Hur mycket skit kan Viktor Ekbom drabbas av?


► Undrar vilken hockeygud som Viktor Ekbom har retat upp.
► Nu är det dags för näs-ta grej. Operation på torsdagen.
► Men lille Ted där hemma tar kanske udden av allt elände. Låt oss hoppas.

Rakapuckar.com bild

JOURNALISTIK KOSTAR. Regelbundna läsare behöver betala för sig. Läs mer härSwish: 0736-854501

FÖLJ PÅ FACEBOOKGör det här – då får ni veta när en ny text ligger ute.
FÖLJ PÅ TWITTERGör det här – av samma anledning.
FÖLJ PÅ INSTAGRAMGör det här – för bilder och "stories."
DELA OM NI GILLAR. Bidra gärna till ökad läsning. Dela-knappar finns under varje text.

***

Nu är han skadad igen, Viktor Ekbom. Foto: FRÖLUNDA


FÖR DRYGT ETT år sedan stod jag med Viktor Ekbom nere i Frölundas omklädningsrum efter en förlustmatch mot Rögle.

En skridskoskena hade skurit upp ett jack i armen. Otäckt. Visade sig att det gick bra, men ändå – obehagligt. Minns att jag tänkte att han råkat ut för en del skit, den store backen från Falköping. Finns ju en del hjärnskakningar på kontot.

Rakapuckar.com bild

Det där var bara början.

Eländet har fortsatt den här vintern.

Tycks aldrig ta slut helller.

Kommer ni ihåg försäsongsmatchen mot Malmö i Frölundaborg i höstas? Ekbom gör det. Garanterat. Träffad i ansiktet av pucken – käken bröts.

Han missade de fyra matcherna i SHL.

Strax före jul var det axelproblem, dock vältajmat, uppehåll för hemmalandslagsspel, frånvaro bara en och en halv match.

Rakapuckar.com bild

Borta mot Skellefteå var det nästa grej, ryggen tog stryk av en tackling, Ekbom gick av, missade sex matcher innan han gjorde comeback borta mot Leksand.

Mitt i allt detta, till viss del säkert på grund av det, så har Ekbom dessutom tappat sin ordinarie plats i Frölunda, den senaste tiden har han slagits med Anders Grönlund om rollen som extraback.

På läktaren mot Malmö, speltid mot LHC och Rögle men ytterst mager sådan: 6.30 respektive 4.18.

Hockeylivet lekte inte, men Ekbom kämpade på. Då tyckte någon ilsken hockeygud någonstans att den där skaraborgaren, han ska minsann ha lite mer skit.

Träningen i måndags, Ekbom krockade med lagkompisen Jens Olsson, var helt oförberedd på smällen, det var obehagligt att se honom ligga utslagen på isen (nedan), till sist hjälptes han av, till synes groggy på ostadiga ben.

 

Rakapuckar.com bild

I dag kom Frölunda med besked: näsan är bruten, ska opereras.

Ekbom efter käkskadan.

Det i sig är inte det värsta som kan hända en hockeyspelare, det går att spela med fullt visir, men man frågar ju sig onekligen:

När är det nog? När ska den här killen få ha lite flyt med saker och ting?

Nå, Viktor Ekbom och hans Kajsa blev föräldrar nyligen, till en liten Ted. Givetvis större än alla med- och motgångar på isen. Säkert lättare att glömma hockeytrassel med en guldklimp där hemma.

Rakapuckar.com bild

Men – ändå! Om vi bara tittar på det hockeymässiga, tänk att en och samma gubbe kan råka ut för så mycket. Fascinerande.


Om näsoperationen går bra (gör den säkert), om Ekboms hjärna inte tog allt för mycket skada (vet man aldrig, som bekant) av den kraftiga smällen i måndags, då är han kanske aktuell för spel i slutet av nästa vecka. Men så ska han ta plats i laget också, och konkurrensförmågan ökar verkligen inte vid sidan av isen.

Känns inte som Ekboms säsong, detta. Milt uttryckt.

***

Såg ni att Pontus Widerström nätade i går, efter 112 mållösa matcher? Härligt att se killen från Kungälv smajla så där gott.


***

Viktor Ekbom har kontrakt med Frölunda även nästa säsong,

Rakapuckar.com bild

***

Ytterligare en match med Oskarshamn är inställd, den mot Leksand på lördag. Ni vet varför.

   

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
9 kommentarer
 • Kommentar avatar
  VF1944_Robin, 1 månad sedanSvara

  Fy fan vad tråkigt, en av mina absoluta favoriter i laget. Tyvärr inte hans säsong alls. Han brukar alltid vara så bra så han inte märks, vilket tyvärr inte hänt så mycket denna säsong. Men det finns som Leman förklarar tydliga problem med det ena och det andra.
  Hoppas du får tid nu att läka Ekbom. För vi behöver dig nu mer än någonsin.
  Allt väl till er alla
  Mvh

   Kommentar avatar
   Johnny the rocker, 1 månad sedanSvara

   Ekbom är en av mina favoriter också. Denna säsongen har väl av förklarliga skäl varit sådär men jäklar vilken back han är när han är bra!

   Kommentar avatar
   Theresa, 1 månad sedanSvara

   Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, slöt han med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en trollformell som skulle kunna hjälpa mig att ge en trollformel för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde på trollformler, jag hade inget annat val än att prova det mailade spell caster, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej före tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig före tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande den andra dagen var det runt 16:00. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom. Det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att alla jag känner som har ett förhållandeproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla trollformeln som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-post: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan skicka honom e-post om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat ärende. 1) Love Spells 2) lösning och botemedel mot all sjukdom 3) Växtbaserade botemedel mot någon sjukdom / sjukdom 4) Äktenskapstavlar 5) Graviditetsförtrollning 6) Breakup Spells 7) Döden 8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor 9) vill tillfredsställa din älskare 10) Lotteri Kontakta den här stora mannen om du har några problem för en varaktig lösning via {drogunduspellcaster@gmail.com}

 • Kommentar avatar
  VF1944_Robin, 1 månad sedanSvara

  Glömde ju tacka dig Leman för en fantastisk artikel som vanligt! Du är verkligen ljuset i detta mörka år! Tusen tusen tack för att du lägger ner så mycket av din tid!
  Två tummar upp! :)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Tack själv för så fint beröm! Värmer.

 • Kommentar avatar
  Manne, 1 månad sedanSvara

  Vissa spelare har en tendens att råka ut för skador mer än andra och då kommer allt i klasar så att säga. Hade en kille i ett lag under min karriär som det aldrig såg ut att ta slut med skador för. Det var det ena efter det andra. Hoppas Ekbom snart är redo, han behövs.

  • Kommentar avatar
   Johan, 1 månad sedanSvara

   Boomen har haft sjuk otur den här säsongen.... ????????

   • Kommentar avatar
    Rallyclay, 1 månad sedanSvara

    Tråkigt, en favorit. Han behövs så hoppas att han snart är tillbaka och kan ta en plats. / Claes

    • Kommentar avatar
     Göran A, 1 månad sedanSvara

     Ekbom har otur. Hoppas han snart är tillbaka.

     • Kommentar avatar
      Göran A, 1 månad sedanSvara

      Widerström ja, behövde bara ett byte för att göra det frölunda inte gjorde på hela matchen. Dvs mål.

       Kommentar avatar
       Loaloa , 1 månad sedanSvara

       * 112 matcher och ett byte.

     • Kommentar avatar
      Daniel B, 1 månad sedanSvara

      Ja, denne Ekbom har inte haft nån tur alls. Hoppas det ”bara” är näsan som tagit stryk. Kämpa på Ekbom.

      • Kommentar avatar
       MikaelJ, 1 månad sedanSvara

       112 matcher utan mål, men kan tänka mig ganska få minuter i många av de matcherna.
       Vore intressant om man ”normaliserade” med hur många full-tids-matcher (12-18 min) har spelat? Minuter sen förra målet delat med 15 min. Hur ser det ut då?


       Lämna en kommentar