Måndagssnack med några adjö och lyckönskningar


► Sakta men säkert börjar saker återgå till det normala för Frölunda.
► Guldfestandet avtar.
► Framtiden och dess planerande tar vid.
► Redan den här veckan kan det nog hända saker vad gäller presenterande av en och annan spelare, gissar jag.
► Ska vi ta köra en Morning Mailbag efter SM-guldet? Bra. Välkomna.

Rakapuckar.com bild


REDAN I GÅR kunde Aftonbladet berätta om ny adress för Frölundas guldmålvakt Johan Gustafsson: tyska mästarlaget Adler Mannheim.

Sportchef där? Japp, förre Frölundaprofilen Jan-Axel Alavaara.

Janne har koll på SHL, har även värvat backen Chad Billins från LHC och hoppas nu att ”JG” ska vara en vinnare även på tysk mark.

Utlandet kändes alltid som ett realistiskt alternativ för Gustafsson som satt på ett rätt bra kontrakt med Frölunda (runt 200 000/månad) och inte blev erbjuden de summorna igen.

Efter slutspelsavslutningen kanske det fanns SHL-klubbar som ville hosta upp, vad vet jag, men Mannheim (tyska ligan är bra pengar och publikfester) har det säkert varit klart med länge.

Lätt att glädjas med ”JG” och den avslutning han fick i Frölunda; aldrig minsta gnäll när han fick stå åt sidan under slutet av grundserien och större delen av slutspelet, alltid positiv på träningspassen med Kristoffer Martin och Tex Williamsson (som kan hamna i nya SHL-laget Oskarshamn), alltid jublande glad i båset när laget gjorde mål.

Rakapuckar.com bild

Johan Gustafsson lämnar Göteborg som en vinnare. Inombords måste det kännas rätt gôtt …

Lätt att känna med den här killen också. Mattias Nörstebö, alltså.

Från Mattias Nörstebös Instagramkonto.


Jösses, så han fått sin tid i Frölunda spolierad av skador. I princip varje gång han varit på väg upp så har hockeygudarna bankat ner honom i dyn igen. Som om han blev tillsagd att … ”Frölunda och Göteborg, det är inget för dig.” Det är det inte i framtiden heller. Norrmannen tog adjö i går.

Trevligare kille vet jag knappt om jag träffat, alla som jobbat med honom säger samma sak, att den där norske gutten som snackar Gävlemål, honom önskar man bara gott.

Jag skriver under på det. VM nu (antar jag), sedan får vi hoppas att Nörstebö kommer någon vart där han får vara hel och spela hockey regelbundet. Då, när han är trygg, värderar situationerna rätt, spelar på instinkt, är han en bra SHL-back.

***

Det är två adjö från Frölundas guldlag, det – sedan vet ni ju att Jonathan Sigalet ska till Brynäs, Gustav Lindström plockas över av Detroits organisation, och tvillingarna Pathrik och Ponthus Westerholm ska till Lukko Rauma, om nu inte benbrottet fick finländarna att tveka om center-brorsan.

Rakapuckar.com bild

Sedan kan ju alltid NHL och KHL agera trots att spelare har kontrakt, men det är väl inget jag direkt ser hända. Men visst, sådant ska aldrig räknas bort.

På insidan kan det nog rassla till snart, fritt fram  för Fredrik Sjöström att presentera spelare:

* Nicklas Lasu – förlorade finalmatch 7 med sitt Kärpät mot HPK i helgen, kanske behöver sörja några dagar först, men där efter går flyttlasset hem till Göteborg.

* Julius Bergman – New York Rangers farmarlag Hartford gick inte ens till slutspel i AHL.

* Theodor Lennström – hans Färjestad utslaget av Djurgården sedan en tid tillbaka.

* Niklas Rubin – Luleå åkte ju mot Frölunda.

Sedan får vi se när/om det kommer ett besked rörande David Printz, och vem vet vad mer Fredrik Sjöström har på gång.

Vad har ni på gång? Vad vill ni prata om? Snacka ner guldet? Snacka upp framtiden? Jag finns här och svarar på det jag kan. Dags för en Morning Mailbag, den första efter gyllene Frölundasäsongen 2018/2019.

Rakapuckar.com bild

***

Tusen, tusen tack för alla glada tillrop under helgen. Så grymt tacksam att ni är flera som gillar vad sajten bjuder på – och att ni betalar för er.

Hatten av för alla er, härliga läsare!

1 kr/dag, 30 kr/månad, är rekommenderat minimipris.

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13

***

Om ni inte såg SHL Awards i går, så här blev det, dessa prisades. Här är säsongens …

## … mest värdefulle spelare:
Jacob Josefson, Djurgården.

## … forward:
Ryan Lasch, Frölunda.

## … back:
Jesse Virtanen, Färjestad.

## … målvakt:
Joel Lassinantti, Luleå.

## … tränare:
Thomas Berglund, Luleå.

## … mål:
Nils Höglander, Rögle.

## … räddning:
Adam Werner, Färjestad.

***

Den som möjligen missade i helgen, så här sa Roger Rönnberg och Fredrik Sjöström efter SM-guldet. Inget revanschsnack här, inte. Även om det kanske kunde ha varit befogat.  


***

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
38 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Douglas, 8 månader sedanSvara

  Bra text!
  Hör du något om läget med Sundström?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 8 månader sedanSvara

   Nej, inget nytt där.

 • Kommentar avatar
  Manne , 8 månader sedanSvara

  Vad Sjöström har på gång.. Inte "gäng".

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 8 månader sedanSvara

   Jäkla prickar ... ;)

 • Kommentar avatar
  Emil, 8 månader sedanSvara

  Tjena Leman!
  Vet du hur tidslinjen ser ut för Gustav Lindström och Jacob Moverare? När åker de över Atlanten för att prata/träna/vara med på camp osv med sina respektive NHL-klubbar och när ungefär kan man vänta sig ett beslut om en eventuell återkomst?
  Stort tack för bra texter!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 8 månader sedanSvara

   Lindström ska säkert över på camp redan tidigt, rookie camp, sedan den vanliga närmare säsongsstart. Detroit har en plan för honom, säkert AHL kommande säsong. Moverare ska prata med sina agenter snart, se lite vad Kings har kommunicerat, men här är ju grejen; även om Kings skulle säga att ... bra, stanna du en vinter till i Sverige, Jacob, så KAN ju en bra camp, skador på andra backar etc. förändra bilden. Så, det kan vara så att definitivt besked dröjer.

   Kommentar avatar
   Emil, 8 månader sedanSvara

   Så du räknar med att Lindström är förlorad inför nästa säsong?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 8 månader sedanSvara

   Oh, ja. Det har jag skrivit flera gånger. Detroit lånar med stor sannolikhet inte ut honom ett år till. Visst, allt KAN hända, men det är inget att räkna med.

 • Kommentar avatar
  Erik Johansson, 8 månader sedanSvara

  Lutar mig tillbaks den här gången. Sjöström m fl hade rätt i år och många av oss fans hade fel. Hatten av! Om man ändå skall undra något är det kring behovet av en försvarsgeneral efter Sigalet. Hur resonerar Sjöström där?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 8 månader sedanSvara

   Ja, det vet bara Sjöström. :) Men Ekbom, Grönlund, Gormley, Genoway, det är fyra rejäla pjäser, sedan Lennström och Bergman, och så hyggliga chanser med Moverare … ska det värvas en ”stjärnback”, en ledare på det … jag vet inte? Blir dig svaret skyldig här.

 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein , 8 månader sedanSvara

  Tack till dig som producerar alla fantastiska texter! Tack till Mathias för de fina bilderna!
  Du prickade rätt bra med utmärkelserna i SHL awards...
  Ja, jag undrar också vad som händer med Sundström? Tror du han vill?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 8 månader sedanSvara

   Så svårt att veta hur Johan tänker, har ju mycket att göra med vilket intresse som finns kvar för honom utomlands också. Men ja ... jag tror att efter två jobbiga säsonger så skulle en hemkomst, kanske en kortare tid om allt går bra, vara något han lockas av. Men visst, definitivt beslut kanske kan dröja.

 • Kommentar avatar
  Steffo, 8 månader sedanSvara

  Målvakten vi värvat..E de en 2a bakom Matsson ?Varför inte ta in e topp målvakt?

   Kommentar avatar
   Fredo, 8 månader sedanSvara

   För vi har redan en topp målvakt "johan kungen Mattsson"

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 8 månader sedanSvara

   Niklas Rubin är på förhand tänkt som "tvåa", en rätt ung kille som Micke Sandberg tränat bra i Tingsryd, som har god potential att växa och bli än mer SHL-redo. Varför kände du att det var viktigt att värva en toppmålvakt, Steffo?

 • Kommentar avatar
  Lövet, 8 månader sedanSvara

  Bör ju finnas ekonomiskt utrymme att täcka upp på backsidan efter Sigge och även Moverare om han försvinner. Frågan kvarstår dock efter att ha hört Sigge uttrycka en viss besvikelse över att han inte kom överens med VF. Var han inte värd det Brynäs tyckte han var?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 8 månader sedanSvara

   Alla lag har olika behov. Brynäs hade tappat både Bertilsson och Gunderson, skrek efter en toppback, kunde/ville slanta upp mer än Frölunda som redan sitter rätt starkt på backsidan. Inte konstigare än så. Ett affärsbeslut. Ett jag inte har några problem att förstå, måste jag säga. Men visst finns möjligheter att fylla på, lite hänger ju också på när besked om Moverare kommer.

 • Kommentar avatar
  Nolte, 8 månader sedanSvara

  Vill ju givetvis tacka alla som lämnar, men kanske framförallt Sigalet. Sen första dagen han satte foten i Göteborg så har han offrat sig hejdlöst för föreningen och varit en spelare som är lätt att älska, han kommer vara saknad, men aldrig glömd! Sen tycker jag det är poetiskt att en spelare som Printz fick vara med och vinna på äldre dar och riktigt roligt att westerholmarna fick en rejäl revansch efter kritiken dom fick förra säsongen.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 8 månader sedanSvara

   Poesi var ett vackert ord för det hela. :)

 • Kommentar avatar
  Jonte, 8 månader sedanSvara

  Vet vi något om det ekonomiska resultatet ännu? Eller när kan sån information tänkas komma ut? Känns spontant som vi lär ha plussat 10-15 mille i år? :)

   Kommentar avatar
   DD, 8 månader sedanSvara

   Det dröjer nog några veckor säkerligen. CHL vinst och 8 hemmamatcher i slutspelet borde ju ge 5+ miljoner in på kontot i alla fall. Säkert lite mer men det kostar också att chartra plan etc. Som jag förstått det är dock detta inget som påverkar spelarbudget.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 8 månader sedanSvara

   Kommer säkert inte förrän i juni, juli. Ekonomiska, alltså. CHL var ju ganska mycket omkostnader, också. Men ... en mellan tummen och pekfingret-gissning är ju att säsongen ger ett plus på tio, tolv miljoner. Dock är spelarbudgeten fastslagen sedan en tid tillbaka, det blir ingen värvningsfest bara för att ekonomin är bra. Skrev om detta för några veckor sedan.

   Kommentar avatar
   E23, 8 månader sedanSvara

   Ja, gällande startlaget är budget klar men sedan kommer alltid möjligheter att toppa laget under serien, innan slutspel... Där hjälper en stark balansräkning :)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 8 månader sedanSvara

   Bättre ha pengar än inte ... :)

 • Kommentar avatar
  Kurt-ove Einarsson , 8 månader sedanSvara

  Tack för all bra läsning under ännu en säsong, gött att du håller oss uppdaterade.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 8 månader sedanSvara

   tack för att du läser!

 • Kommentar avatar
  Peter Paegle , 8 månader sedanSvara

  Helt rätt av Frölunda att inte motbjuda på Brynäs erbjudande ang Sigalet. Frölundas nuvarande backar har kommit bra in i det , och kommer troligtvis bli bättre än Sigalet inom kort. Förhoppningsvis tar VF tillbaka Gunnarsson. Tack än en gång Leman för grym info denna säsongen

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 8 månader sedanSvara

   Tror inte på Gunnarsson. Inte den känslan jag fått. Kul att du läser och gillar. :)

 • Kommentar avatar
  Douglas, 8 månader sedanSvara

  Bör väl max finnas typ en plats kvar på forwardssidan om nu också Sundström ska räknas in?
  På backsidan, kanske ytterliggare en allroundback lite som Lindström, sen ser jag det som fullt. Vi har ju 8 om vi räknar in Moverare och Printz, ev täcker man kanske upp med någon nerifrån där med! Om Sundström inte vänder hem, bör man definitivt försöka hitta en center, men jag räknar med Johan!

   Kommentar avatar
   Patric Agblad, 8 månader sedanSvara

   Om Sundström kommer så har vi 13 forwards. Förutsätter att Nässén, Fjellström och Emanuelsson lånas ut för att spelare som Raymond och Henriksson ska få chansen när det går.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 8 månader sedanSvara

   Tror inte man ska räkna in någon här, inte ens Moverare eftersom LA Kings äger rättigheterna och sent kan komma på att ... jo, det är nog bäst med AHL ändå. Så, det här med hur många platser som är lediga, det är så mycket som kan hända, jag känner inte att den diskussionen är något att ge sig in i än. Den dagen Sundström säger att han vill komma hem, den dagen kan vi se ... Vad gäller Fjellström (nog) och Emanuelsson (absolut) har jag tidigare skrivit om att det bör bli annat än Frölunda, vad gäller Nässén är jag inte alls säker, snarare tvärtom. Tror han utmanar. Försäsongen lär se rätt många forwards, 14, 15, tror jag.

 • Kommentar avatar
  Patric Agblad, 8 månader sedanSvara

  Har hört förvånansvärt få reservationer angående Bergman, som jag själv inte riktigt vågar räkna in längre efter att han blev trejdad. Chansen till nytt kontrakt där borta måste ju ha ökat. Hur går dina tankar, Leman?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 8 månader sedanSvara

   Jag har skrivit just det, att hans dubbla klubbyten SKULLE kunna betyda att det inte längre är givet med en hemkomst, men jag blev utskrattad av alltid lika trevlige "Epoe" (har jag för mig det var). Nog tror jag väl att Bergman bestämt sig och verkligen kommer hem, men visst – det skulle kunna vara så att Rangers folk ser annan utveckling i killen än andra NHL-klubbar gör. Vi på den här sidan pölen sitter ju mest och gissar. Därav alla "skulle" i den här kommentaren ...

   Kommentar avatar
   Patric Agblad, 8 månader sedanSvara

   Ja, man får väl anta att han tröttnat på AHL i alla fall, så han kanske säger "NHL eller inget" till NYR. Samtidigt är han bara 23 och har isf 4 år till han kan signa med en annan klubb om han skulle vilja försöka ta sig dit igen, så han lär vilja lämna på "good terms".

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 8 månader sedanSvara

   Vad jag menar är att OM Rangers skulle visa att man verkligen tror på Bergman, säga att det kan bli NHL-test redan nästa säsong, då kan man ju tänka sig att han tar en AHL-deal med vissa förhoppningar. Men varför Rangers skulle göra det, när man väl har en del andra snart NHL-redo backar i organisationen ... inte så att jag vet nog för att tro på en sådan utveckling. Snarare känner jag att Bergman kommer nog hem. Men vi får se.

 • Kommentar avatar
  Daniel B, 8 månader sedanSvara

  Som du har sagt innan HL så är vf i en bra sits när det gäller truppen till nästa säsong. När det gäller backarna så har vi redan 6 man klara, räknar inte med Printz, movie eller Gustav. Finns det någon junior som du känner kommer flyttas upp och få speltid? Forwardssidan ser stark ut, Lasu klar och om Sundström kommer så ser det ju riktigt bra ut. Sen en sista fråga och det viktigaste: raka puckar, kör du på?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 8 månader sedanSvara

   Bland backar är det nog ingen junior som direkt utmanar nästa säsong, Roos, Hasa och Sundin är alla utlånade allsvenskt för att växa till sig. En sådan som Leon Lerebäck, 00:a, är väl kvar om jag inte missat något, honom ser jag att Frölunda ger en del chanser på försäsongen.

 • Kommentar avatar
  Mattias L, 8 månader sedanSvara

  Har du koll på hur det går med Mattsson? Minns inte om det var här eller på något annat ställe jag läste att det var höftproblem och i värsta fall operation som väntar.
  Annars har jag nog inte några funderingar just nu som inte redan tagits upp. Vill bara tacka än en gång för ditt fantastiska jobb!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 8 månader sedanSvara

   Jag skrev om det. Säkert andra också. Höft, han hoppades slippa operation. Än fattas säkert inget sådant beslut. Testar nog vila ett tag, först senare lär läkarna komma fram till eventuell åtgärd.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 8 månader sedanSvara

   ... och tack! :)

   Kommentar avatar
   Mattias L, 8 månader sedanSvara

   Hade för mig det, men jag har läst så mycket hit och dit det sista så det är rätt rörigt (mer än vanligt) uppe på kontoret... :-)

 • Kommentar avatar
  Rallyclay, 8 månader sedanSvara

  Inga större funderingar utan jag mest njuter fortfarande. Ha en bra vecka alla/ Claes

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 8 månader sedanSvara

   Du också. Bra vecka, alltså. :)

 • Kommentar avatar
  Rasmus, 8 månader sedanSvara

  Har du hört från "någon från GT-tiden" efter att du startade Raka Puckar? Jag tycker att det är intressant hur du fick gå för att du inte skakade internet tillräckligt mycket, jag har svårt att se att RP ligger långt under andra sportbloggar där.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 8 månader sedanSvara

   Nix. Inte ett ord. Inget jag förväntade mig heller. Var sak har sin tid. Var(je) tidning väljer sin väg.

 • Kommentar avatar
  Kjelle, 8 månader sedanSvara

  Jag hade fel om Moverare. Vilken utveckling han haft över tiden. Det visar även hur kompetenta Frölunda är på att ta tillvara på talanger och spelare över lag.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 8 månader sedanSvara

   Även Frölunda misslyckas med spelare, som Oscar Engsund, till exempel. Det bör man minnas. Men många gånger blir det bra. Som med Moverare.

 • Kommentar avatar
  Jens, 8 månader sedanSvara

  Om JG var så bra varför fick han inte ett kontrakt i SHL, utan i en pajasliga sämre än allsvenskan ?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 8 månader sedanSvara

   Tror du på fullt allvar att tyska ligan är en pajasliga känns det lite lönlöst att svara dig. Om du mest skriver så för att du tycker det låter fräckt får du jättegärna komma tillbaka med mer tanke bakom orden.

   Kommentar avatar
   Jens, 8 månader sedanSvara

   Ja jag tycker verkligen att den tyska ligan är en pajasliga, som är sämre än allsvenskan. Det är min absoluta tro att lag som Modo, Björklöven, AIK är bättre än lag som Nurnberg ice tigers, Straubing tigers eller varför inte Düsseldorf. Men det tycker inte du Leman ? Du håller den tyska ligan högt ?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 8 månader sedanSvara

   Jag tycker att ett uttryck som "pajasliga" signalerar att man inte är det minsta intresserad av en seriös diskussion. Sedan huruvida förra säsongens AIK skulle ha varit lika bra som guldvinnande Mannheim eller inte, det kan man absolut diskutera. Tyskland var ytterst nära att ta OS-guld senast, med hemmaspelare, det signalerar lite hur kvalitén är. Sedan är förstås inte DEL en liga på samma nivå som SHL, men du underskattar kvalitén enormt med ditt barnsliga uttryckssätt, vill jag hävda.

   Kommentar avatar
   Vf, 8 månader sedanSvara

   Hur vet du att inte JG fick några Shl förslag?

   Kommentar avatar
   Svante, 8 månader sedanSvara

   Jag har varit i Mannheim på match. En riktigt fin modern arena med bra publikunderlag och grym stämning. Tyskland är perfekt för hockeyspelare på ålderns höst

 • Kommentar avatar
  #18, 8 månader sedanSvara

  Den viktigaste lärdomen vi supportrar kan ta med oss från årets säsong måste väl ändå vara att inte hylla eller såga laget som premiärspelar i höst/sensommar. Visst, vi var många som var kritiska till hur lagbygget såg ut inför SHL-premiären. Många av oss tar på oss dumstruten idag, men vi skall ändå komma ihåg att av det laget som gick på premiäris så fick man göra sig av med Gunnarsson, Westerlund och Tim Söderlund. Dessutom spelare inte Nörstebö speciellt mycket. Hade man inte gjort de förändringarna i spelartruppen tror inte jag att det blivit guld. Med detta vill jag ha bara poängtera att jag kommer att att vara mycket mer försiktig gällande att vara kritiskt till en premiärtrupp. För övrigt håller man så sakteliga på att landa efter guldet. Vilken resa årets lag har bjudit oss på. Jösses så rolig den har varit! Vill även på att önska alla spelare som lämnar oss lycka till. För mig är den stora, stora överraskningen vilken utveckling Ponthus Westerholm har uppvisat. Det roliga är att med ett sånt här avsked är jag övertygad om att alla som lämnar oss nu är välkomna tillbaka i framtiden - finns det något bättre sätt att skiljas?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 8 månader sedanSvara

   Mycket goda poänger här. Ofta görs misstaget, säkert även av mig och andra i media, att dra för stora slutsatsen efter vad man ser i början av säsongen. En hösttrupp är "work in progress", så att säga.

 • Kommentar avatar
  Benny, 8 månader sedanSvara

  Hahaha JG till Tyskland, ja där kan han spela ner sitt nya lag till den Tyska andra ligan innan åker till England och förstör för något annat lag.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 8 månader sedanSvara

   Ja, fasen vad han förstörde för Frölunda i slutspelet. Vilken jäkla typ!

   Kommentar avatar
   Benny, 8 månader sedanSvara

   Haha ja verkligen, eller minns du början av säsongen när han eller mitten av säsongen när JG låg på sina stadiga 85-89% ? Jävlar vad duktig han är!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 8 månader sedanSvara

   Behöver jag svara dig mer? Känns inte så, va? JG var bra nog att vinna CHL-guld och SM-guld, bra nog att backa upp skadad Mattsson, bra nog att få kontrakt med tyska mästarklubben Mannheim. Inte bra nog att konkurrera ut Mattsson. Räcker inte det? Behövs verkligen även hån, spott och spe?

   Kommentar avatar
   Benny, 8 månader sedanSvara

   Det är okej Leman, men uppriktigt så är väl svaret: JG var tillräckligt bra för att vinna CHL emot ett lag ifrån DEL. JG var tillräckligt bra för att vinna emot ett skadedrabbat DIF. JG var inte tillräckligt bra för att spela i Frölunda eller i något annat SHL lag. Inte heller i den Finska, Tjeckiska, Schweiziska ligan. Om du på allvar skall ranka ligorna efter NHL, KHL, SHL så kommer DEL ganska långt ner. Och således är inte Frölundas ex-målvakt den titan som du under säsongen försökte få honom att vara i dina texter genom att skriva upp honom gång på gång.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 8 månader sedanSvara

   Om du på allvar tycker jag försökt skriva upp JG som titan så känns diskussionen meningslös. Då har du ju överhuvudtaget inte läst. Jag skrev från början att Mattsson var snäppet vassare, det visade sig korrekt, däremot invände jag mot att JG var den sämste målvakt ett SHL-lag någonsin anlitat. Det visade sig (häpp) också vara korrekt. Säkert hade han kunnat spela SHL-hockey nästa säsong om han velat, ute i Hockeysverige skakar folk på huvudet åt den överdrivna kritik Gustafsson fått av flera fans i Göteborg, men han valde bra pengar i Tyskland och ny utmaning. Gråskala, Benny, kan vara något att tänka på ibland. :)

   Kommentar avatar
   Viktor, 8 månader sedanSvara

   Visst har det funnits mer att önska från JG under perioder men han har trots allt bidragit till en hel del positivt under sin tid i Frölunda. Börjar bli ganska patetiskt att man ska hålla på att håna någon som kämpat med den mentala spelet men som trots allt kommit in 2 gånger och bidragit till 2 SHL guld,, skit i att räddningsprocenten lämnat mer att önska och att spelet svajat se till helheten under tiden han varit i föreningen. Att fortsätta håna när han nu går vidare visar endast barnslighet. Önska honom lycka till istället, nu slipper ju ni som verkligen måste grina dag ut och dag in att göra det.

   Kommentar avatar
   Benny S, 8 månader sedanSvara

   Vill bara påpeka att "Benny" är en annan. :)

   Kommentar avatar
   Kenny, 8 månader sedanSvara

   Ja jösses vad synd att JG inte var bättre i mitten av säsongen. Då hade ju Frölunda kunnat vinna titeln som "Mittsäsongsmästare-sponsored by Benny"! Så jäkla synd verkligen. Och det kommer ju verkligen stå i historieböckerna att Frölundas SM-guld 2019 inte kommer att räknas som ett "riktigt" guld då DIF var drabbade av skador. Men det är skönt att du klargör detta Benny för oss som inte fattar.

   Kommentar avatar
   Julius, 8 månader sedanSvara

   Vi kan väl konstatera att vi vann sm guld med det låg vi hade de backar, forwards och målvakter som tillhörde truppen. Jag har svårt att se varför man skall hacka på en målvakt som var en del (stor) av ett LAG som vinner SM guld. Diskussionen känns ganska överflödig och direkt okunnig. Säkert var att Mattson inte pallat hela säsongen själv pga av olika anledningar och JG har kört på som backup utan gnäll. JG var med och tog sm guld 2019 och för det skall han ha den kredd han förtjänar alkt annat blir bara löjligt. Tack för dina grymma texter HL

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 8 månader sedanSvara

   Medhåll. Kloka ord. Tack för att du läser.

   Kommentar avatar
   Stefan, 8 månader sedanSvara

   Du mår förmodligen inte så bra, sök hjälp! Det kan finnas medicin även för ditt bittra tillstånd.

   Kommentar avatar
   Benny S, 8 månader sedanSvara

   Klokt, Julius. Hälsn. Benny S!!!! Inte "Benny" alltså. ;)

 • Kommentar avatar
  E23, 8 månader sedanSvara

  Allt ska värderas efter kostnad. Tycker Frölunda gjorde rätt med Sigalet, han ville ha första backpar-lön. Han är bra, men inte så bra. Ibland slarvig i hemmazon. Men fajter, ja.

  • Kommentar avatar
   Krille, 8 månader sedanSvara

   Vi har alltså 18 forwards när vi räknar med Raymond och Hendriksson. Emanuelsson är osäker men Fjellström borde ju få chansen ordengligt.
   Någon med kontrakt lär byta klubb. Frågan om vem?
   Om du sen påstår att Sjöström kollar på ytterligare spets (utöver Sundström och Lasu) så vet jag inte vad. Då måste ju någon toppspelare lämna? Raymond kommer inte bara "testa" senior spel. Han lär va så gott som ordinarie.
   Vi har 2 bra topp kedjor. Lasch - Sundström - Carlsson. Hjalmarsson - Lundqvist - Fagemo.
   Utöver dom så har vi Rahkshani och den där spets spelaren du nämnde. Får båda plats i truppen?

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 8 månader sedanSvara

    Emanuelsson är inte osäker, han kommer lämna. Fjellström lär lånas ut för att få fart på karriären, han har så mycket mer i sig, och Raymond är 17, ser inte honom göra några 52 matcher. Sundström dessutom inte klar, även förhoppningar är goda. Så visst finns plats, och allt måste dessutom inte ske innan säsongen startar.

  • Kommentar avatar
   Rasmus, 8 månader sedanSvara

   Jag är en av dem som var gladast när JG kom till Frölunda. Jag är nog också en av dem som har varit mest missnöjd med hans spel, och höjljudd i att uttrycka detta; jag var lika missnöjd över att Mattsson inte fick avsluta årets guldsäsong i målet, även om det berodde på skada. Under hela denna säsongen har jag uttryckt att jag tror att han kommer spela i en liga sämre än SHL efter denna säsongen. Med det sagt så är jag inte skadeglad på något sätt, bättre att önska lycka till för framtiden.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 8 månader sedanSvara

    Klokt.

  • Kommentar avatar
   Emil, 8 månader sedanSvara

   Kom på en ytterligare fråga till dig HL: hur ser det ut med kontrakt på ledarsidan? Är det någon av ledarna som förväntas lämna och som isåfall kommer behöva ersättas?

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 8 månader sedanSvara

    Nej, ingen lämnar vad jag vet, om inte något skäl föreligger som är okänt.

  • Kommentar avatar
   Peter Smögen, 8 månader sedanSvara

   JG har varit med om att vinna 4 titlar, visst har han varit alldeles för ojämn men man kan inte ta ifrån honom något. Vi slog ett tyskt lag i CHL-finalen, vi idiotförklarar ju vår egen prestation om man avfärdar tysk hockey som ”pajasliga” Tyskarna slog ut oss ur senaste OS....

    Kommentar avatar
    Mattias L, 8 månader sedanSvara

    Instämmer med dig, Peter. Tyskland är inte SÅ dåliga, den tyska ligan är inte SÅ dålig. I ett final möter man dessutom väldigt sällan dåliga lag... Fyra titlar för JG, det skojar man inte heller bort. Och till de som stirrar väldigt mycket på procenten, de tre målvakter som var nominerade till årets målvakt fick samtliga se sig besegrad i det avseendet av JG i slutspelet. Då spelade ändå JG bara mot Sveriges näst bästa lag... så, med detta sagt - dags att gå vidare nu? :-) Han har gjort det bra, nu blir det nya äventyr. Jag önskar iaf honom lycka till, tror det kommer gå jättebra.

  • Kommentar avatar
   Roger, 8 månader sedanSvara

   Sundström klar för Frölunda, hör jag.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 8 månader sedanSvara

    Den bekräftelsen kommer kanske snart. :)

    Kommentar avatar
    Rasmus, 8 månader sedanSvara

    Tar det som att du hört nåt? :)

  • Kommentar avatar
   Axel, 8 månader sedanSvara

   Nog snackat om JG. Han är inte kvar i Frölunda. Punkt slut. Däremot förstår jag inte varför Tex inte får chansen eller är Rubin en bättre backup till Mattsson?

    Kommentar avatar
    Peter Smögen, 8 månader sedanSvara

    Rubin är betydligt yngre och har större potential....

    Kommentar avatar
    Rasmus, 8 månader sedanSvara

    Vad tror vi om Arvid då?

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 8 månader sedanSvara

    Arvid behöver, och ska, ut och lira allsvenskt i något eller några år först. Normalt för en målvakt.

  • Kommentar avatar
   Douglas, 8 månader sedanSvara

   Tankar om Julius Bergman? Gillar Lennström men har dålig koll på Julius, blir det bra tro?

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 8 månader sedanSvara

    Jättesvårt att säga, Frölunda har sett honom i AHL, tror man kan få honom att växa. Känns intressant.

  • Kommentar avatar
   Robthebob, 8 månader sedanSvara

   Har för mig att Sjöström berättade att han fick in hundratals förfrågningar från unga talangfulla spelare som ville prova lyckan i VF efter förra guldet. Tror du att vi lär se några nya ”billiga” ungdomar som ex Moverare, Lindström eller Söderlund inför nästa säsong?

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 8 månader sedanSvara

    Inte omöjligt, men med egna talanger som Nässén, Peterson, med Raymond och Henriksson i pipelinen, ska möjligtvis vara på backsidan då. Men ... Bergman, Lennström in ... nä, ser inte sådan utveckling.

  • Kommentar avatar
   Mattias L, 8 månader sedanSvara

   Läste alldeles nyss att Adam Almquist lämnar Bern. Det saknas säkert inte anbud, men tror du Frölunda kan vara intresserat?

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 8 månader sedanSvara

    Tanken slog mig, men ... Adam är inte billig, och ... i det här läget ... nej, tror inte det.

    Kommentar avatar
    Daniel B, 8 månader sedanSvara

    Jag hade inte napppat på Adam A. Tycker han gjorde det ok när han var hos oss. Kanske kunde blivit ännu bättre i par med Sigge eller eller någon annan stabil back.

    Kommentar avatar
    Mattias, 8 månader sedanSvara

    Adam var inte bra i Frölunda. Ofta uselt kroppspråk. Ingen ledare. Har så mycket hellre en Grönlund i laget.

  • Kommentar avatar
   JonasG, 8 månader sedanSvara

   Det är naturligtvis intressant att spekulera kring nya spelare inför nästa säsong men det som kittlar mest, enligt mig, är ju att man får starta säsongen med en riktig vinnarkultur inpräntad redan från dag 1. Det som tog fram till Mars att hitta denna säsongen borde kunna finnas, till stor del, redan från start. Det har ju i närtid funnits en del klubbar som klarat att vara i topp år efter år trots betydligt större spelaromsättning an vad Frölunda står inför i sommar. Med så många kulturbärare kvar känns det riktigt bra inför nästa säsong.
   Även om det börjar bli uttjatat, stort tack till HL för denna bloggen. Den har verkligen tagit mitt och, som det verkar, många andras, Frölundaintresse till helt nya nördnivåer. Att leva med Frölunda varje dag under säsongen genom blogginläggen och kommentarsdiskussionerna har verkligen hållit intresset vid liv även under de, normalt sett, segare omgångarna, i nov-dec. Keep it up, HL!!
   Tack också till alla er som seriöst engagerar er i kommentarsdiskussionerna, även om våra åsikter går isär ibland så delar vi engagemanget!
   Slutligen hoppas jag att trollen hittar någon annan site där de kan försöka få sina bekräftelsebehov tillfredsställda nästa säsong, barnsligheterna är bara tröttsamma.....

    Kommentar avatar
    H72, 8 månader sedanSvara

    Instämmer till 100%

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 8 månader sedanSvara

    Jätteroligt att du uppskattar, Jonas G! :)

  • Kommentar avatar
   Molly, 8 månader sedanSvara

   Läste ett reportage om Henke
   Han har två år kvar på sitt kontrakt han säger att han funderat på att han inte kommer spela av hela tiden,har sin egen agenda om vad han vill,men rangers har ju lite att säga till om
   Han kanske har lite tankar att flytta hem.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 8 månader sedanSvara

    Nej. Det handlar nog mer om att han kan tänka sig släppa på sin no-trade clause skulle NYR vilja trejda bort honom och fortsätta sitt ombygge.

  • Kommentar avatar
   Patrik L, 8 månader sedanSvara

   Det pratas och skrivs mycket om Raymond och Henriksson, men hör sällan något om Isak Andersson. Har du hört något om att det är aktuellt att prova honom bland seniorerna HL?

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 8 månader sedanSvara

    Han är nog lite längre bak i kön, tror jag.

  • Kommentar avatar
   Daniel B, 8 månader sedanSvara

   Raka puckar, blir det en fortsättning? HL, du ser ju att intresset är väldigt stort och vi vill gärna att du fortsätter ett par år till.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 8 månader sedanSvara

    Det hoppas jag. ;)

    Kommentar avatar
    Daniel B, 8 månader sedanSvara

    Tolkar det som ett rungande ja...:)

  • Kommentar avatar
   Mattias, 8 månader sedanSvara

   Väldigt trångt framåt (coh ser bra ut) även om vi lånar ut Fjellström. Plus att Raymond och Henriksson kommer få chanser.
   FInns ju risk att Fagemo hamnar i NHL, dock.
   Backar:
   Anders Grönlund
   Teodor Lennström
   Chay Genoway
   Jacob Moverare
   Viktor Ekbom
   Brandon Gormley
   Julius Bergman
   David Printz
   Forwards:
   Rhett Rakshani
   Joel Lundqvist
   Max Friberg
   Ryan Lash
   Johan Sundström
   Samuel Fagemo
   Simon Hjalmarsson
   Jacob Peterson
   Patrik Carlsson
   Mats Rosseli Olsen
   Nicklas Lasu
   Sebastian Stålberg
   Linus Nässen
   Joel Mustonen

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 8 månader sedanSvara

    Nu räknar du in Moverare, Printz, Sundström. Men skulle alla dessa vara frölundaiter så lär det inte komma så mycket mer in.

    Kommentar avatar
    Douglas, 8 månader sedanSvara

    Om vi antar att Moverare och Printz blir kvar? Visst blir det väl ändå någon back ytterliggare? Men om Sundström kommer, svårt att se Frölunda jaga ytterliggare forwards då men man kanske kikar på ex någon powerforward som kan göra mål :)

  • Kommentar avatar
   Manne , 8 månader sedanSvara

   Leman har jobbat hårt den här säsongen, kommit ut artiklar hela tiden känns det som. Dags att skicka iväg honom till Barbados för lite semester :)

   • Kommentar avatar
    Conta , 8 månader sedanSvara

    Ja Manne, Leman förtjänar verkligen semester från alla oss tokiga fans.
    2 veckor på Bahamas minst.

     Kommentar avatar
     Manne, 8 månader sedanSvara

     Bara att vi börjar samla in kosing :)


   Lämna en kommentar