Lias målade direkt, Filip spräckte nollan i Frölunda


► Lias Andersson gjorde ett fräckt mål, Filip Westerlund gjorde sitt allra första på seniornivå, och Frölunda vann rätt bekvämt mot Gap.
► Gruppsegern i CHL säkrad, som väntat.
► Två skador dock, återstår att se om de är allvarliga eller bara lättare skavanker.

 

Rakapuckar.com bild

FRÖLUNDA–GAP 5–1: Två snabba PP-mål i mellanperioden (3–1, 4–1) avgjorde den här fajten, och ett Frölunda utan fem ordinarie spelare kunde enkelt vinna och säkra segern i CHL-grupp 5, detta i en match som, precis som väntat, dominerades rätt kraftigt av hemmalaget.

Vad noterar vi härifrån då? Tja, detta:

## Två skador
Simon Hjalmarsson
och Pathrik Westerholm lämnade båda isen rätt tidigt, såg inte jätteallvarligt ut, men vi får väl se. Intressant följd av Westerholms frånvaro: Jonathan Sigalet tog en forwardsplats.

## Mål direkt
Lias Andersson
visade NHL-takter när han i power play hade mod och bröt in vid första stolpen, visste han skulle få en tung smäll, tog den för att få till 3–1, ett mål som lite grand stängde matchen efter att Gap chockat med 1–2 i power play. Lias, som tog Joel Lundqvists position i PP1, stod inte ut men gjorde ett bra jobb och har garanterat nytta av den här fajten i Luleå på torsdag.

## Ryan Lasch
Två fräcka mål, två skott där han visade varför klubban ser ut som ett trollspö ibland. Nära hattrick i en spelvändning i tredje perioden, utanför då.

## Missade chanser
Total dominans från start, det var gott om målmöjligheter, det var stundtals som ett enda långt power play, och visst var franske backup-målisen (!) Aurelien Bertrand bra, men det var också ett antal avslut rakt i magplattan. Inte helt ovanligt när det gäller Frölunda, det vet ni.

## Islossning 1
Filip Westerlund
gjorde sitt första mål som seniorspelare i Frölunda. Victor Olofsson (tyckte jag det var) grabbade snabbt tag i pucken. Filip sköt 5–1 tidigt i tredje, efter det fick faktiskt Gap spela en del anfallshockey, och Frölunda fick träna lite försvarsspel också. 

Rakapuckar.com bild

## Islossning 2
Christoffer Ehn
hittade dock rätt, öppnade målskyttet. Skaraborgaren, som varit så bra inledningsvis, behöver bättre självförtroende i målsituationer. Det här kanske gav honom en del?     

***

Roligast den här kvällen var kanske att se de unga. Det tog inte lång tid för Simon Hjalmarsson att gå av, och då satte Roger Rönnberg & Co ihop en ren ungdomskedja med J20-spelare:

Oliwer Fjellström, 18 (moderklubb Lidköping)
Pontus Andreasson, 19 (moderklubb Munkedal)
Jesper Emanuelsson, 18 (moderklubb Skövde)

De tre var totalt orädda, sköna att skåda, och en sådan här match mot mediokert motstånd – men som ändå gäller något med en hel del folk på läktarplats – är förstås rätt tillfälle att testa unga killar i.

Fjellström visste jag redan vad han kunde mot seniormotstånd, i ett sämre lag än Frölunda hade han spelat mer SHL-hockey.

Andreasson (A-lagsdebut) och Emanuelsson (gjorde några byten för två säsonger sedan) hade jag sett desto mindre av, men här fanns samma sköna fart och självförtroende som lagom kaxiga J20-killar numer tar med sig upp i seniorhockeyn.

De här tre fick gott om speltid, dels på grund av att Hjalmarsson lämnade, dels för att inte bara Joel Lundqvist vilade bland forwards, även Mats Rosseli Olsen och Sean Bergenheim stod över. 

Rakapuckar.com bild

Bland backarna vilade Mattias Nörstebö och Matt Donovan så att Filip Westerlund och Johannes Johannesen fick välförtjänta chanser.

***

13 oktober lottas slutspelet i CHL, Frölunda kommer få möta en grupptvåa, dock inte tvåan i grupp 5, fri lottning i övrigt.  Nå, en match återstår före det, Gap borta.

***

Het: Adam Almquist. Fyra assist.

***

Roligast i kväll: när John Nyberg skrek på Ponthus Westerholm att passa pucken.

Minen. Ilskan.

Westerholm sköt. Inte mål.

***

2418 sålda biljetter.

***

Känt ansikte på läktaren: Thomas Gradin. Han scoutar för Vancouver Canucks, ett lag som mycket väl kan få välja först i draften 2018 – och ni vet vem som kan gå först då.

***

## Fakta

1–0 (10.38) Christoffer Ehn (Pa Westerholm, Westerlund)
* Handledsskott, rätt vasst.

2–0 (21.21) Ryan Lasch (Stålberg, Almquist)
* Lite amerikanskt prickskytte, första stolpen. 

2–1 (29.31) Tringale 5/4 (Lewis, Puhakka)
* Skott som inte såg alldeles otagbart ut för Johan Gustafsson.

3–1 (33.30) Lias Andersson 5/4 (Olofsson, Almquist)
* Busfräckt, gick in vid första stolpen, tog en fet smäll för att göra mål.

4–1 (34.55) Ryan Lasch 5/4 (Almquist, Olofsson)
* Prickskytte igen, väntade, väntade … och sköt.

5–1 (45.03) Filip Westerlund (Andersson, Almquist)
* Härnösandskillen sköt från en bit in i offensiv zon och spräckte sin nolla på seniornivå.

***

Så spelade Frölunda:

Målvakt: 
Johan Gustafsson  (Johan Mattsson)

Backar (rullade på sju från start): 
Rasmus Dahlin, John Nyberg, Adam Almquist, Jonathan Sigalet, Johannes Johannesen, Filip Westerlund, Kristoffer Gunnarsson

Kedjor:
Max Friberg–Lias Andersson–Victor Olofsson
Sebastian Stålberg–Simon Hjalmarsson–Ryan Lasch
Ponthus Westerholm–Christoffer Ehn–Pathrik Westerholm
Oliwer Fjellström–Pontus Widerström–Jesper Emanuelsson
Pontus Andreasson  

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
11 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Martin K, 1 år sedanSvara

  Just nu känns det som att Frölunda har " råd " med skador, även om det givetvis aldrig är skoj när spelare skadas. Hoppas det är lindriga skador bara.

  Sigalet som forward! Hur var han?

  • Kommentar avatar
   Håkan C, 1 år sedanSvara

   Svårt när målvakten har för lite att göra, JG var väl nästan stelfrusen vid 2-1 målet och skottet var som jag såg det välplacerat.

    Kommentar avatar
    Rasmus, 1 år sedanSvara

    Ja, det var inte en lätt match för JG, så man ska väl inte beskylla honom för mycket för målet även om det i normala fall naturligtvis är ett skott han borde tagit, helt fri sikt osv.

  • Kommentar avatar
   Barneyxcq, 9 månader sedanSvara

   4QZuIV http://www.LnAJ7K8QSpfMO2wQ8gO.com

   • Kommentar avatar
    tkmjda, 8 månader sedanSvara

    RGHgAl <a href="http://dlmnztpytvlp.com/">dlmnztpytvlp</a>, [url=http://nrdjvtkicmvj.com/]nrdjvtkicmvj[/url], [link=http://bjzxjiqeyieo.com/]bjzxjiqeyieo[/link], http://miauwxhlcuqt.com/

    • Kommentar avatar
     emgcmw, 8 månader sedanSvara

     2CjSNZ <a href="http://nalezfvldtrz.com/">nalezfvldtrz</a>, [url=http://rxvqwcyfnivc.com/]rxvqwcyfnivc[/url], [link=http://rqxqtelwyhfa.com/]rqxqtelwyhfa[/link], http://ptmospzzxxxt.com/

     • Kommentar avatar
      ubselct, 8 månader sedanSvara

      r4G4uw <a href="http://jzfzqhsvlkvm.com/">jzfzqhsvlkvm</a>, [url=http://wmntcgkjwear.com/]wmntcgkjwear[/url], [link=http://lqhgpktbskax.com/]lqhgpktbskax[/link], http://ppiuyfnuvqhe.com/

      • Kommentar avatar
       qjwehyzvck, 8 månader sedanSvara

       Nq18NB <a href="http://pvkbspaywgcb.com/">pvkbspaywgcb</a>, [url=http://leytzmfspmwf.com/]leytzmfspmwf[/url], [link=http://vfdgkcpcvycr.com/]vfdgkcpcvycr[/link], http://xtxkqpoksrbi.com/

       • Kommentar avatar
        ugymks, 8 månader sedanSvara

        yG764v <a href="http://gtxxfoqayhed.com/">gtxxfoqayhed</a>, [url=http://wsnaqpnozoqd.com/]wsnaqpnozoqd[/url], [link=http://vhxyzjtfelam.com/]vhxyzjtfelam[/link], http://hvjsgopfxtug.com/

        • Kommentar avatar
         ytdkquf, 8 månader sedanSvara

         Gm8nqB <a href="http://chtwrtkubgsu.com/">chtwrtkubgsu</a>, [url=http://itevcgqbbird.com/]itevcgqbbird[/url], [link=http://fusjysavvysv.com/]fusjysavvysv[/link], http://ecpfxqutcxpe.com/

         • Kommentar avatar
          etedth, 8 månader sedanSvara

          eZFkC2 <a href="http://jsfjbxkjddii.com/">jsfjbxkjddii</a>, [url=http://pxczvcxsdggx.com/]pxczvcxsdggx[/url], [link=http://mqkpiyigtsgt.com/]mqkpiyigtsgt[/link], http://npceniaxjjqh.com/

          • Kommentar avatar
           hmsazpo, 8 månader sedanSvara

           8j4L92 <a href="http://spixuqylmiqi.com/">spixuqylmiqi</a>, [url=http://edxrgoqzjmeg.com/]edxrgoqzjmeg[/url], [link=http://dolptetdcujl.com/]dolptetdcujl[/link], http://dtkiimvsddfd.com/


           Lämna en kommentar