Upp till Tim nu – och upp till Rönnberg


► En sak borde få Frölundas fans att gilla värvningen av Tim Söderlund lite extra:
► Han var bra i slutspelet för Skellefteå.
► Den typen behövs, som lyfter när det gäller.

Rakapuckar.com bild

FRÖLUNDA FORTSÄTTER OFFENTLIGGÖRA sådant vi redan visste, i går Patrik Carlsson (GP), i dag Tim Söderlund (Aftonbladet).

Ettårskontrakt för den Chicagodraftade (fjärde rundan 2017) Skellefteåkillen.

Ännu en spelare som knappast lär stanna i evigheter i Göteborg.

Men där är nu Sveriges plats i näringskedjan, bara att gilla läget, och utan att måla upp Tim Söderlund som en kille som garanterat kommer dubbla poängskörden (9+5) i Frölunda så känner jag så här:

## Han kommer få en större roll i Frölunda, sannolikt därför han rör på sig, från en plats i fjärdekedjan i Skellefteå är det sannolikt en roll som topp 6-forward i Frölunda. Upp till Tim att göra något av den förtroendet.

## Det är en explosiv spelare, inte bara farten utan tempoväxlingarna är ett plus. Det händer saker kring Söderlund, och 20 år gammal har han förstås en hel del utveckling kvar. Upp till Roger Rönnberg & Co att hjälpa till med den saken.

Rakapuckar.com bild

## Fyra mål av Söderlund i senaste slutspelet med Skellefteå, inte så att det får Frölundas fans att rusa till Götaplatsen, kanske – men betänk att han lirade i fjärdekedjan, och av vad jag såg föregick han hela tiden med gott exempel, trots måtten 175/74 inte ett dugg rädd för att sticka in näsan i de områden av isen där näsor kan få sig en smäll.

Summa summarum: det finns inga succégarantier, men jag tycker – och det har jag nog skrivit förut, ursäkta om jag upprepar mig – att det är en vettig, rätt spännande värvning.  

Nu vet jag att en del tänker: ”Det här räcker väl inte?!”

Rakapuckar.com bild

Nej, det kanske det inte gör. Men att Frölunda jagar en back eller två, att det bör in en bra center, det vet ni redan.

Nu handlade det om Tim Söderlund, och jag gillar fortfarande spelartypen.

***

Ni såg väl att Nicklas Lasu blev finsk mästare i går?

***

I morgon avgörs det vilken klubb som har chansen att välja Rasmus Dahlin. Läsning här för den som missat Peter Sibners (Pro Hockey) och mitt snack.

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
42 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Guest, 2 år sedanSvara

  Det var en tung värvning 74 kg

   Kommentar avatar
   Rikard, 2 år sedanSvara

   Ja hockeyspelare brukar ju vara bättre ju mer dom väger... så vi får hoppas på någon 130 kg kille som center.

 • Kommentar avatar
  Danne, 2 år sedanSvara

  Det här räcker väl inte, HL? ;-) Blir säkert bra med Söderlund. Gillar den typen av spelare. Men som lagbygge i sin helhet, finns det självklart betydligt mer att önska. Tyvärr behöver det komma in 2-3 med spetsegenskaper på forwardssidan. Annars är truppen betydligt svagare än denna säsong. Och ni vet ju hur bananas vi gick under stors delar av hösten och vintern:-) Inte mycket positivt att hämta där. Men visst, sikta på att undvika kvalspel och kriga för en slutspelsplats kanske kan vara nyttigt. Komma ner på jorden lite igen och inse att vi inte kommer vara ”den bästa klubben i Europa”.

   Kommentar avatar
   Manne , 2 år sedanSvara

   Räcker inte överhuvudtaget. Måste in två toppbackar och minst 3-4 forwards med rejäl spets. Finns inga målskyttar, förutom Lasch men han levererar bara i PP.

 • Kommentar avatar
  Nolte, 2 år sedanSvara

  Är tyvärr inte lika positivt inställd som dig. Inte mot han personligen, säkert en vettig spelare. Men att gå från 10e-12e spelare i SAIK som gick till final till att bli topp 6(!) i Frölunda som nästan bara spelade seriespel förra säsongen, fattar fortfarande inte vad dom sysslar med! Kanske fanns en anledning att han spelade i 4e och inte 1a eller 2a? Såg honom en hel del i slutspelet, gjorde några mål mot djurgården och va helt onsynlig i finalen. Dom gångerna han syntes va när han tog pucken i egen zon, åkte upp med den och fick iväg avslut som går in 1 på 100, men visst det va ju ”lovande prestationer”. Nej jag ser tyvärr inte en sån spelare som topp 6, han är ingen spelare som skapar kemi med andra och gör varandra bättre, han skapar sina lägen individuellt.

  • Kommentar avatar
   Karl, 2 år sedanSvara

   Frölunda som vill vara ledande förening i Europa..???
   4 värvningar tills nu som knappas överglänser dom som har lämnat!
   Ärligt talat vill inte för vara pessimist men Sigalet kvar som enda klass back,
   Och nu bara Lasch som enda klass anfalsspelare när vi nu tappar både Olofsson och Grundström, som producerar det mesta av Frölundas mål denna säsong, känner inga bra vibbar för kommande säsongen tills nu.

   • Kommentar avatar
    Carl, 2 år sedanSvara

    Säsongen 18/19 kommer att bli jobbig

     Kommentar avatar
     Manne , 2 år sedanSvara

     Ett rent helvete. Ledningen får upp ögonen först när det är för sent att agera.

   • Kommentar avatar
    Mikael , 2 år sedanSvara

    Trots att spelare börja trilla in så känner man fortfarande frustration, hur fan tänker Sjöström och co??? 13-14 forwards med kontrakt och fortfarande behövs spets in. Dom lär ju inte bryta kontrakt så blir intressant att se lagbygget i september. Och på backsidan måste det in 2 kvalitetsbackar som kan producera. Naivt att tro att Westerlund, Gunnarsson och Lindström ska kunna spela jämnt en hel säsong. Tror dom att tex Westerlund ska kunna spela som Tömmernes så blir man rädd. Varför värva så många unga backar om dom ändå ska lånas ut som Stenqvist? Johannesen blev ingen hit heller. Sök efter etablerade backar med 3-4 SHL säsonger i bagaget.

    • Kommentar avatar
     M, 2 år sedanSvara

     Varför läser jag kommentarerna. Bara domedags profeter.
     Fan va tråkigt ens liv måste vara om det enda man kan skriva är negativt.
     Jag tror Tim kan ta stora kliv i Frölunda under nästa säsong! Sen är laget aldrig färdigbyggt när säsongen startar, det fylls alltid på under säsongen!
     Mvh
     M trött på gnälliga supportrar

      Kommentar avatar
      Hans, 2 år sedanSvara

      Den nuvarande truppen är stommen som kommer att inleda säsongen. Sen om det skulle dyka upp nåt intressant under säsongen så är det en bonus, tex när Kallio kom eller mursak. Men den nuvarande truppen är blekt och oroväckande felbyggt.

      Kommentar avatar
      Joel, 2 år sedanSvara

      M, jag håller med till 100%. De flesta kommentarerna är fruktansvärt naiva och historielösa. Att sätta ihop ett lag är svårt. Att sätta ihop ett lag man vet kommer ta guld är omöjligt. Jag håller på Frölunda. Jag tror på en bättre säsong nästa säs. Jag hoppas verkligen att truppen får ihop det. Tack för ditt inlägg, M.

      Kommentar avatar
      Richard, 2 år sedanSvara

      Håller med fullständigt. Vid varje domedagskommentar borde det vara tvingande med en positiv kommentar.

    • Kommentar avatar
     Andy, 2 år sedanSvara

     Laget är fortfarande felbyggt, och nu börjar dom lediga platserna bli fyllda. Detta laget känns som det svagaste sen Rönnberg tog över. Tror Sjöström på fullaste allvar att detta lagbygge är slagkraftigt???? Ser bara massa grovjobbare som har svårt att omvandla chanser till mål. Och finns ingen tuff fysisk spelare som kan göra skitjobbet framför mål som Joey crabb.

     • Kommentar avatar
      Rallyclay, 2 år sedanSvara

      Precis som du skriver är detta en intressant värvning. Bra fart på fötterna och en härlig energi. Hoppas att mer förtroende/ speltid också ger mer i poängutdelning. / claes

      • Kommentar avatar
       J, 2 år sedanSvara

       Alltså hur tänker vissa här? Serien drar ingång i September, är fortfarande APRIL!
       Alla serier är inte klara, storspelarna väntar ut. TÅLAMOD FÖR F-N

        Kommentar avatar
        Nolte, 2 år sedanSvara

        Det är inte det som är problemet. Problemet är att truppen är så gott som full redan, så det spelar ingen roll vad som kommer ut på marknaden om inte Frölunda tänkt värva McDavid, Erik Karlsson & Viktor Hedman

        Kommentar avatar
        Daniel B, 2 år sedanSvara

        Visst är det bara april men som nolte skriver så är truppen i princip full. Men jag tror inte heller att det är färdigvärvat men hur stor trupp ska vi ha? Det måste ju in 2 riktigt bra forwards för att täcka upp för Grundström och Olofsson för där försvann ju runt 40 mål.

        Kommentar avatar
        GöranA , 2 år sedanSvara

        Så sant. Tålamod. Det kan bli bra - eller inte.

        Kommentar avatar
        Epoe, 2 år sedanSvara

        Truppen är inte full. Det kommer vara 15 forwards.

        Kommentar avatar
        Epoe, 2 år sedanSvara

        Truppen är inte full. Det kommer vara 15 forwards.

      • Kommentar avatar
       Daniel K, 2 år sedanSvara

       Söderlund är en spelare jag gillar, gjorde gott intyck i slutspelet med sin hänsynslösa spelstil trots hans ringa storlek. I finalserien försvann han ju helt men det gjorde ju även dom dyra spetsspelarna i Saik så svårt att dömma en junior i fjärdekedjan för hans insatser i den serien när förstakedjan inte kom någonvart heller.
       Oroar mig dock lite att truppen börjar se rätt full ut och att det inte finns några naturliga ersättare för den spets som lämnat.

       • Kommentar avatar
        Manne , 2 år sedanSvara

        Man ersatte inte Tömmernes tex. Man tog in Almquist som inte alls är av samma kaliber. Nu kommer man inte ersätta Grundström och Olofsson tex. Man ersätter kanske, men inte med spets som krävs.

        • Kommentar avatar
         Mattias, 2 år sedanSvara

         Jag tycker det är en bra värvning. Inte minst prestigemässigt, men såklart även kvalitetsmässigt. Sen att man behöver spetsa till det ytterligare, det må så vara. Det kommer. Men det jag drar mig till minnes när jag läser en del kommentarer om hur Olofsson/Grundström och deras mål ska ersättas, är hur en fd jobbarkompis sa samma sak för många år sen när Kristian Huselius lämnade. Om jag inte minns fel var det efter säsongen 2002. Vi vet vad som hände 2003...
         Om jag därmed tror att det blir guld nästa säsong? Det säger jag inte. Absolut inte. Men poängen är att man kanske inte måste ersätta en spelare med samma typ av spelare alla gånger. Det var väl en del kritik inför 2016 också, med t.ex. Sundström.
         Så, jag tycker man har börjar klokt, nu får vi se vad som mer kommer, och framförallt - vad utfallet blir.

          Kommentar avatar
          Andy, 2 år sedanSvara

          Han lämnade efter 2001..

          Kommentar avatar
          E23, 2 år sedanSvara

          Prestigevärvning? Från Skellefteås fjärdelina. Kom igen.

          Kommentar avatar
          Mattias, 2 år sedanSvara

          Sorry, my mistake. Men poängen kvarstår, allt behöver inte rasa för att målgörare försvinner. Andra kan tillkomma, andra kan kliva fram.

          Kommentar avatar
          Mattias, 2 år sedanSvara

          Ja, att en redan bra spelare, på väg att bli ännu bättre, lämnar och väljer bort laget som undantaget fjolåret prenumererat på SM-finaler och rankats som laget att se upp till, och istället går till Frölunda för nästa steg i utvecklingen... jag tycker iaf det är en fjäder i skruden till Rönnberg & co.

          Kommentar avatar
          Stora norrland, 2 år sedanSvara

          Definitivt en prestige värvning av er. Det känns surt att Söderlund valde bort AIK. Ni kommer att få stor glädje av Söderlund i vinter

        • Kommentar avatar
         Rw, 2 år sedanSvara

         En spännande spelare, men känner samma oro som dom flesta andra, 1 kvalité center kommer inte räcka, isåfall blir de Westerholmarna i andra kedjan och vi såg ju hur bra dom var i år, snurra i hörnen är dom bra på iallafall! får hoppas att kontrakt bryts annars ser det illa ut.

         • Kommentar avatar
          Rw, 2 år sedanSvara

          Henrik, vad tycker du? om laget får in en kvalitécenter och 1-2 backar, tror du att laget har stor chans för guld nästa säsong då?

           Kommentar avatar
           Manne , 2 år sedanSvara

           Kommer inte ha någon chans på guld ändå, även om det kommer in en center med kvalité och 1-2 backar. Laget är helt felbyggt.

         • Kommentar avatar
          Christian, 2 år sedanSvara

          Ser hellre värvning av etablerade spelare, och att utveckling sker av ungdomar från J20 och J18 än att värvade unga spelare skall gå före de som redan finns i föreningen. Varför inte satsa mer på de som inte draftas högt och flänger fram och tillbaka över Atlanten under försäsongen?

          • Kommentar avatar
           Inger, 2 år sedanSvara

           Jag fattar inte varför ingen tror att våra spelare inte kan utvecklas. Victor Olofsson gjorde inte heller 27 mål säsongen innan. Allt handlar väl om att skapa ett lag och en omgivning där spetsspelare hittar sin partner, såsom Lasch och Arturi hittade varandra. Att Arturi skulle göra så stor skillnad när vi vann var väl inget vi var säkra på när vi såg honom säsongen innan. Nog för att han då kom in efter sjukdom, men ändå. Kom igen - ha lite tilltro till deras utvecklingsmöjligheter

            Kommentar avatar
            Rw, 2 år sedanSvara

            Olofsson gjorde dock 29 P innan han kom, och 14 mål. Sen hade han en säsong hos oss där han gjorde 9 mål.

            Kommentar avatar
            Manne , 2 år sedanSvara

            Inger: Laget är felbyggt. Det är så enkelt. Vi saknar spets å det grövsta.

            Kommentar avatar
            Matte , 2 år sedanSvara

            De utvecklingsbara är på g till NHL - utan nya egna juniorer in, så är det precis så dystert som det skrivs om på målvakt och forwardssidan. På backsidan ser det betydligt bättre ut ur utvecklingspotential. Widerström, Ehn, Olofsson Grundström Lias - de var de forwards med framtida potential... Nu har man slim Tim - sen inget utom möjligen Julmusten.

          • Kommentar avatar
           GöranA , 2 år sedanSvara

           Tim S är en intressant värvning. Hoppas hans utveckling fortsätter hos oss. Liten orädd med speed, bra kombo.
           Men nu vill jag se några ess också som värvas in.

           • Kommentar avatar
            Mattias, 2 år sedanSvara

            Frölunda högg tydligen på Luleås Isac Lundeström men fick nobben. Enligt Mr Madhawk på Twitter

             Kommentar avatar
             Nolte, 2 år sedanSvara

             Alla som säger men ta det lugnt, Frölunda ska ju ta in 3 spelare i yttersta världsklass, så det här ser svinbra ut. Där har ni en fingervisning på vad det kommer vara för kaliber på ”stjärncentern” som skall in. Jo ungt och utvecklingsbart även där.

           • Kommentar avatar
            E23, 2 år sedanSvara

            En sak är klar. Vid denna tidpunkt har inte Frölunda haft så svagt lag sedan... Ja, när? Långt, långt innan Rönnberg.
            Sedan kan man ju säga att det är lång tid kvar, men forwardslistan är i princip full med enbart en naturlig målskytt och en som kan tackla. Go figure.

            • Kommentar avatar
             Thomas, 2 år sedanSvara

             En fantastisk hockey spelare! "matcher:43, mål:9, assist:5, poäng:14"
             Han kommer ersätta Olofsson rakt av med sina 9 mål säsongen 17/18. En riktig kanon värvning! Fan vad glad jag är, kunde inte blivit bättre, med Tim tar vi guld!!! [/sarkasm]

             • Kommentar avatar
              Mikael , 2 år sedanSvara

              Fick mail från VF..... Vi är inte nöjda och kommer göra vissa förändringar....... som???? Det snackas en himla massa, men sägs inte ett skit.
              Börjar snart tröttna.

               Kommentar avatar
               Manne , 2 år sedanSvara

               Det görs inte ett dugg. Vi var ineffektiva i de avgörande momenten mot Malmö. I match 1 kanske, men de övriga? Där var vi knappt framför mål överhuvudtaget, utan mest i hörnen. Vi ska vara hänsynslösa. Det är otroligt mycket snack och liten verkstad.

             • Kommentar avatar
              Martin, 2 år sedanSvara

              Fattar inte varför det är så pessimistiskt här.
              Det brukar sällan vara bra att skicka iväg massa spelare och börja om med lagbygget.
              Klokt att behålla så mycket grund som möjligt.
              Kontinuitet är bra!

               Kommentar avatar
               Mikael , 2 år sedanSvara

               Martin. Hur mycket "grund" tycker du vi ska bygga vidare på från förra säsongen? Tycker nog det var många i den upplagan som inte ens är värda att bära tröjan med VÅRAT klubbmärket på..... Kan man fan inte ens tacka sin klack efter en förlust, ja då kan man dra.

               Kommentar avatar
               Martin, 2 år sedanSvara

               Så mycket grund som möjligt som sagt. Att bära tröjan med klubbmärket betyder mer och mer ju längre man gör det. De nya spelare du vill ha in lär knappast ha större klubbkänsla än de befintliga.

               Kommentar avatar
               Thomas, 2 år sedanSvara

               @martin: hur länge hade Elias Pettersson burit Växjös klubbmärke ? Tydligen gick det bra att vinna utan att ens (troligen) satt sin fot i Växjö innan våren 2017

               Kommentar avatar
               Mikael , 2 år sedanSvara

               Martin. Jo och då är det ju självklart kalas att plocka in en spelare för EN säsong.... som bara har som mål att dra vidare.

               Kommentar avatar
               Matte, 2 år sedanSvara

               Martin - i framtiden kommer man också kunna köra bil om man bara tittar i backspegeln. Men idag är det inte fixat än... Jag är också på goda grunder väldigt kritiskt till FHC - jag var det redan innan denna säsongen ( med de nyförvärven) och efter visad inkompetens, så blir man inte mer positiv. Miraklet finns om vår tidigare nr 2 gjort underverk med juniorerna. Det kan lösa en del samtidigt som FHC måste tuffa till sig i förhandlingarna och vara lite kloka... tex kolla varför man (Växjö) rekryterar backar från Kristianstad? Eller köper fulltränade spelar från Skellefteå (det vet att de inte behöver köra ner dem igen tex) Dessutom köper man inte mat med utgånget bäst föredatum, om det inte är tokrea. Tror alla normalt funtade fixar det. Men det verkar som när man är i FHC så är alla andra idioter.... tyvärr

             • Kommentar avatar
              Bengan, 2 år sedanSvara

              En bra värvning, mycket speed och han räds inte att utmana och gå på mål. Hoppas han tar ytterligare steg i sin utveckling.

              • Kommentar avatar
               Richard, 2 år sedanSvara

               Ordet ersätta gör mig lite allergisk. Vi behöver nytänk istället. Alla spelare är olika och går inte att ersätta rakt av.

               • Kommentar avatar
                Manne , 2 år sedanSvara

                Jaha. De har utvärderat säsongen som var och tryckt på reset-knappen. Verkar märkligt då inga kontrakt rivits och truppen är just nu sämre än förra säsongen. Tappat massvis med mål framåt. Jag blir mörkrädd.

                 Kommentar avatar
                 Mikael , 2 år sedanSvara

                 Ja precis. Vi ska vara BRUTALT kritiska.... ja just det ja.....nääää . Vi ska göra vissa förändringar...... va fan är dom politiker eller?

               • Kommentar avatar
                Peter, 2 år sedanSvara

                Westerholm bröderna, julmust och Friberg borde få söka andra klubbar.
                Dessa spelare tillför inget som Frölunda behöver...vi har redan halva truppen med sådana spelare.
                Satsa på riktiga spetspelare som kan leda läget framåt mot mål inte efter sargerna, blir så trött dussin spelare som hamnar i Frölund.

                 Kommentar avatar
                 Matte, 2 år sedanSvara

                 Ja sportmässigt, men det blir kanonfel när detta är även felbetalt kostnadsmässigt. Det finns ca fem till och i ledarorganisationen samt på högre befattningar. Intressant om man orkar ta i det. eller fortsätter med ryggdunket. Har man kvar dessa så gissar jag att man inom två år är i HA. Man är helt enkelt för oproffsig för denna liga och för NHL och jämfört med sina konkurrenter bland de sämsta lagen. Det är en "kuliss" att man är så bra som man framställer sig - det kallas för "branding". Brukar man göra när man vet med säkerhet att man inte klarar av det på inre styrka.

               • Kommentar avatar
                Gustav, 2 år sedanSvara

                Jacob Josefsson klar för Djurgården, Markus Svensson klar för Färjestad och Mattias Bäckman klar för Linköping. Konkurrenterna fortsätter rusta. Jag hoppas vi har något RIKTIGT bra på gång.

                • Kommentar avatar
                 Benny S., 2 år sedanSvara

                 JA, JA, JA!!!!

                 • Kommentar avatar
                  Conta, 2 år sedanSvara

                  Purre tillbaka är bra .En bra ledare med hjärta för Frölunda.Söderlund på 1år svårbedömt.Tycker inte han imponerant så under föregående säsong.Behövs 2 riktigt bra centrar.2-3 bra vingar.En powerplay back.En elak back.Samt n riktig målvakt som håller shl klass.Men Frölunda verkar vara njda med befintlig trupp.Böir inget slutspel med detta lag.

                   Kommentar avatar
                   Manne , 2 år sedanSvara

                   Conta: Håller med. Ser man på övriga lag och jämför med vårat (just nu) så blir det inget slutspel. Vi har för helsike inga målskyttar. Vem ska styra spelet från blå i PP? Westerlund kanske, han kommer utvecklas enormt under sommaren. Bli en PP-back av rang. Andra lag fyller på, medan vi är nöjda och sitter lugnt i båten. Vi ska vara hänsynslösa.. Jo, tjena.

                   Kommentar avatar
                   Matte, 2 år sedanSvara

                   Ja Conta - Tim är inte jag heller säker på - gissar att man tränar bort honom första säsongen. Kanske nr 2 men han är för lätt i dagen domar SHL. Jag är av uppfattningen att lyfta av Sjöström från uppdraget innan man värvar mer. på samma sätt är jag av uppfattningen att JG inte skall stå en sekund till innan hans kontrakt är omförhandlat eller att han går vidare. Sen finns där en rad spelare som också har konstiga kontrakt och dessa skall heller inte få mycket speltid. Mycket bättre att juniorerna får ta en betydligt större del av FHC framtida ansvar. De kommer de att klara detta, om man redan nu flaggar att denna väg som man slagit in på bär mot HA. Felköps till fel pris. Det är ju inte en eller två...

                 • Kommentar avatar
                  Calle Frölunda , 2 år sedanSvara

                  Nu ska vi inte måla fan på väggen!
                  Mycket kan hända innan serien startar!

                   Kommentar avatar
                   Matte, 2 år sedanSvara

                   Calle Frölunda ( är du säker på att FHC blir kvar i SHL?) Jag hoppas inte de värvar något - Sjöström har visat att det finns de som är mycket skickligare och klokare så FHC får de som blir över till överpris - lyft upp juniorerna istället. Laget är redan svagt eller riktigt svag och aspirerar på en kvalplats. Nubben, som alla är så förbannade på, har redan utan att haft något lag, Timrå hade i princip inga spelare. Han har fixat ett mer utvecklingsbart lag är jag ser FHC har. Tror nog det var VD och Styrelseordförandes fel den gången inom FHC. Lätt att skylla vidare...

                 • Kommentar avatar
                  Matte, 2 år sedanSvara

                  Det kommer blir svårt under 2018/19 men jag hoppas de blir av med de dåliga kontrakten

                  • Kommentar avatar
                   Manne , 2 år sedanSvara

                   Utveckling gott folk, utveckling. Vi har massvis med spelare i truppen som kommer utvecklas väldigt mycket och bli både riktiga målskyttar och framspelare. Det ser ljust ut, definitivt. *ironi*

                    Kommentar avatar
                    mike, 2 år sedanSvara

                    Det är den fällan man har hamnat i. Man har i stort sett bara sett till utveckling. Plockat mediokra spelare, gett dem fantasilöner, och hoppats på att man skall förvandla sand till guld. När det inte lyckats, då får vi en säsong som förra, om förmodligen en som den kommande också. :/

                  • Kommentar avatar
                   Matte, 2 år sedanSvara

                   Manne - Du är en av mina favoriter - det var ingen ironi ;)

                    Kommentar avatar
                    Manne , 2 år sedanSvara

                    Matte: Jag tackar och bockar.

                  • Kommentar avatar
                   Karl , 2 år sedanSvara

                   Jag är Frölunda seporter och haft säsongskort i flera år, och det kostar en del med pengar men jag har prioriterat detta i många år.
                   Men efter denna säsongen med uttåg i kvarten trodde jag Frölunda skulle rannsaka sig själv och insett läget om laget förmåga och brister. Trodde efter ledningens genomgång och ransakan av säsongen det skulle hända säker!
                   Men bara tomt snack tills nu, tuppen är snart full och fortfarande består den med spelare som underpresterat under säsongen som gått och fortfarande har förtroende. Tror allvarligt RR att han skall kunna utveckla dessa spelar? Förstår allvarligt inte vad Frölunda ledning inte ser?
                   Jag personliga tvekar att köpa en plats i år, är väldigt besviken på Frölundas värvningarna tills nu!
                   Känner nu när Frölunda har tappat merparten av de bästa spelarna denna säsong, och ser var dom har ersatts dessa med, då tror jag att Frölunda får en jobbig resa 18/19!
                   Men om det kommer in flera klassspelar så kanske jag tänker om, men tyvärr lutar det åt att jag lägger pengarn på något annat.
                   Tror inte jag är ensam att känna detta, bara för två säsonger sedan var Frölundas mål att vara bäst i Europa och vinna allt dom ställer upp på, då rimmar årets säsong och vad vi ser till nu väldigt illa med klubbens målsättningar.

                   • Kommentar avatar
                    Manne , 2 år sedanSvara

                    Det blir max en back och en forward in, sedan är truppen klar och vi har ett riktigt bra lag från målvakt till sista forward. Självklart blir det säsongskort för min del och varje match skall ses, inte en minut ska jag missa. Kommer bli hyperintressant och verkligen en säsong att minnas. Offensiv och rolig hockey med många fina, härliga kombinationer kryddat med dragningar som gör att motståndarna kommer få respass upp till läktaren där en korv med bröd, ketchup, senap och bostongurka väntar. Vi har JG i kassen som vinner mer matcher än vad han förlorar, det ger trygghet och stabilitet. Vi har backar som kan ta pucken från egen zon och föra upp den till anfallszon, där vi sedan kan skapa tryck och chanser. Forwards med en storhet att bryta mönster, raka vägen mot mål attityd och med målsinne utöver det vanliga. Hamnar vi inte etta i serien och tar hem guldet, då skulle jag bli väldigt förvånad. Vi har alla ingredienser som behövs för framgång i detta lag. Kom igen alla, nu laddar vi upp inför nästa säsong. Det kommer bli kul! Bättre än vid våra senaste guld.
                    Önska får man göra. Men det luktar långt ifrån sanning detta :)

                    • Kommentar avatar
                     Rw, 2 år sedanSvara

                     Om det Mikael säger att Frölunda kommer göra "vissa ändringar" är sant, så kanske det skickas iväg spelare ändå? det är enligt mig enda chansen Frölunda har för att det ska gå bra nästa år. Jag hoppas verkligen man skickar iväg lite spelare.

                     • Kommentar avatar
                      Conta, 2 år sedanSvara

                      Jag önskar att även jag hade dom lyckopiller som en del supportrar verkar ha på detta forum.Den stora optimism som en del uppvisar här på forumet är skrämmande.Att flera velmkar värja nöjda med befintlig trupp? Hjälp vad naiva många är.Som truppen ser ut nu så är nästan samtliga forwards brunkarr.Finns ej mycket offensiv spets.Backsidan skrämmer ingen.JG är ej SHL mässig längre.Ledningen i Frölunda har inte lärt sig ett dyft varlar det som.Var väldigt mycket snack inför säsongs starten för shl 27/18.
                      Alla kedjor skulle leverera mål .fler mål skulle göras denna säsongen.Man hade lärt sig läxan efter uttåget i semin mot Brynäs förra säsongen hette det ju.Eller hur? Frölunda gjorde bottennapp mot Malmö.var otroligt tama.Hej och hä.Sjöström sa att vi skall vara självkritiska och man skulle vara hänsyslös.Men Sjöström sa ju inte vilket år han menade.Kanske händer det något 2020 ?Vi var många som som var kritiska innan denna säsongen med hur truppensåg ut.Vad hände? Ut i kvarten pang bomkrasch.Förra säsongen hade truppen mera offensiv kraft än nuvarande lag har.Mycket måste ske i Frölunda om en till fiasko säsong skall upprepas.

                       Kommentar avatar
                       Manne , 2 år sedanSvara

                       Du tror väl inte att jag menar allvar med mitt inlägg ovan?

                       Kommentar avatar
                       Daniel B, 2 år sedanSvara

                       Manne, tror inte han menar dig.

                       Kommentar avatar
                       Matte, 2 år sedanSvara

                       Conta - bra som vanligt. Ends jag är orolig för är ännu mer felvärvningar. Därför måste den funktionen ändras synsätt på om FHC skall komma vidare. Lär av de som är bättre. Sylvegård verkar ju vara överlägsen för att ta någon med lite pengar. Tyckte nog HV också gjorde rätt i rekryteringen förra året, men där hade man en målis som släppte in i tid och otid - de ändrades nu direkt. Nu forsätter man med hyfsade rekryteringar - Timrås rekryteringar är jag imponerad över. Tror de tar minst hälften av poängen mot FHC om inriktningen forsätter.

                       Kommentar avatar
                       Matte, 2 år sedanSvara

                       Conta - bra som vanligt. Ends jag är orolig för är ännu mer felvärvningar. Därför måste den funktionen ändras synsätt på om FHC skall komma vidare. Lär av de som är bättre. Sylvegård verkar ju vara överlägsen för att ta någon med lite pengar. Tyckte nog HV också gjorde rätt i rekryteringen förra året, men där hade man en målis som släppte in i tid och otid - de ändrades nu direkt. Nu forsätter man med hyfsade rekryteringar - Timrås rekryteringar är jag imponerad över. Tror de tar minst hälften av poängen mot FHC om inriktningen forsätter.

                       Kommentar avatar
                       Conta, 2 år sedanSvara

                       Nej Manne och Matte.jag menar inte er.V verkar vara inne på samma linje alla tre.Men flera skriver ju man ska vara lugn.är ju bara april bla bla och mycket annat dravel.Men truppen i dagsläget ser inte alls imponerande ut men många på forumet här verkar nöjda? Menade absolut inte er Manne och Matte.synd ni trodde det.

                       Kommentar avatar
                       Joel, 2 år sedanSvara

                       Det är det som kallas supporter. Man stöttar och håller på sitt lag. Man hoppas att nästa säsong ska gå bra. Att klaga och bara se kris efter en säsong där vi slutade trea i tabellen är inte att vara supporter. Gå tillbaka och kolla kommentarer i olika forum från guldåret och du kommer hitta samma skit då. Ett lag är mer än enskilda spelare. Kolla Las Vegas. Man vet aldrig. Det finns inga garantier. Man kan bara hoppas och supporta laget.

                       Kommentar avatar
                       Matte , 2 år sedanSvara

                       Joel - visst är det bra om laget fungerar som Vegas. FHC gör inte det alls. Felköps och felrekryterat till ett vansinnigt högt pris. Arbetar de verkligen för FHC? Att vara supporter är inte att sitta och hoppas på att allt löser sig - det är direkt korkat. Året har varit väldigt svag 17/18 - ren tur att man blev trea (pga av Weber, Mustonen, Lias och Mursak samt flyt på rätt ställen). De normala värvningarna har inte fungerat, laget har inte fungerat och målvaktspelet är av HA klass. Inga konstiga undanflykter. Förlora kan man gör och man kan ha dåliga tider - men man kan inte försvara beslut med alternativa fakta. Naturligtvis reagerar jag på den sk vinnarstatistiken - det är direkt "alternativa fakta " och det skall man inte komma undan med. Gillar inte heller "kulissbyggen". Inget bakom men man vill gärna "branda". Så Joel Du kommer inte övertyga mig att detta är OK. Jag skrev inget mer än positivt 15/16. Dock 16/17 var jag kritisk till rekryteringen minus Olofsson och Grundström. Nu har man inga och tur är väl det - lita på egna juniorer istället.

                     • Kommentar avatar
                      Gustav, 2 år sedanSvara

                      Rykten säger att Broc Little är klar för Örebro...borde inte vi kunna vara med där och konkurrera?

                       Kommentar avatar
                       Daniel B, 2 år sedanSvara

                       Man tycker det, känns som Frölunda som klubb och Göteborg som stad borde vara mer lockande än Örebro..

                     • Kommentar avatar
                      Molly, 2 år sedanSvara

                      Börjar bli orolig inga direkt starka värvningar kan de va så att förra året gick med ett kraftigt minus
                      Vi hade strul med skador skit

                       Kommentar avatar
                       Gustav, 2 år sedanSvara

                       Little är väl för gammal och inte tillräckligt utvecklingsbar, antar jag.

                     • Kommentar avatar
                      E23, 2 år sedanSvara

                      Eller så är Little för little.

                      • Kommentar avatar
                       Conta, 2 år sedanSvara

                       Ha ha E23 den var klockren.underbart


                       Lämna en kommentar