Livet som sjundeback – ta den speltid man får


► Starkast i gymmet – men Kristoffer Gunnarsson, 21, vill göra mer på isen.
► – Jag vill ju absolut ta en topp 6-plats, jobba mig uppåt.
► Snack med boråsaren här, och så senaste nytt från Frölundalägret där Roger Rönnberg både var nöjd och missnöjd.

Rakapuckar.com bild

Redo för spel igen. Och han vill gärna spela mer, Kristoffer Gunnarsson. Men man förtjänar sin istid, som han säger. 


MÅNDAGEN BLEV EN rehabdag för backen Kristoffer Gunnarsson som utgick under Frölundas lördagsmatch mot Djurgården.

Lättare smäll. I full träning nu. Spelklar till Brynäs borta på torsdag.

Jag märkte knappt att Gunnarsson föll bort i lördags. Så kan det lite osynliga livet som sjundeback vara.  Inte alltid mycket spel, inte alltid mycket istid. Svårt för en 21-åring som vill utvecklas.

** Hur hanterar du den utmaningen?
– Det är väl just det att göra det jag ska vara bra på till fullo. Bidra med det fysiska spel som behövs i den här tuffa ligan. Det har känts hyfsat på försäsongen och i CHL, fortsätta på den vägen, ligga i. Jag kommer förtjäna min istid. Så är det alltid.

Rakapuckar.com bild

Tufft ändå. Ta vara de minuter som ges. Gilla läget. Göra det bästa av det. Ändå går det ju inte att vara nöjd. Måste finnas en strävan efter mer.

** Eller?
– Jag vill absolut ta en topp 6-plats, jobba mig uppåt, så klart. Men det gäller att ta den speltid man får, omvandla det till det bästa, ta det därifrån.

Mycket spel i power play, eller om Frölunda jagar mål – då kommer Gunnarsson att spela mindre.

Mycket spel i box play, eller om Frölunda försvarar en ledning – då kommer Gunnarsson att spela mer.

Plus att han har nye Anders Grönlund, 29, att konkurrera med, Panternbacken som sett riktigt bra ut på försäsongen.

Viktigt då att utveckla sitt spel. Gunnarsson – som redan är ett fysmonster – tränar extra på teknik och spel när en del andra lyfter vikter under eftermiddagarnas individuella del av träningspassen.

Puckkontroll på isen. Bollkontrollsövningar under sommarren.

– Även om jag inte har pucken så ofta så vill jag vara en back som kan hålla i pucken också, slå ett bra förstapass, säger Gunnarsson.

Rakapuckar.com bild

Fysmonster? Mm, han har satt rekord i bänkpress, benböj och frivändning Kristoffer Gunnarsson, men poängterar att det är många av lagkamraterna som är nära.

Grunden läggs i gymmet. Men det är på isen det avgörs. Det är där han vill göra mer, Frölundas nummer 6.

***

Jesper Emanuelsson kör rehab för den skada han ådrog sig i slutet av förra veckan, i övrigt alla friska och hela i Frölunda.

Två målvakter, åtta backar, och 14 forwards medräknat Linus Nässén – SHL-debut senast – och Samuel Fagemo.

Någon av de två åker med till Gävle. Förväntat matchbild avgör vem. Nässén mer allround, kan spela box play. Fagemo mer offensiv, kan spela power play.

***

Tränaren Roger Rönnberg gillade box play-spelarnas uppträdande på tisdagsträningen, mindre nöjd med hur – framför allt – PP1-uppställningen skötte sig.

– Nu har ni inte ett enda skott på mål. Jag vet inte vad ni letar efter. Du eller Chay (Genoway) måste få pucken på mål, sa Rönnberg till Patrik Carlsson.

Rakapuckar.com bild

Lite tidigare var han desto mer nöjd i ett allmänt perspektiv:

– Vi blir tryggare och tryggare i åkvägarna, tryggare och tryggare med pucken.

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
11 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Erik, 1 år sedanSvara

  Vad är hans rekord?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Ledsen, så jäkla ointresserad av sådant där, kollade aldrig.

 • Kommentar avatar
  Conta, 1 år sedanSvara

  Även jag är missnöjd med powerplay.
  För lättläst,Lasch letar pass till Joel framför mål.Tänk om

   Kommentar avatar
   Daniel B, 1 år sedanSvara

   Ja, lite variation hade inte varit fel. Lasch får passning från ena sidan och sen letar han efter Joel eller backen som kommer med fart. T o m jag vet vad som ska hända så då är det nog inte svårt för motståndarna att veta vad som ska hö da.

   Kommentar avatar
   Manne , 1 år sedanSvara

   PP är så lamt och så sönderläst det bara kan bli. Måste hitta på något nytt där. Sedan skadar inte om man någon gång kan spela efter situationen som uppstår och inte till varje pris spela PP som man tränat.

 • Kommentar avatar
  robert ström, 1 år sedanSvara

  Att det ska vara så svårt att veta vad man kan göra för olika alternativ i PP....bara en sådan sak som att leta styrningar finns inte i spelarna men hos många andra lag...Joel skall inte spela i PP längre då han är för trög och långsam och lättläst...det måste finnas någon annan med mer rörelse och fantasi...killar som Max och Tim som har otrolig fart BORDE FÅ TESTA MER...även Oliwer har farten...Varför jo vårat passning och rörelseschema är för LÅNGSAMT...

  • Kommentar avatar
   Bengt Andersson, 1 år sedanSvara

   Jag har lösningen i offensiv Zon !
   Mer rörelse på backsidan för att ge FW alternativ att spela tillbaka till Back och därifrån oannonserade snabba direktskott, ibland även för styrning, också naturligtvis mer kreativa FW som använder backarna, och backar som då naturligtvis vill ha pucken vid offensiva blå för sabba avslut ,för lättläst i dagens hockey, FW som många gånger själv går in på avslut mot samlat försvar som var fallet för VF föregående säsong.

   • Kommentar avatar
    Per, 1 år sedanSvara

    Off topic men idag skrev GT om MRO:s mål på Ullevi. Och det straff han fick och hur dåligt han mådde. Ibland känns det som om vi människor helt tappar proportioner i tillvaron. Han skadade ingen. Allt gjort med glimten i ögat. Inte så lyckat kanske men en litet pojkstreck varken värt att uppmärksamma eller bestraffa.

    • Kommentar avatar
     ABRIS, 1 år sedanSvara

     Det största problemet, eller åt minstonde sannolikheten till det största problemet, är match coaching, om en spelare gör fel är det en spelare som gör fel, gör match coachen fel gör ALLA spelare fel, man har förlorat två gånger i kvartsfinalen på rent tekniskt KO, det viktigaste i år är inte att bara utveckla spelare, för det spelar ingen roll hur bra spelare man har om match coachen överskattar sin egen förmåga, här behövs mycket ödmjukhet.. :)

     • Kommentar avatar
      Richard, 1 år sedanSvara

      Rent seriös så ser jag inte Joel som en scorer i mitten. Han är dock den ende som kan hota framför mål, men då måste vi ta direktskott från backarna. Eftersom vi bygger allt på Lasch blir det lättläst. När vi vann guld senast hade vi fler alternativ. Men det kan komma

      • Kommentar avatar
       Hannah, 1 år sedanSvara

       Om man "förtjänar sin istid" skulle JG inte spela en sekund till.

        Kommentar avatar
        Manne , 1 år sedanSvara

        Vi vet att du älskar JG :)

        Kommentar avatar
        Lucas, 1 år sedanSvara

        Sådant skriver man inte. Han har faktiskt även spelat väldigt bra denna försäsongen och säsonhen.

        Kommentar avatar
        Hannah, 1 år sedanSvara

        Vilken planet lever du på ? JG är totalt värdelös.

      • Kommentar avatar
       Matte, 1 år sedanSvara

       Gillar Gunnarsson så det var kul att Du skrev lite om honom HL. Rätt använd är han en mycket stor tillgång. Vad gäller FHC:s PP1, så måste det vara SHL:s mest välanalyserade uppställning - förvånande att man kan göra mål faktiskt ;) - tyckte så även ifjol. Senast mot DIF var det inte ett "normalt " PP1 mål utan mer (som jag uppfattade det) ett eget initiativ från PC. Joel:s roll är väldigt debatterad, men så länge han har den tekningsstatistiken och styrkan (att screena) som ingen annan i FHC har, så finns ju argumentet. Alternativet är underbetyg till att man inte stödjer utvecklingen av "nästa Joel". Det är normalt svårt att komma till en PP uppställning pga motståndarna stör uppspel mm. Lättare är då att teka sig till det. Man skulle nog behöva bryta upp det stereotypa spelet för att göra det lite svårare för motståndarnas analyser. Delar kommentarerna från flera signaturer tex både Conta, Daniel B och robert ström.

        Kommentar avatar
        Daniel B, 1 år sedanSvara

        Håller med dig också matte om Gunnarsson och PP1. Det hade räckt med något så enkelt som att ha lite mer skott från blå och ha skymning. Bara det så får försvarande lag lite att tänka på. Nu vet de att det sällan kommer skott. Och pucktempo, det går fruktansvärt långsamt. När vf var som bäst och vann SM-guld sist så hade de en jäkla fart på pucken och ändå kunna gör det de gjorde hela säsongen. Tror det hade blivit samma nu, hade tempot varit högre så hade vf fått ytorna för att spela så som de vill.

      • Kommentar avatar
       Manne , 1 år sedanSvara

       Starkast i gymmet.. Spelar ingen som helst roll när det inte används på isen. En fördel är att hänga med i tempot, vilket Gunnarsson har svårt med ganska ofta.

       • Kommentar avatar
        LG, 1 år sedanSvara

        Reagerade också på det usla PP spelet, från BÅDA uppställningarna. Med positiva glasögonen på (HAR faktiskt sådana!) tolkade jag det som att boxplay-gubbarna var orsaken! De gjorde tom ett bejublat mål!


        Lämna en kommentar