Vem hade räknat med Donovan i Frölunda?


► I gårdagens ”Frölundapodden” framkom det att Matt Donovan inte blir kvar i Frölunda.
► Det blev visst en nyhet i dag.
► Hoppla.
► Ingen av er här inne är väl ett dugg förvånad?

Rakapuckar.com bild

Adjö till den här supertrevlige
amerikanen, alltid ett nöje
att tala med honom.

NÄR KANADENSISKE BACKEN Chay Genoway skrev på, när den nyheten kom ut i förra veckan, berättade jag och andra tidningar om detta.

Sportchefen Fredrik Sjöström var rätt tydlig:

Sju backar i truppen, den åttonde platsen turas sannolikt juniorer om att fylla, så får vi väl se vad som händer under säsongen.

Att Matt Donovan inte skulle bli kvar har vi ju i princip anat, förstått och räknat med länge.

När Genoway skrev på – då var det ju hundraprocentigt klart.

Nu, torsdagen den 17:e maj, blev det hux flux en nyhet i både GP och GT.

Jag förstår inte sådant.

Eller … jo, det gör jag ju. Det klickas, Och jag borde väl vara så mycket bättre med sådant. Men det här att ”Donovan får lämna Frölunda" … kontraktet gick ut, precis som fallet är med Pontus Widerström – och denne lär inte heller få förlängt (eller vilja, sett till den lilla speltid som kan erbjudas).

Rakapuckar.com bild

Det är precis som jag skrivit tidigare:

Frölunda behövde något ännu bättre än Matt Donovan. Inte för att amerikanen varit dålig, tvärtom var hans andra säsong bättre än den första – men för att Frölunda såg behovet av just något ännu bättre.

Inget konstigt med det.

För övrigt slår Fredrik Sjöström fast i klubbens podd att man hade gjort sig av med spelare om de inte brunnit för Frölunda, för att träna hårt, för att bli bättre,

Men det gör de.

Då vet ni vad ni ska kika efter i höst.

Rakapuckar.com bild

Jag vet, ni är flera som vill ha in en "stor back" i Frölundas trupp, men nu är det som det är, Frölunda har valt att gå med dessa sju:

Chay Genoway
Gustav Lindström
Jonathan Sigalet
Mattias Nörstebö
Filip Westerlund
Viktor Ekbom
Kristoffer Gunnarsson

Det enda som kan ändra på det är om precis "rätt" spelare skulle bli ledig, men något sådant tror jag i så fall snarare händer under säsongen. Frölunda lär starta säsongen med de sju ovan. 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
19 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Conta, 1 år sedanSvara

  Kommer inte sakna Donovan.
  För ojämn och ofta säkerhetsrisk i egen zon.
  Nej ingen nyhet han får lämna.var no ingen Frölunda supporter som trodde på nytt kontrakt.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Nej, det har ju känts klart länge, detta.

 • Kommentar avatar
  mike, 1 år sedanSvara

  Undrar om Frölunda ryckte något i Hellström? Läste att Örebro försökt göra sig av med honom under de två senaste säsongerna. Halv-elak typ som man alltid stört sig på :).

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Nej. De gick på Ekbom istället. Hellström inte nog bra. Allsvensk nästa säsong.

 • Kommentar avatar
  Oscar, 1 år sedanSvara

  Hur "stor back" är det egentligen folk vill ha in?
  Viktor Ekbom känns enligt mig som en stabil defensiv spelare och är en spelartyp som är i samma fack som Lauridsen, Christoffer Persson, Weber mm.
  Eller vill man ta in ytterligare än?

   Kommentar avatar
   Calle, 1 år sedanSvara

   Viktor Ekbom är ett stort rundningsmärke

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Helt rätt resonerat, Oscar. Nej, ytterligare en ska inte in.

 • Kommentar avatar
  Peter Smögen, 1 år sedanSvara

  Backsidan ser medioker ut på papperet. Sen får vi väl se i höst om någon överraskar positivt. Potential finns åt både fågel eller fisk-hållet

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Ja, det kan väl vara rätt mycket med sanningen överensstämmande. Man vet förstås aldrig. Men jag tycker som sagt backsidan är rätt lovande ändå.

   Kommentar avatar
   Peter Smögen, 1 år sedanSvara

   Problemen ligger mer i mål och framåt. Hade varit helnöjd om man brutit med JG tycker det är mkt märkligt att en målvakt som uppenbart inte håller måttet får fortsätta, vad sänder det för signaler? Sen Friberg, det hade frigjort plats för två istället för en vass forward...

 • Kommentar avatar
  Nolte, 1 år sedanSvara

  Förstår inte att folk fortfarande skriker efter en ”stor” back. Ja, Lauridsen, va nyttig guldåret, men framför allt hade vi spelskickliga/smarta spelare i mängder. Nu har vi redan Sigalet/ekbom/Gunnarsson som skall vara fysiska, ändå vill folk alltså ha in en ”stor” back....

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Mm, kan göra precis samma reflektion.

   Kommentar avatar
   Håkan G, 1 år sedanSvara

   Såg du Rahimi i slutspelet?

   Kommentar avatar
   Nolte, 1 år sedanSvara

   Ja absolut! Han va riktigt bra, men jag såg lika mycket backar som Joel Persson/Eric Martinsson. Menar bara att Frölunda har redan 3 fysiska backar i truppen som får försöka ”ta” Rahimis roll. Så om dom skulle ta in en back till så är det inte den profilen jag vill se.

   Kommentar avatar
   Håkan G, 1 år sedanSvara

   Jag tyckte inte att de du beskrev visade att de räckte till fysiskt. Ekholm få vi såklart avvakta att se. Men det var ju tydligt att kampen framför mål avgjorde många matcher. Se tex finalen...Sigalet väger lätt

   Kommentar avatar
   Nolte, 1 år sedanSvara

   Nja asså missförstå mig rätt, ingen av Gunnarsson/Sigalet/ekbom är troligen någon Rahimi. Men dom är fysiska lagda backar. Sen så finns det ju olika sätt att försvara sig på, antingen genom att vara stor och stark eller så kan man vara smart och placeringssäker. Menar bara att det nödvändigtvis inte måste vara en Lauridsen/Rahimi till storleken för att vara bra defensivt.

 • Kommentar avatar
  Mikael , 1 år sedanSvara

  Backsidan ser väldigt medioker ut. Räknar inte Westerlund och Gunnarsson som etablerade och att dom ska kunna spela stabilt en hel säsong känns tveksamt, bättre att dom hade blivit utlånade till allsvenska lag och få mogna till sig. Den enda offensiva backen verkar ju vara genoway och om han skulle bli skadad?? Dessutom är Gustav Lindström en chansning, han har potential men är ung och orutinerad. Nörstebö och sigalet är stabila men gör inte mycket väsen av sig.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Men någon gång måste ju folk få chansen? Westerlund matchats hårt i allsvenskan just för detta. Känslan är att detta är helt okej, och kan kompletteras vid behov, eller om rätt figur skulle bli ledig.

 • Kommentar avatar
  Manne , 1 år sedanSvara

  Backsidan behöver tid. Kan bli bra med tiden, kanske. Gunnarsson tycker jag fortfarande inte håller på SHL-nivå, men Westerlund ska bli spännande att se om han kan få lite av ett genombrott nu.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Ja, för Westerlund är det upp till bevis nu. Spännande.

 • Kommentar avatar
  Lövet, 1 år sedanSvara

  Tror att man räknar med en positiv utveckling av Gunnarsson och Westerlund. Två framtidsnamn som inte fick så mkt speltid förra säsongen. Tar dom inte nästa kliv kan nog ytterliggare en back bli aktuell efter årsskiftet.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Precis så.

 • Kommentar avatar
  Göran J, 1 år sedanSvara

  Tror Gunnarsson kom utvecklas enormt detta PR under vår nye backtränare som känns rätt i allt han säger.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Ja, Gunnarsson har absolut kapacitet och kunnande. Gör fel val ibland, spelar fel, går bort sig, men det är sådant han behöver spela för att tvätta bort. Det finns absolut något i honom. Sedan hur mycket, det får vi se.

 • Kommentar avatar
  Henrik , 1 år sedanSvara

  HL - Tror du Donovan hade velat vara kvar om Frölunda erbjöd honom ett nytt kontrakt?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Svårt att säga, kanske. Men jag tror aldrig det var riktigt aktuellt.

 • Kommentar avatar
  John, 1 år sedanSvara

  Lyssnade precis på frölundapodden. Där avfärdade man fansens kritik genom att säga att det inte går att byta ut ett helt lag. Jag kan för mitt liv inte fatta varför Frölunda gör så här. Det finns väl inte ett enda fan som velat det!!! Trist att de inte tar oss fans på allvar överhuvudtaget.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Fan vet om inte en del velat det ... ;) Skämt åsido, du har förstås rätt, det handlade väl om att många ville att ett par, tre spelare skulle anses inte hålla måttet, inte mer.

   Kommentar avatar
   Håkan G, 1 år sedanSvara

   Problemet kanske är att ingen spelare i Frölunda är oumbärlig? Eller det kanske ör en styrka...

   Kommentar avatar
   Matte, 1 år sedanSvara

   John - nej det verkar verkligen vara överdrivet. Tror FHC skulle läras sig att uttala sig lite mer nyanserat. Många reagerar på alla Bagdad Bob uttalanden och "kejsarens nya kläder" diskussioner. Sen skall man jämföra sig med andra lag i SHL , som man antingen vill vara på samma nivå som eller bättre tex. Grejen är att tex Sjöström bör vara bättre på sitt uppdrag än Henrik E i Växjö eller Sylvegård i Malmö. Att RR är bättre än Penneborn i Färjestad och RO i DIF. osv....Jag har tyckt detta tidigare, men inte alls längre. För mycket raljerande med kritik och för lite verkstad/verksamhet. Kommer man sen till lagbygget så finns det guldkorn och oslipade diamanter, som behöver sina goda ledare, dvs betydligt mindre kritik från min sida på spelarmaterial. Det finns dock också en och annan gråsten, men jag är mest fundersam över ledningen. Backsidan ser utvecklingsbar ut. Målvaktsidan är inte OK. Vilken lednings helst, som varit analytisk nog, hade enkelt åtgärdat detta - HV och Färjestad i år är goda exempel. Sen finns en övertro på forwardsidan. Nu äntligen en Göteborgare till - PC välkommen. Har man har förköpt sig på Joel L inrådan? RR inrådan? eller har Sjöström gjort det själv? Egna juniorer från Göteborg borde lyftas - då kan nog alla fans acceptera mellanår mm. Men FHC har spritt dem kanske strategiskt på många håll. Jag efterlyser också analyser varför det går så svagt för FHC juniorer? Det är ett direkt trendbrott mot tidigare. Eftersom ledningen inte byts än så byts väl inte heller tröjfärgen? Jag hoppas att tröjfärgen byts snart och markerar en vändning för FHC.

   Kommentar avatar
   Henrik indian i exil, 1 år sedanSvara

   Klockren analys Matte, jag instämmer i allt. Backsidan ser faktiskt ok ut och kanske t o m potentiellt aningen bättre utväxling än förra året. Målvaktssidan är sannolikt svagast i SHL, men det finns en strimma hopp om JM blir uttalad förstemålvakt. Forwardssidan saknar helt spets undantaget Lasch. Joel och Purre är två viktiga pjäser av hög SHL klass, Hjalmar ok i sina bättre matcher men verkar ha passerat karriärens zenit, Söderlund en intressant knatte. Där bakom så saknas helt förmåga att producera poäng och målfarlighet, allsvensk klass på övriga gänget. även om möjligtvis MRO, Julmusten och Stålberg gör det hyggligt i en fjärdeline.Summa summarum så är målvaktssidan ett riktigt orosmoment och vi saknar en och en halv till två poänproducerande kedjor.

 • Kommentar avatar
  Rallyclay, 1 år sedanSvara

  Tycker backsidan ser intressant ut. Stora förhoppningar på en bra utveckling av försvarsspelet (alla 6 på isen deltar) under Näslund`s tydliga ledning. / Claes

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Håller med. Fick gott intryck av Näslund. Sedan ska det bli resultat på isen också, jag vet. Men det LÄT bra. :)

 • Kommentar avatar
  Peter Smögen, 1 år sedanSvara

  Grönborg ute på hal is igen, att inte få ut mer av en kvartsfinal med detta lag mot Lettland? Ser ju bedrövligt ut...

   Kommentar avatar
   John, 1 år sedanSvara

   Svårt att förstå att man vill fortsätta med grönborg. Han får ju det mest talangfulla lag att underprestera. Gång på gång. Men han lever väl på att han är bästis med Boustedt.

   Kommentar avatar
   Peter Smögen, 1 år sedanSvara

   Flosklerna kommer efter slutsignalen ” svårt mot disciplinerade försvar” Disciplinen verkar vara usel med, drar på sig mängder med utvisningar i match på match...

 • Kommentar avatar
  Adam, 1 år sedanSvara

  Man kan klaga på domarnivån i shl , men dagens domare i kvartsfinalen tar nog ändå priset på svajig insats.

   Kommentar avatar
   Vik, 1 år sedanSvara

   Hahah situationen med Janmarks utvisning och Lettlands avblåste mål fick mig att se ut som en fågelholk (för kungsörnar). XD

 • Kommentar avatar
  Chris, 1 år sedanSvara

  Tjenare!
  Angående mångas vilja att skicka folk med kontrakt, vi vet väl inte om Herr Sjöström har erbjudit andra klubbar att ta över kontrakten på vissa spelare i truppen?!

   Kommentar avatar
   Peter Smögen, 1 år sedanSvara

   Så fungerar det inte, skulle se ut om Sjöström skulle bjuda ut våra spelare till höger o vänster. Då kan han ju åka på upptaktsträffen med texten ”Idiot” inristat i pannan...

   Kommentar avatar
   Håkan G, 1 år sedanSvara

   Gör han inte det ändå?

   Kommentar avatar
   John, 1 år sedanSvara

   Hahaha!

 • Kommentar avatar
  Gustav, 1 år sedanSvara

  Wellman klar för Rapperswill, så honom kan vi glömma. Topplagen fortsätter att förstärka; Önerud till HV, Lukas Bengtsson till Linköping och Petter Granberg till Skellefteå.

  • Kommentar avatar
   Danne, 1 år sedanSvara

   Hyfsade spelare toppkonkurrenterna tar in;-)
   Gällande Donovan är det kanske ingen jätteförlust,trots att jag tyckte att han lyfte sig ordentligt i slutet..men men. Han kostade nog mer än han smakade.
   Måste bara kommentera Frölundapodden. Jösses, maken till skit har jag aldrig lyssnat på. Gjorde precis avsnittet med Sjöström och allt är regisserat i minsta detalj. Bollen låg på straffpunkten vid flera tillfällen, där följdfrågor och lite mer press på Sjöström hade varit på sin plats. Men Nepp. Allt enligt manus;-) Sjöströms svar var rätt korkade emellanåt och han fick aldrig ställas mot väggen. Var lite laddad inför podden, men insåg ganska omgående vart det barkade hän. Antiklimax. Satt och bet mig i tungan med många kommentarer och följdfrågor som jag desperat ville kasta in under intervjun. ,
   Men men..första och sista lyssningen iaf.

   • Kommentar avatar
    Richard, 1 år sedanSvara

    Märkligt att vi inte kunde vara med att knyta band med Bengtsson! Var det Östman dom drog där, eller styrde slantarna, närhet till Sthlm?
    Han var duktig med puck och fastnade sällan i försvarszon? Men med fd skade/hälsoproblem?

    • Kommentar avatar
     Richard, 1 år sedanSvara

     Märkligt att vi inte kunde vara med att knyta band med Bengtsson! Var det Östman dom drog där, eller styrde slantarna, närhet till Sthlm?
     Han var duktig med puck och fastnade sällan i försvarszon? Men med fd skade/hälsoproblem?


     Lämna en kommentar