Lindström vill inte till AHL – stannar gärna i Frölunda


► Bara tre spelare i Frölunda snittar mer istid än Gustav Lindström.
► Rookien från Almtuna gick rakt in i SHL och gjorde avtryck.
► Här ger han ett glatt besked till Frölundafansen:
► – Jag vill inte spela i AHL. En säsong till här är bra för min utveckling. 
► En CHL-final skulle säkert inte heller skada. I kväll ser ni semifinal 2, Plzen–Frölunda, i SVT, 17.30.

Rakapuckar.com bild

Redan som rookie i SHL har Gustav Lindström klivit in och varit en bärande del i Frölunda. En topp 4-back från dag 1.


REDAN INNAN HAN hunnit göra sitt första ispass med nya klubben Frölunda skrev Gustav Lindström på sitt kontrakt med NHL-klubben Detroit Red Wings.

Han spelar som utlånad i SHL den här säsongen.

Ofta gör man det ett år. Inte mer. Men Lindström är tydlig med vad han känner:

– Vi har pratat lite om det, eller … jag har inte snackat så mycket med Detroit, men jag har haft bra snack med Roger (Rönnberg) och så, och … jag vill väl själv, om jag inte spelar i NHL, då vill jag gärna spela i Sverige nästa år.  Jag vill inte vara där borta och spela i AHL.

Alltså: gärna en säsong till i Frölundas dress. Om Lindström från Östervåla får som han vill.

Men tänk om han fortsätter imponera i vår, tänk om han står ut på Detroits camp i höst, tar klivet in i NHL på samma sätt som han gjorde i SHL?

– Då får det gå väldigt bra. Det är inget jag räknar med. Jag blir gärna kvar här (i Frölunda), säger Lindström lugnt.

Rakapuckar.com bild

Beslutet framåt sommaren/hösten är förstås inte bara Lindströms, Detroit Red Wings är arbetsgivaren, men det är ändå intressant att ta del av den 20-årige backens resonemang här och nu; han skyndar långsamt, önskar inte att framtiden redan vore här. 

Utgångsplanen:

Frölunda en säsong till.

Sedan redo för Detroit och NHL.

Lindström förklarar:

– Det (en säsong till i SHL) vore bra för min utveckling. Jag trivs väldigt bra här, allt runt omkring, fysen, alla som jobbar här, fansen, allt intresset … tar jag ingen plats i NHL, då vill jag gärna vara här.

Inte så svårt att förstå, egentligen. Medan en sådan som Tim Söderlund körde fast har Gustav Lindström istället lyft i Göteborg.

Som SHL-rookie var han osäker på hur stort steget skulle vara.

På isen har han sett ut som allt annat än en nykomling.

Nästan 19 minuters istid per match. Bara tre spelare i Frölunda får större förtroende (se nedan).


Lindström: 

– Mina förväntningar var väl lite som när jag kom upp i Almtuna som junior, typ att man får börja lite utanför, det hade jag räknat med, få jobba sig in, jobba för att ta en plats. Men jag fick bra förtroende från start, började med (Chay) Genoway, nu med (Jonathan) Sigalet.

** Betydelsen av rutinerade backpartners?
– Klart man lär sig mycket av dem, enkelt att spela med dem, de kommer med tips när vi går igenom matcherna på video. Det märks verkligen att de har bra med rutin.  

***

Det som imponerat mest på mig med Gustav Lindström den här säsongen är hans lugn, hans förmåga att sällan se stressad ut, ofta hitta bra lösningar på problemen.

Rakapuckar.com bild

Han har börjat i egen zon, tagit hand om affärerna där, spelat fysiskt när det behövts, blivit en spelare att lita på.

Ett snäpp snabbare, ett snäpp bättre än jag trodde.

Nästa steg är att våga lite mer offensivt, helt enkelt bli lite mer delaktig (en plats i PP2 igen skulle förstås inte skada). Tre mål, tre assist, det borde kunna komma mer från Lindströms klubba. Den här säsongen – eller nästa … 

Ja, Detroit Red Wings är Gustav Lindströms arbetsgivare. Ja, klubbledningen i Michigan har självfallet åsikter om var den unge backen utvecklas bäst.

Lik förbaskat tyckte jag det var intressant att höra vad Lindström själv tyckte, att en vinter i SHL vore bäst för utvecklingen.

Gustav Lindström tittar på när PP2 tränar. Här samtalar han med tränaren Roger Rönnberg under måndagsträningen.


***

17.30 i SVT, Plzen–Frölunda, jag skrev det här i går inför matchen, framåt 15.30 kommer den sedvanliga matchförhandstexten.  

***

rakapuckar.com är inte en låst sajt, det är fritt fram att provläsa, men den är beroende av att läsarna betalar för sig.

1 kr/dag, 30 kr/månad, är rekommenderat minimipris.

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13

Rakapuckar.com bild

***

Gillade ni läsningen? Dela gärna på sociala medier. Knappar för detta finns nedan. Följ gärna med på Facebook och Instagram där Mathias Pelkonen ofta bjuder på fina bilder.

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
4 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Jock, 1 år sedanSvara

  Hade varit gôtt att få ha kvar honom en säsong till. Tycker han är bra, men ser också att det hela tiden blir lite bättre. Och det skulle ju sitta fint inför nästa säsong, då tror jag att han skulle kunna vara en bärande spelare som även får (fler) minuter i PP. Han besitter ju en fin kanon när han träffar rätt :)

  • Kommentar avatar
   mike, 1 år sedanSvara

   Lindström har imponerat. Hela paketet, typ. Bra skott, bra avvägningar, spelar fysiskt när läge ges.

   • Kommentar avatar
    Danne#1, 1 år sedanSvara

    Gillar Lindström oxå! Som någon skrev i tidigare krönika: Man ser verkligen hur bra vissa spelare är LIVE. Att titta på tv ä inte jämförbart, så klart. Lindström och Genoway ser helt annorlunda ut live. Kul! Synd att vi bara har honom säsongen ut, eller kanske en till bara;-)
    Lite ironiskt bara att du önskar mer poäng från hans klubba, medans han faktiskt gjort fler eller samma antal poäng som stjärnforwards i Pow, Mustonen, Rosseli, Ståhlberg... säger ganska mycket om dessa herrar! Att som defensiv back gjort lika många/fler poäng än dessa spelare är inget annat än ett j-a underbetyg till dom! Visst, kan köpa att spelare som Rosseli och Ståhlberg kanske inte skall producera poäng, inte deras roll, men kom igen! Precis som Lindström är defensiv, är dessa trots allt forwards och håller till kring motståndarmålet 99% oftare än Lindström. Märkligt!

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 år sedanSvara

     Nu ser jag ju inte alls Gustav Lindström som en defensiv back utan en som har offensiv uppsida, bra skott, och absolut har möjlighet att öka på poängskörden när och om han tar nästa steg i utveckligen. Så här långt: med beröm godkänt..

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 år sedanSvara

     Att sedan Frölunda med all säkerhet önskat att både Ponthus Westerholm och Joel Mustonen skulle ha producerat lite mer har ju inte ett dyft med Lindström att göra.

     Kommentar avatar
     Danne#1, 1 år sedanSvara

     Hör vad du säger HL, håller även med om att Lindström har kvaliteter för att spela högre upp och bidra mer. Nej, Mustonen och Pows bleka produktion har inget med Lindström att göra. Som person eller spelare. Men tittar man utifrån ett produktivt perspektiv och jämför roller och prestation, så är det högst adekvat. Sen kan man vända på det och se på det på lite olika sätt: Bra att Lindström producerar MER poäng än tänkta poängforwards. Positivt och kul. Eller som jag ser på det: Ett skämt att Lindström producerar mer än Mustonen och Pow, som faktiskt är tänkta som poängforwards. Säger det igen, dom två håller inte för spel på denna nivå! (Lag som går för guld). Men det är min åsikt, vilken jag delar med mig av här. Respekterar att andra har en annan åsikt. Kommer dock tycka att det brister i bedömningen om åsikten skiljer sig mot min...;-)

     Kommentar avatar
     Rw, 1 år sedanSvara

     Håller med helt, kolla vad Ponthus spelar med också, ändå gör han inga poäng... Men troligen så får väl Ponthus förlängt med 170-180K månaden.

   • Kommentar avatar
    Matte, 1 år sedanSvara

    Har skrivit det tidigare - ta även ner Jacob Ragnarsson från Almtuna innan han hamnar i DIF/Brynäs.


    Lämna en kommentar