Om SHL:s goda förrätt, om en tung smäll för Malmö


► Kluven må min hjärna vara, men med hjärtat säger jag:
► Jag älskar SHL:s förrätt. Jag längtar till i kväll.
► Medan Frölundakeepern Johan Mattsson fortsätter sin rehab genom att testa på is har Malmö drabbats av tungt avbräck: inget spel för Nichlas Hardt.
► Oroande rapporter också om Andreas Engqvist i Djurgården. 

 

Rakapuckar.com bild

JAG FICK IHOP mina åttondelstankar och byggde en krönika av dem, publicerad på hockeynews.se – länken har ni här.

Luleå–Brynäs
HV71–Linköping

Jag skulle inte drömma om att missa den här hockeykvällen, frågan är bara om jag ska börja TV-kvällen i Norrland eller i Småland.

I krönikan skriver jag:

Ni vet hur det är när man någon gång får för sig att gå på fin restaurang.
Man slår på stort.
Unnar sig en förrätt.
… och ofta är den godare än huvudrätten.
Varför? Kanske för att den kommer med en sådan förväntan.
Laxtartar, halloumi, parmaskinka … mm, man sitter där och njuter, och man gör det inte bara för att det smakar så gott utan för att man vet att det kommer mer.

Och fortsätter:

Tio av 14 lag till slutspel känns som att grundserien är för lite värd.
Lik förbaskat:
Min mage älskar slutspelshockeyns förrätter, kunde SHL bara göra den enkla förändringen att lag 1 och 2 fick fördel av fem, snarare än fyra, hemmamatcher så köper jag att åttondelsfinalerna är här för att stanna.

Rakapuckar.com bild

Jag tror på Luleå mot Brynäs, jag tror på HV71 mot Linköping, men jag höjer ett varningens finger för LHC , för att ... tja, läs krönikan så ser ni..

I kväll njuter jag av hockey på C More. I morgon är det Frölundaborg och Frölundaträning.

***

Johan Mattsson påbörjade sin rehab i slutet av förra veckan, de första rapporterna berättade att hans knä klarat sig förvånansvärt bra, ocb den här veckan ska han fortsätta rehaben på is; jag såg att gp.se skrivit om hans första ispass här.

Så här långt allt enligt plan, nu får vi se under de närmaste dagarna hur Mattsson känner sig när han intensfierar träningen och verkligen testar knäet. Det blir något annat, det. Men han har en vecka på sig, Frölundamålvakten. 

Det här var dock en riktigt tung smäll för motståndaren Malmö: inget spel för Nichlas Hardt i kvartsfinalserien mot Frölunda, rapporterar Sydsvenskans Kent Leijon Jönsson.

Hardt är extra mycket dansk dynamit när det vankas slutspelshockey, inte tu tal om att det här är ett avbräck för Malmö.

Trist. Man vill alltid se de bästa spelarna på isen.    

Rakapuckar.com bild

Men för att det ska bli mer is för Hardt i SHL-sammanhang den här säsongen krävs att Malmö tar sig till semifinal.

Tränaren Peter Andersson säger till sydsvenskan.se:

– Hardt är i alla fall borta i kvartsfinalspelet.

Bra för Frölunda. Samtidigt öppnar det en möjlighet för andra i Malmö att kliva fram. Laget från Skåne blir försvagat, men samtidigt – man ska inte överdriva betydelsen.

Frölunda har inte sett helt vilset ut utan Joel Lundqvist och Ryan Lasch, till exempel.

Det är en lagsport, detta.

Men visst, vissa gubbar vill man verkligen ha på isen.

***

I Djurgården finns åter viss oro för Andreas Engqvist som nyligen kom tillbaka efter sin långa frånvaro på grund av hjärnskakning,

Hoppas, hoppas, hoppas det bara är nacken som krånglar och att man inte ska behöva frukta för att Engqvists karriär ska vara över.

Text här för den som vill läsa mer.

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
8 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Dahlgren, 9 månader sedanSvara

  Ja tycker det är kass med 8-delsfinal. 10 av 14 lag , alla ska med - så typiskt svenskt. Lag kan spela långt under .500-hockey och ändå gå till slutspel e kass. 1-8, 2-7 etc och dra igång med en gång !

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 9 månader sedanSvara

   Jag förstår den synpunkten mer än väl, tycker också att tio slutspelslag är för många – precis som jag skrev. ÄNDÅ sitter jag där och längtar till i kväll, det var det jag ville vara ärlig och berätta om.

   Kommentar avatar
   Dahlgren, 9 månader sedanSvara

   yes, cool, jag fattar din synpunkt oxå , hockey är hockey och hockey är kul , speciellt när det är utslagsmatcher. det blir bara så konstigt när lag som är kvar får vila en vecka , skevt. men du håller ju med så gott så.

   Kommentar avatar
   Philip Lindberg, 9 månader sedanSvara

   16 lag..2 konferenser (nord, syd), 4 lag till slutspel från varje...

 • Kommentar avatar
  Fredrik Lisberger, 9 månader sedanSvara

  Kval till slutspel borde det heta. Åttondelsfinal består av 16 lag varken mer eller mindre.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 9 månader sedanSvara

   Mja, riktigt så enkelt är det inte, finns ju fler sporter som har liknande upplägg. Men det blir ju mest semantik, det är vad det är ändå: kvartsfinalkval. :) Och jag tycker matcherna är kul – med hjärtat.

 • Kommentar avatar
  Ingemar, 9 månader sedanSvara

  Givetvis kul att det är hockey på TV:en ikväll ,men för mig lockar AS-kvalserien mer, än ett påhittat play-in.Har väldigt svårt att acceptera att 10 av 14 lag fortfarande ,efter en lång grundserie(52 matcher),har chansen att vinna bucklan..Lag 9/10 BORDE ha försatt sina chanser till detta .8 lag max.skulle få fortsätta ,helst bara 50% av dom ,men det blir ju isåfall ojämnt antal,kanske inte så lyckat .10 st.av 14 ,nej det köper jag inte bara(varken hjärta eller hjärna ).Hellre 6 ,där 1:än och 2:än går direkt till semi ,3-6 får lira om de två andra semifinalerna.14:e åker ur ,13-11 kvalspel ,7-10 ,färdigspelat. Det SKALL vara svårt att ta sig till slutspel .

  • Kommentar avatar
   Kalle Kula, 9 månader sedanSvara

   Håller helt med om att lag ett och två borde få fem hemmamatcher. Sedan så önskar jag också att man gick tillbaka till åtta lag till slutspel och skulle inte ha något emot att man återgick till en tolvlagsserie igen. Tycker att lag 13 och 14 de senaste åren varit alltför långt efter lag 10 i tabellen och mer eller mindre bara bidragit med "träningsmatcher" för övriga lag. Men det är väl tyvärr politiskt omöjligt att minska antalet lag till 12.

   • Kommentar avatar
    Johan L , 9 månader sedanSvara

    NEJ TACK till playin. Spelar roll om 2 eller 4 lag spelat färdigt. Klart det är kittlande möten i playin, men nääää. 1-8 är min melodi.

    • Kommentar avatar
     Daniel K, 9 månader sedanSvara

     Jag föredrar nog också att lag 1-8 går direkt till slutspel. Jag kommer dock kolla ikväll för det blir säkert heta bataljer. Den hockeyallsvenska finalen kan nog bjuda på en kanonmatch imorgon. Do or die för leksand mot ett timrå som ser ruggigt bra ut, KHK kommer nog få det rejält jobbigt i sin kvalserie.....

      Kommentar avatar
      Manne , 9 månader sedanSvara

      Imorgon är det slut för Lyxfällans IF i den serien, Timrå vinner. Mot KHK får Timrå det tufft däremot, även om de har imponerat under hela säsongen.

    • Kommentar avatar
     Manne , 9 månader sedanSvara

     Klart tråkigt att Hardt inte kan vara med i kvartsfinalserien, men positivt för oss.
     För övrigt. Säga vad man vill om HV, men de är ruskigt bra på tifon, deras fans! Liknande i Scandinavium på måndag? Svårare i en större arena, jag vet.

      Kommentar avatar
      Epoe, 9 månader sedanSvara

      Sponsrat tifo!

      Kommentar avatar
      Manne , 9 månader sedanSvara

      Spelar ingen roll, bra ändå!

    • Kommentar avatar
     Nike, 9 månader sedanSvara

     En annan fråga Leman, hur kan play in matcherna ingå i slutspelets poängliga? Tycker de är extremt fel då dom inte ingår i slutspelet.

      Kommentar avatar
      Epoe, 9 månader sedanSvara

      Problemet är väl att SHL anser att de visst ingår.


    Lämna en kommentar