Joel var förbannad – men i OS ska han njuta


► Det här var sista matchen före OS för Joel Lundqvist.
► Han är laddad för att både prestera och njuta borta i Sydkorea, men efter 4–5 mot Färjestad sa han:
► – Just nu är jag bara förbannad.
► Det lägger sig. Och det här var mer bra än dåligt för Frölunda. Mer om detta och mina fem bästa om ni läser vidare.

Rakapuckar.com bild

En kaptens försvarstal? Nej då, så illa var det inte – och nu ska Joel Lundqvist få uppleva sitt första OS.

 
OS I SYDKOREA står för dörren, tillsammans med Rasmus Dahlin flyger Joel Lundqvist till Stockholm på måndag, det blir något träningspass där innan flyget går till Asien.

OS. Den dörren kändes länge stängd för den yngre av Lundqvisttvillingarna, han som inte lirar sin hockey i NHL där brorsan Henrik är kung av New York (i alla fall för de som förstår sig på hockey i den stan).

– Lite så är det ju, det ska bli en fantastisk upplevelse, en ”once in a lifetime”, bland det största man kan uppleva som idrottsman och -kvinna. Det gäller att både prestera och njuta, påpekade Joel. 

Den njutningen dröjer, kan jag meddela. För helt tillfreds med livet var inte Frölundakaptenen just efter matchen mot Färjestad: 

– Just nu är jag bara förbannad.

Joel nickade medhåll när vi pratade om att resningen ändå var bra för moralen, att insatsen i princip var bra och att Frölunda blev brutalt straffat för några få misstag.

– Vi hade ”fokat” på den här matchen hela veckan, på att ha energi, ännu tyngre om man gått härifrån missnöjd med spelet, nu tycker jag ändå stora delar är väldigt bra. 

Men Joel sa också klokt, med respekt för motståndet:

– Det har varit genomgående mot Färjestad, de är skickliga på att utnyttja våra misstag, kontringsstarka, skickliga spelare, kan slå ett pass så att det öppnas ytor. En läropeng för oss.

Rakapuckar.com bild

Jag kände så här:

1. Om Frölundas insats.
Ja, effektiviteten kunde varit bättre, då hade matchen varit avgjord efter en kvart, men … utdelningen kom ju, retroaktivt. Jag förstår faktiskt inte fans som skriver till mig att Frölunda ”föll ihop”, det var just det som inte hände, trots att länge (nästan) inget gick in, trots att skickliga Färjestad hade nära på maxutdelning. Joel Lundqvist & Co vägrade att ge upp inför hemmafansen, slet sig in i matchen, fortsatte tro, belönades med i alla fall en poäng.
Några små misstag, ja. Joel vid 1–1, Jonathan Sigalets utvisning (1–2), Matt Donovan som var för tam mot Rasmus Asplund vid 1–3, Rasmus Dahlin (han är 17 år, glöm inte det) som stirrade för mycket på pucken vid 1–4.
Inget lag är felfritt över 60 minuter. Färjestad straffade Frölunda nästan för varje misstag. Grymt imponerande. Men jag är tveksam om det händer varje gång …

2. Om Johan Gustafssons spel.
Det övergår faktiskt mitt förstånd hur folk kan kasta fram siffror och beklaga sig över en ”svag målvakt.” Inget av målen är JG:s, så att säga. En bättre dag studsar 1–1- eller 1–2-pucken på honom istället för att smita in, vid 1–3 såg han inget, 1–4 var ett kvalitetsskott från nära håll.
Gustafsson var inte fantastisk, men han var klart godkänd, inte på något sätt skyldig. Förväntar man sig målvakter som tar allt alltid så har man lite eftertänkande att göra.
Sedan tyckte jag ändå att Johan Mattsson borde kommit in vid 1–3, men det är en annan sak …

Summa summarum: Frölunda spelade bra hockey, straffades hårt, jag tycker inte det är så mycket mer att orda om. Lite shit happens-läge, faktiskt, och jag tycker lördagen gav mer för Frölunda än den skapade oro. 

Rakapuckar.com bild

Men vad händer nu, när Joel Lundqvist, Rasmus Dahlin, Jan Mursak, Mats Rosseli Olsen och Mattias Nörstebö lämnar?

– De kommer kämpa på bra, kul för tvilling-Patte (Pathrik Westerholm) att få kliva in och spela, lugnade Joel Lundqvist.

Westerholm tar säkert Mursaks plats på torsdag, sedan antar jag Joel Mustonen agerar center igen, kanske med Ryan Lasch och Victor Olofsson, men jag hade hellre satt Christoffer Ehn där och låtit Mustonen centra fjärdekedjan.

Nå, vi kommer dit i nästa vecka …  

***

Theodor Lennström har varit, i skuggan av skadade Michael Lindqvist, en kanonbra ex-AIK:are i Färjestad den här vintern, låt vara att han tog omvägen om Bik Karlskoga.

Solomålet i förlängningen var av högsta klass.

Och kroppsfinten som skickade Adam Almquist åt fel håll…

– Den gör jag alltid i de lägena, log han.

Lennström berömde Frölunda, sa:

– De är riktigt bra, inte lätt att möta dem.

Men han hyllade även sitt eget av skador och sjukdomar brandskattade lag:

– Vi håller dem på utsida ganska ofta, boxar ut bra, försvarar oss starkt, gör en riktigt bra bortamatch, och så var vi effektiva när vi fick våra lägen. Riktigt bra för moralen.

***

Okej, redo för fem bästa i Frölunda? Here we go:

1. Jan Mursak
* Jag tycker faktiskt han leder det här laget. Gör väldigt mycket rätt, väldigt lite fel.

2. Christoffer Ehn
* Massor med kraft, åkstark, initiativrik, borde belönas med Joel Lundqvists plats under OS.

3. Mats Rosseli Olsen
* Gjorde mer än målet, mycket energi, villig ta närmaste vägen mot mål.

4. Mattias Nörstebö
* Spelar med smärtor efter operationen, men det syns inte. Kommer bli viktig för Frölunda efter OS, tror jag.

5. Max Friberg
* Jösses, som en Duracellkanin i den här matchen. Fick med sig puckar, fick saker att hända. Så när målskytt.

Simon Hjalmarsson, Sebastian Stålberg gillade jag också.

Okej, vad säger ni?

  

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
52 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Peter, 11 månader sedanSvara

  Jadu HL... ibland undrar jag om du VÅGAR skriva va du tycker.. för tycker du detta va en bra match å att JG va OKEJ.. Ja då vetefan vad man ska tro... och sluta försvara Dahlin med att "han bara är 17" håller inte längre...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Jag tror väl så här, Peter – att när man är supporter så är man VÄLDIGT färgad och känslostyrd, och då är det inte lätt att se allt så nyktert alla gånger. Testa och se om matchen, eller läsa igenom texten igen, tänka efter lite, se hur Frölunda spelade, vad som var bra, var som var dåligt, notera att inga av JG:s insläppta var tavlor, så ... jag tror du kan komma på andra tankar då, Jag kritiserar mer än gärna när det är dåligt, som insatsen mot Djurgården, då det skulle spelas snyggt och passas för mycket, men den här dagen gav rätt mycket hopp för de som gillar Frölunda. Jag skulle aldrig drömma om att såga och kritisera bara för att bli gillad av arga fans. Då får du läsa någon annan. Andas lite och ha en go' lördagskväll. :)

   Kommentar avatar
   Chrille, 11 månader sedanSvara

   Vad såg du för kamp??? pajas

   Kommentar avatar
   JK, 11 månader sedanSvara

   Sluta och försvara en dålig målvakt du är pinsam Henrik Leman

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Du är väldigt färgad av resultatet och dina lagsympatier du också, JK. Jag kunde kallat dig pinsam för din kommentar, men jag avstår från sådant. Men tips även till dig: andas, fundera på vad det är du kritiserar, återkom gärna. Trevlig kväll.

   Kommentar avatar
   Manne , 11 månader sedanSvara

   Jag ställer mig frågan. Vad JG ensam på isen i denna match? Det fanns ett helt gäng med spelare framför, i byte efter byte.

 • Kommentar avatar
  Mattias, 11 månader sedanSvara

  Mina fem var Mursak, Rosseli, Stålberg, Hjalmarsson och Ehn. Men det var jämnt skägg mellan några :-)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Japp. Just så.

 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein , 11 månader sedanSvara

  Jag är med på dina fem bästa.
  Tyckte också att mv-bytet kom ett mål försent...
  JG har gjort bättre matcher.
  Starkt av laget att hämta upp underläge, men oj vad många skott de behöver skjuta för att göra mål...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Ja, avsluten var ibland för svaga, ibland så att Färjestad försvarade sig med utsökt mv-spel, dessutom.

 • Kommentar avatar
  Nicke.K, 11 månader sedanSvara

  Alltså, de här är ju en match Frölunda vinner förmodligen 98 av 100 gånger om det ser ut såhär. Den här matchen förstår jag inte att man skulle kunna klaga på Frölunda. Ja visst, fbk är äckligt effektiva , dom får förmodligen en sådan här träff en av tjugo matcher utdelningensmässigt. Nej ser de ut såhär framöver på hemmaplan så kommer allt ordna till sig med hemmaspelet. Frölunda körde ju över fbk spelmässigt. Sannolikheten att Frölunda förlorar en sådan här match igen måste vara extremt liten.
  Älskade istället att se att dom verkligen körde idag, sköljde över motståndarna!

   Kommentar avatar
   Nolte , 11 månader sedanSvara

   Håller med dig om mycket. Dock inte om FBKs utdelning, mot just Frölunda. För om jag inte räknat fel så FBK gjort 16 mål på 4 matcher mot just Frölunda. Så tror snarare att Frölunda är extremt sårbara när man möter offensivt skickliga lag?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Färjestad är sylvasst, precis som Joel Lundqvist är inne på, det är därför laget tagit så många poäng – förtjänar massor med credd för det. Och klart att Frölunda inte gör allt rätt ... haha ... då släpper man inte in fem mål, finns defensiva saker att slipa på, men ... sällan straffas man så brutalt som den här dagen. Det här spelet ger seger i rätt många matcher, vill jag hävda.

   Kommentar avatar
   Nicke.K, 11 månader sedanSvara

   Förstår vad du menar Nolte, men jag tycker det är fyra helt olika matcher och det är dagens match jag baserar det på. Sådan här utdelning har inte FBK i många matcher om matchen ser ut såhär. Men absolut ligger de problem i att släppa så många klara lägen när dom väl släpper till dom. Men ser jag insatsen/prestationen idag så tycker jag ändå den är extremt bra!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Så här: Frölunda ska självfallet ta lärdom, hur släpper man till chanser, vad kan göras, etc? Med ett är misstag av Joel, ett beror på dum utvisning av Sigalet, svårt att försvara sig mot det. Sedan görs mycket bra, och jag tror det är kontraproduktivt att se allt mörkt istället för att fokusera på det som gjordes bra.

   Kommentar avatar
   Nicke.K, 11 månader sedanSvara

   Jag tror du och jag har samma syn på detta Leman. Jag vill ändå se till prestationen, den är en av säsongens bästa hemma är min mening. Motståndare är ytterst sällan så här effektiva, idag var dom det. Ta lärdom, fortsätt jobba hårdare än motståndarna och segrarna kommer med detta

 • Kommentar avatar
  Nolte, 11 månader sedanSvara

  Att totaldominera matchen, få ett mål emot sig, och sen släppa 3 till inom loppet av 14 min, måste väl ändå ses som ett defensivt ras? 4 insläppta på mindre än 15 min, utan att göra något framåt?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Ras för mig ... det är om man faller ihop. Frölunda släpper in 1-3 för att Donovan inte får bort Asplund så att JG kan se pucken, sedan vänder Dahlin åt fel håll, efter det sliter dina favoriter för att komma tillbaka och lyckas. Nej, det kallar jag inte för att rasa ihop.

   Kommentar avatar
   Nolte, 11 månader sedanSvara

   Jaja man kan hitta anledningar till varje mål, men det spelar ju ingen roll. För lik väl så görs ju felen/misstagen på följd och det rinner bara på efter första målet, precis som det varit väldigt många matcher under säsongen. Sen matade man på framåt hela matchen, det ska man ha credd för. Men hur defensiven ofta bara rasar ihop är riktigt oroväckande.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Det enda mål där jag känner att "ras" på minsta sätt är aktuellt, där man kan se att spelarna är stressade, är 1-4. Där tänks det fel. I övrigt är det ju tillfälighetsmål, PP-mål, inget som kan tas som intäkt för att laget rasade, tappade mentalt.

 • Kommentar avatar
  Isac, 11 månader sedanSvara

  JG står kvar på mållinjen vid 1-4, där måste han ta ett par skär ut och täcka vinklar annars gör han jobbet enkelt för skytten som lägger pucken där luckan finns. JG är absolut inte chanslös om han går ut och inte står kvar där.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Okej. För mig är det ett mål som många målvakter kan släppa in. En riktigt bra dag tar man pucken, har man just släppt tre på ytterst få skott är det svårare. Därför jag anser att Mattsson borde kommit in efter 1-3.

 • Kommentar avatar
  Mikael , 11 månader sedanSvara

  Hade RR. Gjort något och bytt ut JG vid 1-2 så tror jag vi hade haft ett annat slut.
  Om man har 4 i Röven på 11 skott..... Ja då är man inte in the flow direkt...
  Men, ja ja Roger gillar ju inte sånt.
  Ha tålamod bad han sina supportrar,
  Va fan, vi har spelat 43 matcher nu plus en hoper till i Chl. Ha tålamod????

   Kommentar avatar
   N, 11 månader sedanSvara

   Fast de är ju i ett slutspel de avgörs, så du kan ju ha tålamod tills dess. Ingen har ju faktiskt vunnit SM-guld i februari. Så du kan börja såga när slutspelet drar igång om de inte klaffar då.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Vid 1–2 kände jag inte att det var läge, för mycket paniksignal, inget av målen var JG:s, men efter 1-3, absolut.

 • Kommentar avatar
  Peter, 11 månader sedanSvara

  Alla har bättre och sämre dagar men Dahlin lyfts till skyarna vid varje liten vickning på höften. Idag var det inte bra, ändå får han +20 min och avslutar i OT med att chansa framåt. Inte kan man tro att han ska spela OS efter dagens insats.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Håller med. I dag hade jag inte alls spelat Dahlin så mycket.

   Kommentar avatar
   Johan L , 11 månader sedanSvara

   Håller med. Dahlin var inte bra idag. Sade till de bredvid mig. Bara de inte spelar Dahlin eller Pardy i sudden nu. De åker för långsamt där. Vem börjar... 18 sekunder senare är mungiporna neråt igen. Då hade ändå Frölunda några farliga chanser i slutet av ordinarie tid.

   Kommentar avatar
   Matte, 11 månader sedanSvara

   Men jag fattar inte riktigt - han var väl bara inne på ett mål bakåt . Sen var det väl han som fixade första målet? Han är väl den siste av backarna ni skall klaga på? Donovan och Sigalet hade väl ingen bra dag?

 • Kommentar avatar
  Danne, 11 månader sedanSvara

  HL, en målvakt skall stoppa puckar. Trots att försvaret ibland darrar. JG gör det som nr 14 av målvakterna i SHL, med en räddningsprocent på ca 89.7%. Nr 14, trots att laget ligger i topp! Vääääldigt sällan en målvakt har så låg stat hos ett topplag. Borde vara unikt! Nådde han ens upp till 70% idag? Om du gnäller på vfs backar idag, vad borde inte Haugen då göra på SITT försvar, som släppte till flera frilägen, öppna målchanser mm, gång på gång, första 20 min? Men, Haugen RÄDDADE puckarna från att gå in, när försvararna var som sämst! En ”hyfsad” målvakt hade haft minst 3-4 i baken efter 20 min! Men han vann matchen åt sitt lag idag.
  Spelmässigt var detta en riktigt bra mat h av Frölunda. Men hey, det går ut på att göra fler mål än motståndaren och gör man 4 på ett fullsatt hemmaplan, då skall man vinna. Punkt! Släpper man då in 5, trots total överlägsenhet och dominans, då har man problem. Och det stavas inte backar.
  Sen att fbk kom med ett ”b-betonat” lag, tar bort en del av Frölundas insats, men lägger även en våt filt, skammens skugga, över förlusten. Den blir än tuffare att hantera.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Haugen var storartad, JG okej – inget snack om att norrmannen vann målvaktsmatchen. Men de hade olika sorts uppgifter, Haugen hade en hoper försvarare framför sig, fick hjälp när hans lag var nedtryckt, JG ställdes inför tuffare lägen på så vis att Färjestad ställde om och fick fritt. JG kunde ha varit ännu bättre, men att hålla honom ansvarig, komma dragande med statistik från september/oktober, det blir bara fånigt.

   Kommentar avatar
   Danne, 11 månader sedanSvara

   HL, nej, Haugen hade verkligen inte en hop försvarare framför sig... tror jag fick det till minst 3 ”frilägen” av Frölunda... det är INTE bra! Underkänt försvarsspel sett till 60 minuter, normalt sett. Sen räddade han en puck med plocken som man inte skall rädda, bakom ryggen. 5 cm från att gå in. Den var det ett flertal situationer där Haugen försvarare var helt bortspelade i 1a, där han räddade laget.... som sagt, en målvakt som räddar poäng åt sitt lag när detta b- lag underpresterade, spelmässigt. Det kommer betyda mycket för slutspelet.

   Kommentar avatar
   Danne, 11 månader sedanSvara

   HL, nej, Haugen hade verkligen inte en hop försvarare framför sig... tror jag fick det till minst 3 ”frilägen” av Frölunda... det är INTE bra! Underkänt försvarsspel sett till 60 minuter, normalt sett. Sen räddade han en puck med plocken som man inte skall rädda, bakom ryggen. 5 cm från att gå in. Den var det ett flertal situationer där Haugen försvarare var helt bortspelade i 1a, där han räddade laget.... som sagt, en målvakt som räddar poäng åt sitt lag när detta b- lag underpresterade, spelmässigt. Det kommer betyda mycket för slutspelet.

 • Kommentar avatar
  John, 11 månader sedanSvara

  Såg du inte Donovans horribla backspel vid 2 av målen? Och JG skulle haft 1 och 3. Han ska vara tät vid 1 och även täcka hela isen vid 3, särskilt när han är skymd. JG är en hyfsad målis, dock ingen jag skulle anlitat om jag gick för ett guld. Hans stat är ju inte helt slumpmässigt. Siffrorna som placerar honom på en 14 plats ifrågasätter inte jag. Trodde faktiskt han låg lite högre.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Man kan inte säga att JG SKA ha ettan, han tvingas till sidledsförflyttning mot ren spelare – pucken går under honom. Det har hänt bättre målvakter. Vid 1-3 kan han göra bättre jobb för att se pucken, men så skymd som han är är det ingen supertavla. Det var ingen av hans bästa insatser, men heller inget uset. Donovan svag fysiskt vid två av målen, men det i PP ... hade Frölunda gjort det hade du hyllat målskytten, tror jag. :)

   Kommentar avatar
   John, 11 månader sedanSvara

   En målvakt som vinner guld åt sitt lag tar sådana lägen. Han ska inte ligga på magen vid ettan och vid trean ska han bara täcka hela isen. En målvakt som är medelmåtta i SHL släpper såna mål. En toppmålvakt tar dem. Som Haugen ikväll. Han tog flera puckar liknande dem JG släppte. Och Donovans markeringsspel vid de två målen är ruggigt dåliga. Tycker jag.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Fair enough. Det får du tycka. :)

   Kommentar avatar
   Håkan G, 11 månader sedanSvara

   JG går ner för att täcka bortre stolpen vid 1:an. Linus Persson visar att han inte är en målskytt. Han skjuter inte direkt utan får till slut iväg en fösare mellan benen på JG. Hur kan du klandra JG efter den insatsen?? Tror tom alla på läktaren var överraskade av det avslutet..

   Kommentar avatar
   Danne, 11 månader sedanSvara

   Men snälla, JG var usel idag. Därför han blev utbytt. Allt annat är b-shit! Under 70% och självklart ville RR byta ut honom redan efter 3e målet... då låg han väl på 60%? Men, JG har spelat bra senaste tiden, har själv hyllat honom. Men tyvärr så kommer sådana här insatser av en målvakt som ligger kring mittskiktet av målvakterna i SHL. Statistik ljuger väldigt sällan över flera matcher. Nu 89% efter snart 50 matcher. Underkänt, då laget faktiskt är i ”toppen”. Ordentligt underkänt. Kan garantera att ledarstaben är allt annat än nöjda med målvaktsparet. Vad dom än säger.

 • Kommentar avatar
  Nicke, 11 månader sedanSvara

  Roger Rönnberg, man förstår att du läser här inne ibland så kör en chansning. Det du gör för Frölunda tycker JAG är guld. Fortsätt utveckla och mana på killarna, finns mycket potential här och är först om en månad allt ska sitta till hundra. Finns saker att slipa på, men dagens match är prestationsmässigt jäkligt bra! Fortsätt kriga på och kämpa hårdare än motståndarna!! För mig är du kung Roger!!

  • Kommentar avatar
   Håkan G, 11 månader sedanSvara

   Frölunda visade idag att man kan spela för att vinna, att man skiter i vilket lag man möter utan helt enkelt försöker knocka motståndaren. Som Mike Tyson gjorde mot Spinks 1988. Dagens match gav oss beskedet att Frölunda kan dominera matcher, att de kan vinna skotten överlägset, att de har det offensiva spelet i sig. Sedan tidigare visste vi att de kan spela tråkigare hockey. Nu har de helt enkelt fler verktyg.

   Att säga att Färjestad är sylvassa och farliga efter denna matchen är konstigt..de är något stolpskott och missat öppet mål från att kunna liknas med Spinks 1988. Frölundas oförmåga!? Insidan stolpen eller mål, det stavas tillfälligheter!

   Vi dominerade antal skott, antal vassa chanser. Det är vad som i det långa loppet kommer att ligga till grund för framgång. Ni kan klaga på ineffektivitet och dåliga avslut. Men om vi nu har dåliga avslutare så blir det inte bättre att backa hem och själva kontra och hoppas på effektivitet?

   JG var varken bra eller dålig. Han var knappt med i matchen, det var inte Färjestad heller. De blev räddade av slumpen.

    Kommentar avatar
    John, 11 månader sedanSvara

    Tyckte mer det såg ut som Bruno mot Lillen. Med skillnaden att Lillen vann idag.

    Kommentar avatar
    Daniel, 11 månader sedanSvara

    Håkan; tycker oxå Frölunda spelade barn idag. Men ärligt talat, VF saknar över en ordinarie kedja idag varav deras två bästa poänggörare. Dom ställde upp med ett lag som, på pappret, knappt skulle ta sig till slutspel sett över grundserien. Dom backade hem då dom visste att dom måste spela destruktivt och på kontring. Såg tyvärr liiiite bättre ut än det var. Tyvärr.

  • Kommentar avatar
   Karl, 11 månader sedanSvara

   Det vi alla redan konstaterar här inne under den gångna säsongen är att Frölundas trupp inte är som tidigar! Och att vi skall och inte kan ha för höga förväntningar på laget i år! eftersom nästa alla här inne redan har dömt ut målvakter, backar och även ineffektiva spetspelare! Varför då lägga massa energi på och såga spelare efter spelare när vi förlorar?
   Man kan ha höga förväntningar på Växjö för dom har SHL genomgånde bästa trupp, inget annat lag är närheten idag, och med detta sakt och hur kassa Frölunda är så tycker jag det är en bedrift att vi ligger i topp i serien trots alla sågningar till höger och vänster! Helt ärligt!!!!!!
   Ge spelarna i Frölunda en ärlig chans! Dom vinner som ett lag och förlora som ett lag, och förlorar inga inte matcher medvetet!

   • Kommentar avatar
    Bosse , 11 månader sedanSvara

    Dahlin är ungefär som att lämna en hundralapp för att få fem guldtior tillbaka.
    Det man får glänser men det kostade mer än vad det är värt.

     Kommentar avatar
     Håkan G, 11 månader sedanSvara

     Det är du mot världens samlade hockeyexperter som alla tror att han går som etta i draften. Vill du ha en kille som bryter mönstret krävs det skills. Han vände ensam mot slutspelet mot Skellefteå förra våren! Hade du hellre haft en ”sarg ut - back” då. Så typiskt svenskt att klaga på Dahlin! Hahaha otroligt

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

     Bosse, Rasmus är fantastiskt skicklig, inget snack om att han är bland det bästa svensk hockey fått fram, men ALLA 17-åringar har dippar, blandar högt och lågt. Jag tror även Nicklas Lidström giorde det i den åldern. Dock känner jag att när Rasmus inte är på absolut topp kanske han skulle spelas något mindre, det FINNS ju andra som kan avgöra.

     Kommentar avatar
     Manne , 11 månader sedanSvara

     Idag var han inte på topp, alls. Skulle fått mindre istid. Nonchalant i många situationer, med pass bakom ryggen till fel adress, flippass framför egen bur, tex. Dahlin har varit betydligt bättre än var han var idag och återigen, sätt honom tillsammans med Sigalet så får man ut mer av honom. Då kan han vara mer offensiv, då det är där han har sin styrka.

     Kommentar avatar
     Matte, 11 månader sedanSvara

     Det är direkt fel att klaga på Dahlin ikväll - riktigt svagt. Vilka plus minus hade backarna idag? Använd fakta istället!

     Kommentar avatar
     Håkan G, 11 månader sedanSvara

     Jag tycker att Adam A var sämsta back idag. Men tänk såhär: VF ligger under med 1-4 och behöver komma ikapp. Dahlin har varit mänsklig. Skall man då bänka honom eller inte? Jag gillar att vi spelar honom massor. Det är vår chans att maxa honom inför ett slutspel (erfarenhet och självförtroende). Han är en av de som kan leda Frölunda långt. Tänk om Erik Karlsson hade fått spela lika mycket vid samma ålder? Han kanske var lika bra men fick mindre speltid i VF. Inte vet jag...

     Kommentar avatar
     Conta, 11 månader sedanSvara

     Kommer ihåg när en viss Erik Karlsson spelade i Frölunda.han kunde dribbla i egen zon och tappa puck.var säkerhetsrisk i egen zon.men i anfallszon på blålinjen.vilka härliga skott han skötHar ju gått rätt hyfsat för Nr65 Karlsson sen dess eller hur?

     Kommentar avatar
     Danne, 11 månader sedanSvara

     HL; helt rätt! Kan även garantera att inte Lidas var i närheten av vad Dahlin är nu, i samma ålder. Dahlin är hockeyporr, tycker även alla mina vänner, fbkare, difare och Brynäsare. Och märkligt nog, hela expertisen inom hockeyvärlden.. konstigt va? ;-)

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

     Klart killen är ett unikum, klart han ska spelas massor, uppsidan så mycket större än ev misstag. Menar dock att ... det FINNS förstås kvällar då han inte är på topp (allt annat vore chockartat när vi snackar 17-åring), just då kanske man eventuellt kan tänka på det i matchningen. Bara så.

   • Kommentar avatar
    CK, 11 månader sedanSvara

    Henrik, vad händer efter FBKs första mål? Sigalet får frispel och låter sig provoceras? Vad sa FBK killen som fick honom att (sne)tända till så? Vad det något fult med klubban? Känns som den situationen var viktig och bidrog strakt till att skapa uppförsbacken trots markant spelövertag. Gillar Sigalets transformation på senare tid och vill inte hacka på honom, men uppriktigt nyfiken på vad som hände?

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

     Jag vet faktiskt inte, om det var något som sades eller om Törngren gjorde något. Hann inte fråga, kändes inte som det hetaste, fanns så mkt annat. Sorry.

   • Kommentar avatar
    mike, 11 månader sedanSvara

    Det var absolut inte JG:s fel, samtidigt så hade han inte sin bästa insats. Hade också velat ha bytet vid 1-3 som andra nämnt, men men. Önskade JM inför matchen. JG hade nog behövt vila någon match, såg mindre alert ut ikväll. Kändes lite dystert att det snabbt stod 1-4 efter rejält spelövertag. Riktigt skönt att man lyckades komma tillbaks, och få med sig en poäng. Oerhört viktigt för skallarna. Hade varit tungt att tappa matchen när man spelar bra.

    • Kommentar avatar
     Philip Lindberg, 11 månader sedanSvara

     Känns som VF på det hela gjorde en ok insats. Lika dåligt som att sätta sig i en 1-4 situation, lika bra är det att komma tillbaka från den och få in 4-4. De slutade aldrig kämpa och viljan fanns där hela vägen. 3-3 i förlängningen kan alltid sluta hur som helst. Jag är inget fan av JG’s målvaktsstil även när Frölunda vinner. Men det var inte hans fel att vi förlorade, men kanske hans fel att vi inte vann (djupt..). Individuella misstag kostar segern men det var ingen dålig match från kollektivet Frölunda!
     Karlsson spelade precis som Dahlin. Chansade, dribblade och passade bakom ryggen. Skillnaden då var att folk idiotförklarade honom för hans spelstil och inte förstod sig på varför. Inte ens tränarna var särskilt imponerade och bänkade honom ofta. Nu är det andra tider... dahlin gjorde ovanligt många felpass och bedömningar men på sikt och i den stora bilden blir det rätt. Frölunda utvecklar och perspektivet kanske är större än den här säsongen som känns som ett litet mellanår. Jag vidhåller att kvartsfinal är bra, semi, riktigt bra.

     • Kommentar avatar
      Swish, 11 månader sedanSvara

      Besviken på resultatet men även på laget som inte åkte och tackade fansen på kortsidan efter att de tackat motståndarna. Några spelare klappar mot klubban i luften som tack, inte så sjyst mot fansen.

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

       Oj, det såg jag inte. Just då satt jag och skrev. Ovanligt, väl? Att man inte tackar fansen?

       Kommentar avatar
       Manne , 11 månader sedanSvara

       Har hänt ett par gånger den här säsongen, men det är ju för att det finns en enorm besvikelse och då tänker man inte på det. Snurrar annat i tankarna.

     • Kommentar avatar
      Janne, 11 månader sedanSvara

      JG hit och JG dit. Inte hans fel idag tycker jag. Då är jag ändå ingen fan av JG. Klart att till nästa säsong behövs en stabil målvakt, men idag var det inte problemet. Jag är just nu mer bekymrad över vår förstalina som jag tycker producerar för lite och släpper in för mycket. Hur ser det ut där HL, tyckte det såg ut som exvis Lasch låg på plus 4 inför dagen (i EQ). Är det acceptabelt för den lina som ska leda laget?

      • Kommentar avatar
       J, 11 månader sedanSvara

       Måste börja med att säga vilken match Frölunda ändå gjorde denna eftermiddagen tyvärr var det tillfälligheter som avgjorde, men en sak ska sägas vet inte varför RR envisas så med JG, han är bra stundtals men när JM kom in i eftermiddag spreds ett lugn bland spelarna jag inte sett innan och sen kom vändningen och ärligt talat vilken vändning all eloge till Frölunda ikväll var så nöjd med det kag såg, tyvärr måste RR inse att Matsson är bättre och sprider ett större lugn, de som såg matchen såg säkert direkt att backarna litade på ett helt annat sätt på sin målvakt. Tusen tack Lehman för den i särklass bästa reporteringen kring Frölunda betalning är även gjord ikväll, ha en god helg!

       • Kommentar avatar
        Bengan, 11 månader sedanSvara

        Håller med att Frölunda blev hårt straffat, 48 skott på mål, 30 utanför visar på stor spel dominans, men Fbk som vanligt grymt giftiga i vändningarna. Svårt att vara missnöjd med detta spel

         Kommentar avatar
         Daniel, 11 månader sedanSvara

         Bengan: hur räknar du? Frölunda fick till 106 avslut idag...106!!

       • Kommentar avatar
        Göran , 11 månader sedanSvara

        Kommentar till dina 1 och 2.
        1: Frölundas spel. Frölunda släpper till för många enkla mål, så är det bara. Lägg dessutom till ineffektiviteten i anfallszon så har du Frölundas insats idag. Kämpatagen, jodå hade det gällt 10.000 m skridskor då vann Frölunda.

        2. JGs målvaktsspel. Ligger man på 15/ 16 plats i målvakternas liga när man representerar ett topplag som Frölunda då är man ingen bra målvakt.

        • Kommentar avatar
         Göran , 11 månader sedanSvara

         Summa summarum HL:
         NEJ, Frölunda spelade ingen bra hockey då hockey bara går ut på att göra mål och vinna matcher. Några stilpoäng som i konståkning delas inte ut i SHL.

         • Kommentar avatar
          lg, 11 månader sedanSvara

          Idiotiskt att skylla på,JG. Ni är patetiska som inte ser situationerna bakom målen. Att Mattson skulle ge trygghet? Han vet ju inte ens vart skotten tar vägen. Henrik B dömer ut (igen) #27 som är en av de bättre. Byt linser!

           Kommentar avatar
           Danel, 11 månader sedanSvara

           Vem menade att #27 var en av de bättre? Han gjorde, som vanligt, knappt någonting på isen. Åker lite.. tar puck, stannar och vänder upp intill sargen. Blir fastlåst och sen åker låååångsamt hemåt eller mot båset.. men, som alla vet så följde han med i ett paket med sin bror. Självklart krävde dom det och normalt sett skulle aldrig VF värva en som #27...

           Kommentar avatar
           Manne , 11 månader sedanSvara

           Att Westerholm får spela mer än Julmusten är för mig otroligt märkligt. Att han ens får spela överhuvudtaget är en rejäl gåta.

         • Kommentar avatar
          Conta, 11 månader sedanSvara

          Då Joel försvinner till OS så hoppas jag Rönnberg har modet att sätta Ehn med Lasch och Olofsson.såg att du skrev det Leman .jag har föreslagit dettidigare om du mnns?Tror verkligen Ehn kommer mera till sin rätt här.Ehn har tagit ytterligare kliv denna säsongen och förtjänar verkligen mera speltid.

          • Kommentar avatar
           Conta, 11 månader sedanSvara

           Då Joel försvinner till OS så hoppas jag Rönnberg har modet att sätta Ehn med Lasch och Olofsson.såg att du skrev det Leman .jag har föreslagit dettidigare om du mnns?Tror verkligen Ehn kommer mera till sin rätt här.Ehn har tagit ytterligare kliv denna säsongen och förtjänar verkligen mera speltid.

           • Kommentar avatar
            Kjelle13, 11 månader sedanSvara

            Håller 100% med dig idag HL. Inte alltid jag gör det:))) Idag tror jag gnällgänget slog alla rekord. Inget var tydligen bra idag.
            VF gör en kanonmatch ju. Pucken studsar inte deras väg idag så enkelt är det. Med detta spelet är top 4 en baggis. Färjestad måste honoreras för effektiviteten och målvaktsspelet. Dock hade allt Haugen lite flyt emellanåt:)) Till slut.... Mursak är fasen den bästa värvningen på jäkligt länge!!! Vilken karaktärsspelare!!!!

            • Kommentar avatar
             Christian, 11 månader sedanSvara

             Jag är bara förbannad

             • Kommentar avatar
              robert ström, 11 månader sedanSvara

              Offensivt bästa matchen i år tror jag....JG har ingen chans på målen och håller med Lehman...backarna ojämna spel gör att vi faller....men 1 o 3 var mkt bra spel och synd att små misstag blir stora och ja då blir det så här....den som inte håller med har aldrig spelat något sport och kan ej heller något ….utan håll er till Bingolotto ungefär...

              • Kommentar avatar
               Richard, 11 månader sedanSvara

               Härlig match men tråkigt avslut för oss supportrar. Oavsett kommentarerna om JG så upplevs hans spel som darrigt när han släpper in 4 mål på typ 10 skott. Färjestad var brutalt effektiva. Avgörandet blir nog coachningen idag. Horribelt att låta 26 få så mycket speltid när vi har så många tillgängliga spelare. Hoppas det blir lite mer fingertopps känsla i coachningen när vi går in i slutspel. Hade med mig en vän som var opartisk och han undrade vad Rasmus skulle göra i OS. Han kommer bli outstanding som spelare men vi måste ändå coacha laget för vinst
               Dock bra insats av Frölunda som trycker ned motståndarna rakt igenom hela matchen. Just därför är man grymt besviken som supporter att vi förlorade

                Kommentar avatar
                Håkan G, 11 månader sedanSvara

                Dahlins spel har verkligen mognat under säsongen. Ser ni inte att han inte går varje gång gan får pucken, att han gör bättre avvägningar när han skall vända hem. Hans snabba, offensiva passningar är inte helt riskfria men det är vad som krävs för att bryta mönstret i modern hockey. Glöm heller inte att många köper biljetter för att se just Dahlin! Han säljer tröjor och biljetter och det är det som gör att VF kan bygga ett lag för framtiden. Har du en stjärna placerar du honom på scenen!

              • Kommentar avatar
               caroline , 11 månader sedanSvara

               tröttsamt att folk o fä ska kritisera JG. han har gjort kanonmatcher senaste veckan. dock verkar d finnas ett litet spöke mot just FBK. är väl egentligen bara 4e målet som kommer billigt. gillade verkligen MRO o Friberg idag. vilken frenesi

                Kommentar avatar
                Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

                Medhåll om just dessa tvås frenesi. Fribergs kanske bästa match, kände jag.

              • Kommentar avatar
               Frippe, 11 månader sedanSvara

               HL lite förvånad att du inte är nyanserad med JG, du underlåter att kritisera honom när han är underkänd vilket händer alltför ofta men hyllar honom envist de alltför få gånger då han levererar. Faktum kvarstår att under 2 3/4 säsong i Frölundas spel/organisation har han inte hittat en jämnhet som man kan förvänta sig. Hur kommer detta sig ?

                Kommentar avatar
                Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

                Jag tror du har selektivt minne, min vän. :) Jag kritiserade JG när han inte var bra i början på säsongen, efter det lyfte han, utan att vara Henrik Lundqvist har han i alla fall gett sitt lag chans att vinna varje match. I går var han inte fantastisk, han var inte usel, det var inte honom Frölunda föll på, och precis det ville jag nyansera för de som bara ser siffror och insläppta mål och inte HUR de går till. Detta är, anser jag, mitt jobb.

              • Kommentar avatar
               Göran , 11 månader sedanSvara

               Summering av säsongen fram tom OS:
               19 Trepoängare - bara 3 lag har fler.
               14 förlustet - bara fyra lag har färre.
               En femteplats i rekordjämn tabell innebär att vi är med i racet om kvartsfinalspel.
               Måste säga att det är klart godkänt av årets lag.

               • Kommentar avatar
                #18, 11 månader sedanSvara

                Vilken match! Ilsken fart och vilken frenesi. Underbart att skåda. Trist bara att ett sådant spelövertag inte tillåts rendera en större ledning än 1-0. Tycker att det är hög tid att SHL verkligen frågar sig vilken produkt de vill ha. Att som FBK åka till Göteborg med ett b-lag, ställa 3 man plus målvakt i målgården, haka, slasha och framför allt interfera under 15 minuter och komma undan med det kan inte vara bra för sporten. Det kommer 12044 personer en lördag, alla betalar dyrt för biljetter och så får vi i första perioden se en orgie i spelförstörande moment. Vill vi verkligen ha det så här? I så fall är possesionspel endast en snygg fernissa. Vill man verkligen tillbaka till två lag som ställer upp i mittzon vickandes på rumporna och väntar på motståndarnas misstag. Hade detta bara gällt Frölunda kunde man kanske skylla på dålig effektivitet, men det är likadant för två andra possesionlag, DIF och SAIK, dvs klen utdelning på hemmaplan den här säsongen. När det är så lätt att boxa ut/interfera faller hela konceptet med possesionspelet. Slutligen tycker jag #27 är riktigt bra, stark på pucken, ger ofta sina kedjekamrater ett bra läge att få till långa anfall.

                • Kommentar avatar
                 Henrik indian i exil, 11 månader sedanSvara

                 Tack för ett bra referat och jag håller med om dina fem. MRO har verkligen kommit igång på slutet och Nörstebö gör en kanonmatch. Pardy såg lite tyngre ut igår än tidigare. Jag tycker egentligen att man gör en kanonmatch och spelar ut FBK fullständigt, tyvärr gör ju Haugen en monsterinsats och det blir ju direkt avgörande. Svår diskussion det här med JG, målen var inga tavlor, men den riktiga stabiliteten finns inte där. Han har ju matchats hårt på slutet och det verkar som om att han har skärpan för ca tre matcher, men sen så håller det inte riktigt. Skulle vara kul om JM nu får stå några matcher i rad. Mursak ter sig som den bästa värvningen någonsin, en helt komplett hockeyspelare.

                 • Kommentar avatar
                  Rallyclay, 11 månader sedanSvara

                  Herregud vilka kommentarer det är här nuförtiden. Även om alla har rätt till en åsikt så börjar man ju fundera på om kommentarsfältet är värt att läsa längre ..... / Claes

                   Kommentar avatar
                   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

                   Usch, så får du inte skriva. Jag älskar ju att folk har åsikter. Tack och lov är den fri. :)

                 • Kommentar avatar
                  Frippe, 11 månader sedanSvara

                  HL: Mycket gör du bra men din enögdhet vad beträffar JG förvånar mig. Faktum kvarstår JG har inte hittat den jämnhet man kan kräva av en toppmålvakt. Jfr Fasth i Växjö. Lasse J i VF etc. 2 3/4 säsong i VF utan att visa jämnhet duger inte. Enstaka matcher är inte frågeställningen det trodde jag att du förstod. En swishare mindre tyvärr...

                   Kommentar avatar
                   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

                   Det är just det jag inte är, min vän. Johan Gustafsson är ingen världsklassmålvakt, när han var dålig i höstas kritiserade jag honom, men när han nu släpper fyra där han inte gör stort misstag vid något av tillfällena (en bättre dag tar han något/några), när förlusten inte på något sätt är hans fel, då blir det ju bara fånigt om jag ska såga JG för att tillfredsställa besvikna supportrars blodtörst. Han HAR varit en rätt stabil målvakt när han fått flera matcher i rad. Nej, ingen Viktor Fasth, men en målvakt bra nog för att Frölunda inte ska stå och falla med målvaktsspelet. Du får ju jämföra med andra SHL-lag, inte Lundqvist & Co. Jag skriver utifrån min kunskap om sporten, inte som känslostyrd supporter. Är det vad du eftersöker så .. tja, det finns säkert fora för sådana också. Du är ändå förbaskat välkommen här, Frippe.

                 • Kommentar avatar
                  Frippe, 11 månader sedanSvara

                  Yep får hitta andra forum där man tittar på helhet och inte enstaka matcher, JG skall ifrågasättas då han inte är tillräckligt jämn för att spela i Frölunda det är min syn jag diskuterar INTE enskilda matcher och mål.

                   Kommentar avatar
                   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

                   Fair enough. Åsikten är fri. Lycka till i jakten på skribent vars åsikter mer överensstämmer med dina. Fast ibland kan det vara bra att utmana sig själv, också. :)

                 • Kommentar avatar
                  Bettynicky, 11 månader sedanSvara

                  online casino games
                  [url=http://casinobablogames.com/]online casino games[/url]
                  <a href="http://casinobablogames.com/">free casino games and poker</a>
                  casino online

                  • Kommentar avatar
                   WilliamPus, 11 månader sedanSvara

                   slot game
                   [url=http://casinoline17.com/]casino online free[/url]
                   <a href="http://casinoline17.com/">online casino</a>
                   casino online free

                   • Kommentar avatar
                    DorothyFug, 11 månader sedanSvara

                    top weight loss supplements
                    [url=http://regimenforfeit.com/]supplements for weight loss[/url]
                    <a href="http://regimenforfeit.com/">best diet pills that work</a>
                    best supplements for weight loss

                    • Kommentar avatar
                     VenessaFef, 11 månader sedanSvara

                     online casino no deposit bonus
                     [url=http://casinoline17.com/]online casino games[/url]
                     <a href="http://casinoline17.com/">online gambling sites for real money</a>
                     slot game

                     • Kommentar avatar
                      RamonToina, 11 månader sedanSvara

                      play casino games online
                      [url=http://casinoline17.com/]casino online loc us[/url]
                      <a href="http://casinoline17.com/">casino games slots free heart of vegas</a>
                      online casino gambling

                      • Kommentar avatar
                       Rositafuh, 10 månader sedanSvara

                       casino games free
                       [url=http://casinobablogames.com/]casino games[/url]
                       <a href="http://casinobablogames.com/">best online casino games free</a>
                       play casino games online

                       • Kommentar avatar
                        Sylviavor, 10 månader sedanSvara

                        celebrex
                        [url=http://hqflagyl2017.com/]flagyl antibiotic[/url]
                        <a href="http://hqflagyl2017.com/">buy flagyl online</a>
                        finasteride 5mg
                        [url=http://hqvoltaren2017.com/]voltaren 100 mg[/url]
                        <a href="http://hqvoltaren2017.com/">voltaren 100 mg</a>
                        buy propecia online

                        • Kommentar avatar
                         SusanFaund, 10 månader sedanSvara

                         online casino gambling
                         [url=http://onlinelistcasino24.com/]kasino[/url]
                         <a href="http://onlinelistcasino24.com/">online gambling casino</a>
                         online gambling sites for real money

                         • Kommentar avatar
                          Lennabep, 10 månader sedanSvara

                          casino online
                          [url=http://onlinelistcasino24.com/]casino games[/url]
                          <a href="http://onlinelistcasino24.com/">casino games</a>
                          real money casino

                          • Kommentar avatar
                           LeslieHic, 10 månader sedanSvara

                           flagyl antibiotic
                           [url=http://hqflagyl2017.com/]buy flagyl online[/url]
                           <a href="http://hqflagyl2017.com/">flagyl</a>
                           voltaren 100 mg
                           [url=http://hqvoltaren2017.com/]voltaren 50 mg[/url]
                           <a href="http://hqvoltaren2017.com/">voltaren</a>
                           voltaren 100 mg

                           • Kommentar avatar
                            AllisonJed, 10 månader sedanSvara

                            casino online
                            [url=http://onlinelistcasino24.com/]online casino[/url]
                            <a href="http://onlinelistcasino24.com/">casino online</a>
                            real money casino

                            • Kommentar avatar
                             AthenaCaula, 10 månader sedanSvara

                             payday loans no credit check
                             [url=https://smajloans.com/]payday loans no credit check[/url]
                             <a href="https://smajloans.com/">payday loans no credit check</a>
                             payday loans no credit check

                             • Kommentar avatar
                              Mathew, 8 månader sedanSvara

                              slot online
                              online casino
                              online casino gambling
                              casinos online
                              play casino games online

                              • Kommentar avatar
                               Bart, 5 månader sedanSvara

                               slot online
                               slot online
                               casino games real money
                               casino games
                               online casino gambling


                               Lämna en kommentar