Favoriten Frölunda, så många frågor – nu kör vi ...


► Frölunda är rätt stor guldfavorit hos min partner Coolbet.
► 4,50 gånger pengarna om Roger Rönnbergs gäng tar SM-guld igen.
► Kan det gå? Klart det kan. Men blir det så? Omöjligt att veta, men bara en av flera saker att fundera på så här dagen före premiären.
► Häng med, nu kör vi …

Rakapuckar.com bild


LÖRDAG EFTERMIDDAG, 15.15 inne i vad som får antas vara ett kokande Scandinavium, släpps första SHL-pucken 2019/2020 för Frölunda och Brynäs. 

Strax före ska en flagga ha hissats, påminnande om Frölundas triumf förra säsongen.

Låt vara att SM-guld aldrig försvaras, att det är nya förutsättningar, nya triumfer som jagas – kan Frölunda göra det igen?

Ute i landet nämns Frölunda som en förhandsfavorit, gärna i sällskap med Färjestad och Luleå.

Men hos Coolbet är Frölunda den tydliga guldfavoriten i förväg, ni ser det själva på bilden till höger eller om ni klickar här och går vidare till SHL via ett klick i vänsterspalten. 

Håller ni med? Är Coolbet rätt ute? Åsikterna går nog isär, gissar jag. Ryan Lasch eller Michael Lindqvist som poängligevinnare, förresten?

Direktlänk till hockeyoddsen här.

Fint välkomsterbjudande här.

Visst är det grymt kul att spekulera? Finns inget bättre läge än så här just i förväg; en hel säsong ligger framför oss, frågetecknen studsar i skallen, väntande på att rätas ut till utropstecken.

Rakapuckar.com bild

Hela SHL återkommer jag till (om tid gives), men vad gäller Frölunda dan före dan kan man fundera så här:

## Stark stomme kvar sedan förra säsongen, rätt liten spelaromsättning, betyder det att spelet sitter, att stabiliteten finns där betydligt tidigare än januari/februari den här säsongen? Fansen vill säkert slippa 1–7-debacle av typen Örebro, slippa se ett lag som länge famlar. Får de det? I så fall, kan Frölunda ändå pricka formen och varva upp när det verkligen gäller?

## Ryan Lasch har varit oförskämt bra redan tidigt på säsongen. Bär han offensiven på brukligt vis, speciellt i power play? Är det sista säsongen i Göteborg?

## Kan Frölunda få önskad utväxling på Theodor Lennström så att han a) tar lite av Chay Genoways offensiva roll och b) blir en back att lita på i egen zon, med duglig defensiv? Tecknen finns, tycker jag.

## Kan Frölunda få önskad utväxling på Karl Stollery så att han a) tar lite av Jonathan Sigalets defensiva roll och b) blir en stabil pjäs att luta sig mot?

## Visar Nicklas Lasu att han har mer (offensiv) hockey i sig än han fick chansen att visa senast han var i Frölunda? Förblir han Lucas Raymonds extrapappa, lyfter denne till stordåd och får själv en finfin säsong på köpet?

## Raymond, ja. Say no more, liksom. 

## … och Karl Henriksson, då? Finns det utrymme för honom någon gång eller vart tar hans säsong vägen? J20 med allsvenskt utlån på toppen?

## Hur lång tid tar det innan Frölunda presenterar en kontraktsförlängning med någon av spelarna som är inne på sitt sista år? Så här sa sportchefen Fredrik Sjöström när vi talade om det i augusti. Ryan Lasch, Joel Lundqvist, Rhett Rakhshani, Joel Mustonen, Viktor Ekbom, Jacob Peterson, Brandon Gormley, David Printz och Karl Stollery har alla kontrakt som går ut. Samuel Fagemo och Jacob Moverare är utlånade (LA Kings) och kan i princip räknas bort.  

Rakapuckar.com bild

## Kan Johan Mattsson bygga vidare på den starka säsongen han hade i fjol? Släpper han ifrån sig förstaspaden? Hur vill Frölunda agera med matchningen, speciellt om Niklas Rubin fortsätter se stark ut mellan stolparna?

## Hittar Jacob Peterson in igen? Inga krav när han kom hem från Björklöven, nu var det tänkt att han skulle in och leda en kedja från start, men för tillfället bara extraforward. Finns massor med spelskicklighet i skaraborgaren. 

## Apropå Peterson – om Frölunda har långa perioder med förhållandevis hel forwardsbesättning, hur hanterar ledningen bredden på materialet? 14 när Samuel Fagemo (med stor sannolikhet) kommer hem, 15 med Henriksson.

## Kan arrangemangen i Scandinavium lyfta ett snäpp? Kan musiken tajmas så den inte dränker supportrarna? Kan musik som spelas vara av typen ”skapa delaktighet”, stimulera folk att ”gå igång” snarare än att få alla att vilja hålla för öronen? 

## Kan icke-frågan ”handklappor” bara dö? Debatten, alltså. Frukta tystnaden, inte klappljudet.

## Kan Frölunda spela så bra och underhållande hockey att publiksnittet blir ännu bättre än 10 071 i vinter?

Rakapuckar.com bild

## Hur lång tid tar det innan Johan Sundström hittar tillbaka till en roll som dominant SHL-center? Jag vill hävda att respekten för vad två jobbiga, skadefyllda säsonger gör med en spelare ska vara stor.

## Är det nu Joel Mustonen börjar göra mer än jobba hårt och lova gott? Kommer målen i vinter? Han gjorde faktiskt 15 i Örebro 15/16.

## Är det nu Sebastian Stålberg har lika fina avslut på match som på träning? Det vore ett lyft för Frölunda, det.

## Får jag rätt när jag hävdar att kedjan Patrik CarlssonSimon Hjalmarsson–Ryan Lasch är grymt välkomponerad och visar sig vara en av SHL:s absolut vassaste över 52 omgångar?

––––––
COOLBET är ett av få bolag som har flertalet egna lokala oddssättare. Tack vare detta kan man erbjuda ett enormt stort utbud på svensk hockey där du hittar odds från SHL ner till division II. 
Du kan dessutom se hur andra har spelat på en specifik match, och med en enkel knapptryckning placera samma spel med den insats du själv väljer. 
Du har även fri tillgång till flera olika verktyg som hjälper dig att hålla spelandet på en nivå som du känner dig bekväm med. Välkommen till Coolbet för en roligare och säkrare spelupplevelse!
––––––

## Kan Frölunda och Got Event komma överens om ett längre hyresavtal för Scandinavium innan säsongen sedan länge är över och sommaren börjar gå mot sitt slut?

## Nästan alltid är det så att truppen kompletteras under säsong, om det åter blir så, vem är det som underpresterar, vem är det som ryker? Ingen forward väl? Måste vara om det inte klickar på backsidan. Men … vem? Kan det till och med bli så att Frölunda sitter lugnt i båten, att Fredrik Sjöström kan lägga kraften på framtiden snarare än att ägna sig åt brandkårsutryckningar?

Rakapuckar.com bild

Åh, det finns ännu fler saker att fundera över, givetvis. Men någonstans får man stanna.

Det kommer ju mer här inne.

Trevlig fredag på er. Trevlig dan före dan-upplevelse.

***

rakapuckar.com är beroende av att läsarna visar förståelse och betalar för sig.

1 kr/dag, alltså 30 kr/månad, är minimiavgiften.

Det är fullt tillåtet att överskrida den …

Betalningsmodeller:

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13 
För er utomlands behövs:
IBAN: 19500000000

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
12 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Åsa, 9 månader sedanSvara

  Mycket som kittlar såhär i början av säsongen helt klart! Äntligen är vår längtan över!

  • Kommentar avatar
   Anna Agdestein, 9 månader sedanSvara

   Många och bra frågor...
   Tänk va kul om du kunde återkomma till dem en bit in på säsongen för en liten avstämning? ;)

   • Kommentar avatar
    Peter, 9 månader sedanSvara

    Det vad många frågetecken fredag den 13, jag personligen känner att är Frölunda med topp 4 och att går bra i CHL, min känslan är att R Rönnberg lägger planen att som vanligt vara som bäst när slutspelet drar igång, för då avgörs det!
    Tror tyvärr att Ryan Lasch är förlorad till nästa säsong, och känner också att vi kommer att förstärka backsidan under säsongen.
    Karl Henriksson tycker jag skall få ett A lags kontrakt och givet också Lucas Rymonds, och låt dom dubblera med j20 och konkurrera med seniorerna!
    Det kommer att bli skador under säsongen och då har Frölunda en sjuk bred trupp att jobba med, och det kan behövas i en lång serie, och samtidigt vila slitna spelare.

    • Kommentar avatar
     DD, 9 månader sedanSvara

     Spännande säsong med många återvändare! Kommer Djurgården kunna leva upp till hype? Är Berglund dominant på SHL-nivå direkt? Får Växjö ihop laget med alla nya spelare? Hur mycket har FBK tappat efter Virtanen och Wikstrand? Vad ska man göra för att prestera bättre i slutspelet? Fortsätter HV71:s kräftgång? Kan Luleå gå hela vägen med sin spelidé?
     Får vi se Frölunda vinna serien på första gången på länge? Eller växlar man åter upp när slutspelet kommer?
     Det finns så mycket att se fram emot. Hur bra kommer Sundström vara? Fungerar Lasus förbättrade offensiv också i SHL? Hur bra är Raymond redan nu? Kommer Fagemo fortsätta på inslagen väg och bli den "nya Bemström"? Vilka ska spela center?

     • Kommentar avatar
      Hansb, 9 månader sedanSvara

      Purre e bäst!
      Inte ett ord om honom som vanligt!
      Tyvärr riktigt underskattad av media.

       Kommentar avatar
       Hansb, 9 månader sedanSvara

       Nu menar jag inte i detta forumet utan annars

       Kommentar avatar
       Perra, 9 månader sedanSvara

       Han e skitkass!

     • Kommentar avatar
      Martin, 9 månader sedanSvara

      Härlig läsning.
      Nyfiken, vem driver klappfrågan?
      För mig en icke-fråga men måste jag välja blir jag gärna av med de av 2 skäl:
      1. Högt ljud direkt i örat från granen ovanför 2. Miljöaspekten. Printa ut färgblad inför varje match känns inte 2019.
      Längtar så tills imorgon!
      Ha en fin helg!

      • Kommentar avatar
       Manne, 9 månader sedanSvara

       Saknar de tidigare matchprogrammen, som fanns under Sundin, Johnson och Anderssons dagar framförallt. Fanns mycket bra och intressant att läsa.
       Slänger ut en fråga. Vilken spelare som lämnat SHL inför den här säsongen tror ni kommer att återvända hem under säsongen?
       Mitt tips är Wikstrand.

       • Kommentar avatar
        F, 9 månader sedanSvara

        En liten fråga som inte har någonting med hockeyn att göra. Har inte du sagt att ni skulle göra sajten lite "fräschare" inför den här säsongen?

         Kommentar avatar
         Henrik Leman, 9 månader sedanSvara

         Nja , den dag jag hittar någon som kan/vill göra något och jag känner att jag har pengarna så ... Än så länge får innehåll gå före form.

         Kommentar avatar
         F, 9 månader sedanSvara

         Bra, tack för svaret :)

       • Kommentar avatar
        Perra, 9 månader sedanSvara

        1. Holtz - DIF. Vinner målligan.

        • Kommentar avatar
         Sothöna, 9 månader sedanSvara

         Det är inte Frölunda som skall vara oroliga. Det är motståndarna.

         • Kommentar avatar
          Vega, 9 månader sedanSvara

          Vad tror du blir det Mattsson eller Rubin i målet imorgon?

           Kommentar avatar
           Henrik Leman, 9 månader sedanSvara

           Säkert Mattsson.

         • Kommentar avatar
          Jan, 9 månader sedanSvara

          Du får rätt om den välkomponerade kedjan, alla kedjor med Carlsson i förefaller vara välkomponerade...


          Lämna en kommentar