Sigalet: "Vi tror på tre poäng varje kväll"


► Tänk vad framgång föder framgång.
► Tänk vad upprepade segrar ger självförtroende.
► – Alla i laget känner att … vad som än händer, vi tror på tre poäng varje kväll, sa Frölundas Jonathan Sigalet efter 3–1 på LHC.
► Passningsgeniet Sigalet. I alla fall vid 3–0-målet …
► Här har ni mina fem bästa frölundaiter också. 

Rakapuckar.com bild

Jonathan Sigalet pratade om ett Frölunda där spelarna hela tiden tror på tre poäng.


NI VET JU att nästan alla i Frölunda pratat om CHL-finalen mot Red Bull München.

Något hände efter den.

Eller kanske snarare under den.

Jonathan Sigalet, en av två assisterande kaptener och med goda ledaregenskaper, sa:

– Den finalen var de bästa 60 minuter vi spelat under hela säsongen. Det visade vad vi kan göra när alla verkligen bestämmer sig. Vi är svåra att spela mot när vi är på den nivå. Nu ska vi klara av att spela fulla 60 minuter i serien och sedan i slutspelet.

Det behövdes inte mot LHC (3–1, matchtexten här), inte heller mot Rögle i lördags.

Men just nu är känslan att Frölunda (nästan) alltid hittar vägen fram.

– I kväll hade vi delar som var bra, delar som inte ens var nära där vi behöver vara, som första tio minuterna i andra perioden. Men vi lyckas ändra matchbilder när det behövs, vi lyfter spelet när vi behöver, får bra spel när vi behöver, får bra räddningar när vi behöver, sa Sigalet.

Rakapuckar.com bild

Kanadensaren behövde inte säga ordet ”självförtroende”, det var underförstått.

Fascinerande ändå vad det betyder i idrott.

## Åtta segrar på de nio senaste, målskillnad 39–19, ett helt och friskt lag med konkurrens på alla positioner.

## I praktiken sannolikt en säkrad topp 4-plats.

## Ett lag med en stekhet målvakt, ett tryggt försvarsspel och en Simon Hjalmarsson-ledd kedja som är uppe och nosar i absolut SHL-topp. Övriga tre turas om att dra loket.

Med fyra grundserieomgångar kvar är detta på intet sätt någon garanti för slutspelssuccé, men läget är åtminstone förbaskat gynnsamt just nu, så långt kan vi väl ändå sträcka oss.

Passningsgeniet Jonathan Sigalet, ja. Ni såg kanske hans smarta pass bakåt till Simon Hjalmarsson vid 3–0, som vore han en producerande forward.

– Killarna berömde mig, men ärligt talat, det var inte svårt, han stod ju alldeles bredvid mig, sa Sigalet och log.

Rakapuckar.com bild

Han tillade med leendet kvar:

– Om det varit omvänt, om Hjalle passat till mig, då hade pucken kanske inte gått in. Tur att det var som det var.

***

Comeback 1: Samuel Fagemo högg direkt när Ryan Lasch hade en magisk passning vid 1–0.

– Han är grym. Ligans bäste passningsspelare. Sjukt ”skillad” spelare. Jag hoppades på passning, det gjorde jag, sa Fagemo.

Klubban i isen när Lasch har pucken, det är sedan gammalt.

Comeback 2: Jacob Moverare – han såg ut som han inte missat ett byte. Numera är det inte bara jag som ser att han är bra.

***

Power play satt inte, det var en svag start på period 2, det  blev lite ängsligt spelande på resultat i period 3, men totalt:

Ännu en match där Frölunda tog fram nog med kvalitet för att vinna, och känslan är att det finns mer om det behövs.

Ledig onsdag för spelarna (frivillig is), träning torsdag, sedan dubbelmötet med HV71 fredag/lördag. Ett desperat HV som faktiskt löper en liten risk att möta slutspel. Oj, de här matcherna kan bli heta.  

Rakapuckar.com bild

***

Snacka slutspelsmotståndare? Äh, det kan vi väl vänta med lite. Men visst, det kittlar lite med en revanschmatch mot Malmö.

***

Placeringsmatcherna för de slutspelsklara lagen är förstås intressant, handlar om hemmafavör och motståndare, slippa åttondelsfinal, men allt detta är ju ingenting i jämförelse med kampen om tiondeplatsen.

Vilken rysare det blir. Tre gäng på 65, men räkna inte helt bort Rögle och HV71 här, även om jag väl i och för sig har svårt att se Robin Figrens gäng missa.


***

Okej, mina fem bästa i Frölunda (1 är förstås bäst, 5 är femte bäst):

1 – Chay Genoway 
* Just nu tycker jag han är dominant match efter match. Mål, precis som i lördags.

2 – Ryan Lasch
* I PP stämde det inte, men kolla vad han gör: 1–0 är hans mål, vid 3–0 var det Lasch som drog upp anfallet och orkestrerade det hela. Denne amerikan är brutalt viktig för Frölunda.

3 – Johan Mattsson
* LHC hade inte mycket, men en svagare Frölundamålvakt kunde ha betytt ett helt annat resultat. Tokstabil. Vassa räddningar de gånger det behövdes.

4 - Jacob Moverare
* Klev rakt in efter sjukdom och var så där bra som han skämt bort oss med. Fick stopp i spelet, hittade vägar ur egen zon, kom med i anfall.

Rakapuckar.com bild

5 – Simon Hjalmarsson
* Fortsätter vara målfarlig, fortsätter leda bästa kedjan.

Bubblare (utan inbördes ordning): Jonathan Sigalet, Brandon Gormley, Joel Mustonen, Samuel Fagemo, Mats Rosseli Olsen

***

rakapuckar.com är inte en låst sajt, det är fritt fram att provläsa, men den är beroende av att läsarna betalar för sig.

1 kr/dag, 30 kr/månad, är rekommenderat minimipris.

Swish: 0736-854501

***

Gillade ni läsningen? Dela gärna på sociala medier. Knappar för detta finns nedan. Följ gärna med på Facebook och Instagram.

   

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
17 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Martin , 10 månader sedanSvara

  Klockren Top 5!
  Ändå vill jag på mågot sätt ha med MRO och Fagemo också...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 10 månader sedanSvara

   Ibland är listan svårare än vanligt. ;) Och som alltid är det ju så att listor aldrig är något slags sanning, bara åsikter och tankar.

 • Kommentar avatar
  Rallyclay, 10 månader sedanSvara

  Enig med Topp 5. Kul att se Mustonens slit i varje byte. Han, Joel och Max är en tung enhet. / Claes

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 10 månader sedanSvara

   Ja, snacka om jobbig kedja att möta.

 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein , 10 månader sedanSvara

  Tur du hade med Hjalmarsson, tycker han går från klarhet till klarhet....
  Moverare imponerar också rejält.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 10 månader sedanSvara

   Hjalle har verkligen hittat sin plats i den kedjan.

 • Kommentar avatar
  Emil, 10 månader sedanSvara

  Jag kikade igenom kontraktsläget inför nästa säsong och anser att Sigalet är den enskilt viktigaste spelaren att förlänga med. Som jag förstår det så jobbar Sjöström & co på en förlängning men också att det dragit ut på tiden. HL vet du vad det kan vara som gör att man inte kommer överens? Eller är det bara så att de helt enkelt inte har lika bråttom som jag?
  Tack för bra rapportering!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 10 månader sedanSvara

   Det handlar om det ekonomiska, säkert. Nu ska Sigalet – med drygt fyra år i Sverige – skatta "som vanligt" redan från start i det nya kontraktet. Då får man lösa det andra finurligheter, baktungt kontrakt och så där. Tror det inte är svårare än så.

 • Kommentar avatar
  Ingemar B, 10 månader sedanSvara

  Tror du att Moverare kommer att spela i FHC nästa säsong. Oj vad en skulle vilja se hans utveckling i laget ett år till. Han kan bli hur bra som helst. Det var inte så länge sedan vår backuppsättning kritiserades som offensivt uddlös och ofarlig. Nu briljerar gänget. Deras sätt att åka med upp i anfall, platsbyta med forwards... underbart.... Tänk så små marginalerna är. Sen kan jag inte, som hockeyälskare, låta bli att förundras av fenomenet Jocke Lindström. Vilken lirare... det drar ihop sig till slutspel, de gamle vaknar till... härliga tider stundar!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 10 månader sedanSvara

   Moverare, här handlar det helt om vad Los Angeles Kings tycker är bäst för hans utveckling. Kan bli en mycket sent beslut, frågan är hur länge Frölunda vill vänta. Medhåll om Jocke Lindström – absolut medhåll.

 • Kommentar avatar
  Per, Lysekil, 10 månader sedanSvara

  Parentes som inte har med matchen att göra: Enligt GP hade S84 och GG ett möte före matchen igår, initierat av Frölunda. Med på mötet var även RR och Lechtaler. Nytt möte om en vecka.
  Hoppas verkligen det löser sig :-)

   Kommentar avatar
   Ingemar B, 10 månader sedanSvara

   Glädjande att höra Per! Bra initiativ.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 10 månader sedanSvara

   Ja, GP får sin information ... ;) Som jag skrev: jag vet att det jobbades på det, men min fundering är: hur mycket ska Frölunda egentligen göra här? Handlar väl mest om att plocka bort de som missköter sig.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 10 månader sedanSvara

   Detta sagt, klart det vore bra om ett samtal eller två fick S84 och GG att plötsligt sätta sig i samma båt och samsas, men jag undrar lite hur det ska gå till. Men visst, bra med ett försök eller två.

   Kommentar avatar
   Per, Lysekil, 10 månader sedanSvara

   Bojkotten från SG84 beror väl främst på Frölundas avstängning av de 4 som misskötte sig i Jönköping? Det problemet har ju inte med GG att göra i första hand. Eller har jag missförstått allt?

   Kommentar avatar
   Daniel B, 10 månader sedanSvara

   Ja, hoppas S84 och GG kan komma överens. Båda grupperna behövs. Sen till dig HL, för varje match som går så förstår jag mer och mer vilken smart spelare movie är. Du sa det tidigt på säsongen och vi var väl en del som kanske inte höll med men nu förstår jag i alla fall. Hoppas han får/kan/vill stanna ett år till.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 10 månader sedanSvara

   Per: S84:s bojkott beror primärt på att fyra av deras medlemmar är avstängda, men i grund och botten pyr ju en konflikt med Goa Gubbar som, menar S84, motarbetar den nya supportergruppen. Här finns säkert en gråskala att använda, ingen är svart, ingen är vit, i det här bråket.

   Kommentar avatar
   Svante, 10 månader sedanSvara

   Är ju två helt skilda grupper och hur de ska kunna enas ser jag som omöjligt. Ett mysgäng som ser matcherna dom ett sätt att umgås och dricka öl och ett gäng plasthuliganer. Den ekvationen går inte ihop. De får väl hålla till på varsin sida i Scandinavium

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 10 månader sedanSvara

   Det är precis detta jag har i mitt huvud och tänkt nämna i text, men har inte blivit av. Placera dem på olika sidor i arenan, låt dem enas om att vara oeniga, men från varsitt håll försöka få med resten av publiken att heja på det lag både S84 och GG gillar.

   Kommentar avatar
   Svante, 10 månader sedanSvara

   Kan ju finnas fördelar med det, stämning i hela arenan och inte bara på ena sidan. Problemet är väl att det inte funkar på bortamatcherna då alla måste hålla till på angiven plats

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 10 månader sedanSvara

   Stämmer. Bortaproblemet kommer man inte undan.

 • Kommentar avatar
  Nolte, 10 månader sedanSvara

  Håller med om att Malmö hade kittlat i kvarten. Inte för att jag på något vis känner mig säker på avancemang utan för att det brukar vara heta drabbningar och säkert lite känslor som hänger kvar sen förra säsongen. Så kort och gott, fantastisk hockeyunderhållning hade det garanterat blivit!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 10 månader sedanSvara

   Två lag som ogillar varandra, två tränar som ... hm ... nog kunde ha gläfst lite på varandra. Vilken serie. :)

   Kommentar avatar
   Nolte, 10 månader sedanSvara

   Ja, hockey blir inte bättre än så, skulle jag säga!

   Kommentar avatar
   Rasmus, 10 månader sedanSvara

   Jag tycker att Malmö spelar så jävla tråkig hockey bara. Klassisk "slutspelshockey" med hakningar, utboxning och tjafs efter avblåsning. GUD vad jag önskar att domarna vågade sova med regelboken under kudden och faktiskt lät lagen fokusera på spelet och inte "känslor"

 • Kommentar avatar
  Daniel B, 10 månader sedanSvara

  Lite kul info om vår käre Matt Donovan. Han hade en ass i matchen mot Minnesota i natt. Kul för Matt.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 10 månader sedanSvara

   Verkligen. Go människa.

 • Kommentar avatar
  Per, Lysekil, 10 månader sedanSvara

  Malmö har kvar Brynäs (b), Timrå (b), Rögle (h) och Örebro (h). Alla lag på undre halvan och absolut inga lätta matcher, men jag tror faktiskt att Malmö kommer klättra någon placering!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 10 månader sedanSvara

   Spännande att följa.

 • Kommentar avatar
  mike, 10 månader sedanSvara

  Även om det chansen till revansch vore trevlig, så skippar jag gärna Malmö i ett slutspel. Det stora, tunga och fysiska slutspelslaget med Alsenfelt som "grädde på moset", skrämmer mer än det kittlar. :)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 10 månader sedanSvara

   Alsenfelt, likt Mattson, är en matchvinnarmålvakt. Å andra sidan vet jag inte om det är så mycket bättre för Frölunda att ställas mot Djurgården, Skellefteå, eller vad det nu kan bli. Högst ovisst oavsett motståndare.

   Kommentar avatar
   mike, 10 månader sedanSvara

   Ovisst är det ju alltid :). Jag tar Skellefteå över Malmö alla dagar i veckan.

   Kommentar avatar
   Per, Lysekil, 10 månader sedanSvara

   Dom att välja mellan pest eller kolera......

   Kommentar avatar
   Per, Lysekil, 10 månader sedanSvara

   Som.....

   Kommentar avatar
   mike, 10 månader sedanSvara

   Jag har större respekt för Malmös försvarsspel än vad jag har för deras anfallsspel, även om det inte är dåligt. Med Skellefteå är det tvärtom. Malmös tyngd är också en faktor. Inget säger ju att det blir lättare att slå ut Skellefteå, men rent historiskt sett, så har vi haft lättare för lag som själva försöker föra spelet. För mig är det i alla fall inte pest eller kolera, mer ett lättare val, men det är väl kul att se det olika.

 • Kommentar avatar
  Peter Smögen, 10 månader sedanSvara

  Nej, låt oss slippa Malmö, fult grislag, som dessutom inte vill spela hockey....
  Funderade lite på Mustonen, han far runt som en furie i rinken nu, jobbig som tusan för motståndaren. Vad har hänt där? Innan undrade man ju varför han var med, syntes inte under matcher

   Kommentar avatar
   mike, 10 månader sedanSvara

   Han är svåranalyserad, käre "musten". Tycker att han har haft sådana perioder förut, dvs när han kör som tusan. Sedan kommer dalarna, där det inte händer mycket alls.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 10 månader sedanSvara

   Jag har skrivit det förut: alla som spelar med Joel Lundqvist och Max Friberg blir bra. Rhett Rakhshani, till exempel – har aldrig sett så bra ut som i den enheten. Mustonen är jättenyttig med 12+20, problemet är ju att ingen av de tre är så där värst målfarlig.

   Kommentar avatar
   Peter Smögen, 10 månader sedanSvara

   fast kan dom spela 0-0 kväll in o kväll ut så är det rätt värdefullt, har ingen koll på den statistiken dock

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 10 månader sedanSvara

   Absolut, den kedjan kan bli grymt viktig utan poäng. Får ner spelet i motståndarnas zon. Tröttar ut.

   Kommentar avatar
   Manne , 10 månader sedanSvara

   mike: Nej, i Dalarna händer det inte mycket. Mora är större än Leksand rent hockeymässigt just nu, det är väl det :)

   Kommentar avatar
   mike, 10 månader sedanSvara

   Händelsefattigt? Kanske hellre hade varit i kåtaträsket? :)

 • Kommentar avatar
  SL, 10 månader sedanSvara

  Tycker I stort sätt alltid att mustonen har visat mycket, men det är inte lätt när det blir hackat med skador

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 10 månader sedanSvara

   Sådant spelar självfallet in. Men inget tvivel om att det som saknas för att han ska ta nästa steg är mer produktion.

 • Kommentar avatar
  CG, 10 månader sedanSvara

  Sista omgången ser ut att bli intressant för placeringarna 6-11 Rögle-Skellefteå, Malmö-Örebro, HV-Linköping.

  • Kommentar avatar
   Molly, 10 månader sedanSvara

   Förstår inte allt övrrsätt

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 10 månader sedanSvara

    Borta. :)

  • Kommentar avatar
   Bengt Andersson, 10 månader sedanSvara

   Har nu den där POTIFAR från Öst varit framme igen på "vårat" forum ?
   NJEEETTT !

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 10 månader sedanSvara

    Borta. :)

  • Kommentar avatar
   Tommy, 10 månader sedanSvara

   Oj oj oj.... Fredrik Emvall ifrån LHC får sparken, han kan vi ta in direkt. Han kan säkert "vinna matcher" tillsammans med Lotta Schelin. Den sistnämnda som förövrigt inte verkar ha gjort någonting alls sedan hon "kom till klubben" förutom att få lön ? Gött e de!!!!

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 10 månader sedanSvara

    Förlåt, men ... hur kan du ha minsta aning om vad Lotta Schelin gör? Det arbetet är ju inget som syns utåt. Eller sitter du på kansliet?

    Kommentar avatar
    Tommy, 10 månader sedanSvara

    Ja okej du är ursäktad. Vet du vad Lotta gör ?

    Kommentar avatar
    Nils, 10 månader sedanSvara

    Haha Tommy, vem är du att ifrågasätta vad Lotta gör?

    Kommentar avatar
    Tommy, 10 månader sedanSvara

    Nils, att du inte ifrågasätter vad Frölunda håller på med, när man anställer kvinnliga ex-fotbollsspelare säger nog mer om dig än om mig som ifrågasätter det.

  • Kommentar avatar
   Bengt Andersson, 10 månader sedanSvara

   Utan att veta någonting om hennes anställning i VF, Lotta en sådan go positiv och ödmjuk tjej av det jag upplevt i media av henne, så får vi ju tro hon kan tillföra massor i VF org. inte minst socialt på lång sikt. Utan att ha en aning kan man upplysa om. Vid nyanställningar/ Prova på, kan även lönebidrag utgått, det är så det går till. Lycka till Lotta i framtiden och fortfarande kvar i Idrottens värd och lagidrott !


   Lämna en kommentar