En frisk och fräsch Lasch – just vad Frölunda behöver


► Ryan Laschs mål var värda mycket. Hans känsla i kroppen var värd mycket mer.
► Lagom till det att slutspelsjakten går in i sitt mest intensiva skede så är Frölundastjärnan fulltränad, fräsch – och med skottmentalitet i kroppen.
► – Jag fick energi av CHL-vinsten, den följde med till i kväll, berättade han efter 4–3-segern mot Växjö.
► Lasch är förstås nummer 1 på min fem i topp-lista. Häng med för resten.

Rakapuckar.com bild

Ryan Lasch firar Frölundas framgång i Scandinavium. Foto: TOMMY HOLL


DET ÄR EN infernaliskt jämn SHL-tabell, du behöver dina spetsspelare för att vinna.

Ett krånglande knä gjorde länge Ryan Lasch trubbig.

Operationen krävde viss rehabtid.

Att döma av insatsen mot Växjö Lakers är rehab och fraser som ”hitta tillbaka” ett minne blott.

– Det är så här jag vill känna mig. Jag har varit ojämn, men den här insatsen är jag nöjd med, så här hoppas jag fortsätta i de tolv omgångar som återstår, sa Lasch.

Amerikanen var 1+1 över 65 minuter, satte sedan det avgörande straffmålet i 4–3-segern mot Växjö.

Men poängen var inte allt, Lasch sprudlade av energi, såg ut som han verkligen trodde på det i varje aktion, lyckades med det mesta.

– Momentum från CHL-finalen, det följde med till i kväll, det kändes verkligen som jag hade energi, sa Lasch.

Och han sköt. Lasch. Killen som (nästan) alltid letar passning. Sköt vid 2–2. Sköt på straffen. 

Det där lovade gott. Och fortsättning följer.

Lasch berättade om de senaste dagarna:

– Jag har gått ut 20 minuter före träningarna, stått med Johan (Lundskog, assisterande tränaren) och bara skjutit. Det korrelerar verkligen, skjuter jag på träning skjuter jag på match. 

** Du kommer fortsätta med de här 20-minuterspassen, va?
– Absolut. Jag kunde inte göra det förut, då behövde jag spara knäet till match.

Rakapuckar.com bild

Så illa var det i höstas, det var en Ryan Lasch på halvfart, en som knappt kunde träna och la all energi på matcher. Nu kan han köra de pass han vill, inte hindras av knäet, och en välmående och harmonisk Lasch är en artist i SHL.

Fast gymmet … tränaren Roger Rönnberg skojade på presskonferensen om att Lasch är en mästare på att överleva tunga träningsläger (som förra veckan).

Lasch log och sa:

– Jag är annorlunda som människa, inte den som går loss i gymmet, jag gör det som får mig att må bra. De (Frölunda) vet hur jag fungerar. Roger och jag går lite fram och tillbaka här, han ser det väl lite annorlunda … men han är bra. I dag stod jag över matchvärmningen för att det kändes bra.

För ett Frölunda som kanske inte hittar någon offensiv hjälp före deadline på fredag är detta ljuv musik; en hel, fräsch och välfungerande Ryan Lasch kan mycket väl vara skillnaden mellan något riktigt kul och … tja, inte.

Jag gillade skarpt hur Simon Hjalmarsson fungerade som center mellan Lasch och Samuel Fagemo. Jag hade fortsatt så på torsdag (Timrå) även om Patrik Carlsson är frisk – för att bevara momentum.

Jag hade, vore jag Rönnberg, funderat över allt hemvändande och kladd i egen zon. Tunga ben efter förra veckans miniläger spelade väl ingen roll just här?

I annat avseende, däremot. Tyckte Rönnberg:

– Det syntes att vi hade ett läger bakom oss. Killarna har försökt förklara för mig hur jobbigt det är att spela hockey med tunga ben, men vi var tvungna att göra det (träna tungt) förra veckan. Det var sista chansen.

***

Jag trodde inte Kris Versteeg, 32, skulle se så bekväm ut i match 1. Kedjan med Versteeg, Roman Horak och Brendan Shinnimin kan mycket väl visa sig vara en av ligans vassaste när vi summerar i vår.

Vill ändå understryka: det här var en match. Det kommer märkas att Versteeg inte spelat sedan oktober. Men … absolut, en Lakers-debut med mersmak.

– Han tillför skicklighet, erfarenhet, ger kedjan en extra dimension, sa tränaren Sam Hallam om NHL-veteranen.

Rakapuckar.com bild

Versteeg pratade förresten om att, vilket aftonbladet.se skrev om, att han och Fredrik Sjöström lite löst diskuterat en övergång inför säsongen 2016/2017. Nu fick Versteeg ett kontrakt med Calgary Flames till slut, gjorde två säsonger där, så det var nog knappast så att Frölunda var nummer ett på listan.

SHL i all ära, men NHL … ja, ni vet. Kul grej ändå. 

***

Inte ens 10 000 trots en mängd gratisbiljetter och kampanjer. Tisdag och fyra raka torsk betydde mycket, gissar jag. Men lördag mot Skellefteå … då kan det nog fyllas.

***

Linus Nässén platsar inte på listan, men jag vill ändå peta in: så mogen han är för att vara 18. Imponerande. Jonatan Lundin Andersson, även han visade återigen att han fixar ett antal SHL-byten.

***

Roger Rönnberg gick hårt på sina rutinerade spelare – för att det behövdes. Jag gillade den coachningen.

***

Jag förstår verkligen de Växjöfans som skrek om matchstraff för Joel Lundqvists tackling på Linus Fröberg. Det hade Frölundas gjort också om förhållandet varit det omvända.

Men jag står fast vid vad jag skrev i första texten, det var ingen tackling där Lundqvist satsade mot huvudet, även om han balanserade på en knivsegg. Minsta fel i tajmingen så … Se själva här.

Rakapuckar.com bild

***

Hur någon kan se att Brendan Shinnimin förstärker här är mer än jag förstår. Men det finns väl bättre bilder.
TILLAGT 09.33: Okej, nu har jag förstorat spelaren i datorn, vevat sekvensen gång på gång, klubbslaget ser onekligen löst ut, självklart tänker man "filmning/förstärkning", och här spelar ju Shinnimins tidigare dumheter in. Men, vad jag menar är att för att fälla någon måste man vara stensäker. Det förstår jag inte hur man kan vara enbart av dessa bilder. 

***

Den här grejen av Färjestads Axel Ottosson – usch!

*** 

Jacob Moverare och Viktor Ekbom var kladdigaste backparet, de brukar vara det enklaste, säkraste. Tunga ben? Tunga skallar? Alla gör en dålig match?

***

Okej, mina fem bästa: 

1 – Ryan Lasch
* Allt är sagt i texten ovan.

2 – Johan Gustafsson
* Den här gången gjorde han matchavgörande räddningar, höll ett slarvigt lag kvar.

3 – Chay Genoway
* Målet var fantastiskt, men han var också en ledande spelare som tog ansvar när det behövdes.

4 – Joel Mustonen
* Vet inte när jag såg honom bättre, ta fler initiativ, lyckas med mer. Men alla som spelar med #20 och #12 blir bra.

5 – Joel Lundqvist
* De som gnäller på Frölundas kapten förstår jag faktiskt inte.  Ledaren. Tekade 14–6.

Bubblare: Anders Grönlund, David Printz, Max Friberg, Simon Hjalmarsson, Samuel Fagemo.

***  

rakapuckar.com är inte en låst sajt, det är fritt fram att provläsa, men den är beroende av att läsarna betalar för sig.

1 kr/dag, 30 kr/månad, är rekommenderat minimipris.

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13

***

Gillade ni läsningen? Dela gärna på sociala medier. Knappar för detta finns nedan. Följ gärna med på Facebook och Instagram där Mathias Pelkonen ofta bjuder på fina bilder.

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
40 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Nolte, 7 månader sedanSvara

  Håller med om listan, är ju bara 5 som kan ta plats. Hade det varit topp 6 så hade jag velat ha in Printz också, han använde sin kropp på ett fantastiskt sett igår och hade även några bra offensiva utflykter. Kortsiktigt va det nog en bra ”trade” då Westerlund dessutom verkar ha problem med axeln igen. Håller även med dig om att fortsätta med Hjalle istället för Carlsson, såg en kemi där som inte funnits mellan Carlsson & Lasch. Lite oroande att PP va 0% igen och dessutom -1.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

   Trist vad gäller Filip. Riktigt trist. Det förtar inte vad jag skrivit: självfallet var det en bra trejd givet hur Frölunda numera spelar hockey, vad man hade behov av i det här läget.

 • Kommentar avatar
  Lövet, 7 månader sedanSvara

  Medhåll på topp 5 och kladdet i egen zon. Tre funderingar också.
  1. Borde inte Versteeg varit aktuell inför denna säsong eller tills nu?
  2. Versteeg kom från långt uppehåll visade toppform direkt. Mer träningsvillig än Rhett som behövde 4 mån på sig att komma i form?
  3. Publikampanjen med billiga biljetter lades aldrig ut på Frölundas hemsida. Vid en ditekt fråga på varför inte svarade Lotta på kansliet att "det är en riktad kampanj mot en specifik målgrupp som har mailats ut till dem" detta är ju dock inte sant då man hade skyltar på stan m.m. När jag betättade detta blev svaret " du är väl bara ute efter billiga biljetter" men var det just inte det kampanjen gick ut på? Vid frågan vem som var ansvarig för hemsidan blev svaret "ingen" ...i rest my case....

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

   1. Det var han säkert, men han valde KHL där lönerna är oändligt mycket högre; går inte konkurrera. Hur snacket gått sedan, hur mycket han och "Freddie" snackat ... det vet nog bara de. 2. Mja, just Rakhshanis träningsvillighet har jag inte hört att det ska vara något fel på. Han gjorde förresten också poäng i match 1 och såg bra ut ... Man ska nog komma ihåg att Versteegs grundkapacitet är betydligt högre än Rakhshanis. Låt oss se hur Versteeg ser ut kommande fem, tio matcher. Men han såg oväntat bra ut i går, inget snack.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

   3. Jag får nog vila min sak också. Det du skriver låter verkligen märkligt. Hur svårt kan det vara? undrar man.

   Kommentar avatar
   Lövet, 7 månader sedanSvara

   För svårt?

   Kommentar avatar
   Per, 7 månader sedanSvara

   Göteborgsandan.

 • Kommentar avatar
  LarsL, 7 månader sedanSvara

  Tack för texten Leman! Tycker Shinnimins filmning är oerhört uppenbar. Fast du var kanske ironisk.... ;-)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

   Inte alls. Jag såg den inte på de bilderna. Men jag tittade kanske för dåligt? Förstorade inte spelaren. Men på det jag såg var det omöjligt att säga var klubban tog, jag var chanslös. Men som jag skrev, säkert fanns väl bättre bilder.

   Kommentar avatar
   Per, 7 månader sedanSvara

   En tydlig filmning. Hur ofta skadar man en spelare i det läget gormley befinner sig i...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

   Inte ofta. Se tillägget i texten.

 • Kommentar avatar
  Johan L , 7 månader sedanSvara

  Håller med dig om det mesta. Det där med Moverare och Ekbom tycker jag är märkligt. De brukar ju vara säkerheten själva. Hoppas på en engångsgrej där. Ser fram emot resten av veckan.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

   Tunga benen, kanske? Men alla kan gå ner ibland. Även två bra. :)

 • Kommentar avatar
  DD, 7 månader sedanSvara

  Lasch bäst igår. Hoppas formen håller i sig. Riktigt positivt överraskad av Printz.
  Shinnimins filmning var rätt uppenbar. Därför man inte gillar den mannen. Ska man spela så på gränsen som han gör, så kan man inte hålla på så där.
  Ottossons tackling var riktigt ful och totalt onödig. Sånt där borde beivras med 10 matcher, kan jag tycka.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

   Okej, jag säger inte emot, bara att jag inte kunde se på de bilderna. Låt mig se om jag kan förstora på något sätt. I sak håller jag med: filmningar och förstärkningar ska man ge fan i – punkt!

 • Kommentar avatar
  Bengan, 7 månader sedanSvara

  Listan är bra, men fler spelare var bra. Printz är bättre än vad jag trodde, ett bra byte ser det ut som. Nässén är alltid bra, Lundin-Andersson gör flera bra byten. Hoppas Hjalmar får fortsätta med Lasch och Fagemo, de börjar hitta varandra.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

   Du gillade också kemin där med Hjalmarsson? Intressant. Jag var inte ensam ... ;)

 • Kommentar avatar
  mike, 7 månader sedanSvara

  Det är uppenbart att Shinnimin förstärker. Du får aldrig den kraften med enhandsfattning, som dessutom rörs med handleden ut från kroppen.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

   Spontana tanken är självfallet så. Vad jag försökte få fram var att det är svårt att döma någon med den motiveringen, det blir lite som att pucken MÅSTE HA VARIT INNE för benskyddet var ju det ... men ser man inte pucken över linjen döms ändå inte mål. :)

   Kommentar avatar
   mike, 7 månader sedanSvara

   Håller inte alls med dig här HL. Logiken får vinna här. Du kan inte generera den kraften för att åsamka såpass stor smärta att spelaren måste gå ner på knä.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

   Jag TROR absolut du har rätt. Grejen är att för att DÖMA någon så ... nå, jag tror du fattar. Orkar inte ägna mer tid åt Shinnimin. :) Fanns mkt annat i texten jag tyckte var viktigare.

   Kommentar avatar
   mike, 7 månader sedanSvara

   Jag förstår precis hur du menar :).

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

   ;)

   Kommentar avatar
   Jo, 7 månader sedanSvara

   Leman, vad sägs om purre - Joel och rakshani? Sedan lasch, hjalle o fagemo. Sedan pow, paw och OF/friberg Stålis, mustonen och mro.

 • Kommentar avatar
  Nolte, 7 månader sedanSvara

  Angående shinnimins anmälning, så ser det ut på hans reaktion som att klubban skall ha tagit i skrevet, vilket den inte gjorde. Dock kan den ha tagit mellan benskydd/byxa där man är oskyddad och då kan även ett enhandsslag göra ont, men det är omöjligt för mig att se på bilderna.

   Kommentar avatar
   Gustav, 7 månader sedanSvara

   Bara för att det gör ont på benet behöver man inte falla som en döende svan - bit ihop och åk till båset bara. Så länge inte benet går av, och du av förklarlig anledning inte kan stå på det, finns ingen anledning att vika sig på det där sättet. Blir bara pinsamt.

   Kommentar avatar
   Nolte, 7 månader sedanSvara

   Tycker ändå att man skall vara försiktig med att döma när man inte har bättre bilder. Kommer ihåg bristedt som fick en armbåge på näsan men blev uthängd som filmare. Med det sagt kan shinnimin mycket väl filmat/förstärkt.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

   Det är precis det Nolte skriver, säkert mer välformulerat, son jag försökt få fram. Bara så. Nå, nu släpper jag detta. ;)

   Kommentar avatar
   Per, 7 månader sedanSvara

   Om du står upp och är oskyddad mellan benskydden och byxan är du ju dum i huvudet. Hade han varit en snabbväxande tonåring, ja då kanske. Men en vuxen i SHL. Inte en chans.

   Kommentar avatar
   mike, 7 månader sedanSvara

   Det spelar ingen roll om så klubbspetsen råkar leta sig in mellan byxan och benskyddet. Det är ingen tillräcklig kraft för att framkalla "döende svanen", dvs när Shinnimin går ner på knä. Ni kan väl själva testa hur stor kraft ni får genom att vicka handleden utåt. Det är ju ingen sving vi pratar om. Släpper detta nu också, HL. ;)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

   Gôtt. Finns viktigare. Men helt med på hur du tänker.

   Kommentar avatar
   Per, 7 månader sedanSvara

   Numera jobbar alla forwards hårt på att ligga i skottlinjen. Tror ni då att man väljer för små skydd så man får en glipa mellan benskydd och byxa?

 • Kommentar avatar
  Fredrik Sjöström, 7 månader sedanSvara

  Kära Leman, jag har lyssnat på dina råd att hålla i plånboken och inte göra några nyförvärv som drabbar plånboken. Min brorsa Roger har fått klargjort att försvara denna linjen genom att ifrågasätta Versteeg. Rakshank behövde ju 15 matcher för att komma i SHL ledande form sa vi va? Versteeg visar klass direkt. Skönt med deadline snart så sparkontot kan låsas fast. Hoppas ni fans är förstående, vi vill ju ändå ackumulera ihop 60 mille och risker är inte vägen dit. Det förstår väl du med Leman?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

   Tjena, Freddie! Kul att du hör av dig. Men jag vet inte, jag har aldrig skrivit något om att hålla i plånboken till varje pris, tvärtom skrev jag tidigt i höstas att jag trodde Frölunda skulle ta in en forward före deadline. Däremot inte vem som helst, bara därför att, men vem gör väl det, som goe "Per" här inne brukar skriva. ;) Så ... finns det något bra på marknaden - fire away. Tycker jag. Hej på dig, gamle skojare...

   Kommentar avatar
   Per, 7 månader sedanSvara

   Jag är ju skolad så jag begriper inte riktigt det du skriver. Du menar alltså att det finns lag som värvar för sakens skull men att Frölunda inte är ett av de lagen?

   Kommentar avatar
   Freddie, 7 månader sedanSvara

   Nu är det ju så att rätt spelare har dykt upp två gånger. Både i Hardt och Versteeg. När vi är som mest desperata så snålar vi som mest. Blir så trött på detta. Roger hade inte kritiserat Växjös värvningar om man verkligen var benägna att satsa på stark forward själva. Sånt här gör oss fans arga. Man letar efter rätt typ men fegar ur i förhandlingarna när rätt gubbe dyker upp!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

   Hur vet du att Frölunda "fegat"? Lecäver du i förvissningen att alla spelare egentligen vill till Frölunda för att just du hejar på det laget?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

   Haha, Per ... när man tror det inte går så lyckas du skruva upp det ett varv. Tack för dagena leende. :)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

   *dagens

   Kommentar avatar
   Per, 7 månader sedanSvara

   Leman, det är fördelen med skolning. Man kan alltid borra lite till.

   Kommentar avatar
   Freddie, 7 månader sedanSvara

   Det är ju du som skrivit att dem förlorade budgivningen knappt.

 • Kommentar avatar
  Rallyclay, 7 månader sedanSvara

  Håller med att Lasch-Hjalle-Fagemo såg bra ut. Purre ner och centra MRO-Stålberg eller som vinge till tvillingarna? Ekbom- Moverare studsar tillbaka i nästa match, det är jag tämligen säker på. Måste komma ihåg att man saknade Rhett-Purre-Stålberg-Lindström-Sigalet igår. Rätt bra gubbar alla fem :-) / Claes

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

   Verkligen. Starkt gjort. Visar också att det går - i enstaka matcher.

 • Kommentar avatar
  Q, 7 månader sedanSvara

  JG på listan är skandal elitseriens sämsta han är inte värd namnet målvakt

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

   Han är med bara fär att reta dig. ;)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

   *för

 • Kommentar avatar
  Peter , 7 månader sedanSvara

  Det är ju en solklar filmning. även om klubban tar på ett oskyddat ställe så är det ingen som helst kraft i slaget.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

   Se svar ovan.

 • Kommentar avatar
  Christoffer, 7 månader sedanSvara

  Nu kommer jag att vara lite kaxig, och i vanlig manér lär jag få äta upp det :).
  Men jag skrev redan i december:
  "Jag tycker inte att Lasch har sett bra ut tillsammans med Purre, därför skulle jag nog allra helst testa på Lasch - Hjalle - Fagemo. Där Purre antingen spelar med Tvillingarna eller centrar MRO och Stålberg."
  Så... RR, om du vill ha fler tips om hur du skall ställa upp laget, så har Leman min mailadress :)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

   Du är f*n inte dum du, Christoffer ... ;)

 • Kommentar avatar
  Per, 7 månader sedanSvara

  Med Lasch i den form han visar upp nu tror jag att alla hittar kemi med honom.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

   Poäng där.

   Kommentar avatar
   Jock, 7 månader sedanSvara

   Sant! Tror inte Purre hade gjort det sämre. Men jag tror dock att Purre kan lyft MRO och Stålberg bättre än vad Hjalmar gör. Offensivt då vill jag poängtera, defensivt tycker jag Hjalle och Purre är likvärdiga. Så jag ser gärna att Hjalle fortsätter där han var igår :)

 • Kommentar avatar
  Hans, 7 månader sedanSvara

  Hade gärna sett Friberg I din lista. Tycker han växer för varje match. Ger allt I alla lägen....

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

   Han är aldrig dålig.

   Kommentar avatar
   Per, 7 månader sedanSvara

   Han jobbar alltid hårt. Men om han därmed aldrig är dålig, ja då har man inga höga offensiva krav på honom.

 • Kommentar avatar
  Mattias L, 7 månader sedanSvara

  Riktigt kul att se Lasch i går. Snyggt pass till Hjalmarsson mål, och lika kylig själv vid sitt mål. Påminde för övrigt en hel del om det han gjorde i CHL-finalen, precis som Genoway var i det närmaste en kopia av Forsbergs berömda 6-5 mot Finland för ett antal år sedan.
  Vad gäller tacklingen på Fröberg, jag försöker se det ur ett neutralt perspektiv här men tycker inte heller det bör bli något straff för Lundqvist. Han är rakt framför Fröberg, samtidigt som denne har huvudet böjt och blicken i isen. Känns som det största ansvaret ligger på Fröberg här, tycker jag.
  Blir intressant att se om man kan plocka nya poäng på lördag, tycker det finns mycket att glädjas åt (men också en del att fundera på, så klart) just nu. Hoppas att PP inte börjar hacka igen, har ju sett rätt bra ut senaste tre, fyra matcherna annars.

  • Kommentar avatar
   JonasG, 7 månader sedanSvara

   Oerhört imponerad av Nässéns spel. Trots att han är så ung så gör han inte göra de typiska juniormissarna. Framför allt gediget, enkelt spel i egen zon. Någonting säger det också om ledarskapet i Frölunda att de unga spelarna som kommer in verkar väldigt trygga i situationen.
   På samma gång visar Lucas Raymond varför man inte kan bygga ett lag på juniorer. Han är ju en grym talang men igår ville det sig inte fullt ut. Återigen, spännande ledarskap att ge honom chansen i straffläggningen. Det blir kul att fortsätta följa hans utveckling

   • Kommentar avatar
    Alfred, 7 månader sedanSvara

    Gissa. Kommer Frölunda värva?

    • Kommentar avatar
     Alfred, 7 månader sedanSvara

     Gissa. Kommer Frölunda värva?

     • Kommentar avatar
      Alfred, 7 månader sedanSvara

      Gissa. Kommer Frölunda värva?

      • Kommentar avatar
       Alfred, 7 månader sedanSvara

       Gissa. Kommer Frölunda värva?

       • Kommentar avatar
        Alfred, 7 månader sedanSvara

        Gissa. Kommer Frölunda värva?

        • Kommentar avatar
         Alfred, 7 månader sedanSvara

         Gissa. Kommer Frölunda värva?

         • Kommentar avatar
          Alfred, 7 månader sedanSvara

          Gissa. Kommer Frölunda värva?

          • Kommentar avatar
           Alfred, 7 månader sedanSvara

           Gissa. Kommer Frölunda värva?

           • Kommentar avatar
            Gustav, 7 månader sedanSvara

            Är det klockan 00.00 den 15/2 som fönstret stänger, dvs natten mot lördag?

            • Kommentar avatar
             Pelle, 7 månader sedanSvara

             Tjena Leman
             Tyckte det var kul när du i analysen skriver angående Lash att han nu skjuter. "Han sköt tom straff". Han hade väl lite svårt att hitta en genial pass i det läget ;-)

             • Kommentar avatar
              J, 7 månader sedanSvara

              Med tanke på intervjun med Anton - Genoway i intervju med C More snackade bara om laget. Till och med hans mål var enligt honom en laginsats. Varje fråga svarades genom hänvisning till laget, märks att han är av den gamla skolan.

              • Kommentar avatar
               GöranA , 7 månader sedanSvara

               Bra analys, bra 5 bästa.
               Men
               Shinnimin filmar. Är också anmäld till dn för filmning. Obs! Fast jag tycker inte det är en stor grej. För övrigt är han en vass hockey spelare.
               Joel L: Har varit sämre än på många år. Men fortfarande nyttig som lagkapten och tekare.

               • Kommentar avatar
                Niklas, 7 månader sedanSvara

                Hej H.L. Av mig som Älskar statistik hade det varit intressant att se en sammanställning av Topp 5 under säsongen hittills. Och se vilka som varit med mest och högst?
                Kanske du tänkt efter säsongen. En lite kul grej bara. Tack för bra läsning.

                • Kommentar avatar
                 GöranA , 7 månader sedanSvara

                 Nog hade jag gärna sett både Hardt och Versteeg i vårt lag.
                 Hardt har jag alltid gillat.
                 Och Versteeg kan komma att visa sig vara den bästa spelaren som spelat i SHL på många år. En liten passus där bara, och det är att hans kropp håller för spel. Han har ju haft problem med skador under flera år.

                 • Kommentar avatar
                  Adam, 7 månader sedanSvara

                  Ingen av tacklingarna som Skellefteå delade ut gick vidare , kändes lite lustigt, första från Lindgren känns farlig med att tackla en kille i ryggen så han flyger in i sargen, Wingerlis var väl inte heller super snygg.

                  • Kommentar avatar
                   Svante, 7 månader sedanSvara

                   Printz inte topp 5 alltså

                   • Kommentar avatar
                    Q, 7 månader sedanSvara

                    Vinste i CHL går till löner till anställda i föreningen

                    • Kommentar avatar
                     Q, 7 månader sedanSvara

                     Vinsten i CHL

                     • Kommentar avatar
                      Peter Paegle , 7 månader sedanSvara

                      Ganska lik top 5 för mig , 1:a Lasch , 2:a Genoway , 3:a Mustonen , 4:a Printz , 5:a Joel Lundqvist. Joels tackling på Fröberg är ingen utvisning. Axel mot kropp....och hjälm mot hjälm så Fröberg faller bakåt

                      • Kommentar avatar
                       Peter Paegle , 7 månader sedanSvara

                       Mustonen har en jävla fart på skridskorna , hyfsad fart även när Frölunda varit riktigt nedtränade. Westerholmarna och Fagemo också pigga. Hade Mustonen varit lite målfarligare så hade han varit en riktigt grym SHL-spelare

                       • Kommentar avatar
                        Andreas, 7 månader sedanSvara

                        Tänkte samma om Moverare. Däremot så tycker jag Friberg håller sin standard match efter match. Täcker skott, driver puck, kämpar och skapar lägen. Lyckas han bara peta in nästa växel och få lite noteringar i poängprotokollet så är lyckan total. Men kan inte minnas att jag gått i från någon match i år och vart besviken på honom. Inte är nån gigant eller så, men han gör alltid jobbet, och det kan hända att det kanske säger mer om resten av laget än om honom, sett över hela säsongen. Och Gustavsson mot Växjö, han gör backen brantare för Mattsson. Mycket kul i tisdagens match. Jag gillar Växjä och Sam Hallam, bra matcher nästan jämt.

                        • Kommentar avatar
                         Andreas, 7 månader sedanSvara

                         Mycket snack om "filmningen"... Jag såg den inte ens under matchen. Men vi får väl vara glada att det inte blev utvisning så Växjö kunde göra mål.

                         • Kommentar avatar
                          Mary Eriksson, 7 månader sedanSvara

                          Det är väl inte underligt att publik siffran var högre. Jag vet många som brukar gå men under sportlovet varje år reser de oftast bort med familjen


                          Lämna en kommentar