CHL-semi, Frölundas totalfacit – årets första Morning Mailbag


► Frölundas CHL-semifinal på tisdagen? CHL över huvud taget?
► Frölundas facit mot ”bättre” och ”sämre” lag i SHL?
► Vi kan prata om det, vi kan prata om annat, ni bestämmer – det är 2019 års första Morning Mailbag.

Rakapuckar.com bild


UNDER MÅNDAGEN KOMMER kanske  någon form av besked om Ryan Lasch, om han verkligen redan mot Plzen i tisdagens CHL-semi 1 (SVT sänder) är redo för spel efter knäoperationen strax före jul.

Jag undrar, jag …

Men kanske har Gustav Lindström och Linus Nässén frisknat till? Mats Rosseli Olsen, han ska i alla fall vara tillbaka efter avstängning.

Plzen har ett bra lag, SHL-bekantingen (Färjestad) Milan Gulas är poängkung, Jan Kovar (kom under säsongen) är en absolut toppspelare på Europanivå, så det här blir något att bita i för Frölunda.

Semifinal – har ert CHL-intresse ökat?

Har ni kanske varit heta på turneringen hela tiden?

Ska ni gå på tisdagskvällen (18.00)?

I lördags var det inget kul för Frölundafans, en riktigt svag insats mot Timrå, och jag svarade så mycket jag orkade på kommentarerna under förmiddagstimmarna av en ledig söndag.

Den som vill prata vidare om Timråmatchen är förstås välkommen, men jag tycker som jag skrev, och jag har väl inte direkt ändrat mig.

Rakapuckar.com bild

Däremot är det intressant det här med hur Frölunda har klarat sig mot de så kallat bättre respektive sämre lagen i SHL.

Jag använder citationstecken, för skillnaden lagen emellan är baske mig inte stor. Men ändå, kanske finner ni detta intressant (0/3 betyder noll av tre poäng, och så vidare).

Frölunda hemma
Luleå 3/6
Färjestad 3/3
Linköping 3/3
Växjö 2/3
Malmö 3/3
Brynäs 2/3
HV71 3/3
Djurgården 3/3
Rögle 1/6
Skellefteå 0/3
Örebro 3/3
Timrå 3/6
Mora 0/3

Plumparna här är mot Mora och Timrå, Rögle tycker jag är för bra för att reagera direkt på.

Frölunda totalt
Luleå 6/9
Färjestad 6/9
Linköping 4/6
Växjö 2/6
Malmö 6/9
Brynäs 4/6
HV71 3/3
Djurgården 5/6
Rögle 3/9
Skellefteå 5/9
Örebro 3/6
Timrå 6/9
Mora 0/6

Facit mot Mora är förstås underkänt så det skriker om det, viss övervikt av poäng mot topplag, och visst ligger det något i det här att Frölunda har lättare mot lag som själva vill sätta press, därmed öppnande lite större ytor och så vidare, men jag vet inte om jag tycker skillnaden är så där superduperstor.

Rakapuckar.com bild

Men den mentala faktorn finns där: Frölunda, även i vinter, gör sina bästa matcher mot lag där man inte är favorit, där respekt och ödmjukhet aldrig riskerar saknas.

Som jag var inne på i går: i ett slutspel tror jag det här problemet är borta. Däremot (bäst att skriva detta så att ingen tror jag är för positiv om serieledaren) så kan Frölunda förstås få problem av andra anledningar.

Nå, tankar om detta? Annat?

***

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @rakapuckarpunktcom on


Ni som inte har Instagram har missat Johan Mattssons fantastiska räddning som Mathias Pelkonen förtjänstfullt fångade i lördags.

Mattsson höll länge Frölunda kvar i matchen mot Timrå, tyckte jag. Förtjänar ingen kritik för sin insats. 

Han skulle aldrig behövts bytas ut. Om utespelarna gjort sitt jobb.

***

Frölundas J20 har börjat  super elit top 10 bra, 4–3 mot Linköping följdes upp av 3–2 (förlängning) mot HV71 på lördagen. 

A-lagstestade Jonatan Lundin Andersson hjälte i förlängningen, han har gjort tre mål på två matcher och tydligen fått en kick av SHL-spelet.

Han orkar visst hur mycket som helst också.

På söndagen målade Bengans pôjk för Hanhals Kings som föll i förlängning (3–4) mot Hockeysveriges älsklingslag Huddinge.

Fyra av nio poäng är ändå en okej start i allettan.

Frölundas segerrika J18? Japp, allt är som vanligt, även i fortsättningsserien är det bara framgång: 6–2 på Södertälje, 5–4 på Linköping.   

Rakapuckar.com bild

***

rakapuckar.com är inte en låst sajt, det är fritt fram att provläsa, men den är beroende av att läsarna betalar för sig.

1 kr/dag, 30 kr/månad, är rekommenderat minimipris.

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13

***

Gillade ni läsningen? Dela gärna på sociala medier. Knappar för detta finns nedan. Följ gärna med på Facebook och Instagram där Mathias Pelkonen ofta bjuder på fina bilder.

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
28 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Martin, 5 månader sedanSvara

  Kan tycka efter denna säsong får man se över ledarstabeln. På vilket sätt vet jag inte. Känns som RR har tappat förtroendet. Är ngt fel när man tappar matcher som VF gör då då.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Hur menar du att RR tappat förtroendet? För vem? Eller menar du att du tappat förtroendet för HONOM? Bara så jag hänger med. :)

   Kommentar avatar
   Martin, 5 månader sedanSvara

   Känns som laget har gjort det. Dom har kört fast. Men vad vet jag. Är ju bara en vanlig supporter. Okej dom vinner mycket. Men tycker det saknas ngt.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Så tror jag nog inte det är, att spelarna tappat förtroendet för sin tränare. Trots allt leder Frölunda SHL. Sedan kan det självfallet finnas en eller annan spelare som inte är helförtjust i tränaren, det är inte helt ovanligt.

 • Kommentar avatar
  Anders Olsson, 5 månader sedanSvara

  Hur stor är chansen att man värvar nån både på backsidan nu i och med Nörstebös skada men även på forwardsidan? Satsar vi på Westerlund, Fagemo och andra juniorer eller tas det in nån mer rutinerad spelare tro?
  Skulle själv vilja se lite rutin komma in inför kommande slutspel i och med de nerver och tuffa matchande som är då som kanske tar hårdare på de unga än vanligt säsongsspel?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Jag tror att chansen är rätt stor att Frölunda tar in något mer, det har varit så tidigare säsonger och behovet är knappast mindre nu. Detta sagt, man måste också inse att det handlar mycket om vad som finns på marknaden. Exakt vem/vad ... spännande att se.

   Kommentar avatar
   Knutte, 5 månader sedanSvara

   Det borde ha skapats lite mer ekonomiskt utrymme nu när Tim lämnade.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Inte alls. Han hade rookiekontrakt. Dessutom är det här med januarivärvningar mindre av en ekonomisk fråga, handlar mer om vad som finns, att hitta rätt bland de få som vill till SHL och kan tänkas bidra med något.

 • Kommentar avatar
  Ulf Friman, 5 månader sedanSvara

  Hur jobbar VF med mental coacher? tycks behövas
  Målbilder?
  Gemensamma mål?
  Individuella mål?
  //Ulf

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Mental träning sägs förekomma löpande, inte framkallat av enskilda förluster. Jag ser John Jansson (idrottspsykologen) lite då och då. Exakt hur arbetet går till tror jag är rätt mycket mellan John och respektive individ.

 • Kommentar avatar
  Hannah, 5 månader sedanSvara

  Kontrakt? När förlängs eventuellt utgående kontrakt? Börjar tycka det är dags nu

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Det arbetet sker löpande. Bara för att vi inte får veta så är det ju inte så att jobbet inte görs, om du förstår.

   Kommentar avatar
   Göran, 5 månader sedanSvara

   Tycker att man ska vänta med förhandling om fortsättning eller inte till efter säsongen. T.ex om en spelare inte får förlängt nu så ger han nog inte 100% på samma sätt resten av denna säsong.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Fungerar inte så. Spelarna har agenter, de är arbetstagare, de vill ha sin försörjning tryggad. Så här fungerar det inom hockeyn, helt enkelt. I de allra flesta fall.

   Kommentar avatar
   Manne, 5 månader sedanSvara

   Hannah: Finns inte mycket att förlänga med, måste in nytt. En hel del av de med utgående kontrakt borde få söka ny klubb.

   Kommentar avatar
   Daniel B, 5 månader sedanSvara

   Manne, jag hade förlängt med Sigge och paw.

   Kommentar avatar
   Daniel B, 5 månader sedanSvara

   Och Grönlund. Missade honom. En stabil back med låg lön.

 • Kommentar avatar
  Nolte, 5 månader sedanSvara

  Även om det givetvis är tråkigt med förluster och speciellt på det sättet man förlorade mot Timrå, så bekymrar det mig inte så mycket att vi tappar poäng mot lagen längre ner i tabellen i det långa loppet. Hade varit mycket värre om vi mött ett slutspelslag, gjort en bra match, men ändå förlorat med några mål, det hade varit mer oroväckande. Jag känner väl att toppnivån är bra och kan räcka mot samtliga lag, sen är frågan om man orkar/klarar av att plocka fram toppnivån varje match i ett eventuellt slutspel? Sen är jag väl medveten om att INGET lag topp-presterar varje match, men vissa lag lyckas vinna matcher ändå, frågan är om Frölunda kan hitta vägar att vinna sånna matcher också?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Tycker nog att Frölunda HAR hittat sätt att vinna ett antal matcher när spelet inte är på topp. Däremot har ju attityden brustit några gånger, och då finns ingen räddning.

   Kommentar avatar
   Nolte, 5 månader sedanSvara

   Du kanske har rätt. Antar att Rögle & Timrå sitter färskt i minnet, där Rögle inte va en dålig match, men inte på topp heller, och där man mot Timrå spelade dåligt men ändå fick en 4-2 ledning där man borde kunnat stänga ner matchen kanske. Sen vinstraden innan, så spelade man väl ganska bra ishockey? Mitt minne sviker lite här också, kommer bara ihåg att man spelade bra mot Skellefteå. Men kanske fanns någon spelmässigt sämre match där också där man hittade en väg att ta med sig poängen?

 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein, 5 månader sedanSvara

  God morgon!
  Inga fler bilder från Mathias kamera i lördags?
  Jag ser CHL, har alltid gjort. Det är *mitt" lag som spelar. Jag ser dem var än de spelar. .
  Får vi se ett mer taggat och påkopplat lag? En träff med mentalcoachen, kanske?
  Visserligen fortsätter matchen i nästa vecka, men vore väl skönt med ledning på hemmaplan?
  Vet du något om sålda biljetter? Den här matchen är ju ”gratis” för oss med säsongskort… Vore väl intressant om det kommer mer publik då…? Tittar man på tillgängliga biljetter finns det inte mycket kvar att välja på.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Ska undersöka detta med publiken. Är det så att ni även nu behöver säga till att ni kommer, så att säga? Enda skillnaden att ni inte behöver betala? Nej, du får nöja dig med filmklippet. Den här gången.

   Kommentar avatar
   Svante, 5 månader sedanSvara

   Många med säsongskort går inte på CHL av någon anledning. De vräker ut biljetter på andrahands marknaden ser jag. Blir väl 3000 åskådare max

   Kommentar avatar
   Anna Agdestein, 5 månader sedanSvara

   Ja, Henrik, vi "bokar" vår biljett som vanligt. Men till ingen kostnad.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Tack, Anna.

 • Kommentar avatar
  Dennis, 5 månader sedanSvara

  Fun fact: Varje säsong som Rönnberg har varit tränare, så har Frölunda haft exakt 15 matcher med 0 poäng

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Haha ... va? Vilken grej. Måste jag kolla. :)

 • Kommentar avatar
  Johan , 5 månader sedanSvara

  Frölunda har fortfarande skrämmande svårt att hålla uppe farten och hitta flytet i spelet mot de "sämre" lagen... Märks tydligt att kvaliteten i de matcherna inte är I närheten av den hockeyn som oftare visas mot exempelvis Skellefteå eller Färjestad.. Frölunda bör definitivt börja se över exakt hur man vill spela för den här säsongen har man inte heller en trupp som klarar av R.Rs spelidé fullt ut... Vissa saker går att skruva på som att backarna måste spela enklare, uppspelen måste börja bli rakare och komma snabbare, spelarna måste gå rakare på mål och våga skjuta i första läget samt att man måste tuffa till sig ännu mer runt bägge målen! Dessvärre har Frölunda inte seriens stabilaste backlinje och saknar ytterligare spets spelare framåt... Tycker att laget presterat väldigt bra framåt trots Lasch skada visserligen, men tycker samtidigt att man förlitat sig väl mycket på honom

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   När Frölunda gick bra under en period nyligen var det just för att det spelades rakare, enklare, snabbare i egen zon, plus att anfallsspelet var lite mer på mål-inriktat. Så insikten finns. Det ska bara utföras också. :)

   Kommentar avatar
   Christian, 5 månader sedanSvara

   Sen är det väl icke att förglömma att det finns en motståndare också som gör allt i sin makt för att förhindra snabba och enkla uppspel

 • Kommentar avatar
  Svante, 5 månader sedanSvara

  Tråkigt att folk inte vallfärdar till CHL matcherna, tyder på okunskap då dessa matcher ofta är riktigt trevliga med öppen och positiv hockey. En faktor är nog att matcherna spelas i Frölundaborg, tror folk inte orkar ta sig dit då arenan ligger helt offside.
  Att det ser ut som om mycket är sålt beror väl på att alla säsongskort spärrar och inte används. Ser på andrahands försäljningen att mängder med säsongskorts biljetter slumpas ut av de som inte vill gå.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Bra ändå att folk som inte vill gå ger biljetterna till andra, tycker jag. Alltid roligt med välfyllt.

   Kommentar avatar
   Svante, 5 månader sedanSvara

   Tycker ändå att 2500 är riktigt fattigt när vi har ett snitt på nära 10000. Då är något fel. Kanske 200 kronor avskräcker många. Inget slår fullsatt i Frölundaborg!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Tror mer det är så att CHL är en turnering för klubbar och spelare. För få fans bryr sig. En del, som du och Anna och några till, men totalt sett för få.

   Kommentar avatar
   Svante, 5 månader sedanSvara

   Tycker det är oerhört märkligt. Man följer väl sitt lag och när det dessutom är jäkligt kul matcher undrar man ju...

 • Kommentar avatar
  Rasmus, 5 månader sedanSvara

  Vilka spelare har utgående kontrakt till nästa år? Vilka tror du förlängs?

   Kommentar avatar
   Rasmus, 5 månader sedanSvara

   Som en följdfråga, vilka förlängda kontrakt kräver förändring i lön (både uppåt och nedåt)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Målvakterna, Sigalet, Grönlund, Westerlund, Nörstebö, westerholmarna. Här hänger det ju väldigt mycket på VAD ANNAT som Frölunda har på kornet. Sigalet känns som en trygg pjäs, intressant att se om westerholmarna anses värda samma peng, och målvaktssidan ... undrar hur det löses där? Har inga färdiga åsikter, tyvärr.

 • Kommentar avatar
  Peter, 5 månader sedanSvara

  Håller med.. hoppas på mycket folk.
  man får inte glömma att publikintäkterna är 100% blir ju mycket pengar till klubben om suppotrna kommer .och vinner man en eventuell final så är det ju nästan 7 miljoner. Verkligen dags för folk att vakna nu..... mycket pengar= kan värva bra spelar.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Många supportrar tycker nog att de betalar nog. Men du har en poäng, givetvis. Och att vinna CHL vore förstås ett viktigt ekonomiskt tillskott.

 • Kommentar avatar
  Mikael , 5 månader sedanSvara

  Henrik. Såg du NÅGON typ, Joel som manade på och pushade i båset under matchen i lördags, tränarstaben inkluderad??? Det såg håglöst ut över de hela tyckte då jag....
  Känns oroväckande att dom ger sken av att inte bry sig.
  Och, ja det blir CHL imorgon.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   När man ser matcherna live missas helt möjligheten att se in i båset, från min position just under takåsarna kan jag inte ha en åsikt här, är jag rädd.

   Kommentar avatar
   Mathias Pelkonen, 5 månader sedanSvara

   Jag står bredvid båset varje match jag fotograferar och filmar. Det gapas, dirigeras och coachas konstant. Har nog aldrig hört Johan Lundskogs normala röst, han är konstant hes. Mot Timrå filmade jag mycket in i båset och ... det är som sagt hög och tydlig ton nästan hela tiden.

   Kommentar avatar
   Anna Agdestein, 5 månader sedanSvara

   Du var med i C mores sändning, Mathias, stod precis bredvid båset. :)

   Kommentar avatar
   Mikael , 5 månader sedanSvara

   Ok, jag förstår! Själv sitter jag ju precis mitt emot båset, och jag måste säga att det såg väldigt uppgivet och lojt ut.... Jag ser inte ens att Joel tar ton eller blir förbannad..... för många av oss är det ganska viktigt vilka signaler man sänder ut. Fan, NÅGON ta en fajt och tänd till..... nu menar jag inte att någon ska misshandlas, men lite djävlarnamma.....visa lite känslor.

   Kommentar avatar
   Mathias Pelkonen, 5 månader sedanSvara

   Förstår precis vad du menar. #5 och #12 ihop med #17 är nog de jag rent spontant tycker låter och visar mest känslor i båset.

   Kommentar avatar
   Daniel B, 5 månader sedanSvara

   Pelkonen, kul att du ser och hör mer än oss andra och delar med dig. Förvånad bara över att Joel inte hörs lika mycket som dom du nämner. Eller hjalle och Sigge.

   Kommentar avatar
   Mathias Pelkonen, 5 månader sedanSvara

   Joel och Hjalle sitter på andra sidan av bänken så de hör jag av naturliga skäl mindre. Men ”utbrotten” ser man tydligt oavsett var de sitter, och där utmärker sig vissa mer än andra.

   Kommentar avatar
   Daniel B, 5 månader sedanSvara

   Intressant, vill du dela med dig? Vilka är det som får flest ”utbrott”?

   Kommentar avatar
   EDWARD 51, 5 månader sedanSvara

   Kul Pelkonen också med denna lite "familjära" information. Passar mitt sinnelag. ;)

   Kommentar avatar
   Mathias Pelkonen, 5 månader sedanSvara

   Utbrott är väl fel ord då det snarare är en naturlig reaktion som elitidrottare att vilja välta omkull sin omgivning vid vissa tillfällen, men #5 visar tydligt när han inte är nöjd. I matchen mot Rögle när han i förlängningen missade en fin målchans så åkte han med klubben över huvudet och ville dra ner den rakt i något lämpligt. Att han var en meter från mig gjorde att man rent reflexmässigt vände sig om och bad till högre makter för en kort stund. Klubban kom ner försiktigt som väntat men att se de känslorna från nära håll är mäktigt. Näslund är heller inte försiktig med att dra armbågarna i plexit bakom sig. Det låter mer som en hård tackling och de flesta runt honom hoppar oftast till rejält. Jag tror vi får börja bjuda på lite mer detaljer i texter framöver :-)

   Kommentar avatar
   Daniel B, 5 månader sedanSvara

   Hahaha. Grym jobbat pelkonen. Tycker du ska kräva risktillägg från HL...:) Jag hade jättegärna velat vara där du är och se vad som händer i båset under matcherna. Kul att Näslund kan flippa ut ibland.

   Kommentar avatar
   Mathias Pelkonen, 5 månader sedanSvara

   Det är ganska stor risk att vi jobbar på en kort film där man kan se lite hur en match ser ut från andra vyer än den man brukar se ... ;-)

   Kommentar avatar
   Conta, 5 månader sedanSvara

   Nr 5 Genoway kunde rannsaka sig sjäv mer. Gör idiotiska dribblingar i egen zon och uppträder nonchalant åt helvete för ofta. I powerplay träffar han nästan aldrig målet. Så istället för at nästan slå av klubban i den ilska så borde Genoesy lägga sin energi på skott träning tills han kan träffa målet i sömnen. Vidare borde Rönnberg tvinga honom sitta titta på video på sina dumma dribblingar vid helt fel lägen. Genoeay är värvad som ledande back men är långt därifrån. Saknar inte Donovan bland backarna.blev lättad när han ej fick förnyat kontrakt.Donovan trodde ju han var Sidney Crosby. Men nu har vi fått Genoway istället.han tror också han är Sidney Crosby. Är Donovan och Genoway på något sätt släkt?

 • Kommentar avatar
  tb, 5 månader sedanSvara

  finns det ingen spjutspets som vill til frölynda eller är marknaden tom
  upp med plånboken så ökar kön frölunda har poengar
  vi behöver en stabil back
  och ett par spjutspetsar
  om vi skall gå till slutspel
  det finns pengar

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Det dräller inte av komeptenta spelare som vill till SHL, det ska man ha klart för sig, inte för de pengar som erbjuds här. Frölunda betalar för övrigt dyrt till ett antal spelare. Sedan ... Frölunda leder ligan, att säga att det behövs en back och några spjutspetsar för att gå till slutspel känns ... lite hårt. ;)

 • Kommentar avatar
  mike, 5 månader sedanSvara

  En annan faktor man kan lägga till i bättre/sämre-debatten är vilket material man har att tillgå. För att slå sig igenom ett mer defensivt inriktat lag, behövs lite fler "power forwards", vilket Frölunda saknar. Jämför man med tex Malmö, så är vår forwardsuppsättning julafton i smurfbyn. Vi har också det lättaste laget i hela SHL.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Absolut kan man sakna iaf EN rejäl power forward. Men jag fortsätter tjata: förlusten senast hade inget med spelarmaterial att göra. Man måste verkligen vilja vinna närkamper, inse vad som krävs

   Kommentar avatar
   mike, 5 månader sedanSvara

   Givetvis, går du in med fel inställning förlorar du de flesta matcher. Jag bara poängterade att spelarmaterialet inte är optimalt för den sortens attackspel.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Poäng där. Absolut.

 • Kommentar avatar
  mike, 5 månader sedanSvara

  Dvs, att det märks rätt ofta att vi väger lite lätt.

   Kommentar avatar
   Manne, 5 månader sedanSvara

   Absolut. Vi har ingen riktig powerforward i laget, som kan riva upp ordentliga sår hos motståndarnas försvar. Man ska anpassa sitt sätt att spela efter vilket spelarmaterial man har, inte tvärtom. Vi har inte den skickligheten i laget som krävs för att spela den hockey som Rönnberg vill, med mycket puckkontroll, backar som ska vara kreativa till varje pris osv. Backarna tex är inte stöpta i den formen, utan det är många "enkelspelade" backar. Att dribbla av 1-2 spelare och sedan leverera ett pass är inte deras styrka.

 • Kommentar avatar
  Andreas Öberg, 5 månader sedanSvara

  En liten tanke om lagbygget : Befinner sig VF i ett mellanläge? Ett läge där de rutinerade spelarna börjar gå ur sin "prime" och de yngre spelarna inte fullt ut har vuxit in sig i shl (rimligt såklart). Poängen är att detta påverkar kontinuiteten och lägg på skador så kanske VF till och med har överpresterat emellanåt. Jag kan nog genast slå hål på mitt eget resonemang med flera spelare men ändå, kan det ligga något i det? Ex en nedgång på spelare som Stålberg, Rosseli och uppgång för Fjällström, Fagemo, Raymond. Att det bildas ett gap i mitten? Sedan känner jag att rent spelmässigt så har VF släppt till mycket farliga chanser i de flesta matcher men jag håller med om att det knappt finns rena bottenlag i shl. Därför duger det inte att spela på 98 %, men det är yesterday-news.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Vill svara, vet inte riktigt vad. Både förstår vad du menar och ... inte riktigt. Nedgång hittar jag hos Rosseli Olsen, men en sådan som Stålberg tycker jag varit, sett till hans standard, bra. Lite svårformulerat detta, märker jag. :)

 • Kommentar avatar
  DD, 5 månader sedanSvara

  Såg att Tömmernes förlängt i Schweiz, är det en ren ekonomisk fråga? Som svensk hade jag rangordnat titlar såhär:
  1. Stanley Cup
  2. OS
  3. SHL
  4. KHL
  5. NLA
  Det ligger alltså ganska långt ned på priolistan men antar att pengarna, låga skatt, korta resor, bekvämt liv väger upp en del för det. Men kan ju å andra sidan inte vara så kul att ha en hel karriär på hög nivå och inte "ens" ha ett SHL guld? Tänker på t.ex. Flugan
  Tror du vi får se några "hemvändare" de kommande åren? Typ Klingberg, Stålberg, Pettersson?

   Kommentar avatar
   Daniel B, 5 månader sedanSvara

   DD, givetvis är det pengarna som gör att man är kvar i Schweiz. Sen får man inte glömma att det är ett vackert land och det är korta resor. Så jag kan förstå att man förlänger och vill trygga sin framtid. Jag tror inte man hade förlängt om man lirade i Moldavien, Kazakstan eller Rumänien. Detta sagt med respekt för de länder.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Soel i NLA är förståa till största delen en ekonomisk fråga. Korta karriärer, du behöver dra in cashen.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   *spel

 • Kommentar avatar
  JK, 5 månader sedanSvara

  En fråga Vem är Mentor för Roger Rönnberg känns som han faktiskt är i behov av någon?
  Han är ju totalt blockerad och handlingsförlamad under matcherna.
  Han har ju faktiskt inte utvecklat sin matcoaching under alla dessa år som han varit HUVUDTRÄNARE i FHC.
  Nä detta borde ledningen se och ta tag i.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Svårt att ta den diskussionen eftersom man ser olika på saker. Frölundas sportsliga ledning delar nog inte uppfattningen att Roger är blockerad i båset, därför "görs inget", om du förstår. Finns olika coachstilar.

   Kommentar avatar
   JK, 5 månader sedanSvara

   Kan garantera en sak att med RR i båset kommer FHC inte att ta ett SHL guld till.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Okej, då kan du mycket mer om hockey än jag, Sådana garantier kan inte jag ge.

 • Kommentar avatar
  Nicklas, 5 månader sedanSvara

  På många här inne låter det som att Frölunda ligger sist i shl. Vi leder serien, inte med mycket men det är fortfarande 13 lag som skulle vilja byta placering med oss. Ja, laget är inte lika bra som tidigare år. Djupa dalar och höga toppar sammanfattar årets lag. Jag tror på kvartsfinal men sen tar det stopp. Ta detta som en mellansäsong, många spelare med utgående kontrakt som jag personligen inte tror får förlängt.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Rätt bra mellansäsong när man leder ligan i januari, va? :)

   Kommentar avatar
   Manne , 5 månader sedanSvara

   Man ska inte stirra sig blind på tabellen. Vi hade ett lysande målvaktsspel och ett vasst PP, det gav mycket poäng under en tid. Själva spelet har funnits mer att önska av.

 • Kommentar avatar
  Micke , 5 månader sedanSvara

  Leman:
  Har du någon koll ifall frölunda har börjat förhandla att skriva nytt kontrakt med någon av de spelarna vars kontrakt går ut denna sesongen?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Oh, ja – sådant pågår ju hela tiden, bara att det inte kommuniceras officiellt, Spelarnas agenter diskuterat med ledningen, men jag har inte snokat här. Än.

 • Kommentar avatar
  JJJ, 5 månader sedanSvara

  Henrik, du ser möjligt inte att Frölunda kanske tar in Arvid S som en 2a keeper till nästa säsong och låter han få utvecklas mera och har antingen JG eller JM kvar som förstekeeper??

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Nej, jag tror inte Arvid anses SHL-redo redan nästa säsong. Det är vad jag TROR, inget jag vet något om, men det hade förvånat mig.

 • Kommentar avatar
  Robert, 5 månader sedanSvara

  Först av all vill jag ge dig en eloge för att du ger oss en fantastisk insikt i VF. Skulle vara intressant att höra hur du ser på dels värvningen av Reth. Hur länge tror du det tar innan det lossnar för honom och kommer det lossna eller riskerar det att bli en floppvärvning? Samt hur du ser på framtiden med att kunna attrahera talanger. Efter 15/16 sa RR att det gick ca 100 på varje talang man tog emot. Har detta påverkats tror du av hur det gått för Engsund, Tim, Vesalainen mfl?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Rhett behöver göra mer, visa mer, och jag tror att januari kommer visa om han är fågel eller fisk ... eller kanske troligare: mitt emellan. Vad gäller talanger: klart andra spelare, framför allt agenter, tittar och se hur Westerlund haft det, att Engsund rätt snabbt gavs upp hoppet om. Samtidigt ser alla Dahlin, Fagemo, Nässén, Raymond ... jag vill nog säga att Frölundas rykte är gott.

 • Kommentar avatar
  Håkan G , 5 månader sedanSvara

  Jag hoppas verkligen inte att man riskerar Lasch i CHL. Tror att RR tänker samma. Behövs all fokus på SHL för att försvara en position på övre halvan.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Lasch spelar. Knäet riskerar inte bli sämre.

 • Kommentar avatar
  Bengt Andersson, 5 månader sedanSvara

  Vi är ju nästan alla besviken efter att VF förlorat, det kan ju bero mycket på det sättet förlusterna kommer till, det finns ju luriga motståndare också det har alla lag fåt uppleva i höst, vid ex VF del mot. mot MORA och Timrå, Rögle. Om man tar Moras Match mot Storfavoriten DIF resultat långt in i matchen 3-0 till Mora, de är väl sådan den här SHL serien är, alla slår alla. Det viktigaste för hela gruppen nu det är naturligtvis att på nytt tänka framåt och ladda för morrondagen, ha roligt på isen igen ! Och komma ut med det självförtroende som gruppen ändå skälv har skapat åt sig under hösten genom att vara enda laget från SWEDEN som är kvar i turneringen, många lag avundas VF i dessa stunder där VF spelarna får möjligheter att visa upp sig utan för gränserna med inte minst stora tittarsiffror i riks-kanalerna. Och sist men inte minst mot BIF på Torsdag gäller samma sak ! Åk upp med höga huven ! och var stolta över att ni fortfarande leder SHL !!!

  • Kommentar avatar
   GöranA , 5 månader sedanSvara

   19 tappade poäng hemma är för många.
   Gäller att sätta sig i respekt på hemmaplan. Att skapa en känsla av att vi är oslagbara hemma. Att vinna sina hemmamatcher är oftast A och O när det gäller slutspel. Där är vi inte ännu.

   • Kommentar avatar
    Molly, 5 månader sedanSvara

    Djurgården tar in en back som spelat i NHL iår

     Kommentar avatar
     Daniel B, 5 månader sedanSvara

     Molly, om jag inte är helt ute och cyklar så har han spelat i Carolina hurricanes. Vill minnas att det är en tuff och fysisk back. Tror han kan göra en del nytta i DIF.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

     Garrison var rejäl och bra i Tampa, på nedgång i Vegas och Edmonton, inte spelat mycket, mest AHL förra vintern. En Weber-typ. Djurgården var i behov av den typen nu, kan ta chansen och se om han fixar stor rink, Frölunda har inte samma behov. Här tittar man nog snarast på en spelskicklig back som skulle kunna avlasta Genoway.

     Kommentar avatar
     Daniel B, 5 månader sedanSvara

     Ja, det var en rejäl spelare som DIF får. 1,90 lång och 100 pannor.

     Kommentar avatar
     Manne , 5 månader sedanSvara

     Leman: Enig med dig, men samtidigt så skulle en sådan typ kunna vara av vikt också. Vi väger alldeles för lätt bakåt, även om vi på papperet har bra med kilo.

     Kommentar avatar
     Daniel B, 5 månader sedanSvara

     Manne, villig att hålla med.

   • Kommentar avatar
    Molly, 5 månader sedanSvara

    17 matcher för Edmonton oilers iår

    • Kommentar avatar
     Molly, 5 månader sedanSvara

     Inte iår,det ska ska vara denna säsongen


     Lämna en kommentar