Heta känslor, en balansgång med rätt träningsnivå


► Heta känslor på Frölundas måndagsträning. Spelare tände till, blev förbannade på varandra.
► Jonathan Sigalet sa ifrån till Roger Rönnberg – fast i ett annat ärende. Träningen höll på att slita för hårt. Se även vad Joel Lundqvist tycker i ärendet.
► Viktor Ekbom? Bara en lårkaka. Snart spelbar igen.

Rakapuckar.com bild

En hel del känslor på Frölundas måndagsträning, inte alltid så här lugnt. Men inget som gick för långt.


DET VAR EN sådan där träning när det var smågrinigt över lag.

Max Friberg var rätt tydlig i båset med vad Gustav Lindström borde ha gjort bättre med ett nedlägg (fattade jag det som), Mats Rosseli Olsen fick klubban slagen ur händerna av Ponthus Westerholm och kontrade, på väg av isen: ”Ska jag slå dig i ansiktet?”

Inget fel på intensiteten, alltså. Roger Rönnberg, tränaren, sa spontant:

– Härligt. Jag sa till grabbarna, så länge man pratar om beteendet, så länge man inte kallar varandra för namn, är det väl bra. Bråka får man väl göra så länge man reder upp det med respekt, och det gör det här laget bra. De (spelarna) sätter reglerna själva. Jag behöver väldigt sällan gå in och korrigera. Så är det i ett vinnande lag. Jag älskar att det tävlas, Fantastiskt.

Jonathan Sigalet var framme hos Rönnberg efter ett tag.

Anledningen: träningen var på väg att bryta ner spelarna.

Med sju matcher på 15 dagar fanns en oro hos kanadensaren och Rönnberg lyssnade:

– Han sa: ”Nu ligger vi på gränsen, Roger. Kortare byten.” Så vi kortade ner för att inte tippa över kanten och dra på spelarna onödig mjölksyra. Det kan vara allvarligt, om man kör för långa och tunga övningar. 

Nyckeln just nu: håll övningarna korta, undvik mjölksyran.

Rakapuckar.com bild

Kaptenen Joel Lundqvist resonerade klokt i ämnet:

– Det är en balansgång, en fas överlag i november. Man kommer från en försäsong där man tränat hårt, får ofta en skjuts in i september/oktober, men sedan kommer november … alla känner nog det här med (att man saknar) ljus och energi. Du måste jobba mer för att skapa energi i ditt sätt. När man håller på med sådant här (professionell idrott), då gäller det att känna av balansen, inte köra för hårt. Som matcherna är, det gäller att hitta den där energin till varje match. Man vill ha ut något av varje träning, men det gäller att göra rätt saker.

** Ta ledigt någon dag?
– Nja … man vill inte bara gå åt det hållet, att vila sig i form. Men det är en balansgång, att hitta rätt nivå.

** Känner du att ni spelare har något att säga till om här? Är Roger Rönnberg lyhörd för era önskemål?
– Vi diskuterar, han lyssnar. Mycket har också att göra med hur vi reser, sömn och sådana bitar. Resor sliter, så en sådan här vecka när vi är hemma (tisdag/torsdag) … man får ta det (belastningen) lite på uppstuds.

Inget snack om att det här är en viktig fråga. För Frölunda. För alla lag. Skillnaderna i kvalitet är rätt små. Trycket i benen avgör mycket.

Lundqvist:

– Så lika som alla lag spelar i dag, med hög press och mycket skridskoåkning – man ser direkt om ett lag har energi eller tvärtom.

Rakapuckar.com bild

***

Viktor Ekboms skada var inte värre än en lårkaka. Västgöten spelar nog mot Brynäs på torsdag.

Mot Rögle på tisdagen (redan 7700 biljetter sålda) tycks Tim Söderlund vara extraforward igen, Ponthus Westerholm var på träningen tillbaka med brorsan Pathrik och Rhett Rakhshani.

Mattias Nörstebö hade Ekboms backplats med Jacob Moverare. Inga ändringar i övrigt.  Joel Mustonen med trots sina nackproblem.

***

Det blir charter ner till Brno nästa vecka. Med tanke på det tuffa spelprogrammet (Örebro borta torsdagen efter) känns det som väl spenderade pengar.

'**

Frölunda undersöker helgens trista händelser i Löfbergs Arena när ett fåtal supportrar störde hyllningen av Ole Kristian Tollefsen.

Problemet: det finns inga bilder som pekar ut de skyldiga, och utan bevis är det snudd på omöjligt att agera.

I framtiden kommer säkerhetsansvarige Bertil Carlsson att ha en kamera på magen, en sådan där som en del poliser bär. Det hade förenklat saken i lördags – men problem hade ändå funnits:

Tveksamt om det finns regelstöd för att stänga av för respektlöst beteende. Tyvärr.

Rakapuckar.com bild

 

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
14 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Glenn , 1 år sedanSvara

  Tråkigt att S84 störde hyllningen, riktigt lågt. Synd att dom inte bara kan fokusera på Frölunda och inte hetsa andra..

   Kommentar avatar
   Mackan, 1 år sedanSvara

   Glenn: Hur vet du att det var S84 som bar sig illa åt

   Kommentar avatar
   Bad cop , 1 år sedanSvara

   Man ser ju på Facebook och Twitter vilken inställning deras klackledare kör med, inte alls förvånad över detta, synd att dom inte kan hålla sig i skinnet för dom bidrar med passion och tifon gg aldrig varit i närheten av

   Kommentar avatar
   Hecky, 1 år sedanSvara

   Hejsan "Bad cop"! Förstår att du sitter och är anonym när du ska sitta och snacka om andra så. Du får mer än gärna förklara vad för "stil" jag kör med när jag agerar klackledare. Kom gärna fram under en paus och ta det ansikte mot ansikte. Jag bits inte och jag är inte otrevlig även fast jag kan uppfattas som det ibland då jag blir genuint trött på alla dårar man "måste" kampas med i de diverse grupperna. Må bäst.

   Kommentar avatar
   Janne, 1 år sedanSvara

   Var du med och störde vid ceremonin? Vet du vilka annars det var som gjorde det?

   Kommentar avatar
   EDWARD 51, 1 år sedanSvara

   Till både Bad cop och Janne! Så pass mycket kan jag iaf intyga att klackledare Hecky för Sektion 84 befann sig personligen lördagskvällen den 24/11 på Kville-Biljarden för att se bortamatchen, varvid vi där också kom en liten stund i samklang med varandra.

   Kommentar avatar
   Andreas, 1 år sedanSvara

   Är ganska säker på att det inte är många i klacken som har en megafon med sig så det borde inte vara svårt att lista ut vem det var.

   Kommentar avatar
   Hecky, 1 år sedanSvara

   Hej Janne och Andreas! Som Edward skrev så var jag tyvärr inte med på matchen i lördags då jag jobbade från 06:30 till 15:30 och knallade istället ner till Kville Biljard och tittade på matchen där samt käka och drack gött och fick tjötat gött med några herrar vid bordet bredvid. Vem som gjort vad har jag alltså ingen aning om utan bara läst kommentarer i diverse grupper på FB. Well, ni kör vi över Rögle! Framåt VF!

 • Kommentar avatar
  Tobbe , 1 år sedanSvara

  Som alltid väldigt bra och trevlig läsning

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Tack!

 • Kommentar avatar
  Peter Paegle, 1 år sedanSvara

  Man har tydligt sett hur nertränade Frölunda varit ibland de senaste säsongerna. Spelarna går på knäna tidigt ibland. Så var det hemma mot Luleå tidigare i höstas. Men i längden lönar det ju sig. Tråkigt när några Frölundasupportrar beter sig så korkat som i Löfbergs i lördags. Bättring på dom som förstör vår goda anda

  • Kommentar avatar
   Daniel B, 1 år sedanSvara

   Visst ör det bra att träna hårt men det får inte bli för hårt. Jävligt svårt, det ska erkännas men tränar man för hårt så blir det tyvärr så i vissa matcher att man saknar nån enstaka procent i tryck i benen och det räcker för att torska en match för så jämnt är det i shl i år.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 år sedanSvara

    Mm. Precis så jämnt är det. Blir bara jämnare för varje år, tycker jag.

    Kommentar avatar
    Xx, 1 år sedanSvara

    ör

  • Kommentar avatar
   MordApan , 1 år sedanSvara

   Gillar verkligen dina nedslag från träningarna. Små guldkorn i vardagen.
   Sådant går inte att hitta någon annanstans.
   Känner ibland oro över att Rönnbäck driver laget för hårt, men han vet väl vad han gör?

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 år sedanSvara

    Kul att du gillar! Ja, det tror jag nog han gör, Rönnberg. Men det är en balansgång, precus som Joel säger. Ingen exakt vetenskap, man får känna efter.

    Kommentar avatar
    Xx, 1 år sedanSvara

    precus?

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 år sedanSvara

    Haha ... skrev på mobilen i tandläkarens väntrum. Svårt pricka rätt på de små tangenterna. ;)

    Kommentar avatar
    Xx, 1 år sedanSvara

    Haha ja jag vet det blir lite kul :-)

  • Kommentar avatar
   Rw, 1 år sedanSvara

   Enligt expressen så rök Ponthus ihop med Friberg också? är det 4e han bråkar med på träning denna säsong? (som vi vet om). Måste vara en riktigt irriterande spelare att möta.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 år sedanSvara

    Äh, de gruffade lite de ockaå. Jag nämnde mest den ena, den där det hände lite. Men inget var så farligt. Heta. Mycket vilja. Som det ska.

    Kommentar avatar
    Xx, 1 år sedanSvara

    ockaå?

  • Kommentar avatar
   Bengt Andersson, 1 år sedanSvara

   Har ett tips till hela VF - Gruppen För att få lite extra skratt och glimten i ögat mitt i allt allvar, byt ut en hockeyträning till en ren Hockey-Pockey match,2 femmor i varje lag och garanterat många dråpliga händelser som lockar ner många skratt, ändå får ju killarna skridskoåkningen. men inte tacklas, bara lira.

   • Kommentar avatar
    Rasmus, 1 år sedanSvara

    Varje gång jag hör om lårkakor tänker jag på Vranjes och hur han kunde få en rejäl kaka, ta lite kylsprej och sen gå ut och spela vidare. Var ju nån turnering då han sprang runt med 2-3 stycken :-)

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 år sedanSvara

     Vranjes ben var ngt alldeles extra. Snacka om låg tyngdpunkt.

   • Kommentar avatar
    Daniel B, 1 år sedanSvara

    HL, broder nr 27 har varit inblandad i flera incidenter på träning. Är det en tillfällighet eller är det så att vissa i laget kanske inte är så förtjusta i honom? Har nämligen hört det. Givetvis så tror jag inte på allt jag hör men du som är runt laget mer än nån har du hört något om så är fallet?.

     Kommentar avatar
     Christoffer, 1 år sedanSvara

     Jag kan i och för sig verkligen se att PoWs vanliga spelsätt irreterar folk. Han spelar ju normalt rätt fult med tjuvsmällar efter signal osv. Troligtvis spelar han liknande varje träning och då är det väldigt förståeligt om någon lackar ut på honom. Det är ju det han är ute efter på match, få med sig en utvisning.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 år sedanSvara

     Inte hört ngt om missnöje utanför isen. Alla umgås inte med alla, men inget mer än så. Ligger nog en del i vad Christoffer skriver.

   • Kommentar avatar
    Patrik, 1 år sedanSvara

    Gällande störningen vid hyllningen(för vad??) så är det så att vissa alltid vill smutskasta S 84 som gör ett fantastiskt jobb på läktaren både i med och motgång. Tycker det har blivit kraftigt överdrivet. Betänk vad Tollefsen sa i sitt tal det är såhär hockey ska vara,vissa applåderar och andra buar. Betänk också vilken spelstil han hade.Gott med lite heta känslor på träningen inför en ny intensiv matchträning.

     Kommentar avatar
     Nisse, 1 år sedanSvara

     Var du på plats? Om de koncentrerar sig på att stötta sitt lag så är det jättebra, men att stå och peka finger och bära sig åt inför de normala människorna (bla barn) som är på plats är inte okej. Då ser det ju snart ut som det gör på alla fotbollsarenor runt om i Sverige, tragiskt isåfall

   • Kommentar avatar
    Patrik, 1 år sedanSvara

    Matchvecka skulle det vara.

    • Kommentar avatar
     Rallyclay, 1 år sedanSvara

     Idrott utan känslor är lite som light majonnäs. Det påminner om det du vill ha men är inte i närheten av den äkta varan :-) / Claes

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 1 år sedanSvara

      God liknelse. :)

    • Kommentar avatar
     Stefan Johansson , 1 år sedanSvara

     Vill bara belysa firandet av "gamla hjältar" på ett nytt sätt. Var själv på plats i Karlstad men kom in lite sent så såg bara slutet av hyllningen av OKT55 o märkte inte av det som tidigare varit. Tycker det är riktigt tråkigt med folk som förstör o beter sig men har ingen lösning på det problemet. Minns även hur jävla förbannad jag var när några få ur Bryggeriet buade o pekade finger när vi tackade av Kahnberg o Bäckman. Folk som beter sig såhär finns i alla klackar o det som är extra trist är väl att de står för det o anser sig ha rätt att bete sig på detta sätt.. Tråkigt är det men lösningen överlåter jag åt andra.
     Något som klubbarna däremot kan påverka det är hur man visar respekt när dessa ceremonier är o jag är stolt över att Frölunda satt i båset o deltog o Joels fina gest. Det borde alla klubbar tänka på... Speciellt Färjestad o Skellefteå

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 1 år sedanSvara

      Ja, jag minns också det där med Kahnberg och Bäckman. Därför det är så viktigt att poängtera att det är individer, inte hela supportergrupper som ska ha skulden. Klubbarna kan agera föredömen genom att göra som Frölunda och Joel.

    • Kommentar avatar
     John, 1 år sedanSvara

     Vi har väl lite yttrandefrihet kvar i vårat land iallafall ? Om man nu tycker att Tollefsen är en skethög, så bör man få yttra det.

      Kommentar avatar
      Nisse, 1 år sedanSvara

      Sunt förnuft hade varit trevligt om det funnits kvar i vårt land också. Vad fan har yttrandefrihet med detta att göra, det handlar om respekt.

      Kommentar avatar
      John, 1 år sedanSvara

      Då måste väl folk respektera att de som tycker att Tollefsen var en feg, ful, vidrig spelare får yttra det med ? Eller är din så kallade respekt bara enfilig ?

      Kommentar avatar
      Nisse, 1 år sedanSvara

      Absolut, men inte under hyllningen kanske...


    Lämna en kommentar