Inget drag till måndagsmatchen, men Nisse räddar Malmöfansen


► Frölunda–Malmö på måndag, kvartsfinal 1 närmar sig – men inget direkt drag någonstans.
► 5500 biljetter sålda i dag vid lunch.
► Malmö har svårt att få ihop folk till en supporterbuss.
► ... men det sistnämnda räddar backen Nils Andersson. Snyggt!

Rakapuckar.com bild

DET ÄR NYHETSJÄGAREN Mr Madhawk som berättar historien om att det var för få anmälda Malmöfans för att bussresan till måndagsmatchen skulle bli av.

Från Mr Madhawk sajt.

Nils Andersson noterade fansens bekymmer och ryckte in på deras Facebook-sida.

”Klart ni ska ha en buss upp. Jag står för mellanskillnaden så ni kan boka. (…) Hur gör jag enklast med betalning.”

Saknar ord för sådant.

Grymt hög klass Malmöbackens agerande.

Men det här säger lite om att det kanske är för många slutspelsmatcher, betänk att nästan alla lag har svårt att sälja ut de första kvartsfinalerna, och i år är ingen undantag.

Frölunda hade vid lunchtid sålt 5500 biljetter, då hade man ändå tagit hjälp av rabattföretaget Let’s Deal. Jag skulle gissa att det blir cirka 9000 i Scandinavium på måndag, en normal kvartsfinal 1-siffra.

– Men det är bättre drag till fredagen (match 3), berättade presschefen Peter Pettersson Kymmer för mig i dag.

Nå, det här är ett intressant ämne. Jag lovar att återkomma.

Rakapuckar.com bild

***


I dagens krönika för hockeynews.se skriver jag om Emil Sylvegårds tackling på Lawrence Pilut i går och de otäcka scener som följde.

Schyst tackling.

Men borde det vara så? Borde den vara det?

Går det för fort i dag, är spelarna för stora och starka för gårdagens regelbok?

Läs gärna genom att klicka här – och tyck till.

Rakapuckar.com bild

***

Johan Mattsson kallar sig redo för match på frolundaindians.com. Inte direkt överraskande för er som läste min text i tisdags, han var på G redan då.

Men Johan Gustafsson står på måndag, det slog Roger Rönnberg fast i dag.

Ingen är väl förvånad där. Rätt tydligt att Frölunda går in med ”JG” som målvaksetta.   

***

Mycket intressant läsning här om varför inte Jacob Blomqvist blev fälld för sin blindsidetackling på Emil Larsson.

Han var "felanmäld".

Läs genom att klicka här

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
9 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Alex, 1 år sedanSvara

  Klokt att lyfta frågan om den typen av tacklingar skall vara tillåtna. Ingen vinning rent spelmässigt att dela ut en tackling just där.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Jo. Man skrämmer backen så han inte är lika trygg med pucken nästa gång. Så det finns absolut en funktion att fylla med fysiskt spel där. Frågan är: går det för fort i dag, är spelarna för stora och starka?

 • Kommentar avatar
  Björn, 1 år sedanSvara

  Hmm, skall det för en gångs skull vara särskrivning dvs fel anmäld?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Hade funkat det också, faktiskt.

 • Kommentar avatar
  Eliaz med z, 1 år sedanSvara

  Hej Leman
  Intressant tanke om regeländringar. Även om du inte skrev vad du vill förändra verkar det som du ser negativt på tacklingar liknande den igår och vill ändra det. Tacklingen må vara gränsfall till sen, men helt schysst annars. Det enklaste sättet att få ner farten och samtidigt behålla det fysiska elementet på spelet är att man börjar tillåta met hakningar. Detta är något som även Lidström predikat under förra hösten. Tycker generellt att spelet blir mesigare och mesigare för varje säsong och det är den fysiska aspekten av spelet jag älskar så börjar man mixtra med nya regler ang tacklingar tror jag sportens intresse kommer avta i många hem.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Hej! Som du säkert läste "vill" jag ingenting. Jag bara lyfte frågan. Stor fan av fysiskt spel. Men också realist. Vill inte se scener som den i går. Därför finns en diskussion att ta. Bara så. Vad gäller att tillåta fler hakningar tycker jag det är vansinnigt dumt. Bättre då att ta tillbaka red line offside om man vill få ner farten.

   Kommentar avatar
   Manne , 1 år sedanSvara

   Tillbaka med redline-offside så är "problemet", om det ens är något problem, löst. Mittzonen är en motorväg i de flesta matcher idag, förutom mot Karlskrona möjligtvis.

 • Kommentar avatar
  Johan L , 1 år sedanSvara

  Klass på agerandet med bussen. Tumme upp

  • Kommentar avatar
   Thompa, 1 år sedanSvara

   Fått nån hint om vem som får sitta på läktaren på måndag?

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 år sedanSvara

    Nix. Inte direkt, men det är ju Widerström är jag rädd, möjligen Mustonen eller Ponthus W, men känns som Wide.

    Kommentar avatar
    Thompa, 1 år sedanSvara

    Tråkigt o fel tycker jag, dom behöver hans tyngd

    Kommentar avatar
    Manne , 1 år sedanSvara

    Ponthus Westerholm ska placeras på läktaren. Håller inte just nu på fyra lines.

    Kommentar avatar
    Henrik indian i exil, 1 år sedanSvara

    Bedrövligt om det är Wide på bekostnad av en del andra namn. RR är ju en suverän coach, men tyvärr så har han ett drag av personlig favorisering vilket ger konsekvensen att förutsättningarna för laget blir sämre än vad de borde vara ibland.

  • Kommentar avatar
   GöranA , 1 år sedanSvara

   Schyst tackling? Vet inte. Lite sen tackling. Men Pilut såg inte upp sedan han passat pucken vidare. Sen att det är just Sylwergård - han letar "offer" att smälla på. Mycket svårbedömt men antagligen helt rätt att fria. Älskar själv fysiskt spel.

    Kommentar avatar
    Manne , 1 år sedanSvara

    Den karln tacklar alltid lite i senaste laget kan jag tycka, igår var inget undantag.

  • Kommentar avatar
   Fredrik A, 1 år sedanSvara

   Stort gjort av Nils, kul att se. Såg när han gästade Cmores studio och berättade om Malmös tuffa tid med sjukdomarna osv, väldigt sympatisk och bra på att uttrycka sig och analysera. Potential för framtida expertroll i media där.
   Ang matchantalet i slutspelet tycker jag inte det borde ändras, visst att några tidiga "mindre viktiga" matcher drar lite dåligt men bäst av 7 är det som gör att rätt lag blir mästare. Sen gör det att när det väl kommer till dessa avgörande match 5,6,7 så blir dessa så oerhört stora. Minns match 7 i kvart o semi förra året, galen stämning och intresse. Var själv på plats mot brynäs och även om det inte gick vägen var det en av de häftigaste matcher jag upplevt med stämning och inramning!

   Ang tacklingen är det en bra poäng du tar upp. Borde kanske inte va okej.

   • Kommentar avatar
    Matte, 1 år sedanSvara

    HL kommenteras för några dagar sen - det intressanta att ingen spelade fysiskt mot Pilut och Emil P under serien ( jo Dahlin satte upp Emil P). Jag ändå är förvånad över att forwards inte tacklar dessa? Har hör att de är så snabba att ingen kan - men det har jag inte alls sett. Nu tog Sylvegård och tacklade - synd att Pilut blev skadad. Han verkade helt oförberedd? Men ändå väldigt fundersamt att han inte tidigare blivit puttad på. Har sett flera som kört runt honom i stället för att tackla rent - detsamma gäller Emil P. Lika förvånad som Wikegård. Det skulle vara intressant att se Linköping mot Växjö, där även Shinnimin får åka fritt utan att någon stör. Men då måste väl Luleå vinna över Brynäs hemma?

     Kommentar avatar
     Manne , 1 år sedanSvara

     Yes, Luleå måste slå Brynäs om det ska bli Växjö - Luciaklubben. Jag tipsar på Luleåseger och sedan blir det 6 eller 7 matcher mellan Djurgården - Luleå och 5 matcher mellan Växjö - Luciaklubben.

   • Kommentar avatar
    Pp, 1 år sedanSvara

    Pilut var helt ensam med puck och blicken upp. Han ser Sylvegård hela vägen och är fullt tacklingsbar. Renare tackling får man leta efter. Inget att diskutera. Däremot dessa blindsidetacklingar. Får en klump i magen varje gång jag ser dessa. Något som bör lyftas är alla slashingar och tjuvnyp på händer och armleder. Eller vad tycker ni?

     Kommentar avatar
     Einar Berg, 1 år sedanSvara

     Jag håller med om Sylvegårds tackling. Även om jag ogillar den mumlade skåningen måste jag säga att tacklingen är okej. Han kommer rakt framifrån och Pilut behöver vara mer uppmärksam. Hade Pilut inte blivit skadad så hade han nog han varit snabbare på att göra sig av med pucken resten av matchen och då börjat sprida puckar omkring sig som LHC kunde snappa upp.


   Lämna en kommentar