Frölunda toksatsar inte, trots sköna slutspelsmiljoner in


► Frölunda drar in många sköna miljoner på ett långt slutspel.
► Men den som tror det betyder supervärvningar till nästa säsong tror fel.
► Lönebudgeten är redan satt, detta sedan en tid tillbaka.
► – Inte en krona mer, säger ordföranden Mats Grauers.

Rakapuckar.com bild

Inga ekonomiska utsvävningar i Frölunda nästa säsong, trots att ett antal sköna miljoner dras in under ett långt slutspel. Snack med ordföranden Mats Grauers nedan.


SOM VANLIGT HAR Frölunda lagt en säsongsbudget som ska gå ihop efter grundserien.

— Det försöker vi uppfylla, säger Mats Grauers.

Med den i hamn är slutspelet alltså en en enda stor bonus rent ekonomiskt.

Grauers vill dock poängtera:

– Om jag ska vara riktigt ärlig så har vi stängt av den knappen nu. Naturligtvis är vi noggranna som vanligt, men nu pratar vi bara sportsligt och gläds.

Lik förbaskat, låt oss bara konstatera utan att gå in på exakta summor som ändå ingen utanför föreningen Frölunda har full koll på:

## Tre hemmamatcher mot  Malmö (varav en i Frölundaborg) i kvartsfinalserien.

Rakapuckar.com bild

## Två hemmamatcher mot Luleå i semifinalserien.

## Två, tre eller fyra hemmamatcher mot Djurgården i finalserien.

Man brukar lite småslarvigt höfta med en och en halv miljon i intäkter per match, men nu finns semifinal- och finalbonusar som ska betalas till spelarna, plus att resorna kostat (och kostar).

Som charterflygen till Luleå.

– Där gick en miljon, poängterar Grauers.

Och för tisdagens final 2 i Stockholm har Frölunda snabbt fått boka charterflyg igen, ett som ska stå och vänta på Arlanda (Bromma stänger tidigt!) till dess att tre perioder är spelade. Eller kanske fem, sex. Sådant kostar.

– Vi går inte och grämer oss för det, eller hoppas (på få bortaresor), vi ser det bara sportsligt; har vi bara två hemmamatcher och vinner (som mot Luleå) så är det fantastiskt, påpekar Grauers.

Rakapuckar.com bild

Ändå, låt oss säga att slutspelet ger en åtta, tio miljoner i sköna extrapengar; den exakta summan är inte det intressanta, mer så hur pengarna används.

På frågan om miljonerna öppnar för bättre värvningsmöjligheter, högre lön till exempelvis Johan Sundström, så säger Grauers bestämt:

– Nej. Där tänker vi att sporten har fått en budget. Den kommer vi inte att ändra på, de har fått tillräckligt, och jag tror mig veta att de är nöjda med det (ekonomiska) utrymme de fått. Inte en krona mer även om vi går hela vägen.

Nästa säsongs spelarbudget är något höjd, men ”marginellt.” Och den bestämdes redan runt årskiftet.

** Eget kapital i föreningen just nu, Mats?
– Runt 25 miljoner. 

Rakapuckar.com bild

I princip inga skulder, så 25 miljoner är således vad som finns i föreningen. När resultatet för 2018/2019 redovisas i sommar bör den summan ha ökat rejält, givet också att Frölunda snittade hela 10 071 åskådare i grundserien (några hundra mer än budgeterat) – och att CHL-vinsten gav några miljoner i överskott.

Men det handlar inte om låta kosingen bränna i fickan, snarare att konsolidera verksamheten.

– Öka tryggheten för klubben i framtiden, säger Grauers.

***

Jag hör att Djurgården stängt sin matchvärmning i dag. Hm, tänker jag om det. Hm.

***

3,5 miljoner i CHL-vinstpengar, men resorna runt om i Europa kostar också. Kanske två miljoner blev kvar?

Rakapuckar.com bild

***

John Klingberg hjälte för Dallas Stars i natt. Kul. Kolla själva nedan. John blev, skrev min kloke och initierade vän Szymon Szemberg på Twitter, den tredje göteborgaren som nätade på övertid i en slutspelsmatch; Jörgen Pettersson har gjort det en gång, Daniel Alfredsson två.


***

Stort tack för att ni betalar för journalistiken. Annars hade ni inte läst de här raderna.

1 kr/dag, 30 kr/månad, är rekommenderat minimipris.

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
32 kommentarer
 • Kommentar avatar
  DD, 1 år sedanSvara

  Jag hörde någon siffra att man strävade efter 65 miljoner i eget kapital. För att kunna klara några skitår ekonomiskt.
  Skulle man få sänkt hallhyra nästa år? Det borde ju ge en positiv effekt på vinsten man kan göra om publiksnittet håller i sig.
  Finns det något område man vill satsa mer på? Mer personal? Mer avancerad teknologi? Ytterligare satsningar på ungdomsverksamheten?
  Tack för en bra artikel. Pengar kommer inom de närmsta dagarna.

   Kommentar avatar
   Rasmus, 1 år sedanSvara

   Eller kanske med avancerade skenor till sina skridskor? Typ av modellen som en viss någon frågat om? ;)

   Kommentar avatar
   Patrik, 1 år sedanSvara

   @DD, Frölunda har börjat med hockey även för tjejer. De har ju sagt att de vill bygg a upp den verksamheten från grunden och inte bara ta över ett lag med ett färdigt damlag. Så de vill nog ha en god ekonomi även för det tills första damlaget växt upp och är på plats.

 • Kommentar avatar
  Ninja i pyjamas , 1 år sedanSvara

  John är även den första backen att avgöra en serie i ot i Dallas historia:) kul för honom! Tror dock dom åker på pumpen i nästa runda

  • Kommentar avatar
   Gunnar, 1 år sedanSvara

   Det är ett HÅN mot supportrarna. FHC är i get kommersiellt företag, och fattar inte Mats G att lönenivåerna kommer att ÖKA med det nya avtalet (eller har klubbarna tänkt lägga vantarna på hela kakan), och att det är bara dom BÄSTA klubbarna som är riktigt ATTRAKTIVA, t ex för våra akademispelare, återvändare, och stjärnspelare (jfr Galoway) - då får VF vara utan mina seriebiljettspengar nästa säsong. Cmore har dessutom ofta ett bättre arrangemang än Scandinavium.
   Jag förstår att man gör grundbudgeten för grundserien, men efter säsongen vet man vilken BONUS man spelat in, och kan använda för verifierade stötte(s)pelare i laget (jfr igen Galloway).

    Kommentar avatar
    Gunnar, 1 år sedanSvara

    Vi talar inte om att 'TOKSATSA' Henrik... vad är det för nagon rubriksättning... ingen har talat om det... bara att spendera (del) av tillgängliga medel på ett bra sätt (också för publiken) ☺️

    Kommentar avatar
    Knutte, 1 år sedanSvara

    Jag ser mycket hellre att man arbetar långsiktigt med pengarna och inte bara köper in en massa dyra spelare bara för att man kan.Det var väl lite så VF gjorde tidigare och det höll på att gå riktigt illa. Bara för att man köper några dyra spelare betyder det inte att man får ett bra lag. Många har försökt den vägen utan att lyckas.

    Kommentar avatar
    Henrik, 1 år sedanSvara

    Exakt så här lät det från en hel del inne på detta forumet innan och under säsongen. Men se var vi är idag....

    Kommentar avatar
    Per, 1 år sedanSvara

    Så enkelt är det ju inte. Ingen vill väl att vi ska betala överpriser för halvdant material? Och hur ser det ut i andra klubbar? Kommer de satsa mer nästa år? Hur hade vi stått emot ett ordinarie dif? Jag tycker Grauers gör fel. Har man resurser borde man bjuda publiken på att få hem profiler som Stålberg eller Freddan eller sunken. För Grauers betyder det säkert inte mkt att fåhrm sådana profiler. Men för oss som varit frölundaiter sedan barnsben hade det betytt oerhört mycket. Kolla Rögle. Plockar hem viktig profil. Ger mer pengar från såväl publikintäkter som sponsorer. Men Grauers är gammal konservatist som inte ser de dynamiska effekterna av en sådan investering.

    Kommentar avatar
    Manne , 1 år sedanSvara

    Gunnar: Galloway?

    Kommentar avatar
    mike, 1 år sedanSvara

    Pratar ju inte om att man inte skall satsa heller. Däremot att man inte lägger in extra pengar till en redan satt kostnad för spelarmaterial. Där har man redan ett bestämt belopp. Inga konstigheter.

  • Kommentar avatar
   Nolte, 1 år sedanSvara

   Gillar skarpt att man inte svävar iväg och sprättar pengar säsongen efter bara för man gjorde ett bra ekonomiskt resultat året innan. Att man inte bara tänker ett år i taget utan har ett långsiktigt hållbart upplägg. Mycket bra!

   • Kommentar avatar
    Fredrik, 1 år sedanSvara

    Fy fan, detta var ett slag i ansiktet på alla Frölunda fans. Klubben ska inte satsa på att vinna nästa säsong heller utan snåla och hoppas att vi går till final igen. Jag vill ha in spetskompetens i samtliga lagdelar, JM är bra. Men på alla andra lagdelar behöver vi ha in spetskompetens. Grauers borde avgå, ta in någon som förstår att det är en produkt, en show som Frölunda försöker sälja. Då får det för i helvete vara spelare på isen som är värd att betala för att se. Nej, ingen serie biljett till nästa säsong. Håll du i pengarna Grauers. Hoppas det gör dig lycklig. Avgå.

     Kommentar avatar
     Nolte, 1 år sedanSvara

     Är du seriös? Du tycker alltså inte att årets upplaga är sevärda? Dom spelar alltså kass hockey och har inga ambitioner att vinna när man redan vunnit CHL och är framme i final?

     Kommentar avatar
     Filip, 1 år sedanSvara

     Haha wow.. Nej spendera dom och var nära att gå i konkurs igen, de var ju ett jäkligt vinnande koncept innan Grauers kom in i bilden..

     Kommentar avatar
     Fredrik, 1 år sedanSvara

     Ja precis, Frölunda spelar en skittråkig hockey att se på som det är nu. Lite som ett Örebro 2.0, det är inte jätte kul att se hur de fepplar med puckarna, och aldrig kan skapa ett tryck på motståndarna som varar i mer än 15sekunder.

     Kommentar avatar
     Nolte, 1 år sedanSvara

     Du får givetvis tycka som du vill om underhållningsvärdet, finns inget rätt eller fel där, beror på vad man vill se. Jag personligen tycker att det är underhållande. Men att man inte har ambitioner att vinna något, det är felaktigt.

     Kommentar avatar
     Markus, 1 år sedanSvara

     Till Fredrik: Jag hoppas innerligt att du var ironisk?! Angående Grauers.

     Kommentar avatar
     AntiTroll, 1 år sedanSvara

     Troll!

     Kommentar avatar
     Filip, 1 år sedanSvara

     Så Fredrik, vad garanterar att en spelare som får 400 000 kommer ge dig så mycket mer njutning än en för 200 000? Andreas Karlsson och Honken hade väl i dom prisklasserna, gjorde dom dig lycklig? Spelade dom en rolig och attraktiv hockey som genererade titlar? Shoppa dyra spelare för shoppandets skull har Frölunda testat, de gick åt hel***e rent ut sagt.

     Kommentar avatar
     Fredrik, 1 år sedanSvara

     Nolte: Jag tycker inte man har en ambition att vinna när man spelar JG en halv säsong, när man inte värvar spetskompetens. De andra SHL laget gör sig redo för nästa säsong, öppnar lädret. Vi ska lita på att: JM stannar, Lasch fortsätter bära oss, och kanske en 17 årig Raymond. @ Markus, Nej. Jag tycker han ska avgå, helst idag.

     Kommentar avatar
     Fredrik, 1 år sedanSvara

     Filip: N.Andersson, T.Kallio, M. Plüss gav mig väldigt mycket. Idags läget kommer sådana spelare kosta. Men inte för oss, vi har Lasch som vi betalar för lite, men Lasch väljer att spela för Frölunda iaf. Tur att den lille Amerikanen älskar Frölunda mer än pengar.

     Kommentar avatar
     Patrik, 1 år sedanSvara

     Under Mats tid i Sävehof gav det dom 10 guld och 6 silver. Hans tid i Frölunda har gett 4 guld 2 silver. Efter detta är det antingen ett 5:e guld eller 3:e silver. Litar än så länge mer på hans meriter. Har dock inte sett dina meriter än så jag skall inte avfärda dina synpunkter. Vad har du för meriter?

     Kommentar avatar
     Filip, 1 år sedanSvara

     Haha, jag hade också gärna haft Kallio och N.Andersson i truppen, men de är samtidigt nästan dom två bästa offensiva krafter haft genom alla år klubben funnits så de är nog svårt att tänka att man ska hitta sådana spelare jämt. Men kan du garantera att för att man kastar ut 400 000 kr så blir det ALLTID en Kallio eller N.Andersson, då hade nog mer lag spenderat dom pengarna.

     Kommentar avatar
     Fredrik, 1 år sedanSvara

     Patrik:Så handboll är en bra merit. Om jag säger ortoped blir det bra då ? Eller hur tänker du ? Filip: Jag med. Och man får nog säga att chansen är större att få en bra spelare om man betalar mer, än om man betalar mindre. Köpa Kia eller Audi ?

     Kommentar avatar
     Robertino Hökklo , 1 år sedanSvara

     Du kan inte vara seriös. Frölunda vill få upp sitt kapital för att kunna klara av 2st riktiga skitår utan att klubben går i konkurs. Vi har väldigt bra spelare i klubben just nu och till nästa så ser det ut att inte bli allt för mycket ändringar. kontinuiteten kommer göra gott till nästa säsong. Jag vill inte tillbaka till gamla tider där vi spenderar massa pengar. Visst kan det bli bra, men vad händer vid ett missat slutspel? Då blir det många miljoner i förlust och det é inte bara till att dra i handbromsen och spara igen. Se bara på när Grauers kom in. Tog ett par säsonger innan Frölunda började gå + igen. Utan Grauers hade Frölunda säkert gått i konkurs. Vi medlemmar och styrelsen litar fullständigt på ledningen och tränarna som det é just nu

     Kommentar avatar
     Fredrik, 1 år sedanSvara

     Du får lita på vem du vill. Men utan att spendera pengar så kommer vi få "ett par skit år". Så spara på, kanske kan värva några A-lagare ifrån brunnsparken, och några kvinnliga ex-fotbollsspelare. Det kommer bli bra....

     Kommentar avatar
     Per, 1 år sedanSvara

     Så enkelt är det ju inte. Ingen vill väl att vi ska betala överpriser för halvdant material? Och hur ser det ut i andra klubbar? Kommer de satsa mer nästa år? Hur hade vi stått emot ett ordinarie dif? Jag tycker Grauers gör fel. Har man resurser borde man bjuda publiken på att få hem profiler som Stålberg eller Freddan eller sunken. För Grauers betyder det säkert inte mkt att fåhrm sådana profiler. Men för oss som varit frölundaiter sedan barnsben hade det betytt oerhört mycket. Kolla Rögle. Plockar hem viktig profil. Ger mer pengar från såväl publikintäkter som sponsorer. Men Grauers är gammal konservatist som inte ser de dynamiska effekterna av en sådan investering.

     Kommentar avatar
     Patrik, 1 år sedanSvara

     Ja handboll är en bra merit. Precis som en företagsledare går från ett företag till ett annat trots att det inte är exakt samma sak man tillverkar eller gör. Förklara gärna hur det inte skulle vara en bra merit med tanke på att det var dom meriterna han fick komma till Frölunda på.

     Kommentar avatar
     Fredrik, 1 år sedanSvara

     Förklara gärna hur ortoped inte är det ?

     Kommentar avatar
     Robertino Hökklo, 1 år sedanSvara

     Anledningen till att de é kvar i Schweiz har med att skatten é väldigt mycket lägre där och lönen é hög för toppspelare. Livskvalitén é bra i Schweiz också. Ska Frölunda matcha lönerna så blir det väldigt dyrt. Då måste Frölunda alltid minst typ gå till kvartsfinal eller semifinal. Blir det mindre publik också så kan det smälla till rejält ekonomiskt. Jag é jätte glad över att Niklas Lasu återvänder hem (för gott?) igen. :)

     Kommentar avatar
     Janngl, 1 år sedanSvara

     En ortoped kanske inte av ren automatik begriper dig på hur ett företag/ förening ska drivas. En framgångsrik företags- / föreningsledare gör det däremot troligen. Ganska logiskt faktiskt. :)

   • Kommentar avatar
    Adam, 1 år sedanSvara

    Stängd träning betyder nog någon/några spelare borta som annars borde varit tillgängliga och att man inte vill avslöja de. I alla fall om man får spekulera

    • Kommentar avatar
     Adam, 1 år sedanSvara

     Stängd träning betyder nog någon/några spelare borta som annars borde varit tillgängliga och att man inte vill avslöja de. I alla fall om man får spekulera

      Kommentar avatar
      #18, 1 år sedanSvara

      Alternativt att man försöker sätta en ny uppställning i PP eller en ny strategi i PK.

      Kommentar avatar
      Adam, 1 år sedanSvara

      Får man hoppas dom gjorde igår på träningen och inte idag på en matchvärmning under 30 minuter

      Kommentar avatar
      #18, 1 år sedanSvara

      Bra poäng ;)

    • Kommentar avatar
     Göte, 1 år sedanSvara

     Det räcker inte med vinst för mig, jag vill ha talangfyllda spelare som kan sätta en pass, ett mål, göra "det lilla extra". Vinna med 2-1 efter man grötat in två mål och sedan spelat sarg ut i 40min ger mig ingenting.

      Kommentar avatar
      Jan, 1 år sedanSvara

      Som exempelvis Lasch, Rakshani, Genoway, Hjalmarsson och Fagemo? Eller är det inte tillräckligt mycket klass på dom gubbarna?

      Kommentar avatar
      Göte, 1 år sedanSvara

      Lasch ja. Resten nej.

      Kommentar avatar
      Manne, 1 år sedanSvara

      Göte: Det blir svårt att få hit Crosby, Malkin, Kane, McDavid osv. Öppnar du lädret?

      Kommentar avatar
      Rw, 1 år sedanSvara

      Håller faktiskt lite med Göte här, årets lag har inte spelat en rolig hockey, grundserien var inte ens rolig att titta på. Man är nästan aldrig det laget som styr matchen längre. Sen positivt är att vi är i final och har en chans att vinna! så då får man väl nöja sig med denna hockey antar jag

      Kommentar avatar
      Rw, 1 år sedanSvara

      Tillägger att det är de enda jag håller med honom om, mer pengar ska inte spenderas.

    • Kommentar avatar
     JonasG, 1 år sedanSvara

     Halva säsongen har kommentarsfälten på den här siten fyllts av ilskna kommentarer kring att Frölunda betalat alldeles för mycket per månad till ett antal spelare. Helt plötsligt betalar vi alldeles för lite enligt flera inlägg??
     Frölunda har haft samma långsiktiga tillvägagångssätt avseende ekonomisk planering i flera år. Hur kan någon 2019 ha invändningar mot detta? Med CHL seger och finalspel i SHL? Obegripligt!
     Självklart skall man fortsätta med det koncept som borgar för framgång över tiden med ett långsiktigt lagbygge och en tydlig strategi/vision.

      Kommentar avatar
      Göte, 1 år sedanSvara

      Betalat för mycket till för dåliga spelare. Att Frölunda är i final beror på att vi har en målvakt som inte är värdelös som JG var. Med JG i mål hade förmodligen Malmö slagit ut oss.

      Kommentar avatar
      JonasG, 1 år sedanSvara

      Inte ens en Henke i högform hade kunnat ta Frölunda till final ensam så det är ett väldigt konstigt resonemang. Vad gäller för dyra spelare så är jag tveksam till att Frölunda skulle vara sämre än någon annan klubb där. Återigen, CHL guld och SM final med en trupp som rymts i budgeten, jag hade tagit den varje dag i veckan. Börjar dessutom bli ganska trött på den något orättfärdiga klappjakten på JG....

      Kommentar avatar
      Manne , 1 år sedanSvara

      Vi kommer aldrig få veta om vi hade åkt ut mot Malmö med JG i mål, så varför kritisera JG? Begriper inte det faktiskt.

    • Kommentar avatar
     Janne, 1 år sedanSvara

     Vad tänker du Henrik när djurgården har stängd matchvärmning? Någon skada på viktig spelare, målvaktsbyte? Eller bara jävligt hemliga :) går ju att spekulera i!

     • Kommentar avatar
      Ninja i pyjamas , 1 år sedanSvara

      Jag var själv en stor kritik till Rhett i början men jävlar vad han har steppat upp i slutspelet, händer allting något runt den mannen , och ni som vill att Grauers ska få sparken, jag är bara evigt tacksam att ni inte har något att göra med mitt yrkesliv, ser man inte mannens näsa för ledarskap och hantering av ekonomi så ser man ju inte en ladugårdsvägg inifrån

       Kommentar avatar
       Göte, 1 år sedanSvara

       200k/mån (+ ? ) till JG var verkligen ett bra drag va ? ~200k/mån Friberg var yttligare ett fantastiskt drag. ~150k/mån (vardera) till bröderna skethögar var ett bra drag. Ja firma Grauers /Sjöström är verkligen fantastiska!

       Kommentar avatar
       Henrik, 1 år sedanSvara

       Årets mest korkade inlägg...

       Kommentar avatar
       Anders, 1 år sedanSvara

       Tack Ninja,din formulering om Mats Grauers och den kompetens han BEVISLIGEN besitter hoppad den stänger en helt absurd debatt hur man hanterar pengar i en förening eller företag. Att som SUPPORTER ifrågasätta Frölundas nuvarande status och förmåga att utvärdera och korrigera är ....ja vad skall man skriva? Korkat är nog ett passande ord

       Kommentar avatar
       Janngl, 1 år sedanSvara

       Med så verklighetsfrånvända och uppenbart korkade kommentarer Göte, så får du nog finna dig i att väldigt få tar dig på allvar. :)

     • Kommentar avatar
      #18, 1 år sedanSvara

      Bara vi har ekonomiskt utrymme för att betala en skälig lön till Johan Sundström så är jag nöjd - både med den långsiktiga strategin som med det som så gott är ett färdigt lag för nästa år. Enda möjliga smolket i glädjebägaren är att det kommer att bli tufft för våra juniorer att få tillräckligt med speltid för att spela sig in i laget under nästa säsong. Men, detta sagt så tycks ju modellen med utlåning, lex Jakob Peterson, fungera väldigt bra.

       Kommentar avatar
       Göte, 1 år sedanSvara

       Vi kan glömma Sundström för under 4-450k/mån. Vi ska ha spelare som pantar brukar och knäcker extra på McDonalds.

       Kommentar avatar
       Erik, 1 år sedanSvara

       Vaknat på fel sida Göte?

       Kommentar avatar
       Göte, 1 år sedanSvara

       Lite mer på den realistiska sidan.

     • Kommentar avatar
      Conta , 1 år sedanSvara

      Efter guden 2003 och 2005 så växte Frölundas egna kapital till mycket stora nivåer.Frölunda var plötsligt en av dom rikaste hockey klubbarna i Sverige.
      Ville Frölunda ha en spelare så fick dom den spelaren pga att man erbjöd högst lön. Under nubbens tid i klubben då han skulle sätta sin prägel på klubban så värvades det tok friskt och miljoner rann ut i sanden. Missat slutspel och mera miljoner kastades bort. Frölunda var inte långt från konkurs. Frölunda är nu återigen i Final. Härligt.
      Frölunda har pengarna till att täcka Sundströms återkomst till klubben, man har pengar för långt kontrakt till Lasse.
      Nej bra Graders tänker långsiktigt.
      Honken hade 460.000 i månaden och han var ingen toppmålvakt under sin tid i Frölunda. Andreas Karlsson var ingen Kallio heller. Är inte någon garanti få bra lag genom att kasta bort miljoner.

       Kommentar avatar
       Göte, 1 år sedanSvara

       Är väl mer en garanti att få ett riktigt dåligt lag om man erbjuder lägre lön än alla andra lag ? Eller det tycker du inte ?

       Kommentar avatar
       Robertino Hökklo, 1 år sedanSvara

       Tar hellre det alla dagar i veckan än att äventyra ekonomin och att vi går i konkurs som vi nästan gjorde för några år sedan. Ni som vill kasta pengar igen kan då inte ha följt Frölunda och dess historia särskilt länge.

       Kommentar avatar
       Per, 1 år sedanSvara

       Det finns ju ett mellanläge. Bara för att man inte gillar att Grauers håller hårt i pengarna innebär ju det inte att man gillar det som gjordes efter gulden 2003 och 2005. Om någon faktiskt tror att vi som kritiserar Grauers längtar tillbaka till svindyra usla värvningar blir jag förvånad. Trist att så många ständigt vulgotolkar både det ena och andra.

       Kommentar avatar
       Thomas J , 1 år sedanSvara

       Jag vet inte hur du tänker men nått måste vara fel. Måste vi kasta ut alla pengar klubben har. Vårat lag är åtminstone som sämst näst bäst i landet och bland dom bättre o Europa. Ändå vill du slänga ut massa pengar och köpa dyra spelare. Vet ej om du var med på åttiotalet när Frölunda köpte dyra landslagsstjärnor som blev värdelösa men rika spelare o Frölunda. Nej vi behöver spelare som brinner för laget och beredda att göra jobbet.

       Kommentar avatar
       Göte, 1 år sedanSvara

       Precis som Per skrev, finns det inget mellanläg ? Om tex jag skriver att vi ska värva, då ska vi "ta varenda kr som Frölunda har, 25 mille direkt!!!" det ska vara allt eller inget ?

     • Kommentar avatar
      Jan, 1 år sedanSvara

      Bara för förstå vad du menar, vilka spelare tycker du ska värvas in och till vilken lön?
      Kan ju hålla med om att vi saknar spelare som Niklas Andersson och Tomi Kallio. Men det gör ju alla lag i SHL nu för tiden, bara acceptera att tiderna och spelet förändras. Ser inte att Frölundas trupp saknar lirare mer än något annat lag i SHL men om du ger mig några exempel så kanske jag förstår bättre vad du menar, Göte.

      • Kommentar avatar
       Bengt Andersson, 1 år sedanSvara

       460 000:- i månaden för Honken ! ofattbart hur en sportchef kan få handskas med kassaflöde på det viset. Tacka Grauers som har is i magen och tror på den trupp han är med och förvaltar, tack vare det så spelar nu VFs lagkänsla SHL final ! Och mottot kan man se på varje match, hela gruppen går ut och kör ! Så har det varit under våren. Sluta med alla drömmar om "miljon-löner till spelare som statusen med skador inte minst är det stora frågetecknet , sådana spelare skapar ingen lagkänsla för att gå hela vägen. Men det är klart att går laget hela vägen då skall en bonus delas ut. Så är det ju i de flesta företag i dag.
       Men nu har jag bara tankarna på kvällens fest på Globen.

        Kommentar avatar
        Gustav, 1 år sedanSvara

        460.000 i månaden till Honken, 350.000 till Andreas Karlsson och 300.000 till Hahl under tre säsonger. För att nämna en bråkdel av värvningarna åren 2008-2011. Snacka om att ”Nubben” körde ner vår klubb i skiten.

        Kommentar avatar
        Per, 1 år sedanSvara

        Vem har uttryckt en önskan att lägga 460 000 på en spelare som Honken? Lyft blicken istället Bengt och titta på investeringen i Joel. Den har inte varit liten. Men den har varit mycket värdefull. Varför har vi inte råd med det idag? Hur kan vi inte ha råd med det idag skulle jag vilja säga. Vem blir den nya profilen när Joel lägger av? Lasu i all ära, men någon Joel är det inte.

      • Kommentar avatar
       Thomas J , 1 år sedanSvara

       Vi kanske ska sparka Mats G och ge Nubben jobbet tillbaka nu när Timrå åkt ur shl.
       Då lär vi göra några här glada men stå med plånboken tom!!!!!!

       • Kommentar avatar
        Thomas J , 1 år sedanSvara

        Visst har Joel varit en investering som kostat Frölunda en del pengar Bengt.
        Men så undrar jag vem du vill värva som ska ta över efter hon
        Han är nog en av dom STÖRSTA spelare Frölunda haft genom tiderna och säkerligenhaft det största Frölunda hjärtat genom tiderna.
        Tror inte Sundström eller Fredrik P
        går att jämföra där.
        Men Niklas L är åtminstone en bit åt Joels håll.
        Men Frölunda hjärtat som Joel har går inte att köpa även om vi lägger alla pengar på en och samma spelare

        • Kommentar avatar
         Thomas J , 1 år sedanSvara

         Visst har Joel varit en investering som kostat Frölunda en del pengar Bengt.
         Men så undrar jag vem du vill värva som ska ta över efter hon
         Han är nog en av dom STÖRSTA spelare Frölunda haft genom tiderna och säkerligenhaft det största Frölunda hjärtat genom tiderna.
         Tror inte Sundström eller Fredrik P
         går att jämföra där.
         Men Niklas L är åtminstone en bit åt Joels håll.
         Men Frölunda hjärtat som Joel har går inte att köpa även om vi lägger alla pengar på en och samma spelare

          Kommentar avatar
          Per, 1 år sedanSvara

          Jag tycker att spelare får kosta. Givet det är rätt spelare. Joel var viktig när han kom. Men tack vare långsiktigt tänk ochbra med pengar till Joel stannade han och är nu en av föreningens allra största nånsin. Vi har även haft nr 24 o 71 i närtid som under många år förgyllt vår tillvaro. Denna typ av profiler betyder mycket för föreningen på många plan och enligt mig måste vi våga satsa på denna typ. Ta hem Freddan, han är ju trots viss pengahunger precis en sån profil som bygger varumärke.

        • Kommentar avatar
         Thomas J , 1 år sedanSvara

         Tack HL för din utmärkta sida hoppas du kör på även nästa säsong.
         Missat att betala men skickat över lite extra nu.
         Jag och många med mig kan nog tänka sig att lägga mer pengar till dig för jobbet du lägger ner.
         Tycker en höjning till 2kr/dag låter helt okej.

         • Kommentar avatar
          Slapshot, 1 år sedanSvara

          Tänk om Götes och Fredriks logik eller resonemnag skulle styra Frölunda nästa år.. Hörde jag lyxfällan i kanal 5?? ;)

           Kommentar avatar
           Göte, 1 år sedanSvara

           "Allt eller inget" ? man kan inte spendera och spara, nej fan heller ? Man ska vara med i lyxfällan eller vara Joakin von Grauers ?

           Kommentar avatar
           Slapshot, 1 år sedanSvara

           Ja det låter ju sunt och hälsosamt att ha som värdering.. Lite som rysk roulette. Jag går på Grauers linje alla dagar i veckan!

           Kommentar avatar
           Göte, 1 år sedanSvara

           Nu var det ju en fråga och inte ett påstående, men det kanske inte gick fram även fast det var 3st frågetecken med.

           Kommentar avatar
           Slapshot, 1 år sedanSvara

           Tyvärr inte mycket som går fram från dig i denna tråden ;) Du fick ändå svar på din sista fråga, om än något skev ;)

           Kommentar avatar
           Manne , 1 år sedanSvara

           Slapshot: Lyxfällan går på TV3. Alternativt så finns de uppe i Dalarna.

           Kommentar avatar
           Slapshot, 1 år sedanSvara

           @Manne: Tack!!

         • Kommentar avatar
          Thomas J , 1 år sedanSvara

          Ja Göte
          VI kan vara glada att inte du styr Frölunda för då har vi snart inget lag kvar att heja på

          • Kommentar avatar
           Mattias L, 1 år sedanSvara

           Det låter på en del här som att Frölundas lönebudget är lägst i SHL, att man är ett gång korkade snåljåpar. Det senare, tja... det är ju en åsikt, var och en får tycka vad man vill. Själv är jag glad att Grauers & co är försiktiga med slantarna, att man inte sprider dem vind för våg - bara för att man kan. Det har inte gått så bra tidigare...
           Och när det gäller lönebudgeten - kom igen! Tror ni på allvar att den är så extremt låg i Frölunda? Jag skulle gissa att den ligger rätt högt. Definitivt på övre halvan.
           Men det är också så här, det finns INGET lag i Sverige som kan konkurrera med exempelvis KHL när det gäller den ekonomiska biten. Här kan man få sitt om man prioriterar förutsättningarna som finns med det sociala, med trygghet, osv. Men är det pengar som gäller, då finns det flera ligor som ligger långt före. Frölunda skulle behöva höja sin budget så mycket att man förmodligen inte skulle klara sig till nästa säsong. Samma för alla andra SHL-klubbar.
           Däremot, skulle något oförutsett hända, säg att Erik Karlsson vill hem till nästa säsong (nä, jag vet att det är orimligt, ta det som ett exempel) men att budgeten då skulle spräckas med nån miljon eller två, jag tror inte Grauers hade totalvägrat.
           Men igen, jag tycker försiktighet är bra.

            Kommentar avatar
            Conta , 1 år sedanSvara

            Jag är övertygad om att Frölundas budget ligger topp 4 som sämst i shl. Så är inga snålpengar som Sjöström haft och röra sig med. Jag är glad att inte Sjöström värva i panik innan transfer fönstret stängde. Växjö värvade rutinerade Versteeg, men vad hjälpte det Växjö? 400 000 minst i månaden i sjön där. Sundström och Lasse nästa säsong. Bara dom värvningarna lovar gott. Kommer nog mer spets in i laget med nästa säsong.

          • Kommentar avatar
           Thomasi, 1 år sedanSvara

           Om man tycker att laget iår är mediokert. Är det rätt intressant att publik siffran har ökat i grundserien. Måste va många som inte håller med er om halvdana spelare.

           • Kommentar avatar
            Jag, 1 år sedanSvara

            Stängd värmning = piska upp känslan av desperation?

            • Kommentar avatar
             Janne, 1 år sedanSvara

             Känns ändå så att man kommer att frigöra lite kapital inför nästa år. Bröderna Westerholm, JG och Sigalet har nog hyfsade löner allihop.

             • Kommentar avatar
              mike, 1 år sedanSvara

              Tur att Grauers har koll på hur en förening skall skötas ekonomiskt, och inte att det är vissa som kommenterar som drar i trådarna. Hade varit bankrutt på direkten. "Ett slag i ansiktet på supportrarna". Helt aningslös.....

              • Kommentar avatar
               Jake71, 1 år sedanSvara

               Jag tror nog att även om Frölunda enbart ökar lönekostnaderna marginellt så ligger vi bland toppklubbarna där. Så vi skall nog kunna konkurrera om bra spelare i SHL. Förövrigt ser jag ingen anledning att oroa sig allt för mycket över Frölunda så länge som ledningen ser ut som den gör både sportsligt och administrativt.

               • Kommentar avatar
                Rallyclay, 1 år sedanSvara

                Bra att Grauers har koll på ekonomin. Frölunda har under hans ledning blivit oerhört stabila. Alltid bra att ha pengar på banken när det kommer tuffa tider. / Claes

                • Kommentar avatar
                 Frank, 1 år sedanSvara

                 Kom också ihåg att finalen i CHL spelades inför 12044 åskådare.

                 • Kommentar avatar
                  Bengt Andersson, 1 år sedanSvara

                  Jag måste svara alla som har missuppfattat !
                  Joel har de egenskaper och hjärta en sann frölundait besitter. hacka inte på Joel han är ryggraden, nästa Joel M. är i antågande kanske redan om en timma.
                  Nu kör vi VF

                  • Kommentar avatar
                   Matte, 1 år sedanSvara

                   En bra juniorverksamhet som leverera måste vara den bästa medicin. I år är det Fagemo Nässen Peterson och Lindström.
                   Det skulle kunna vara några till!

                   • Kommentar avatar
                    Hallon Brunn , 1 år sedanSvara

                    Frölunda upplevde klubbens värsta dagar med den gravt inkompetente Norberg som sportchefen. Tomten strösslade iväg sjuka pengar på proppmätta "stjärnor" som fullständigt sket i klubben. Andreas Holmqvist det värsta exemplet. Vilken gris...


                    Lämna en kommentar