Petad Stålberg tycker inte synd om sig själv


► Sebastian Stålberg tycker inte synd om sig själv, känner ingen panik, hoppas ”roteras in” i Frölundas lag, och han var grymt tydlig på en punkt när vi pratades vid i dag:
► Be om att bli utlånad om han inte får spela? Inte en chans.
► – Jag vill vara här.

Rakapuckar.com bild

Bilden togs inte den här måndagen men får duga som illustration ändå. Sebastian Stålberg har haft roligare dagar i hockeylivet, men han var samlad och långt ifrån att tycka synd om sig själv.


INTE EN SEKUNDS speltid mot LHC i torsdags, samma sak mot Örebro i lördags.

Och då var Frölunda 13 forwards.

Nu 14, sedan Samuel Fagemo kommit hem.

”The odd man out” – Sebastian Stålberg. Hur ser han på situationen, Lerums BK-produkten? Jag var nyfiken och ställde frågan.

– Jag tror alla ser situationen som den är, inte optimalt, men det är som det är, lite utanför min kontroll. Det är en lång säsong, mycket kommer hända, jag kör bara på, påverkar det jag kan, håller uppe ett gott humör så får man se vad det blir, vad som händer framöver.

Stålberg väjde inte för ämnet, så klart inte glad över att stå vid sidan, men den frustration han säkert känner djupt där inne, den gav han i alla inte utlopp för.

Han sa:

– Det kommer hända saker, skador etcetera. Ett lyxproblem för laget, men självklart är det inte roligt att inte få spela.

Rakapuckar.com bild

** Inget lyxproblem för dig, direkt?
– Nej, men som sagt, det är inget jag kan påverka. Jag håller uppe humöret, är redo när jag får spela. Det kommer absolut komma chanser.

Stålberg berättade om en rätt tät kommunikation med Roger Rönnberg och tränarstaben (”Inte så att man är pesten”), han lät inte nedslagen, inte tvivlande på sig själv, sa rakt och spontant:

– Jag kan ju räkna, ser ju vilket lag vi har, spelare för spelare. Man är ju inte korkad nog att man inte förstår att situationen är som den är. 

Frölundas forwardsbredd har varit en snackis ända sedan Johan Sundström och Nicklas Lasu skrev på i våras, nu när det väntade beskedet om Samuel Fagemo kom blev konkurrensläget är ner påtagligt.

”En av våra största utmaningar”, sa Roger Rönnberg i lördags. Viktor Stråhle, den assisterande tränaren, använde samma ord i dag och berättade om en måndagsdiskussion ämnad att beröra just detta.

Rotation, alltså att vila spelare och gå runt på hela truppen, kan ha varit ett ämne för snacket i tränarrummet.

Rakapuckar.com bild

Stålberg:

– Absolut hoppas jag roteras in titt som tätt. Men det är ingen panik, jag känner mig inte stressad.  Skönt att man är 29 och inte 19 och står inför draft och saker som stressar. Jag är trygg i mig själv och vad jag kan, vad jag har åstadkommit under mina år här. Som sagt, jag kan bara påverka det jag kan, försöker göra det bästa av situationen. Bara att gilla läget.

Sällan ett lag har 14 skadefria forwards, jag har svårt att se Stålberg stå utanför en riktigt lång tid.

Men om, om han skulle hamna i frysboxen, frågan måste ställas:

** Finns det ett läge där du kan tänka dig att bli utlånad?
– Nej. Jag vill vara här. Så är det.

Extra tufft att vara extraforward just nu. Normalt en del speltid, men i de två senaste matcherna har Rönnberg & Co, kanske på grund av det prekära läget med två inledande förluster, velat ge maximal speltid till de fyra startande kedjorna.

Stålberg med full förståelse:

– Det blir bara ryckigt att spela på 13, det tycker jag själv när jag spelar. 

Men nu gör han alltså inte det.

– Inte roligt att sitta utanför hela matchen, men vad fan – det är en del av jobbet.

Rakapuckar.com bild

Finns de som skulle kunna lära en del av den ”jag tycker inte synd om mig själv”-attityden.

***

rakapuckar.com är beroende av att läsarna visar förståelse och betalar för sig.

1 kr/dag, alltså 30 kr/månad, är minimiavgiften.

Det är fullt tillåtet att överskrida den …

Betalningsmodeller:

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13 
För er utomlands behövs:
IBAN: 19500000000

Rakapuckar.com bild

***

Frölunda hade frivllig träning måndag, tisdag/onsdag ser vi nog lite mer av hur laget kan formeras till torsdagsmatchen mot Skellefteå. 

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
17 kommentarer
 • Kommentar avatar
  John, 9 månader sedanSvara

  Låna ut Stålis till tex Timrå, det tycker jag är en bra lösning för både Stålberg & Frölunda.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 9 månader sedanSvara

   Varför det? Han var ju rätt tydlig själv. Och man kan väl inte göra sig av med spelare så fort man är en för mycket?

   Kommentar avatar
   John, 9 månader sedanSvara

   Då får Stålberg iaf spela.

 • Kommentar avatar
  Per, 9 månader sedanSvara

  Underbar inställning hos stiffy!

  • Kommentar avatar
   Rasmus, 9 månader sedanSvara

   Jag tänker tillbaka på situationen för två år sen då vi fick stora skadeproblem på nyckelspelare som Bergenheim (som fick sluta), Westerholm (inte Ponthus) och Grundström som gjorde en Fagemo och testade vingarna i NHL. Då var vi tvungna att värva in spelare.
   Skulle problemet uppstå igen under denna säsong så tror jag att Sjöström kommer kalla tillbaka Fjellström eller Nässén från Timrå!

   • Kommentar avatar
    Steffo, 9 månader sedanSvara

    Bra inställning..

    • Kommentar avatar
     Anders Olsson (ASM), 9 månader sedanSvara

     Självklart kommer chanser att få spela. Även om vi skulle lyckas gå skadefria finns där alltid chansen att vila en spelare med känningar. Längre fram kommer även VM uttagningar och JVM som kommer ge plats åt Stålis.

     • Kommentar avatar
      Anders Olsson (ASM), 9 månader sedanSvara

      Självklart kommer chanser att få spela. Även om vi skulle lyckas gå skadefria finns där alltid chansen att vila en spelare med känningar. Längre fram kommer även VM uttagningar och JVM som kommer ge plats åt Stålis.

       Kommentar avatar
       John, 9 månader sedanSvara

       Stålberg har fått tillräckligt med chanser genom åren. Han platsar inte i Frölunda. Så enkelt är det, det är även därför han inte har spelat de senaste matcherna. Man kan inte ha massor med icke spelande spelare bara för att. Nej, dags att göra sig av med spelare som inte håller, som tex Stålberg.

       Kommentar avatar
       JL, 9 månader sedanSvara

       Men herregud. Haha. Man kan inte spela med 12 forwards som bara anfaller och spela powerplay. Stålberg, Rosseli, Mustonen och Friberg är ju lite mer defensiva forwards, spelar mycket BP. Friberg har ju börjat göra lite mer poäng framåt som tur är. Lasu vill väll ha en offensiv roll, men får se var han hamnar. Stålberg har ju ändå några SM-guld, så jävla kass kan han ju inte vara.

       Kommentar avatar
       John, 9 månader sedanSvara

       JG har också "några SHL guld" men han är rätt kass han med. Så jo.

       Kommentar avatar
       .., 9 månader sedanSvara

       Hahahahaha alla är "kassa" enligt dig John

       Kommentar avatar
       Epoe, 9 månader sedanSvara

       JL: har du sett matcherna? lasu spelar i boxplay

     • Kommentar avatar
      Conta, 9 månader sedanSvara

      Skön attityd från Stålberg. Ja han lär nog få chanser. Bara bra och vila slitna spelare, och hålla truppen igång.
      Stålis bra pådrivare.

      • Kommentar avatar
       Daniel B, 9 månader sedanSvara

       Jag gillar stålis och han ska absolut inte lånas ut. Skador/avstängningar/sjukdomar/JVM kommer och då behöver man alla spelare. Stålberg är en bra spelare och han är viktig i bp och i viktiga matcher när man ska försvara ledningar.

        Kommentar avatar
        John, 9 månader sedanSvara

        Du tycker det är bättre för Stålberg själv att träna med laget men inte få spela en enda sekund / match. Det kommer göra honom gott tycker du ? Självklart skall han lånas ut till ett lag där han får spela, inte schyst mot någon att ha spelare i laget som inte får speltid.

        Kommentar avatar
        Daniel B, 9 månader sedanSvara

        John, om det är så att det går 5-6 matcher till och han inte fått ett enda byte, ja då kanske man kan börja fundera på en ev utlåning. Fram tills dess får han träna på och ta vara på chansen om/när den dyker upp.

        Kommentar avatar
        Ovster, 9 månader sedanSvara

        Jo men John, nu är det ju inte så att alla skall få spela, det är ju inte lågstadiet.... ha även i beaktning att det är ju inte så att han får betalt per spelminut, han har ju faktiskt en med Svenssonmått mätt en jäkligt bra lön. Glöm inte heller att han faktiskt VILL stanna i Frölunda, nog så viktig parameter. Då får han ju faktiskt rätta in sig i ledet och bara visa ännu mer på träningarna att han BÖR vara med från start! Fantastiskt med sån konkurrens i laget, det är vi verkligen inte bortskämda med...!

      • Kommentar avatar
       #18, 9 månader sedanSvara

       En härlig krigarattityd från en riktig iskrigare! Precis vad hoppas på men som man kanske inte alltid vågar hoppas på.

       • Kommentar avatar
        E23 , 9 månader sedanSvara

        Ser också att han kan lånas ut. Ser både raymond och peterson som bättre alternativ över hela säsongen, och spelartyper som behövs mer.

         Kommentar avatar
         Peter Smögen, 9 månader sedanSvara

         Japp! Det får inte ske på bekostnad av Raymond eller Peterson. Skulle skicka oerhört märkliga signaler. Mustonen och MRO gör det bra just nu med så Stålberg får nog ha tålamod

       • Kommentar avatar
        Peter, 9 månader sedanSvara

        Kan ha förståelse för Stålbergs tankar, men som spelar blir man inte bättre av att vänta in skador och dyrligt för att få speltid, dessutom har vi gott om hans spelar typ i laget. Jag ser Hellre Petersson, Rymond och Karl Henriksson före i harakin 3 bra spelar som inom snar framtid spelar i NHL.. Tyvärr för Stålberg att Frölunda har juniorer som är bättre, det är den enkla sanningen.

        • Kommentar avatar
         ABRIS, 9 månader sedanSvara

         Jag vill inte ha Stålberg som 13 forward det ska vara en från akademin som får komma upp och känna lite, tror nog skador kommer lösa Stålberg situationen, Stålberg är för bra för att sitta på bänken.

         • Kommentar avatar
          Indianisthlm, 9 månader sedanSvara

          Tycker MRO och Mustonen kan stå åt sidan i nästa match så tar Stålis och Fagemo deras platser rätt av. Sen tycker jag Raymond kan ta några matcher i J20 för att sen återkomma.

          • Kommentar avatar
           Håkan G, 9 månader sedanSvara

           Efter slutspelet hade jag hoppats och trott att vi skulle få se en bättre och bättre Friberg. Tycker inte han har visat sin fulla potential. Kanske testa Stålis istället för Friberg en match för att tända Friberg

            Kommentar avatar
            Henrik Leman, 9 månader sedanSvara

            Det enda Friberg inte gör är väl mål? Tror knappast en match på läktaren får honom att hänga fler kassar nästa gång.

            Kommentar avatar
            Henry, 9 månader sedanSvara

            Ishockey går ut på att göra just fler mål än motståndarlaget.

            Kommentar avatar
            Håkan G, 9 månader sedanSvara

            Jag tycker inte att Friberg spelat ”totalhockey” och bara haft oflyt i avsluten.

            Kommentar avatar
            Manne , 9 månader sedanSvara

            Det är inte bara Friberg som har bra chanser i matcherna, utan flera därtill. Lägen mitt i slottet utan bevakning, då måste pucken sitta i nätet. Inte i magplattan på målvakten eller i plexiglaset.

            Kommentar avatar
            Christoffer , 9 månader sedanSvara

            Om man förväntar sig att Friberg skall bli poängkung över 52 matcher så tror jag man kommer bli besviken. Friberg har mycket uppsida i andra delar av sitt spel, men skarpskytt är inte bland dom. Särskilt inte i den omgivningen med Joel x2. Den kedjans största uppgift är att jobba ner motståndaren (gärna motståndarens bästa kedja) så att nästa kedja möter trött motstånd. Att Friberg skapade så mycket i förra slutspelet tror jag beror delvis på tur, men kanske framförallt för Att han är så vältränad. När dom andra spelarna börjar sakta av, av de frekventa matcherna och höga matchtempot så kommer Friberg fortfarande var fräsch.

          • Kommentar avatar
           Peter Paegle , 9 månader sedanSvara

           Grym inställning från Stålberg ! Han vill väl ha ett SM-Guld till

           • Kommentar avatar
            Rallyclay, 9 månader sedanSvara

            Bra inställning av Stålberg i en tuff situation. / Claes

            • Kommentar avatar
             Martin, 9 månader sedanSvara

             Bra inställning, han kommer att behövas vid skador eller när andra forwards tappar formen (vilket är oudvikligt).


             Lämna en kommentar