Måndagssnack – nu är det er tur igen ...


► Lite försenat, men här är den:
► Måndag – Morning Mailbag.
► Vi snackar hockey, och på självklart på tapeten: Djurgården –Frölunda i kväll.

Rakapuckar.com bild


SÖNDAG BRUKAR VARA min lediga dag, men i går fanns ändå en del läsning här inne. Ni såg kanske:

Ryan Lasch om filmningsanklagelserna – länk här.

Niklas Wikegård om den bredare debatten – länk här.

Ni var många som tyckte till redan i går, men kanske finns det mer att säga i ämnet.

Det engagerar onekligen.

Det ligger mig väldigt varmt om hjärtat.

Nå, i kväll blir det åka av i Stockholm:

Robert Ohlsson mot kompisen Roger Rönnberg.

Djurgården mot Frölunda.

Två lag som vill spela på ett likartat sätt, med mycket skridskoåkning, med mycket fart, och som kommer från bra insatser.

Rakapuckar.com bild

Djurgården kvitterade sent och besegrade faktiskt (straffar) självaste Växjö i lördags, samma dag som Frölunda gjorde 3–0 på Skellefteå i Västerbotten.

Det borde bli en intressant hockeymåndag, detta.

Vi tar väl och snackar om det, nu när det är Morning Mailbag, va?

Förresten, den galna händelsen med Jens Olsson och pojken med isskrapan i Mora, här bredvid ser ni min sammanfattande tweet i ämnet (tydligen finns det inget stöd för två minuters utvisning, så stryk den delen, säg ingen utvisning alls, då).

Här ser ni hela situationen, och jag känner verkligen att det blev en smula uppförstorat.


Klart som fasen att Jens Olsson borde ha flyttat på sig, han var irriterad, hans lag låg under, men han borde naturligtvis ha betett sig bättre.

Samtidigt, en ung grabb kan väl för helsike inte ta sig rätten att bråka och med berått mod (det är det som sker) köra på och sänka en SHL-spelare?

Tacka fasen för att Olsson tände till, även om han i den bästa av världar inte skulle vevat till mot killen.

Rakapuckar.com bild

Så jäkla viktigt kan det ju inte vara att varje kvadratcentimeter av isen blir skrapad, killen kunde ha åkt runt Olsson, finns det sedan ett reglemente för dylika situationer så hade Malmö och Olsson kunnat få en tillsägelse i efterhand.

Det här, med bråk och matchstraff, det blev ju bara fånigt.

Bättre om parterna tagit varandra i hand, då hade det varit ur världen.

Well, det var mina tankar i ämnet.

Nu dags för era – om allt möjligt.

Välkomna!   

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
32 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein, 11 månader sedanSvara

  Läste en Tweet av GP:s hockeykrönikör, att Frölunda hade tränat mindre hårt under den gångna veckan och därmed kunnat prestera bättre vid matcherna? Är det så? Håller du med? Tillfällighet? Det är väl fantastiskt bra att träna hårt, men inte så att det påverkar matchresultaten negativt.. Veckan rivstartar ju med back-to-back i Stockholm, vet att de tränade på Hovet i går, förhoppningsvis inte ”för” hårt..
  Passar ju givitvis på att se alla matcher live i veckan, livet som resande supporter…

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Pigga ben tyder onekligen på att det varit några lättare träningar. Samtidigt tror jag väl inte alltid på det där med en enda faktor bakom framgång, men säkert kan det spela roll. Absolut.

 • Kommentar avatar
  Gustav, 11 månader sedanSvara

  Favoritmöbel i IKEA-sortimentet?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Billy!

 • Kommentar avatar
  Rasmus, 11 månader sedanSvara

  Lyfter min senaste kommentar som fråga. Domare och funktionärer är jämställda vad jag förstår det som. Om Olsson hade blivit irriterad på en domare, ryckt tag i honom och börjat skrika på honom och Malmöspelarna hade behövt åka ikapp och stoppa Olsson från att eskalera ytterligare - tycker du fortfarande att det hade räckt med en handskakning så hade det varit glömt då? Naturligtvis måste domarna ta MP, med en match automatisk avstängning efteråt. I mina ögon hade det gärna kunnat bli ytterligare två... Spelar ingen roll vad som hände innan, en spelare ger sig aldrig på en funktionär, och speciellt aldrig ett barn.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Okej, jag ser det inte så där svart och vitt, att "man får aldrig" och så vidare. Jag tycker situationen skapas av att en ung kille går LÅNGT utanför sina befogenheter och att en spelare med massor av matchadrenalin tappar humöret. I den bästa av världar hade han inte gjort det. Nu gjorde han det. Jag tycker inte det är en så stor sak.

   Kommentar avatar
   Rasmus, 11 månader sedanSvara

   Video som visar hur länge han faktiskt väntar innan han föser skrapan på spelaren: https://t.co/330JZX24IH . Jag tycker inte det är så långt utanför befogenheterna. Han ska skrapa längs med sargen, Olsson agerar barnrumpa och vägrar flytta på sig, och ska sen "slå tillbaka", på en kille som är i 13-14-15 års åldern, som dessutom är fredad. Jag tycker absolut NEJ på det.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Olsson bör flytta på sig – tveklöst. Men när han inte gör det, när de två står och tittar på varandra, lite eyballing som pågår, du kan väl inte tycka det är okej att killen med berått mod SÄNKER Olsson med skrapan, kör undan benen på honom? Han får väl för jösse namn fatta vem han är, en grabb som ska skrapa isen, åka runt, och så får väl Mora klaga till SHL sedan.

   Kommentar avatar
   Rasmus, 11 månader sedanSvara

   Spelar ingen roll. Han är en hockeyspelare, en förebild, den vuxna i situationen; som sagt funktionär = domare, och jag tror att spelare genom åren har blivit betydligt mer skogstokiga på domarna än på denna funktionären, och hade någon agerat på samma sätt mot en domare så hade det blivit avstängningar så det skrek om det. Inget snack.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   En domare hade inte tagit ett redskap och sänkt dig till isen på det här sättet, så jag köper inte jämförelsen. Nå, vi kommer inte längre här, tror jag. Gott att du tycker till. Älskar åsikter. :)

   Kommentar avatar
   Conny, 11 månader sedanSvara

   Jämnför med handbollen där den danske spelaren blir irriterad efter match 40.000kr böter. Här skulle inte förvåna mig om det kommer in en polis anmälan t.o.m.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Det skulle jag.

 • Kommentar avatar
  DD, 11 månader sedanSvara

  Det är fruktansvärt respektlöst agerat av Olsson. Ungdomarna är där och hjälper till så att matchen ska kunna spelas. Då får man faktiskt ta och flytta på sig. Du ser ju på bilderna att han försöker få Olssons uppmärksamhet men han ignoreras. Självklart borde ispojken åkt runt honom istället men att bli så arg för att man trippas är ju självklart inte rimligt. Detta är reglerat i regelboken och tycker det är rätt att han fick matchstraff. Pinsamt agerat av MIF som inte ens tar avstånd från det. Vad sänder det för signaler?

  När vi diskuterade Luleås "mål" för ett tag sen var du noga med att domarna skulle följa det som står i regelboken även om det hade blivit fel, d.v.s. dömt mål baserat på beslutet på isen fast att pucken inte var inne för att det var första beslutet. Nu ska man plötsligt frångå regelboken tycker du? Antingen följer man alltid regelboken fullt ut eller så försöker man ta hänsyn till vad som utspelar sig på isen. Du kan inte få båda. Jämför inte med hakningar för det är ju en bedömningssak medans målsituationer och denna faktiskt är mer tydligt definierade.

  Bara en poäng för Malmö mot Mora på två matcher. Detta Mora som många här tycker Frölunda ska spela ut i matcherna :D

  Blir en kul match mot DIF ikväll. Lär bli full fart. Gäller att hålla koll på Davidssons, Fjällby och co.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Hux flux har Mora vaknat efter turbulensen med sparkad tränare, det tyckte jag varit jäkligt intressant i helgen. Tillfällighet? Dåligt Malmö? Eller tillbaka till det stundtals riktigt bra spel som fanns innan Karlin fick kicken? Jag är mycket nyfiken på svaret. Vad gäller Jens Olsson ... jag har svarat på andra ställer, kan förstå du tycker jag är inkonsekvent, men ... jag släpper inte att jag kan förstå Olsson, en spelare kan inte behöva acceptera vad som helst. Han blir inte trippad, han blir brutalt sänkt och rammad. Det hade inte hänt om han flyttat på sig, men en ung kille FÅR inte bete sig så respektlöst. Alltså: visst, straffet är säkert rätt utdömt, men att tänja på reglerna här, att se hela bilden, att nöja sig med att ta in killen och låta honom skaka Olssons hand, det är inte samma sak som att döma bort ett regelrätt mål, anser jag.

 • Kommentar avatar
  Ante, 11 månader sedanSvara

  Klart en vuxen man ska slå ett barn. Utan påföljd.

   Kommentar avatar
   Tommy, 11 månader sedanSvara

   Han slog aldrig. Tog tag. Väldigt stor skillnad. Jag tar tag i min son varje dag! (Ovälkommen trotsålder)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Ante, nej, det är inte "klart att en vuxen man ska slå ett barn utan påföljd", jag försökte nyansera situationen, i texten och i kommentarsvar till Rasmus. Läs gärna igen. Barn ska inte slås, jag tror inte på aga som uppfostringsmetod per se, men sitter det tre tonårskillar och kallar tjejer för "hora" på spårvagnen skulle jag applådera om någon tog tag i dem – hårt. Nu likställer jag PÅ INTET SÄTT isskrapekillen med sådana slynglar, han försökte göra sitt jobb, men han ska självfallet inte sänka en SHL-spelare med berått mod.

   Kommentar avatar
   Ante, 11 månader sedanSvara

   Om mig-spelaren hade behandlat pojken med respekt hade inget hänt. Nu står han framför pojken och ska visa sig tuff. Pojken gör fel, men det sker efter att den vuxne mannen valt att förlöjliga barnet genom att inte låta denne genomföra sitt uppdrag. Hur skulle samhället se ut om alla vuxna betedde sig illa mot barn och på olika sätt förnedrande dem och sen när barnen blir arga, ja då ska de ha sig en hurring. Stenålder enligt mig. Kom in i 2000-talet Leman. Låt de vuxna ta ansvar för sina handlingar.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Jag fortsätter hävda att det inte är så svart och vitt, att det inte är stenålder att även barn/tonåringar får ta viss konsekvens av sina handlingar, att inte allt är okej bara för att man är ung. På så vis gör man inte unga en tjänst, snarast en otjänst. Men jag vet att många föräldrar tänker så i dag, och jag tycker det är trist. Detta sagt så är det ju självklart att Olsson inte ska bete sig som han gör, ingen rättfärdigar ju detta, men situationen kunde ha lösts och tonats ner med samtal snarare än matchstraff och massiva rubriker, känner jag.

 • Kommentar avatar
  Nicke.K, 11 månader sedanSvara

  Frölunda brukar ju ha svårt på Hovet, inte den enklaste lada att plocka poäng ifrån, men kan Frölunda hålla i det enkla raka spelet , Chippa ut när de behövs och liknande så kan detta också bli en härlig drabbning. Dina nycklar för 3 poäng ikväll? Sen är vi många som gett uppsättningen backar en och annan känga här inne, men senast mot Saik tycker jag dom visade att de finns mycket potential bara dom spelar enklare. Samtidigt är det nu läge att göra sådana insatser över tid :)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Du är inne på det själv: att våga spela enkelt i egen zon, hålla uppe tempot, ibland nöja sig med det lilla, inte dra ner tempot och vända hem, men samtidigt ha bra bedömningar och våga spela sig ur situationer när läget medger det. Frölundas framgång börjar på något vis alltid i egen zon, du kan se under de första minuterna vartåt det lutar.

   Kommentar avatar
   Manne , 11 månader sedanSvara

   Vi vann senast i ladan, vinner även ikväll!

 • Kommentar avatar
  Tommy, 11 månader sedanSvara

  Lite beröm såhär på en måndag kan ju inte skada.
  Din blogg har gjort att man ser saker lite mer vuxet (från mitt håll). Man blir upprörd av saker man ser och hör runt isen. Då andas man några gånger. Hoppar in här, läser dina opartiska tankar och funderingar. Helt plötsligt kanske jag blev onödigt upprörd. Ja. Helt enkelt tack! Mitt liv blir mindre upprört!

  Sen en fråga! Är inte inne i NHL alls. Men hörde att dom knappt tränar under själva säsongen. Att matcherna är träning nog. (Lite måste dom ju träna!) men skulle de tänket funka här i SHL tror du?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Tack! För så fina ord. :) Och ... ja, det stämmer – man tränar mycket mindre i NHL, detta främst för att det är så många matcher, lagen flyger över hela Nordamerika, speciellt många träningar hinns inte med. En del blir det, förstås. Morgonvärmningarna blir viktigare, men ... absolut – det tränas mindre. Tveksam till att det kan appliceras här där matchschemat är något lindrigare, men är det ändå så att lagen tränar för hårt? Det tror jag det kan ligga en del i. Samtidigt, isen är större, du åker över längre ytor, presspelet är jobbigt, och så vidare. Ingen enkel fråga.

 • Kommentar avatar
  Henrik indian i exil, 11 månader sedanSvara

  Hej Henrik,

  Härligt med så mycket diskussioner och engagemang på din eminenta sajt. Du brukar ju köra dina fem bästa efter varje match vilket är ett mycket uppskattat inslag. Skulle du/vi inte kunna köra en fem bästa VF-lirare genom alla tider omröstning? Har märkt att det finns ett stort allmänt kunnande och det skulle kunna vara kul och intressant och se vilka de fem i "hall of fame" blir.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   God tanke, den bär jag med mig.

 • Kommentar avatar
  Peter Smögen, 11 månader sedanSvara

  Finns bara en intressant fråga ikväll: Kan man fortsätta prestera på hög nivå? En gång är ingen gång, två gånger ger hopp, tre gånger ger en trend... den tiden på säsongen där det är dags att sätta spelet!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Ja, även spelare i ett lag har behov att känna trygghet. Det behöver inte betyda vinst i varje match, men prestationer som är klart godkända.

   Kommentar avatar
   Peter Smögen, 11 månader sedanSvara

   Exakt, man kan inte begära seger varje match, finns som bekant alltid en motståndare. Men att ge sig chans att vara med i slutet på varje match är värdefullt

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Precis så. Väl uttryckt.

 • Kommentar avatar
  robert ström, 11 månader sedanSvara

  Hoppas det nu inte blir ras efter en kanonmatch som så många gånger förr denna säsong...förlora är en sak men att tappa spelet totalt är en annan sak...så det vore toppen om spelet verkligen satt sig nu...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Precis. Här är prestationerna det viktiga, att känna att lägstanivån är tillräckligt hög. Sedan kan puckar ta i stolpar, öppna mål missas etc.

 • Kommentar avatar
  Steffo, 11 månader sedanSvara

  Flera 14 åringar borde tillrättavisas det är för mesigt i vårat lättkränkta samhälle idag..

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Tillrättavisa kan också vara med kärlek, av kärlek. Att ställa krav är att bry sig om. Här gör isskrapekillen åt helsike fel, här reagerar Olsson åt helsike för mycket, då kunde man tagit tag i båda, skakat hand, låtit matchen fortgå, sedan kunde väl Mora & Malmö ordnat en träff efter matchen?

 • Kommentar avatar
  robert ström, 11 månader sedanSvara

  Får hoppas inte inte Ryan kör en döende svan igen bara då han gör detta varje match...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Oavsett vad man tycker i sakfrågan: räkna med att han har ögonen på sig nu.

   Kommentar avatar
   Bäckmörten, 11 månader sedanSvara

   Jag hoppas på det motsatta, dvs att han kör en döende svan varje gång som en ojusthet begås mot honom som domarna inte tar utvisning för. Heja Lasch!

   Kommentar avatar
   Hakan, 11 månader sedanSvara

   Om han gör det "varje match" som du påstår är det inte mycket att hoppas på. Svaret är ju givet. Fokusera på något annat istället.

   Kommentar avatar
   Hakan, 11 månader sedanSvara

   Om han gör det "varje match" som du påstår är det inte mycket att hoppas på. Svaret är ju givet. Fokusera på något annat istället.

 • Kommentar avatar
  Lövet, 11 månader sedanSvara

  Säga vad man vill men det händer grejor i och kring hockeyn. Mkt känslor hos spelare , personal och experter. Tycker det är sunt☺

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Folk brinner i den här sporten. Det är i grund och botten bra.

 • Kommentar avatar
  Mattias, 11 månader sedanSvara

  Tur för Olsson att det inte var ismaskinen som stod och väntade på honom...
  Det är illa men straffets utdelades och det borde vara överstökat nu.
  Men hur journalister väljer att skriva om situationer den sista perioden börjar bli löjlig.. tex det hemska slagsmålet mellan Lundvist och Granström.. Gäller även betoningen som Wikegård har mot Lasch men det är inte mycket fokus på det Ortio gör. Kan tycka att det fokus som Wikegård lägger på Lasch situation borde varit omvänd gentemot Ortios agerande. Kan däremot bara hålla med om att man måste ta tag i problemet och kanske systematiskt straffa lag som inte går in för att stoppa fusket ( typ Brynäs där det är guld om man filmar). Men det kanske är där som Wikegård borde lägga sin ilska mest med tanke på hans kärlek och besatthet av denna klubb.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Det är en tuff anklagelse mot Brynäs, hörrödu ... ;) Men visst, Tommy Sjödins uttalanden imponerar inte. Knappast Kevin Clarks heller.

   Kommentar avatar
   Mattias, 11 månader sedanSvara

   Det är ingen anklagelse utan ett faktum.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   För att du ska få trovärdighet i ett sådant uttalande krävs bevis. Och det tvivlar jag starkt på att du kan presentera.

   Kommentar avatar
   Mattias, 11 månader sedanSvara

   Bevis tycker jag situationerna som varit denna säsong med Clark bland annat. Det är ju inte så att Clark hört upp med att falla lätt efter förra granskningen. även Bertilsson son är stor stark ligger och simmar efter en tackling men kommer väldigt snabbt upp när han ser att han inte får något gehör ifrån dommaren. Kan ju fortsätta med detta länge med tanke på att det finns ofantligt många situationer i dom matcherna som jag sett som Frölunda mött Brynäs i. Men det är väl bara jag som sett detta och får väl ta det som om att man är blåögd. Men faktum är att kan du bevisa motsatsen i Clarks spel, för det är ju inte förstå gången det är på tapeten. och vad Brynäs gjort för att förändra är ej synligt enligt mig. Även hur dom ser på att allt är tillåtet bara man vinner är för mig helt ofattbart.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Jag håller med om att Clark spelat över för många gånger, jag tycker inte Tommy Sjödins uttalande varit bra, och jag hade uppskattat – efter att Clark dömts – att klubbledningen tydligt gått ut och tagit avstånd, ungefär med samma tydlighet som man (föredömligt) jobbar vad gäller huvudtacklingar. Men att ta detta som bevis för att Brynäs tycker "det är guld" om man filmar, det är ju att ta det ett par, tre steg för långt.

   Kommentar avatar
   Ante, 11 månader sedanSvara

   Mattias, du har helt rätt. Sedan Järnkrok filmade hem guldet till bif har de varit ledande i filmningar.

 • Kommentar avatar
  JW, 11 månader sedanSvara

  Hur mycket av Frölundas framgångar på senare år ska tillägnas Robban Ohlsson? Inte sällan huvudtränare som får sola sig i glansen medan ass jobbar i det tysta..

  Sen, med lite facit i hand, såg du dagens DIF komma? Givet hur tufft det i mångt och mycket var ifjol för såväl Ribbban som laget.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Oj, det där är jättesvårt att svara på, exakt hur mycket Robert betydde, Tveklöst är det ju en skicklig tränare, skarp hjärna, en som också, tror jag, tog den lite lugnare rollen när han jobbade med Roger Rönnberg. Men exakt HUR mycket han gjorde, betydde, det är jag inte mannen att svara på. Mycket viktig, resultaten talar väl lite för sig själva, för i Djurgården har han ju gjort ett grymt jobb med att få laget att sitta ihop, få spelare att växa, och så vidare. Är väl säsongens tränare så här långt? Om jag såg det komma? Nej. Bättre Dif trodde jag på, men inte så här bra. Reideborns mv-spel, det trygga försvarsspelet, att Engqvist/Bourque skulle vara så pass bra, bröderna Davidsson och Jonsson Fjällby ... allt har varit ett snäpp vassare än jag trodde.

 • Kommentar avatar
  Mattias, 11 månader sedanSvara

  Jag tycker det ska bli spännande att se hur det blir med målvaktsfrågan. Lutar kanske åt JG ikväll iaf? Senast de fick stå ett gäng matcher i rad såg det ju väldigt bra ut för båda, blir det så igen? Matchandet och utvecklingen här blir spännande att följa.
  Sen också så klart hela laget, kan formkurvan fortsätta peka uppåt, kan man fortsätta spela smart och enkelt, eller kommer man falla tillbaka i gamla synder igen?
  Sen är jag lite nyfiken på hur det går för Lias? Resultat/speltid/poäng/omdömen?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Borde bli JG i kväll, sedan Mattsson i morgon. Allt annat skulle förvåna mig. Lias – spelat tre matcher med Hartford (om jag inte missat något), har två andraassist, en gång vann han tekningen i tre mot tre-förlängningen, i går delaktig i ett PP-mål. Men omdömen ... sorry, så mycket vet jag inte.

 • Kommentar avatar
  Hh, 11 månader sedanSvara

  Ispojken hade ju saft till både i första och andra perioden att han skulle flytta på sig. Olsson har spelat hockey så länge så han borde väll fatta att det alltid kommer in folk o skrapar isen. Jag står helt på ispojkens sida

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Han fattar nog, och betedde sig ju också helt fel när han inte flyttade på sig. Men du ser på min text och mina svar, jag ser det inte så svart & vitt.

 • Kommentar avatar
  Nike, 11 månader sedanSvara

  Vad ska Rogers gäng göra åt alla utvisningar? Vi är fortfarande de laget som hela tiden har 6-7 bp per match. Spelar Frölunda så mycket fulare? Hakar dom så mycket mer än andra lag?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Frölunda är i alla fall inte sämst längre vad gäller tvåminutare: Skellefteå 176, Frölunda 174. :) Men jag vet inte om det går att göra något, det är ibland helt enkelt för slarvigt, kan man komma åt det så här sent på säsongen?

 • Kommentar avatar
  Dennis, 11 månader sedanSvara

  Vad tycker du om säsongens upplägg av matcher? Tycker man bränner av olika matcher alldeles för tätt i år. T.ex. Frölunda-Linköping blev fyra matcher innan man ens hade spelat 2 matcher mot Brynäs. Samma sak nu med Djurgården. Finns absolut ingen spridning, utan det kommer i en klump. Kan förstå att det är svårt med det, men i år tycker jag det är extremt dåligt(inte bara Frölunda som får bränna av matcher mot ett motstånd).

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Ja, jag har också noterat det, att en del kommer i klump. Lite konstigt. Men jag vet också att det är svårt att lägga perfekta spelprogram, alla lag äger inte sina arenor, det är andra evenemang. en del spelar CHL, så ... det är svårt, det inser jag.

 • Kommentar avatar
  mike, 11 månader sedanSvara

  Även om Olsson överreagerar, så förstår jag honom till fullo. Det där hade ju inte heller hänt om ungdomsspelaren hade tillhört Malmö, så jag hoppas att Olsson inte är den enda som åker på en rejäl reprimand av den händelsen.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Det är lite det jag menar, även om Olsson SJÄLVFALLET ska ha kritik så kan inte isskrapekillen komma undan bara för att han är ung och att man som ung inte får kritiseras i Sverige. Det kan inte fungera så.

 • Kommentar avatar
  #18, 11 månader sedanSvara

  Tokspännande match ikväll. Djurgården som vann mot Växjö sist och vi som körde ifrån Skellefteå senast. Vid vinst idag och imorgon bör vi ligga på en andraplats i tabellen, men jösses det kommer att bli tufft. Hoppas innerligt att Roger beordrar full fart framåt såsom i Västerbotten sist och inte det trista spelet vi vann på Hovet med sist. Hoppas vidare på att Donovan kan hålla i det som han visade senast ot SAIK då vi med honom i den formen har tre backar som kan hota från bakplan. Sist och slutligen hoppas jag att vi för en gångs skull skall kunna sammanfatta matchen utan att behöva lägga något fokus på domarna eller filmningar. När jag ändå skriver vill jag passa på att kommentera de kommentarer som C-more och kanske framför allt Vikegård har fått utstå sista tiden. Jag tycker att gänget på C-more gör mer för att sälja vår sport och liga än vad de får credd för. Snabba, tydliga och förbaskat pålästa inför varje match. Bra bildmaterial. Tar upp och dissekerar snackisar i tiden. Underbart att de, till skillnad från SHL-klubbarna, tar frågan om filmningar/förstärkningar på allvar. C-more lyckas göra varje match levande och, lyckas i mitt tycke, oändligt mycket bättre med SHL än vad de gör med Allsvenskan. Att det kan bli lite rufsigt i håret när man i stridens hetta låter bli att hålla tand för tunga köper jag alla dar i veckan, då alternativet är det tomma testuggandet, en verbal mellanmjölk.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Dina tankar om C More var ta mig tusan det bästa jag läst på länge! Precis så känner jag också, precis så borde SHL också tänka – och så kanske också är fallet. C More agerar proffsigt, pålåst, aktuellt, uppdaterat, med experter som har åsikter, och då kan det ibland bli, som du skriver, lite rufsigt i håret – men jag tar hundra gånger hellre passionerade människor som tycker saker än slätstruket folk som strör klyschor omkring sig. Vad gäller Frölunda i kväll: även det du kallar "trist spel" blir viktigt, för när motståndaren anfaller och får tryck måste man försvara sig smart; ibland kan det vara ett tidigt stopp, ibland ges inte den möjligheten, då kan man behöva krypa ihop.

   Kommentar avatar
   Nolte, 11 månader sedanSvara

   Kan bara hålla med om att C More leverar ruskigt bra sändningar, hatten av för dom.

   Kommentar avatar
   Per, 11 månader sedanSvara

   @#18, mycket sanning i det som du skrev om C-More.

 • Kommentar avatar
  Mattias, 11 månader sedanSvara

  Håller med om Cmore osså. Hur hade vart om dom inte fick visa vilka favoriter dom har. Då hade ju en del av spänningen försvunnit. Man triggas ju lite av att man tycker dom har fel..
  Gillar dina analyser på matcherna Henrik
  och om jag missat en match så litar jag på det du skriver.
  Tycker detta är den bästa av bloggar i ämnet!!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Tusen tack för fint beröm!

 • Kommentar avatar
  Per, 11 månader sedanSvara

  Kan inte vara någon överraskning att det kommer en kille med en isskarapa i powerplay. Och det är inte rätt att fälla en spelare på det sättet, men här måste Moras ungdomssektion nog ta på sig ansvaret och se över sina instruktioner till killarna som ska in på isen i powerbreaks. Vill inte spelarna flytta på sig så får dom väl åka runt spelarna. Men det är ändå en tydlig 5 minutare och lämna isen oavsett vem som initierade det hela, spelarna ska inte ta fysisk kontakt med funktionärer eller publik, oavsett hur arga och irriterade dom blir. Sen förstår jag inte Malmös tilltag med sin text på hemsidan, varför inte bara göra en pudel och ta kontakt med Moras organisation och kolla om dom kan framföra en ursäkt till killen.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Här borde ju ett möte mellan parterna skett direkt, tycker jag. Varför ska killen åka på Olsson? Vem har i så fall gett honom sådana direktiv? Han ska be om ursäkt, Olsson ska DEFINITIVT göra det, men jag tycker alltså det kunde ha stannat där. Nå, nu kommer väl inte längre. :)

 • Kommentar avatar
  Johan L , 11 månader sedanSvara

  Hur ser det ut inför back to back mötet. Alla tillgängliga? Som var med senast då. Inga sjukdomsfall eller skavanker som hindrar, som du vet?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Vet inget mer än det jag skrev i går, att Sebastian Stålberg var 50/50 efter att ha missat en tackling mot Skellefteå.

 • Kommentar avatar
  Andreas Qvist, 11 månader sedanSvara

  Angående det här med filmningar/ förstärkningar.
  Så trött på att hockeyn börjar närma sig fotbollen.
  Detta uppmärksammas ju mycket just nu men SHL verkar inte veta hur de ska göra.
  Lasch kändes lite oklar men ortios solklar (lätt att säga när man håller på Frölunda). Antar att SHL också läser tidningar och vet om problemet men man hade ju velat veta hur de resonerar.
  Hur granskas filmningar? Måste domaren anmäla direkt eller sitter de och kollar igenom matcher efteråt? Är det domarnas uppgift eller letar situationsnämden också?
  Vet du hur detta går till?
  Troligen vill väl inte de som bestämmer uttala sig men har du möjlighet att försöka få en kommentar därifrån?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Situationsrummet letar inte efter filmningar men uppmärksammar de som de ser. Ungefär så har jag fått det förklarat för mig.

   Kommentar avatar
   Andreas Qvist, 11 månader sedanSvara

   Då borde de ju veta om att både Laschs och Ortios situationer diskuteras flitigt i media. Och ändå inget från SHL på deras hemsida vad jag kan se.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Stämmer. Å andra sidan har SHL valt att bara uppmärksamma domarna angående filmningar, inte anmälningar eller varningar. Principiellt KAN alltså t.ex Joni Ortio fått ett telefonsamtal, det vet vi inte.

 • Kommentar avatar
  Ante, 11 månader sedanSvara

  Hade någon dryg jävel ställt sig i vägen och demonstrativt hindrat mig i min yrkesutövning hade jag också blivit förbannad.
  Var ska man dra gränsen? Om ett lag inte vill ha spolat inför sista perioden, ska de då kunna ställa sig framför ismaskinen och hindra den? Med påföljden att man tar varann i hand efter signalen och sjunger "We shall overcome"?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Nu år du fånig, tycker jag. Tror vi stannar vid att vi tycker olika,

   Kommentar avatar
   Ante, 11 månader sedanSvara

   Jag tycker du är oansvarig och oseriös. Men som sagt. Vi stannar där.

 • Kommentar avatar
  Jonny Andersson, 11 månader sedanSvara

  Olsson skall visst ha uttryckt rätt elaka saker till iskillen när han bad honom flytta på sig. Sen att Olsson gjorde samma sak i 3 perioder gör inte saken bättre. Till och med Malmös assistent.tränate säger att killen ner Olsson flytta sig. Men Olsson skall spela tuffa elaka hockeykillen och visa sig på styva linan. Sen är reglerna i detta fall svårt och vitt. Ger du dig på en funktionär skall du stängas av . Sen använder du mifs egna klippta version av vad som händer . Mycket dålig journalistik. Den visar inte vad som händer men roadlakers fixar visar det. Skall du vara en seriös journalist som skall ta betalt så gör ett riktigt jobb.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   På vilket sätt är den klippt, menar du ? Nyfiken. För övrigt tycker jag också Olsson ska flytta på sig. Om du missat det,

   Kommentar avatar
   Jonny Andersson, 11 månader sedanSvara

   Jämför med klippet på https://twitter.com/twitter/statuses/957656979622723584 och läs även till exampel Roadlakers egna tweet.. https://twitter.com/RoadLaker/status/957921058618736640 där han säger Malmös officiella svar var det märkligaste med gårdagens händelser. 1) Ber inte om ursäkt. 2) Visar ett redigerat klipp som förvanskar händelsen. 3) Ljuger ihop en usel undanflykt om att Jens Olsson inte hann undan och blev chockad. Vad är det för pajasfasoner?

   Kommentar avatar
   Jonny Andersson, 11 månader sedanSvara

   Och sen strå Olsson i Cmore och ljuger om att han inte haft tid att flytta på sig. Han hoppade in på isen och valde att ställa sig i vägen för att vara stora starka killen som skall mobba junisarna. Det är uppenbart på bilderna i cmore att han inte ens var på isen är dom började skrapa bort snö från isen i 3e perioden.

 • Kommentar avatar
  Lars R, 11 månader sedanSvara

  När drar Frölundakillarna till OS förberedelserna ? Efter FBK matchen ?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Femte februari samlas de.

 • Kommentar avatar
  Lövet, 11 månader sedanSvara

  Måste stämma in i hyllningarna gällande Cmore dom håller nästan samma klass som din blogg men bara nästan ;) tror du på fullt hus i morgon?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   7500 sålt. Kanske femsiffrigt i alla fall.

 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein, 11 månader sedanSvara

  Har du hört något om antal sålda biljetter till veckans hemmamatcher? Slutsålt till lördagsmatchen...?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Vet bara 7500 till i morgon. Säkert bra på lördag.

 • Kommentar avatar
  EDWARD 51, 11 månader sedanSvara

  Tänk om David Eberhard hade gillat Frölunda och på så vis också kanske kunde ha varit med på denna blogg? ;-) Han hade i varje fall då, direkt avgjort diskussionen, vad som skulle vara det rätta, hur det skulle bedömas med gårdagens händelse uppe i Mora, för de samtliga som var inblandade i fadäsen.

  • Kommentar avatar
   Mange, 11 månader sedanSvara

   Hallådär!
   Såg att du var inne lite på det här med formationerna i ditt senaste inlägg, där namnet Friberg dök upp. Hur stor besvikelse tror du det är för Sjöström/Rönnberg att Max inte har fått den utdelning man säkerligen hoppats på? Vill absolut inte kritisera han för sitt hårda jobb och skridskoåkning men..någonstans så hamna han ju inte i frölunda för att gnugga i en kedja som ska döda tid för motståndaren. Finns det något som man kan göra nu, eller något som borde ha gjorts tidigare från tränarhållet för att ha ökat poängproduktionen på Max? Vet att den mänskliga faktorn många gånger spelar in...och poängen uteblir, men se på lasch. Få stunder då han faktiskt inte producerar poäng.

   Ha en fin kväll.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

    Hej! Flåt, såg ej förrän i dag. Alltså, der här med Max ... jag tror faktiskt inte Frölunda RÄKNADE med så mkt mer. HOPPADES PÅ, men inte räknade med. Max hade aldrig levererat på seniornivå i Sverige, i Nordamerika blev han en gnuggare. Kanske nästa säsong, att han tar ett steg till då?


  Lämna en kommentar