Så ska Frölunda lyfta igen – Rönnberg gav besked


► Jag testade Roger Rönnberg på två saker i dag: 
► Kunde han ge Frölundas bekymrade supportrar hopp? 
► Kunde han analysera vad som gick fel och staka ut en bättre väg fram?
► Ni avgör hur han lyckades. En sak Rönnberg sa var dock:
► – Det är jättemånga som tycker de gjort en medioker säsong och vill få fart på sin utveckling igen. 

Rakapuckar.com bild

Roger Rönnberg, Frölundas tränare, svarade på frågor när laget drog igång träningen igen.


JAG SER JU vad en del av er skriver här inne, det blir allsvenskt kval nästa år, det är ingen hejd på negativismen.

Alla ser förstås inte Frölundas framtid som så svart, men när målskyttar som Victor Olofsson, Jan Mursak och Carl Grundström lämnat och knappast ersatts av samma spelartyper så sprids förstås en del oro.

Det är bara tidigt i maj, truppen kommer förstås vässas, men jag läser, jag förstår, och därför undrade jag – i samband med Frölundas återträff och fysträning i Frölundaborggymmet – om Rönnberg kunde ge fansen något att hänga upp sitt hopp på.

Svaret:

– Jag tycker de ska gå tillbaka till efter guldsäsongen, titta vad vi tappade för spelartyper då och att vi sedan i oktober/november ledde serien med tio, 15 poäng. Det är ungefär samma utmaning vi står inför nu. Vi är inte dumma och inte tror att det blir en utmaning, samtidigt tror jag stenhårt på vår verksamhet, att vi gör spelare bättre, och vi kommer att vara ett jobbigt lag att spela mot till hösten.  

Igen, truppen är givetvis inte klar, det kommer mer, men jag har varit inne på det tidigare: prio bör vara att utveckla det som finns.

** Ser du några som kan lyfta, Roger?
– Herregud, hur många som helst! Allt ifrån Joel (Lundqvist) till (Max) Friberg till (Mattias) Nörstebö som nu är frisk, det är bara att titta sig runt (i gymmet), jag har ingen spelare som sitter och säger att han är nöjd med sin säsong. Tvillingarna Westerholm brinner av revanschlust, vi har (Simon) Hjalmarsson, vi har (Sebastian) Stålberg och så vidare, det är jättemånga som tycker de gjort en medioker säsong och vill få fart på sin utveckling igen. Det brinner av revanschlust.

Vi hade ett intressant snack om vad som gick fel förra säsongen och vad som måste bli bättre.

Den korta versionen.

Två vägar.

1. Det måste bli bättre samarbete, sex man som sitter ihop på isen, följer spelmodellen i alla väder, något som klickade för ofta i vintras. Nu ska defensiven sättas först, att vända på steken var ett misstag, medger Rönnberg. 

2. Spelare måste skolas bättre vad gäller att klara slutspelshetluften, hantera allvaret som råder då.

Rakapuckar.com bild

Den långa versionen, den följer här. Roger Rönnberg om första vägen:

– Hur sex man ute på banan samarbetar i en spelfilosofi och en taktik … där fick inte vi killarna grundtrygga, tålmodiga och motståndskraftiga på samma sätt som jag tycker vi varit, framför allt året före när vi ledde serien med 15 poäng. Då hade vi ett sådant lag, vi var svåra att göra mål på, vi var tajta, tävlade hårt, jobbade för varandra på ett fantastiskt sätt, spelade väldigt bra sex man ihop, kunde vinna 2–1, 1–0, 3–2.

– Det fick vi inte ihop på samma sätt den här säsongen.

** Förklaring?
– Många olika saker. Vi kanske hade en övervikt på … det kan vara en förklaring … lite offensivare spelare än vad vi någonsin haft. Och det tror jag på, får man offensivt duktiga spelare att samarbeta hårt och jobba hårt så är det en oslagbar kombination.

– Nästa steg är ju sättet vi valde att spela på i år, där tycker inte vi från coachteamet att vi var  nog cyniska från  början. Däremot drog vi i handbromsen  rejält efter starten vi fick och fick ju ett annat resultat … om vi säger från omgång 15 och framåt så är vi andra bästa laget i landet och vi kommer trea i serien. Där gör vi de sakerna mycket, mycket bättre.

** Men starten skadade er?
– Ja. Vi startade från fel håll, med mycket anfallsspel.

** Ja, det var ju ett val ni gjorde, att inte sätta defensiven först utan börja framifrån. Där gjorde ni ett misstag?
– Ja, det tycker vi.

** Och kommer inte göra så igen?
– Nej. Det är en lärdom.    

Den andra vägen är minst lika viktig, den handlar om att förbereda spelare på allvaret, att göra dem så trygga att de fixar avgörande slutspelsmatcher utan att darra.

Rönnberg:

– Vi är här för att utbilda spelare att skaffa sig vinnande vanor när det blir som tuffast, mest stressigt, de ska klara av att spela med de vanorna i ryggmärgen, på samma  sätt som etablerade spelare gör. Det är ju inte vår spelfilosofi, vår taktik, som gör att Mike Weber går in och är väldigt, väldigt bra defensivt utan att han är en välskolad, utbildad hockeyback som är erfaren på att spela sina situationer bra. Detta är den andra vägen vi behöver gå, bygga ett ramstarkt lag, vi behöver bli ännu bättre på att skola in alla spelare i att skapa sig de här vanorna, att göra rätt saker, fatta rätt beslut i de här täta, tajta matcherna så att vi inte öppnar oss.

** Och det ska göras hur och när?
– Från nu till nästa års slutspel så behöver vi träna de här beteendena, göra om dem till vanor så att det sitter i ryggmärgen på spelarna, hur en back till exempel ska spela på offensiv blålinje för att inte ska släppa på oss så många två mot ettor som vi gjorde mot Malmö, eller frilägen.  

Rakapuckar.com bild

"Individuella misstag" pratar man gärna om i hockey.

Men här resonerar Rönnberg annorlunda.

Om inte spelare XX eller YY är tillräckligt kall i en avgörande slutspelsmatch är det tränarteamets fel, föreningen Frölundas fel. Då har det nämligen brustit i utvecklingsarbetet.

– Vi i Frölunda tar på oss allt, det är vårt ansvar. Vi har så unga spelare, vi behöver få till Filip Westerlund att bygga upp en smartness i spelet så han klarar av att bli lugn och läsa de här situationerna i spelet som … Mike Weber är ett bra exempel, påpekade Rönnberg.  

Okej, upp till er att avgöra om nu fick mer hopp, om svaren var bra.

Inget snack om att Rönnberg och Frölunda inser att det byggdes fel när man inte satte defensiven först, att det brast vad gäller att få ett lag som ”satt ihop” och agerade som en enhet, nyförvärv som tunge backen Viktor Ekbom, allroundlöftet Gustav Lindström samt smarte Patrik Carlsson kan också tas som intäkt för att förståelsen för att försvar också är viktigt verkligen finns.

Sedan kan ju inte Tim Söderlund göra alla mål.

Men det är nu inte slutvärvat, det tror säkert ingen.

Tyck och kommentera, ni som har lust.

Mattias Nörstebö kör hårt medan Rasmus Dahlin, Johan Mattsson och Viktor Ekbom tittar på.


*** 

Jonathan Sigalet och Ryan Lasch är hemma i Nordamerika, Tim Söderlund anländer först nästa vecka, och Mats Rosseli Olsen – som ju skadat en fot och missar VM för Norge – är också på igång.

Patrik Carlsson kör rehab för sin ”renoverade” axel.

Rakapuckar.com bild

***

Ni vet läget: rakapuckar.com lever tack vare er.

Ett stort tack till alla som förstår att 1 kr/dag, 30 kr/månad, är en okej kostnad för alla hockeytexter ni får här.

Journalister behöver också äta, tro’t eller ej.

Påminnelsesiffror:
Swish: 0736-854501
Bank:
SEB 5001 00 769-13 

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
42 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Guest , 1 år sedanSvara

  Mycket snack från Frölundas tränare! Det blir spel
  i den nedre delen av tabellen

   Kommentar avatar
   M, 1 år sedanSvara

   Vad hittar du din spåkula? Vart kan man beställa?

   Kommentar avatar
   Kristoffer / KdeV , 1 år sedanSvara

   Min spåkula visar SM guld VF nästa år.... finns att beställa på nätet.

 • Kommentar avatar
  Nolte, 1 år sedanSvara

  Köper resonemanget till viss del. Givetvis blev man av med massor av spelare efter guldet, men man hade samtidigt en bra grund kvar att stå på: Joel, Sundström,Lasu, Carlsson, Tömmernes mfl. Jag tycker inte att grunden är tillräckligt stark längre för att inte behöva värva in rejäl spets. Ser inte heller samma potential i Söderlund som Grundström/Olofsson tyvärr.

  • Kommentar avatar
   Rw, 1 år sedanSvara

   Jag vet inte med resten, men jag känner mig inte mer hoppfull. Nu vet jag att jag är hur negativ som helst men spelarna vi har i laget är inte lika bra som dom vi hade då (vet att de kommer värvas mer) men bottenspelarna är inte lika bra. Målvakterna är mycket sämre, Lasse var brutalt bra. Ser inte heller någon back som kommer växa fram till Fantenberg klass (nu kommer säkert en sån bra back värvas). Westerholmarna drar ner laget, dom tar upp 2 platser som man kunde ha något bättre på för billigare pris dessutom. Tror inte Ekbom kommer vara någon Lauridsen heller tyvärr, då menar jag inte att han ska spela likadant men jag tror inte han kommer bidra med lika mycket. Joel är inte heller lika bra som han var under 2015-2016. Nä, tror inte att man kommer behöva kvala, men något guld tvivlar jag starkt på att det blir. Chansar på 4a och ut i kvart/semi. Hade ett litet hopp att Westerholmarna skulle få lämna när jag såg att någon hade mailat och fått svaret att ändringar kommer att ske, men tyvärr så är det hoppet borta nu. Ber om ursäkt för all negativitet men det är så jag känner. Åter igen Henrik, grymt skrivet. Du är utan tvekan den bästa journalisten som skriver om Frölunda enligt mig. Tack!

    Kommentar avatar
    Rw, 1 år sedanSvara

    Vill även passa på att tillägga att vi åter igen har otroligt defensiva centrar igen, den enda offensiva är väl Pathrik Westerholm, och han blir tvungen att spela med sin värdelösa bror så jag tvivlar på att det kommer skapas något där heller.

  • Kommentar avatar
   Daniel, 1 år sedanSvara

   Oss, Erik Gustafsson klar för Luleå. Den såg man inte komma... såg några landskamper nu och han imponerade verkligen! Synd att han inte kunde återvända till VF.. men men

    Kommentar avatar
    Nolte, 1 år sedanSvara

    Du tänker på fel Gustafsson. Den här har aldrig spelat i Frölunda :)

    Kommentar avatar
    Manne , 1 år sedanSvara

    Det här är den "mindre" Erik Gustafsson.

    Kommentar avatar
    Daniel, 1 år sedanSvara

    Haha.. my bad.. läste för fort. My bad

  • Kommentar avatar
   Jimmy E, 1 år sedanSvara

   Ryktet med Donnovan till HV71? Tycker ju truppen ser tunn ut,visst det är långt kvar tills truppen är spikad. Men i vilken riktning är klubben på väg? Säsongen i helhet kunde liknas när man står kön på Liseberg till Helix. Man förväntar sig bra drag och full fart från början. Men i många matcher kändes det som om man hamnat fel o istället åkte man Farfars bilar varv efter varv.

   • Kommentar avatar
    Janne, 1 år sedanSvara

    Tyvärr, känns inte lugnare efter detta. Även om man sätter defensiven från början ska det fortfarande göras mål. Att tro att Hjalle eller Friberg ska börja spotta in mål är det nog bara en obotlig optimist som tror. Frågan är hur mycket spets som kommer in framåt, det blir avgörande. Låter som det finns för få lediga platser för att det ska bli bra, hade behövt riva några kontrakt.

    • Kommentar avatar
     Janne, 1 år sedanSvara

     Tyvärr, känns inte lugnare efter detta. Även om man sätter defensiven från början ska det fortfarande göras mål. Att tro att Hjalle eller Friberg ska börja spotta in mål är det nog bara en obotlig optimist som tror. Frågan är hur mycket spets som kommer in framåt, det blir avgörande. Låter som det finns för få lediga platser för att det ska bli bra, hade behövt riva några kontrakt.

     • Kommentar avatar
      Björn, 1 år sedanSvara

      Att spelarna inte var mentalt mogna den här säsongen märktes tidigt när man så gott som alltid gjorde sämre prestationer med större hemmapublik, säger en hel del tycker jag.

      • Kommentar avatar
       Bengan, 1 år sedanSvara

       Utveckling är ju den inriktning de valt vilket jag tycker är helt rätt. Finns många spelare som kan ta och behöver ta stora utvecklingskliv. Det kommer säkert som du skriver in ytterligare spelare, spets, till detta. Med rätt spelare och ett lite mer cyniskt spelande lag (defensivt) så kan det bli bra. Blir intressant att följa Fjällström, Emanuelsson, Westerholm, Lindström och Söderlund, kanske kan någon av dem stiga fram och göra en del mål (forwards åtminstone). Däremot tror jag inte MRO någonsin kommer bli en målskytt av rang, han lär väl inte starta med Lasch detta år (som ifjol). MRO är en mkt bra brunkare. Gott att träningen startar och att du är på plats så vi får veta mer om vad som händer.

       • Kommentar avatar
        Manne , 1 år sedanSvara

        Dags att vakna. Vet inte om jag ska skratta eller gråta.

        • Kommentar avatar
         Eric, 1 år sedanSvara

         Casey wellman då?

          Kommentar avatar
          christoffer, 1 år sedanSvara

          Håller med. En kille som vet vad som gäller i slutspelet

        • Kommentar avatar
         Svante, 1 år sedanSvara

         Minst 3 klasspelare av landslagsklass måste in, då är jag lugn. Truppen just nu är katastrof, saknas rejält stora byggstenar i det bygget

         • Kommentar avatar
          Lövet, 1 år sedanSvara

          Helt rätt att prioritera försvaret. Med bra försvar skapar man bra anfall. Det som dock är mer tveksamt är Rogers tro på att utveckla redan "färdiga" spelare och visst är det kul att höra Joel säga "jag har mkt jag vill utveckla" till nästa säsong. Viljan finns säkert hos en del men räcker viljan när talangen saknas?

          • Kommentar avatar
           Mikael , 1 år sedanSvara

           Har sagt det innan, säger det igen. Vette fan när jag kände sån olust inför en ny säsong som nu......!?
           Fram emot jul kanske laget förstärks.... ja å då blir det samma vals igen, "han behöver tid att komma in i vårt sätt att spela"
           Sen kan man ju undra om det är en skyddad verkstad, inte nån spelare som behöver ta något eget ansvar tydligen.
           Ja tydligare ingen i organisationen heller för den delen.....
           Nä maken till tunn trupp är sällan skådad.
           Varför tror man att man ska göra sand till guld, när det oftast blir tvärt om?
           Man tar in målskyttar och förvandlar dom till brunkare....

           • Kommentar avatar
            Mats Emanuelsson, 1 år sedanSvara

            Rönnbergs svar lugnade inte mig heller. Låter som inför denba säsongen. Killarna brinner av revanchlusta, vi skall vara jobbiga att möta och så vidare. Har också svårt att se utveckling i många av de som är kvar. Diskuterade ni målvaktssituationen? Enligt mig en enormt viktig fråga! Helt avgörande...

             Kommentar avatar
             Matte, 1 år sedanSvara

             Mats E - klart Du har rätt.

           • Kommentar avatar
            generalen , 1 år sedanSvara

            att tvillingarna ens kan med att visa sig i borgen efter deras säsong, slapp attityd och en vilja på 0, Hur Joel kan låta det fortgå är för mig en gåta, ryter han inte ifrån? Vad tror du om Ahnelöv? en backgeneral och framtida kapten med historia i klubben

            • Kommentar avatar
             Mikael , 1 år sedanSvara

             Kortfattat, detta liknar fan.......
             Inte ett enda kontrakt som rivits, ja just det, skyddad verkstad var det ju.

             • Kommentar avatar
              Olle, 1 år sedanSvara

              Om inte Frölunda förstår att det går åt helvete med detta ? Lag är det dags att börja tänka om

              • Kommentar avatar
               Ludde, 1 år sedanSvara

               Hoppar över medlemsavgiften i år

                Kommentar avatar
                Peder, 1 år sedanSvara

                Det hjälper nog... Luktar foliehatt lång väg.

              • Kommentar avatar
               Henrik indian i exil, 1 år sedanSvara

               Tråkigt att behöva vara negativ, men jag blir förvånad över RRs övertro på befintlig trupp. Han är ju ingen trollkarl och inte ens Labero hade kunna trolla fram en Lasse av JG, en Mursak eller Wellman av Tvillingarna eller en Fantenberg av befintlig backuppsättning. Nej, på pappret så har tyvärr VF svagaste laget av samtliga hittills i samtliga tre lagdelar. De flesta spelarna har ju haft flera år i andra lag liksom i VF att bevisa toppkvalitet, men inte varit nära så hur man kan tro att befintlig trupp plötsligt skulle bli konkurrenskraftig är att överskatta materialet. Här måste till minst tre toppforwards, två toppbackar och helst en ny målvakt (ev att JM får stå mer) om detta ska bära till slutspel.

               • Kommentar avatar
                Henrik indian i exil, 1 år sedanSvara

                Markus Svensson till Färjestad.... Märkligt att målvaktsfrågan ses som viktig i alla andra lag.

                 Kommentar avatar
                 Matte, 1 år sedanSvara

                 Deras kommentar - ”vi vill att han vinner matcher för oss” Intressant - MIF, HV, DIF och Växjö säger ungeför samba sak vid målvaktsvalet. Vad säger FHC?

                 Kommentar avatar
                 Matte , 1 år sedanSvara

                 Ungefär samma sak - sorry

                 Kommentar avatar
                 Henrik indian i exil, 1 år sedanSvara

                 Ja, RR påstod ju att JG vann matcher åt VF precis innan slutspelet och detta trots en räddningsprocent på 19:e plats i SHL. Kvarten mot MIF skildrade ganska bra vikten av att ha en eller till och med två bra målvakter jämfört med att konsekvent spela en betydligt mindre bra. Tidigare och nuvarande prestation verkar vara nästintill likgiltigt för RR.

               • Kommentar avatar
                Karl, 1 år sedanSvara

                Har verkligen Frölunda som förening råd att spela för en halvfull Scandinavium denna säsong, tyvärr har Frölunda inte insett sanningen trots alla negativa kommentarer från alla håll!
                Jag frågar mig själv, var har målsättningen med att vara en ledande klubb i Europa, och vinna allt laget ställer upp i?
                Nej fram med sanningen annars sätter jag inte min fot i Scandinavium i år.

                • Kommentar avatar
                 Matte, 1 år sedanSvara

                 Bra intervju HL. Synd att jag inte blev bättre till mods. Har skrivit tidigare att forwards sidan är svag och målvaktssidan svag eller mycket svag. Backarna är nog både utvecklingsbara och som snittet i SHL. Saknar lite mer kilon på någon men om Gunnarsson ligger i kan det bli ok.
                 Dvs bland de fyra sista i bästa fall och ibland i nerflyttningsstriden.
                 Är Dahlin kvar så blir det åtmindstonde roligt att kolla på dem.

                 • Kommentar avatar
                  Henrik, 1 år sedanSvara

                  Samma gamla visa vid samtliga inlägg. Jag tror vi förstår nu att vissa av er inte är så positiva. Känns som den skivan gått på repeat nu ett tag...
                  RR har utvecklat spelare förut och kommer göra det igen.
                  Vi syns på Götaplatsen i april/maj

                   Kommentar avatar
                   Rw, 1 år sedanSvara

                   Han gjorde det inte i år, med samma spelare som nästa år.

                   Kommentar avatar
                   Manne , 1 år sedanSvara

                   Finns knappt en målskytt i laget tex. Vem tror du Rönnberg kommer utveckla till en riktig målskytt? Kanske Friberg som skrapar sarg mestadels. Det går inte att göra en brunkare till målskytt helt plötsligt. Nuvarande trupp är fruktansvärt svag och det blir definitivt undre halvan. Säger de att vi ska vara med och slåss om guldet, då vet jag inte vad de ser som ingen annan ser.

                 • Kommentar avatar
                  mike, 1 år sedanSvara

                  Nej, det här var inget som uppmuntrade. Som någon skrev en bit ovan, Rönnberg verkar ha en rätt skev bild av sitt spelarmaterial, snacka om övertro. Kan man inte få alla att dra åt samma håll under en hel säsong, så är det ju inte mycket som talar för att man ska lyckas nu. Den båten har man ju satt sig i själva, genom en del felvärvningar, och ett snett lagbygge. Säg att Frölunda värvar tre klasspelare. Då har vi i princip identisk lag med den gångna säsongen. Bryter man inga kontrakt, så har vi samma gegga kommande säsong. Rogers ord lugnar inte......tyvärr.

                   Kommentar avatar
                   Manne , 1 år sedanSvara

                   mike: Det är samma gamla tjat och babbel. Inte en match ska jag se, är fruktansvärt trött på detta.

                 • Kommentar avatar
                  Kill Bill, 1 år sedanSvara

                  Att läsa vad RR säger är som att gå på möte på jobbet. Men vet vad som kommer att sägas. Ingen blev väl förvånad nu heller.

                  • Kommentar avatar
                   E23, 1 år sedanSvara

                   Man kan inte skola någon att lyfta i slutspel. Det är en instinkt. Spelare med den instinkten saknades i laget. Livsfarligt att tro att man kan förändra karaktären på vuxna spelare.
                   På samma sätt som man inte kan göra en back fysisk bara för att han storleken.
                   Det saknas inte kilo, det saknas attityd. Dagens lag är inte byggt för slutspel.

                   • Kommentar avatar
                    Daniel B, 1 år sedanSvara

                    Nja, vet inte riktigt vad jag tycker. Rädd att alla dessa spelare RR nämner inte höjer sig och vi inte har värvat in tillräckligt med spets och då blir det en tuff säsong. Det är min första känsla.

                    • Kommentar avatar
                     Julius, 1 år sedanSvara

                     Så spelare som har varit i VF ett flertal år med sin styrka i att vara brunkare (behövs det också)skall skolas om? vem blir då nästa stora målskytt? Friberg? kanske är han en late blomer och vinner skytteligan!!
                     Roger du gör mig orolig.... alla lag tappar toppspelare efter en säsong men dom fyller på med vad som behövs efter noggrann analys vad gör frölunda?? tror att samtliga skall utvecklas. tillåt mig tvivla....

                     • Kommentar avatar
                      E23, 1 år sedanSvara

                      En radda spelare mellan 25 och 30 år ska alltså mirakulöst höja sig och dessutom få både fysik och attityd de inte haft innan - samtidigt, allihopa.
                      Lycka till.

                       Kommentar avatar
                       John, 1 år sedanSvara

                       Tycker du saknar den rätta tron. Moses delade ju ett helt hav.

                     • Kommentar avatar
                      Olle, 1 år sedanSvara

                      Dom har samma lön oavsett om dom vinner eller förlorar!
                      Varför dessa långa kontrakt?

                      • Kommentar avatar
                       anders Olsson, 1 år sedanSvara

                       Har fortfarande förtroende men vem som helst kan ju se att det behövs några rejäla förstärkningar för att att ens hamna på översidan av tabellen.

                       • Kommentar avatar
                        John, 1 år sedanSvara

                        Man kan säga mycket om den sportsliga ledningen men inte att de är fega iallafall. Det krävs kulor stora som Poseidon att gå ut och säga att vi ska vinna allt med detta totalsågade lag.

                         Kommentar avatar
                         Henrik Leman, 1 år sedanSvara

                         Vem har sagt att de ska vinna allt?

                         Kommentar avatar
                         Nolte, 1 år sedanSvara

                         RR har varje säsong sagt ”vi ska vinna allt vi deltar i”. Har han ändrat målsättningen för i år tro? Det skulle förklara väldigt mycket med lagbygget, om det är så att målsättningen skruvats ner!

                         Kommentar avatar
                         John, 1 år sedanSvara

                         Det hade ju varit rimligt att sänka ambitionen till att ta sig till kvarten. Men det har de väl inte gjort. Antar att de fortfarande ska vinna allt men har jag fel

                         Kommentar avatar
                         John, 1 år sedanSvara

                         Har jag fel får du rätta mig men jag har inte läst någonstans om sänkt målsättning.

                         Kommentar avatar
                         Henrik Leman, 1 år sedanSvara

                         Okej, kanske jag som glömt att detta är något slags ständig målsättning. Får kolla. Men i och för sig, ställer man upp i något gör man väl det för att vinna.

                       • Kommentar avatar
                        E23, 1 år sedanSvara

                        Intressant det här med "ett billigare lag".
                        Ja, på ena sidan resultaträkningen i form av mindre kostnader.
                        Men. På andra sidan - 1. mindre intäkter i form av mindre publik och i förlängningen 2. sämre spons och 3. mindre attraktivt för talanger.
                        Man spelar ett högt spel.

                         Kommentar avatar
                         Henrik Leman, 1 år sedanSvara

                         Vad menar du med "ett billigare lag"? Läste du inte vad jag skrev nyligen om att Frölunda betalar bra löner?

                         Kommentar avatar
                         Matte, 1 år sedanSvara

                         Gissar att E23 menar många felskrivna kontrakt som var dyra, men som borde varit billligare. Det innebär betydligt mindre intäkter pga förväntade mindre sportsliga framgångar. Eller fattade jag fel?

                         Kommentar avatar
                         John , 1 år sedanSvara

                         E23: grejen är att det saknas ekonomisk kompetens hus Grauers.

                         Kommentar avatar
                         E23, 1 år sedanSvara

                         Som det är nu verkar de stora namnen offras pga i princip full trupp. Det får jag till en billigare trupp.

                         Kommentar avatar
                         Olle, 1 år sedanSvara

                         Betalar bra löner till div.2 spelare

                       • Kommentar avatar
                        Olle, 1 år sedanSvara

                        Rönnberg säger i GT att ögonen brinner på spelarna men om man tittar på hans ögon kan man undra om det stämmer

                         Kommentar avatar
                         Matte, 1 år sedanSvara

                         Hmm...RR är väldigt bra på att uttrycka sig. Leder långt i detta århundrade...

                         Kommentar avatar
                         John, 1 år sedanSvara

                         Då får vi fråga oss varför det inte brann förra året.

                       • Kommentar avatar
                        Rallyclay, 1 år sedanSvara

                        En mogen analys tycker jag. Det var inte många spelare som levererade mer än förväntat förra säsongen, snarare tvärtom. Mycket intressant ur ett ledarskapsperspektiv att se om RR & co kan få fler att studsa tillbaka? Även om man inte kan utvecklas rent tekniskt så kan man alltid komma till match och genomföra den uppgift som man förväntas att utföra. (jag har STORA förväntningar på Näslund, kanske det viktigaste nyförvärvet "so far")
                        Samma sak gäller ju att alla 6 på banan har samma (liknande) uppfattning om hur man skall genomföra kvällens match, förra året fanns det alltför många matcher där jag tycker att det saknades.
                        Detta läge som Frölunda befinner sig i tycker jag är extremt intressant!
                        Vänder man båten eller har fartygets kapten inte sin besättning med sig .....
                        Bra läsning Leman/ Claes

                        • Kommentar avatar
                         Håkan G, 1 år sedanSvara

                         Vad menar RR att han inte var tillräckligt cynisk? Det handlar om att han inte köpte in rätt spelare och inte satsade på rätt målvakt. Vi som supportrar måste också vara tillräckligt cyniska! Vem tror på den här truppen? Joel, Srålberg, Hjalmarsson mfl skall växa och ta revanch? Är det cyniskt av RR att tänka så?
                         @HL: varför ställer du inte RR mot väggen!? Vad innebär det när han säger att han tar ansvar. Vad har all självgranskning fått för konsekvenser?

                         • Kommentar avatar
                          Manne , 1 år sedanSvara

                          De skulle vara enormt självkritiska och hänsynslösa. Har inte sätt ett dugg av detta. Hade de insett allvaret så hade de gjort sig av med några spelare som har kontrakt, värvat in en toppmålvakt med mera. Det kommer på sin höjd en back och forward till, vilket inte räcker på långa vägar. Vi kommer vara ännu trubbigare framåt nästa säsong och bli än mer mästare på att hålla till i hörnorna. Finns knappt en naturlig målskytt i laget, men det är lugnt. Nu ska Friberg, Westerholmarna, Stålberg och Hjalmarsson med flera bli målskyttar av rang över en sommar. Jo, jag tackar.

                           Kommentar avatar
                           mike, 1 år sedanSvara

                           Precis. I min bok betyder hänsynslösa att man faktiskt gör sig av med spelare som inte tillför något. Finns ingen större poäng att ligga och betala månadslöner på 150000-200000 på spelare där man kunde haft Emanuelsson, Miketinac, Peterson, Fjellström mfl. som kunde utfört samma jobb för en bråkdel av pengarna. Samtidigt som man faktiskt kunde snacka om att utveckla och satsa på unga spelare.

                           Kommentar avatar
                           Matte , 1 år sedanSvara

                           Mycket klokt!

                           Kommentar avatar
                           E23 , 1 år sedanSvara

                           Har stor tilltro till Frölundas ledning, de har gjort det mesta rätt senaste åren. Men blir uppriktigt förvånad när de säger att de ska agera - och vara hänsynslösa. Hittills har vi inte sett några åtgärder. Inga. Kan det vara några kontrakt som bryts - om de hittar klockrena spelare som passar bättre? Man vinner lite tid.

                         • Kommentar avatar
                          Marcus N, 1 år sedanSvara

                          Bra text som vanligt.
                          Men jag saknar lasu. Eller spelare som lasu. Fan va viktig han var! Glad för hans skull att han vann titeln i år.
                          Men jag saknar verkligen de där med hjärtar i Frölunda som ger allt för laget. Lasu, Pettersson m.fl.
                          Visst vi har en del ned hjärta. Lundqvist etc. men behövs fler som spelar sjukt uppoffrande.
                          Tycker tyvärr Friberg får oförjänt mycket skit. Han jobbar stenhårt, mer sånt tack

                          • Kommentar avatar
                           Danne, 1 år sedanSvara

                           Blev inte direkt klokare heller av denna intervju. Alltså,inget fel på intervjun i sig, toppleverans som vanligt HL och kul arr RR ställer upp! Menar mer på det RR säger. Självklart måste han tro på vad han har att jobba med. Allt annat vore helt galet. Dock ser det just nu, inte så väldans bra ut, för vårt kära VF. Sett till materielet. Ser ofantligt tunt ut i offensiven. Jag hävdar igen att det kommer krävas minst 2-3 toppspelare för att det skall kunna gåntill kvartsfinal. Så bra är SHL nu och i synnerhet när konkurrenterna värvar för fullt.
                           Sen så håller jag med om Friberg, som någon skrev innan. Vi måste se på honom med andra ögon. Han kommer inte spotta in poäng, men hans inställning, attityd och personlighet är nödvändig! Han skall behållas! Sen att han är otroligt begränsad i det mesta i spelet, låter jag vara sekundärt. Spelare som Friberg och Joel kryllar det inte av där ute. Och i ärlighetens namn, Joel, vad gör honom till en grym spelare? Hans skott? Hans ”pausfint”, vilket är den enda han kan? Nej, knappast. Men han står för något som få gör, vilket innebär att han är lagkapten i landslaget. Han bidrar med mer än vi kan ana, på och utanför isen. Kan knappt åka skridskor, enbart skjuta dragskott med undantag för något direktskott från slotten. Slagskott har han nog aldrig provat på. Men ändå, anses han vara en av de viktigaste spelarna i SHL. Så, vi får ändra synen på Friberg från poänggörare till vad han faktiskt är, numera. Viktig för laget/gruppen. Bra jobb Leman!

                            Kommentar avatar
                            John, 1 år sedanSvara

                            Joels styrka ligger i att leda laget till framgångar. Det lyckades han inte alls med förra året.

                            Kommentar avatar
                            Rw, 1 år sedanSvara

                            Dock så hade han ett väldigt dåligt lag att leda förra året.

                            Kommentar avatar
                            Håkan G, 1 år sedanSvara

                            Ensligt RR sitter felet i spelsystemet och inte i spelarna

                          • Kommentar avatar
                           Conta, 1 år sedanSvara

                           Det gav inga lugnande besked direkt denna artikel.Mycket av det som sägs av Rönnberg är samma floskler som vi fick höra i höstas.Man vet precis vad man skall göra bla bla bla bla.Och att Frölundas lag säsongen var det mest offensiva.Hallå Rönnberg vakbmna nu.Hadedet varit sant sp hade Frölunda öst in massor mål varje match Det gjorde dominte.spelarna brinner av revansch lusta.Jaha dom kände ingen revanschlusta efter uttåget mot Brynäs semin säsongen 16/17 ????? Vilket snack.Det hette ju innan denna säsongen startade att man lärt sig läxan efter semi förlust mot Brynäs Men agerandet under säsongen visade motsatsen
                           Rönnberg varkar nöjd med truppen.Trrhan på allvar att flera spelare skall utvecklas och börja ösa in mål.Rönnberg verkar inte inse verkligheten.Han troalltså på allvar att JG fortfarande vinner matcher åt Frölunda.Suck.
                           Finns inte mycket till offensiv kapacitet i nuvarande trupp.JG iäoch Westerholm bröderna kan snurra sarghörnen i någon annan klubb.Hjalmarsson har för hög lön u förhållande till prestation.Nej blev ännu mer orolig efter att läst Rönnbergs uttalanden.Hjälp!

                           • Kommentar avatar
                            Guest, 1 år sedanSvara

                            Det bästa för Frölunda är att det blir en katastrofsäsong så att man måste bygga upp ett lag från grunden och inte en massa såkallade stjärnor och att dom görsig av med Roger Rönnberg han är avgudad av många supportrar men han har ansvaret att det går åt pipsvängen så in med en ny tränare

                             Kommentar avatar
                             Matte , 1 år sedanSvara

                             Kanske det... men man kan likaväl starta på att bygga nya laget nu 18/19 eller måste man ner i HA föratt något skall ändras?


                           Lämna en kommentar