Två segersäkra lag – blir en rysare, detta


► Nu är det bäst av tre i den här kvartsfinalserien.
► Båda lagen är segersäkra – eller vill i alla fall skicka den signalen.
► – Kan vi fortsätta så här så kommer vårt övertag betala sig, sa Frölundas Christoffer Ehn.
► – Vi känner oss starka. Ska Frölunda slå oss, då ska de komma upp på absolut toppnivå, sa Malmös Nils Andersson.

Rakapuckar.com bild

SÅ SOM MALMÖ vann kvartsfinal 4 och kvitterade till 2–2, det är förstås segerreceptet.

Svintajt defensivt, grymt bra jobb framför målvakten Jonas Gunnarsson, Frölunda hade enorma problem att vinna insidan.

När sedan power play-spelet levererade för Malmö fick Frölunda se sig slaget.

– I dag vann vi PP-matchen, och jag har extremt stor tillit till vår målvaktsbesättning. Vår uppgift är att se till att de inte behöver göra omöjliga räddningar. Vi litar på att de tar förstaskottet. Så absolut, kan vi vinna PP-matchen och spela tajt defensivt, det kommer leda till många segrar, slog backen Nils Andersson fast, han som jag ansåg vara en av isens bästa.

Men Frölunda hade också anledning att se ljust på framtiden.

Christoffer Ehn, som var så nära att vifta in en lös 2–2-puck, sa:

– Över tid känns det som att  vi kommer bryta ner dem. I dag lyckades de hålla tätt, men vi sköljer över dem mer och mer. Vi ska ta med fem mot fem-spelet, hålla disciplinen, och så måste vi få fler puckar på mål. Kan vi få det, inte leta målskott direkt utan bara skapa situationer, så kommer det hjälpa. De är tajta, det är svårt att komma in på mål, men kan vi fortsätta så här så kommer vårt övertag betala sig.

Här är nyckeln när två eller tre matcher återstår.

Frölunda behöver sluta sätta sig i problem i början av matcherna, spela kontrollerat från start, få till mer tryck på kassen och gärna få igång power play.

Rakapuckar.com bild

Malmö behöver fortsätta orka spela sin tajta defensiva hockey, modigt och smart spela ut via mittrutan i egen zon, göra det svårt för Frölunda att sätta press – och så utnyttja PP eller spelvändningar.

Tränaren Peter Andersson var nöjd på presskonferensen:

– Tredje perioden gör vi riktigt bra, håller dem på utsidan. Det känns tryggt, stabilt. Bra försvarsspel, uppoffrande spel. Skönt att hålla undan, kul att åka till Göteborg.

Kollegan Roger Rönnberg såg föga förvånande matchen på något annat vis:

– Kul att se hur vi ser ut i tredje, mentaliteten är underbar. Ingen tillfällighet att vi vänt flera matcher, vi är nära att vända den här också.

– Vi har hittat ett sätt att spela som vi är trygga med, behöver vässa anfallsspelet, power play plus spelet inne i anfallszonen. Vi blir lite för runda, för enkla att försvara mot.

Starten på matchen ställde till det. Och till skillnad från supportrar som på sociala medier gnällde på domarna så sa Rönnberg:

– Starten kostade oss matchen, vi är odisciplinerade, det är solklara utvisningar, unga spelare som vill för mycket.

Rakapuckar.com bild

Över huvud taget var det inget snack om domslut.

Bara hockey.

Underbart.

Roger Rönnberg såg ett Malmö som bara, sa han, skapade två chanser i spel fem mot fem på hela matchen, byggde sin framtidstro på det.

Peter Andersson och Malmö är inte direkt missnöjda med tillvaron just nu heller.

Blir en rysare, detta.

I två eller tre akter.

Rakapuckar.com bild

***

TILLAGT 19.15. Efter att ha sett Mr Madhawks intervju med Malmötränaren Peter Andersson måste jag bara skriva några rader till. Peter är irriterad efter situationen där Max Friberg knuffades in/körde in i Malmös målvakt Jonas Gunnarsson och Peter säger i TV-intervjun på mrmadhawk.se:

– Det som irriterar mig är att Max Fröberg (medveten felsägning?) fortfarande försöker köra över vår målvakt. Han har gett Lasse Bryggman sex månader utanför hockeybanan. Det tycker jag måste stävjas, de grejorna.

Det här är magstarkt av Peter, anser jag. En sak att ha åsikter om situationen med Gunnarsson (sådana är luriga, när utespelare går hårt på mål), men att anklaga Max Friberg för att ha skadat Lars Bryggman – när alla såg att det var en olycklig krock i slutet av match 2, absolut inget annat  – det tycker jag nästan passerar något slags gräns.

Nå, slutspel är känslor, det är kul när det hettar till – men det här uttalandet förvånade mig verkligen. Peter är en bra tränare, en som jag alltid uppfattat som sympatisk och värd att lyssna till. Det här var jag dock oförtjust i. 

Här kan ni se intervjun.

  

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
39 kommentarer
 • Kommentar avatar
  VF, 2 år sedanSvara

  Jag hoppas verkligen att det blir spelarna som får avgöra det hela, Frölunda behöver steppa upp avsevärt otroligt trubbiga i spelet framför kassen medans Malmö ganska enkelt kan ta sig in där och få stå kvar, nä upp på hästen igen och gasa, pp måste upp det är där vi förlorade idag

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Bättre PP (in med Hjalmarsson i PP1), bättre trafik på kassen, bättre disciplin, klart görbart att slå Malmö. Men det är svårt. Mycket svårt.

 • Kommentar avatar
  Mikael ä, 2 år sedanSvara

  VARFÖR sätter man sig i denna sits gång på gång??? Detta är under all kritik, kan man inte gå in med en bättre inställning då behöver man inte byta om

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Har inget med inställning att göra. Överambition, dumhet, men absolut inte dålig inställning.

 • Kommentar avatar
  Peter Smögen, 2 år sedanSvara

  Roger var själv inne på det innan match i intervju: Mursak har inte synts till sen match 1. Hur konkret jobbar dom för att få fart på honom? Som han presterar nu är inte acceptabelt känns det som...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Tycker Mursak får ALLDELES för mycket kritik. Han kan inte göra allt själv. Problemet är Malmös tajta försvarsspel, det är svårt att komma in på mål, för alla forwards. Frölunda behöver våga inse att det är okej att ta chansskott, skicka in folk på mål, ta kampen, inte leta så bra lägen hela tiden.

   Kommentar avatar
   Manne , 2 år sedanSvara

   Helt enig. Men det har varit så under lång tid, inte bara den här säsongen att det ska letas pass till förbannelse tills ett bättre läge dyker upp, vilket det sällan gör. Ta pucken till mål och skapa chanser utifrån returer osv. Händer ju inte ett dugg om man låter pucken söka upp hörnen hela tiden. Över blå och finns inget passningsalternativ, så skjut och gå på retur. Behöver inte vara så snyggt hela tiden, alla mål räknas.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Nu återstår bara två eller tre matcher. Nu finns inget att be för. Bara att gå ut och agera. Men jag tror det när jag ser det.

   Kommentar avatar
   Peter Smögen, 2 år sedanSvara

   MEN om man är värvad för att vara ”sjärnspelare” är det väl just i dessa täta matcher som en sådan ska leverera? Sen kan han inte göra allt själv, men nu leder Ehn o Patrik W det hela, det håller ju inte.

 • Kommentar avatar
  Daniel K, 2 år sedanSvara

  Mycket fundersam gällande PP uppställningarna idag. Hjalle o mursak var ju grymma när dom fick köra PP1 när lasch mfl saknades i slutet av serien.

   Kommentar avatar
   Daniel B, 2 år sedanSvara

   Håller med, fattar inte varför du inte körde den uppställningen.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Håller med. Skulle vilja se ett toppat PP1 där med Mursak och Hjalle i match 5.

 • Kommentar avatar
  Conta, 2 år sedanSvara

  Mursak lider säkert av handleden efter brutala intacklandet i målburen i match 2.Lasch borta efter fula överfallet från Mylläri.Malmö satt i system att skada våra spelare.Samt beklämmande at se att domarna ej klarade trycket från Peter Andersson.hakningsutvisning efter 15sekunder.i match 3 i Scandinavium blev Lasch hakad i samband med första nedsläpp.att ingen domare ej såg den hakningen tror jag ej på men var ju för tufft att blåsa så tidigt då tydligen.domarna blundade då.men idag tog dom 3 raka Frölunda utvisningar men fanns flera situationer som borde gett fler Malmö utvisningar men bara en ynka 2minutare på Malmö i period 1.period2 slewfot på Donovan från Storn.borde bli avstängning.domarna ville ej se det.Återigen å klar sig Malmö gång på gång med griseri.Domarna svaga och föll för gråtande Peter Andersson.Jag vet nu vad shl står för.Svenska Hyckleri Lugan.

   Kommentar avatar
   #18, 2 år sedanSvara

   Beklämmande att se tränaren och hans agerande bli Malmös viktigaste spelare. Fy fan vad ryggradslöst agerande av domarna idag.

   Kommentar avatar
   EDWARD 51, 2 år sedanSvara

   Gode Conta, Svenska Hyckleri Ligan, hahaha... kanske också den Skenheliga Hockey Ligan går bra med? ;)

 • Kommentar avatar
  Henrik indian i exil, 2 år sedanSvara

  Har varit mkt gnäll på försvaret under säsongen, men jag tycker att de gör det bra återigen. AA var kanske inte helt lyckad, men f ö en stabil insats. Problemet som jag ser det är att vi saknar spets i anfallet. Det ör egentligen bara Grusse, Olofsson, Mursak och Lasch som har ett utpräglat målsinne, men med en borta och en halvskadad så blir det för uddlöst. Bäst på plan annars Ehn och tycker faktiskt tvillingarna gör sin bästa match. RR verkar har en våldsam fabless för Friberg som får spela PP och 6-5 i slutet, jag är inte lika övertygad om hans spetskvaliteter. JG stabil igen, men Malmö har ju tre kanonmålvakter.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Helt rätt, Malmö är så bra defensivt (minus slutet av match 2) att Frölunda får slita enormt för att göra mål. Och det här med lägga puckar på mål sitter ju inte i DNA:t.

 • Kommentar avatar
  N, 2 år sedanSvara

  Snälla Peter i Gnällhawks, trampa på lego din pajas!!!!!!!!!!!!!

  • Kommentar avatar
   Anna Agdestein , 2 år sedanSvara

   Nu är det Bert-varning på Peter Andersson! Seriöst?!

    Kommentar avatar
    Manne , 2 år sedanSvara

    Tamejtusan värre än Bert. Bara en massa gnäll hela tiden. Kan vi samla ihop några kronor, så att han kan gå till tobaksaffären och köpa lite smågodis. Fruktansvärt butter!

  • Kommentar avatar
   Daniel K, 2 år sedanSvara

   Oj det var rejäla anklagelser från Peter Andersson. Att någon som saknar hockeykunnande skriker över Friberg/Bryggmann kollisionen kan jag väl förstå lite men att en som kan hockey gör det?... Han börjar alltmer påminna om Bert Robertsson i sin enögdhet och attityd. Visst Friberg gör inte jättemycket för att undvika den kollisionen med Gunnarsson idag men en Malmöspelare hjälper honom lite att hamna där också. Hade nog blivit utvisning om inte malmöspelaren gett honom den lilla knuffen.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 år sedanSvara

    Att man har åsikter om Friberg vs Gunnarsson har jag inga problem med. Det är Friberg vs Bryggman som är ju är utanför all rimlighet vad gäller att uttrycka sig på det sättet.

  • Kommentar avatar
   Indianisthlm, 2 år sedanSvara

   Tycker ändå domarna sätter sig själva i en knepig sits. Man tar tre utvisningar innan sex minuter är spelade. Inget fel alls på utvisningarna men man säger också till spelarna "idag kommer vi ta för det mesta bara så ni vet". Sen släpper man gradvis på det och i tredje tar man inget alls. Förstår att det inte är lätt för domarna,men hittar man Grundströms utvisning i första perioden då får man faktiskt ta för alla tjyvsmällar genom matchen. Malmö får ju ett enormt momentum tack vare utvisningarna.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 år sedanSvara

    Ja, nivån varierar, så där är det ju i alla matcher. Men det är Frölunda som tar dessa tre utvisningar, finns inget att beklaga sig över här.

    Kommentar avatar
    Manne , 2 år sedanSvara

    Vad säger du om danskens Slewfoot Leman?

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 år sedanSvara

    Såg inte den. Pratade med TV-folket som tyckte det var en tvåa på sin höjd. Inga armar med. Var det Storm som gjorde den?

    Kommentar avatar
    Daniel K, 2 år sedanSvara

    Var det verkligen en riktig slew foot? Såg inte ut som att han tog tag i överkroppen på Donovan för att häva honom bakåt över benet och det krävs väl för att räknas som slew foot numera? Men jag kan minnas helt fel både gällande definitionen och hur situationen såg ut, tripping var det ju utan tvekan dock.

    Kommentar avatar
    Daniel K, 2 år sedanSvara

    Nu hann han före mig igen den där jäkla Leman ;)

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 år sedanSvara

    :) Tripping var också vad Edlund och Wikegård var inne på att det kunde ha varit. Inte mer.

    Kommentar avatar
    Mikael. , 2 år sedanSvara

    En slewfoot behöver inte vara armar med och ska bestraffas med matchstraff! REGEL 160 – SLEWFOOTING – SLEW FOOTING DEFINITION: En spelare som på ett farligt sätt angriper en motståndare bakifrån genom att sparka undan benen eller fötterna på denne, eller som fäller en motståndare bakåt genom att dra denne baklänges samtidigt som foten eller benet används för att sparka undan motståndares fötter eller ben. Effekten av en slewfooting är att motståndaren våldsamt fälls till isen utan möjlighet att försvara sig själv. I.Slewfooting bestraffas med match penalty.

  • Kommentar avatar
   Svante, 2 år sedanSvara

   Malmös tränare är enormt pinsam, måtte de bli utslagna

   • Kommentar avatar
    Manne , 2 år sedanSvara

    Det var ett jävla gnäll från Peter "Surmulen" Andersson. Ta vinsten och se fram emot tisdag och nästa match. Trött på gnället från karln.

    • Kommentar avatar
     Putte, 2 år sedanSvara

     Peter Andersson sympatisk? Är du helt körd i kolan Leman? Han är raka motsatsen ju, på gränsen till psykiskt labil!!

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 2 år sedanSvara

      Han har alltid gett ett mycket sympatiskt intryck. Men den här anklagelsen tyckte jag var åt helvete, för att uttrycka mig i klarspråk.

    • Kommentar avatar
     Mikael , 2 år sedanSvara

     Henrik. Ok kalla det vad du vill, man sätter sig i skiten gång på gång iallafall. Sen att det är så ooootroligt uddlöst. Inte en gubbe framför Malmös kasse, klarar ju inte av eller vågar inte ta sig in där. Hur många mål har vi fått som vart självmål av Malmö hittills? Nä tyvärr är vi alldeles för flata . Det fattar ju vem som helst att mif. Är grymt nöjda med hur det ser ut...... ofarligt.

     • Kommentar avatar
      Peter Andersson , 2 år sedanSvara

      Jag kan inte förstå varför Donovan spelar pp1. Kan någon förklara det för mig? Har han det skrivet i sitt kontrakt eller?
      Sen varför premieras inte spelare som är grymma just nu? Släng in Ehn på en kant i pp1 istället för Friberg..
      3-9-21 5/26-11

       Kommentar avatar
       Manne , 2 år sedanSvara

       Friberg i PP förstår jag verkligen inte. Karln kan knappt slå en passning. Väldigt felcoachat.

     • Kommentar avatar
      GöranA , 2 år sedanSvara

      Peter A växer ut till en pajas nu när det är slutspel. Tur att vi inte har någon sådan tränare. En riktig dummerjöns.....

      • Kommentar avatar
       Peter Smögen, 2 år sedanSvara

       Hur som helst, åker man ut i kvarten mot Malmö så är det ett rejält misslyckande. Har känts hela säsongen att laget är fel sammansatt. Det måste till en rejäl genomlysning av organisationen om man inte får ordning på anfallsspelet illa kvickt. Evinnerligt trött på geggandet i sarghörnen och det mjuka spelet runt motståndares kasse

        Kommentar avatar
        Manne , 2 år sedanSvara

        Man får spela efter sitt material och i säsongens lag så finns inte den där skickligheten som vi haft tidigare, förutom hos vissa spelare. Därav blir det mycket dumpa och jaga för att kompetensen för att dyrka upp en mur som Malmö ställer upp med i egen zon, inte finns där. Den individuella skickligheten är för låg. Sedan behövs spelare som Rosseli och Stålberg tex, men spetsen måste öka till nästa säsong.

      • Kommentar avatar
       Andreas, 2 år sedanSvara

       JÄTTEPAJAS!!!! Han gnäller på rena olyckor, han gnäller på att en spelare blir intryckt i målvakten. Vad har han att säga om att vi har fått 2 huvudskador och att dom kom undan en solklar huvudtackling på Roselli??? MEGAPAJAS!! PS hoppas inte Frölunda tappar det som jag gjorde,

       • Kommentar avatar
        Adam, 2 år sedanSvara

        Peter Andersson börjar segla fram som SHL.s största tomte någonsin. Han får ju fan Bert att framstå som smart!

        • Kommentar avatar
         Anden, 2 år sedanSvara

         Har alltid tyckt Peter Andersson vart saklig och väldigt ofta korrekt i sina analyser, undrar vad som hänt detta slutspelet då jag iaf anser att han tappat det fullständigt. Är väldigt mycket hur domarna dömer mot Malmö och grejerna här ang Friberg är ju rent korkade av honom... är det nån form av taktik för att sätta press på domarna? Jag tycker iaf att han
         Hade lyckats sätta press på dom idag i början av matchen, då jag iaf tycker 2 av visningarna har vart tillåtna hela serien hittills, men nu va det helt plötsligt utvisning ,poängterar att jag tycker dom är korrekta, men det har vart tillåtet tidigare. Tycker domarnivån vart rättvis över hela serien så jag förstår inte hans gnäll riktigt...

         Hoppas spelarna kan anpassa sig till denna nivån till nästa match så skall vi nog kunna ta dom.

          Kommentar avatar
          Henrik Leman, 2 år sedanSvara

          Peter är smart, sätter press, flyttar fokus, men ... här tyckte jag han passerade gränsen med Max Friberg. Min åsikt, bara.

        • Kommentar avatar
         Daniel B, 2 år sedanSvara

         HL, vet om om Frölunda tränar imorgon? Om man vill se träningen i Scandinavium hur gör man då? Allt e ju låst.

          Kommentar avatar
          Henrik Leman, 2 år sedanSvara

          Tränar 11.00.

          Kommentar avatar
          Daniel B, 2 år sedanSvara

          Ok. Får man kolla på träningen? Hur tar man sig in i Scandinavium?

        • Kommentar avatar
         Conta, 2 år sedanSvara

         Känns som det är läge spela Pardy nästa match så kan han sänka storm och Alvarez och några till.är jävligt trött på att domarna tillåter Malmös griseri och faller för Peter Anderssons gråtande.

          Kommentar avatar
          Henrik Leman, 2 år sedanSvara

          Pardy inte spelbar.

          Kommentar avatar
          Manne , 2 år sedanSvara

          Det är han nog, men för dålig. Håller inte måttet.

        • Kommentar avatar
         Philip Lindberg, 2 år sedanSvara

         Man saknar ju en rejäl powerforward som kan kötta framför mål.
         Grundström har ju tendenser till det men behövs fler. Joel är antagligen inte tillräckligt snabb på rören för att hinna fram. Han kommer ofta i 3;e våg med en bra tackling iofs men när det gäller att hinna in framför mål tar det lite tid. En Wayne Simmonds / Getzlaf typ hade varit önksvärt även om det givetvis är ytterligare nivåer på de herrarnas spel. Vi har många skridskostarka ettriga spelare som är bra på att vinna puck men de är rätt medelmåttiga i spelförståelse och målsinne (Stålberg, Rosselli, Friberg, Widerström, Po. Westerholm etc), Verkar iaf som om både domare och JG undgick gnäll idag. Donovan och Almquist däremot, inga av mina favoriter även om Donovan är en hyfsad tacklare så slår han dåliga pass och fortsätter att spela fast sig. Hade velat prova Nörstebö i PP. Han är rörlig på blå och har potential!

          Kommentar avatar
          Matte, 2 år sedanSvara

          Tycker man saknar flera vältränade och fullvuxna. När 189/83 Dahlin ?får ta han om 202/100Händemark ?så ser laget inte speciellt fysiskt rustat ut.

        • Kommentar avatar
         Conta, 2 år sedanSvara

         Tyvärr så får Donovan alldeles för ofta för sig att han är Sidney Crosby och ska dribbla i egen zon eller på offensiv blå med farliga pucktapp som föjd

         • Kommentar avatar
          Pehr, 2 år sedanSvara

          https://www.expressen.se/kvp/sport/kronikorer/elisabeth-lindback/medvetet-det-ar-ren-psykologi/

          Elisabeth... Att jämföra våran största vinnarskalle (Peter Forsberg) med Peter Andersson var de mest orimliga jag läst. Vad har Peters vinnarskalle någonsin åstadkommit?... just nu framstår han bara som en pajas

          • Kommentar avatar
           Peter Smögen, 2 år sedanSvara

           Verkar som Peter Andersson lyckats krypa in under skinnet på hela VF, ända ner i supporter-leden, uppdraget således lyckat. Bättre vi lägger fokus på våra egna tillkortakommanden o försöker vinna matcherna

           • Kommentar avatar
            Mats Emanuelsson, 2 år sedanSvara

            ”Hoppas alla har lärt sig en läxa” säger Hjalmarsson angående de tre tidiga utvisningarna. Oh, du milde! Detta har vi hört ett oändligt antal gånger sedan september. Har de inte lärt sig att vara disciplinerade och vara beredda från start under ett halvårs tid så är de obildbara! En olöslig gåta känns det som!
            Peter Andersson! Den flanen orkar jag inte ens kommentera! Känner mig ruskigt frustrerad och det blev enormt mycket söndagskväll nu...

             Kommentar avatar
             Henrik Leman, 2 år sedanSvara

             Det där med läxa orkade jag inte ens ge mig in i. Pinsamt att lag ska snacka läxor sent i mars.

           • Kommentar avatar
            Mattias, 2 år sedanSvara

            En sak att man kan kritisera domarna för vissa domslut (vill se situationen med Donovan igen, kändes vääldigt tveksam) eller för att man gjort en mindre bra match - det ser jag inga problem med. Jisses, jag gör det själv ibland. Precis som jag kan tycka att vissa spelare gör en mindre bra match (hur mår egentligen Mursak, stör handleden?) eller fattar tokiga beslut (inte cross-checka så, Westerholm!), men att domarna skulle avgjort matchen är ju bara nonsens. Frölunda hade sina chanser, tog dom inte. Malmö hade sina, utnyttjade dom.
            Jag har en känsla av att Frökunda måste få igång sitt PP i övermorgon, annars kan det vara läge att börja golfsäsongen på fredag. Man har inte råd att ge Malmö handikapp och sen inte utnyttja sina egna överlägen.
            Det jag återigen gillar är sättet man aldrig ger upp, sättet man hittar in i matcherna och nöter på. Men man måste skapa mer också...

             Kommentar avatar
             Henrik Leman, 2 år sedanSvara

             Många kloka tankar där.

           • Kommentar avatar
            Bengan, 2 år sedanSvara

            Nu är det kul när det kommer anklagelser för allt, låt de prata och fokusera på spelet är det råd man kan ge. Men det ger lite extra liv i serien. Blir kul på tisdag, undvik utvisningar, bättre PP så fixar det sig. MRO är grym just nu, JG mkt bra idag

             Kommentar avatar
             Manne , 2 år sedanSvara

             Jag ska ge Peter "Surmulen" Andersson några tior på tisdag, så kan han köpa sig lite smågodis och en napp och sluta lipa.

           • Kommentar avatar
            EB, 2 år sedanSvara

            Fy sjutton vad tråkigt Malmö spelar... det är ju ständigt boxplay. Jag trodde att Lasse Falks idéer var döda och begravda i svensk hockey, men Peter Andersson har tagit över tronen som tråkhockeyns konung. Vinner Malmö kvartsfinalen så är det ingen seger för svensk hockey i alla fall.

            • Kommentar avatar
             Nike, 2 år sedanSvara

             Snälla Frölunda, ut och kör på tisdag och kör över de där jävla Malmö! Vill bara få ett slut på chippa ut laget nu. Håll er på banan, spela disciplinerat , rakare på kasse , sätt dit chanserna och skicka Malmö på semester så vi slipper en enda artikel mer med deras lagnamn i! Tack på förhand!

             • Kommentar avatar
              Matte, 2 år sedanSvara

              Hmm HL - är inte så säker på att han är en bra tränare. Men han har fått många att överprestera. Hankan tydligen påverka domare och journalister också - något att lära sig av - förvånande oseriöst - men väldigt framgångsrikt.
              Men MIF verkar trötta. I sanningensnamn skall man säga att de bara har ca 2/3 av FHCs budget. Så visst har Sylvegård och Peter fått ut max.
              Sen är det många stor vuxna spelare - till skillnad från FHCs knattelag. Då menar jag storlek inte ålder.
              Adam A bör bänkas om han spelar med fel inställning - tex som idag. Har annars varit positiv till honom de senaste matcherna.

              • Kommentar avatar
               Karl, 2 år sedanSvara

               Frölunda oförmåga att skapa målchanser blir läget fall om det inte händer något radikalt dom sista matcherna.
               Att ha spelövertag och hålla till runt sargerna ger inga segrar, Frölunda har grymt svårt att skapa heta målchanser! Laget har nu haft 4 matcher på sig att komma runt Malmös försvar men RR har inte hitta nycklarna,
               Kanske är det så att laget är för stereotypt och har inga spelare som kan göra det lilla extra för att få Malmö lagets hårda press att falla.

               • Kommentar avatar
                Sören, 2 år sedanSvara

                Och igen var JG på 89.47% ungefär där han har varit hela säsongen. Och som vanligt så är det för dåligt. Eller fick JG som vanligt de svåraste skotten möjligt mot sig som alltid när JG står, spelar ingen roll alls vilket lag vi möter det är "Ovechkin avslut" allt sammans...Nej vi kommer förlora serien mot Malmö om RR fortsätter med JG.

                 Kommentar avatar
                 Manne , 2 år sedanSvara

                 Ska komma ihåg detta.

                 Kommentar avatar
                 Sören, 2 år sedanSvara

                 Ja du behöver inte tänka på det så länge om JG står. Då är det troligen över på 2 matcher.

                 Kommentar avatar
                 Einar Berg, 2 år sedanSvara

                 Märklig orduppbyggnad du har för att vara så otroligt smart och välutbildad. "Ovechkin avslut"? Menar du kanske "Ovechkinavslut"? Konstigt att vart på isen avsluten kommer ifrån kan påverka räddningsprocenten. Det har du ju nekat till tidigare att det skulle påverka. Och om vi ändå skall prata statestik så hade det inte hjälpt om Frölunda hade Viktor Fasth i målet igår. Han släpper nämligen in 2,02 i snitt per match i slutspelet. Och när Frölunda bara gör ett så då hade man inte vunnit ändå. Men Fasth är ju en rätt kass målvakt. Bara låga 89,04 i räddningsprocent i slutspelet. Och då vinner man inga matcher. Brynäs lär ju lätt slå ut Växjö sålänge Hallham spelar Fasth. Btw JG har 90,5% i slutspelet.

                 Kommentar avatar
                 Sören, 2 år sedanSvara

                 SFI borde vara något du kikar närmare på din pajas.

                 Kommentar avatar
                 Einar Berg, 2 år sedanSvara

                 Okej, du har läst SFI. Det förklarar ju din helt värdelösa meningsuppbyggnad. Då förstår jag vad du försöker få fram. Du menar att du är en pajas. Det har ju iofs stått klart sedan länge. Det kan alla konstatera som läser här. Men hur gick det till egentligen? Kunde Växjö verkligen slå ut Brynäs igår? De hade ju en usel målvakt i Fasth med svaga 89,04 i räddningsprocent inför gårdagens match. Och hur kunde Djurgården vinna igår? Reideborn hade ju bara 84.62%?

               • Kommentar avatar
                Jake, 2 år sedanSvara

                Måste säga att jag håller med dig Leman. Peter har stått för lite märkliga uttalanden tycker jag. Skulle du kunna fråga honom om detta på nästa presskonferens? Få ett uttalande. Väldigt magstarkt att gnälla på en Friberg som backar in i deras spelare när Lasch blir satt ur spel totalt med en medveten handling

                • Kommentar avatar
                 Mattias, 2 år sedanSvara

                 HL vet du nått mer om Pardy än vad vi fått reda på? känns väldigt underligt

                 • Kommentar avatar
                  Pp, 2 år sedanSvara

                  Nu vill jag se som Roger påpekar ett bättre spel framför Malmös mål. Något som jag också reagerat på är hur lätt Malmö kan spela sig ur genom att vinna puck i sarghörn och passa upp till spelare vid centrallinjen. Där måste Frölunda skära av spelmöjligheten. Gör man det är mycket vunnit. Låter antagligen enklare än vad det är.

                   Kommentar avatar
                   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

                   Problemet: Malmö har skrämt skiten ur Frölunda med snabba spelvändningar, Frölunda vågar inte kliva på, sätta hård press, och då blir det lättare för Malmö att spela upp via mitten.

                 • Kommentar avatar
                  Martin, 2 år sedanSvara

                  Fler puckar på mål, behöver inte alltid leta-vänta-leta-vänta...
                  In med pucken och vips så ligger den i kassen, om det nu är så enkelt...
                  Vi är för omständliga både i pp och 5-5.

                  • Kommentar avatar
                   Victor F, 2 år sedanSvara

                   Som Frölunda har spelat hittills så förtjänar dom inte att gå vidare. Malmö har varit ett bättre hockeylag med ett mer vägvinnande spel. Det känns som i semin mot Brynäs förra året att vi helt enkelt möter ett bättre lag och vi rår inte på dom.


                   Lämna en kommentar