Figren inför återkomsten: "En match jag längtat efter"


► Torsdag tolfte oktober är ingen vanlig dag i Robin Figrens liv.
► Den har varit inringad i almanackan länge.
► Åka in i Scandinavium. I HV71:s tröja. Möta Frölunda.
► – Jag är spänd. Inte nervös, men exalterad, säger Figren.

Rakapuckar.com bild

NEDSLÄPP 19.00 I Scandinavium torsdag kväll, så dags har Robin Figren, 29, redan bytt om i ”fel” omklädningsrum, värmt upp på ”fel” planhalva, förberett sig för att tackla och kampa mot kompisarna Sebastian Stålberg, Simon Hjalmarsson och Mats Rosseli Olsen snarare än – som förr – gå ut i strid med dem.

Om det känns speciellt redan kvällen före?

Klart det gör.

– Man blir lite som ett barn, även fast man försöker leva i nuet, nästa match, nästa byte, alla klyschorna, så … det här är ju ett datum jag ringat in i kalendern, en match jag längtat efter, säger Figren och fortsätter:

– Nu när solen börjar gå ner, man blir lite mer spänd, inte nervös, mer exalterad. Bara en sådan sak som att träffa gamla materialförvaltare, folk som jobbar i gångarna, slänga några glosor.

Robin Figren intervjuad av HV-TV efter att ha värvats av Jönköpingsklubben. Foto: SKÄRMDUMP FRÅN HV71.SE 

 

Robin Figren bytte Frölunda mot HV71 för att få en nytändning.

Men historien suddas inte ut.

Den är ständigt levande.

Fyra år senaste sejouren. Två år som junior. Det är stockholmarens ”Göteborgsfacit.”

– Jag hann bygga upp ett liv, skaffa vänner för livet, klart det inte försvinner.

Frölunda och HV71 möttes i Kungsbacka på försäsongen, men det här är självfallet en helt annan sak.

Tillbaka i Kålleseum.

I HV71:s tröja.

Rakapuckar.com bild

Fansen som tidigare älskat, backat, stöttat – de ska helst tystas, om Figren får som han vill. I alla fall den här kvällen. 

** Eller, vad är ditt drömscenario, om du får måla upp ett?
– Haha … (lång fundering) … vi släpper det.

** Kommer du jubla om du gör mål?
– Vi får se … Beror på situationen.

HV71 kommer till Scandinavium som ett förlorande lag, utslaget i CHL efter 0–3 mot tjeckiska Trinec i går, två SHL-förluster i rad, 2–6 i Skellefteå, 3–5 i Mora.

** Hängande huvuden?
— Inte alls. I går var det mer åt det håll vi vill spela, men så är det ju den här småviktiga ingrediensen i hockey … att göra mål.

Kanske lossnar det mot Frölunda?

Kanske smackar Robin Figren in en puck?

Figren från förr.
Foto: TOMMY HOLL

Stockholmaren är 1+1 på åtta matcher, känner ändå att han är på rätt väg — åt det håll han ville när man lämnade Göteborg och bytte Roger Rönnberg mot Johan Lindbom:

– Jag ville få ut mer av mitt offensiva spel, egentligen alla delar, men … jag kände att jag inte fått ut min fulla potential, och då var det fokus på den offensiva biten. Jag började från grunden, känner att jag börjar komma upp på den nivå jag vill, men det handlar om att jobba på det hela tiden.

** HV, ett bra ställe att vara på i det avseendet?
– Det tycker jag. Jag har fått stort förtroende, spelat i många nyckelsituationer. Många bra spelare här. De senaste åren har jag spelat med många som varit väldigt raka, lika mig själv. Nu har jag fått testa på andra, det är lärorikt.

Just nu är Figren i en kedja med Anton Bengtsson och Oscar Sundh, tidigare gick han i vad som väl kändes som en förstakedja, ledd av David Ullström.

Känslan är att Robin Figren trivs bra med sitt nya hockeyliv, och han bekräftar det:

– Jag är tillfredsställd med mitt liv just nu. Jag har sagt det förut, med det här jobbet är det lätt att smälta in på nya arbetsplatser, säkert annorlunda i andra yrken, till exempel om du sak byta advokatbyrå. Men för en hockeyspelare, det är smidigt.

***

HV71 har en del skadeproblem, mer så än Frölunda som ju tappat Pathrik Westerholm för säsongen (troligen) och fortfarande väntar på Sean Bergenheim.

HV miste ex-frölundaiten Pierre Engvall (nyckelbensbrott) mot Mora, skadedrabbade Sebastian Wännström (hjärnskakning förra vintern, då i Rögle) har en mjukdelsskada, och även om Kevin Stenlund och Christoffer Persson (hans bakgrund kan ni ju …) börjat träna så smått så verkar det osäkert exakt när det är comebackläge.

Med stor sannolikhet spelar de två sistnämnda inte mot Frölunda.

Där finns för övrigt också spelare som ser fram emot torsdagsfajten: Adam Almquist och Lias Andersson, svenska mästare med HV i våras.

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
3 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Martin K, 3 år sedanSvara

  Figge är saknad hos mig. Visst, han var väl inte den som producerade mest på isen. Men vilken skön snubbe, hittade på bus och var ju inblandad i Snålberg skämtet.
  Men ser man krasst på saken så gjorde han inte så mycket nytta för laget som man önskade av honom. En ny tändning för honom i HV är kanske precis vad han behöver. Nu verkar HV ha det lite tufft, men samtidigt är det lång väg kvar till playoff.

  • Kommentar avatar
   Kristoffer, 3 år sedanSvara

   Speciell match för figren imorgon , men jag ser fram emot lördagens stormatch i England, Sheffield United mot Ipswich .

   • Kommentar avatar
    Nike, 3 år sedanSvara

    Släkten är ju alltid värst så blir inte alls förvånad om han nätar ikväll .


    Lämna en kommentar