Tio tankar – bland annat om en Rakhshani light


► Dagen efter – några Frölunda- och CHL-tankar som surrar i skallen.
► Laget har välförtjänt ledigt. Inte jag. Men så har jag inte vunnit något heller. Kommer knappast göra det heller …
► Tänker desto mer, det gör jag. Läs och se vad ni tycker.

Rakapuckar.com bild

Så här såg det ut i går kväll. Till vänster firar laget Frölunda, till höger målvakten Johan Gustafsson. Bilder: MATHIAS PELKONEN


VI TAR DET i punktform, lite som det poppar upp i min skalle, så får vi se om någon reagerar eller har dagen efter-ork att tycka till.

1. Festen.
Det var något alldeles extra bara att komma in i Scandinavium i går, och det skriver jag inte bara för att det var så trångt att jag inte ens kom in till min plats (med bord) på den utökade pressläktaren utan fick sitta med datorn i knäet längst ner (utan bord) där folk skulle förbi stup i kvarten. Helsike, vad folk har svårt att sitta still, för övrigt.
Nå, inte för den sakens skull, alltså – utan det var en stämning som gick att ta på, det var verkligen inte CHL som CHL brukar vara, det var en stor final som en stor final brukar vara. Om ni förstår. Ett nöje att vara på plats.

2. Rhett Rakhshani.
Tummar hålls för att amerikanen klarade sig så bra det någonsin går. Jag har nu sett tacklingen (finns här) från rutinerade tyske backen Yannic Seidenberg i repris – och mitt intryck från att ha sett en snabb repris i arenan förstärktes. Det är en fullständig gåta att Seidenberg inte fick matchstraff. Det är inte bara en blindside-tackling med för mycket kraft, det är kraft riktad direkt mot huvudet.
Jag såg att Rakhshani (från sjukhuset, antar jag) hade gillat X antal Frölundabilder på Instagram, jag vet inte om det är ett tecken på något, men det är väl i alla fall en positiv snarare än en negativ signal.
Ni vet dock hur allvarlig en hjärnskakning kan vara, ni vet hur bra Rakhshani varit i det som ett tag nu varit Frölundas ledande kedja, och skulle det vara illa med Rakhshani, då är det riktigt illa för Frölunda.
Jag håller tummarna för människan Rakhshani, ni och Frölunda bör verkligen även göra det av sportsliga skäl.
TILLAGT 12.04: Såg nu att Rhett Rakhshani på Instagram lagt ut en söt bild, dottern satt på CHL-bucklan som Ryan Lasch kommit förbi med. Apropå goda tecken, goda signaler.

3. Johan Gustafsson.
Jag hörde när Roger Rönnberg hyllade ”JG” och sa ”Googlar du ordet vinnare så kommer hans ansikte upp.” En av många saker som inte fick plats i andratexten, dessutom är det ju så många av er som blivit arga …
Skämt åsido, jag står fast vid precis vad jag skrev i går, även om jag fick många motreaktioner, men för att bedöma en målvakt måste man också se på kvalitén på motstånd, avslut, och hur försvarsarbetet är.
Frölunda vann kamperna framför mål som man inte mäktade med på samma sätt mot HV, det var inga klubbor/skridskor som styrde puckar än hit, än dit – det var heller inte många genomspel, alltså spel där målvakten tvingas till svåra sidledsförflyttningar.
Att säga att ”JG” hux flux var jättebra i går men i lördags en för dålig målvakt för ett slutspelslag i SHL – det är helt enkelt att vara en smula frikostig med sanningen.
”JG” var bra, jag tog till och med med honom på fem i topp, jag får ge kommenterar-”Per” med den alltid så trevliga attityden rätt där, det kanske var lite konstigt då, men det är tyvärr alltid lättare att hitta en keeper i ett vinnande lag.

Rakapuckar.com bild


Nå, detta ville jag säga:
Det var inte killen från Köping som på ett dramatiskt sätt höjde sitt spel. Tillsammans med utespelarna gjorde han en utmärkt insats. Han behövde inte rädda laget själv.
Ni måste verklkgen inte hålla med, men kan ni åtminstone läsa och fundera? Tack!  

4. Ponthus Westerholm.
Han är faktiskt lite av en Rakhshani light med sin högerfattning, förmåga att täcka puck bra och kunna skjuta rappt. Tänk om det skulle behövas, tänk om han skulle fortsätta i amerikanens position, i såväl fem mot fem som power play, separerad från brorsan Pathrik ta ett steg framåt vad gäller istid, förtroende och poängutdelning. Hade varit ett fräckt sätt att avsluta tiden i Frölunda.
Jag har flera gånger skrivit att det vore spännande att inte per automatik spela brorsorna ihop. En rakare Ponthus med större skottvillighet är en bättre Ponthus – och även det som inte är en rätt Rakhshani kan vara bra.

5. Fortsättningen i SHL.
Det är klart att Frölunda vill, hoppas och snackar om att detta ska bygga en vinnarkänsla inför fortsättningen. Så kan det vara. Men behöver inte alls.
CHL är en sak, SHL en annan. Helt annan. Jag tror inte ens att en tillfällig (?) framgång i Scandinavium spelar roll när Växjö kommer på besök på tisdag.
Red Bull München är inget dåligt hockeylag, men det är inget HV71, det är inget Växjö Lakers, det måste man kunna se och inse utan att för den delen hemfalla åt det patetiska ”Kalle Anka”-snacket gällande CHL.
Gråskala, ni vet. Väldigt bra att använda i livet.
Frölunda har problem i SHL, en negativ trend, måste hitta sätt att prestera bra hockey över 60 minuter, framför allt försvarsmässigt, och hålla i sitt nyvakna PP-spel.
Det har en CHL-titel rätt lite att göra med. Tror jag. 

6. Sweet Caroline.
… och den andra musiken som spelades i Scandinavium i går – grymt bra. Skrev det i går, vill upprepa det i dag. Min vän TV-PW hade koll på den musikansvariges namn, självfallet är det borta ur min skalle, men vem han än är, måtte han få fler uppdrag framgent.

 

7. CHL.
Riskfritt att säga att turneringen växte i och med finalen, enormt stort tyskt intresse, finalmatchen var utmärkt organiserad av CHL och Frölunda, och en bra match i en fullsatt arena var utmärkt reklam.
Sedan är det givetvis en enorm skillnad på en stor finalmatch och en augustimatch mellan … tja, säg Malmö och Banska Bystrica, men nu är CHL här för att stanna i alla fall till 2023, så länge pumpar sporträttighetsbolaget Infront in pengar, och de blir bara större och större.
Frölunda – bortsett från säkert drygt en miljon i publikintäkter – vann 2,5 miljoner i går, en CHL-triumf om fyra år ger sju miljoner.
(De flesta) spelarna gillar CHL, (de flesta) klubbarna gillar CHL, vad sedan fansen säger … det är självfallet upp till er/dem.
SHL är – när KHL står utanför – Europas ledande liga, skulle publiksiffrorna förbli låga, intresset i Sverige förbli  svagt, då har jag svårt att se en fortsättning förbi 2023. Men det är då. Just nu är det dagen efter en häftig fest, och möjligen kan det ha spätt på intresset hos fler när hösten kommer.

Rakapuckar.com bild

8. Joel Lundqvists kritik.
När Ebba Busch Thor gick till attack mot Aftonbladets ledarskribent Anders Lindberg var det en självklarhet för media att ta upp detta. För att det var något utöver det vanliga. När Joel Lundqvist avbröt guldsnacket för att – i mycket kraftiga ordalag – döma ut landets kanske mest profilerade hockeykrönikör (Expressens Magnus Nyström) så var det för mig en liknande situation. En självklarhet för media att ta upp. För att det var något utöver det vanliga.
En kontroversiell krönika (”Lägg ner CHL”) givet dess tidpunkt. En reaktion var förstås vad tidningen hoppades på.
Gott så, tycker jag.
Däremot blev jag alldeles beklämd när folk trodde att jag kritiserade en kollega.
Jag älskar ju när folk har åsikter. Vi ska ha fler sådana i debatten, må det röra sport eller betydligt viktigare saker,
Vi ska ha fler modiga skribenter som vågar tycka saker som inte är de för dagen rätta, och vi ska läsa utan att blocka, hata eller såga.
Däremot, om en idrottsman (eller för den delen politiker) reagerar starkt – då kommer det alltid att vara skrivbart. 

9. ”Bäst i familjen.”
Rätta mig om jag har fel, men jag tror det var Sektion 84:s svartklädda som stod kvar längst för att hylla Joel Lundqvist med den sköna ramsan. Glädjen jag såg i kaptenens ansikte när han lämnade isen, den finns faktiskt kvar i mitt minne. Det var något alldeles extra. Inte bara för ramsan, givetvis, det var hela guldupplevelsen – men den hjälpte till.

10. Nio dagar kvar.
… till transferstoppet, alltså. Händer det något? Hugger Frölunda? Finns ens något tillräckligt bra att hugga på? Skulle det vara illa med Rhett Rakhshani kanske kraven sänks, men låt oss hoppas sportchefen Fredrik Sjöström slipper ta  hänsyn till sådant.

***

Måste hitta på något att skriva till HockeyNews.se. Ångest.

Har en utmärkt intervju att renskriva citat från men är rädd jag inte kan göra den kloke intervjuade rättvisa. Ångest.

… om någon trodde jag var ledig och slog dank.

Tack för att ni är med och betalar, utan er hade det aldrig gått att ge er daglig hockeyläsning.

Ni vet vid det här laget, men ändå:

1 kr/dag, 30 kr/månad, är rekommenderat minimipris.

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13

Stort tack också till sajtens partners – jag blir glad om ni gynnar dem.

Rakapuckar.com bild

***

Håll koll för en massa fina Mathias Pelkonen-bilder. Kan komma under dagen. Kanske. 

På  Instagram finns redan flera. Även denna lilla film.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @rakapuckarpunktcom on

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
25 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein, 3 månader sedanSvara

  10 kloka tankar och funderingar!
  Vad gäller 1. - erbjöds du faktiskt plats med bord, fanns t o m två såg jag senare... Upptagna endast av en jacka/väska. Men du avstod...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

   Krävdes talanger som bergsget för detta. Och då hade jag redan installerat mig och ville inte ränna runt ...

 • Kommentar avatar
  Peter Smögen, 3 månader sedanSvara

  Anders Lindberg.... bara åsynen av namnet gör mig på dåligt humör.
  Tycker vi alla får enas om att inte jämföra inhemsk liga med CHL, andra spelstilar, annan kultur. På sikt kan det kanske vidga vyerna o göra inhemsk hockey mer underhållande, finalen var iaf mkt roligare att se än serielunk i SHL. Och det är väl det det går ut på för oss åskådare? Att bli underhållna?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

   Mycket bra poäng, Peter. Mycket bra. Hockey går ut på en sak – att bli underhållen.

   Kommentar avatar
   Peter Smögen, 3 månader sedanSvara

   Ja, kom på mig själv under matchen igår att jag njöt av intensiteten och ”the buzz” hittade inget svenskt ord. Kan man då spela CHL som försäsong o dessutom dra in mer inkomster så varför inte? Väl lite dygt svenskt det här med att vara dryg o överlägsen SHL kontra CHL. Jag svänger mer o mer över. Det är trots allt kul

   Kommentar avatar
   GöranA , 3 månader sedanSvara

   Håller med. Hockeyn i chl är riktigt rolig att se. Mer öppen och böljar fram och tillbaka.

 • Kommentar avatar
  Bengan, 3 månader sedanSvara

  Det är ju inte negativt att vinna en final och ta med sig när SHL börjar igen, men som du skriver, blir helt annorlunda mot Växjö och de andra lagen. Tycker det bjudits på många roliga matcher i CHL, kan bara hoppas att publiken börjar hitta dit, gårdagen var väldigt bra reklam för turneringen i vilket fall som helst. JG bra igår som hela försvarsspelet, så skall det se ut, det var full fokus från början till slut. Men en sak de måste bli bättre på, tekningar, det är så värdefullt att vinna dessa, speciellt i ett BP och då få tiden att gå, igår tog ju Tyskarna nästan alla i tredje perioden, blir tungt att försvara sig då i längden.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

   Ja, det tekas lite för svagt utöver Joel, det är riktigt, det är lite för ofta ett minus.

 • Kommentar avatar
  Fredrik Björck, 3 månader sedanSvara

  Fina rader som vanligt Henrik.
  Angående tacklingen, den är blindside, förstärkt med armarna mm men en sak som spelar in utöver tacklarens agerande är att Rahkshani just före tar ett skott där han hamnar med höger knä i isen dvs han sjunker ner just före tacklingen.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

   Han är lite låg, men just för att han är i en sårbar position måste Seidenberg visa respekt, inte tackla med den kraften, inte gå rent i huvudet. Tveklöst matchstraff likväl, tycker jag.

   Kommentar avatar
   Fredrik Björck, 3 månader sedanSvara

   Tveklöst (tveklösigast i år ;-)) matchstraff även för mig. Jag menade inget annat. Ville bara peka på en detalj som jag missade igår.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

   Jag är med. ;)

 • Kommentar avatar
  Gert, 3 månader sedanSvara

  En vinst är alltid en vinst, oavsett motstånd. FHC kan inte" hjälpa"att just RBM tog sig till final.
  AIK tog hem allsvenskan (tyvärr ) som enligt många är en riktig dålig liga , inte tusan ber de om ursäkt för det.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

   Finns absolut INGET att be om ursäkt för.

 • Kommentar avatar
  Q, 3 månader sedanSvara

  Hoppas RR och FS har förståndet i behåll och att dom inte förlänger med JG

  • Kommentar avatar
   Nolte, 3 månader sedanSvara

   För några veckor sedan skrev du att Stålberg spelade sin karriärs hockey. Nu har ju jag bara sett PoW i frölunda, så kan inte uttala mig om hela hans karriär, men om inte han spelar sin bästa hockey i karriären just nu, så måste det vara väldigt nära i all fall. Kan knappt minnas när han förlorade en närkamp senast. Tänk om han och brodern hade varit lite effektivare bara och tryckt dit lite fler puckar. Tror att dom kan bli väldigt nyttiga nu i slutet av säsongen om RR kanske ger dom lite mer förtroende när dom förtjänar det?

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

    Ja, jag känner att Ponthus på slutet varit riktigt bra. Jämnare på högre nivå. Fortfarande skulle han behöva bli mer effektiv. Men absolut, oerhört stark på pucken, skapar långa anfall.

  • Kommentar avatar
   Karl, 3 månader sedanSvara

   Bara att gratulera för underhållningen i går, oavsätt om det är Chl eller Shl är hockey roligast så här.
   Fest och spänning och 100% underhållning.
   Nästa 11000 var kvar att hylla Frölunda efter matchen, detta är väl ett bevis på vad som gäller! Frölunda berör oss fans i motgång och framgång, detta är väl en anledning till trots att vi fyller kolleseum i en CHL FINAL!

   • Kommentar avatar
    Guest, 3 månader sedanSvara

    Läste GP och där skrev dom att lagkapten skulle avsluta karriären trodde det var Joel men nej blev jävligt besviken

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

     Aldrig får man vara riktigt glad, va? ;)

   • Kommentar avatar
    Mattias L, 3 månader sedanSvara

    Finns ju inte mycket att tillägga på dina punkter, mycket välformulerat. Som alltid!
    Skulle bli förvånad om det inte är hjärnskakning på Rahkshani, det var en riktigt ful tackling. Att det blir samma straff som för en oavsiktligt hög klubba som framkalla lite näsblod... säger det igen, jag kan bara inte förstå. Man kan tycka att matchen är slut, det är över, men jag tycker det är grymt viktigt att prata mer om detta. Inte för att hänga ut domarna som ett gäng sopor, men för att vi MÅSTE få ett slut på det här eländet.
    Vad gäller JG, jag är helt med dig även där. Han var följsam, bra positionerad, lugn och trygg - men han fick också hjälp att vara det. Kan man få önska att Frölunda gör en den här typen av försvarsinsatser oftare? Gillade det jag såg av såväl Moverare som Ekbom, och Sigalets jobb och skotttäck i PK - mums!
    Framåt var det härligt att se farten. MRO, Friberg, Fagemo... det må vara en annan typ av hockey i CHL, kanske mer öppet, men det imponerade verkligen. Också starkt att man inte föll ihop mot slutet, det såg lite darrigt ut efter 1-3, men man tog sig samman.
    Tycker precis som du att det var kul att se PoW, bör ha varit en av hans bättre matcher den här säsongen.
    Kan det nu bli bättre i SHL? Tja, nu kan man lägga allt fokus på en sak, med en titel i ryggen och ett helt plötsligt fullt fungerande PP. Förutsättningarna finns ju där iaf...
    En sista tanke - kastad handske innebär väl automatiskt matchstraff här hemma, men så är inte reglerna i Europa?

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

     Det är faktiskt inte så i Sverige heller, att kastad handske per automatik är matchstraff. Bedömningssak för domarna. Men ofta blir det väl matchstraff. Dock knappast för ett enda slag.

     Kommentar avatar
     Mattias L, 3 månader sedanSvara

     Aha, sorry - då var jag fel ute igen :-)

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

     Åh, den är inte lätt. Jag levde också i den tron förr. :) Du har sällan fel.

   • Kommentar avatar
    Björn, 3 månader sedanSvara

    Haha, ni tror på riktigt att JG är bra och att Frölunda är Europas bästa klubblag. Ni är dumma i huvudet.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

     Jag vet inte, Björn ... kan ju inte svara för ALLA "mina" läsare, men ... jag undrar om det är NÅGON som tror att Frölunda är Europas bästa klubblag efter att ha vunnit en turnering där KHL inte deltar. Varför skulle man tro det?

     Kommentar avatar
     Karl, 3 månader sedanSvara

     Sorry men din kommentar stinker avundsjuka lång väg, och vad gör du i detta forum överhuvudtaget!

     Kommentar avatar
     Manne , 3 månader sedanSvara

     Sandlådenivå från Björn.

   • Kommentar avatar
    Jannegl, 3 månader sedanSvara

    Fantastiskt märkligt med denna fixering vid att JG är så kass jämt. Det kommer inte att spela någon som helst roll hur bra han spelar framöver, du/ ni har ändå bestämt dig/er och kommer att tycka att han är värdelös. Snacka om tunnelseende!

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

     Förlåt, men ... skrev JAG att han var "kass"?

     Kommentar avatar
     Jannegl, 3 månader sedanSvara

     Nej HL, det var absolut inte riktat mot dig. Jag tycker du är betydligt "nyktrare" i ditt resonemang och dina analyser. Jag uppskattar dina skriverier mycket! Det är därför jag swishar 60 spänn varje månad. :-) Tack för en väldigt trevlig site HL!

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

     Ah, då är jag med. Förlåt mig, Janne! Missförstod. Tack för fina ord. Allt gott!

     Kommentar avatar
     Jannegl, 3 månader sedanSvara

     Inte så konstigt att du missförstod HL, det var väldigt otydligt formulerat.

   • Kommentar avatar
    Lövet, 3 månader sedanSvara

    Satte jämte dem tyska fansen på läktaren och dem älskade verkligen Sweet Caroline:):) i övrigt så var det en underhållande match värd entrépengen. Nu gäller det för VF att ställa om till SHL igen helt annan hockey som du nämner. Blir onekligen spännande att se hur dem tar sig an den uppgiften.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

     Gôtt när de sjöng med där borta, härligt!

     Kommentar avatar
     Manne , 3 månader sedanSvara

     Sweet Caroline är en klassiker i idrottssammanhang.

   • Kommentar avatar
    Daniel B, 3 månader sedanSvara

    Dom du säger HL så var det något extra igår. Jag kom in strax innan vf kom ut på isen och det var ta mig fan knökat i Scandinavium. Man kunde känna av spänningen, hur allt var en nivå högre än tidigare matcher i år. Skrev igår också om att det var en magisk stämning. Påminde om match 7 mot skellefte i kvarten för nåt år sedan. Inte bara klacken utan större delen av sittplats va med och sjöng. Det var något extra igår helt enkelt. Gällande JG, tröttsamt kanske men igår så kändes han väldigt avslappnad och lugn. Ni vet, känslan man får efter 2-3 bira.. Stod rätt i positionerna. Bl a direktskottet München hade i pp i andra. Hade han stått lite fel så hade han inte hunnit med i sidledsförflyttningen. Jag kan inte minnas att jag sett JG så lugn och trygg i år.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

     Det skottet var inte jättehårt. Inte så svårt att hinna med. Satt perfekt för att se. Menar inte alls att snacka ner JG, han var lugn, trygg och bra, men det var inte – är MIN mening – så att han hux flux höjde sig och gjorde saker han inte gjort förut.

     Kommentar avatar
     Daniel B, 3 månader sedanSvara

     Skottet var kanske inte jättehårt men är du ur position så blir det nog mål ändå. Det jag menade med JG var mer att när han känns lugn och inte ibland överarbeta så är han bra. Han kändes stabil och känslan var att försvaret kände av det och den defensiva insatsen blev också bra. Lite svårt att förklara, men hoppas du fattar. Jag har inte talangen som du har att förklara saker och ting så folk förstår..:)

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

     Jag fattar. Men jag kände mer att han inte alls sattes på den typen av oerhört svåra prov som mot Dif och HV. Han behövde inte PÅ EGEN HAND rädda laget, om du förstås. Sedan menar jag självfallet inte att den där PP-räddningen inte var ba, absolut inte, det var en bra räddning av en bra målvakt men hade tysken fått riktig träff och höjd på trissan hade det nog varit mål. Och JG hade inte varit sämre för det.

     Kommentar avatar
     Per, 3 månader sedanSvara

     JG hängde inte med det. Skottet var lågt och tog på benskyddet. Över halva målet var tomt. En bra skytt hade satt den enkelt.

   • Kommentar avatar
    Christopher K, 3 månader sedanSvara

    Var inte vinstsumman på 350.000€?

     Kommentar avatar
     Daniel B, 3 månader sedanSvara

     250.000 euro.

   • Kommentar avatar
    #18, 3 månader sedanSvara

    Agree to disagree HL? Håller helt med DanielB här ovanför att JG var mycket bättre än på länge. Lungnare och mer välkomponerad. Mer fokus. Syntes tydlig hur han medvetet styrde returerna dit han ville. Helt enkelt snabbare och rappare i tanken. Som GW uttrycker det, han hade en förmåga att se runt hörn i går, JG

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

     Man kan absolut hålla med om att inte hålla med. Det är det som är bra med livet. ;)

   • Kommentar avatar
    Jannegl, 3 månader sedanSvara

    Vad gäller tacklingar på" låga" utsatta spelare; Seidenberg utnyttjar en spelare som är i en utsatt situation och trycker , uppenbart avsiktligt, till med armbågen rätt i ansiktet på honom. Han är, helt uppenbart, ute efter att skada. Fagemo däremot, kan mycket väl trycka till sin motståndare i huvudet om han vill, men visar sin respekt genom att noggrant sikta in sig på motståndarens axel och undvika huvudkontakt. Klockrent av Fagemo, fegt och uselt av Seidenberg.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

     Bra exemplifierat, Janne.

     Kommentar avatar
     Nolte, 3 månader sedanSvara

     Mycket bra exempel. Fagge kunde absolut släckt München-spelaren i den situationen, men visade respekt och undvek huvudkontakt.

   • Kommentar avatar
    Jannegl, 3 månader sedanSvara

    HL,
    Se mitt svar ovan. :-)

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

     Såg och svarade. :)

   • Kommentar avatar
    Henrik indian i exil, 3 månader sedanSvara

    Mycket intressanta och kloka funderingar HL som gav mig ”added value” på flera sätt. Härlig vinst och jag njuter fortfarande. Jag tycker fortfarande att JG spelade bättre igår än på länge och ff a att han såg mer kontrollerad och följsam ut. Efter att ha läst fina tankar så finns det dock mycket substans där, d v s att målvaktsprestationen oxå är beroende av motstånd, försvarsspel m m. Skulle dock gärna se att JG behåller lugnet även i SHL. Håller även med om PoW. Personligen så tycker jag att just han utvecklats kopiöst i de senaste 5-6 matcherna, ff a att han kommer till betydligt fler avslut nu och att han sannolikt är den främste på att låsa pucken i motståndarzon, där tycker jag inte att han är en Rakhshani light utan snarare tvärtom. Vilken bössa han har i PP Fagge för andra matchen i rad, spela honom och Gormley i PP 1 så har vi två skarpa bössor som kan förvalta Lasch smörpass. Jag har noterat att en del gnäller på Joel här, jag håller inte alls med, han är otroligt viktig, vilken fanbärare och i tillägg tvåa i interna poängligan efter Lasch.

    • Kommentar avatar
     Conta, 3 månader sedanSvara

     Jag har varit kritisk länge till Westerholm bröderna men igår var dom bättre än på riktigt riktigt länge.
     Sedan en annan sak du nämner här Leman,jag tror du har en riktigt bra tanke där.
     Våga säga på bröderna,tror både Patrik och Pontus växer avser. Tror tyvärr Rönnberg fastnat i samma fälla som andra coacher då Westerholm bröderna alltid varit ett paket.
     Är inte fel testa dom var för sig i var sin kedja.

     • Kommentar avatar
      Conta, 3 månader sedanSvara

      Instämmer om Sweet Caroline med,riktigt bra svängig låt. Tydligen skrev Neil Diamond den till en väldigt speciell Caroline.
      Neil var tydligen väldigt kär i Caroline Kennedy
      på den tiden. Japp John F Kennedys dotter.

       Kommentar avatar
       #18, 3 månader sedanSvara

       Man lär sig något nytt varje dag. Det enda som gör åldrandet värt att uppleva!

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

       Älskar din info här, Conta! ;)

       Kommentar avatar
       Conta, 3 månader sedanSvara

       Tackar tackar Henrik.

       Kommentar avatar
       Per, Lysekil, 3 månader sedanSvara

       Nja, kär kanske han inte var. Caroline Kennedy var 11 år när låten släpptes 1969. Enligt Neil D. så säger han också att den handlar om hans ex-fru men att han använde ”Caroline” för att bättre passa melodin. Skit samma - en jäkla bra låt är det :-) :-)

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

       Blir ju bara bättre och bättre, detta. :)

       Kommentar avatar
       Conta, 3 månader sedanSvara

       Det är väl problemet,Neil Diamond såg Caroline Kennedy rida förbi på en häst och blev tydligen förtrollad. Givetvis var det problematiskt då Caroline Kennedy var så ung så blev ju så att herr Diamond hade andra förklararingar.Detta är vad jag läst,vad som är sant vet kanske bara herr Diamond själv.

     • Kommentar avatar
      Manne , 3 månader sedanSvara

      Att se Eriks hockeyskola, snacka om att det värmer ett hockeyhjärta. Så exemplariskt!
      Använder Mattsson och JG medicinboll i träningen, på is?

      • Kommentar avatar
       Peter, 3 månader sedanSvara

       Passa på att njuta över denna meningslösa titeln. Snart sitter vi här igen och gnäller på vilket skitlag frölunda är, fuskbygge, osv osv. CHL sminkar bara över frölundas problem, i shl kommer dom fram igen.

       • Kommentar avatar
        Sulan, 3 månader sedanSvara

        Svårt att jämföra SHL med CHL pga att spelet är annorlunda. Vad som är bra med CHL är att spelarna kan få rättat till sin stukade självkänsla, göra mål i rätt läge och komma in i "vinnar-mode". Titta på Fagge exempelvis. Han fick sina tre mål i början av CHL, har vuxit till en gigant. Den utvecklingen, så snabbt, kanske han hade inte fått utan den möjligheten.
        Sen säger jag bara Ekbom. Vad hade han käkat igår? Var överallt och jobbade kopiöst. Grymt bra.

        • Kommentar avatar
         Rolle, 3 månader sedanSvara

         Det var mycket bra skrivit av dig. En underbar stämmning igår som fornstora dagar på 70-80 talet när det nästan alltid var slutsålt.Har hållt på Frölunda sen 1965 och kommer alltid å göra det.Finns nog inte så många lag som granskas kritiseras hatas och älskas. Frölunda engagerar och det kommer dom fortsätta och göra. Tycker dom gjorde en kanonmatch igår och då mena jag hela laget. En riktig lagseger. <<<<<som i lördags sa jag till kompisen spelar dom som i andra perioden vinner dom CHL å så blev det . Ha det bra Henrik å fortsätt skriv både om positiva saker och även det som är negativt .


         Lämna en kommentar