"De kanske gör det Zlatan gjorde i fotbollslandslaget"


► Vad tänkte Roger Rönnberg när guldkonkurrenten Växjö först värvade Andy Miele, sedan Dennis Rasmussen?
► – Man hoppas nästan det ska förstöra strukturen. De kanske gör det Zlatan gjorde i fotbollslandslaget, som i alla fall Leif Boork tycker.

Rakapuckar.com bild

Roger Rönnberg – hyllar Växjö med lyfter också fram sitt eget lag: Frölunda. 


VI STOD ETT tag och pratade om Sveriges bästa hockeylag och jag kunde inte hålla mig från att ställa frågan, jag ville gärna veta hur Frölundatränaren Roger Rönnberg reagerade när redan serieledande Växjö spetsade truppen med Andy Miele och Dennis Rasmussen.

Svaret:

– Man hoppas nästan det ska förstöra strukturen. Att de får in skickliga spelare som gör det Zlatan (Ibrahimovic) gjorde i fotbollslandslaget, som i alla fall Leif Boork tycker.

Sagt med viss glimt i ögat. Ni som följer ”Boorken” på Twitter vet.

Men denne har förstås en poäng.

Zlatan fick för sällan fotbollslandslaget att växa,det är heller inte alltid så att ju fler stjärnor desto bättre blir ett lag.

Dock är vare sig Rasmussen eller Miele på något slags Zlatan-nivå, därav att Rönnberg inte heller var helt allvarlig.

Segermaskinen Växjö Lakers har bara brummat på, precis som före det att Rasmussen och Miele anlände, och Frölundatränaren sa också:

– Offensivt blir de (Växjö) oerhört mycket vassare, det måste vi förstå.

Känslan är att smarte tränaren Sam Hallam behållit ett vinnande bygge, nu dock med ytterligare två starka vapen.

Noah Welch och Martin Lundberg saknades senast när Växjö 2–0-slog LHC, småsaker, inget allvarligt; Växjö är rätt helt och friskt, och det är förstås guldfavoriten som Scandinaviumpubliken får se i morgon.

Rakapuckar.com bild

Utan Welch dessa sju backar:

Joel Persson, Daniel Rahimi, Eric Martinsson, Arvid Lundberg, Oliver Bohm, Linus Högberg, Peter Andersson.

Kedjorna går inte av för hackor:

Tuomas KiiskinenRobert RosénAndrew Calof
Brendan Shinnimin
–Dennis Rasmussen–Elias Pettersson
Janne Pesonen
Linus Fröberg–Andy Miele
Liam ReddoxErik JosefssonPontus Netterberg
Adam Brodecki
 

Jonas Röndbjerg och Nils Carnbäck båda utlånade till Troja-Ljungby.

Hygglig offensiv eldkraft, eller vad säger ni?

Men … Rönnberg poängterade:

– Jag gillar vår forwardsbesättning också. Ganska lika med Växjö. Jag känner mig ganska lugn. Mer att vi ska få ihop vår förmåga att vara på topp, då rubbar vi alla lag.

Rakapuckar.com bild

Matcherna mot Växjö brukar vara händelserika. Borde borga för en kul tisdagskväll:

– Sällan tråkig mittzonshockey, när ett lag skaffar sig spelövertag, då brukar det vara markant.

1–3 och 4–7 nere i Växjö, den första matchen riktigt bra fram till att Mattias Nörstebö tappade pucken som betydde 1–2, den andra ett defensivt haveri.

2–5 hemma i Scandinavium (bilden), Frölunda hade 2–1 inför tredje perioden då Adam Brodecki först pricksköt 2–2 och Fredrik Styrman sedan gjorde ett dråpligt självmål, till sist rann det iväg

** Roger – vad gör Växjö så bra?
– De har några pusselbitar som ett vinnande lag behöver, en kärntrupp som varit ihop ett tag, bra försvarsspel, spelar väldigt lugnt och samlat tillsammans. Det är det ena. Sedan … de har även bra struktur offensivt, skapar chanser utifrån det.

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
9 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Nolte, 2 år sedanSvara

  RR tycker alltså att han har lika mycket spets och eldkraft framåt som Växjö....där får jag och han så att säga ”agree to disagree”. Dock så är Defensiven den stora skillnaden mellan lagen, utan tvekan.

   Kommentar avatar
   Epoe, 2 år sedanSvara

   GANSKA LIKA.

 • Kommentar avatar
  Anders Olsson, 2 år sedanSvara

  Vår offensiv har för det mesta vart bra denna säsongen, det är defensiven vi haft problem med även om den vart bättre den senaste tiden. Jag själv tror vi har spelarna för att den ska räcka till men där finns nått som inte stämmer. Vet inte om det är nått med backparen, kommunikationen, matchningen av motståndarnas kedjor, eller vad det kan va.
  Sen tror jag inte på Rönnbergs tänk med två målvakter. Kan utespelare spela varje match kan även målvakten göra detta utan att det påverkar prestationen. Däremot skulle jag kunna se att man har en förstamålvakt i nivå med andras lag som spelar ca 2/3 av matcher och andramålvakten spelar resten, t.ex. back to back eller man möter samma lag tätt inpå och den första inte gick bra för målvakten.

  Att både Lasch och Rosselli verkar kunna spela slutspel är bra och om läget kämpar ordentligt varje match och visar vinnarattityd och samkänsla tror jag fortfarande vi har en chans att kamma hem guldet i år :)

  • Kommentar avatar
   Daniel B, 2 år sedanSvara

   Där håller jag inte riktigt med RR när han säger att Frölundas forwards är lika med Växjös. Toppen i vf är lik Växjös men tyvärr har dom lite bättre bredd. Men den största skillnaden mellan lagen tycker jag är backbesättningen.

    Kommentar avatar
    Gustav, 2 år sedanSvara

    Han måste väl tro på sitt manskap framåt :) Men jag håller med dig, vår forwardsuppsättning är mil ifrån Växjös. Titta bara på tredjekedjan, att jämföra Miele - Pesonen med tvillingarna...

  • Kommentar avatar
   Danne, 2 år sedanSvara

   Kom igen!! Haha.. vad skall RR säga? ”- näääe, vi ligger långt efter Växjö spelare för spelare, deras forwards har betydligt bättre spets”. Självklart vet han att Växjö har tyre spets och bredd över 4 kedjor, men han skall aldrig säga det. Aldrig! Skickar fel signaler till egna truppen och sätter laget i underläge inför ett slutspel.

   Sen att Växjö ÄR betydligt bättre offensivt och har större bredd, det vet RR lika mycket som oss.

    Kommentar avatar
    Daniel B, 2 år sedanSvara

    Han kan vara ärlig och säga att vi har bra spets men kanske inte Växjös bredd. Hade tvillingarna producerat lite bättre och kanske nån till så hade vi varit lika med Växjö. Vf har tyvärr för många som jobbar hårt men det görs inte tillräckligt med poäng. Rosseli, Stålberg, nr27, wide, Friberg, Joel, Joel och kanske ehn också. Tyvärr har dessa gubbar inte gjort bra med poäng, sen så är inte alla dessa poängspelare och det vet jag med..

  • Kommentar avatar
   Johanna, 2 år sedanSvara

   Plats 4. Viktor Fasth 91,69% Vs. Plats 15 Johan Gustafsson 89,50 % (och sedan har vi på plats 6 Johan Mattsson 91.21% men han får aldrig spela).

    Kommentar avatar
    Leif , 2 år sedanSvara

    Roger borde tänka på när de värvade Fasth.

    Kommentar avatar
    Epoe, 2 år sedanSvara

    Så Mattsson är nästan lika bra som Fasth? Varför var inte Mattsson med i OS?

    Kommentar avatar
    Leif , 2 år sedanSvara

    Frågan är väl varför Fasth var första målvakt och inte Lasse J.

    Kommentar avatar
    GöranA , 2 år sedanSvara

    Jadu, kanske RR lurat oss alla. Mattsson kommer stå i alla slutspelsmatcher och hålla nollan i de flesta. Raka vägen mot SM-guld!!!!

  • Kommentar avatar
   Kristoffer/KdeV , 2 år sedanSvara

   Jag säger bara krossa lakers. VF är bäst, frågor på de?

   • Kommentar avatar
    Richard, 2 år sedanSvara

    Växjö har haft det tungt i slutspel senaste 2 åren och saknar vinnarkänslan. De ser dock starkare ut i grundserien i år. De vann ju även förra året. Jag tror dock att det blivit för mycket nytt i spelarväg och det kombinerat med ett annat spel i slutspelet. Mitt tips semiförlust

    • Kommentar avatar
     Sören, 2 år sedanSvara

     JG en riktig förlorare

     • Kommentar avatar
      Håkan G, 2 år sedanSvara

      Växjö har allt att förlora i ett slutspel. Dock varvar de inte ner nu utan ger 100 i alla matcher inför slutspelet. De kanske har lärt sig från tidigare säsonger. Stolpe in så kan vi slå alla lag....


      Lämna en kommentar