Ettan kom, tvåan kom, men hur var det med trean?


► Jonathan Sigalet fick verkligen en flygande start i Brynäströjan.
► Men gjorde han två mål eller tre? Och spelar målen ens någon roll?
► Lite Robin Lehner också. Han vill förena världen. Masken bär ett viktigt budskap.

Rakapuckar.com bild

Hattrick-Sigga. Trodde jag. Men så var det alltså inte, trots att Greg Scott avsvor sig rättigheterna till 5-2-målet. Nå, Jonathan Sigalet var säkert nöjd och glad ändå. Foto: C MORE (skärmdump)


ETTAN KOM, TVÅAN kom, och till slut kom trean också.

Trodde vi som såg Brynäs–Leksand (5–2) på TV i går tisdag.

Men strax efter slutsignalen visade det sig att Jonathan Sigalet fick nöja sig med 1–0 och 3–2, 5–2-skottet styrdes nämligen in av Greg Scott.

Sades det.

Jag twittrade skämtsamt:


Tydligen var Scott inne på samma spår, för han ville inte ha målet, tyckte landsmannen gott kunde få sin tre-vliga helkväll.

Kul Twitterklipp som Brynäs sedan postade, det går tyvärr inte att bädda in på vanligt sätt, men klicka här för att se och höra Sigalet snacka.

Visst gick pucken in via Scott, visst är det så att Sigalets senaste hattrick kom som 16-åring, men det spelar naturligtvis ingen roll, det är en kul grej, inte mer än så.

Rakapuckar.com bild

Jag skulle vilja gå så långt som att säga att kanadensarens målrika debut i princip har noll bäring på hans framtida Brynäskarriär.

”I princip”, för det ger förstås alltid självförtroende att göra mål, men dels kommer Sigalets betydelse finnas i det rejäla tvåvägsuppträdandet, dels är vad som händer i tidiga augustimatcher av väldigt liten vikt.

Man ska igång. Bra är bättre än dåligt, men bra betyder inte massor.

Det gäller individuella prestationer, det gäller lags insatser. Indikationer ges, dock ej i närheten av bevis för något. 

Men det är förstås kul att se hockey ändå …

Jag tyckte Leksands nya tröjor var snygga, men ett gigantiskt stort minus för att numren var så svåra att se.

Det tyckte nog C Mores kommentator också, man fick ytterst lite hjälp rörande vem som hade pucken.

För övrigt, det här att Sigalet är en ”svikare” som lämnade Frölunda, jag hoppas den kille (?) som skrev det här på sajten i går antingen är ung eller bara inte riktigt har koll.

Rakapuckar.com bild

Sigalet är en utländsk yrkesman som offrar liv och lem för sin arbetsgivare, han har täckt skott med ansiktet för Frölunda, han har kastat sig på ett flygplan från hemlandet och spelat semifinal utan sömn i kroppen … att kritisera honom för att han ville ha ett bra sista kontrakt innan familjen flyttar hem … sorgligt. Tycker jag. 

***


Så här ser Robin Lehners nya mask ut. Den har hashtaggen #samehere på sidan, refererande till kampanjen #SameHere Global Mental Health som svensken stödjer och lyfter fram så fort han kan.

Ni vet ju hans historia. Ni läser själva hans fina ord ovan.

Det ska bli spännande att se hur Lehner tar sitt idrottsliga liv vidare i Chicago Blackhawks, i en tandem med Corey Crawford, men utan målvaktscoachen Mitch Korn som betydde så mycket för honom i New York Islanders.

Och framför allt utan det trygga försvarsspel som Barry Trotz Islanders använde sig av. Chicago lirar lite … hm … öppnare. Så var jag snäll.

***

Två dagar kvar till Frölundas andra match för säsongen, den mot Växjö Lakers i Alvesta. Kommer kanske några rader om detta senare i dag.

***

rakapuckar.com är beroende av att läsarna visar förståelse och betalar för sig.

1 kr/dag, alltså 30 kr/månad, är minimiavgiften.

Det är fullt tillåtet att överskrida den …

Betalningsmodeller:

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13 

För er utomlands behövs:
IBAN: 1950000000050010076913 
Bic: ESSESESS

Rakapuckar.com bild

***

Påminner om detta igen, väldigt glad om ni hakar på:

På Twitter är det bra om ni följer @rakapuckarpunk1 – men ett bra tag till kommer jag säkert även använda @henrikleman

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
17 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Robert Ström, 5 månader sedanSvara

  Finns många med huvudet under armen....ang Sigalet som svikare...

  • Kommentar avatar
   Rallyclay, 5 månader sedanSvara

   Kul för Sigalet, önskar han lycka till i Brynäs.
   Vem vill inte tjäna så mycket som möjligt? / Claes

    Kommentar avatar
    Richard, 5 månader sedanSvara

    Håller inte med riktigt här Claes. Pengar är inte allt. Stad, trivsel, familj, klubbkänsla, vänner kan överstyra pengarnas värde så länge det inte skiljer ”allt för mycket”. I det här fallet verkar han vara på hemgång i Lehmans resonemang vilket rätar upp en del frågetecken om han fått monsterkontrakt. Men är det verkligen så? Märkligt att han inte fick bud från KHL eller Schweiz.

  • Kommentar avatar
   Molly, 5 månader sedanSvara

   Det var Gunderssons o Bertilssons fel att de lämnade,så Brynäs fick utrymme i budgeten att betala bättre än Frölunda

   • Kommentar avatar
    Peter, 5 månader sedanSvara

    Vi måste tacka Sigge för dom 3 åren i Frölunda! Dom var överväganden bra!
    Men svikare eller något annat är bara idioti, var sak har sin tid och Frölunda valde att gå vidare, och det tycker jag personligt att det var helt rätt!
    Allt har ett pris! Men livet går vidare och även frölunda.

    • Kommentar avatar
     Anna Agdestein, 5 månader sedanSvara

     Naturligtvis är Sigalet ingen ”svikare”! Han ser om sitt hus som vem som helst skulle göra. Därmed inte sagt att jag inte kommer sakna honom i Frölunda...
     Dum fråga kanske, men hur gör klubbarna egentligen vid ett sådant fall? Räknar man med att ”hemligheter” avslöjas, angående träning etc? Eller anser varje lag att de har det bästa upplägget och bryr sig inte så mycket vad andra gör? :)

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

      Tror inte det finns så många hemligheter att avslöja, om jag ska vara ärligt. Sigalet är liksom inte den förste som bytt inom SHL. :)

    • Kommentar avatar
     Håkan G, 5 månader sedanSvara

     Självklart är han ingen svikare. Han är en legosoldat som de flesta andra importer. Därför är det extra viktigt med gubbar som Joel....

     • Kommentar avatar
      EDWARD 51, 5 månader sedanSvara

      Hoppas i alla fall att JS inte ska bli en "vattendelare"(skiljelinje), om det t.ex. skulle gå så långt som till en final mellan Brynäs och Frölunda.

      • Kommentar avatar
       Johan E, 5 månader sedanSvara

       Klart och betalt för hösten.

       • Kommentar avatar
        Nolte, 5 månader sedanSvara

        Tycker fortfarande att en liten hyllning till Sigalet hade varit fint i premiären. En bild/video på jumbotronen med texten ”tack för allt” eller liknande.

         Kommentar avatar
         Rallyclay, 5 månader sedanSvara

         Helt enig, NHL är duktiga på detta. Även om det inte var många säsonger så var Sigalet en stor del av guldlaget. / Claes

       • Kommentar avatar
        Mogge, 5 månader sedanSvara

        Jag håller på Frölunda. Tyckte om Sigalet med. Ska jag hålla på Brynäs med nu? Lite känslor tycker jag vi ska få visa. Även om svikare är att ta i. Hockeyspelare är ett jobb. Hockeysupporter är en annan sak. Vill ej bli en opartisk åskådare som håller på ett lag lika mycket som en domare bör göra.

        • Kommentar avatar
         Olle, 5 månader sedanSvara

         Är man svikare om man byter bilmärke?

          Kommentar avatar
          E23, 5 månader sedanSvara

          Nej. Men å andra sidan har inte bilmärket betalat din lön, och haft supportrar som stöttat dig heller. Med det sagt - självklart är Sigalet ingen svikare. Han vore extremt dum om man inte kapitaliserar på sin korta tid som hockeyproffs. Han har en familj och ett övrigt liv. Det finns en verklighet därute, även om man är hockeyproffs.

        • Kommentar avatar
         Per, 5 månader sedanSvara

         Alla rörande överens att pengar är allt. Och hjärta inget.

         • Kommentar avatar
          Per, 5 månader sedanSvara

          Bedrövligt att du Leman kallar en persons åsikt för sorglig. Varför efterlyser du åsikter när endast vissa är godkända? Nej, jag tycker inte att han sviker Frölunda. Men jag respekterar de personer som tycker det.

           Kommentar avatar
           Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

           Jag respekterar åsikten. Absolut. Men jag tycker att det är sorgligt att se de som kallar en utländsk hockeyspelare för "svikare" när denne spelare gett sitt blod, sin svett och sina tårar för klubben. På intet sätt finns ett motsatsförhållande här.

         • Kommentar avatar
          Henrikk, 5 månader sedanSvara

          Sigalet är en svikare, helt klart. Jag kan inte tänka mig att Lasch skulle göra på samma sätt. Nej urah för svikar-Sigalet.

          • Kommentar avatar
           Richard, 5 månader sedanSvara

           Jag respekterar inte Sigalet klubbval men var nöjd med hans insats och uppoffring för oss. Tyvärr falnar hans klubbval för en sann supporter, det går liksom inte att bortse ifrån. Lönerna mellan SHL lagen bör inte skilja så extremt att han kan pensionera sig redan vid 33år. Nej vid val i en penningstinn liga så hade jag respektera hans klubbval. Men jag står inte och buar åt honom för det. Jag kommer dock inte lägga energi på följa honom. Jag förstår att man kan se honom som svikare. Men att bua eller liknande kan man inte göra till en spelare som gett oss ett guld. Det finns inte på kartan

           • Kommentar avatar
            Mogge, 5 månader sedanSvara

            Jag tycker att det är oerhört märkligt. Henrik. Du följer Frölunda i ur och skur. Vet det mesta om allt i klubben. Men att hålla på dom eller att önska att det ska gå bra för mitt Frölunda. Det är tydligen för mycket? Du kan ju ha lite ekonomiska tankar att det ska gå bra? Få mera att skriva. Nu när du är totalt ointresserad hur dom spelar eller vinner. I sann Journalistik anda.

            • Kommentar avatar
             JL, 5 månader sedanSvara

             Sigalet har en riktigt hög arbetsmoral och lojalitet till den klubb han spelar för. Det kan man verkligen inte inte klaga på.
             Tack Sigalet för åren och jobbet!
             Till er som tycker att man ska spela där klubbhjärtat finns. Var hade Sigalet spelat då? Knappast i Frölunda.


             Lämna en kommentar