Sista rycket före jul – ge mig era hockeyfrågor


► Sista rycket före jul.
► Två matcher för Frölunda i veckan.
► Några frågor på det – eller annat? Som att Mike Weber förlängt säsongen ut, kanske?
► Det är Morning Mailbag, som bekant.

Rakapuckar.com bild

 

I HELGEN SKREV jag om att Frölunda lånar backen Fredrik Styrman från Pantern och tar hem Jakob Stenqvist från Björklöven nu när backarna Rasmus Dahlin och Filip Westerlund är på JVM och Mattias Nörstebö är skadad.

Den som i julstressen höll sig borta från datorn kan läsa ikapp här och här.

Jag antar att båda är med på dagens träning.

Ska bli intressant att se om Mike Weber går för fullt; hans krånglande knä väcker onekligen frågetecken.

TILLAGT 09.03: Men nu är kontraktet förlängt säsongen ut, i alla fall. Läs mer här. Var väl bra med det ur världen så vi kan diskutera annat ...
Dock kommer Mike missa några matcher i slutet av säsongen då hans hustru ska föda parets tredje barn.  Se och hör honom här:

 
Mike Weber stannar i Frölunda

Mike Weber spelar vidare med Frölunda! Vår amerikanske back fortsätter säsongen ut. Mer information på hemsidan.

Posted by Frölunda HC on Monday, December 18, 2017

 

Apropå knän så är det nog så att Carl Grundström någon gång i veckan ska in i ordinarie träning om rehab fortsatt går efter plan. Och så är det, som jag förstått det.

Rakapuckar.com bild

I fredags skrev jag om vad Roger Rönnberg kallade ”nordamerikansk coachning”, alltså att vi i Lias Anderssons JVM-frånvaro kan få se Rönnberg spela med mindre fasta kedjor än vanligt, till exempel ge olika forwards chansen med Ryan Lasch och Joel Lundqvist.

Lät spännande, tyckte jag. Länk här.

Joel var bra i ett Tre Kronor som inte direkt övertygade i Moskva, Frölundas fans hoppas han inte återvänt sliten utan tvärtom – med ny energi.

Men nog står väl kapten Lundqvist över måndagsträningen?

En kropp behöver återhämtning och vila också.

Nå, Linköping borta i morgon, Rögle hemma på torsdag, sedan gissar jag det blir tre dagar ledigt, och så på’t igen med träning juldagseftermiddagen.

Rakapuckar.com bild

Vad tänker ni på? Vad undrar ni över? Kör på med frågor – det är det Morning Mailbag är till för.

***

I dag hoppas jag Anton Axelsson återkommer efter att ha tagit en kontakt med Drottning Silvias å mina – och era – vägnar.

En sen femhundring gjorde att summan nådde 12 000. Fantastiskt!

***

Alltså, detta: sjukt! Ni läser mer om det via den här länken.


 

Rakapuckar.com bild

***

Jag vet inte riktigt vad detta är ...

 

 

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
9 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein , 1 år sedanSvara

  Vad är ””julskriva”? :)
  Roger Rönnberg summerade halvtid för laget, talade om ”inte fått resultaten med sig” och ”haltande defensiv” om utvisningar och ”lång tid att sätta systemet”, bland annat...
  Hur skulle du sammanfatta Frölunda i ”halvtid”?
  Och nu till det viktiga: Blir det någon julnöt i år?! :)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Julnöt tror jag inte att jag hinner, det är mer med allt detta än jag trodde, plus annat. Nu har jag julskrivit, reportage inför JVM, för juldagarna eller just före, så jag ska ha lite tid att umgås med grabben 22:e/23:e. Min sammanfattning är likartad: av någon anledning tog det längre tid för Frölunda att få ihop gruppen, få alla att dra åt samma håll, förstå vikten av försvarsspel, ha en ödmjuk inställning till spelet. Någons fel är det. Eller någras. Juryn fortfarande ute gällande om alla förstått ens nu.

   Kommentar avatar
   Anna Agdestein, 1 år sedanSvara

   Det är bra så, vill ju inte att du jobbar ihjäl dig...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Tack. :)

 • Kommentar avatar
  Nyfiken Tomte, 1 år sedanSvara

  Har du hört något om Bergenheims försök att börja träna igen?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Nej. Men glöm inte att det inte handlar om "träna" i hockeyform, mest testa om kroppen orkar med något ökad ansträngning. Inte mer än så.

 • Kommentar avatar
  Rasmus, 1 år sedanSvara

  Vilka lag drabbas hårdast av JVM i år? Frölunda känns som att vi täcker upp bra, Växjö lär sakna SHLs just nu hetaste spelare. Vilka mer?

   Kommentar avatar
   Rasmus, 1 år sedanSvara

   Gör en ny Cato också, nu under uppehållet och allt ;)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Någon gång ska jag få till det med skenorna ... Vad gäller JVM: Frölunda med Dahlin/Lias är hårt drabbat, det är ruskigt tungt för Växjö att tappa Elias P, inte kul för Dif heller utan M Davidsson/Jonsson Fjällby, Skellefteå kommer sakna speed-Söderlund och Linus Lindström, Luleå saknar Isac Lundeström ... märks på fler ställen. Men Växjö och Frölunda lider mest, vill jag hävda.

   Kommentar avatar
   Rasmus, 1 år sedanSvara

   Jag håller med, ingen annan som tappar lika framstående spelare vågar jag tro.

   Kommentar avatar
   Stora norrland, 1 år sedanSvara

   Bland annat plantskolan Skellefteå AIK

 • Kommentar avatar
  N, 1 år sedanSvara

  Frölunda har precis droppat att Weber blir kvar säsongen ut

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Yes. Jag la till det. Väntat, egentligen. Men knäet fick mig att undra.

   Kommentar avatar
   Rasmus, 1 år sedanSvara

   Jag är positiv till det. Fortsätter han som han gjort ser jag gärna att han stannar efter denna säsongen.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Så länge knäet inte stör (allt för mycket) var det ju givet att förlänga.

 • Kommentar avatar
  Lövet, 1 år sedanSvara

  Blir det fjärde matchen mot LHC nu i veckan och ngt liknande med Rögle? Känns trist att SHL kör den uppdelningen som dom valt att göra. Vad tycks?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Jag har, måste jag säga, en jäkla respekt för de som ska få ihop SHL:s spelprogram. Alla klubbar äger inte sina arenor, det är andra evenemang, det är CHL-matcher för en del, och så ska allt bakas ihop till en ändå hyggligt välsmakande omelett. Jag tror det är förbaskat svårt, faktiskt. Så ... jag kan väl inte säga att det bekommer mig speciellt mycket.

   Kommentar avatar
   Lövet, 1 år sedanSvara

   Point taken;) träffade förresten Wide på stan i lördags kväll berömde honom för hans hårda jobb. Inflikade att även du var av samma uppfattning.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Säkert kul för honom att veta att fans gillar det han gör. :)

   Kommentar avatar
   Lövet, 1 år sedanSvara

   Ja han vart glad:) viktigt att berömma även dom som jobbar hårt i det "tysta"

 • Kommentar avatar
  mike, 1 år sedanSvara

  Skönt att det är klart med Weber. Kul att han har fått visa vad han kan trots all skepsis en del hade. :)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Ja, som sagt: hel är han en tillgång, inget snack. Inte minst mentalt, tror jag.

 • Kommentar avatar
  Loui, 1 år sedanSvara

  Hej Leman!
  Va tycker du om Rönnbergs coachning under matcherna? Känns som de bara blir mindre o mindre likadant me hans temperament, vill ha tillbaka hans norrländska humör o allltid vilja vinna o hata o förlora. Känns som han tappat bort de o bara vill utveckla spelarna hela tiden.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Intressant - den norrländska tjurigheten får ju inte försvinna. ;) Olika åsikter om det här med coachning, man kan vara mkt för kontinuitet, man kan vara grymt aktiv, Roger rätt lpngt åt kontinuitetshållet, jag kan väl föredra en något aktivare coachningsstil, men ... det finns nog inte EN sanning här.

 • Kommentar avatar
  Rasmus, 1 år sedanSvara

  Nu när säsongen gått halvtid, hur känner du över bloggens framgångar? Får du in ungefär vad du känner att du vill ha och behöver från läsare och sponsorer? Skulle du säga att du "lyfter nätet" enligt de förväntningar du hade när du skaffade bloggen? Fortfarande besviken på GT, men rakapuckar > snackamedleman, så man får väl vara glad över resultatet ändå

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Känner stor tacksamhet att ett antal läsare finner det värt att betala för journalistiken jag bedriver, stor tacksamhet också gentemot de partners som varit med från början – och de som kommit till. Lyfter på nätet, det vete fasen ... hade gärna nått fler. Men summa summarum: en helt okej höststart.

 • Kommentar avatar
  lisaowen, 10 månader sedanSvara

  Jag heter LISA och är från USA, jag vill använda denna möjlighet att tacka min stora Agadaga som verkligen gjorde mitt liv till en trevlig dag idag. Den här stora mannen Dr Agadaga förde min älskvärda man tillbaka till mig, jag hade två underbara barn från min man, för ungefär fyra år sedan har jag och min man varit i ett strid eller det andra tills han äntligen lämnade mig för en ung dam. Jag kände att mitt liv var slut och mina barn trodde att de aldrig skulle se sin pappa igen. Jag försökte vara stark bara för barnen men jag kunde inte kontrollera de smärtor som plågar mitt hjärta, mitt hjärta var fyllt av sorger och smärtor eftersom jag var verkligen kär i min man. Varje dag och natt tänker jag på honom och vill alltid att han skulle komma tillbaka till mig, tills jag en dag träffade en bra kompis som också var i en situation som jag men hennes problem var hennes förälskare som hon hade en oönskade graviditet för och han vägrade ta ansvar och dumpade henne. hon berättade för mig att mina var ett litet fall och att jag inte skulle oroa mig alls, så jag frågade henne vad som var lösningen på mitt problem och hon gav mig den här stora manens e-postadress. Jag tvivlade på om den här mannen var lösningen, jag kontaktade den här stora mannen och han berättade för mig vad jag skulle göra och jag gjorde dem alla, han berättade för mig att vänta på bara 72 timmar och att min man kommer att krypa på knäna bara för förlåtelse så gjorde jag troget vad den här stora mannen bad mig göra och säkert efter 72 timmar var han tillbaka till mig igen kontakta Dr Agadaga för hjälp idag på agadagaspiritualhome@gmail.com


  Lämna en kommentar