Slutspelstest för Mattsson, får Rubin det också?


► Johan Mattsson förbereds för slutspelshockey. Det är i alla fall min tolkning.
► Brendan Shinnimin, han gör mig bedrövad.
► Mina fem bästa i Frölunda mot Växjö, plus lite mer, får ni här.

Rakapuckar.com bild

Målvaktssitiuationen i Frölunda, duellen mellan Johan Mattsson och Niklas Rubin (lilal bilden) är ni många som följer med intresse. Jag skriver om den nedan. Foto: C MORE (skärmdump) och FRÖLUNDA


MÅLKALASET I SCANDINAVIUM läste ni säkert om här, det var slarvigt, men ändå underhållande när Frölunda förlängningsvann (6–5).

Växjös Sam Hallam lät nöjd med en poäng, såg saker han gillade, och några hittade jag också. Filip Cederqvist och hans kedja. Emil Pettersson. Ilari Melart. Men det är lite rörigt i egen zon.

Frölundas Roger Rönnberg gillade karaktären i sitt lag, gillade säkert också de två poängen som landade på kontot.  

Det blir så här ibland under en lång serie.

Handlar om att kunna jobba även i motgång.

Frölunda fixade det rätt bra, fick hjälp av Växjö i förlängningen (Melarts onödiga satsning på Ryan Lasch) och kommer garanterat vara bättre mot Malmö på lördag.

Men det här är intressant – målvaktsmatchningen.

Trots att Frölunda rest och flängt så valde man att ställa Johan Mattsson för tredje gången på sex dagar. Trots att Niklas Rubin varit mycket bra. 

Rakapuckar.com bild

Så här sa Kristoffer Martin, målvaktstränaren:

– Jag pratade med ”Mattan”, han kände sig fräsch. Jag tycker han gjort det så bra i alla matcher han spelat.

** Annars kunde man tänkt sig att ni använt Niklas Rubin för att slippa slita på Mattsson? Man kan använda bredden i ett lag på det sättet, menar jag.
– Så kan det vara.

** Men ni går mer efter ”den som är het spelar”?
– Vi … vi har ingen regel riktigt. Vi har två bra målvakter, testar olika saker, vecka till vecka. Det finns fördelar att spela de här matcherna (flera i rad) också, det är slutspelsläge. Det finns massa saker man kan titta på. För oss är det inte här och nu utan det är mycket framtiden, vad man klarar av.

** Kan vara nyttigt, menar du, för Mattsson att spela mycket inför ett slutspel i vår?
– Exakt. Om han sagt att han var sliten, då hade jag inte tvekat en sekund, men nu var han pigg och fräsch. Bra morot för honom, bra att testa på det.  

** Niklas Rubin?
– Han har spelat bra, så det är ett … vad säger man …?

Rakapuckar.com bild

** Delikat problem?
– Tack! Så att … det är inga konstigheter så, vi tycker båda våra målvakter spelat skitbra.

Jag frågade Martin om Mattsson är nummer 1, det ordet ville han inte ta i sin mun, men visst känns det lite så här och nu.

Å andra sidan är det framtiden som gäller, så vi får väl se.

Kanske får Rubin ett test med flera matcher i rad också. Han har gjort sig förtjänt av det, tycker jag.  

Dessa rader inte för att jag tyckte Mattsson var dålig, det var alls inte hans fel med fem insläppta, det mesta kunde han inte göra något åt, och jag tar tillbaka det där med att han kanske kunde ha tagit 4–4, så var det inte. Mittåt.

Jag var mer nyfiken på själva målvaktstänket. Kanske ni också?

***

Det räcker inte med några tusenlappar i böter då och då när Brendan Shinnimin fuskar.

SHL måste finna ett bättre sätt att handskas med detta.

Allra bäst vore ju om Växjö Lakers sa: ”Lägg av, annars river vi kontraktet.” 

Det går (tyvärr) att hitta andra SHL-spelare där man ibland kan misstänka förstärkning, men ingen är så utstuderad som Shinnimin.

Det gör mig bedrövad att det liksom bara rullar på.

Svar på förståelig fråga av några Växjösupportrar: nej, jag, tyckte inte Samuel Fagemo filmade. Att man ligger kvar och kollar att allt är okej efter en tackling i ryggen, kollar rörlighet, huvud, den typen av saker – det är snarast sunt. Samma när Ludvig Nilsson fick en smäll av Viktor Ekbom. Klart han låg kvar. I fallet Ryan Lasch: crosschecking upp mot ansiktstrakten, även om den inte träffar stenhårt, den som inte inser att man blir rädd, initialt går i däck ... då har man nog inte riktigt förstått.

Rakapuckar.com bild

***

Morgan Johansson och Patrik Sjöberg släppte, som alla SHL-domare, en del hakningar, gjorde fel – tyckte jag – i situationerna med Daniel Rahimi och Viktor Ekbom (ingen av dem borde ha visats ut), köpte dessutom Brendan Shinnimins överspel.    

Missade en solklar tripping på Lucas Raymond.

Blundade i momentet senare för en klar hakning av en Frölundaspelare (minns ej vem).

De hade ingen bra kväll, de randiga. 

Men ni som vill ha domare avstängda efter svaga insatser – vilka ska döma istället? Och blir domarna bättre till nästa match? Triggas de av en avstängning. Tveksamt. Mycket tveksamt. Domare är inte spelare.

***

Nicklas Lasu gjorde allt rätt utom att få till avsluten. Det blir några fredagsrader här, tror jag.

***

Brandon Gormley lämnade tydligen med några minuter kvar, jag missade det. Man ser så in i helsike mycket sämre live. Tyvärr. Besked kommer säkert under fredagen.

I dag lottas förresten CHL-slutspelet (12.00). Det blir tankar om det också.

Kul om det blev Bern med Jan Mursak i åttondelsfinal.

Rakapuckar.com bild

***

Situationsrummet har flera situationer att titta på, menade Roger Rönnberg efter Växjömatchen.

När jag ”förskrev” den här texten på torsdagskvällen kunde jag inte tänka mig någon annan än möjligen Ilari Melart Ryan Lasch i förlängningen, och så då Brendan Shinnimins filmning.

Ingen av dem står det något om på SHL:s webbsajt i dag.

Inga anmälningar, alltså.

Bortsett från fallet Shinnimin har jag inga som helst problem med det. Melarts tackling var slarvig, men Lasch är en liten person, det är en solklar utvisning, kanske 2+2, men jag tyckte faktiskt inte det var avstängningsvärt.

***

rakapuckar.com är beroende av att läsarna visar förståelse och betalar för sig.

1 kr/dag, alltså 30 kr/månad, är minimiavgiften.

Det är fullt tillåtet att överskrida den …

Betalningsmodeller:

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13 
För er utomlands behövs:
IBAN: 1950000000050010076913 
Bic: ESSESESS

***

Mina fem bästa i Frölunda nedan. Ska jag skämmas för att Joel Lundqvist inte är med? Kanske. Men det är inte så jäkla lätt alltid att få med alla ... Ni får en bild på honom nedan. 

1 – Mats Rosseli Olsen
* Två förnämliga frispelningar, ytterligare en assist efter hårt jobb, flera bra aktioner utöver det. 

2 – Jacob Moverare
* Målskytt – och en gigant i egen zon. 

3 – Rhett Rakhshani
* 1+1, en av de med tajming som påminde om vanlig klass, tog initiativ.

4 – Simon Hjalmarsson
* Jobbade hårt, vann puckar, var aktiv, gjorde två mål.

5 – Ryan Lasch
* Vem var det som satte upp 5–4 och 6–5? Jajamän, en viss amerikan. 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @rakapuckarpunktcom on

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
25 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Nolte, 4 månader sedanSvara

  Kommer du ihåg vad jag skrev om typisk första matchen efter CHL för en vecka sedan? Ja här hade vi den som vanligt, maken till felpass har jag aldrig sett, ett tag hade jag svårt att hålla mig för skratt. Sen att ett växjö med sargat självförtroende spelade lika illa gjorde det till en ruskigt hafsig match. Men det får man ta och vara glad för poängen, starkt att vinna trots allt! Håller i övrigt med dig om att man gjorde konsekvent fel med Rahimi/Ekbom, både Fagge & Växjöspelare MÅSTE förvänta sig att bli tacklade där. Ser inte heller något fel i att Melart inte blir anmäld, dock så hade jag ju velat se något på Shinnimin. Kanske inte för situationen med Rhett, det är en förstärkning utan tvekan, samtidigt fullkomligt onödigt av Rhett att gå in så, men 10-minutaren va väldigt överdriven kan jag tycka. Däremot hade Shinnimin som sagt ett byte där först skridskorna försvann helt och han låg raklång i luften utan att det varit någon klubba i närheten av skridskorna för att i sekvensen senare rycka till med huvudet och ta sig för ansiktet efter att ha fått en lätt smäll på Axel/bröst.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 4 månader sedanSvara

   Han lär sig aldrig, gör aldrig något åt sitt beteende, och det är det som gör mig bedrövad. Därför kanske det är Växjö som borde agera. För övrigt minns jag, tyckte att det syntes att CHL-äventyret kostat på Frölundas spelare. Förståeligt, kan jag känna. Ett bättre, mer harmoniskt lag än Växjö, hade utnyttjat det.

   Kommentar avatar
   Nolte, 4 månader sedanSvara

   Absolut, men hur skall Växjö agera? Jag upplever att klubbarna själva inte tar tag i sånt här. Det känns mer som att tränarna tänker ”han blev inte straffad för det så då va det inget” tänker osökt på Bouchers katastrofala tackling på brynässpelaren, han kom undan den under matchen. Där hade varit klädsamt att Örebro själva lyfte av honom den matchen när man ser reprisen, för inte är det väl möjligt att man själva kan tycka den är okej?! Men istället tänker man nog ”Oj han kom undan den, aja då va det inget, nu kör vi på”. Sen sitter samtliga tränare och pratar om ”tacklingar vi vill få bort” ”förstärkningar/filmningarna tillhör inte sporten” men vem gör något åt det själva?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 4 månader sedanSvara

   Precis så, klubbar pratar gärna när det gäller andra men blundar rätt bra när egna spelare agerar felaktigt. Måhända mänskligt, men allt annat än bra ändå. Jag hade tyckt det vore strongt om Växjö sa till Shinnimin: "Vi älskar dig som spelare, men vi avskyr när fuskar. Lägg av och du blir kvar. Fortsätt om vi bryter kontraktet." Det hade varit värt ett pris på Hockeygalan i så fall.

   Kommentar avatar
   Rallyclay, 4 månader sedanSvara

   Exakt Nolte, så länge inte klubbarna tar tag i detta själva så händer det ingenting. Klart att alla vill vinna till varje pris men kom igen, filma! Stäng av han en match internt och ta det vidare sen, Gjorde inte Wikegård det när Nisse Ekman körde över Henke? / Claes

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 4 månader sedanSvara

   Det var Kenta Johansson. Men exemplet är gott.

   Kommentar avatar
   Kristian Sjöstedt , 4 månader sedanSvara

   Faktum är att Frölunda/RR agerade gällande Oskar Englund som råkade göra några olyckliga knä tacklingar. Lite tråkigt då Oskar är en bra defensiv SHL back. Men fick en etikett!

 • Kommentar avatar
  Johnny, 4 månader sedanSvara

  Jag tycker att spelare & domare skall hållas ansvariga för tvivelaktiga beslut. Man får helt enkelt inte vara hur dålig som helst på sitt jobb. Man kanske inte kan "stänga av domare" på samma sätt som spelare, men man kan utbilda domare. Ta matchen igår, efter en sådan kväll för de randiga borde utbildning stå på menyn. Och kan vi inte komma till ordning med de stora problemen vi har med domare i SHL så måste det till mer utbildning och/eller byta ut domarna och rekrytera domare ifrån andra ligor som kan förlja regelboken. Som det är nu, och nu är det riktigt illa går man ifrån arenan / stänger av tvn och är arg för att domarna gjort en dålig match även om Frölunda har vunnit. Domarna i SHL kommer förstöra intresset för ishockey, det får inte vara så här inkonsekvent i besluten under match. Det får inte heller vara så här inkonsekvent i besluten om avstäningar och hur många matcher en spelare blir avstängd.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 4 månader sedanSvara

   Jag tror du kan vara fullständigt övertygad om att domare utbildas, internt "ställs till svars" för misstag; det ges kontinuerlig feedback, det coachas, det tipsas, för att domarna – likt spelare – ska förbättras. Bara det att det inte sker officiellt, och domarchefen ringer inte och skäller ut domarna, han tror nämligen inte det gör dem bättre. Sedan ... om Sverige har sådana problem med domarstandarden som du skriver, då har andra länder i Europa ÄNNU större problem. Svenska domare står sig nämligen ytterst bra i konkurrensen. Där är ju problemet, det här med att bara vilja stänga av domare hit och dit – vilka ska då döma? Spelarna själva?

   Kommentar avatar
   Svante, 4 månader sedanSvara

   Håller helt med. Detta kommer ta död på SHL som liga, vem vill spela i en liga med blinda domare. Jag påstår att de missarna som kom i slutet av matchen endast kan missas av de med grava synfel, trippingen på Raymond och crosscheckingen på Lasu. De är ju för bövelen puckförare! Fyra personer som kan regler 718 gånger bättre än oss andra missar detta alltså. För mig är det ren katastrof!

   Kommentar avatar
   Svante, 4 månader sedanSvara

   Vilka ligor i europa syftar du på? Jag har sett 5-6 ligor i europa och där har inte domarna stuckit ut

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 4 månader sedanSvara

   Tittar du på JVM, VM m.m. så är det svenska domare som får fina uppdrag, som hålls högt, så tror man att svenska domare är kass, sämst, att man ska ta in domare från andra länder – då är man fel ute. Däremot, om någon hostade upp pengar för att värva sex man från Nordamerika, så ... :)

   Kommentar avatar
   R. , 4 månader sedanSvara

   Nu såg jag inte matchen, men min upplevelse generellt är att domarna är bra i Sverige, sedan uppenbarligen en dålig kväll i går, men om man tittar framåt vad skall man göra för att förbättra, efteråt diskuteras och ges återkoppling, antar att SHL jobbar på ungefär som andra idrotter, en stor fördel i utvärderingen här är ju filmmaterial, inte alltid så, till kärnan, dåligt, men behövs för att göra bättre?

   Kommentar avatar
   McNorrman , 4 månader sedanSvara

   Så du menar på fullt allvar HL att dommarna är fria att sköta sitt jobb på vilken nivå som helst, att man inte kan påpeka att "nu gör du inte ditt jobb" med rädsla för att dom ska gå hem och inte komma på jobbet igen, i vilket annat yrke skulle det fungera tror du??... våga påtala fel och brister, sluta dalta. Kan till och med bli så att nivån HÖJS bara för att man faktiskt har höga krav, rätt kompetens och är konsekventa i sitt jobb. Annars så får man söka andra jobb helt enkelt.

 • Kommentar avatar
  Hans Åsberg , 4 månader sedanSvara

  Kan ju tycka att domarna i alla fall var konsekvent dåliga mot bägge lagen sen gäller det att vinna såna här matcher här ser jag redan nu att jag förmodligen kommer att hamna på avenyn igen i vår

  • Kommentar avatar
   Revisorn, 4 månader sedanSvara

   Tänkte det kunde vara dags för mitt första lilla inlägg i detta härliga forum!
   Har noterat att i flera matcher har Frölunda startat med Patrik C ,Joel och Sundström och även ibland gjort så i första bytet efter en paus.
   Vet Herr Leman något om Rogers syfte med det ?

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 4 månader sedanSvara

    Handlar om att ge 72/28 mer istid, sedan om detta är rätt väg ... jag vet inte riktigt, men de kör så just nu.

  • Kommentar avatar
   Per, 4 månader sedanSvara

   Även RR tyckte Rahimis tackling var ok. Rahimi har båda fötterna i luften, han hoppar alltså in tacklingen. Det får man alltså?
   Hade varit intressant om lagens tränare hade fått ta ut 2-3 situationer i varje match som domarna måste kommentera officiellt.
   Någon som har en aning om varför de släppte trippingen på Raymond? Jag tror att det var för att de redan tagit några för Växjö och att det var Frölundas tur. De släppte ju flera för Växjö för att sen ta en tveksam för oss.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 4 månader sedanSvara

    Jag tror faktiskt de bara missade eller inte vågade i det läget. Svagt. För att kompensera "missade" de en nästan lika tydlig hakning på en Frölundaspelare just efteråt. Det är allt annat än bra.

    Kommentar avatar
    Svante, 4 månader sedanSvara

    RR verkar försöka samla lite pluspoäng, låter nog annorlunda när kameran stängs av :)

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 4 månader sedanSvara

    Nej, jag tror faktiskt inte det. Tränare har (ibland...) förmågan att se saker lite mer balanserat, med båda ögonen, än vad supportrar har. Ingen kritik där, bara ett konstaterande. Förståelse för passionen.

    Kommentar avatar
    Per, 4 månader sedanSvara

    Får man hoppa in tacklingen som Rahimi gjorde?

    Kommentar avatar
    Svante, 4 månader sedanSvara

    Du får tro vad du vill givetvis

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 4 månader sedanSvara

    Du också, Svante. Helt okej. :) Men jag som ändå följer den här cirkusen inifrån, självklart kan jag ha fel, men jag tror faktiskt både Rönnberg och Hallam är så pass balanserade att de kan se saker lite mer nyktert än supportrar. Per: Jag vidhåller att jag tycker Fagemo borde skyddat sig bättre, att det inte är någon ful hopptackling av Rahimi. Tyckte du Ekboms var lika ful, förresten? ;)

    Kommentar avatar
    Per, 4 månader sedanSvara

    Jag tycker tacklingen är svårbedömd då Rahimi har båda fötterna i luften. Men man kanske får ha det? RR tyckte ju oxå det var en ok tackling. Jag vill bara ha koll på regelboken. Trodde att man aldrig fick hoppa in en tackling som Rahimi gjorde men jag tycks ha fel.

    Kommentar avatar
    Per, 4 månader sedanSvara

    Ekbom står kvar med fötterna i isen. Annars var det ingen skillnad. Men det kanske är ok att hoppa in tacklingen som Rahimi gjorde. Hade varit intressant att höra domarna om det är ok att hoppa eller inte.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 4 månader sedanSvara

    Du måste vara tokfärgad av ditt supporterskap, Per, om du tycker Rahimi hoppar. Finns inget mer att diskutera här om du vidhåller detta.

    Kommentar avatar
    Per, 4 månader sedanSvara

    Han har båda fötterna i luften, det är fakta. Men man kanske får ha det. Jag kan regelboken för dåligt. Att jag håller på Frölunda har såklart inget att göra med att Rahimi har båda fötterna i luften eller att Ekbom står kvar med båda fötterna. Märkligt att du inte ser skillnad på fakta och åsikt.

    Kommentar avatar
    Svante, 4 månader sedanSvara

    Är väl bara att kolla bilderna??

    Kommentar avatar
    Per, 4 månader sedanSvara

    Jag vet, men Leman är ju lite speciell.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 4 månader sedanSvara

    Kollar man bilderna ser man att Rahimi inte hoppar. Sedan förstår jag att en supporter ibland ser det han vill se. Men det blir inte riktigt trovärdigt.

    Kommentar avatar
    Per, 4 månader sedanSvara

    Du menar att Rahimi har fötterna i isen? Då ser du fel.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 4 månader sedanSvara

    Vid alla tacklingar blir det så att kroppen rör sig liiite uppåt. Detta vet alla som kan något om hockey. Ingen mer än du och några enögda till tycker Rahimis tackling är ful. Du har självfallet rätt till din åsikt men nu släpper jag detta. Hej för i dag. :)

    Kommentar avatar
    Per, 4 månader sedanSvara

    Din läsförståelse tycks aningen begränsad... Återigen har du tokfel. Det är inte alls så att fötterna lyfts vid varje tackling. Kolla ekboms så ser du, eller Rhetts. Jag efterlyser en diskussion om denna typ av tacklingar men du ska bara vara dryg. Men du är ju sån mot folk som har åsikter du inte gillar.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 4 månader sedanSvara

    Haha ... tack för dagens goa skratt. När du undervisar folk i läsförståelse ... haha, det är som ... jag vet inte ... som om Donald Trump skulle undervisa om vikten av att hålla god ton på Twitter. Ha det gôtt, Per.

  • Kommentar avatar
   Benji , 4 månader sedanSvara

   Tråkigt med filmningar i hockey! Själv har jag slutat titta på fotboll vilket jag tidigare älskade men att se dessa stjärnor dö i varje närkamp gör mig så upprörd att tjusningen helt har försvunnit för fotbollen, snälla låt oss slippa detta i hockeyn.
   Vad kan man göra??? Först av allt så bör vi fans fördöma detta det grövsta ÄVEN om det är en egen spelare klaga till klubbledningen skriv på forum!!! Klart som fan att det blir svårare för sommaren när folk fuskar! Växjö och Shinnimin borde skämmas idag jag tycker Hallan är en grym coach men han behöver varje poäng så det är väl inte först på agendan!!

   • Kommentar avatar
    Benji , 4 månader sedanSvara

    Domaren

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 4 månader sedanSvara

     Jag vidhåller att det hade varit stort om en klubb självmant agerade mot något man inte gillar, t.ex en spelare som upprepade gånger fuskar. Men jag ser det kanske inte hända.

   • Kommentar avatar
    LG, 4 månader sedanSvara

    Det stora problemet är - precis som fler än jag skriver - att intresset sjunker. Den "produkt" vi vill se, levereras inte. Såg 3 NHL-matcher i måndags utan att märka domarna. Gå in i historieböckerna och försök hitta EN match där INTE dessa två randiga muppar kritiseras! Sjöberg är den domare som hela tiden åker omkring och klappar spelare i rumpan, har grupparbetet med båsen och ser sig som en Patriark. Morgan "eye-ballade" #49 i 60 sekunder när denne slog klubban i plexit. Han ville visa att "en grej till så får du ytterligare 10". Sjukt! Rhett får kritik för sin "attack" på moviestar #1. Skulle man visa den attacken i slow motion hade det blivit en stillbild. Han petade knappt på fåntratten. Hur svårt kan det vara att följa NHL-policyn (vilket är samma som regelboken)?????

     Kommentar avatar
     Svante, 4 månader sedanSvara

     Medhåll. NHL är domarna osynliga och har respekt bland spelarna

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 4 månader sedanSvara

     Var får Rhett kritik? Och varför?

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 4 månader sedanSvara

     Respekten kommer ju också av att man sett till att ha en nolltolerans, alla spelare vet att regelboken följs, man åker ut om man hakar/håller i, det finns liksom inget att gnälla över.

     Kommentar avatar
     Svante, 4 månader sedanSvara

     Ja, inte svårare än så

     Kommentar avatar
     David, 4 månader sedanSvara

     Det är ju det som är poängen, i NHL är man konsekventa och då får ju spelarna anpassa sig efter det och man har ju fått en roligare produkt att se på. Hade domarna varit konsekventa på spelförstörande moment såsom hakningar, fasthållningar, crosschecking m.m. och hållit samma nivå i säg 10 omgångar så tror jag problemet hade försvunnit och efter det hade ingen haft problem med den nya nivån. Hur jobbar SHL med matchningen av domare? Där kan ju också vara ett problem, på samma sätt som att spelare behöver fler matcher tillsammans för att få kemi så måste ju samma sak gälla domare. Sen på samma sätt så kan det ju vara så att vissa domare inte funkar tillsammans på samma sätt som alla spelare inte klickar med varandra. Svenska domare är bra, men är inte konsekventa och det ligger dom i fatet ganska ofta tyvärr.

     Kommentar avatar
     McNorrman , 4 månader sedanSvara

     Word

   • Kommentar avatar
    Guppy, 4 månader sedanSvara

    Denna Shinnimin alltså. En sån clown. Tänk om han hade hållit på såhär i NHL. Det är väl en anledning han inte spelar där.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 4 månader sedanSvara

     En av flera. Han är inte tillräckligt bra. Men ... medhåll, hans "antics" hade aldrig accepterats där.

   • Kommentar avatar
    Hansb, 4 månader sedanSvara

    Nu sticker jag ut hakan lite!
    Rhett kommer in som tre och trycker Shitmannen i ryggen. Dåligt beslut med dessa domare på plan. Ekbom satsar rätt hårt vid sarg när segern är nära. Varför?
    Tycker att ledningen borde se till att tala om för spelarna att vara lite mer försiktiga med alla konstiga felbeslut som haglat från de svartvitrandiga. Joo, jag förstår i stridens hetta!
    Men känn av hur bedömningen varit under matchen.

     Kommentar avatar
     Per, 4 månader sedanSvara

     Helt rätt! Spelarna måste spela med hänsyn till domarnas låga kvalitet. Tränarna måste påpeka detta för spelarna. I fotbollen pratar man mycket om att inte försätta sig i en situation där motståndaren kan filma till sig straff eller annan fördel. Dags att hockeyn lyfter blicken och tänker att man inte får försätta sig i en situation där domaren kan ta en felaktig utvisning. Särskilt viktigt i avgörande lägen.

     Kommentar avatar
     Hansb, 4 månader sedanSvara

     Tack Per Inte bara jag som tycker så ;-)

   • Kommentar avatar
    Guppy, 4 månader sedanSvara

    Om man ska hitta en spelare i NHL som har samma stil som Shinnimin så är väl Brad Marchand ganska nära. Men han är sååå mycket bättre hockeyspelare än Shinnimin.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 4 månader sedanSvara

     Ja - milsvid skillnad. Men han får mycket skit också för sitt sätt att vara på.isen.

   • Kommentar avatar
    Mogge, 4 månader sedanSvara

    Jag tycker att kompensstionsutvisningarna ställer till det för domarna. Det känns som dom försöker att rätta till fel dom tidigare har gjort i matchen. Typ. Ja ni fick med er en billig utvisning innan. Så denna klara på Raymond kan vi inte ge er PP för.

    • Kommentar avatar
     Göran, 4 månader sedanSvara

     Om inte Domarna har mera spelkänsla så borde man sluta

      Kommentar avatar
      Per, 4 månader sedanSvara

      Problemet blir ju då att vi inte har några domare kvar... Man borde satsa på att värva unga spelbegåvade spelare som slutar sin karriär. Ge dem betald utbildning under 1-2 år och sedan ska de vara klara för shl eller serien under.

    • Kommentar avatar
     Stinsen, 4 månader sedanSvara

     Jag tycker Högström summerade det bra i en artikel i aftonbladet. Det saknas styrning och tydliga direktiv. Ett bevis på det är hur domarna fungerar internationellt. I VM och CHL har de lite andra direktiv, och anpassar sig utefter dem. Alternativt att SHL har givit direktiv som går tvärtemot vad tränare och media tycker. Domarna hamnar i mitten och vet inte hut de ska göra, med svajig bedömning som följd.

     • Kommentar avatar
      JonasG, 4 månader sedanSvara

      Jag tycker nog att det generaliseras för mycket i den här tråden över domarstandarden i SHL. Vi har en hög nivå på domarna i Sverige och ställer därmed också höga krav som åskådare. Jag har träffat en handfull SHL domare i privata sammanhang och jag har alltid slagits av hur oerhört seriöst de tagit sitt arbete på isen. Utbildningar, fysträning, feedback och egna genomgångar av sina matchvideor.
      Med det sagt så kan det ju gå snett, precis som alla andra människor så har man bättre och sämre dagar. Men att göra gällande att domarnivån håller på att förstöra SHL känns ju något överdrivet.
      RR och spelarna vet ju bättre än att lägga sitt fokus på domarna. Efter en match som den igår fanns det väl betydligt viktigare takeaways för Frölundas tränarstab än hur domarna blåste.....
      Filmningar är en kulturfråga, om tränarna inte sätter kulturen kring det riskerar vi att närma oss fotbollen. Att inte Hallam agerar och visar ledarskap i detta är beklämmande. Jag tycker att det funnits tillfällen när RR bör ha gjort samma sak med Lasch.

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 4 månader sedanSvara

       Önskar att alla skulle läsa och ta till sig av dina kloka rader, Jonas.

       Kommentar avatar
       Per, 4 månader sedanSvara

       Ingen ifrågasätter nog domarnas vilja att göra rätt.

       Kommentar avatar
       Benji , 4 månader sedanSvara

       Mycket bra skrivet! Att lägga all energi på en sämre domarinsatts känns som att inte se lagets insatts först! Mycket slarvigt och ingen lätt match för domarna, men helt klar blev det fel igår men släpp det se matchen på video se spelar och coach misstag och lär av detta gå vidare! Ingen har vunnit någon match i efterhand på att klaga på domaren och ni som lägger all energi på detta kanske borde lägga fokus på egna spelet! Filmningar däremot måste stoppas i tid.

     • Kommentar avatar
      Ovster, 4 månader sedanSvara

      Ja, det hade varit intressant att få reda på vad domaren svarade till Roger då denne ställde en fråga ang den uteblivna utvisningen på Raymond....mer solklar har jag inte sett i år som inte beivrats. Man kan ju konstatera att den uteblivna utvisningen förändrade förmodligen hela matchbilden av slutet på denna match....

      • Kommentar avatar
       Peter Smögen, 4 månader sedanSvara

       Nä dåliga domare bör inte stängas av dom borde sluta. Få in fler gamla elitspelare som domare! Dom har spelförståelse

       • Kommentar avatar
        Bengt Andersson, 4 månader sedanSvara

        Jag led lite som Frölundait med trots allt mycket ödmjuka Rahimi i går när han blev utvisad, att han är stor får ju inte inverka på hans sätt att spela, en annan sak jag inte gillar det är när Lasch som i slutet av matchen blir tufft tacklad vid sarg och krälar runt på isen med utvisning helt befogad.
        Vem släpper inte Rönnberg ut igen vid följande "Power" om inte Lasch, det ger ju inte domarna mer respekt och hjälp precis.

        • Kommentar avatar
         Conta , 4 månader sedanSvara

         Om domarna håller så hög klass och utbildningsnivå hur kan dom då gång på gång gå på Shinnimins filmningar?
         Melart crosschecking på halsen på Lasch anmäldes inte till disciplinnämnden? Vad skickar det för signaler?? Återigen verkar det inte vara förseelen som spelar roll utan vem som begår den och vem som drabbas.
         Domarna igår var sämsta på länge.
         Domarna borde ställas till svars mycket mera. Läge för böter kanske?

          Kommentar avatar
          Floyd, 4 månader sedanSvara

          Ja lasch verkar allmänt ha blivit tillåtet att hacka och slå på...

        • Kommentar avatar
         Sören Persson, 4 månader sedanSvara

         Leman Vs Enögda supportrar 10-0
         Tack Henrik för att du behåller din objektivitet, det är den jag betalar för

          Kommentar avatar
          Floyd, 4 månader sedanSvara

          Bra så Sören ;)

          Kommentar avatar
          H72, 4 månader sedanSvara

          Instämmer. HL är ju mer kritisk till domarna än han brukar vara. Det räcker att skriva så, behöver inte såga domarna totalt för att poängen ska gå fram.

        • Kommentar avatar
         Robert Ström, 4 månader sedanSvara

         Är helt säker på att Rubin kommer stå i slutspelet....han är klassen bättre helt enkelt...släpper inte in så snöpliga mål och lämnar mindre returer och är bättre med klubban bakom mål...JM bara kastar iväg pucken...

         • Kommentar avatar
          Gustav, 4 månader sedanSvara

          Färjestad i CHL-åttondelen...lika bra att slå ut dom direkt!

          • Kommentar avatar
           Robert Ström, 4 månader sedanSvara

           Nej jag säger inte att JM är dålig eller en ny hackkyckling a la JG utan att han inte är som tidigare och Rubin har varit mkt bra...täcker målet bättre och gör det lilla extra som alltid behövs om man är nr 1...

           • Kommentar avatar
            EDWARD 51, 4 månader sedanSvara

            Hur långt innan matchstart meddelas det vilka som ska döma?
            Kanske även börja med att scouta domare? ;)

            • Kommentar avatar
             Peter Paegle , 4 månader sedanSvara

             Tror att dom flesta ansåg att domarna var kassa igår. Blev för många utvisningar som Växjö klarade sig ifrån. Det värsta är att domarna stod bra till. Dom hoppade helt enkelt över utvisningarna pga att Frölunda hade ledningen. Ingen kan säga emot det tyvärr. Sedan tror jag Frölunda får svårt i CHL-slutspelet....många bra lag i år som vill gå långt


             Lämna en kommentar