Lasch var kungen av Götaplatsen – se själva


► Frölundas kung på isen var även kung på scenen.
► Ryan Lasch dominerade på Götaplatsen, drog igång allsång på svenska – och fick trumpinnar i present av Martin Westerstrand från Lillasyster.
► En snöig fredag med mycket värme. Se själva i filmen nedan – hör Lasch sjunga om att Sveriges huvudstad är … ja, ni vet.

Rakapuckar.com bild

Klart man ska ta en selfie, tänkte Johan Mattsson & Co. Vem vet när det blir en plats till Götaplatsen igen ...


DET VAR PRECIS som guldfirandet 2016, en väldig massa värme som omslöt en.

Tack och lov för det, med tanke på att vädergudarna tydligen håller på Djurgården och skickade ner både snö och hagel på Frölundas fans som tappert stod kvar och jublade.

Och sjöng med i allsången.

Som när Ryan Lasch drog igång med ”Sveriges huvudstad är Göteborg …”

Det var en fin fredag, lyckliga spelare, lyckliga ledare, lyckliga supportrar, och till min stora glädje var Frölunda 18/19 ett idrottslag som kunde lägga alkoholintaget på en okej nivå.

Alla var goa och sköna. Alla var pratbara. Alla höll måttet.

Kalla mig trist, om ni vill – men jag uppskattar sådant.

Rakapuckar.com bild

Ryan Lasch pratade ärligt om att det här SM-guldet var speciellt, just eftersom att det inte var väntat, och han erkände också att han själv kände tvivel under hösten.

Se och hör själva här, och missa inte när Ryan tar ton. Minen hos Lillasysters Martin Westerstrand är obetalbar … 


I klippet ovan träffar ni också Jonathan Sigalet som pratar om det perfekta slutet i Frölunda.

– Jag kunde inte ha önskat mig något bättre, jag har inte ord att beskriva hur bra gruppen känts, sa Sigalet som avslutade som en vinnare i Frölunda.

Första gången som 33-åringen fick uppleva det på seniornivå. 

Nu lämnar han för Brynäs, det visste ni ju sedan länge. Om det sa kanadensaren proffsigt:

– Jag hoppades hela året att jag skulle kunna stanna, nu blev det inte så, och jag ser fram emot en ny möjlighet.

Rakapuckar.com bild

***

Sebastian Stålberg var inne på det redan på Valand natten till fredagen, han – trots segerruset i kroppen – stannade upp och filosoferade kring det här med hur mycket Frölunda betyder för göteborgarna.

Det var lätt att slås av den tanken när jag stod på Götaplatsen och kikade ner på folkhavet, jag förstod att ordföranden Mats Grauers såg extra harmonisk ut, och jag log lite senare på kvällen när gallskrikande unga tjejer stoppade en frusen Max Friberg och absolut skulle ta selfies (nedan).


Eller blev det kanske en ”us-ie”?

Det var också lätt att sätta sig in vad framgång betyder för elitidrottare, jag såg assisterande tränaren Johan Lundskog gråta på scenen, Joel Mustonen var också tagen, och den kvicke centern med finska rötter berättade för mig hur han och ett antal lagkamrater bara legat på hans golv 06 på fredagsmorgonen och försökt förstå.

Det gick inget vidare.

– Lite bättre i dag, men jag vet inte om jag är för ung, jag kanske inte riktigt fattar förrän jag blir äldre, sa Mustonen, 27.

Nå ja, man förstår inte mycket mer då heller, poängterade snart dubbelt så gamle jag …

***

Småkaotiskt när Frölunda skulle iväg från Götaplatsen, store stockholmaren David Printz stod nedanför trapporna, poängterade hur många ledare som fanns i gruppen – men det hade behövts en som klev in och styrde upp saker där och då …

Rakapuckar.com bild

***

Anders Grönlund berättade varför han hade lite problem i början av finalserien. Han hade så ont i en fot (täckt skott) att han trodde det var en fraktur, han kunde inte spruta foten för då hade den svällt och inte fått plats i skridskon, det blev voltaren och salva, och faktiskt mental uppbackning från alla ledare.

Grönlund, berättade han, tog för en gångs skull samtalshjälp, kände sig låg, behövde hjälp att tänka bort smärtan, fokusera på hockey.

Vad som än sades så gjorde det susen.

***

Johan Mattsson hade ett bra uttalande om säsongen:

– Det här var det roligaste och det jobbigaste jag varit med om.

Roligaste – SM-guld, genombrott i SHL.

Jobbigaste – skadad, inte få spela de avgörande matcherna.

Det var höften som krånglade, han hade inte hållit att spela 60 minuter efter comebacken i truppen, bara ett inhopp, och nu hoppas han slippa operation, förhoppningen är att vila och kanske någon spruta ska räcka.

***

Samuel Fagemos säsong forsätter. Han, som gick orörd i draften förra säsongen men lär väljas rätt tidigt nu, ska över till den så kallade ”combine” i Buffalo i slutet av maj, fystester, intervjuer med NHL-klubbar.

***


Jacob Moverare (med intressant hårfärg) ska träffa sin agent om någon vecka, han vet ännu inte exakt vad Los Angeles Kings vill, men själv var han tydlig:

– Jag vill stanna i Frölunda.

En säsong till hade säkert varit en kick för alla parter, för Moverare, för Frölunda, för Kings.

Rakapuckar.com bild

Tack för att ni läser, tack för att ni betalar. 

1 kr/dag, 30 kr/månad, är rekommenderat minimipris.

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13

***

Vi stannar här, kommer lite mer snack med Fredrik Sjöström och Roger Rönnberg längre fram – och läckra bilder av Mathias Pelkonen. Några enklare bilder tagna av mig att avsluta med.

Väldigt många spelare ville ta bilder på sig själva med sångerskan Hanna Ferm. Kan inte förstå varför ... Artistkollegan Liamoo fick inte vara med den här gången. Men flera andra gånger.

 

Lycka. Johan Gustafsson och sportchefen Fredrik Sjöström kramas.

 

California Connection. Ryan Lasch och Rhett Rakhshani fotograferas tillsammans.

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
12 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Pippo, 6 månader sedanSvara

  Va helt fantastisk stämning idag! Glädje, sång och säkert till och med ett par tårar i publikhavet! Så sjukt roligt att få hylla dessa grabbarna ikväll!
  Lite vemodigt också, gillade verkligen Sigalet men ibland går inte saker ihop. Önskar all lycka till Sigalet, JG, bröderna Westerholm och Nörstebö i deras framtida karriärer!
  Som jag tidigare skrivit, tack HL för att du på ett sådant fantastiskt sätt följt Frölunda, gett skildrande texter och en inblick i laget som gör Göteborg till Hockeyns huvudstad! Skulle du vara sugen på att skilldra Vm så kommer garanterat en studentslant från mig!!!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 6 månader sedanSvara

   Tack, snälla, för sina fina ord! Inget VM för mig, inte uteslutet annan gång, inte uteslutet att jag testat finansieringsmodell till annat evenemang, dock. Tack igen!

   Kommentar avatar
   Pippo, 6 månader sedanSvara

   Du anar inte hur mycket dina texter gör för en student (som inte alltid har råd att köpa c-more matcher eller se matcherna på pub (då de ofta blir ett par öl över budget)). HL+Radiosporten är en underskattad kombination!! Förstår om du inte kastar dig in i Vm då det redan får mycket medial publicitet, men hade gärna läst dina tankar kring spelet, grupperna och svenska laget!

 • Kommentar avatar
  Janne, 6 månader sedanSvara

  Nog för att det var ruggigt idag, men inte snöade det väl?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 6 månader sedanSvara

   Jösses, jo. Var befann du dig?

   Kommentar avatar
   Janne, 6 månader sedanSvara

   Mölndal, 7 grader och ingen snö. :-)

 • Kommentar avatar
  Rallyclay , 6 månader sedanSvara

  Härlig stämning och enbart glädje. Tur att mössan kom med då haglet/ snön o regnet kom. Gick förbi Hjalle utanför Scandinavium, fick titta ett par gånger innan jag insåg att det var han. Härlig säsong med en massa bra läsning Leman, hatten av. :-) / Claes

  • Kommentar avatar
   Conta , 6 månader sedanSvara

   Följde med på nätet bussresan och firandet på Götaplatsen.
   Många skratt och rysningar.
   Underbart höra Lasch sjunga på svengelska.
   Tråkigt Sigalet lämnar, men han har gett mycket till Frölunda. Good Luck Sigalet.
   Tack JG, du hade vilat mycket under slutspelet och kom in fräsch mellan stolparna. Tack JG och lycka till i framtiden.
   Westerholm bröderna. Jag var missnöjd med dom föregående säsong men båda lyfte sig denna säsong och Pontus visade han kunde spela bra utan sin bror.
   Blev rörd se Patrik komma in på isen igår på kryckor och ta emot sitt Guld.
   Tack Westerholm bröder, lycka till i Finland. Tack hela Frölunda, underbart ni grejade det igen. Såg mörkt ut i höstas men jag tar gärna på mig dumstruten, tvivlade mycket i höstas.
   Men underbart ha fel ibland

   • Kommentar avatar
    EDWARD 51, 6 månader sedanSvara

    Var det eget påhitt från Ryan Lasch själv, om det där om Sveriges huvudstad?
    Annars kanske någon annan kunde hjälpt till att fylla i för honom, att det är Göteborg som är Sveriges "ishockey-huvudstad", i alla fall nu för närvarande. :)

    • Kommentar avatar
     Anna Agdestein , 6 månader sedanSvara

     ”Groupie”, heter det ju.. ;) selfie med flera personer...

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 6 månader sedanSvara

      Nä, groupie är något HELT annst ...

      Kommentar avatar
      Anna Agdestein, 6 månader sedanSvara

      Det också... Haha... ;)

    • Kommentar avatar
     Oscar, 6 månader sedanSvara

     Henrik,
     Vad tycker du om att Jesper E fick medalj? Har väl inte spelat jättemkt. Nässen ska ha, Lindström, Fjellström osv. Men Jesper E, nja.
     Dock så den som förtjänar minst är väl ändå Tex W som bara kommit in och firat två guld ;).

      Kommentar avatar
      Pippo, 6 månader sedanSvara

      Får inte frölunda x-antal guldmedaljer att dela ut som de känner för? Får de så de räcker till alla så ska la Jesper E och Tex också ha en. Tex och Jesper E kanske inte har spelat, men de har la varit berädda på att ställa upp om något går fel och antagligen tränat hårt ifall de tvingas/får chansen att spela. Sedan tror jag att de själva inser att de inte varit bidragande till Guldet iom. att de inte spelat....

      Kommentar avatar
      Pippo, 6 månader sedanSvara

      Rätt ska va rätt, Jesper E har spelat 4 matcher (enligt eliteprospects) och gjort en poäng, så han har på så sätt bidragit....

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 6 månader sedanSvara

      Har ingen direkt åsikt här, helt upp till respektive förening hur man vill agera med medaljer.

    • Kommentar avatar
     Ronald, 6 månader sedanSvara

     Grymt jobbat idag oxå. Nu ser jag fram emot din summering. Längtar redan till nästa säsong:)

     • Kommentar avatar
      Louise Köksmästare , 6 månader sedanSvara

      Hade varit kanon om man bortser från idioterna som använde bengaler mitt i folkhavet. Flera personer som fick sina kläder förstörda och en tjejs hår började brinna så jag fick släcka det. Fattar inte att man kan vara så korkad att man använder det utan minsta tanke på andra personers säkerhet.

       Kommentar avatar
       Daniel B, 6 månader sedanSvara

       Oj, ja det kan sluta riktigt illa med bengaler. Håller med om att det är idiotiskt att tända när det är så mycket folk som trängs.

       Kommentar avatar
       Louise Köksmästare , 6 månader sedanSvara

       Riktigt illa. Inte roligt för tjejen heller när håret blev förstört. Blir en tur till frisören för henne. Så onödigt!

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 6 månader sedanSvara

       Men herregud, vilka stollar! Tjejen borde ersättas för sin tripp till frisören.

     • Kommentar avatar
      Benny S, 6 månader sedanSvara

      Tack för dig Suveräna journalistik, H L !!!
      (kommer fortsätta betala min 50-lapp tills vi vet om du fortsätter)

      • Kommentar avatar
       Maxad, 6 månader sedanSvara

       Känns tråkigt att tusentals lämnar hyllningsplatsen långt innan våra hjältar lämnat scenen. Tycker också att arrangemanget är lång ifrån så stort som det borde vara.

       • Kommentar avatar
        Tommy dahlberg , 6 månader sedanSvara

        Jag tackar också för en mycket bra hockey säsong med dej Leman. Bästa reporten i götet. Ha en härlig sommar och hoppas vi hörs i höst igen.


        Lämna en kommentar