Lias börjar sin NHL-resa, Frölunda vill hålla liv i säsongen


► I natt gör Lias Andersson sin NHL-debut.
► I kväll går hans gamla lagkamrater i Frölunda och lägger sig med vetskapen om att säsongen hänger på en skör tråd.
► Mental styrka kommer avgöra. Och om det finns någon spets i Frölunda som kan kliva fram.
► Måndag. Morning Mailbag. Välkomna.

Rakapuckar.com bild


ATT DET VAR dags för Lias Anderssons NHL-debut i natt skrev jag om redan i förra veckan, sent i går kväll svensk tid kom det officiella beskedet att New York Rangers kallat upp sina ”förstarundare” från draften 2017, Andersson och tjecken Filip Chytil, från AHL (Hartford).

Hyggligt stor uppståndelse i New York inför nattens hemmamatch mot Aleksandr Ovetjkins Washington Capitals.

Rangers fans vill se framtiden.

Är den redan här?

Nå, för många av er är en annan framtid intressantare, och här är det frågan om något mycket mer akut:

Kommer ett smart Malmö orka fortsätta spela så här smart, disciplinerat och bra?

Kommer Frölunda kunna hitta ett sätt att göra mål – att komma in på mål?

Fler analyser, fler frågeställningar från min sida blir det under dagen, men ni och jag var inne på en del av det redan i går.

Power play blir en nyckel. Det hackar. Så kan det inte fortsätta. Kan vara läge att plocka in Simon Hjalmarsson i PP1 med Jan Mursak.

”Hjalle” försvann förresten från Mursaks kedja i går, Victor Olofsson tog plats där, smålänningen gick med Joel Lundqvist och Pontus Widerström.

Vill Roger Rönnberg fortsätta så? Gör han andra ändringar? Snart vet vi.

Rakapuckar.com bild

En sak till, bara. 

I slutspel är det mycket känslor, men det finns liksom ingen – tycker jag – anledning att kalla folk för ”idiot” och andra invektiv.

Jag var väldigt förvånad i går när Malmötränaren Peter Andersson valde att lägga skuld på Max Friberg i samband med Lars Bryggman-incidenten (match 2-krocken i mittzonen).

För mig gick Peter över en gräns där, även om allt förstås är en del i att försöka reta upp Frölunda.

Tre tidiga 031-utvisningar i går var ju bingo för Peters gäng, så än så länge har han lyckats.

Man kan tycka vad man vill, men Peter är en skicklig tränare, en som än en gång får sitt lag att topprestera när det gäller som mest.

Här tyckte jag dock att han gick för långt. Därför tog jag upp det i går kväll.

Inte mer än så. Inte för att skapa något drev mot en i grunden, som jag alltid uppfattat det, trevlig prick. Så om folk tänker på tonen blir jag glad.

Rakapuckar.com bild

En annan grej är ju när Max Friberg tumlar in i Malmömålvakten Jonas Gunnarsson. Låt oss ta detta som ett principresonemang:

Kan Max dra ner på farten och inte gå så hårt på kassen? Ja.

Kan försvarande spelare ge fasen i att trycka till och därmed riskera att skada sin egen målvakt? Absolut.

För målvakters skull bör vi nog diskutera den här typen av situationer. Annars blir det som i slutspelet för … vad är det … två år sedan?

Nå, er tur nu. Fråga, tyck och tänk.

Frölunda tränar 11. Jag återkommer.

Rakapuckar.com bild

***

I dag ska jag träffa webbmannen. Nu ska spamhelvetet snart vara över. Hoppas jag innerligt. För er skull. För min skull. Jag gör ta mig tusan inget annat än rensar. 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
27 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Matte, 2 år sedanSvara

  Hej HL - jättekul för Lias!
  Vad gäller Peters mycket MEDVETNA utspel - så är det nog just bara utspel för att få ihop gruppen. Tycker mig höra från Skåne att det är medvetenstrategi (med lång tradition) när man går in i slutspelet. Timo L gjorde det när Peter var med och vann på 80-talet och Peter gjorde det när man slog Växjö i fjol ( alla var förvånade) .
  Man anklaga världen för att göra fel mot Malmö - nu har det varit domare och Max Friberg - detta fortsätter alldeles oavsett och det har begåtts fel eller inte. Precis som Elisabeth skriver i KVP så är detta ett rent psykkrig.
  Man anfaller på en planhalva som vi normalt inte spelar på...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Jag har inga problem med att man tar till knep. Bara som jag skrev: för mig finns en gräns, den passerades i går. Inget jag lägger massiv vikt vid, inget jag vill att folk ska kalla Peter A för idiot för, det var bara nog för ett tillägg längst ner i en text i går.

   Kommentar avatar
   Matte, 2 år sedanSvara

   Hej HL - jag tyckte Din kommentar var bra och jag delar den.

 • Kommentar avatar
  Matte, 2 år sedanSvara

  HL vidare - inte bara få ihop egna gruppen utan så tvivel i motståndaren. Det tar man till när man vet att man är på väg att förlora om allt annat är lika...

  • Kommentar avatar
   Daniel B, 2 år sedanSvara

   Känslan igår var att mif såg trötta ut i tredje perioden. Undrar om det är nu Frölundas hårda träningar ska ge resultat eller om det bara var tillfälligt.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 år sedanSvara

    Frölunda vill ju bygga sin optimism på det, att man nöter ner Malmö. Men det hjälper ju inte om man inte kommer in på mål. Malmö bygger sin optimism på just detta, men om Frölunda får till PP och Malmö måste anfalla mer, hur blir det då? Spännande.

    Kommentar avatar
    Daniel B, 2 år sedanSvara

    Så sant, vill också se hur mif agerar om Frölunda leder in på tredje perioden.

  • Kommentar avatar
   Ulf Friman, 2 år sedanSvara

   Lägg till en robot ruta för att publicera, din webbman vet vad. Tydligen det enda man kan göra för att bli av med spam i formulär.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 år sedanSvara

    Lösningen är tydligen att inte tillåta länkar.

  • Kommentar avatar
   Anna Agdestein, 2 år sedanSvara

   Med spamen får du jobba hårt ser jag... Skönt om det kunde lösas.
   Givetvis grymt besviken över resultatet i matchen i går. De tidiga utvisningarna ryckte sönder allt kändes det som… Vi kämpade hårt på bortastå, men det hjälpte inte. Även tråkigt att laget inte tackade oss för stödet, endast en spelare gjorde… :(
   Mycket domarfokus nu… Konspirationsteorier flödar om att Peter Andersson har satt press på domarna. Hans uttalanden och beteende är ju minst sagt märkliga…
   Naturligtvis ska man inte försätta sig i de situationerna som genererar utvisningar, men som helhet känns det inte bra. PP ser t ex fortsatt svagt ut… Laget verkar dock inte allt för bekymrade när man lyssnar på intervjuerna efter match…
   Jag vill inte tjata men för övrigt anser jag att det skulle vara trevligt med en filmad intervju? Lite Rönnberg-TV? Slutspelet kanske snart är över…

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 år sedanSvara

    Det där glömde jag, var det bara Grundström som tackade? Allvarligt? Ingen annan kom till er? Det där är ju inte bra. Alls.

  • Kommentar avatar
   Peter Paegle , 2 år sedanSvara

   Jag hoppas och tror att PP kommer ge nån utdelning imon. Det var bättre i några sekvenser....men lite otur med träff på Malmöklubbor. Tycker att man borde få mer skott inom ramen med skotten i slottet än senast i 2:a och 3:e perioden. Hoppas på en bättre start i matchen nu , så dom får jaga

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 år sedanSvara

    Fler skott skulle behövas, men här är ju problemet som i fem mot fem, Frölunda vill helst inte spela ifrån sig pucken.

  • Kommentar avatar
   Daniel B, 2 år sedanSvara

   Angående pp så var det nån som skrev att Malmö stressar Frölunda och därför man får svårt. Visst kan det vara så men jag ser pucktempot som ett bekymmer. Har man inget tempo så är det lättare att försvara sig. Håll tempo så kommer mif inte orka stressa efter 15-20 sekunder ich då kan man kanske dra på tempot och blrja spela it. Trötta ut och kör, min melodi.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 år sedanSvara

    Pucktempot är för dåligt, puckbehandlingen är för dålig, men det hänger ju just ihop med stressen.

  • Kommentar avatar
   Dennis, 2 år sedanSvara

   Varför spelar man Friberg i första PP? Förstår Rönnberg att man vill ha två högerskyttar, men Hjalle gjorde det bra när Lasch var borta sist. Tyckte Hjalle och Mursak fungerade bra tillsammans, hittade vägar. Någon statistik som Rönnberg har? Vill kanske spara på Hjalles krafter för BP? Ajaj, tror den berömda ketchupeffekten slår igång nästa match. Alldeles för mycket tur som Malmö lever på. Syns ganska bra att Frölunda är bättre tränade.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 år sedanSvara

    Hjalmarsson spelade ju i PP2, så spara krafter tror jag inte det handlade om. Han vill nog ha in högerskytten – men jag tror Hjalle är ett bättre alternativ.

  • Kommentar avatar
   Mattias, 2 år sedanSvara

   Jag är, som jag också skrev i går, inne på att special teams blir avgörande nu. Inte ta onödiga utvisningar, men samtidigt ta chansen i PP när den kommer.
   Jag är ingen stor fan av snabba ändringar när något inte fungerar, framför allt inte om det nyligen fungerat bra. Det måste ju också finnas en vettig plan B. Men nu har PP hackat så rejält under hela matchserien att jag ser än en ändring som nödvändig. Jag vet inte hur, men NÅGOT måste hända. Annars blir pressen allt större i fem mot fem, och där har ju Malmö visat sig vara en grymt svår nöt att knäcka med sitt utmärkta försvarsspel och kamp längs sarger och framför egen målvakt. Kan dessutom rödhökarna sätta sina chanser ser jag stor risk att det blir två raka förluster nu, tyvärr. Jag kanske är helt fel ute, kanske är det vansinne att testa nyheter under här läget? Eller har RR nåt ess i rockärmen värt att pröva? Vad finns att förlora?

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 år sedanSvara

    Jag ser fram emot träningen? Något nytt i formationer, något nytt i PP? Som jag skrev i går, in med Hjalle i PP1, han är en nyckelspelare, en av få som klivit fram och varit riktigt bra, tycker jag.

  • Kommentar avatar
   Daniel, 2 år sedanSvara

   Status på Lasch?

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 år sedanSvara

    Säg det. Vi får väl se. Eller inte. Räkna inte med honom, dock.

  • Kommentar avatar
   DD, 2 år sedanSvara

   Förstår Rönnbergs tanke med Friberg i PP1, back to basic. Men Hjalle och Mursak är en mycket bättre kombo.

   Friberg gör inget fel med nuvarande regelverk. Men en fråga värd att diskutera. Hörde att man på jumbotronen visade Mylläris tackling på Lasch igår. Osmakligt i sådana fall!

   Malmö känns som att de börjar bli tröttare men det måste ju också omvandlas till fler chanser. Skulle FHC åka ut så håller jag det ändå inte för ett fiasko, ett misslyckande men inte fiasko. Malmö är troligen ett av de mest svårspelade lagen. Hade Frölunda mött t.ex. Skellefteå tror jag vi hade fått se mer offensiv då det blir en annan typ av hockey.

   Någon koll på hur mycket publik det blir imorgon?

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 år sedanSvara

    Blir säkert fullt eller nära på. Måste kolla det där med Mylläris tackling och jumbon. Jag tittade inte. Såg inte.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 år sedanSvara

    Nu vet jag: Nej, Malmö visade INTE Mylläris tackling, man har inte ens tillgång till bilderna från bortamatcher. Däremot zoomade C More in Mylläri på läktarplats, och Malmö – vilket jag tycker är bra – använder C More-bilder rätt mycket för att ge publiken på plats lite av TV-upplevelsen.

    Kommentar avatar
    DD, 2 år sedanSvara

    Då var jag felinformerad. Konstigt att någon som var på plats kan påstå detta. Måste ju vara ett missförstånd då. Möjligen då om Cmore visat något och att det kablades ut på jumbotronen. Bra att veta att det inte är klubben själva i så fall som väljer bilderna.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 år sedanSvara

    Det jag menar, Malmö använder C Mores bilder rätt mycket för att visa på jumbotronen, det tycker jag är bra, bra service till betalande publik, jag har flera gånger skrivit att Frölunda borde göra likadant. När C More visade Mylläri på läktaren gick det alltså ut inne i arenan, något Malmö inte styrde över.

    Kommentar avatar
    DD, 2 år sedanSvara

    Absolut. Är ju en stor anledning till att många kollar hemma. Bättre överblick, analyser o.s.v. Gäller att skapa ett mervärde i arenan. Och då tänker jag inte på sambadans och sådant då :P

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 år sedanSvara

    Haha ... du tror inte heller samba lockar folk att gå på hockey? ;)

  • Kommentar avatar
   Nolte, 2 år sedanSvara

   Tror tyvärr inte att Frölunda håller på att ”mala” ner Malmö som dom vill tro/påstå. Det är fullt naturligt att det ledande laget blir lite passiva. Hade Malmö inte tagit ledningen tidigt så hade inte Frölunda haft samma spelövertag i period 2&3. Måste säga att Malmö gör mer saker rätt och i mina ögon bättre matcher. Tror tyvärr att det kommer avgöra. Dålig diciplin från Frölunda har vi sett hela säsongen mer eller mindre och ett BP som titt som tätt rasar ihop totalt. Lägger man där till ett PP på 6% där man knappt kommer in i zon så ser det väldigt mörkt ut. Malmö har bättre förståelse för hur målen görs. Tung trafik på kassen och puckar mot mål istället för rundeln.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 år sedanSvara

    Ligger väldigt mycket i ditt resonemang. Tyvärr, för Frölundas del.

  • Kommentar avatar
   Rasmus, 2 år sedanSvara

   Känner tyvärr att jag inte har samma "NHL-intresse" för Lias som jag brukar ha bland Frölundaspelare. Kanske för att vi fick ha honom så kort tid, och att det varit så fram- och tillbaka. Synd.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 år sedanSvara

    Förstår. Säkert en del som känner så. Tycker ändå han är värd några rader.

  • Kommentar avatar
   Lövet, 2 år sedanSvara

   Malmö gick definitivt på knäna i tredje senast men trots det så valde VF att åka runt och leta öppet läge istället för att gå stenhårt på mål. Har sett för många matcher där ett slitet lag har studsat tillbaka två dagar senare för att tro att sista perioden igår har ngn betydelse. Nyckeln ligger i det raka snabba spelet, komma snabbt in i zon få ett snabbt avslut har folk som driver på mål. Frågan är om det kommer?

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 år sedanSvara

    Kan bara hålla med, om såväl analys som fråga.

    Kommentar avatar
    Lövet, 2 år sedanSvara

    All we can do is to wait and see...

  • Kommentar avatar
   Erik Johansson, 2 år sedanSvara

   Vi och Frölunda får släppa Peter Andersson. Att vi pratar om honom är ju precis vad han vill.... Nu får RR skruva skallarna rätt så de spelar ut i morgon.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 år sedanSvara

    Tror inte Frölunda är speciellt stört av Peter Andersson. Men han försöker. Och det gör han förstås rätt i. Inom vissa ramar. Möjligen tidigt i matchen i går, att det fanns viss grinighet, men utvisning 1 är ju Widerströms felpass, den faller ju inte alls inom något slags grinighet- kategori.

  • Kommentar avatar
   GöranA , 2 år sedanSvara

   Gör man bara ett mål på bortaplan så brukar man förlora, så även igår.
   Att vi nu sitter och diskuterar vem som skall spela med vem ?
   Kom igen nu, den diskussionen är över för längesedan. Vi spelar kvartsfinal nu!!!!
   Det är slutsspelshockey som gäller nu. Tuffare fysiskt spel, mer disciplinerat spel. Än så länge har vi inte övertygat i detta spel .Redan i grundserien hade vi problem med försvarsspelet, och det fortsätter nu. Lägg nu till att powerplay gått i baklås. Lägg till att vi har väldigt svårt att skapa riktigt farliga målchanser.
   Inte så mycket som talar för att vi överlever kvarten.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 år sedanSvara

    På vilket sätt var försvarsspelet ett problem i går?

    Kommentar avatar
    Pp, 2 år sedanSvara

    Precis. Förvarsspelet var ok igår. Däremot vill jag se att de bryter Malmös uppspel när de vinner puck i sarghörn och spelar upp centralt. Kan man vinna dessa dueller tror jag man har stor chans att ta detta.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 år sedanSvara

    Men där är problemet: Malmö har skrämt skiten ur Frölunda med snabba spelvändningar, Frölunda vågar inte kliva på hårt, sätta tung press, därmed får Malmö enklare att hitta spelvägar ut.

    Kommentar avatar
    Daniel K, 2 år sedanSvara

    Ja att pressa just Malmö riktigt högt upp i banan känns väldigt riskabelt. Dom är ju så duktiga på att lösa den pressen så att det i vissa matcher känns som att dom har en man mer på banan, anfaller 3 mot 2 tex och sen lyckas dom bannemig försvara hemåt med en gubbe mer än Frölunda har framåt när Frölunda tar pucken och vänder.

    Kommentar avatar
    Patrik, 2 år sedanSvara

    Ett problem i egen zon är att vi inte kan hålla rent framför mål i var oh varannat anfall så får Malmö in en spelare bakom våra backar och då är det inte lätt att vara målvakt. Det mest skrämmande är att det verkar som flera av våra backar inte ens märker att det står någon bakom dem. Här krävs ett mycket tuffare spel.

  • Kommentar avatar
   GöranA , 2 år sedanSvara

   Igår och igår ..... Frölunda måste vara det laget i slutspelet som släpper till mest farliga chanser. Tycker det luktar målchans varje gång mif är inne i vår försvarszon. Vi väger väldigt lätt i spelet runt kassarna. Emedan vi spelar runt runt runt efter sargerna.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 år sedanSvara

    Okej.

  • Kommentar avatar
   Eric, 2 år sedanSvara

   Vad hände med slewfooten på Donovan? Är de också helt okej i årets slutspel?

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 år sedanSvara

    Såg inte situationen, som jag fick den förklarad av C More var det möjligen en tripping.

  • Kommentar avatar
   Lars, 2 år sedanSvara

   Vad har hänt med Mursak? Tycker han blivit mer osynlig på båda planhalvorna och har inte alls kvar den där spetsen framåt. Tankar HL?

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 år sedanSvara

    Håller inte alls med. Tycker han jobbar järnet, stark med pucken, men det händer för lite, för alla i Frölunda – för att Malmö stängt till framför kassen.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 år sedanSvara

    Men visst, jag kan hålla med, det är nu Mursak ska stiga fram, med en individuell prestation, lösa en knut, om inte annat så i power play.

    Kommentar avatar
    Svante, 2 år sedanSvara

    Mursak är ju en av de få som byte efter byte kör max, sen att poängskörden avtagit är ju en annan femma

  • Kommentar avatar
   Lars, 2 år sedanSvara

   Uttrycker mig lite slarvigt. Yes, han jobbar hårt, men är inte med i då många heta lägen. Fast som du säger, det gäller ju hela laget. Tycker nog att han borde kunna gå mer i bräschen och trycka hårdare mot mål. Stark och skicklig dom han är.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 år sedanSvara

    Ja, han behöver göra ännu mer, det är nu spetsspelarna behöver kliva fram.

  • Kommentar avatar
   Svante, 2 år sedanSvara

   Gåtan Pardy vore bra om den kan lösas. Tränar han något alls, utanför isen? En spelare som bara försvinner spårlöst som dessutom behövs

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 år sedanSvara

    Tränar inte på is. Är med laget, syns, inte borta på något vis, men inte träningsbar. Gissningsvis hjärnskakning.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 år sedanSvara

    Däremot är jag tveksam till att han behövts.

    Kommentar avatar
    Svante, 2 år sedanSvara

    Rollspelare behövs alltid, speciellt i ett slutspel. Då kanske inte en medelmåtta i Malmö tagit sig friheten att släcka Lasch

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 år sedanSvara

    Mja, jag är tveksam till det. Spur of the moment thing. Tror inte Mylläri tänkte efter.

    Kommentar avatar
    Svante, 2 år sedanSvara

    Garanterat en slump! Leif GW tror inte på slumpen:)

  • Kommentar avatar
   mike, 2 år sedanSvara

   Konstaterade innan kvartsfinalerna att det kommer att bli svårt. Har varit för många återkommande problem under säsongen för att det skulle kännas riktigt bra. Som ojämnheten. Som oförmågan att ta sig in på mål. Hörnsnurr leder sällan någonstans - allra minst i ett slutspel. För få spelare som växer, tänder till, och blir som bäst när det är slutspel - snarare tvärtom. Lasch har ju varit lika synlig i de första matcherna som senast, när han inte ens var med. Samma med Olofsson, för att nämna två. Man står och säger hur bra det känns i truppen, men det syns inte på isen. Man har byggt ett luftslott.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 år sedanSvara

    Luftslott vet jag inte, men kan inte det här laget knäcka gåtan Malmö, kan man inte få igång PP, få till ett tydligare spel in på mål, då är det ett misslyckande. Tveklöst.

    Kommentar avatar
    Svante, 2 år sedanSvara

    Hade vi haft Rahimi och Welch där bak hade det sett annorlunda ut. Vi har inga slutspelsbackar alls. Det är i slutspelet den sortens backar har sin storhetsperiod och alla våra isprinsessor får det svårt

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 år sedanSvara

    Är det Rahimi och Welch som skulle gjort Frölundas mål?

    Kommentar avatar
    Svante, 2 år sedanSvara

    Nej, de är stanna hemma backar som förhindrar alla frilägen vi skänker bort match efter match och som städar bort framför mål och hjälper JG

    Kommentar avatar
    Pp, 2 år sedanSvara

    Är beredd att hålla med lite grann där. Lasch har ju ändå producerat 6 poäng eller vad det nu var på dessa matcher, men visst, han behöver också kliva upp ett snäpp.

    Kommentar avatar
    Pp, 2 år sedanSvara

    Fel av mig. Lasch har "bara" 3 poäng. Han behöver defenitivt kliva upp ett par snäpp.

  • Kommentar avatar
   Bengan, 2 år sedanSvara

   Det är ju bara roligt med coacher som vill flytta fokus, allt är tillåtet. Friberg inte speciellt lyckad o PP, bättre med Hjalmarsson där, och kanske Pontus W i andra PP igen om inte Lasch åtetkommer. Bra att du kollar träningen idag och ser om det blir några ändringar, tror man vill ha mer ut av Mursak.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 år sedanSvara

    Det trir jag också. Det tror jag även Mursak vill.

  • Kommentar avatar
   Mikael, 2 år sedanSvara

   Leman, kan du ta reda på varför Adam P inte spelar?
   Bättre säga att han inte platsar om fallet är så... Menar inte att det fysiska är det viktiga i denna matchserien. Men borde ju ha med sig lite rutin och knep att ligga på några malmögubbar.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 år sedanSvara

    Så är det inte. Han är skadad. Ej spelbar. Tror huvudet.

  • Kommentar avatar
   #18, 2 år sedanSvara

   Delar inte den utbredda pessimismen här inne. Jag tycker att Frölunda har anpassat sitt spel, att man inte hela tiden försöker spela sig in i zon, utan dumpar och jobbar då och då. Dessutom ser deras stora spelare trötta ut. Med en konsekvent domarbedömning imorgon så kommer vi att vinna klart och tydligt.

    Kommentar avatar
    Daniel B, 2 år sedanSvara

    Håller med dig. Tror omställningarna fick Frölunda att tänka till. Nu släpper man inte så många 2 mot 1 eller 3 mot 2. Nu får pp komma igång så tar vi detta.

    Kommentar avatar
    Christoffer, 2 år sedanSvara

    Håller med, Jag måste säga att jag är fortsatt försiktigt positiv till Frölundas chanser att slå Malmö. Under åtminstone hela 2018 så tycker jag det känts som att Frölunda måste slå ur underläge för att få ut all kapacitet (varför dem vänt så otroligt många matcher under 2018). Därför förvånade det mig inte att Frölunda förlorade första matchen mot Malmö när dem var favorittippade. Samtidigt som det inte var förvånande att dem förlorade igår när dem ledde serien. (Jag gissade innan serien började på f-v-v-f-v-v (tyvärr ej dokumenterat :P), än så länge har jag haft rätt, samtidigt så är ju matcherna så jämna att det inte vore förvånande om det blev ett avgörande i match 7 heller). Nu har dem förlorat en match, och jag tror inte att dem förlorar två i rad. Samtidigt skall man ju ha klart för sig att Malmö är ett av de lagen som Frölunda har haft svårast för under grundserie-spelet. Tittar man på de lagen som har tagit flest poäng mot Frölunda så har du: Växjö: 9/12 Färjestad: 9/12 Malmö: 8/12 HV71: 8/12 Malmö är dessutom det enda laget i grundserien som Frölunda inte vunnit mot åtminstone en gång efter 60 min (2 vinster på straffar, 2 förluster ordinarie tid). För Frölunda är nog Malmö det värsta motståndet förutom Färjestad. Därför bör man nog som Frölundait respektera hur svårt det är för Frölunda att spela mot Malmö och hur duktiga dem är på att förstöra Frölundas spel, varför spelet ser stundtals väldigt tråkigt ut, och våra toppspelare inte producerar. (Jag måste bara nämna att jag kan ha fel i statistiken då jag bara kollat som hastigast)

    Kommentar avatar
    Matte, 2 år sedanSvara

    Är inte så negativ om Frölundas möjligheter att slå ut Malmö. Kvittot på detta eller facit är Peter Andersson konsekventa utspel, som innebär att han känner att de klarar nog inte av att slå ut Frölunda utan måste försöka påverka omgivningen att ge Frölunda sämsta möjliga situation. Han lyckas också - tyvärr. Sope det ine under mattan! Innerst inne är han (Peter) och Sylvegård jättoroliga föratt inte avancera vidare. När man ser sånt så är det bara målmedvetet arbeta vidare precis som RR gör.

    Kommentar avatar
    Matte, 2 år sedanSvara

    "Sopa det inte under mattan!" - sorry

  • Kommentar avatar
   Fluff, 2 år sedanSvara

   Tips angående att få bort spam, be din webbare att implementera capatcha.

   Vore också nice om RSS-flödet fungerade lite bättre, nu dyker gamla artiklar upp lite då och då.

   Tack för allt jobb - nytt bidrag från mig på väg!

   • Kommentar avatar
    David, 2 år sedanSvara

    Känns lite som att med Lasch, Mursak och Grundström i PP1 så har Olofsson fått mindre lägen för sitt vassa skott? Effekten av att ha 2 rightare nära varandra? PP har ju inte varit dåligt men man saknar ju Tömmernäs på blålinjen helt klart. Med en mer spelskicklig back på blå känns det som man får mer hot från båda sidor, samtidigt som det inte går att pressa lika hårt från motståndarna? Mursak på blå kanske? :)

     Kommentar avatar
     Pp, 2 år sedanSvara

     Håller med. Saknar nån som vickar och vrider på blå och får iväg skott centralt och inte skrinnar ut mot sargen som de gör just nu.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 2 år sedanSvara

     Inget tvivel om att Frölunda saknar en riktigt skicklig PP-back. Här missade man att adressera ett behov. Samtidigt – det dräller inte av sådana. Malmö har Nils Andersson – det räcker långt.


   Lämna en kommentar