Rönnberg vill se spelarna ställa krav på varandra


► Så här fyller Frölunda Joel Lundqvist-luckan mot Oskarshamn.
► Rhett Rakhshani vill spela på lördag.
► Roger Rönnberg vill att spelarna ställer krav på varandra – och ser fram emot att träffa Perra Johnsson.
► Senaste nytt inför Oskarshamn hemma i Frölundaborg.

Rakapuckar.com bild

Roger Rönnberg vill att spelarna ställer krav på varandra. Rhett Rakhshani vill snart spela hockey igen.


SÄSONGENS ENDA SHL-match i lilla ”Borgen” (max 6044) kommer tisdag kväll mot Oskarshamn.

Sittplats är slutsålt. Frågan är hur många som vill stå.  Jag gissar på en publiksiffra runt 4000.

Frågan hur Frölunda fyller luckan efter avstängde Joel Lundqvist är enklare att svara på:

Max Friberg centrar Samuel Fagemo och Joel Mustonen.

Lucas Raymond går in med Johan Sundström och Patrik Carlsson.

Jag hade låtit Carlsson centra Friberg och Mustonen, haft Raymond och Fagemo med Sundström. Men vi gillar olika, som bekant.

Rhett Rakhshani deltog i början av den kollektiva måndagsträningen, ljumsken mår allt bättre, han vill gärna spela redan på lördag (Brynäs, borta), men:

– Han och Stina (Hedin, rehabkoordinator) behöver övertyga mig. Det får inte bli som mot Mountfield, att han hamnar i ett ytterläge och måste utgå. Vi behöver Rhett i slutet av säsongen, slog tränaren Roger Rönnberg fast.

Rakapuckar.com bild

Vi får se i veckan om amerikanen bedöms färdig att belasta ljumsken på träningarna. Känns som spel först nästa vecka, dock.

När GP-Fredrik och jag talade med Rönnberg var denne på väg in för att studera matchvideor med Oskarshamn, se vad nye tränaren Per-Erik Johnsson förändrat.

”Kul med ett Perra-besök i Göteborg”, sa jag. Medhåll direkt från Rönnberg:

– Alltid kul, en av mina käraste tränarkolleger.

Jag reagerade, i lördags, på hur kritisk Roger Rönnberg var mot sina spelare efter 3–4 mot Rögle. Respekten för motståndet fanns inte, inte som mot ”traditionella topplag”, menade han.

Rakapuckar.com bild

Hm. Väldigt mycket ”hm”, kände jag. Men Rönnberg stod fast vid detta i dag:

– Videon backar upp det. Vi förlorar för mycket i närkampsspelet.

** För att ni saknar tillräcklig respekt, verkligen?
– Jag vet inte riktigt vad det beror på. Men det är den här attityden att vinna de här kamperna som ställer till det för oss. Rögle sätter ribban högt, de testar oss, det testet klarar vi inte.

** Om respekten var dålig mot Rögle, hur ska det då bli mot Oskarshamn?
– Det har vi pratat om. Vi behöver dra samma slutsatser, spelare och ledare om vad vi behöver göra, när vi spelar som bäst, vad som är vår identitet. Det behöver man göra varje år så samma grundtro på hur man är framgångsrik byggs inifrån gruppen. Där är vi nu. Ska jag som coach stå och tjata om samma saker som i augusti? Nej, då kan vi aldrig bli framgångsrika.  Kan däremot spelare börja ställa krav på varandra, Johan Sundström, till exempel, på Patrik Carlsson, och Patrik Carlsson på Sundström, då blir det bra.

Rakapuckar.com bild

***

Jag pratade med sportchefen Fredrik Sjöström i förrmidags. Eftersom alla inte läser alla texter så lägger jag ut ljudklippet igen.


***

Tack för att ni förstår:

rakapuckar.com är beroende av att läsarna visar förståelse och betalar för sig.

1 kr/dag, alltså 30 kr/månad, är minimiavgiften.

Det är fullt tillåtet att överskrida den …

Betalningsmodeller:

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13 
För er utomlands behövs:
IBAN: 1950000000050010076913 
Bic: ESSESESS   

Rakapuckar.com bild

***

 

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
13 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Robertino Hökklo, 1 månad sedanSvara

  Ska bli intressant och se hur många åskådare det blir imorgon. 3,630 mot Graz99ers i CHL gruppspelet på en torsdag under sommaren. Liknande förutsättningar då alla med seriekort har kunnat hämta ut en biljett och det é samma pris om jag inte minns fel. Hur många fler blir det?

  • Kommentar avatar
   CK, 1 månad sedanSvara

   Bra frågor till Sjöström, tack Henrik!

   • Kommentar avatar
    Bengt Andersson, 1 månad sedanSvara

    Det där med att ställa krav på varandra i gruppen och i VF s omklädningsrum och bås är ju precis vad det handlar om, här har ju Rönnberg helt rätt, och för en del år sedan även Evenssons respekt med sin mörka blick till gruppen en annan som gav eko, detta har det säkert predikas om i åratal tillbaka och i stora drag givit resultat det finns det facit på i VF-prisskåpet, man skulle önska att många i dagens Sverige också levde upp i den debatten inte minst i skolan ! vad som gäller med att följa given order till klassen på lektionerna, och naturligtvis även i övriga arbetslivet att ta efter, våga ställ krav på varandra även utanför idrotten.
    Nu ser vi fram mot en "go fullsatt gryta" i Borgen i morron, där kravet från publiken är seger ! Men vad har "Perra" för motdrag ? Hoppas vi kan få ett svar i denna spalt, för den läser han.

    • Kommentar avatar
     peter, 1 månad sedanSvara

     "är nöjda med våra backar" "dom är bra det har dom visat under säsongen" asså all respekt för sjöström försvann där. Tror han att vi är dumma? jävla pucko

      Kommentar avatar
      Markus, 1 månad sedanSvara

      Dem (flesta) har faktiskt varit bra under säsongen. Det betyder inte hela säsongen. Många backar har varit skadedrabbade. Och detta har naturligtvis påverkat laget. Vi ledde serien under en period och hade bra spel från många backar. Klart godkända: Ekbom, Moverare, Lennström, Printz, Grönlund osv. Stollery frågetecken. Glad att Sjöström sitter där han sitter. Dvs i Frölundas framgångsrikaste ledning någonsin!

      Kommentar avatar
      Peter , 1 månad sedanSvara

      Markus: Kan absolut inte ta dig seriöst. Du säger alltså att Grönlund är godkänd? Ne du kan inte vara seriös.

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

      Med all respekt, Peter, så är det nog dig det är lite svårt att ta seriöst. Självfallet kan man som supporter tycka att Frölunda skulle ha änu bättre spelare i sin trupp, men ditt sätt att uttrycka dig, att mena att Grönlund inte ens är "godkänd", då blir det svårt att ta dig på allvar.

      Kommentar avatar
      L, 1 månad sedanSvara

      Din uppfattning är din, andra kan ha en annan uppfattning. Han är godkänd av tränarna och han spelar som tränarna vill annars skulle han inte spela. Jag har fullt förtroende på tränarna.

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

      *ha ännu

      Kommentar avatar
      Peter, 1 månad sedanSvara

      Det gnälls varje kväll på Grönlund, inte bara från mig.. Att påstå att grönlund haft en gödkännd säsong, ja asså ni har lååååååga krav må jag säga. Finns två backar som varit helt okej kanske tre, Ekbom och movi, printz till vissdel. Att påstå att dom andra varit godkännda, ja jag ska nog inte skriva vad jag tycker om de.

      Kommentar avatar
      Manuel, 1 månad sedanSvara

      Vad tyckte du om Grönlunds fjolårssäsong, Peter?

      Kommentar avatar
      Peter, 1 månad sedanSvara

      Manuel: Bra riktigt bra va han. Hade nog förvöntat mig att han skulle vara MINST lika bra iår, men oj så fel jag hade. Kan bara hoppas RR lyckas trolla med honom stollery och gormley till slutspelet.

      Kommentar avatar
      Adam, 1 månad sedanSvara

      HL: Hmm blir förvånad att du svara Peter så där. Så om man inte tycker som du så tappar du respekten för en?

      Kommentar avatar
      Jan, 1 månad sedanSvara

      Man kan säga så här om Grönlund, ja om stollery, gormley bergman också: Om man ser dom som spelare i ett lag i shl som inte tillhör toppen så är dom nog godkännda, för ett lag som Frölunda, där allt annat än final är ett fiasko (nåja) ja då är dom INTE godkännda.

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

      Adam: Var skrev jag något om tappad respekt? Men om man kallar folk för pucko, om man dömer ut en hygglig SHL-back som "inte godkänd", de får man nog finna sig i att jag inte tsr personen seriöst.

      Kommentar avatar
      Rw , 1 månad sedanSvara

      Själv tycker jag att Grönlund är bättre än både Stollery och Gormley alla dagar i veckan.

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

      Den som inte riktigt har levt upp till vad Frölunda hoppades är Stollery. Gormley har inte alls fått till det i PP, inte hotat som tanken var. I själva spelet, givet hackig säsong, helt okej. Grönlund gör det han ska, det han har betalt för.

      Kommentar avatar
      Frippe, 1 månad sedanSvara

      Det som skrämmer mig mest är att många är så svarta eller vita, antingen är killen super bra eller så är han helt värdelös. Ja Grönlund har inte stått ut denna säsongen, men vem trodde han skulle göra det förra med massa mål och assist som de blev i just SLUTSPELET, för innan dess var han bara en stabil back, lite precis samma som han varit denna säsongen. Jag tycker också Grönlund var bättre förra säsongen, men de säger ju inte att han gått från riktigt bra till värdelös.

      Kommentar avatar
      ??, 1 månad sedanSvara

      Grönlund är inte superbra, men en helt ok back. Ser man till Hökens artikel så är han en av två minst betalda backarna i FHC. Att förväntningar från slutspelet ska fortsätta på samma sätt är inte rimligt för en helt ok breddvärning. Undrar lite vilka förväntningar var på Ekbom o Moverare då de enligt vissa här endast vill ge dem godkänt och nästan ingen annan. OjOjOj vilka förväntningar som Ekbom har på sig nästa år. . Förväntade toppspelare har en lön för det, och då också mer rimligt att de ska leverera, Vi har en helt ok backuppsättning, tänk att det nyss varit 13 matcher slutspel i CHL och killarna fixade det, trots dessa backar. Om det bär lika långt i SHL slutspelet kan man inte garantera. FHC hade trots allt en som hamnade som topp 3 back i hela CHL i år. Inte dålig för en som inte är godkänd av några stycken som skriver av sin frustation hos RP

      Kommentar avatar
      Richard, 1 månad sedanSvara

      Man får absolut ha sin åsikt gällande spelarkritik. Men det blir ett konstigt resonemang att någon varit så dålig och ändå är bland de 6st som spelar regelbundet. Du kanske borde vinkla din fråga mot Rönnberg som tar ut laget och inte supporters eller Sjöström som delar just din uppfattning.

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

      Vad vill du jag ska fråga, menar du? Varför Grönlund spelar? Svaret är ju att Rönnberg och tränarstaben tycker han är bra nog för det, bang for the buck, gör skäl för lönen, viktig i box play, kompletterar Gormley. Svaret är ju givet, så jag vet inte riktigt vad jag ska fråga. All respekt för att fans tycker spelare är dåliga, det är en del av idrotten, men Rönnberg & Co tar ut laget. Jag hade gärna sett mer speltid för Bergman, jag hade gärna (iaf tidigare under säsongen) sett mer av ett rotationssystem, det har jag tagit upp med Rönnberg, Frölunda ville inte ha det så. I det läget så är det ju liksom som det är, förstår du vad jag menar? :)

      Kommentar avatar
      ??, 1 månad sedanSvara

      Spelarkritik är ok när det ges på ett konstruktivt sätt. Att skriva att de är dåliga är inte konstruktivt. Ser man matcherna och ett visst backpar är inne då mål görs, spelar ingen roll vem som orsakat det, kan ha varit en back som gör motståndarens mål, är det dessa backar inne så kommer kommentarerna direkt. Om samma sak händer med ett annat backpar skrivs ingenting.. Det är som HL skriver likt fjolåret då JG fick vara hackkyckling här inne, snöbollseffekten, tills slut så tror alla att det är en "sanning" Men som man även kan se i några kommentarer så är inte alla med på den linjen utan kan se misstag och bra saker på alla spelare. Det går fort ute på isen. Det händer en hel del från höstens 1:

      Kommentar avatar
      JJ, 1 månad sedanSvara

      Det händer mycket från höstens 1:a match till vårens. Det måste man också se och inte bara stirra sig blind på vissa spelare

      Kommentar avatar
      Conta, 1 månad sedanSvara

      Det som är olyckligt vad gäller Grönlund är att han oftast spelar med Gormley, det är ingen bra kombination. Grönlund med annan back går bra, men Gormley /Grönlund så känns det osäkert när dom är på isen. Sedan märkligt att Gormley får fortsatt förtroende i powerplay, bra i slutspelet förra säsongen men denna säsongen undermålig i powerplay. Märkligt med Rönnbergs matchande där. Stollery är ok när han spelar enkelt och fysiskt. Problemet med Stollery är bara att tror ibland att han är dribblingexpert, dribblar i egen zon, livsfarligt. Slår konstiga passningar i panik verkar det som ibland. Nej Moverare och Ekbom vill jag se i powerplay, båda 2 kan skjuta och träffa mål, och i mål. Gormley skjuter väldigt ofta utanför målet. Inte godkänt.

      Kommentar avatar
      ??, 1 månad sedanSvara

      Stollery tror jag (obs tror) känner att kraven är lite högre än han kunnat visa i matcherna. Blir lite stressad, därför kommer också lite misstag. Det är också en spelare som varit skadad och vill nog kunna bidra mer.

      Kommentar avatar
      ??, 1 månad sedanSvara

      Vet inte riktigt om jag håller med om 36/15. Gick bra i slutspelet i fjol. När jag ser vilka forwards som är inne när motståndarna har tryck, så är det lättare med vissa forwards än andra oavsett vilka backar som är inne. Vem som gör sig spelbar mm. Det är ju ett lagspel.

      Kommentar avatar
      ??, 1 månad sedanSvara

      De har heller inte varit inne på så många bakåt sen de började spela ihop sig efter #36 skada, de har däremot kunnat bidra i spelet offensivt som också statistiken visar från jul.

    • Kommentar avatar
     Anders, 1 månad sedanSvara

     Saknar Sigalett och Genoway eller hur det stavas.

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

      Ja, Sigalet gjorde mycket nytta för Frölunda, men det blev för dyrt att ha kvar honom fullskattad. Genoway, där gick det ju inte att konkurrera med KHL-pengar. 

    • Kommentar avatar
     Mogge, 1 månad sedanSvara

     Min teori är att Roger inte ville kritisera domarnivån. Då lade han skulden på sina egna spelare istället. RR ville säkert säga att nivån på dom randiga är skit. Men det skulle inte uppskattas.

      Kommentar avatar
      Olle, 1 månad sedanSvara

      haha börja döm själv pojkelille

    • Kommentar avatar
     Anders, 1 månad sedanSvara

     Vi får köra med det vi har. alla måste hjälpa till i försvaret. Rögle stod upp bra på deras blå och det tog ner farten effektivt på våra forwards.

     • Kommentar avatar
      Nike, 1 månad sedanSvara

      Kommer ni ihåg förra säsongen, oj vad snacket gick om att det MÅSTE in målskyttar i laget! Värva för fan Sjöström , vem ska göra målen!! Han svarade dock precis samma då, vi kommer inte kunna få in en frälsare som gör så mycket mål utan ALLA måste höja sig och dra sitt strå till stacken , vilket var precis vad som hände i slutet och under slutspelet. Denna säsongen klagas det på backarna och han svarar samma här, alla måste snarare höja sig än att de ska komma en Messias. Jag tycker han har helt rätt i vad han säger , sådan är faktan och vi märker om Frölunda lyckas med detta precis som dom gjorde förra säsongen vid ungefär den här tidpunkten.

      • Kommentar avatar
       Danne, 1 månad sedanSvara

       Bra av RR. Dock bör han kanske börja ställa krav på spelarna innan han kräver att dom kräver av varandra?
       Levererar man inte i PP under x antal matcher, då kanske man bör ställas åt sidan. Som ett ex bara.
       Han ställer så klart krav och hand ledarskap bygger inte på att ”bänka” stjärnor som inte levererar. All respekt för det, men kravställningen bör komma från ledarhåll initialt.

       • Kommentar avatar
        Mackan , 1 månad sedanSvara

        Spelarna borde sätta krav på Roger Rönnberg

        • Kommentar avatar
         R@Y, 1 månad sedanSvara

         Tror detta kan bli bra ändå. Nu är alla rykten borta om eventuella backar, och forwards. Det kan faktiskt ha skapat lite oro hos vissa spelare. Tror jag. Nu är det VI mot världen, nu är det vi som ska göra det.

         • Kommentar avatar
          Peter T, 1 månad sedanSvara

          Det var ett jävla gnäll på våra backar...
          Vi har nyss tagit guld och är ett topplag i shl snälla ge er..

          • Kommentar avatar
           Bosse, 1 månad sedanSvara

           Sluta vara så gnälliga och kritiska. Tror definitivt att Frölunda kan få till det och gå långt i ett slutspel med nuvarande lag och backbesättning. Förstår inte allt snack om värdelösa backar? Kom igen, ingen back i Frölundas lag är direkt dålig. Punkt slut. Sen finns det såklart alltid nivåer, men alla kan inte vara superstjärnor i SHL. Stöd laget istället. Klart vi grejar uppgiften med nuvarande lag!


           Lämna en kommentar