppmuntrande ord om texterna i den här lilla serien!

              Kommentar avatar
              Daniel B, 4 månader sedanSvara

              Tack själv för bra texter. Intressant att få info om andra lag som man annars inte får.

              Kommentar avatar
              Henrik Leman, 4 månader sedanSvara

              "Klipp ut och spar", hade man sagt på papperstidningens storhetstid. ;)

              Kommentar avatar
              Daniel B, 4 månader sedanSvara

              Får göra det.:)

            • Kommentar avatar
             JES, 4 månader sedanSvara

             Är Printzen inte längre med i Frölundas planer, det sista som man hörde var att de fortfarande diskuterade. Men det var ju länge sedan ???

              Kommentar avatar
              Henrik Leman, 4 månader sedanSvara

              Jodå, skrev om det i förra veckan, faktiskt. Exakt HUR mycket han är med är svårt att säga, men Fredrik Sjöström poängterar noga varje gång jag frågar att Printz är kvar i snacket. Det handlar om vilken back Frölunda hittar i övrigt. Ännu en ska ju in, helst topp 4-klass, och spelartypen på en sådan avgör nog rätt mycket huruvida behovet av Printz finns eller ej. Frölunda är ju inte i ett läge att bara peka och välja, är en bit ner i hierarkin, blir det en mer defensiv back som plockas in kanske behovet av Printz är mindre, en mer offensiv och behovet kanske är större. Ungefär så tror jag det är, men jag har inga säkra indikationer på något.

              Kommentar avatar
              JES, 4 månader sedanSvara

              Tack för svaret ! Då fattar jag, behovet av en offensiv och spelskicklig back är stort som det ser ut nu, hittar man inte en sådan spelare så ser backuppsättningen väldigt tunn ut.

              Kommentar avatar
              Henrik Leman, 4 månader sedanSvara

              Mja, så jäkla tunn vet jag inte, inte sedan Elliott kom in. Lägg till Norlinders spelskicklighet, så. Men visst hade Frölunda mått bra av ännu en back av god klass.

            • Kommentar avatar
             Bengt Andersson, 4 månader sedanSvara

             Det kan ju också bli så att Jesper Olofsson ritar på för ett år till för FBK.
             Eller vill han ha miljöombyte, Jag tänker på doften från saltvattnet, och makrillfiske på Västkusten, eller väljer han ytligare ett år abborrmete på Vänern mellan träningspassen.

             • Kommentar avatar
              TL, 4 månader sedanSvara

              Tack för en bra genomgång av lagen. Skönt att kunna läsa om lite hockey i dessa tider. Swishade nyss en slant!


              Lämna en kommentar