Frölundakaptenens besked: "Finns inga ursäkter"


► Joel Lundqvist tog till orda inför onsdagsmatchen mot Timrå. Kaptenen slog fast inför alla spelare:
► ”Det finns inga ursäkter. No excuses.”
► Här berättar Lundqvist också om en av de märkligaste situationer han upplevt, när hans skridsko förstörde djurgårdsstjärnan Jacob Josefsons urinrör.

Rakapuckar.com bild

Otäcka scener i Stockholm för drygt en månad sedan när Jacob Josefson skadades. Joel Lundqvist hade tidigt kontakt med landslagskompisen. Bilden till vänster: C MORE


FRÖLUNDAS KAPTEN AVSLUTADE nedsnacket efter tisdagsträningen med att klargöra, inför bortamatchen mot Timrå:

– En jävligt viktig match. Det finns inga ursäkter.

Han la snabbt till på engelska:

– No excuses.

Frölunda flyger reguljärt till Sundsvall, via Stockholm. Inte lika smidigt som att flyga charter, uppladdningen inte optimal, men som Joel Lundqvist poängterade:

– Det gör de andra lagen också (flyger reguljärt), det var det jag ville få fram, att det finns inga ursäkter med dåliga ben. Det gäller att komma dit och vara jävligt fokuserad från start.

Klara besked från Frölundakaptenen.

Onsdag kväll, vid 19-snåret, vet vi om hans ord hade effekt.

Mer än en gång har ju tränaren Roger Rönnberg beklagat sig över ett lag som inte varit med från start, inte åkt skridskor, den typen av saker.

Rakapuckar.com bild

Joel Lundqvist klargjorde med önskvärd tydlighet att sådant nu inte accepteras.

– Vi pratade en del om morgonvärmning eller ej, men vi sa att det viktiga är man förbereder sig individuellt; om man är på is eller i gymmet – det gäller att vara redo 19.00.

Snart redo är Djurgårdens fixstjärna Jacob Josefson, beräknad comeback någon gång i mellandagarna.

Joel Lundqvist var högst delaktig i stockholmarens skada för drygt en månad sedan, utan att kunna göra det minsta åt saken.

Josefson satte sig på Lundqvists sylvassa skridskoskena – och skar upp urinröret (!) på insidan av magen. Han vårdades på sjukhus och tvingades använda kateter ett tag.

För allmänheten blev vidden av Josefsons skada inte känd förrän i förra veckan. Lundqvist, han visste:

– Jag hade kontakt med honom redan den helgen. Vi textade lite, jag ville bara visa att jag led med honom. Han skrev att det varit några riktigt jobbiga dagar.

Lundqvist och Josefson känner varandra sedan landslagstiden, inga hard feelings efteråt, det var ju den sistnämndes tackling i ryggen som skapade den oturliga och otäcka situationen.

– Jag låg som en hög (efter tacklingen), han ramlade olyckligt när jag satt så här, berättade Lundqvist och pekade på skridskon med foten ner mot marken och skenan rakt bakåt.

Rakapuckar.com bild

Maximal otur. Men Josefson ska vara okej nu. Tack och lov.

***

Timrå har Jacob Olofsson och Filip Hållander på JVM, Frölunda har Filip Westerlund och Samuel Fagemo. I morgon onsdag lär Frölunda också tvingas få klara sig utan backen Viktor Ekbom. Ryggskott. Filip Hasa går in som sjundeback.

Kedjor:
Hjalmarsson–Carlsson–Lasch
Rakhshani–Lundqvist–Friberg
Söderlund–Pa Westerholm–Po Westerholm
Rosseli Olsen–Mustonen–Stålberg
Fjellström
   

Backar
Genoway–Grönlund
Sigalet–Lindström
Moverare–Nörstebö

Hasa

Målvakter:
Gustafsson/Mattsson

Rakapuckar.com bild

***

Färjestad bryter med Tomi Sallinen, han som skadades i samband med en träningsmatch mot Frölunda på försäsongen.

***

rakapuckar.com är inte en låst sajt, det är fritt fram att provläsa, men den är beroende av att läsarna betalar för sig.

1 kr/dag, 30 kr/månad, är rekommenderat minimipris.

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13

*** 

Gillade ni läsningen? Dela gärna på sociala medier. Knappar för detta finns nedan. 

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
10 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Rw, 6 månader sedanSvara

  Färjestad sparkar Sallinen efter 4P på 9 matcher, tänk om Frölunda hade kunnat tänka likadant nån gång.

   Kommentar avatar
   GöranA , 6 månader sedanSvara

   Jodu, det hade inte blivit många forwards kvar då.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 6 månader sedanSvara

   Någon speciell du tänker på, "Rw", någon du tycker Frölunda borde bryta med?

   Kommentar avatar
   Rw, 6 månader sedanSvara

   Mja, jag vet inte, Rakhshani känns ju hittills överbetalt och har varit den sämsta forwarden i laget under stora delar än så länge. Dock så kanske han blir bättre efter jul, men blir han inte det så bör de brytas med han. Ponthus Westerholm borde ha fått lämnat för länge sedan tycker jag med tanke på lönen han har och hur han presterat.

   Kommentar avatar
   GöranA , 6 månader sedanSvara

   Det är bara att köra på med det vi har säsongen ut, gärna fortsätta prova juniorer. Städa lite i truppen det får bli efter säsongen det.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 6 månader sedanSvara

   Ja, ÄN kan man ju inte bryta med Rakhshani – det hade varit sensationellt dåligt tålamod, och ett underkännande av det egna rekryteringsjobbet. Ponthus W ... mm, respekt för den åsikten. Ytterst lite produktion sett till lön. Hade någon klubb velat ta över? Hur hade brorsan reagerat? Gissar det funnits/finns sådana överväganden för klubbledningen.

   Kommentar avatar
   Rw, 6 månader sedanSvara

   Måste ha varit riktigt uselt tålamod av FBK med Sallinen då, eftersom han bara fick 9 matcher medan rakhshani ligger på 15+CHL

   Kommentar avatar
   Rw, 6 månader sedanSvara

   Danny Kristo fick även han bara 10 matcher i BIF(0+4) innan kontraktet bröts. Frölunda har nog lite väl mycket tålamod med vissa spelare ;)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 6 månader sedanSvara

   Vad gäller Sallinen var han ju skadad länge, möjligen ansåg Färjestad att han efter det inte skulle komma upp i så hög klass som förväntas. Kan inte detaljerna. Kan dock säga att det skulle förvånat mig om Frölunda redan nu hade gjort sig av med Rakhshani. Man får ju också se vad som finns istället. Däremot kan jag hålla med, ibland är det bara att bita i det sura äpplet och konstatera att saker inte blev som man trodde. Att man bryter ett kontrakt ibland kan leda till bra saker för båda parter. Men man vet det inte på förhand. Det är det lilla problemet, det ...

   Kommentar avatar
   Rw, 6 månader sedanSvara

   Japp du har helt rätt! Nu får vi hoppas att målskyttet kommer igång. De jobbiga om Frölunda tar in en ny forward blir väl att Tim får ännu mindre istid, sen att en till forward måste flytta på sig, och vem är det isåfall? Svårt det där.

   Kommentar avatar
   JW, 6 månader sedanSvara

   Ni ger PoW för dålig cred. Extremt stark över puck och tvillingarna bor i anfallszon. Försvarar väldigt bra ! Tillsammans med Fagermo klart bästa kedja. Hur ligger deras +-? Flera spelare måste lära sig att skjuta annat än i magen på målvakterna. Hjalmarsson, Stålberg, Rosseli, Mustonen m fl Skotteknik bör beordras med fokus på att sikta. Gör detta ihop med målvaktstränarna som gör ett fantastiskt jobb med bra metoder och hjälpmedel.,

 • Kommentar avatar
  Manne , 6 månader sedanSvara

  Frölunda har inte det sättet. Alla lag sparkar spelare, men inte Frölunda. Bara att acceptera.

   Kommentar avatar
   Matte, 6 månader sedanSvara

   Låter som "Bagdad Bob" - man är mer orolig att erkänna att man rekryterat fel...

 • Kommentar avatar
  Nisse, 6 månader sedanSvara

  Det är helt rätt att stå för det man säger.
  Frölunda har hela tiden sagt att de tror på de spelare som finns. Då är det fel att börja sparka och värva nytt för att det går lite motigt.
  I en del klubbar så har de fullt förtroende för tränaren ena dagen, nästa dag är han sparkad. Nej till sånt!

  • Kommentar avatar
   Janne i Sthlm , 6 månader sedanSvara

   Självklart är det "lätt" att lösa situationer med att säga tack och adjö i olika fall. Rent generellt tror jag tveklöst på ett annat klimat. Det Frölunda har valt. Att tro på sin organisation och sina "medarbetare".
   I ett längre perspektiv är det sannolikt bättre i motsats till en nervös verksamhet där ingen kan känna sig säker. Oro och rädsla kan ha framgång i ett kort perspektiv. Men inte i ett längre.

    Kommentar avatar
    Rw, 6 månader sedanSvara

    Frågan är ju dock om spelarna blir för bekväma efter ett tag och inser att dom inte blir bänkad/sparkad hur dåligt dom än presterar? för ska vi vara ärlig så underpresterar dom flesta spelarna i årets lag, frågan är varför?

    Kommentar avatar
    Peter Smögen, 6 månader sedanSvara

    Det största felet är väl att en del spelare aldrig skulle signats från första början. Vi kan kalla det Lex Friberg......

    Kommentar avatar
    Manne , 6 månader sedanSvara

    Spelare överlag kan bli bekväma, absolut. Ett hårdare klimat med att du blir bänkad och satt åt sidan om du inte presterar efter förväntningarna är bra, det höjer individen över tid. Att få förtroende efter förtroende oavsett hur du presterar ger kontinuitet, men i längden en alldeles för stor känsla av trygghet. Jag är dålig nu, men det gör inte så mycket, jag får spela ändå. En balans måste finnas. Nu är det dock alltid samma spelare som blir bänkade då Rönnberg är för feg för att ta obekväma beslut. Han skulle aldrig bänka Rakhshani över en längre tid tex, inte heller Lundqvist. Som exempel.

    Kommentar avatar
    Guest, 6 månader sedanSvara

    Håller med dig till 100 procent

  • Kommentar avatar
   Nisse, 6 månader sedanSvara

   Tror inte någon spelare är nöjd med att bara "få vara med". Vore väldigt märkligt.

   • Kommentar avatar
    Bengan, 6 månader sedanSvara

    Sparka spelare, Frölunda lånar ut. Måste finnas ett tålamod och ge spelare möjlighet att lyckas, det tar olika lång tid för olika spelartyper. Vi får hoppas de scoutat rätt med Rhett och Tim, mycket kvar av säsongen. PoW har mkt kvar att visa när det gäller poäng produktion.

    • Kommentar avatar
     Rallyclay, 6 månader sedanSvara

     Riktigt viktiga poäng som står på spel. Jag litar på Joel! / Claes

     • Kommentar avatar
      Richard, 6 månader sedanSvara

      Sallinen är en bra spelare, men säkert väldigt dyr. Kanske är det av den anledningen FBK agerar. Han ska väl vara i ennförsta femma. Dessutom fick msn hem Lindqvist. FBK har helt klart guldpotential sett till spelarmaterialet.
      Kanske Sallinen mot Hjalmarsson i ett längre perspektiv? Lite mer speed. Typ över nästa säsong. Nej jag tror inte vi värvar ngn forward till, den här säsongen.

      • Kommentar avatar
       Göran , 6 månader sedanSvara

       Bra att Gunnarsson nu är utlånad till Linköping

       • Kommentar avatar
        JW, 6 månader sedanSvara

        Ni ger PoW för dålig cred. Extremt stark över puck och tvillingarna bor i anfallszon. Försvarar väldigt bra ! Tillsammans med Fagermo klart bästa kedja. Hur ligger deras +-? Flera spelare måste lära sig att skjuta annat än i magen på målvakterna. Hjalmarsson, Stålberg, Rosseli, Mustonen m fl Skotteknik bör beordras med fokus på att sikta. Gör detta ihop med målvaktstränarna som gör ett fantastiskt jobb med bra metoder och hjälpmedel.,


        Lämna en kommentar