Låt oss snacka Dahlin i dag, och lite annat ...


► Rasmus Dahlin väckte uppståndelse i går (igen), jag var mycket imponerad, men av en helt annan anledning.
► Nå, det var inte länge sedan Frölunda sågades jäms med fotknölarna efter 2–5 mot Växjö.
► Jag säger 8 1 2. 
► Jag säger fyra raka bortasegrar. 
► Jag säger att vi kan väl snacka om det – dags för ännu en Morning Mailbag. Och så Frölundas fem bästa från i går.

Rakapuckar.com bild

 

NI SÅG SÄKERT det här i går, när Rasmus Dahlin hade lekstuga längs blålinjen i 5–3-matchen mot HV71.

Kanske höjde ni inte ens på ögonbrynen. Kanske är ni vana. Så där gör ju Dahlin lite titt som tätt.

Han har de trollkarlskvalitéerna, vi snackar en ”one of a kind”-spelare, ett förstaval i draften 2018, tja … ni vet

Jag imponerades stort av Dahlin, 17, i går – men inte alls på grund av finterna ni ser i klippet ovan.

Snarare tvärtom.

Jag såg en tonåring som följde upp det han visade i junior-VM, som inte letade efter svåraste alternativet, som inte sökte chansen att skina, som istället spelade smart och klok hockey i egen zon, som var rejäl i allt han företog sig, som höll uppe pucktempot, som gjorde jobbet, följde spelmodellen och lät offensiven och dess glans komma när tillfällena var de rätta.

En mogen ung man.

En 17-åring som spelade Victor Hedman-hockey.

Tyckte jag.

… frånsett då att Hedman kanske inte har den tekniken.

Men ni förstår. Tror jag.

Rakapuckar.com bild

Det kan vi prata om i dag, liksom kanske detta:

Jösses, vad flera av er skällde ut Frölunda (och tyckte jag var för snäll) sedan 2–0 blivit 2–5 mot Växjö i förra veckan.

Låt mig bara snabbt skriva följande:

Sedan de där två 3–4-förlusterna i rad, mot Rögle och Malmö, är Frölunda 8 1 2, 9–2 om ni räknar förlängningstriumfen mot Färjestad som seger.

26 av 33 poäng. Hyggligt facit.

Borta är Frölunda också hemma: fyra segrar i rad nu, om den där Färjestadsmatchen tillåts räknas in.

Alltså, visst finns randanmärkningar, visst finns alltid saker att förbättra, saker vi kan diskutera här inne (tack och lov), men om man inte ser att Frölunda just nu presterar riktigt bra och har en spännande formkurva givet tiden på året – då är man nog rätt negativt lagd.

Victor Olofsson till OS? Jag skrev om det i går, ni minns nog att Roger Rönnberg pratade om det nyligen, nu såg jag att Aftonbladets Hans Abrahamsson (ska ni läsa någon ska ni läsa honom) tog upp samma ämne och vill ha med Frölundas skarpskytt till Sydkorea.

Jag, som i och för sig är helt ointresserad av OS och tänker ta semester då, känner likadant.

Olofssons målskytte är på en nivå få andra svenska spelare når upp till.

Men är Rikard Grönborg med på det? Jag vet inte. 

Rakapuckar.com bild

Rasmus Dahlin räknar jag nu som given, Lias Andersson tror jag däremot inte alls på, min känsla är att axeln tar längre än två veckor att bli spelduglig, det finns en stor osäkerhetsfaktor här, och att skicka JVM-kaptenen till OS i det läget … jag tror New York Rangers fått spader.

Apropå på onda kroppsdelar så är Jan Mursak en ärlig man, han berättade (i den här texten) rätt öppet om hur armen mår, och det går inte att komma ifrån att det finns en viss osäkerhetsfaktor även i det här fallet.

Förhoppningsvis har Frölundas läkare koll.

Förhoppningsvis klarar Mursaks arm/hand av påfrestningarna ett tufft matchande för med sig.

Då blir det roligt. För alla som gillar SHL-hockey. Så bra är ju slovenen.

Nå, 5–3 i ett Jönköpingsdrama i går, i morgon väntar nytända Brynäs i Gävle, Brynäs som likt flera andra lag cammade noll mot Rögle.

Det kan vi också snacka om.

Morning Mailbag. Välkomna.

Rakapuckar.com bild

Va? Trodde ni jag glömt Frölundas fem bästa från i går? Inte då ...

1. Jan Mursak
* Målen, men framför allt spelet, i båda ytterzonerna. Det var klass rakt igenom här.

2. Victor Olofsson
* Målet, men också de ursmarta passningarna där spelsinnet stod fram. Magnifikt.

3. Rasmus Dahlin
* Killen hade alltså inte varit på is sedan JVM-finalen, skridskorna tog sig en lille en någonstans i Köpenhamn, men han gick bara in och levererade en toppinsats. Wow!

4. Matt Donovan
* Fortsatte visa att han verkar ha lärt sig att riskminimera utan att tappa offensiva initiativförmågan. Brytningen före 4–1, spelvändningen – kvalitet.

5. Jonathan Sigalet
* Det börjar bli tjatigt att berömma kanadensaren, men vad ska jag göra?

 

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
26 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein, 1 år sedanSvara

  Håller helt med om dina fem bästa.
  Jag har flera frågor idag!
  Matchen i går, vad roligt att Mursak fick presentera sig rejält… och då säger du att han sett ännu bättre ut på träning?? I så fall kan det bli en mycket intressant vår…
  Dina krönikor för HockeyNews, bestämmer du själv ämne att skriva om? Frågade i annan kanal med sparsamt resultat… Mycket bra den från i går om att fans väljer…
  Slutspelet? När kommer tider. SHL grundserie slut 10 mars, därefter åttondelar/play-in eller vad de kallar det… Vet du? Eller ska jag höra med min ”kompis”? :)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Nej – han såg ännu bättre ut i går. :) Ja, jag väljer ämne själv, och fan vet om det är så bra, men kul om du tycker det. Play in/åttondelar brukar alltid vara rätt snart efter grundseriens slut, har inte kollat men ... finns inga datum än, alltså? I fjol började åttondelarna två dagar efter att SHL:s grundserie avslutats.

   Kommentar avatar
   Gunnar , 1 år sedanSvara

   Anna, så skrev han inte... Läs igen

   Kommentar avatar
   Anna Agdestein, 1 år sedanSvara

   Nej, inga datum än... Ska nog höra efter lite... :)

 • Kommentar avatar
  Johan L , 1 år sedanSvara

  Va? Semester under OS. Ja möjligen för att se på OS ;). Angående Mursak och armen/handleden. De kanske ska spela varannan match han och Lias. Just för att inte stressa de berörda områdena för mycket? Eller blir det konstigt. Topp 5 har jag nästan identiskt med dig Henrik. Jag hade Lasch istället för Donovan bara.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Absolut att Lasch var där i trakterna. Men man måste ju välja ... ;) Nä – inget OS-tittande för min del, i alla fall inget planerat. Mer om en TV råkar stå på där jag går förbi.

 • Kommentar avatar
  Nolte, 1 år sedanSvara

  Håller med dig HL, Dahlins mogna spel imponerar mer än det flashiga dragningarna just nu. Han har blivit enormt mycket bättre på att värdera situationerna när han ska släppa pucken eller göra en dragning. Gällande dina topp 5 känns dom helt rätt, lasch med 1+2 hamnar utanför, vilket jag inte kan argumentera emot, det säger mer en hel del om hur bra många spelar just nu! Fröjd att se Sigalet/Donovan på isen nu för tiden, vilka förvandlingar. Har egentligen bara en fråga idag, var hittar du statistik på istid?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   shl.se har statistik från varje match, du går in på respektive fajt, kollar stats där. Kul att du ser samma som jag med Dahlin, kan han hålla i det så ...

   Kommentar avatar
   Nolte, 1 år sedanSvara

   Tack! Ska kika där då :)

 • Kommentar avatar
  Philip Glücksman, 1 år sedanSvara

  Jag brukar kritisera Frölunda men nu tycker till och med jag att de får lite för mycket skit av vissa. Det är vinst som räknas och jag tycker det ser betydligt bättre ut nu än vad det gjorde i början av denna säsongen men även slutet på förra då hybrishockey härjade fritt.
  Enda sakerna som jag reagerade på är återigen onödiga utvisningar (vad tänkte kaptenen Joel i första bytet?!). Svagt av Mattsson på både HVs andra och tredje mål. Dock hade han några svettiga räddningar i sidled som alltid glöms bort när man gör sådana missar.
  Nu till min fråga. Mest istid igår bland forwards hade MRO och minst Mustonen. Hur tänker Rönnberg här? Det kan väl knappast vara så att Mustonen får läktaren när Westerholm och Andersson är tillbaka? Istiden var för övrigt ganska jämnt fördelat vilket också är en styrka.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Frölunda har gått från hybris till att förstå sin styrkeposition och agera därefter. Viktigaste förbättringsåtgärden. För övrigt helt rätt med Mattsson – inte på något sätt var han dålig överlag, därför tycker jag inte heller att fans ska känna oro, missar gör alla vilket jag väl skrev i går, har jag för mig. Angående istiden: känslan är att det kommer variera från match till match, borta mot HV fick väl Hjalmarssons "signaturkedja" rätt mycket istid generellt sett, hårt arbete och så vidare. Delar annars känslan med Mustonen.

   Kommentar avatar
   Jock, 1 år sedanSvara

   MRO spelar ju kopiöst mycket när det blir så mycket utvisningar emot. Tror inte, hopps absolut inte, att Mustonen kommer hamna utanför laget dock så blir svaret lite samma här fast omvänt. Mycket utvisningar emot och han tappar istid.

 • Kommentar avatar
  Jonny757, 1 år sedanSvara

  Gött med seger och att slippa samtalet från svärmor som man alltid får när HV vinner...
  Han är bara 17 men låt han spela pp1 i 5 matcher.. det är en 16-17 matcher kvar i grundserien, tror nog att ger man honom 5 matcher i pp1 blir han nog ordinarie där.. det är helt sjukt, 17 år....

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Förstår din tanke, kan ändå känna så här: skönt att han inte ska stå i centrum i VARJE spelform. Låt 11, 81 m.fl skina där, kan lätt bli för mycket av det goda annars.

 • Kommentar avatar
  DD, 1 år sedanSvara

  Väljer att se med positiva glasögon på gårdagens match. HV gick på rus i sista, fick några studsar med sig och JM sviktade lite. Det är sådant som händer. De två första perioderna spelade man mycket bra, snabbt upp i banan, lagom hård forecheck, mogna avvägningar och bra fart i spelet. Spelar man på den nivån är det inte så många andra lag i ligan som hänger med.

  Dahlin har verkligen tagit ett steg till. Mycket bättre i avvägningarna nu. Man ser vilken effekt det får på laget också när man har skickliga backar som sätter igång spelet. Spelar ingen roll hur bra forwards man har om man inte först försvarar klart och sedan vänder snabbt.

  Mursak ser mycket spännande ut...

  Sen har jag svårt att förstå varför man klagar på Westerholm. Han gör ju en helt OK andra halva av säsongen. Då har man nog lite för höga förväntningar. Och Mustonen gör det grymt bra. Där har jag ännu svårare att förstå. Bra att Frölunda förlängde med honom.

  Om man tittar i tabellen och på potentiella slutspelsmöten så säger jag bara, wow! Det blir tufft för alla lag oavsett var man hamnar i tabellen. På play-in plats är just nu HV, Skellefteå, Brynäs och Luleå. Inga lätta lag att möta även för topplagen. Blir svårtippat i år!

  Varför har Donovan höjt sig det sista tror du?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Det är löjligt jämnt och svårtippat! Har sagt det hela säsongen ... hur ska man kunna tippa detta? Donovan, precis som Sigalet, tror jag gynnats när Frölunda modifierat sin kurs, när man liksom godkänt ett enklare, rakare och snabbare spel. Inte lika höga krav på att vara superkonstruktiv varje gång. Inte samma press. Jag tror det spelat stor roll. Det är i alla fall min känsla.

   Kommentar avatar
   Johan L , 1 år sedanSvara

   Angående Donovan, Sigalet. Har det med uppväxt på liten rink att göra. Där har man kanske samma möjlighet att snirkla runt i egen zon med pucken. Bara framåt i banan. Tanken slog mig nu.

   Kommentar avatar
   Johan L , 1 år sedanSvara

   Missade ett INTE i texten som har ganska stor betydelse :)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Alltså Donovan, han kom från en Islanders-miljö där det var väldigt mycket safety first, nu uppmuntrades han plötsligt att hålla i pucken, vårda den, ta initiativ, ta risker, och det var en omställning man bör ha respekt för. Nu, när Frölundahockeyn är snäppet rakare och enklare, är det lättare för honom. Det är i alla fall så jag ser på det.

 • Kommentar avatar
  Rasmus, 1 år sedanSvara

  Blev intresserad av det här med JG's plock, har du kollat någonting mer gällande den? Missade de två första perioderna igår, så såg bara tredje. Tyckte Frölunda spelade svagt i stort sett hela tredje med några halvbjudningar från JM (jag tycker mer på 4-3 målet än 4-2 kanske...), men jag tycker det största problemet var att man förlorade i stort sett varje kampsituation och att man var pucktvå på varje lös puck.

   Kommentar avatar
   Rasmus, 1 år sedanSvara

   Funderade på utvisningarna igår med (fyra nya tvåminutare in på kontot). Vad ska Frölunda göra för att minska antalet minuter i boxplay? Flest utvisningar i SHL är inte rätt väg om man ska komma långt i ett slutspel.

   Kommentar avatar
   Rasmus, 1 år sedanSvara

   Ceterum autem censeo Carthaginem delendam esse

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Tredje var ett problem för hela laget, så HV:s mål var absolut logiska på så vis, det är alldeles för enkelt att bara lägga skulden på Mattsson, även om jag tror han tar båda de puckarna om han får chansen igen. Vad gäller plocken så ... sorry, har inte kommit så långt. Men den som väntar på något gott ... får alltid vänta för länge.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Vad gäller utvisningarna, den som har en lösning uppmanas nog att ringa Rönnberg. För fan vet hur det ska gå till.

 • Kommentar avatar
  Gunnar, 1 år sedanSvara

  Det är SÅ mycket vi ser nu som är bra. Tveksamma har blivit ryggrad. Pass i första läget, in i närkamperna som etta, starka och rejäla rakt igenom. Effektiviteten kommer, de ännu många utvisningarna kompenseras med grymt box play.

  Det är egentligen bara 1.5 period mot Malmö borta, och 1.5 period mot Växjö hemma som det fallerat, men bägge gångerna har vi studsat tillbaka utmärkt.

  Ett tag saknade jag också (nuvarande DIF tränarens) taktiska sönderläsning av motståndarna.

  Men gud va gött, och vilken lättnad, och vilken glädje att se Mursak ☺️

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Mursak spred nog rätt mycket optimism och framtidstro hos många supportrar, gissar jag. Du har rätt, det finns – och har funnits ett tag – ett rejält agerande nu i försvarsspelet, spelarna läser av varandra och sitter mer ihop. Sedan kunde HV såra ändå i tredje perioden, för att även Johan Lindbom förfogar över ett bra lag och skillnaderna är ytterst små.

 • Kommentar avatar
  JBlom, 1 år sedanSvara

  Oj det Mursak visade igår. Snabb på rören och svår att ta pucken av. Och det i första matchen på ett tag. Håller han så blir det spännande.
  Apropå Dahlins fint på blå så skrattade jag till och mindes en HV-supporters kommentar på ett cmore klipp att han är en överreklamerad valp.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Överreklamerad? Säg det till de dreglande NHL-scouterna ... ;)

   Kommentar avatar
   JBlom, 1 år sedanSvara

   Ja exakt. Men sett så otroligt många både på FB å Twitter som är så less på allt snack om Dahlin. Tror inte dom fattar än eller så är det avundsjukan som lyser igenom.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Säkert så att om man är supporter till ett lag är det svårt att se storhetens hos andra lags spelare. Alla kanske inte vill se hur jäkla bra HV:s Erik Brännström är heller, eller Axel Jonsson Fjällby i Dif.

   Kommentar avatar
   Manne , 1 år sedanSvara

   Den HV-supportern verkar inte ha så bra koll på spelet ishockey.

 • Kommentar avatar
  Eliasson , 1 år sedanSvara

  Jag har en fråga.
  I scandinavium går det ju in 12 044 pers vid hockeyevenemang. Står 44 i det för en hyllning till året Frölunda grundades(1944) eller är det bara en tillfällighet?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Oj, den går jag bet på, du. Sorry. Aldrig hört talas om att det skulle finnas en tanke med siffran, men kan ju vara jag som missat.

   Kommentar avatar
   Conta, 1 år sedanSvara

   Rehnberg tar ju alltid chansen att såga Frölunda för något.Han gillar helst med Luleå,Skee och Brynäs.Håller med om topp fem i stort men hade gärna sett Lasch på lista.tyckte han var bättre i spel 5 mot 5 igår.så jag hade haft Lasch på plats 4 istället för Donovan.Mursak imponerande med 2mål rapp skridskoåkning och lugnt smart spel i egen zon.tycker Mustonen skall ha mer speltid,rivig spelare som spelar med energi.Olofsson till isär ingen dum idé alls.Härligt rappt skott han har och hittade återigen målet.Mattsson darrade vid 2-4 samt 3-4 målen annars lugn stabil insats.

   Kommentar avatar
   Fredrik Björck , 1 år sedanSvara

   Intressant. Det anges ju också att ett fullsatt Frölundaborg rymmer 6044.

   Kommentar avatar
   Manne , 1 år sedanSvara

   Renberg. Han har väl knappt en siffra rätt och de enda lag han tycker gör något bra är Skellefteå och Luleå, resten är han inte mycket för.

   Kommentar avatar
   Eliasson, 1 år sedanSvara

   Okej Henrik. Jag förstår att du inte kunde svara på frågan om publiknumret potentiella hyllning. Ingen kan ha svaren på allt. Tycker att det borde kunna vara så för att både Scandinavium och Frölundaborg ska ha det av slump känns långsökt. Om du får möjlighet och kommer ihåg det skulle du väll kunna frågan någon från Frölunda som kanske har koll. Har sökt runt och testat 118 800typ men inte hittat något resultat. Med vänlig hälsning, Eliasson

   Kommentar avatar
   Eliasson, 1 år sedanSvara

   Okej Henrik. Jag förstår att du inte kunde svara på frågan om publiknumret potentiella hyllning. Ingen kan ha svaren på allt. Tycker att det borde kunna vara så för att både Scandinavium och Frölundaborg ska ha det av slump känns långsökt. Om du får möjlighet och kommer ihåg det skulle du väll kunna frågan någon från Frölunda som kanske har koll. Har sökt runt och testat 118 800typ men inte hittat något resultat. Med vänlig hälsning, Eliasson

 • Kommentar avatar
  Lövet, 1 år sedanSvara

  Måste bara passa på att hylla Sigalet och även Donovan vilken utveckling dom har haft under hösten/vintern. Blev lite förvånad att höra Rehnberg som tyckte att VF´s målvakter är för dåliga för att det skall bli guld i år. Grundlöst uttalande tycker jag vad tycker du?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Man ska säga något i TV också. :) Tycker Micke är bra, bortsett från att han inte förstått vad "orättvist" betyder. Jag tror nog Frölundas målvakter är bra NOG för att klubben inte ska falla på den här detaljen. Sedan tror jag också att man väljer att gå med en etta i slutspelet, och i så fall växer denne Johan ett hack.

 • Kommentar avatar
  Anders, 1 år sedanSvara

  Hej Henrik!
  Jag hörde att Rasmus Dahlin har släkt och familjemedlemmar med någon form av reumatism och att risken finns att även Rasmus kan drabbas. Något du hört?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Nix. Missat i så fall.

 • Kommentar avatar
  Peter Paegle , 1 år sedanSvara

  Håller med fullständigt om Dahlin. Förutom att Stålberg var nr 3 i top 5

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Han jobbade bra och stod för en utmärkt insats, Sebastian.

 • Kommentar avatar
  Kinnekulle, 1 år sedanSvara

  Väldigt trevlig match igår. Spännande in i det sista.
  En kille jag har fått lite svårt för är Friberg. Tycker han börjar likna en innebandyspelare mer och mer. Visst, snabb och frejdig på skridskorna och kämpar mer än väl, men vid minsta lilla fysiska närkontakt så går han i stort sett alltid förlorande ur den kampen.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Han är inte stor, Max. Tycker ändå han vinner en del kamper på balans och smartness. Men visst, bristen på storlek skapar en del problem. Samtidigt en mycket klok spelare, bra i box play. Sedan inställer sig förstås frågan hur många sådan du kan ha i ett lag.

 • Kommentar avatar
  Fredrik Björck , 1 år sedanSvara

  Vad sägs om följande smeknamn till Mursak: SLEVEN.
  Dels såklart för att han är från Slovenien men också för att, och nu blir det långsökt. En murare behöver saker för att kunna mura. En av dessa mursaker är ju murarSLEVEN. Häpp.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Och var ska sleven vara om inte i grytan? Den håller du kokande. Får väl se om några hakar på ...

   Kommentar avatar
   Manne , 1 år sedanSvara

   Musse har jag sagt, men Sleven är inte alls dumt.

 • Kommentar avatar
  Mikael , 1 år sedanSvara

  Riktigt roligt att kolla igår!!!!!

  • Kommentar avatar
   Fredrik Björck , 1 år sedanSvara

   SVARA
   Intressant kommentar om Scandinavium och 12044. Det anges ju också att ett fullsatt Frölundaborg rymmer 6044.

   • Kommentar avatar
    S. Frimodig, 1 år sedanSvara

    Sett till vad Signaler och Dom ovan levererar nu, tar det, ibland, så lång tid att komma in i dagens Frölundahockey eller har RR anpassat spelet för att de ska kunna leverera såpass bra? De två har verkligen lyft i år, enligt mitt sätt att se på Frölunda.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 år sedanSvara

     Jag har varit inne på det ovan, Frölunda spelar ju en något rakare och "enklare" hockey nu vilket jag tror passar båda utmärkt. Något lägre krav vad gäller att hela tiden vara konstruktiv.

   • Kommentar avatar
    Matte, 1 år sedanSvara

    Hej HL - som många andra tycker jag Ditt val av de fem var bra - men många var bra/motiverade att vinna för första gången denna säsong mot HV (förlorat två sen tidigare). Jag tycker att vinna i Jönköping är imponerande. Få se om FHC:s Brynäs sjuka också kan ändras. Att slå dem i Gavlerinken vore ett styrkebesked.
    Tror det är viktigt reducera utvisningsminuterna. Vad tror Du? Är man helt partisk om man tycker att FHC inte får med sig utvisningar? Det har skett i massor av matcher - försöker se ett samband...

     Kommentar avatar
     Jock, 1 år sedanSvara

     Jag är av samma uppfattning. Kan inte säga något om utvisningarna vi fick emot oss igår. Men under den perioden när Frölunda tryckte på som mest i andra perioden så fanns det lätt 2-3 utvisningar att plocka på HV men där blev det inget. Är ju lite partiskt, men den känslan finns tyvärr i år att vi får inte med oss lika lätt som emot oss... en tråkig känsla att behöva ha :(

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 år sedanSvara

     Jag vill ju inte tro att det fungerar så, i princip jämnar alltid sådant ut sig, men jag medger i några matcher har jag faktiskt fått en känsla av att ... tja, det har funnits ett par, tre tillfällen då Frölunda nog borde fått spela power play. Men Frölundas spelare är också snäppet klumpigare med klubba och armar.

     Kommentar avatar
     Conta, 1 år sedanSvara

     Angående utvisningar så tror jag också att Rönnberg tidigare under säsongen pratat om att laget måste sluta ta dumma utvisningar samt att det snackas mycket här kanske har påverkat en del.försöker vara korrekt i bedömningar vid matcher men jag tycker väldigt ofta domarna har ont öga till Frölunda.vsrwflera händelser som borde gett hv utvisningar igår .Vid ett tillfälle framför hvs mål blev en Frölunda spelare kraftigt hakad och neddragen domaren står typ 2 meter bort och blundar.Sen klagar många på Lasch här,förstår ej det all.Lasch bidrar med skicklig passningar och avslut.Jag beundrar honom mycket att han behåller lugnet i matcherna för fy fan vad han hakas och slashas i match efter match.mycket märkligt att han ej får mer utvisningar med sig.Men det är ej förseelser som spelar roll för domarna utan vem som utför och vem det drabbar.tycker också det är konstigt att man aldrig hör någon kritik från domarbasen någon gång på svaga domarinsatser.

   • Kommentar avatar
    Perra porrpung, 1 år sedanSvara

    Utvisningarna är det enda som finns att klaga på just nu och att dom är för svaga i egen zon längs sargerna, istället för att gå in direkt med kroppen så går dom dit och petar med klubban i förhoppning om att få lös pucken och en kontring! Spela rejält längs sargerna och sätt försvarspelet främst i egen zon! Hoppas Pardy Hardy kan bidra med rejäla tacklingar och visa vägen

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 år sedanSvara

     Ja, här finns förbättringspotential – men det är mycket bättre nu än tidigare, det ska man inte glömma.

   • Kommentar avatar
    Matte, 1 år sedanSvara

    Javisst ja - Dahlin :) kanonbra och förståndig - fick ont när han täckte skott. Ingen fara väl?

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 år sedanSvara

     Inte vad jag vet.

   • Kommentar avatar
    N, 1 år sedanSvara

    Ja de är bara stämma in i hyllningssången till Dahlin, när man ser han live förstår man nästan ännu bättre hur komplett den killen nästan är redan vid 17 års ålder. Framförallt, hade han ett enda misstag i sitt defensiva spel igår? Tror verkligen inte de. Det är bara njuta av att få se en sådan talang på så nära håll. Värd entrépengen varenda gång.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 år sedanSvara

     Precis så. Njut. Snart är han borta.

   • Kommentar avatar
    Conta , 1 år sedanSvara

    Det märks på Dahlin att JVM gett honom nere självförtroende framförallt i egen zon,spelar lugnare och med snabbare pass ur egen zon mot tidigare.formpil uppåt.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 år sedanSvara

     Ja, han tog med sig JVM-spelet in i SHL, tyckte jag,

   • Kommentar avatar
    Benny S., 1 år sedanSvara

    Håller faktiskt med dig, ang. Donovan.
    Han som blandat kanonspel med tokig puckhållning i egen zon, som gjort iaf mig mer grå/tunnhårig än förväntat under hans tid hos oss.
    Hursomhelst så, ja, han HAR blivit en klokare back.
    Ride on!

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 år sedanSvara

     Kul med medhåll. :)

   • Kommentar avatar
    EDWARD 51, 1 år sedanSvara

    Minns min smygande, krypande oro ganska så exakt för ett år sedan tillbaks. Konstigt nog(det är väl gott det) så känns det just idag helt annorlunda för min del i betraktelsen av Frölunda och då även med hänsyn till den bedrövliga hösten, senast.
    Visst skall vi läsa Hans Abrahamsson med ett sådant profetiskt efternamn.
    Han har ju nämligen tippat SM-Guld till Frölunda!
    P.S. HL, tycker om Din goa kuliga benämning på radarparet Mustonen o Mursak(M&M). Kan verkligen bli ett par goda färgglada chokladkulor(ishockeyspelare) tillsammans!

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 år sedanSvara

     Härligt att någon nappade på godiset ... ;) Profetiskt efternamn – fyndigt!

   • Kommentar avatar
    LG, 1 år sedanSvara

    Visst var Frölunda bra igår. Men det gäller att hålla i hatten, effektiviteten var ju nästan 100%-ig. Alltså "onormal" utdelning.
    JM såg många stunder ut (i hela matchen) som vore han spelare i Asplöven. Gav osäkert intryck, flera missar med plocken. Han han en plockhandske som man måste "slå till" pucken med, för att den skall sluta sig? Nu till min reflektion;
    Analysen av tredje perioden - som Mursak gjorde var mycket mycket bra. Liknande den som Perra här ovan gjorde. Frölundas beteende var RAKA MOTSATSEN mot det som RR hade som programförklaring innan tredje perioden. Prestationen visade direkt att vi skulle åka på puckar i "röva". VARFÖR tar då RR "aldrig" time out? Är det skämmigt att göra det? Eller ett svaghetstecken? Eller vad är det? Kan säkert HL ta reda på?

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 år sedanSvara

     Ja, det är en bra fråga – Roger är inte överförtjust i det, att ta timeout. Min gissning är att han känner att risken är att det också kan sprida en känsla av oro, att ... nu är vi illa ute. Han gav spelarna chansen att lösa uppgiften i går, jag tycker nog ändå de gav ett bra svar, Vad gäller effektiviteten – absolut är det så, vilket bara visar att skillnaden mellan lagen inte är så stor.


   Lämna en kommentar