Peterson, 19 – ska man kunna vara så där bra ...?


► Okej, han tar inte riktigt plats på min fem i topp, men ändå:
► Jacob Peterson. Jösses. 
► Ska man kunna vara så där bra i en SM-semifinal när man knappt spelat SHL-hockey förut?
► Frölunda – som inte förlorat i Göteborg sedan 26/1 – behöver nu ”bara” vinna sina tre hemmamatcher för att gå till SM-final. 
► Det är måndag, Morning Mailbag – och mina betyg.

Rakapuckar.com bild


TA DET DÄR  ”bara”-snacket med en stor nypa salt, inte alls så att elva raka hemmasegrar garanterar att Frölunda vinner tre hemmasemifinaler och går till sin andra SM-final på tre år.

Luleå hade tio raka hemmasegrar före i går. Vad det betydde? Inte ett skvatt, Frölunda flög in och skapade ett NorrBOTTEN för hemmalaget.

Roger Rönnbergs gäng behöver vinna tre matcher till mot Luleå, oavsett var dessa spelas. Inget annat än tre topprestationer kommer räcka, för Luleå är så bra, Thomas ”Bulan” Berglund så smart, att vi kommer se ett hetare, mer desperat Luleålag tisdag kväll.

Men visst är det en trygghet för Frölunda att ha avslutat grundserien med elva hemmasegrar i rad och sedan följt upp det med tre vinster mot Malmö i kvartsfinalen.

Något är det värt. Tveklöst. Hur mycket? Det får vi se. 

Jacob Peterson, 19, sträcker armen i vädret och firar sitt 1–0-mål i den första semifinalen mot Luleå. Foto: C MORE


Matchtexten handlade mycket om lugnet, moralen, självförtroendet. Missade ni kan ni klicka och läsa.

Några dagen efter-tankar här före betygen:

* Jacob Peterson – herrejösses, så bra han var. 19-åringen gick inte in och bara fixade en SM-semifinal på fientligt territorium, han gick in och dominerade i sina byten. Att killen var bra, att han var smart, att han var spelskicklig, det visste jag. Att han redan här och nu skulle stå pall för det fysiska, det mentala, göra bort motståndare, göra mål … jag tar av mig hatten och bugar djupt. Vilken center Frölunda har nästa säsong. Vilken center Frölunda har redan nu. Förresten, jag tipsade om Jacob som målskytt. Några av er hakade kanske på?

* Jonathan Sigalet – det klubbhjärtat kanadensaren skaffat sig (minns att han kastade sig på ett plan även den gången personliga bekymmer tvingade hem honom till Nordamerika) gör honom oerhört viktig för Frölunda. Jag vet inte om Frölunda tycker Sigalets agent begär för mycket, men ... insatserna #56 står för kan vara skillnaden mellan semifinal och final. Och det är värt en del i kronor och ören.

Rakapuckar.com bild

* Brandon Gormley – möjligt att han var överhet när han tog utvisningen som väckte Luleå i slutet av tredje, oturlig vid 3–3 när han petade fram pucken till Jesper Sellgren. Men i spelet i övrigt – mycket, mycket bra, Trygg med pucken, ett föredöme vad gäller aft snabbt sätta igång spelet.

* Vuxenheten i spelet – med några få, kolakladdiga undantag spelade Frölunda så där moget, snabbt och enkelt i egen zon vilket  betyder att motståndaren måste skapa chanser på egen hand. Inte lika lätt då. Utmaningen: spela precis likadant på hemmaplan. Vända spel snabbt. Få ner puckar djupt. Utmana med kvicka, starka ben.

* Luleå – riktigt bra i första perioden när man fick fast Frölunda och satte tryck. Men sedan, när Frölunda spelade snabbare och tog sig ur egen zon … offensiven dog nästan. Här krävs korrigering. Fler initiativ.

* Thomas ”Bulan” Berglund – så grymt fräckt att plocka målvakten med nästan fem minuter kvar. Kul när sådan coachning belönas. För övrigt hade ”Bulan” förstås rätt, det var skumt att situationsrummet inte såg Chay Genoway lilla Joel Lassinantti-touch vid 1–0, detta eftersom alla mål i slutspelet regelmässigt granskas. Å andra sidan reagerade inte Lassinantti så där jättemycket heller …

* Ryan Lasch – togs hårt, i C More lät det ibland som han plockades bort, i själva verket var det ju så att amerikanen trots stentuff bevakning plockade fram några utsökta framspelningar, samtidigt som övriga kedjor fick mer utrymme. Erik Gustafsson kunde inte spela mot alla … 

* Backbredden – att i ett läge där Viktor Ekbom känner sig krasslig ha en spelare som Gustav Lindström att kasta in, samtidigt som David Printz med den äran käkar fler minuter, det är inte av liten betydelse, det. Frölunda hoppas nu att Ekbom inte hann smitta några lagkamrater på väg upp till Luleå.

Rakapuckar.com bild

* Slutspelsveteraner – kedjan med 31-åringarna Patrik Carlsson och Rhett Rakhshani samt 27-årige Mats Rosseli Olsen var riktigt  vass. Deras typ av hockey.  Rakhshani är just nu så bra som han behöver vara. 

* Scandinavium tisdag kväll – knôkat och ett bra tryck när Sektion 84 och Goa Gubbar, med bistånd av Indians Army, får igång vanligt folk?

***

Snabbis från NHL: såg ni att Buffalo Sabres sparkade coachen Phil Housley? Undrar vem som nästa säsong ska coacha det spännande ombygget med Rasmus Dahlin, Jack Eichel, Victor Olofsson och de andra. Inte Joel Quenneville, i alla fall. Han ska visst till Florida och dess pantrar.

***

Djurgården spelade bara hockey i en period mot Färjestad i lördags, det höll på att räcka (0–4 blev 2–4 med stora lägen till 3–4) men till slut satte Färjestad 5–2 i tom kasse. Djurgården måste komma ut mycket starkare i kväll. Jacob Josefson behöver leda. Kan han det, eller är det som det var med Spencer Abbott i Mora, att han spelar skadad och egentligen inte borde spela alls?

*** 

Okej, mina fem bästa frölundaiter (1 är bäst) från i går här, sedan är det Morning Mailbag-dags, tyck och fråga.

1 – Jonathan Sigalet
* Ramstark i allt han gjorde. Gick väl på adrenalin.  Spelade 28.26, var +2 utan att ha varit på is på en vecka och med natten före match tillbringad på ett flygplan. Wow. Hittar inget bättre ord. Wow. Tvåbarnspappa nu när Logan fått ett syskon: Lincoln. Så här sa pappa Sigalet till Frölundas Twitter:


2 – Chay Genoway
* Enormt viktig, leder laget. Driver upp pucken, skapar chanser, spelade vaket fram till 4–3, är numera säker i egen zon. Lite klen vid 1–1, men det var baske mig det enda misstag jag noterade.  Stor insats av kanadensaren.

3 – Joel Mustonen
* Sprudlade av energi, gjorde inte bara mål, var med och jobbade fram puckar, stressade livet ur motståndare.

Rakapuckar.com bild

4 – Ponthus Westerholm
* Han var stundtals som en mänsklig kanonkula, bara vräkte sig fram med kontroll på pucken, såg till att nagla fast Luleå i egen zon. 

5 – Rhett Rakhshani
* Påpasslig vid målet, ingen slump, han var het, sökte sig till farliga ytor, stark med pucken.

Bubblare (utan inbördes ordning): Johan Mattsson, Brandon Gormley, Jacob Peterson, Mats Rosseli Olsen, Patrik Carlsson.

***

Stort tack för att ni betalar för journalistiken. Annars hade ni inte läst de här raderna.

1 kr/dag, 30 kr/månad, är rekommenderat minimipris.

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13

***

Glöm inte kika på vårt Instagramkonto.  Facebooksidan följer ni väl också? 

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
29 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Bengan, 1 år sedanSvara

  Peterson spelar så moget, där har verkligen utlåningen gjort verkan. En kl.ockren match av Frölunda igår, tog över det mesta efter den första perioden. Det är väldigt ofta så, om inte hemmalaget får utdelning i första perioden så bjuder man in motståndarna, har ju hänt oss också. Kul att Gustav L äntligen fick några minuter, han är ju egentligen för bra för att vara på sidan, men vem skall man ta bort?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Precis, det är ju så, att Gustav inte spelat handlar ju inte om att han varit dålig utan att övriga sju gjort det så bra. Men i och med att Ekbom blev sjuk i går förutsätter jag att Gustav spelar i morgon.

 • Kommentar avatar
  DD, 1 år sedanSvara

  En riktigt grym insats på bortaplan. Nu gäller det att följa upp det på hemmaplan. Hoppas att Sigalet förlänger till slut. Backsidan nästa år ser redan riktigt bra ut. Chay är nu uppe på den nivå som man vill ha av en toppback.
  Peterson, mamma mia! Tänk om det blir Peterson, Lasu OCH Sundström nästa år! Centersidan ser urstark ut om det går i lås.
  Skönt ändå att man lyckades knyta ihop säcken. Hade känts som ett rån med Luleåvinst då Frölunda dominerat från 2a perioden och framåt. Var egentligen bara i PP som Luleå skapade ordentligt med chanser.
  Mattsson stabil som vanligt. Ger laget chansen att vinna i varje match.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Genoway har verkligen tagit enorma steg under säsongen. Synnerligen värdefullt, skulle jag vilja säga. Hittat balans. Spelar på mycket hög nivå nu.

 • Kommentar avatar
  Daniel B, 1 år sedanSvara

  Håller med om Jacob. Så klok och smart. Sen att han vågar hålla i pucken i svåra lägen gör att han drar på sig en gubbe och sen hittar ett pass och så har vf spelat sig ur pressen. Mycket imponerad. Sen tycker jag inte Lule var så mycket bättre som cmore och andra pratade om i första. Nån chans skapades det men jag är övertygad om att det var Frölundas plan att börja enkelt och sen äta sig in mer och mer. Efter första så är matchen vår. Tyvärr så är vi för försiktiga i spelet 5-6. Mer aggressivitet och man hade avgjort i tom kasse. Men jäkligt starkt att vinna i sudden efter att ha släppt in 2 mål i slutet. I sd så visade Frölunda något som jag tror Lule saknar, nämligen rutin. Visst har dom några spelare som varit med ett tag men kollar du på våra gubbar så har du Sigge, Joel, lasch, stålis, rosse, purre, hjalle bla. Det tror jag var avgörande.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Tycker absolut Luleå var bättre i första perioden. Hur mycket kan man alltid debattera, Men klart bättre. Nå, inget konstigt att det ser ut så för ett hemmalag, det har det gjort för Frölunda också. Rutinen spelar säkert viss roll, men även äldre spelare kan tvivla. Tror mer att det är något slags grundtrygghet som byggts upp efter CHL-finalen, att alla litar på varandra, sätter man spelar och uppträder på.

   Kommentar avatar
   Daniel B, 1 år sedanSvara

   Jo, att Lule var bättre i första håller jag med om men hörde man snacket i cmore lät som om frölunda blev utspelade. ”Nu börjar Lules maskineri tugga igång”. Haha, visst tycker de så så absolut. Med rutin menade jag att många i dagens frölunda är vana att spela slutspelsmatcher och finaler. Sen kan det givetvis vara så som du skriver HL att äldre också kan bli nervösa och hålla hårt i klubban men jag tror att det föll avgörande, Frölundas rutin. Chl-finaler, match 7 mot saik m.m. Många i dagens trupp har spelat dessa matcher. Det ör vad jag tror. Sen tror jag att båda lagen kommer höja sig, sen vilket lag som höjer sig mest återstår att se.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Ja, Luleå blev väldigt hyllat ett tag, kanske för att laget VARIT så bra, så starkt. Men riktigt så stor har ju inte skillnaden varit. Å andra sidan hyllades Frölunda enormt för sina 4–1 på Malmö, och där var det också små marginaler ibland.

   Kommentar avatar
   Johan Carlander, 1 år sedanSvara

   Spelövertag som inte ger utdelning brukar ofta leda till att momentum svänger över, så även denna gången. Hade Luleå kunnat få med sig åtminstone 1 mål så hade nog matchen sett annorlunda ut. Det jag tror talar mest för Frölunda är bredden, inte bara på backsidan. Lasch fick inte så mycket uträttat mot Malmö heller i början av den serien, men när Malmö insåg att det fanns fler att hålla koll på och han fick lite mer utrymme så vet vi hur det gick. Kan knappt vänta på att det ska bli tisdag nu!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Bra poäng med Lasch där, Johan.

 • Kommentar avatar
  Rallyclay, 1 år sedanSvara

  Tycker att det var kul för PoW att visa vad han kan på egen hand. Sedan hoppas jag att Fagemo snart får petat in en puck så att allting släpper. Han håller lite hårt i klubban just nu. Skall bli intressant att se vad Luleå kontrar med i morgon, har Bulan något ess att plocka fram? / Claes

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Det märks verkligen på Fagemo. Tänkte samma sak: OM han får peta in en puckjäkel – undrar vad som händer då ...

 • Kommentar avatar
  Peter, 1 år sedanSvara

  Kan bara hålla med dig HL om 44! Vilken lirare! Stor och stark med ett sjukt bra spelsinne, en skänk från ovan nu när Westerholm blev skadad.
  Frölunda måste vara ödmjuka, Luleå kan bättre! Men om Frölunda spelar med den uppsida dom visat tills nu blir dom svårslagna i kampen om SM guldet.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Medhåll. Alla måste förstå att detta var EN match, Luleå kommer plocka fram mer, gräva fram nya vapen, leta nya sätt att hota. Men det förtar inte Frölundas insats, det faktum att det ser bra ut. Spännande serie.

 • Kommentar avatar
  Nolte, 1 år sedanSvara

  Vi berömde Peterson redan igår och jag är lika imponerad av hans insatser idag. Tänkte till och med ”vilken tur att Hardt valde Växjö ändå” för känslan är att om han kommit till Frölunda så hade Peterson aldrig fått chansen från början troligen? Sen precis som jag va inne på igår så är givetvis segern otroligt viktig, men insatsen ännu viktigare. Man kan ju förlora skotten med 50-1 och vinna matchen med 1-0 så sett, men att man va spelmässigt så bra gladde mig mest, för det ger mig stora förhoppningar om att kunna ta hem serien.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Många klagade på att Sjöström och Grauers höll i plånboken, var snåla, såväl i samband med Versteeg som Hardt. Undrar om det finns en större förståelse i dag? :)

   Kommentar avatar
   Nolte, 1 år sedanSvara

   Jag hoppas att svaret är ja på din fråga i alla fall :)

   Kommentar avatar
   Daniel B, 1 år sedanSvara

   HL, jag är glad att det inte slösas pengar som det gjordes ett tag och vf var nära att gå omkull. Nä, alla vi som gnällde på Sjöström, det är bara att krypa till korset. Visst, jag skrek efter en målskytt och det var ju ok tycker jag för t o m du HL tyckte att det saknades en sån spelare. Men annars så är det bara att lyfta på hatten för Sjöström, RR mfl. Som nolte skrev, hade vi plockat in någon i feb så hade förmodligen inte Peterson lirat nu.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Medger att jag inte alls kände mig säker på att en spelare som Rakhshani skulle gå in och höja sig en klass i slutspelet, att Hjalmarsson skulle spela på den nivå han gjort, och så vidare. Peterson ... jag tror inte ens Frölunda visste han skulle vara SÅ HÄR bra.

   Kommentar avatar
   Daniel B, 1 år sedanSvara

   Jag trodde inte heller att Rhett skulle vara så här bra. Men inte bara Rhett, hjalle, Joel, purre och sen har du fagemo och tvinsen var bra. Klart som fan att laget är starkt. Hjalle är ju en toppspelare i shl så som han spelar nu. Bra både off och def. Jobbar hårt och spelar fysiskt.

   Kommentar avatar
   Daniel B, 1 år sedanSvara

   Givetvis Mattsson i målet och både Sigge och Geno har höjt sig. Främst genos spel har gett laget en dimension till.

 • Kommentar avatar
  Micke, 1 år sedanSvara

  Det är ju en galen formtoppning som blivit lagom till slutspelet. Känns nästan som hela laget dykt upp i din topp-fem lista nån gång senaste veckorna.
  Frölunda-Färjestad låter som en häftig final.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Man ska nog hålla i hästarna, men Frölunda spelar mycket bra hockey nu. Tveklöst. Spännande att se om det håller i sig. Kan absolut vara ett gyllene gäng, detta. KAN vara. Men det kan också ta stopp mot Luleå, om allt inte görs på toppnivå. Grymt spännande att se, tycker jag.

 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein, 1 år sedanSvara

  God morgon!
  Jätteglad över gårdagens vinst, starkt att komma tillbaka… Starta med en vinst på bortaplan i vad som säkert blir en lång serie…
  Sigalet, vilket hjälte! Hoppas verkligen det går att lösa, om det nu kärvar, en kontraktsförlängning där!
  Cmore-studion kändes väldigt pro-Luleå i går, mycket höjande till skyarna där. Lät mest som Frölunda tagit sig till semifinal av en slump. Rätt trist… Jag brukar inte nära några konspirationsteorier, men som Frölundasupporter tyckte inte jag att det var speciellt kul…
  Vet inte hur det lät hos någon med neutrala öron?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Jag måste faktiskt medge, brukar tycka att en del av er är väldigt konspiratoriska när det förs fram teorier om att folk på C More "hejar" på det och det laget, men i går kände även jag att det tippade över lite mycket av olika anledningar. Dock, att det var Luleågäster i studion är knappast konstigt eftersom matchen spelades där. I Göteborg gästar oftare Frölundafolk.

   Kommentar avatar
   Anna Agdestein, 1 år sedanSvara

   Tack, mejlade givetvis Cmore med mina synpunkter, fick ett blajsvar om "huruvida man ogillar en kommentator är väldigt subjektivt..." De lyckades alltså reta upp mig än mer. Var ju vinkligen, attityden jag reagerade på... Bryr mig verkligen inte så mycket om kommentatorer/experter som personer..

   Kommentar avatar
   Daniel B, 1 år sedanSvara

   HL, detta är vad jag tror. Jag tror inte experterna håller på något lag så utan min känsla är att man är inte helt neutrala när man kritiserar eller hyllar lag. Jag tycker också att folk härinne ibland skriver om att, ”dom gillar inte oss” och annat ich jag tycker att folk överdriver men när man har sett matchen borta mot Malmö och nu igår så undrar.... Någon skrev om sanny och att han har hjärta för fbk men ändå är han den som är väldigt neutral. Villig att hålla med.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Vad gäller Sanny är jag rätt övertygad om att han skiter högaktningsfullt i om Färjestad vinner eller förlorar hockeymatcher. Han är i en annan bransch nu, då släpper man sådant. Huddinge, däremot, det gäller nog alltid. :)

   Kommentar avatar
   Daniel B, 1 år sedanSvara

   Haha. Ok. Visst kan det vara så att sanny skiter i fbk men han spelade ändå där i många år och lite känslor tror jag han har trots att han är i en annan bransch. Men han gör ett jättebra jobb. Top-2 i mina ögon.

   Kommentar avatar
   EDWARD 51, 1 år sedanSvara

   Hej Anna A.! När Du mejlade C More om Dina synpunkter så kanske det också framkom att Du var Frölunda-fan? Därutav detta "blajsvar" från dem. Men märk väl! Huruvida man "gillar"(inte ogillar) en kommentator så kan väl det också vara väldigt subjektivt...

   Kommentar avatar
   Manne , 1 år sedanSvara

   Det svaret angående vilken kommentator man gillat osv, det är ett standardsvar från Cmore. Du kan maila hundra gånger, du får samma svar i ämnet.

   Kommentar avatar
   Anna Agdestein, 1 år sedanSvara

   Hej, EDWARD 51, naturligtvis framgick att jag är Frölundasupporter... Dock var det ju inte personerna jag kritiserade, utan attityden... Men kanske är som Manne skriver, det är deras standardsvar? Gör ju inte mig till en nöjd kund i alla fall...

   Kommentar avatar
   Anders, 1 år sedanSvara

   Petter har inte mycket över för Frölunda men brukar kunna hålla en hyfsad opartiskhet, Wikegård däremot har svårt att glömma gamla utskåpningar som tränare. Håller Sanny som den enda experten som håller sig helt opartisk plus att han har bäst inlägg och kan förklara på en nivå alla fattar.

   Kommentar avatar
   EDWARD 51, 1 år sedanSvara

   Tydligen, tråkig "attityd" över lag bland samtliga inom C More. Bra Anna Agdestein, stå på Dig!

 • Kommentar avatar
  Mats Emanuelsson, 1 år sedanSvara

  Med facit i hand tror jag detta var det bästa sättet för VF att vinna på ( även fast jag sprack på min ”lången”). Att så tokdominera en förängning i Luleå imponerar stort och sätter myror i huvudet på Luleå. Naturligtvis inte bra att släppa in två mål i slutet men för fortsättningen tror jag det var bra. Känns som VF har en högre högstakapacitet och Luleå gick ju på knäna till slut. De matchar ju också några backar enorm hårt och det kommer visa sig framöver. Frölunda ser ruskigt starka, det här såg jag inte komma i september månad 2018...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Gav säkert massor med mental boost. Gott att komma tillbaka och vinna i förlängning. Tungt att komma tillbaka men ändå förlora. Samtidigt, ny match i morgon, nya förutsättningar. Vet inte hur mycket det är värt då.

 • Kommentar avatar
  Lövet, 1 år sedanSvara

  Nämnde det redan igår, moralen och självförtroendet som finns i dagens VF är ngt i hästväg. Att se spelare som PoW & Peterson spela som dem gör är ju ren njutning. Känslan är att om ngn i laget har en mindre bra dag så kliver alltid ngn annan fram och visar en ny nivå. Luleå skulle vara en maskin där alla underordnat sig systemet men igår var VF maskinen och Luleå hade tomt i verktygslådan. Är dock rätt säker på att Luleå kan bättre än vad dem visade igår. Fagemo som du säger håller lite hårt i klubban just nu ett mål från honom och det kan vara islossning.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Det finns en enorm bredd i Frölunda, just nu ger den utdelning. Men det finns det i Luleå också. Intressant att se om den märks redan i morgon.

 • Kommentar avatar
  Mattias L, 1 år sedanSvara

  Precis som du skrev i går, det var sättet Frölunda vann på som imponerade mest. Efter en mycket fin andraperiod och till synes god kontroll i tredje, att då tappa i slutet... många, även jag, trodde nog att Luleå stärkta av upphämtningen och trycket från publiken skulle surfa på den vågen. Men, istället kommer Frölunda ut och tar över helt och hållet. Det finns en moral, en trygghet, i det här laget, man faller inte ihop. Imponerande.
  Petersson förtjänar absolut ett eget kapitel, makalöst hur han går in på den här nivån. Men jag vill också lyfta fram Rakshani, tycker han har gått från klarhet till klarhet. Det tog tid att acklimatisera sig, men nu visar han tydligt att det var värt varje krona och minut det kostat. Stort plus också till Mustonen, det syntes inte direkt att han varit borta...
  Tror det var viktigt att direkt ta intiativ, att få Luleå att fundera och Lassinannti att kapitulera. Sen är det ju oerhört små detaljer som avgör, men återigen var min känsla att Frölunda var aningen bättre i det mesta. Målvaktsspel, tekningar, offensiv, defensiv, mindre slarv, bredd i spelet, osv. Men det finns fler i Luleå än i Malmö som kan kliva fram, så det kommer krävas mycket för att det ska gå vägen. Samtidigt, det kommer krävas minst lika mycket av Luleå. Åh, längtar till nästa drabbning!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Rakhshani har så här långt varit alldeles förbaskat bra i slutspelet. På något sätt har även Rosseli Olsen hakat på, eller om det är kombon som är lyckad. Patrik Carlsson, han är ju i princip alltid bra.

 • Kommentar avatar
  Jonas E, 1 år sedanSvara

  Var glad att ni inte lyssnade på radion. Såg de första 3 sedan satt jag i bilen. Per Svartvadet som expert var det sämsta jag hört. Som en politiker svängde var 5e minut. Men det värsta var när Frölunda fick pp, då hoppades han att det inte skulle bli mål för att det var en billig utvisning . Lika låg nivå som Rögles speaker "Nu är ordningen återställd" när Rögle tog ledningen.
  Imorgon hoppas jag att dj har en bra dag och kan känna av stämningen . Förhoppningsvis blir det några mål och att man spelar samma låt varje gång

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Svartvadet är annars en jäkla trevlig prick. Vill jag mest skjuta in. The Black Bet.

 • Kommentar avatar
  Peter Paegle , 1 år sedanSvara

  Har nästan samma top 5 ! Sigalet 1:a , Mustonen 2:a , Genoway 3:a , Westerholm 4:a , Friberg 5:a. Rhakshani tog jag inte med , tappade för mycket puck vid enkla närkontakter mm

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Tyckte du det, om Rakhshani? Noterade inte det, kände tvärtom, att han var stark.

   Kommentar avatar
   Peter Paegle , 1 år sedanSvara

   Jo , det tyckte jag. Tappade många enkla puckar vid små sammanstötningar. Men han har höjt sig på sistone helt klart. Han är bra när han får ytor i offensiv zon. Kanske den bäste av dom alla på frilägen

   Kommentar avatar
   Peter Paegle , 1 år sedanSvara

   Och Peterson......också på håret att komma med på top 5 ! Vilken framtidsspelare ! Det såg man från första matchen han gjorde. Nya Sundström !

 • Kommentar avatar
  Peter Smögen, 1 år sedanSvara

  Det blir nyckelmatch imorrn, Bulan kommer att trycka hårt på att flera i hans lag inte kom upp i den nivå han förväntar sig. Kan vi tråckla oss till 2-0 i matcher så får Luleå vara riktigt bra om dom ska vinna 4 av 5 mot oss. 1-1 och vi måste åka upp o vinna igen, tror alla fattar hur svårt det blir. Nyckeln är backsidan, fortsätter Bulan att matcha sönder EG så..... han såg helt slutkörd ut redan igår. Medan RR t o m kan vila nån back och rulla som han behagar

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Vet inte om jag håller med om Erik Gustafsson. Det var ETT monsterbyte där som blev alldeles för långt, men annars så ...

   Kommentar avatar
   Peter Smögen, 1 år sedanSvara

   Läste att Joel sa att ”fortsätter EG spela så mkt så talar det för oss, han var helt slut redan idag” Jag tycker iaf det är en klar fördel VF på backsidan.

   Kommentar avatar
   Per, 1 år sedanSvara

   Det gäller att suga musten ur EG. Fullfölj alltid varje tackling fullt ut. Låt honom veta att han blir tacklad varje gång.

 • Kommentar avatar
  Calle, 1 år sedanSvara

  När alla hyllas (som sig bör) vill jag lyfta fram Printz. Han är kanske inte den mest sevärda eller snabba backen men han spelar enkelt. Är det ett stressat läge, när andra försökt tråckla sig ur det med finter och vågade passningar så lägger han lugnt ut pucken i mittzon. Tycker att laget har förändrats och blivit tryggare sedan han kom in (också med sin storlek, skapar respekt, lex Lauridsen). Sen tror jag inte tryggheten och lugnet i laget bara beror på Printz men när de andra ser att det faktiskt är okej att lufta ut pucken och att man inte alltid måste vara en trollkonstnär med pucken, så kan det ha smittat av sig.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Väldigt bra notering, just det här med att det smittar. Krävs att någon visar vägen. Printz gör det. Passat alldeles ypperligt in i Frölunda.

 • Kommentar avatar
  mike, 1 år sedanSvara

  Peterson imponerar. Stort.

   Kommentar avatar
   Peter Smögen, 1 år sedanSvara

   Pratade med kollega som följer Löven slaviskt, han skulle äta upp sina månboots om inte Peterson slår igenom riktigt stort i SHL nästa säsong....

   Kommentar avatar
   mike, 1 år sedanSvara

   Haha, just nu ser det bra ut. Får väl hoppas han inte gör en "Lööf". :)

 • Kommentar avatar
  Matte, 1 år sedanSvara

  Skulle inte sagt nej till om Mattson Peterson och Printz varit med topp 5.
  Återigen satsa på egna spelare FHC! Fagemo och Peterson - vem trodde det innan säsongen?
  Vilka missar vi pga de får för lite chans?

  • Kommentar avatar
   Gubben, 1 år sedanSvara

   På tal om cmore och deras ”experter”.
   Jag önskar två förändringar.
   1. Tillbaka med Tommy Åström
   2. Pensionera Wikegård
   I övrigt bör Kartago förstöras.

    Kommentar avatar
    Manne , 1 år sedanSvara

    Åström? Nej, för tusan. Ha Lasse Granqvist som kommentator istället för Edlund, mycket bättre.

  • Kommentar avatar
   Magnus J, 1 år sedanSvara

   Nu är det väl inte så att situationsrummet skall reagera på en sådan sak utan att domaren måste konsultera situationsrummet. Och när inte ens Lassinantti reagerade efter målet har domarna det inte lätt.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 år sedanSvara

    Jo, situationsrummet kollar alla mål regelmässigt under slutspelet.

    Kommentar avatar
    JanneXYZ, 1 år sedanSvara

    Sanny Lindström skriver idag i Expressen att situationsrummet INTE granskar alla mål och att situationsrummet inte har rätt att kontakta domarna när det gäller spelare i målgården. Jag vet inte vad som stämmer och inte stämmer men något är ju åt h-vete när närapå alla har olika uppfattning om vad som kan gälla, ska gälla, ev. bör gälla eller definitivt gäller..

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 år sedanSvara

    Mer än jag visste, Jag har fått informationen att alla mål regelmässigt kontrolleras. Pratade inte Bulan om det också? Får kolla detta.

  • Kommentar avatar
   Bengan , 1 år sedanSvara

   Är det bara jag eller påminner inte Peterson vääldigt mycket om Johan Sundström? Wow vad bra han är

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 år sedanSvara

    Gjorde inte just Sundström-jämförelsen, men ... kanske ligger något i det. Ska kolla. Tog bort dina femtilelva kopior, förresten. :)

  • Kommentar avatar
   Bengan, 1 år sedanSvara

   Jävlar, trodde inte dom gick iväg. Sorry :-)

    Kommentar avatar
    Rasmus, 1 år sedanSvara

    Aldrig trycka mer än en gång ;-)

  • Kommentar avatar
   Conny, 1 år sedanSvara

   Raymond över Peterson alla dagar i veckan.

    Kommentar avatar
    Manne , 1 år sedanSvara

    Inte ens samma typ av spelare.

    Kommentar avatar
    Sothöna, 1 år sedanSvara

    Sluta knarka Conny...

  • Kommentar avatar
   Sothöna , 1 år sedanSvara

   Sa ju att Rhakshani skulle lyfta sig till slutspelet. Ett jävla gnäll hela hösten.

   • Kommentar avatar
    GöranE, 1 år sedanSvara

    Jag var väldigt förvånad över hur bra VF var i förlängningen. Vilket psyke att komma in och mer eller mindre köra över Luleå som såg oerhört trötta ut. VF använde dom nästan som rundningsmärken.
    Sedan hörde jag att Luleås bästa spelare kört 35-40 minuter i matchen. Kan det vara hållbart med matcher varannan dag?

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 år sedanSvara

     Mycket imponerande, den mentala styrkan. Sedan ... Erik G spelar mycket, men det blir ju inte förlängning i varje match. Får vi tro.

     Kommentar avatar
     GöranE, 1 år sedanSvara

     Finns väl en stor risk/möjlighet att matcherna blir jämna och går till förlängning? Om VF inte avgör snabbt så kommer dom att tjäna på att Luleå fortsätter nöta ner sina bästa spelare på det viset. För min del får dom gärna fortsätta med det. :-)

   • Kommentar avatar
    Sothöna , 1 år sedanSvara

    Luleås strategi att gå all in försra perioden är kanon för oss. Skoterraggarna vadade i cement resten av matchen.
    Givetvis vinner vi i ett fullsatt Tempel. Mattsson var väl så skarp som Lassinanti. Då är man bra.

    • Kommentar avatar
     #18, 1 år sedanSvara

     Jag tycker Mattson var värd att vara etta på listan, att vår målvakt lyckades matcha Lassinanti tyckte jag var nyckeln till gårdagens seger. JM ser verkligen imposant ut i målet, ser verkligen ut som om han äger sin målgård. Kan det vara så att det finns statistiskt bevis för att Frölundas spel efter CHL finalen delvis kan förklaras med markerat bättre målvaktssiffror efter JGs kanoninsats i CHL-finalen?
     I övrigt tror jag Luleå, med Bulan i spetsen är konfunderade nu. Igår fick de stryk av ett lag som utförde allt de säger är deras signum, hårt arbete, disciplin och snabba spelvändningar, bättre och kanske mer imponerande, än mer konsekvent.

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 1 år sedanSvara

      Det finns nog inte EN förklaring till Frölundas framgångar efter CHL-finalen, men självfallet har Johan Mattssons starka spel haft stor betydelse. Tveklöst. Sedan har också uppträdande framför honom varit på en jämn, hög nivå. Rejält, moget, vuxet ... blandningen som en välsmakande drink.

    • Kommentar avatar
     Rw, 1 år sedanSvara

     Okej, måste vara att ogillar Ponthus som gör att de enda jag såg han göra var att passa pucken rakt till Luleåspelare så dom fick öppet läge 2 gånger och tog en dum utvisning.

     • Kommentar avatar
      Martin Löwendahl, 1 år sedanSvara

      Den som följt Löven under säsongen inser att utlåningen dit var det bästa som kunde hända Jacob. Han har fått precis den erfarenhet och styrka som krävs för att hitta in i SHL. Är stolt över vad han lyckats med efter hemkomsten.

      • Kommentar avatar
       Conta, 1 år sedanSvara

       Imponerande och helt rättvis seger igår för Frölunda. Luleå var något bättre i första perioden men period 2 och 3 var Frölunda klart bäst. Sedan i sudden var Frölunda dominerande.
       Petersson jag vilken spelare, svårt att tro att han nyss kom från hockeyallsvenskan.
       Sedan vad gäller cmore, ja Sanny Lindström är den enda vettiga i slutspelet. Mot Malmö så var det likadant, otroligt partiska i cmore studion. Ständigt på Malmös sida.
       Igår ja allt Luleå gjorde var ju så fantastiskt bra, Frölunda kom med mest tur segrande mot Malmö.
       Utvisningar som drabbade Frölunda. Ja det var klockrena utvisningar enligt cmore maffian.
       Luleå utvisningar, nej dom mesta var ju tveksamma och billiga enligt den enögda cmore kommentatorskaran.
       Mycket beklämmande höra sådan extrem partisk inställning.
       Hördes vilken enorm glädje som varje fuleå mål gav.
       Lasch, ja det pratades mycket om att fuleå skulle plocka bort honom. Fantastiskt av Lasch som spelar så bra trots att fuleå konstant hakar och slashingar honom.
       Ingen sa något om det i cmore studion.


       Lämna en kommentar