"Finns ingen frustration", lovade Sigalet


► Att tappa 2–0 till 2–3 i lördags var en rejäl käftsmäll för Frölunda.
► Av den syntes inget på måndagsträningen.
► – Finns ingen frustration hos oss.  Det känns avslappnat, vi har ett bra läge, slog veteranen Jonathan Sigalet.
► Djurgården plockar in U18-världsmästaren Tobias Björnfot i truppen. Frölunda lär nöja sig med att hylla Lucas Raymond & Co före matchen.

Rakapuckar.com bild

Guldsits? Vi får väl se, men Jonathan Sigalet och hans Frölunda kan i alla fall ta ett stort steg på vågen om de vinner mot Djurgården på tisdagskvällen.


JAG STÄLLDE FRÅGAN till Jonathan Sigalet:

** Känslan att ni i lördags tappade en match ni kunde/borde ha vunnit, hur hanterar ni den?
– Det (lördagsmatchen) är redan bakom oss.  Så här är det i ett slutspel, så kan det vara under säsongen också, man förlorar matcher man tycker man borde ha vunnit, man stjäl en vinst ibland. Viktigt att tänka på nu: vi har spelat bra i två matcher i rad, och nu är vi hemma i vår byggnad igen.

Självförtroendet tycks intakt i Frölunda inför tisdagens final 5. Träningen var full av skratt och leenden, frånsett Johan Mattsson tog sig alla tid, inga problem, allt var som vanligt, och Max Friberg lät sig till och med bjudas på spontanfika av C Mores Lena Sundqvist (resultatet i TV-form tisdag kväll).

Sigalet sa: 

– Det finns ingen frustration hos oss. Det känns avslappnat, vi vill spela, göra saker med pucken, inte stressa, inte krama klubban för hårt, alla de där klyschorna … självförtroendet finns där.

Rakapuckar.com bild

** Känner ni att ni är ett bättre lag än Djurgården?
– Båda lagen har nog en bra känsla. Det är två bra lag, inte så att man kan förvänta sig att ett lag ska köra över det andra. Men i final 3 kom vi upp i den nivå där vi vill vara, final 4 var en bra bortamatch, vi hade velat vinna den, men nu är det bäst av tre, och vi ska spela två (om det behövs) i vår byggnad. Det är ett bra läge.

Två, högst tre, matcher kvar för Jonathan Sigalet i Frölundas tröja. Nästa säsong representerar han ju Brynäs, något som dock inte är officiellt än (Mr Madhawks nyhet).

Jag frågade Sigalet om han ändå ville säga något om känslan, att tiden i Göteborg snart är till ända, men han sa artigt:

– Inget jag känner att jag vill prata om nu.

Lätt att förstå, givetvis. Fullt fokus på nuet, på att avsluta som en vinnare.

Tränaren Roger Rönnberg ville inte heller kännas vid någon frustration eller besvikelse efter lördagsförlusten, berörde åter det faktum att Frölundas lag är rutinerat, vant vid att hantera olika situationer, vinna i läge 3–1, komma tillbaka från läge 1–3.

Han gillade mycket av uppträdandet i final 4 på Hovet och sa:

– Precis som mot Malmö och Luleå har killarna snabbt lät sig vad som är viktigast för att bemästra sin motståndare.  Nu har vi väldigt, väldigt tydligt hur vi ska spela mot Djurgården för att vi ska kunna styra händelserna.

Rakapuckar.com bild

Rönnbergs gamle tränarkompis Robert Ohlsson plockar in färske U18-världsmästaren Tobias Björnfot i tisdagstruppen, återstår dock att se hur mycket speltid det blir.

Att Roger Rönnberg skulle kasta in Lucas Raymond, Karl Henriksson, Isac Andersson eller Elmer Söderblom känns dock som ett långskott.

Tillfrågad om chanserna att Raymond skulle kunna bli en finaljoker sa Rönnberg (som för övrigt nickade mycket medhållande när jag berömde Henrikssons spel):

– Han är en spelare som jag definitivt vill ha in Frölundas lag, sedan om det är i år eller nästa år, det får vi se. Vi har hela tiden sagt, Lucas och jag, att vi ska ha tålamod. Han är en artistspelare, en av de som gör skillnad, han ska spela PP, han ska spela i en förstakedja, ta en stor roll. Då blir det annorlunda när han kommer till oss där våra spelare (i de rollerna) heter Rhett Rakhshani och Ryan Lasch.

Roger Rönnberg vill ta det lugnt och ha tålamod med en juvel som Lucas Raymond. 


U18-killarna bussade på måndagen från Ö-vik till Stockholm, tar/tog sedan tåget ned till Göteborg. De kommer att hyllas i samband med Frölundas finalmatch på tisdagskvällen,  spelarna, målvaktstränaren Peter Andersson och assisterande förbundskaptenen Martin Dahlin (även om han väl tekniskt sett inte tillhör Frölunda än).

***

Om ni missade förut: Johan Mattsson tränade, men Johan Gustafsson startar i morgon tisdag. Det är i alla fall min bestämda känsla.

***

Isen på Hovet var allt annat än bra senast, dålig avfuktning var bekymret, berättade Got Event-ismakaren Lasse Hultén för mig i dag.

Lasse garanterade bättre is i Scandinavium.

Om inte ska han köra ismaskinen naken.

Nästan så man hoppas … eller inte.

Rakapuckar.com bild

***

Jag skickade ut en fråga på Twitter: ref cam, bra eller dåligt? Borde det som händer stanna på isen eller får spelarna finna sig i att det som säger också kommer ut?

Detta apropå Dick Axelssons irritation i dag. Går att läsa mer här.

***

Stort tack för att ni betalar för journalistiken. Annars hade ni inte läst de här raderna.

1 kr/dag, 30 kr/månad, är rekommenderat minimipris.

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13

*** 

Ska vi stanna där för i dag, så blir det mer i morgon? Njut av solen, goa läsare.

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
14 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Mats H, 2 år sedanSvara

  Kul att de kom fram så de kan hyllas av publiken.

  • Kommentar avatar
   Berra, 2 år sedanSvara

   Jag personligen tycker att refcam är riktigt bra, vem har inte sett Perssons härdsmälta för en snösprutning liksom? Det är nog bara Dick som inte gillade att lyssna på hur han beter sig när han är som grinigast

   • Kommentar avatar
    MikaelJ, 2 år sedanSvara

    Yes, ref CAM är kul att ha tycker jag. Man vill gärna se/höra ”tugget” på isen. Sen får man även mer insyn hur domarna ser på olika situationer, info som man inte annars får.

     Kommentar avatar
     Daniel B, 2 år sedanSvara

     Håller med. Främst vissa situationer som Joels tackling. Nu fick man höra hur dom tänkte. Kul tycker jag. Givetvis Axelssons kommentar, ”hur länge ska Joel få bestämma i svensk hockey”?

     Kommentar avatar
     Manne, 2 år sedanSvara

     Tar de bort refcam så har inte det någon betydelse ur Dicks perspektiv, han kommer gnälla lika mycket för det, om inte mer.

   • Kommentar avatar
    Rallyclay, 2 år sedanSvara

    Tycker refcam är bra, man får en annan inblick i hur snacket går, hur man tar beslut mm. / Claes

    • Kommentar avatar
     Thomas, 2 år sedanSvara

     Varför inte en ROBERT HALLÅÅ i morgon kväll, det vore väl trevligt!! Gärna efter att vi petat in ett par i första.
     Trevlig Valborg!

      Kommentar avatar
      Epoe, 2 år sedanSvara

      varför? robert säger ju inte en flaska.....finns ingen mindre profilstark tränare än robert

      Kommentar avatar
      Manne, 2 år sedanSvara

      Robert. Stort R.

      Kommentar avatar
      Thomas, 2 år sedanSvara

      Ja men, bara att DIF klacken hånar Roger, bara så jag tänkte, inget annat. Bara kontra lite med samma medicin.

      Kommentar avatar
      Alexander, 2 år sedanSvara

      Hellre en "Dicken Hallå" ikväll

    • Kommentar avatar
     Nalle fem, 2 år sedanSvara

     Jag tycker inte det är solklart att Jg skall stå.
     Om Mattson är frisk skall han stå .
     Att det blir mål på straffen i senaste matchen är inte otur utan det beror på att JG är svag i bålen och inte klarar att hålla úpp kroppen han hamnar på magen som vanligt och kan inte pressa ner benskyddet.
     På mål tre är han inte speciellt skymd utan försöker rädda med plocken när han borde gått ut och gjort sig stor.
     Matsson har fått kritik att han inte varit lika bra som i kvart och semi men det beror på hela lagets svaga insats i de två första finalerna.
     Man såg på Matssons agerande att han inte litade på försvaret.

      Kommentar avatar
      Mats H., 2 år sedanSvara

      Nalle femfemma. Jag orkar snart inte med er defiatister. Gå ut i skogen och skrik ut er frustration ! Kan vi inte hålla på Frölunda här inne. Vara positiva, och kämpa tillsammans. Ni som är så jäkla negativa kan väl hålla på på något bonke lag i Div. 6

      Kommentar avatar
      Manne , 2 år sedanSvara

      Varför hålla på något bonkelag i division 6 när det finns i SHL.

    • Kommentar avatar
     Bengt Andersson, 2 år sedanSvara

     Det gäller att gå ut och köra precis som i tidigare matcher på Tisdag. DIF har ju inte något bot-medel att komma ur egen zon och med adelsmärket för dom kontringar , och VF skall ta vara på "springet i bena" naturligtvis som vilade en vecka, när DIF fick gå holmgången med fler matcher mot FBK. det är nu VF skall sätta in stöten på ett tröttkört DIF, det lyste i genom sist match trots deras hemmastöd som ju överskande gav vinst.

     • Kommentar avatar
      Philip Glucksman, 2 år sedanSvara

      Mattsson är en bättre målvakt när han är frisk men är han inte 100% så är JG bättre. Han har riktig otur på mål 1 och 2 i förra matchen. Tredje målet stolpe in kanske en hetare målvakt tar. Dock brände forwards 2-3 helt fria lägen men igen pratar om det? Drar på sig billiga utvisningar i slutet på matchen ett lag med tryck där får utvisningar med sig istället men ingen nämner det heller? Allt är JG och domarnas fel...
      Spelar Frölunda fortsatt som det två senaste matcherna vinner de SM-guld garanterat.

      • Kommentar avatar
       Ray, 2 år sedanSvara

       kan vi avsluta snacket om målvakterna nu? Går ju på repeat hela tiden. Den som lever får se i morgon. NEEEEXT!

       • Kommentar avatar
        Daniel B, 2 år sedanSvara

        Kom ett nytt youtubeklipp från Wikegård igår där han först grattade u-18 för guldet och sen pratade han om Frölunda och Dif. I slutet så kom det om detta gnäll om att han är djurgårdare. Han förklarade sin hockeybakgrund och att han inte håller på nåt lag. Ni måste ha bombaderat honom med inlägg på sociala medier. Eller så har cmore tagit upp det med honom.

        • Kommentar avatar
         Danne, 2 år sedanSvara

         Daniel B: Wikegård är född och uppvuxen i Gävle. Hans hjärta tillhör i första hand Brynäs men är starkt förknippad med DIF, efter sina år där. Han känner självklart för DIF, allt annat är nonsens! Detta framgår tyvärr oxå då o då i sändningarna. Men, inget jag stör mig på något nämnvärt. Gillar Wikegård. Självklart har alla experter och kommentatorer favoritlag och hatlag. Dom är ju även människor och supportrar.

          Kommentar avatar
          Daniel B, 2 år sedanSvara

          Han nämnde det om Brynäs också. Jag gillar Wikegård, han är lite osvensk och lite speciell.

          Kommentar avatar
          Jock, 2 år sedanSvara

          Personligen så älskar jag Wikegård alla matcher förutom när Frölunda spelar. Jag tror inte att hans kärlek till DIF är problemet. Utan ett inneboende agg mot Frölunda. Tycker inte det spelar någon roll vilket lag vi möter så pratar han ur motståndarens synvinkel hela tiden... är Frölunda bättre så pratar han om allt som motståndaren borde göra, är Frölunda sämre så pratar han om allt motståndaren gör bra. Nästan aldrig vad Frölunda borde gör/gör bra. Iaf inte förrän matchen är ”avgjord” Som sagt gillar Wikegård i alla lägen förutom när han kommenterar Frölundas matcher. Efter/innan matcherna så tycker jag han kommer med vettiga synpunkter, men under match är han för mycket ”antisupporter” av Frölunda...

        • Kommentar avatar
         Maxad, 2 år sedanSvara

         Intressant om man kan höra att Wikegård är lite mer opartisk ikväll då.

          Kommentar avatar
          Daniel B, 2 år sedanSvara

          Han jobbar inte idag.

          Kommentar avatar
          Henrik Leman, 2 år sedanSvara

          I lördags gjorde Wikegård inget annat än att ösa beröm över Frölunda. Jag förstår inte riktigt kritiken mot honom, måste jag säga.

          Kommentar avatar
          Daniel B, 2 år sedanSvara

          Ne, tyckte inte alls att det var farligt.

          Kommentar avatar
          Andreas, 2 år sedanSvara

          C-more hade garanterat pratat med honom innan lördagens match, inte alls lika anti Frölunda som innan.

        • Kommentar avatar
         Bengt Andersson, 2 år sedanSvara

         Hockeyoraklet Wikegård är i en klass för sig och mycket kunnig, vid Gavlerinken bodde han och är uppväxt, ! Han är klockren i analyserna tycker jag,
         Han lever för sin hockey, man kan se i hans ögon när ett lag har bjudit på en bra period han skiner med hela ansiktet även när VF presterar !! Har aldrig förstått mig på de som bara hela tiden slänger "skit" på Målvakter och då exp-vis Wikegård. För låg nivå och okunnighet !!!
         Men viktigast just nu är väl ändå Kvällens drama VF vinst ! Annars gör DIF som mot FBK för en vecka sedan och bucklan hamnar i Huvudstaden,

         • Kommentar avatar
          Maxad, 2 år sedanSvara

          Ja det är märkligt. Många reagerar på att han skulle agera partiskt. Så är det ändå inte så. Märkligt!


          Lämna en kommentar