Snabbt ur skallen – min känsla för SHL 19/20


► Knappt tre veckor kvar till SHL.
► Var är vi?
► Ungefär här. 
► Häng med, jag delar in lagen i fem olika segment och kastar ut X antal ämnen där min nyfikenhet är stor. Se om ni håller med – och tyck till.

Rakapuckar.com bild

I DAG KUNDE Aftonbladet avslöja: Adam Brodecki återvänder till Brynäs.

Det är en sådan lirare man kan sitta och fundera på ett tag.

Lovade gott i Brynäs, blev inte riktigt något, drog till Växjö, lyfte inte (tuff konkurrens guldvintern), bytte till LHC, var helt okej men inte mer, blev utköpt, och nu … tillbaka i Brynäs.

Snart är det inte omgivningens fel.

Dags för Brodecki att blomma? Kanske.
(ja, man blommar, man blommar inte ”ut”, för alla som kan något om växter vet vad som händer då) 

Holtz, Raymond, Ejdsell, Andersson, Robertsson ... alla är de involverade nedan.


Finns massor att lura på när mindre än tre veckor återstår till SHL-premiären, jag kommer återkomma till det, framför allt ska jag ge er lite mer om de olika lagen, men bara snabbt ur skallen:

## Vilka av hemvändarna flippar och vilka floppar? Patrik Berglund, Johan Sundström, Victor Ejdsell, Anton Rödin, Dennis Everberg, Eric Martinsson, Tim Erixon, Emil Pettersson, Patrik Zackrisson, Marcus Högström … jösses, det dräller ju av dem. 
Några kommer få kul rubriker, några inte, några kanske knappt några alls.
Jag blev mycket imponerad av Ejdsell när jag såg Färjestad i helgen. Vad det är värt? Tja, det får vi se. Berglund har inte ens lirat än (skadad/sjuk), kanske den enskilda värvning jag (och många med mig) är mest nyfiken på. 

## Är det nu Leksand klarar att hoppa av pendeltåget och stanna på stationen märkt ”SHL”?

## Oskarshamn, laget som ingen tror på, som tappade stjärnor, som redan sparkat värvade nordamerikaner, som har oprövad sportchef … men som ändå vunnit några träningsmatcher. Kanske kan humlan ändå flyga hela vägen till SHL 20/21? Går ju bra att komma sist i grundserien, över tid förbättra sitt spel så mycket att man vinner en bäst av sju-serie mot en allsvensk utmanare, glöm inte det. 

## Växjö – omstart, lyckosam, revansch?

## Djurgården – ger Sveriges bästa publik mycket att jubla åt igen?

## Dick Axelsson – är det över eller inte? Var hamnar artisten i så fall – och när?

## Jimmie Ericsson – håller kroppen för mer? Hoppas. hoppas.

Rakapuckar.com bild

## Frölunda – pallar laget för de rätt tunga kraven?

## Lucas Raymond och Alexander Holtz – vilken av -02:orna har störst inverkan, frölundaiten eller djurgårdaren?

## Frölunda får använda Jacob Moverare (LA Kings) en vinter till, tanken är den samma med Samuel Fagemo, men hur blir det med Victor Söderström (Brynäs/Arizona), Tobias Björnfot (Djurgården/LA Kings), David Gustafsson (HV71/Winnipeg), Emil Bemström (Djurgården/Columbus), Philip Broberg (Skellefteå/Edmonton)?
Att Luleå tappar Jesper Sellgren (Carolina) tycks de flesta räkna med, i gengäld verkar det som att klubben inte ens behöver släppa Filip Hållander till Pittsburghs camp.

## Blir det bättre med nya regeltolkningen vad gäller ”goalie interference”, alltså om målvakten har en kroppsdel utanför målgården så får han finna sig i att inte vara fridlyst? Jag hoppas verkligen det. Jag tror det också. Jag gillar detta skarpt. 

## Ler Peter Andersson i en TV-intervju med C More?

## Berts äventyr i Linköping, hm … det har börjat småjobbigt för herr Robertsson. Men här och nu delas heller inga poäng ut.

Okej, detta bara snabbt ur skallen, alltså. Tippa SHL i form av placeringar drar jag mig för, det blir mest vilda gissningar, men … okej då, lite så här är min känsla just nu:

Segment 1:
Frölunda, Färjestad, Luleå.
* Bredd, spets, starka trupper, trygga organisatoner. Det här är klubbar som ska tillhöra toppen.

Rakapuckar.com bild

Segment 2:
Djurgården, Växjö
* Starkt som tusan här också, men målvaktssidan i Djurgården, frågetecken för Emil Bemström, och hur bra är Patrik Berglund i dag? Växjö har byggt om, finns alltid viss osäkerhetsfaktor då.  

Segment 3:
Brynäs, HV71, Malmö, Rögle, Skellefteå.
* Spännande lag där det eller de som får ihop det kan utmana i toppen och göra riktigt bra saker medan det eller de som inte får till det till och med kan missa slutspel om det vill sig illa. 

Segment 4:
Leksand, Linköping, Örebro
* Jag fortsätter envist tjata om att jag gillar hur Leksand byggt, ordning och reda, blandning rutinerat och hungrigt. LHC har sina stjärn-nordamerikaner, det kan förstås bli bra, men jag känner stor tveksamhet, och Örebro – som nyss bröt med tilltänkte spetsanfallaren Kerby Rychel (dåligt tränad, hängde inte med?) – är oerhört svårbedömt med många spelartapp och nya lirare.

Segment 5:
Oskarshamn
* Sorry, smålänningar, men … det är väl kul att slåss mot oddsen?

***

rakapuckar.com är beroende av att läsarna visar förståelse och betalar för sig.

1 kr/dag, alltså 30 kr/månad, är minimiavgiften.

Det är fullt tillåtet att överskrida den …

Betalningsmodeller:

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13 

För er utomlands behövs:
IBAN: 1950000000050010076913 
Bic: ESSESESS

Rakapuckar.com bild

***

Okej, det var det, det. Mer senare när SHL är riktigt nära. Detta som ett slags mellantidsstation. 

Förresten, om någon vill missförstå: mim beundran för vad Peter Andersson gjort (och gör) med arbetarlaget Malmö är stor. Smart, många rävar bakom öronen. Men karln har en förmåga att se väldigt bister ut när C More intervjuar. Bara så. Lite skämtsamt skriven kommentar, alltså. 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
22 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Manne, 8 månader sedanSvara

  Eric Martinsson blir säsongens flopp på spelarsidan. Många tror att han kommer dominera, likt säsongerna i Växjö. Jag tror på det motsatta.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 8 månader sedanSvara

   Intressant. Varför?

   Kommentar avatar
   Manne, 8 månader sedanSvara

   Han har sett relativt vilsen ut på försäsongen, där Johansson varit klart bäst bland backarna. Av det jag sett. Förväntningarna är väldigt höga på Martinsson och det är frågan om han klarar av det trycket? Jag tror inte det. Det var inte samma tryck på honom i Växjö, även om det alltid finns ett tryck på alla spelare. Nu vet alla vad han kan och sätter då ribban efter det.

 • Kommentar avatar
  DD, 8 månader sedanSvara

  Tycker din ranking ser bra ut. Skulle nog lista lagen på precis samma sätt faktiskt. Måste säga att Berglund är lite överhypad. Har inte producerat fler än runt 30 pinnar i NHL de 4-5 senaste åren. Ser det inte som självklart, snarare osannolikt, att han ska gå in i SHL och dominera och producera mer än Lasch, Lindström, Josefsson. Mycket oklart hur hans fysiska status är.
  Jag tror Linköping får det väldigt svårt i år. Det blir en prövning för Pajen och övriga att stå emot när ropen om att byta tränare kommer för det gör de alltid när det går tungt. Ser inte hur LHC:s trupp håller till mer än att precis hålla sig kvar i SHL.

  • Kommentar avatar
   Sothöna, 8 månader sedanSvara

   Ditt segment 3 tror jag inte ett hammarslag på. Möjligen att HV och Brynäs hör hemma där om precis allt klaffar, men Frölunda, minst, kommer bli allt för övermäktigt. Rögle har noll tradition att lyckas i slutspel. De kan ju börja med att ta sig längre än kvarten innan de ses som ett lag med utvecklingspotential.
   Leksand kommer säkert ta sig ett gäng poäng 10-15 omgångarna, men sedan lär de slakna betänkligt. Det var väldigt länge sen dalkarlarna var ett lag att räkna med i Elitserien/SHL. Snacka om att fansen lever på gamla minnen.

    Kommentar avatar
    Manne , 8 månader sedanSvara

    Oskarshamn kommer lyckas bättre än Leksand.

    Kommentar avatar
    Sothöna, 8 månader sedanSvara

    Varför?

  • Kommentar avatar
   Stefan Hansson, 8 månader sedanSvara

   Japp, många tankar är det alltid så här inför en säsong! Häftig kommer det att bli i alla fall!
   Skellefteå är jag osäker på. Lindström/Möller är ju som vi vet oerhört skickliga men de blir inte yngre. Armalis borta till jul ( har jag läst) tungt! Men lyckas de med sina värvningar så...
   Som du skriver så delas det inte ut några poäng nu i augusti och början av september men hade jag haft sympatier för LHC hade jag varit orolig.
   Växjö har en hel intressenta spelare, Emil, JFK, Gynge m fl men kan tycka bakom dessa så kan det vara lite tunt. Men hårt jobb av tredje- och fjärdekedjorna och någon/några av dessa som blommar (ej ut :)) då kan Växjö bli ordentligt farliga!
   Ja, det var några av mina tankar. Har fler men det får vi ta en annan gång!
   Tack för intressanta tankar!

   • Kommentar avatar
    Per , 8 månader sedanSvara

    Leman, jag har tidigare påpekat att det är korrekt att skriva ”blomma ut”. Fråga valfri lingvist om du inte tror mig.
    Att du inte gillar begreppet är en helt annan sak.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 8 månader sedanSvara

     Nej. Det är inte korrekt. Däremot kan du hävda att "eftersom så många säger fel så är det VEDERTAGET", men korrekt kan det aldrig bli eftersom den blomma som blommar ut dör. Lite som med att "slå nytt rekord", det kommer språkvetarna säkert också att godkänna eftersom så många säger det.

     Kommentar avatar
     SH, 8 månader sedanSvara

     Leman har blommat ut till en riktig språkpolis ;)

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 8 månader sedanSvara

     Haha ... då hade jag ju vissnat nu och förmultnat. Om det stämt. Haha.

     Kommentar avatar
     Per, 8 månader sedanSvara

     Leman, jag suckar åt din oförmåga. Det lyser igenom att du saknar bildning. Språket utvecklas. Liksom mycket annat. Du låter som en kardinal på 1500-talet som eldade upp forskare som hävdade att jorden är rund och cirkulerar runt solen. Det är korrekt att säga ”blomma ut”. Acceptera det och gå vidare.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 8 månader sedanSvara

     Per, du fortsätter att hamra fast bilden av dig som en människa som tycks bli chockad när någon inte tycker som du och i det läget inte har något annat ta till än förklenande omdömen som "obildad" (vilket ju inte har NÅGOT med denna diskussion att göra) och liknande. Du verkar inte ha läst mitt svar, du verkar inte förstå min referens till "slå rekord", så jag tror vi släpper diskussionen. Om alla som kommenterar här inne skulle börja kalla dig Lars så skulle du alltså heta det, eftersom språket "utvecklas"? Jag ställer inte upp på det. Och nej, det är inte korrekt. Trevlig kväll på dig. :)

     Kommentar avatar
     Per, 8 månader sedanSvara

     Ja jösses. Det är ju inte jag som kommit fram till att uttrycket är ok. Det är lingvister som kommit fram till det. Jag har läst om det. (Dock inte på en tändsticksask.) Precis som att jorden är rund. Det är inte mitt påfund. Saknar man högskolepoäng kan det vara svårt att ta in fakta, det visar du med all tydlighet. Men snälla Leman, prata med en lingvist, hen kan berätta för dig att uttrycket är ok. Du får mig att tänka på åldermän som Pieter Wallenberg och Bosse Hansson som alltid hävdade att man måste kalla en svarting för svarting eftersom hen är svarting. Att språket utvecklas hade gått dessa herrar förbi.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 8 månader sedanSvara

     Jösses, du tar priset. Du lyckas, som vissa politiker, vända på saker så att ... herregud, blir du inte yr i mössan? Att inte längre säga "svarting" eller "negerboll" är en självklarhet för mig, det har med respekt att göra. Man går ifrån en obehaglig liknelse, helt enkelt. Detta går ju på intet vis att jämställa med vår diskussion där fel ska bli rätt om tillräckligt många säger fel. Att säga att en spelare som är som bäst har "blommat ut", trots att man vet vad det betyder (vissna), det kan man givetvis göra om man vill, men antingen visar man sin okunnighet, eller så är man bara lite barnslig och vill hävda sin rätt. Men det är också okej, vi lever vare sig i en kommunistisk eller fascistisk diktatur, tack och lov. Nu släpper jag detta för i kväll. Hej hopp ...

     Kommentar avatar
     Per, 8 månader sedanSvara

     Du är verkligen begränsad, gode Leman. Bara för att du inte gillar begreppet så blir det inte inkorrekt. Det är korrekt att säga att någon blommar ut. Det säger iallafall lingvister. Men de har fel alltså? Och du har rätt? Jag tar mig för pannan. Big time.

     Kommentar avatar
     Språkpolis, 8 månader sedanSvara

     Den ursprungliga betydelsen hos blomma ut är mycket riktigt ’vissna’, ’sluta att blomma’, men numera betyder uttrycket också ’blomma upp’, ’vara i sin fulla utveckling’. Svensk ordbok ger följande exempel på den senare betydelsen: Hennes talang får riktigt blomma ut i slutscenen. Det är en intressant betydelseutvidgning där två betydelser hos samma uttryck är diametralt motsatta. Den nya betydelsen kan ha uppkommit genom sammanblandning av uttrycken blomma upp och slå ut i blom.

     Kommentar avatar
     Per, 8 månader sedanSvara

     Nu är det ju så att Leman anser att det som står i denna bok och det som lingvister länge hävdat är fel. Det Leman säger är rätt. Alla forskare och språkvetare samt svenska akademin har helt fel. Leman har rätt. Ety han inte gillar begreppet. Men det ligger ju i tiden att vara faktaresistent.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 8 månader sedanSvara

     Japp. Det är mycket som språkvårdarna i ett av världens mest kravlösa länder godkänner. Och man får SJÄLVFALLET säga så om man vill. Jag har bara svårt att förstå VARFÖR man vill göra det när man vet att det är fel, när man vet vad "blomma ut" betyder i blomvärlden. Bättre då att använda annan liknelse. Nå, som kloke "Conta" påpekar nedan, den här diskussionen behövs nog inte här inne. Trevlig kväll!

     Kommentar avatar
     Manuel, 8 månader sedanSvara

     I full blom är nog en hyfsat korrekt beskrivning

     Kommentar avatar
     Manuel, 8 månader sedanSvara

     i full blom. Någon?

     Kommentar avatar
     Manne , 8 månader sedanSvara

     Blum spelar i FBK.

     Kommentar avatar
     Lingvist, 8 månader sedanSvara

     Det skulle vara trevligt "Per", med en enda angiven källa eller härledning till att det du hävdar stämmer. Att hävda att något är rätt bara för att man säger det, och sedan befästa detta med "fråga valfri lingvist" är inte ett korrekt förhållningssätt. Enligt SAOL, Svenska akademiens ordlista, betyder "blomma ut" en överblommad växt, som är på väg att vissna. Länka gärna till en enda lingvist, Per, som säger att uttrycket är korrekt enligt din tolkning. Att sedan börja förminska sin meningsmotståndares karaktär eller bildningsnivå, istället för att förhålla sig till ämnet, det är att göra som Donald Trump!

     Kommentar avatar
     Ragge, 8 månader sedanSvara

     Per som har samlat högskolepoäng sedan jesus gick i kortbyxor borde rimligtvis veta vikten av att referera till källor när han kommer med ett påstående. Gissar på att Per är en medelålders vit man med mindervärdeskomplex och att han känner sig som en stark internetkrigare när han hävdar sig på internet med argument som känns hämtade från en trotsig treåring.

     Kommentar avatar
     Per, 8 månader sedanSvara

     Nu blev det lite bättre men du är fortfarande ute och cyklar. Det är självklart fel att hävda att något som är korrekt är fel. Du kan tycka att det är fel men det är inte det du skriver. Säkert svårt för dig att ta in men gör ett försök. Jag förstår att det kan te sig besvärligt för någon som saknar högskolepoäng.

     Kommentar avatar
     EDWARD 51, 8 månader sedanSvara

     Vad trätlysten Du är, Per! Det är inte så ädelt för mig att vara sån.

     Kommentar avatar
     Julius, 8 månader sedanSvara

     PER! Vänligen gör alla sportintresserad en stor tjänst och försvinn! Absolut ingen här är intresserad att du upptar tid med dina tillkortakommanden! Vi är här för att prata Frölunda och hockey generellt. Det finns säkert ett forum för människor som dig så snälla låt oss slippa dina löjliga tillkortakommanden på detta forum!

     Kommentar avatar
     Per, 8 månader sedanSvara

     Vi lever i besynnerliga tider. Trump sa en gång att han förmodligen kan skjuta någon på öppen och gata och komma undan med det. Rätt och fel finns inte längre. Det handlar bara om att skrika högt nog så kommer de nyttiga idioterna att rada upp sig. I det här fallet vill jag citera Hans Rosling (googla), ”jag har rätt och du har fel, det är ingen diskussion”.

   • Kommentar avatar
    Jan Håkansson , 8 månader sedanSvara

    Linköping kommer flippa kraftigt. Djurgården inte lika bra som förra året. Brynäs är en toppkandidat i år.
    Heja Frölunda.

     Kommentar avatar
     Herr Lakers, 8 månader sedanSvara

     Är skeptisk till alla 3 uttalanden här. Vad är en lhc flipp för dig? Djurgården känns bra. Med Bemström i PP och någon mer in utan skador känns det starka tycker jag. Att Brynäs ska bli topplag(1-3) känns som topp så ska det mycket till över alla omgångar tycker jag. Några topplag måste tokgloppa.

   • Kommentar avatar
    Christoffer , 8 månader sedanSvara

    Jag ser Raymond som den bättre av de två, men det skulle inte förvåna mig om Holtz gör mer poäng. Särskilt om Bemström stannar i USA.
    Dels för att jag tror att "sniper" rollen som Holtz har är lättare att spela när man är svagare än motståndare jämfört med pucktaransportör/ playmaker som är Raymonds styrka.
    Dels för skillnaden i lagen. RR gillar ju att ha sina 4a producerande kedjor medans Djurgården har lite mer spets i sin topp 6. Samtidigt som jag tror Raymond spelar i PP2 medans Holtz (om Bemström stannar i USA) säkert spelar i PP1.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 8 månader sedanSvara

     Först och främst ska båda ta plats i sina lag, innan vi snackar PP-uppställningar hit och dit. Möjligen är det ännu svårare för Raymond än för Holtz.

     Kommentar avatar
     Christoffer , 8 månader sedanSvara

     Det är sant. Men spelar dom så skall dom spela i PP då det är få som har dom spetskvaliteerna som LR och AH har.

   • Kommentar avatar
    Edgar, 8 månader sedanSvara

    Är det inte så att de två sista lagen i shl gör upp om vilka som åker ur.

     Kommentar avatar
     Manne, 8 månader sedanSvara

     Nej, inte än. De nya reglerna kring det börjar gälla inför säsongen 20/21 eller om det till och med var inför 21/22.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 8 månader sedanSvara

     Rätt, Manne. Gäller från 20/21.

   • Kommentar avatar
    Zakka , 8 månader sedanSvara

    Linköping kommer sist.

    • Kommentar avatar
     Tore, 8 månader sedanSvara

     Det hör med Leman som någon slags språkpolis gillar jag. Har mer o mer tittat på texter vad gäller särskrivningar mm.
     Fortsätt så Leman.
     Sen din ranking av lagen tycker jag ser ok ut.
     Men som sagt. Inga poäng delas ut i augusti.

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 8 månader sedanSvara

      Precis, det är ett maratonlopp, och man kan möjligen ana och gissa lite utifrån hur det ser ut nu. Men alla som tippar och "slår fast" saker ska man ta med en stor nypa salt.

    • Kommentar avatar
     #18, 8 månader sedanSvara

     Jag tror att Luleå kommer att få det tufft fram i mars i år igen om de inte ändrar träningsupplägg. Den spelstilen, de flitiga långa bortaresorna samt en önskan att slita hårt på toppspelarna gör att man funkar bra i serien, men får svårt att orka med på slutet i ett långt slutspel.

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 8 månader sedanSvara

      Borde det inte vara ännu jobbigare att slita på toppspelarna i en lång grundserie? Spontan fundering, bara. Säger inte att du har fel.

    • Kommentar avatar
     Håkan Schoultz, 8 månader sedanSvara

     Om inte blomma ut känns korrekt. Vad säger vi då om ”late bloomers”

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 8 månader sedanSvara

      Korrekt. Sena "blommare." Att blomma är ju något positivt, då är blomman som vackrast. När den blommat ut, då är det god natt. :)

      Kommentar avatar
      Per, 8 månader sedanSvara

      Fel Leman. Det är korrekt att skriva blomma ut.

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 8 månader sedanSvara

      Du inser verkligen inte själv vad uttrycket betyder?

      Kommentar avatar
      Per, 8 månader sedanSvara

      Jösses Leman, du kan inte ens googla begreppet? Eller snacka med en lingvist? Du är en sann Trumpist, en grann faktaresistent skribent.

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 8 månader sedanSvara

      Du vill inte förstå. Vi släpper det. Finns gränser för vad min hjärna orkar.

    • Kommentar avatar
     #18, 8 månader sedanSvara

     Jag uttryckte mig otydligt, sliter man hårt på toppspelarna för att vinna jämna matcher i serien är ju risken att att dessa går in i slutspelet med mindre reserver att ta utav. Kort sagt rycker jag Bulan, ja hela Luleå lägger för stor vikt på tabellplacering. Och därmed blir haussade inför vareviga slutspel.

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 8 månader sedanSvara

      Aha. Okej. Då är jag med. Borde jag kanske fattat. :( Intressant tanke.

    • Kommentar avatar
     70+, 8 månader sedanSvara

     Bäste Per Vetare - blomma ut! Min uppmaning är inte snäll - men du blir nog jätteglad...

     • Kommentar avatar
      Tobbe, 8 månader sedanSvara

      Jag hoppas verkligen, att både Jimmie och Dick orkar, kan och får spela en säsong till. Det behövs profiler i SHL, och dessa två är riktiga profiler.

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 8 månader sedanSvara

       Håller verkligen med. :)

       Kommentar avatar
       Herr Lakers, 8 månader sedanSvara

       För jimmies del handlar det väl om ork/skill men för dicken tror jag lönen är det största problemet.

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 8 månader sedanSvara

       I Jimmies fall är det nog väldigt mycket: håller kroppen?

       Kommentar avatar
       Christoffer , 8 månader sedanSvara

       För dicken är det väl främst om DIF har plats, då jag tror han vill stanna i Sthlm.

     • Kommentar avatar
      Herr Lakers, 8 månader sedanSvara

      Oskarshamn har ju vunnit mot Växjö och djurgården. Tror att de kan inleda överraskande bra men säsongen är lååååång...

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 8 månader sedanSvara

       Precis. Den är ju det. :)

       Kommentar avatar
       Ovster, 8 månader sedanSvara

       Undrar om Oskarshamn "sparar" lite pengar genom att göra sig av med de 2 transatlanterna eller om de tvingas betala lön förtlöpande tills de hittar nytt kontrakt nån annanstans? Dyra poster förmodligen men... Hade väl ivarit bättre nvesterade pengar annars på bäde Dicken (Almtuna vad jag vet) & Bergström (som tränar med Karlskrona), där man ju någorlunda vet vad man får. Dessa båda står ju fortfarande utan något kontrakt. Kanske kunde vara win win för alla parter...? Hade gärna sett båda herrarna i Frölunda, men som vi ju alla vet, var skall dom in isåfall? Finns ju ingen plats i Frölunda för dem!

     • Kommentar avatar
      Conta, 8 månader sedanSvara

      Nr1 tråkigt att det tjafsa så mycket här om korrekt språk. Jag kan skriva korrekt svenska men många gånger är jag för ivrig att trycka på sändknappen med många ofullständiga meningar, ska försöka bättra mig.
      Nu till din rankning Leman, suverän prestation. Men byter plats på Växjö och HV71. Tror Växjö får ett mellanår.
      Kan ryka i en kvartsfinal. Tror Patrik Berglund blir årets flopp/säsongens flopp. Mest hypade spelaren,, men dras med skada ännu?
      Bert Robertsson kommer inte lyckas i lhc. Linköpings trupp imponerar inte.
      Leksand är nog inte så dåliga som många tror. Roger Melin är en gammal räv, och har alltid lyckats bra med att få spelare bli en grupp. Räknar inte brynäs senast för Melin.
      Oskarshamn lär hamna tvärsist.
      Längtar mycket efter SHL starten nu.

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 8 månader sedanSvara

       Du har rätt, Conta. Jag borde ha undvikit att svara Per, det är lönlöst. Sådan diskussion kan föras på andra platser. Ska tänka på det framöver. Kul att du gillade hockeytankarna, kul att du är här och ger oss dina funderingar. :)

       Kommentar avatar
       EDWARD 51, 8 månader sedanSvara

       Ja Du Conta, någon grälsjuk person upplever jag Dig långt ifrån att vara, snarare det motsatta(förutom lite "retstickeri" emellanåt, Haha...). Och vill härmed nu passa på och skriva om någonting helt annat och det handlar om Johan Mattssons presentation av sina nya båda två målvaktsmasker(hemma o borta) för säsongen 19/20 på YouTube("Henke" pryder masken-här är Mattssons design), där även ingen mindre än den härlige TV-figuren "Albert"(Sten-Åke Cederhök) är med på ett hörn-vänstersida nedtill på hemma masken. Porträtterad precis likadant så som han såg ut i den mycket trevliga serien "Albert och Herbert"(där göteborgskan flödade för fullt, 1974-79/1982) och då med sin säregna goa huvudbonad och i en alltför liten smal luggsliten kofta. Faktiskt, ett charmant och kul valt Göteborgsmotiv, tycker jag. Kanske lite synd att inte "Herbert" också kom med? ;) P.S. Även Niklas Rubin har visning av sina masker På YouTube.

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 8 månader sedanSvara

       Underbart vilken koll du har, Edward. :)

       Kommentar avatar
       Conta, 8 månader sedanSvara

       Tack Edward51, jo jag såg videon när Mattsson visade sina masker. Blev rörd när herr Cederhök prydde masken. Fin hyllning till Göteborg. Hebbe lille fick nog inte plats.

       Kommentar avatar
       EDWARD 51, 8 månader sedanSvara

       Tack, HL! :) Gillar inte när Du blir angripen för att vara begränsad och sakna bildning. Det är ju rena nonsens för "jädringen"! Tycker "Lingvist" och "Ragge" har kommit Dig väl till försvar.

       Kommentar avatar
       EDWARD 51, 8 månader sedanSvara

       Tack Du med, Conta! Kan se framför mig så klart, när Albert(på ett litet släpande vis) ska tilltala sin son med t.ex. en mening av slaget: 'Men, Ebbe-Lille, så kan la väl du inte göra mot din gamle far?' ;)

       Kommentar avatar
       Conta, 8 månader sedanSvara

       Japp Edward51, Hebbe lille, vi kan la gå till café Japan?

       Kommentar avatar
       EDWARD 51, 8 månader sedanSvara

       Ja Du, det gamla goda sjömansschappet. ;)

     • Kommentar avatar
      Herr Lakers, 8 månader sedanSvara

      Saknar ändå Mats Lusth i årets line-up. Han är jävligt skön och känns som en skön kontrast mot alla andra tränare som ska vara så korrekta hela tiden. Mer avslappnad på något vis.

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 8 månader sedanSvara

       Ja, Lusth hade varit skön att se.

     • Kommentar avatar
      Ovster, 8 månader sedanSvara

      Då vill jag oxå vädra mina tankar här, vågar mig t.o.m på en
      slutplacering efter grundserien. Tror att Frölunda äntligen vinner serien vilket ju var några år sedan...
      1. Frölunda (bästa laget, helt enkelt)
      2. Växjö (förvånansvärt lågt rankade enligt många, inte av mig)
      3. Färjestad (i princip status quo jämfört med förra säsongen)
      4. Brynäs (betydligt bättre än på flertalet säsonger)
      5. HV71 (status quo)
      6. Luleå (njaa, känns inte lika starka)
      7. Djurgården (se Luleå)
      8. Rögle (jäkligt mycket bättre än tidigare)
      9. Leksand (kommer skrälla positivt, tror jag)
      10. Malmö (tappat pga ekonomin, sämre än de senaste säsongerna)
      11. Skellefteå (årets flopp tillsammans med Linköping (- på tränaren)
      12. Örebro (ungefär som förväntat)
      13. Oskarshamn (bättre än vad gemene man tror, ändå i botten)
      14. Linköping (riktigt illa, sämsta laget på länge, superflopp)
      Så tror jag.

       Kommentar avatar
       Herr Lakers, 8 månader sedanSvara

       två alltså?! Det tar jag alla dagar i veckan. :D

     • Kommentar avatar
      Richard, 8 månader sedanSvara

      LHC, Oskarshamn, Leksand, Skellefteå kommer vara de lag som harvar i botten.
      Rögle, Örebro mellanmjölk.
      Växjö, HV, Djurgården just under de bästa
      Färjestad, Frölunda, Brynäs, Luleå slåss om seriesegern.
      Första tränarbytet: Skellefteå eller LHC

       Kommentar avatar
       Ovster, 8 månader sedanSvara

       Likt det jag skrev, tror oxå på samma tränarbyte.

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 8 månader sedanSvara

       Intressanta tankar och tips. Tack för att ni delar med er. :)

     • Kommentar avatar
      Gustav, 8 månader sedanSvara

      Jag tycker förväntningarna på Patrik Berglund liknar de som fanns på ”Pebben” när han flyttade hem sommaren 2009. Tidigare OS-spelare, 700-800 matcher i NHL i en förhållandevis defensiv roll. Pebben fick betyg 5 i samtliga tidningar inför säsongen och där han skrevs upp som en spelare som skulle vara med och slåss om att vinna poängligan. Visst, Pebben var inte dålig och samtidigt några år äldre än vad Berglund är nu, men på det sättet han skrevs upp...med det sagt ska det givetvis bli spännande att se Berglund.

       Kommentar avatar
       Conta, 8 månader sedanSvara

       Ja Berglund kommer få svårt att leva till alla mycket höga förväntningarna på honom. Flopp varning. Pebben var en av de bästa spelarna i NHL på spel i boxplay. Vid återkomsten till Frölunda ville han ha mera offensiv roll så blev ju lite annorlunda då.

     • Kommentar avatar
      Mogge, 8 månader sedanSvara

      Denna sidan är grym. Tyvärr har denna artikeln blivit ett klotterplank. Hoppas det är tillfälligt. Jag vill läsa om Frölunda och tankar kring laget.

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 8 månader sedanSvara

       Som jag svarade Conta: ber om ursäkt för det, ska hädaneftet inte hålla liv i lönlösa diskussioner utanför hockeyn/hockeyrelaterade ämnen.


     Lämna en kommentar