Bra av Granqvist om unga, "västsvenskt" backpar i NHL


► Härligt när Erik Granqvist tar ton om unga och tävlande. Se och hör honom här.
► Oscar Fantenberg tog en NHL-plats som rookie i Los Angeles Kings. Helsvenskt backpar som det ser ut, "Fanten" och Christian Folin.

Rakapuckar.com bild

NI VET ATT jag var ute och fäktade lite häromveckan angående det här vansinniga missförståndet att barn (under 13) inte får tävla.

Stolleprov, givetvis. Det får och sa de, så klart.

Men det var värt att betona, givet att ett antal kändisar fattat fel.

Krönikan, om ni missat, finns här.

I går höjde kloke Erik Granqvist rösten när Viasat Hockey sände från HV71:s segermatch i CHL.

Se och njut när Erik drar igång. Som jag skrivit tidigare, full respekt för att inte så många i Hockeysverige lyssnar på lilla mig – men när Erik går loss, då borde väl folk vakna?

Gott jobbat, Granqvist!

 

***

Mycket snack här hemma (och inget fel i det) om vilken svensk som skulle ta en backplats i Toronto Maple Leafs, Andreas Borgman eller Calle Rosén.

Trodde på Rosén.

Det blev Borgman.

Leafs fans har älskat stockholmaren för en massa tuffa tacklingar, spännande att se hur den förre HV-stjärnan (ni minns väl toksuccén förra säsongen?) klarar sig när allvaret nu börjar.

Rosén börjar med Andreas Johnsson & Co i Marlies, men han har gjort så bra ifrån sig, killen som var i Frölunda som junior, att han mycket väl kan bli uppkallad senare.

Rakapuckar.com bild

Nå, ute i väster har har jag följt en annan kamp, en som inte fått lika mycket uppmärksamhet, men lik förbaskat har jag varit intresserad.

Nu vet vi: rookien Oscar Fantenberg tog en plats i Los Angeles Kings. Han fick mycket beröm för sitt träningsläger, sina insatser i träningsmatcherna, och belöningen blev alltså en plats i Kings som gör en nystart under John Stevens.

Skärmdump från Los Angeles Kings webbsajt. Oscar Fantenberg har nu bytt till nummer 7, förresten.

 

Som det ser ut bildar ”Fanten” backpar med en annan västkustkille: Christian Folin, också han ny i Kings.

Nå, till skillnad från Folin (Kungsbacka) så är ju Fantenberg från småländska hockeyfästet Ljungby, men han fick ett lyft i Frölunda, tog SM-guld i Göteborg, tog steget till KHL här, så … äh, västkusten adopterar dig, Oscar …    

Nämde jag häromdagen att Anaheim skickat ner Jacob Larsson till farmen? Ja, det gjorde jag väl. Annars skrev jag det nu.

Svenskgrejen med stort S inför NHL-premiären är ju annars att unge (19) Jesper Bratt tog en plats i New Jersey Devils; direkt från allsvenska AIK till NHL, alltså.

Inte minst med tanke på var han hör hemma – en djävla resa …

Ni som vill ha koll på svenskarna, hockeysverige.se gör ett förnämligt jobb här.

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
2 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein, 1 år sedanSvara

  Japp, det gjorde du, kallade honom t o m Farmen-Jacob...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Fast var inte det på Twitter? Äh, jag minns inte. Nå, hellre två gånger än ingen gång.

   Kommentar avatar
   Anna Agdestein , 1 år sedanSvara

   Jo, Twitter, men där följer/läser man väl dig? :)

 • Kommentar avatar
  Mats, 1 år sedanSvara

  Intressant diskussion kring det här med att tävla eller inte för ungdomar. Jag köper till viss del resonemanget kring att tabeller kanske inte behövs. Dock köper jag inte resonemanget att det här på något sätt skulle lösa problemet med galna föräldrar och ledare. Min grabb är 8 år och spelar fotboll i ett av våra lokala lag i Alingsås. När de mötte en lokalkonkurrent så stod deras tränare på sidlinjen och gapade och skrek som en dåre och de har ingen tabell att vinna. Att "straffa" barnen för att vuxna inte kan uppföra sig, är för mig inte rätt väg att gå. Om vi vill få bort den här typen av problem så måste nog vi andra vuxna som inte beter oss som dårar sätta hårt mot hårt och se till att få bort den här typen av individer från sporten. Det gör vi inte genom att ta bort tabellerna. För mig är det här bara ytterligare ett bevis på att Sverige som samhälle återigen är ute och velar. VÅGA ställa folk till svars och titta på själva problemet. Fast då kanske någon blir KRÄNKT ;-)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Tror inte alls att ta bort tabeller är en universallösning på alla problem. Ett bra steg, men inte alls ett som löser allt. Nå, poängen här är ju att diskutera rätt sak, visa att de som tror att barn inte får tävla är helt snett ute, oinfornerade.


Lämna en kommentar