Över 11 000 till Drottning Silvias – tack, go'a läsare!


► Jag brukar säga att jag har världens bästa läsare.
► Jag säger det igen.
► 11 001 kronor har ni skramlat ihop till Drottning Silvias barn-  och ungdomssjukhus. Fantastiskt!
► Har vi inget annat att snacka om i dagens Morning Mailbag kan vi ju alltid glädjas åt detta …

Rakapuckar.com bild

11 501 kronor. Wow! Vi nådde alltså en femtedel av vad Frölundas spelare och klubbens partner skrapade ihop. Stort tack till alla er som ville vara med och lägga en slant till Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. 

 

JAG HOPPADE KANSKE på några tusen kronor när jag nappade på ”Daniels” förslag om att haka på Frölunda och samla in pengar till Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus.

Ni var många som läste om Anton Axelsson, om Frölundas spelare på besök, om  de go’a barnen och deras föräldrar som går igenom tuffa tider.

Jag anade att en och annan skulle sätta in en slant.

Men 11 001 kronor var mer än jag trodde.

Släng in min femhundring på det, den som jag kickstartade kampanjen med, och vi har 11 501 kronor att dela ut, om inte mina matematiska kunskaper sviker mig så här på morgonkvisten.

Jag tar nu en kontakt med Anton Axelsson som lovat hjälpa mig att hitta rätt bland de ansvariga på Drottning Silvias.

Återkommer med mer besked i ärendet.

Ett stort tack till alla er med varma hjärtan!

Rakapuckar.com bild

***

Okej, det är ju ändå fredag, det är Morning Mailbag, jag vet inte om frågorna är så många under uppehållet, men självfallet – ge mig vad ni har.

För den som missat har jag tidigare i veckan skrivit att beskedet om Mike Webers kontraktsförlängning dröjer, men att det säkert kommer i nästa vecka.

Mattias Nörstebös operation gick bra.

Carl Grundström bör kunna spela hockey i mellandagarna.

Joel Mustonen ska ersätta Lias Andersson i Frölundas enda riktigt välfungerande kedja, den med stekhete Victor Olofsson och formpil upp-spelaren Ponthus Westerholm.

– Jag ska täcka upp för dem, log Mustonen när vi träffades i tisdags.

Lite så har det varit här på sajten, om ni haft annat för er.

Rakapuckar.com bild

***

Viktor Stålberg såg stark och bra ut när det svenska hemmalandslaget inledde bra men till slut var chanslöst mot Ilja Kovaltjuk & Co (1–3) i Moskva i går.

Joel Lundqvist visade för de som tvivlat, vilket jag tycker är märkligt, att han självfallet är en OS-spelare, inte minst eftersom han har en annan roll i landslaget än i Frölunda.

Kedjan med Joel, Fredrik Pettersson (sköt 1–0) och Dennis Everberg, på papperet den fjärde, var Sveriges bästa.

Reagerade en smula på de som skrev att den och den och den spelaren i Sverige måste höja sig.

Herregud, Ryssland var så pass mycket bättre att svenskarna stundtals inte kom ur egen zon, var dödströtta när de väl gjorde det … svårt att glänsa då.

Nå, jag tittade inte fokuserat, kikade ibland, TV:n stod på, ni vet att jag inte är helintresserad. 

Detta inte på något vis skrivet för att verka nedlåtande, det är bara jag, mina känslor, inget ställningstagande.

Rakapuckar.com bild

***

Skrev om filmningar i går, såg ni?

Kanske något att ta up i dag?  

***

Kvällens grej är förstås Sverige–Frankrike i handbolls-VM, finns det möjlighet för Bella Gulldén & Co att gå hela vägen till final, tror ni?

Oerhört spännande att följa. Få saker slår handboll som TV-underhållning, damhandboll snäppet roligare än herrdito, tycker jag.

Coolbet betalar 2,60 för svensk seger, 1,80 för fransk, om ni är sugna på att göra kvällen lite mer spännande.

Ni har väl öppnat Coolbets fina julklapp, förresten? Gör det här, annars.

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
9 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein, 1 år sedanSvara

  Vad roligt att vi lyckades samla ihop så pass mycket!
  Joel gjorde tydligen en bra match i går, jag kunde tyvärr inte se… Har varit mycket snack om att han inte skulle kunna ta plats i ett OS-lag… För mig har han hela tiden varit självskriven…
  Nu till min fråga – tror du att en sådan här landslagsturnering som Channel One, kan ge energi, en nytändning? Eller sliter det bara? Hjärnan mår bra av att göra nya saker visar forskning… :)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Får jag säga ... risk/chans för både och? Går det bra, spelar man bra, absolut en viss energikick att ta med hem, kanske också på längre sikt. Samtidigt, det är slitsamt resa till Ryssland, hemkomst ... jag vet inte ... sent söndag natt eller måndag, och så är det match på tisdag igen. Perfekt är det ju inte, på kort sikt. Men absolut en energiboost vid bra spel, förutsatt inga skador.

 • Kommentar avatar
  Mathias Pelkonen, 1 år sedanSvara

  11.001 är fantastiskt!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Absolut. Suveränt!

 • Kommentar avatar
  Johan Carlander, 1 år sedanSvara

  Wow, genuint imponerad av att vi lyckades skramla ihop såpass mycket, speciellt i förhållande till vad Frölundas insamling bidrog med!
  Bra krönika om filmningar igår, jag spyr varje gång jag ser det och som nån annan skrev hade jag nog slutat titta på hockey helt om det blev som det är i fotbollen idag! Apropå JVM, hur tror du Frölundas spelare kommer klara sig? Jag läser gärna mer om JVM här nu när det ändå är uppehåll, lite uppsnack inför det som komma skall. Ha det gott!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Visst är det bra. Och kul att du gillade krönikan. Vad gäller JVM ... lite mer kommer det allt. Längre fram. Här bör Dahlin/Lias vara bärande spelare, tror också Filip W kommer ta för sig bra.

 • Kommentar avatar
  Daniel B, 1 år sedanSvara

  11501kr!!!!! Helt otroligt. Det här hade man inte räknat med att vi som läser här skulle skrapa ihop. Tack ännu en gång HL att du tog dig tid att få igång denna insamling.. och tack till er alla som hjälpte till med denna insamling.. WOW säger jag bara.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Jag som tackar för att du födde idén, Grymt bra!

 • Kommentar avatar
  Fredrik Björck , 1 år sedanSvara

  Otroligt kul att vår insamling gick så bra. Vi var själva på många besök med vår son när han var några månader gammal. Den vård han fick och det bemötande vi alla i familjen fick värmer mitt hjärta än idag. Känns fantastiskt att få vara del av denna insamling.
  Till mina två frågor. Vore det inte en bra idé att Joel fick mer av sin "landslagsroll" även i Frölunda? Påminner om mina funderingar angående Ponthus W och hur han ser på att spela med och utan sin bror. Tack för bästa bloggen!

   Kommentar avatar
   Fredrik Björck , 1 år sedanSvara

   PS. Titta på lucka 15 i Frölundas julkalender, den handlar om besöket på Drottning Silvias.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Ska kolla luckan. Vad gäller Joel ... jag tror rollen blir inte den samma i Frölunda eftersom där finns inte de spetsspelare som i Frölunda; oavsett vilken kedja du sätter Joel i kommer han ha vissa krav på sig att producera/prestera, helt enkelt beroende på spelarmaterialet. Men visst ... han såg mer avslappnad ut, mer bestämd, i blågul tröja.

 • Kommentar avatar
  Bengan, 1 år sedanSvara

  Bra resultat på insamlingen, väldigt bra initiativ från dig/er. Joel var bra igår, han har en roll som passar honom väldigt bra i Tre Kronor. Hur är läget med Fjellström, är han aktuell för spel snart?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Tyvärr inte. Bakslag. Foten smärtar mer igen.

 • Kommentar avatar
  Nike, 1 år sedanSvara

  Underbart att så många bidrar till denna varma grej, underbart att kunna ge om än litet , men iaf något till dom som verkligen behöver.

  Tillbaka till hockeyn, lite abstinens nu när man inte haft shl på någon vecka. Tror du om matcherna som kommer ? Hur påverkas Frölunda med bortfall av Dahlin & Lias? Ändå kanske varit den mest produktiva centern på sistone och även Dahlin som loggat näst mest istid bland backarna. Kanske Donovans tur att höja sig med mer ansvar nu?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Det är kännbart, inget snack om saken. Samtidigt är det spelets regler, fler lag tappar folk, men visst känns det. Som alltid - upp till andra att kliva fram. Just Donovan, han känns bäst när han inte gör FÖR mycket, on du förstår.

 • Kommentar avatar
  Björn, 1 år sedanSvara

  Jag slänger in 500kr så vi knäcker 12tkr. Hur gör jag?

   Kommentar avatar
   Mathias Pelkonen, 1 år sedanSvara

   Swisha H:L på: 0736–854501

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Hej! Yes, helt rätt. Tack!!

   Kommentar avatar
   Björn, 1 år sedanSvara

   Tack, klart.

 • Kommentar avatar
  Göran, 1 år sedanSvara

  Riktigt snyggt HL. Det var inte dåligt! Bra jobbat allihopa.


  Lämna en kommentar