Joels anmälan, Mattssons lugn – och mina fem bästa


► Joel Lundqvist anmäld. Jag trodde faktiskt inte det. I väntan på beslut, här lite annat:
► Rätt tydligt att Malmö vill in och störa slutspelsrookien Johan Mattsson.
► Än så länge verkar inte taktiken inte lyckas. Frölundamålvakten agerar lugnt, stabilt, säkert.
► Mattsson-snack, och så mina fem bästa.

Rakapuckar.com bild

Avstängd? Ja, kanske. Eller inte. Vi väntar och ser vad gäller Joel Lundqvist.


I ANMÄLAN RÖRANDE Joel Lundqvist står det bland annat: Tacklingen hade kunnat undvikas om Lundqvist istället åkt efter pucken.”

Jag köper inte riktigt det tankesättet, skrev om det i går, att det nog inte var en ful tackling, att effekten blev värre när Jens Olsson försökte undvika smällen, och jag är inne på den uppfattning som C More-experten Petter Rönnqvist torgförde på Twitter:

”Joel blir såklart friad. Annat är en skandal..”

Skandal eller inte, man må använda annat ord, men det skulle förvåna om detta ledde någonstans. Nå, situationsrummet skickade det hela vidare, ville testa tacklingen hos disciplinnämnden. Vi får se vad den säger.

Låt oss återkomma efter besked.

***

Jag pratade med Johan Mattsson en snabbis efter Frölundas 7–2-seger i kvartsfinal 3 mot Malmö.

Mattsson sa om att det ofta fanns motståndare som gick hårt in i hans målgård:

– Rätt tydligt att det är deras ”game plan”, upp till oss att hantera det. Jag tycker vi gör det bra. Det var ett tag i Malmö när vi stördes lite, men då tog Joel (Lundqvist) upp det i omklädningsrummet.

Rakapuckar.com bild

Själv tycks Mattsson knappt berörd. Han är tät efter isen, brusar inte upp, låter utespelarna skydda honom, stod lugnt och tittade på när det bråkades som värst efter slutsignalen i onsdagsmatchen.

Emil Sylvegård var förstås inblandad, inne i målgården.

Men han gjorde inget, det var Ponthus Westerholm som startade kalabaliken med en crosschecking i ryggen på Sylvegård.

Inta alls så att Malmö försöker köra över Johan Mattsson, men det satsas rätt friskt, Fredrik Händemark åkte ut för en så kallad goaltender interference, och egentligen är det inte konstigare än att Malmö – och andra lag – vill göra livet jävligt för Ryan Lasch.

Du spelar på gränsen mot de bästa.

Och där uppe är Johan Mattsson nu.

Han håller sig kall, låter sig inte påverkas, Johan Mattsson.


Släppte ett lite enkelt mål nere i Malmö, kom starkt tillbaka efter det, hemma i Göteborg gav han bara upp två power play-puckar där han var skymd på den ena och princip chanslös på den andra.

Stabil. Säker. Trygg.

– Jag tycker jag höll ihop det bättre i dag, sa Mattsson och berättade om det där måndagsmålet som han velat ha tillbaka:

– Man vill lite för mycket ibland, de kom i en ”tre mot tvåa”, jag ville så gärna ha den.

Rakapuckar.com bild

Och så blev det lite fel. Men nästan allt annat har han gjort rätt.

Tacka tusan för att Malmö vill spela på gränsen mot Frölundas Huddingeprodukt då. 

** Du åker ner till Malmö med gott självförtroende, Johan?

– Ja, det tycker jag. Man kanske hade önskat att man hade lite mer att göra (i kvartsfinal 3), men det funkar ju inte så. Jag är glad att vi har bra försvarsspel och att vi spelar så pass bra som vi gör.   

***

En sådan här kväll kunde ju hela laget hamna på listan, så snälla … ni som inte ser er favorit, det betyder inte att han var dålig, bara att andra var ännu bättre.

Okej, mina fem bästa (1 givetvis bäst):

1 – Ryan Lasch
* Behöver jag skriva något? 0+4, artist, isens lirare med megastort L.

2 – Simon Hjalmarsson
* Fortsätter rada upp insatser där han dominerar i alla tre zoner. Nu gör han ju mål också, och spelar med ett ruggigt självförtroende.

Rakapuckar.com bild

3 – Joel Lundqvist
* Avslutet vid 6–1 var iskallt, insatsen överlag som vanligt av högsta ledarklass. Bakom ryggen-passet till Chay Genoway … sehr mumzig.

4 – Anders Grönlund
* Han gör sina mål i sjok, tydligen. Kanske mer på fredag? Utmärkt spel i egen zon, och 3–0-målet där han vaket tog egen retur var kronan på verket.

5 – Johan Mattsson
* Krävs mental styrka att stå emot tufft tryck från stora Malmöspelare. Mattsson visar både lugn och pondus.

Bubblare: Viktor Ekbom, Jonathan Sigalet, David Printz, Max Friberg, Patrik CarlssonPonthus Westerholm

***

Stort tack för att ni betalar för journalistiken. Annars hade ni inte läst de här raderna.

1 kr/dag, 30 kr/månad, är rekommenderat minimipris.

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
36 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Mattias L, 1 år sedanSvara

  När det gäller tackligen på Jens Olsson, att Peter Andersson kallar det för blind side är ju så fånigt så klockorna stannar. Visst, man kan tycka att det är en del av spelet i slutspel, att sätta press på domare och beslutsfattare, men det finns ju gränser. Lundqvist var väl ungefär lika osynlig för Olsson som Wahlgrens på TV, hur skulle han annars kunna reagera och bromsa in? Och att Lundqvist viker av åt höger som det står i anmälan, det förstår jag inte heller. Kollat på Roadlakers GIF, Lundqvist högerskridsko är hela tiden i samma riktning, sen att han spänner kroppen och trycker åt höger, det är ju för att det är fysiskt omöjligt att tackla annars. Nä, här kan jag verkligen inte se någon konsekvens för Joel, det vore hårresande. Sen hoppas jag självklart att Olsson är okej.

  När det gäller målvaktsvalet, vad är det jag missat här? Hur kunde man i Malmö bänka Alsenfelt? Ingen skugga ska falla över Volden, inte många målisar som kunnat förändra utgången med tanke på Frölundas dominans (16-0 i skott, 3-0 i mål mot slutet av första perioden – det säger rätt mycket), men att plocka bort lagets bäste spelare från matchen före (tillsammans med Händemark, kanske), en rutinerad slutspelsmålvakt, inför en otroligt viktig match, det övergår iaf mitt förstånd. Om det nu inte var någon lättare skada eller sjukdom.

  När det gäller matchen i sig, jag tycker Frölunda för tredje matchen i rad förde matchen på ett föredömligt sätt. Även om man drog på sig en del utvisningar själva också, så tycker jag det såg ut som att Malmöspelarna var frustrerade. Slashingen på Johan Mattsson var ett exempel på det. Och till skillnad från i fjol, PP hotar verkligen varje gång, rejält också. Borde väl knappt nämna Lasch så här i förbifarten, han är är värd ett eget uppslag. Wow!
  Kan man nu fortsätta på samma sätt i egen zon i morgon, Lasch fortsätta vifta med sitt trollspö, PP fortsätta se lika bra ut... då är det matchbollar att hantera på söndag. Och DÅ är det väl iaf i Frölundaborg... :-)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   DÅ är det i Frölundaborg. :) Du skriver så bra, borde göra det som yrke ... som "nästan" var på gång ... "en gång." :) Volden, ja ... antar att Malmö ville vila Alsenfelt, men ... jag har inte den insynen att jag kan uttala mig mer än så. Dock var det ju bra mål, inte Voldens missar. Jag vet att du inte heller skriver det, bara understryker.

   Kommentar avatar
   Mattias L, 1 år sedanSvara

   Du är för snäll, Leman... tack! :-) Blev ju en liten fortsättning sen efter tiden på ditt månadsmagasin, som jag nu tappat namnet på... men sen kom annat :-) Nå, oavsett utgång av allt som nu funderas över och ska fattas beslut om - det lär bli hett i Skåne i morgon... längtar!

 • Kommentar avatar
  Henrik, 1 år sedanSvara

  Betyder det att Joel automatiskt missar minst en match?

   Kommentar avatar
   Svante, 1 år sedanSvara

   Nej, kan och bör frias helt

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Precis. Disciplinnämnden avgör här.

 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein , 1 år sedanSvara

  Helt enig om fem bästa, helt. :)

  • Kommentar avatar
   Svante, 1 år sedanSvara

   Efter gårdagens formidabla insats finns det ingenting som talar för Malmö. Hur ska de med sitt usla bortaspel kunna vinna i ett ännu mer kokande Frölundaborg där hemmaspelarna lyfts fram? Ser det som helt orimligt.
   Skulle inte förvånas om Joel straffas, litar inte riktigt på Stockholmarna i dessa frågor

   • Kommentar avatar
    Jonny Andersson, 1 år sedanSvara

    Nu e det bevisat. Shl och lotterinämnd är livrädda för Peter Andersson. Att Joels tackling ens tas upp är nog största skandalen i år. Bryggman hårda boarding i ryggen på Gormley sopas under mattan. SHL = hickeymördare

     Kommentar avatar
     Svante, 1 år sedanSvara

     Fanns en del incidenter i Djurgården-Skellefteå också, ingen anmälan. Det är ju detta som ger frågetecken, varför anmäls inte en spelare som medvetet sätter en crosschecking i ansiktet på en motståndare?

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 år sedanSvara

     Sluta med sådana här dumheter som "lotterinämnd", det blir bara pinsamt. Nämnden har ännu inget gjort, det är DOMARE/SITUATIONSRUM som beslutar om tacklingar ska tas vidare, SEDAN fastställde disciplnnämnden ett straff, eller friar helt. Viktigt att ha den gången klar för sig. Kanske borde jag vara tydligare och upprepa detta oftare. Ber om ursäkt för att jag inte gjort det.

     Kommentar avatar
     Epoe, 1 år sedanSvara

     DET ÄR LOTTERINÄMND. sluta snacka bullshit

     Kommentar avatar
     Jonny Andersson, 1 år sedanSvara

     Så du tror på allvar att dom är helt särskilda från detta Leman. I så fall är du mer än lovligt naiv.

     Kommentar avatar
     Jonny Andersson, 1 år sedanSvara

     Byt ordet lotterinämnd mot Lotteri(situations)rummet om det är så jäkla viktigt. Konstiga bedömningar hela året.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 år sedanSvara

     Hur menar du "helt särskilda från detta Leman"? Förklara. Särskilda från vad?

     Kommentar avatar
     Jonny Andersson, 1 år sedanSvara

     Om du tror att en och situation srum har helt vattentäta skott emellan sig. Det har dom inte . Det pratas rätt mycket om situationer innan dom tas vidare.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 år sedanSvara

     DN har tidigare friat i fall som anmälts. I DN sitter oberoende yrkesmän och -kvinnor. Utan koppling till SHL.

   • Kommentar avatar
    Johan L , 1 år sedanSvara

    Klockren lista. Blir Joel avstängd vet jag inte vart hockeyn är på väg. Hoppas jag inte är färgad här.

     Kommentar avatar
     Epoe, 1 år sedanSvara

     Mr objektivitet håller ju med dig

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 år sedanSvara

     Man ska ha respekt för att den är typen av saker inte är svarta och vita, tacklingar som träffar huvudet ÄR svåra, och man bör absolut studera dem noga. Just i det här fallet HAR jag dock svårt att se det fula, svårt att se hur Joel Lundqvist skulle ha hunnit avbryta. Stor skillnad mot t.ex Mats Rosseli Olsen-situationen tidigare i vintras där jag argumenterade för att avstängning var självklar och korrekt.

     Kommentar avatar
     AndreasVF, 1 år sedanSvara

     Hoppas att disciplinnämnden framförallt går igenom Joels tackling i "äkta" hastighet, då är det tydligt att det är Malmö spelarens eget fel som försöker hoppa undan och självklart glider pucken snabbt ifrån situationen. I ultra-slowmotion är det däremot möjligt att nämnden tar ett felaktigt beslut :(

   • Kommentar avatar
    Nolte, 1 år sedanSvara

    Otroligt tungt om Joel åker på en avstängning. Kan inte orda emot att tacklingen tar i huvudet, MEN hur ska Joel hinna avstyra sin tackling när Jens väljer att vika av i sista sekund, hoppas att DN ser det på samma vis. Sen kan jag inte argumentera emot din lista när så många spelare gör en kanonmatch. Du har dom som bubblare och det är helt ok, jag tänker på Ekbom/PoW. Båda gjorde riktigt bra matcher igår, Ekbom troligen den bästa matchen jag sett honom göra i frölundadressen och PoW fick lite välförtjänt utdelning igår. Men som sagt, tufft att ta sig in på topplistan efter match som denna :)

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 år sedanSvara

     Kul att du också noterade Ekbom.

     Kommentar avatar
     Daniel B, 1 år sedanSvara

     Tyckte också ekbom var grym igår. Sa det till mina kollegor igår. Kul att se honom när han spelar hårt ich tufft.

   • Kommentar avatar
    Johan L , 1 år sedanSvara

    Klockren lista. Blir Joel avstängd vet jag inte vart hockeyn är på väg. Hoppas jag inte är färgad här.

    • Kommentar avatar
     Peter Paegle , 1 år sedanSvara

     Håller med fullständigt i din text Leman. Tror dock att Joel får 3 matcher. Känner det på mig. Top 5 tar jag med Rosseli istället för Hjalmarsson

     • Kommentar avatar
      Dennis, 1 år sedanSvara

      Undrar om Boorks kommentar gav Lasch lite eld inför matchen. Men Rönnberg kanske ska lyssna på Boorken, och bänka Lasch. Då kanske det blir rättvist mellan lagen.

      • Kommentar avatar
       Peter Paegle , 1 år sedanSvara

       Håller med fullständigt i din text Leman. Tror dock att Joel får 3 matcher. Känner det på mig. Top 5 tar jag med Rosseli istället för Hjalmarsson

       • Kommentar avatar
        Mikael , 1 år sedanSvara

        Jag hoppas VERKLIGEN att Bryggman också är anmäld!!!!

         Kommentar avatar
         Henrik Leman, 1 år sedanSvara

         Nix. Och det tycker jag nog inte han borde ha blivit heller.

         Kommentar avatar
         Manne , 1 år sedanSvara

         Kanske inte. Men hans tackling är onödig, han ser siffrorna och behöver inte komma i skaplig hastighet och smälla på.

       • Kommentar avatar
        Pågatågen, 1 år sedanSvara

        En sådan ful och feg tackling var det längesedan jag såg. Hoppas Joel blir avstängd i 4 matcher. Hade Sylvegård satt den tacklingen på Lasch så hade det varit prat om "inavel, dansk, div 2 spelare och livstids utvisning". Inte lika lätt att peka finger på er alldeles egna "gris" ?

         Kommentar avatar
         Henrik Leman, 1 år sedanSvara

         Precis som Frölundas supportrar ibland kan bli oerhört upprörda när motståndare gör saker (och inte vara ett skvatt objektiva, jag för diskussioner med dem om det ... haha) med deras kelgrisar så gissar jag att du är ruskigt färgad här, för ... du KAN inte mena på allvar att detta är bland det fulaste och fegaste du sett? Det finns liksom ingen neutral hockeyexpert som håller med dig i det fallet. Men jag fattar, passion stänger ena ögat. Det är okej. Ha det gôtt, hälsa vackra Skåne.

         Kommentar avatar
         Peter, 1 år sedanSvara

         Pågatågen Jag tycker Henrik L håller en bra ton, det viktiga är att inte blanda in personliga åsikter. Nu är saken uppe och skall bedömas, tills dess får alla avvakta. Gällande din kommentar "egen gris" nja , om vi ser på ett antal personer ( hockey experter) igår så var deras syn tydlig : Joel är en tuff spelare, ger tacklingar dock inne avsikt att skada , låt både Frölunda och Malmö supporters fokusera på kommande match - fortsatt bäst av 7

         Kommentar avatar
         Peter, 1 år sedanSvara

         Pågatågen Jag tycker Henrik L håller en bra ton, det viktiga är att inte blanda in personliga åsikter. Nu är saken uppe och skall bedömas, tills dess får alla avvakta. Gällande din kommentar "egen gris" nja , om vi ser på ett antal personer ( hockey experter) igår så var deras syn tydlig : Joel är en tuff spelare, ger tacklingar dock inne avsikt att skada , låt både Frölunda och Malmö supporters fokusera på kommande match - fortsatt bäst av 7

         Kommentar avatar
         Svante, 1 år sedanSvara

         Tackling på den fina Jens Olsson som gav sig på en liten isskrapande kille uppe i Mora. Han kommer garanterat till spel imorgon, eller har ni fler division 2 backar att plocka in? Herregud:)

         Kommentar avatar
         mike, 1 år sedanSvara

         När man hanterar boskap, så går det ju inte att prata med dem. Då får man ibland ta i med hårdhandskarna, och fösa bort dem.

         Kommentar avatar
         Manne , 1 år sedanSvara

         Pågatågen: Vad har du ätit? Fulaste tacklingen du sett, då har du inte sett mycket hockey i dina dagar, den saken är klar. Har sett 10-15, om inte fler än så som varit betydligt fulare, bara den här säsongen. I SHL. Vi har hockeyspelare i laget, det där andra du nämner får ni ha för er själva.

         Kommentar avatar
         Conta, 1 år sedanSvara

         Att Lundqvist överhuvudtaget blir anmäld till disciplinnämnden bevisar tydligt att något är ruttet här. Flera fall under säsongen som varit mycket värre som inte anmälts till disciplinnämnden. Men Olsson i malmö är största anledningen till att det blev träff på hakan, han bestämde sig sent för att hoppa undan. Sedan kör han döende svanen och ligger död på isen tills Lundqvist blev utvisa och se som ett mirakel väcks han till liv igen Olsson. Detta är nu bevisat bortom alla tvivel att domarna och disciplinnämnden har sina sympatier åt ett visst håll.

       • Kommentar avatar
        Ulf Ohlson, 1 år sedanSvara

        Disipinbämnden tycker att Joel kam undvika tacklingen! Är det hockey vi spelar eller är det softball? Kom igen nu, det var en tackling på högsta hockeynivå!

         Kommentar avatar
         Manne , 1 år sedanSvara

         Precis, hockey på högsta nivå. Men ibland kan de få det till att det nästan är schack vi ser, alltså disciplinnämnden.

       • Kommentar avatar
        Per, 1 år sedanSvara

        ”Tacklingen hade kunnat undvikas om Lundqvist istället åkt efter pucken.”
        Igår sa Peter detta. Nu säger DN samma sak... (Är DN=Peter?) Betyder det att det är förbjudet att gå på spelare istället för puck? Kan någon berätta för mig var i regelboken jag ska leta för att hitta detta förbud. Undrar oxå varför Jens inte är tacklingsbar i situationen.
        Varför gäller inte samma resonemang för skåningen som tacklade sönder Gormley? Hade skåningen gått på puck hade tacklingen kunnat undvikas. Faktiskt är det ju så att alla tacklingar kan undvikas om man undviker tacklingar och går på puck istället.
        Skåningen med hakan missar pucken. Joel tar säkert för givet att Jens har normal bollkänsla och kommer ta pucken. Jens möter Joels blick och båda går in för tackling. Jens fegar ur (står bara upp mot barn i Mora) och hoppar undan. Hur ska Joel veta att Jens ska missa pucken och därefter hoppa undan tacklingen? Väntar med spänning på hur DN ska motivera sin avstängning på 3-5 matcher.

         Kommentar avatar
         Henrik Leman, 1 år sedanSvara

         Plötsligt händer det. Ibland håller vi med varandra. :)

         Kommentar avatar
         Per, 1 år sedanSvara

         Alltså, vi håller nog med varandra rätt mycket men då vi båda har drag av Messerschmittsyndrom kan det bli dragkamp kring detaljer...

         Kommentar avatar
         Daniel B, 1 år sedanSvara

         Messerschmiblablabla, vad fan betyder det???::))

         Kommentar avatar
         Per, 1 år sedanSvara

         Leman vet säkert...

       • Kommentar avatar
        Greg , 1 år sedanSvara

        Formuleringen på Joels tackling känns lite märklig. Om han hade gått efter pucken? Men Malmö spelaren är väl tackligsbar. Han äger väl fortfarande pucken även om den är nån meter ifrån. Om jag minns rätt så skickade han pucken framför sig när han såg att Joel kom. Hur ska Joel kunna avbryta tacklingen och istället gå efter pucken på den hundradels sekund han har på sig att ändra åkriktning.

         Kommentar avatar
         Henrik Leman, 1 år sedanSvara

         Obegriplig formulering, skulle jag vilja säga.

       • Kommentar avatar
        Janne, 1 år sedanSvara

        Man får väl ända säga att i det skedet av matchen när den redan var avgjord, så är det onödigt av Joel att utföra tacklingen med dom risker det innebär. Han betyder för mycket för oss i slutspelet. Tacklingen kan man tycka vad man vill om, men med facit i hand skulle han fokat på pucken i stället.

         Kommentar avatar
         Henrik Leman, 1 år sedanSvara

         Förstår din synpunkt, i många fall hade jag hållit med, men inte här. Olsson lurar Lundqvist att han ska tackla, Lundqvist svarar upp, då backar Olsson undan. Det GÅR faktiskt inte att göra annat än att fria här.

         Kommentar avatar
         Per, 1 år sedanSvara

         Hade Jens tagit emot tacklingen hade ingen brytt sig om händelsen. Precis som i sekvensen innan där Joel tacklades axel mot axel med en annan skåning.

       • Kommentar avatar
        Jenny, 1 år sedanSvara

        Är det ett gäng Stockholmare som skall bedöma avstängning eller inte, så är detta en icke fråga. Frågan blir då istället - hur många matchers avstängning ?

        • Kommentar avatar
         Per, 1 år sedanSvara

         Positivt överraskad över den nivå många håller i Frölunda. Dock undrar jag över Genoway. Han är inte alls den spelare man förväntar sig. Där finns det utrymme till förbättring!
         DN:s beslut är lika enkla att förutsäga som ett lotteri. Du har ingen aning vad som kommer ut innan du öppnar lotten/beslutet. Därför tycker jag att lotterinämnden är ett högst passande och humoristiskt smeknamn på DN. Vet att Leman tycker att min åsikt är fel men det har han ju rätt att tycka.

         • Kommentar avatar
          Bengan, 1 år sedanSvara

          Jens O hade väl inte rört pucken och är inte tacklingsbar, en tvåa för interference hade varit riktigt. Tror nog laget klarar sig utan Joel några matcher, man vet ju aldrig hur beslutet blir.

          • Kommentar avatar
           JT, 1 år sedanSvara

           Att få slå , haka , crosschecka, snacka skit , hota och försöka skada sina motspelare i en kvartsfinal i SHL och komma undan med det är katastrof för hockeyn. Just detta skit hockey praktiserar Malmö. Spelet får vara hårt men ärligt.

            Kommentar avatar
            Svante, 1 år sedanSvara

            Håller med. Bedrövligt att inte domarna stävjar detta

          • Kommentar avatar
           Ernst, 1 år sedanSvara

           Båda bröstar upp sig för å tacklas sen viker veke olsson å försöker komma undan då han går en liten touche å åker in i sargen.... Helt sjukt att riskera en avstängning för ingenting

           • Kommentar avatar
            JonasG, 1 år sedanSvara

            Det mesta är väl skrivet om Joels tackling men jag tycker att det är solklart när man ser reprisen att när Jens Olsson uppfattar att Joel inte når pucken avbryter han sin offensiva tackling och försöker passera bakom Joel för att kunna gå mot puck.
            Det vore väldigt märkligt om Joel blev avstängd.
            Tacklingen på Gormley tycker jag inte var någonting att prata om, det känns mest som otur att han skadades i en situation som händer oräkneliga gånger varje match.

             Kommentar avatar
             Henrik Leman, 1 år sedanSvara

             Precis.

           • Kommentar avatar
            ABRIS, 1 år sedanSvara

            En annan vinkel på det hela,
            Man vill skydda domarna genom att göra en anmälan, för om domarna gör fel så har dem precis skickat ut lagkaptenen i ett lag i en slutspelsmatch på felaktiga grunder, det skulle inte vara bra inför kommande matcher, nu kan domarna säga att dem följde regelboken och disiplinnämden har ju ingen regelbok, så till slut kommer allt rinna ut i sanden, ingen har gjort fel.. MEN har svårt att se att det skulle bli gm om det var lika i matchen, nu stod det 6-1 och det gjorde inte så mycket för matchen i sig..

            • Kommentar avatar
             Adam, 1 år sedanSvara

             Ja de roliga är att Jens visar tydligt att han är beredd på en tackling genom hans position och att han laddar för tackling, men precis innan så väljer han att istället hoppa undan. Som någon sa innan, allt är redan sagt om tacklingen. Detta kan absolut inte rendera i någon avstängning hur som helst. De vore ett skämt

             • Kommentar avatar
              Rallyclay, 1 år sedanSvara

              Tyckte Peter A hade en bra ton i Cmores sändning igår men efterspelet är lite pinsamt. Då är vi ju tillbaka att tränarna enbart ser till sitt lag och inte ser hockeyn i sin helhet. Blir intressant detta, tyckte både Wikegård och Tornberg hade sansade åsikter i går.
              Oavsett Joels närvaro eller ej så gäller det att slå in spiken i kistan imorgon. Årets upplaga av Malmö har brister, gäller att utnyttja dem. / Claes

              • Kommentar avatar
               Sothöna, 1 år sedanSvara

               Malmö är genomrötna. Det var många här inne som var sååååååå oroliga för repris från förra säsongen. Frölunda är ett helt annat lag denna säsong. Malmö med.
               Tippade VF vidare med 4-1. Bra chans att det blir så.
               Tippade även Luleå, DIF och FBK vidare. Har jättegärna fel när det gäller FBK. Må den dryga klubben brinna i helvetet.

               • Kommentar avatar
                Daniel B, 1 år sedanSvara

                Är det någon som vet var man kan se höjdpunkterna där kommentatorerna är ”live” så att säga? Nu blir ddt bara ett sammandrag, vill gärna höra Johan Edlund ”live”. Tycker han är grym.

                 Kommentar avatar
                 mike, 1 år sedanSvara

                 På SHL:s hemsida finns "live-klipp" vid varje mål. Det är ju visserligen inte ett klipp med höjdpunkter, utan man får klicka på varje mål separat, men det funkar ju det också. :)

               • Kommentar avatar
                Manne , 1 år sedanSvara

                Sylvegård gjorde inget? Han åkte bara rakt fram till Mattsson för att starta igång något. Det var hans enda syfte.

                • Kommentar avatar
                 Daniel B , 1 år sedanSvara

                 Hörde att Boork tyckte lasch inte presterar när det är slutspel..??? Visst, han var usel när vi vann guld sist och hittills har han heller inte rosat marknaden.....

                  Kommentar avatar
                  Manne, 1 år sedanSvara

                  Nej, han är sämst Lasch. Det är nästan så att han inte platsar i korpen ens. Återigen har en så kallad "expert" i form av Boorken den här gången vaknat och gör allt för att gnälla och få seriens bästa spelare ur balans. Löjligt!

                • Kommentar avatar
                 Jonas E, 1 år sedanSvara

                 En annan reflektion ang dessa två händelser. Inte i något fall tog domaren utvisningen under spelet? Utvisningarna kom först efter att de tittat på jumbotronen. Blir så oerhört irriterad på den låga nivån på domarna tar skit utvisningar men släpper klara.
                 Discjockeyn igår var han påverkad? Känns som bland de sämre insatserna någonsin.
                 Frölunda måste kunna ha en DJ med känsla för spelet och publiken.
                 Men en väldigt bra match av laget, som man längtar tills söndagen och Borgen.

                  Kommentar avatar
                  Manne, 1 år sedanSvara

                  Ta in honom som var på CHL-finalen. Bara att ge honom bra med kosing och sedan låta honom ta över rodret. Han hade känsla för publik, musik eller inte, tryck osv.

                • Kommentar avatar
                 Sothöna , 1 år sedanSvara

                 Nån som vet vilket klockslag DN levererar utfallet av anmälan.

                  Kommentar avatar
                  Manne , 1 år sedanSvara

                  Brukar det inte vara vid 15:00..

                  Kommentar avatar
                  Sothöna , 1 år sedanSvara

                  Ok, tack Manne!

                • Kommentar avatar
                 Conta, 1 år sedanSvara

                 Fan ta disciplinnämnden om dom stänger av Joel.
                 Då är något väldigt ruttet. Då får Janne Josefsson granska disciplinnämnden.

                 • Kommentar avatar
                  Conta, 1 år sedanSvara

                  Hur kunde tuffa Olsson i malmö få ont av en liten hakträff?
                  Som någon annan skrev här, tuffe Olsson som ger sig på 15åriga ispojkar?
                  Malmös spelare som är så tuffa?
                  Olsson kommer säkerligen spela nere i Malmö imorgon.
                  Stort mirakel. Död igår och levande imorgon.
                  Peter lipsillen Andersson är rädd nu och tar till alla fuskmedel han kan.
                  Undrar om sportchef sylvegård hitta några bra knäskydd åt lipsillen?

                  • Kommentar avatar
                   ML, 1 år sedanSvara

                   Joel friades som väntat.

                   • Kommentar avatar
                    Johan Carlander , 1 år sedanSvara

                    Hjalmarsson har verkligen vuxit ut till något av en gigant nu och kombinerar pålitligt tvåvägsspel med sitt återfunna målsinne. Får Sundström-vibbar då han leder både sin kedja och laget, har aldrig sett honom bättre!


                    Lämna en kommentar