Flest chanser, sämst kvalité – så jobbar Frölunda


► Fyra förluster i rad, fyra mål framåt – totalt. Nollat i de två senaste matcherna.
► Frölunda är i desperat behov av att få fart på offensiven.
► Kyligare avslut krävs. Men också mer kyla vad gäller att hitta ytorna där man gör mål. Allt detta ska göras i ett läge där topp 6-platsen hänger på en silkestunn tråd.
► Nu får vi se vad det här Frölundalaget är gjort av. Närmast i Luleå torsdag kväll.

Rakapuckar.com bild

JOURNALISTIK KOSTAR. Regelbundna läsare behöver betala för sig. Läs mer härSwish: 0736-854501

FÖLJ PÅ FACEBOOKGör det här – då får ni veta när en ny text ligger ute.
FÖLJ PÅ TWITTERGör det här – av samma anledning.
FÖLJ PÅ INSTAGRAMGör det här – för bilder och "stories."
DELA OM NI GILLAR. Bidra gärna till ökad läsning. Dela-knappar finns under varje text.

***

Torsdag betyder snabbvist "hemma" i Luleå för Anders Burström och Roger Rönnberg. Nedan berättar Anders Burström om Frölundas just nu fallerande anfallsspel. Foto: C MORE(skärmdump)


0–4 MOT RÖGLE senast, före det 0–2 mot LHC, 2–3 mot Malmö, 2–3 mot Leksand. Matcherna har sett olika ut, lik förbaskat är det lätt att konstatera:

Frölunda behöver få till ett målskytte värt namnet för att a) rädda en topp 6-plats eller b) i alla fall ha minsta chans att vinna en åttondelsfinal.

Rakapuckar.com bild

Jag pratade med assisterande tränaren Anders Burström (han med offensivt ansvar) tidigare i dag, det är inte en man full av one-liners, däremot en med vilken man med fördel för ett intressant hockeysnack.

Burström sa ärligt:

– Vi har ett system som gjort att vi i dag skapat flest målchanser i hela ligan. Det är fakta. Vi har ett system, en struktur som fungerar. Men vi har också sämst kvalité från det vi skapar, vi har alltså gjort minst av det.

Japp, fakta det också. Och eftersom hockey går ut på att få den där svarta trissan in i motståndarnas mål så har Frölunda ett problem. Statistiken till höger ger bevis, låt vara att antalet matcher skiljer en del, men bara Malmö har gjort färre mål under 2021.

Om det jobbas på förbättring i Frölunda? You bet. Men det är så dags nu, och finns det  verkligen något som talar för en framgång här?

– Verkligen. Trägen vinner, sa Burström och tillade:

– Vi är nummer 1 på att skapa chanser. Om vi varit 14:e där, då hade jag varit mer bekymrad. Killarna ser ju hur det ser ut, hur verkligheten är.

Rakapuckar.com bild

De ser också hur svårt de har att göra mål, att skotteffektiviteten är ligans sämsta (8,18.procent av skotten resulterar). Det är här fokus ligger just nu, fortsätta med samma typ av spel, samma struktur – men få ut mer av det.

Mycket är mentalt, så klart.

– Mot Rögle hade vi fem frilägen, alla vill ju göra mål, är du inne i ett flow, om laget vinner, då sätter du kanske tre av fem, sa Burström.

Men nu är ju Frölunda inte där, vare sig individerna eller laget, snarast gäller det motsatta förhållandet:

Det mesta går emot.

De flesta blir tveksamma.

… och så pannkaka av (nästan) allt.

Bortsett från att försöka få spelarna att slappna av så har Frölunda mer handfasta grejor på träningsschemat. Burström:

– Vi jobbar dagligen med individerna för att de ska bli bättre på att skymma målvakten, skott utifrån med skymmare, målvakten ser inget, kan vi vara där och peta in en retur eller två …

… så kanske det kan lossna lite. Känslan av att det studsar ”rätt”, mentala värdet här ska inte förringas. Men ni vet hur det är, i längden får man det man förtjänar.

Rakapuckar.com bild

Vi pratar ofta om att hockeyspelare måste vara ”heta in mot mål”, ”skapa trafik”, ”trycka sig in på kassen”, allt det där, ni vet.

Burström underströk något viktigt, att tänka efter före:

– Det gäller också att vara kall i huvudet, inte bara bomba på med allt, du måste hitta ytorna där du gör mål. Lätt att vilja stånga huvudet i väggen.

Kyliga skallar, ”crash the net” när det är rätt, men inte alltid, också ha kylan att avstå ibland, hitta andra ytor, men ta sig in när returchanser ges och verkligen vilja sätta dit den där pucken.

Låter inte så enkelt? Nä, det var inte meningen heller. Än svårare att bevara kylan i skallen när det går emot, när man brinner av lust att ääääääntligen få göra det där målet som laget är i så stort behov av.

Jag såg delar av Skellefteås match mot Linköping i går, puckbehandlingen i hög hastighet var grymt imponerande – och till detta adderades en härlig rörlighet.

Enormt svårt att försvara sig då.

Rakapuckar.com bild

Frölunda såg, tycker jag, under hösten rätt ofta ut så där. Aktiva forwards, backar som fyllde på, forwards som täckte upp, ideliga platsväxlingar, till slut skapades öppningar, chanser … och mål gjordes.

– Jag håller med dig, sa Burström när jag tänkt högt ett tag, vi hade ett rörligare anfallsspel då. Det tycker jag också statistiken visar, att nästan alla matcher skulle vi vinna.

** Vad hände?
– Jag tror det har att göra med att man börjar stånga sig blodig istället för att få motståndarna utspridda genom rörlighet. Det blir mer krampaktigt, man vill ta vägar mot mål som egentligen är stängda. Där kommer den mentala biten in.

Mm, den gör ju det. Och just nu är det rätt stukade spelare i Frölunda vi ser, i alla fall när de drabbas av motgångar.

Kanske räcker ett ledningsmål uppe i Luleå, en snabb kvittering, en videobedömning som går ”rätt” väg.

Tiden börjar rinna ut för tabellsexan Frölunda. Sjuan Örebro är ett enda plusmål efter, formstarka åttan Färjestad bara fem poäng efter.

– Nu ska det göras, sa Burström.

Alltså, från videotittande, detaljstuderande till utförande.

Luleå borta torsdag kväll, Djurgården hemma på lördag eftermiddag. Kyliga skallar, rörliga ben, målgörande händer? I Frölunda? Den som lever får se.

Rakapuckar.com bild

***

Frölunda har sju förluster på de nio senaste matcherna, har svaga poängsnittet 1,07 under 2021, tolva av 14 lag i SHL.

Luleå har fyra poäng på de fyra senaste matcherna, fyra segrar på de tolv senaste.

***

Viktor Ekbom ska näsopereras, Lucas Raymond ska få sin armbåge fixad, Johan Sundström är avstängd i veckans båda matcher, Joel Mustonen ännu inte där att han kan testa kroppen i match.

I måndags tränade Frölunda med de formationer ni ser nedan, Anders Burström ville inte slå fast att man startar så mot Luleå, men … jag har svårt att se några stora ändringar.

Theodor Niederbach är hemplockad från Modo och tillgänglig även mot Djurgården.

Kedjor:
17 Robin Alvarez–20 Joel Lundqvist–12 Max Friberg
9 Jan Mursak–72 Patrik Carlsson–70 Christoffer Ehn

25 Elmer Söderblom–21 Karl Henriksson–22 Linus Nässén
59 Simon Hjalmarsson–31 Nicklas Lasu–51 Mats Rosseli Olsen
27 Theodor Niederbach

Backar:
58 Jesper Sellgren–16 Stefan Elliott
10 Jens Olsson–5 Filip Johansson
56 Jonathan Sigalet–6 Mattias Norlinder
15 Anders Grönlund

Målvakter:
41 Niklas Rubin (33 Johan Mattsson)  

***

  

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
23 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Sven, 1 månad sedanSvara

  Kommer bli tufft imorgon:( tror de blir förlust med 4-1

   Kommentar avatar
   Theresa, 1 månad sedanSvara

   Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, slöt han med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en trollformell som skulle kunna hjälpa mig att ge en trollformel för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde på trollformler, jag hade inget annat val än att prova det mailade spell caster, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej före tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig före tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande den andra dagen var det runt 16:00. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom. Det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att alla jag känner som har ett förhållandeproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla trollformeln som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-post: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan skicka honom e-post om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat ärende. 1) Love Spells 2) lösning och botemedel mot all sjukdom 3) Växtbaserade botemedel mot någon sjukdom / sjukdom 4) Äktenskapstavlar 5) Graviditetsförtrollning 6) Breakup Spells 7) Döden 8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor 9) vill tillfredsställa din älskare 10) Lotteri Kontakta den här stora mannen om du har några problem för en varaktig lösning via {drogunduspellcaster@gmail.com}

 • Kommentar avatar
  Robin, 1 månad sedanSvara

  Luleå brukar vara frölundas favorit lag att mötta. Normalt sätt har ju förlunda lätt för hitta vägar att vinna just mot luleå. Frölunda vinner imorron, 110% säker på det.

  • Kommentar avatar
   Sven, 1 månad sedanSvara

   Håller tummarna

   • Kommentar avatar
    Sven, 1 månad sedanSvara

    Undrar om Bulan kommer kalla Frölunda för bottenlag imorgon igen? Trycka på Rogers knappar

     Kommentar avatar
     Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

     I såfall efter matchen. Onödigt att bjuda på extra tändvetska.

     Kommentar avatar
     Totte, 1 månad sedanSvara

     Tror Bulan är tillräckligt smart för att inse att samma skämt sällan blir roligt mer än en gång.

     Kommentar avatar
     Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

     Bara det inte blir en sanning.

   • Kommentar avatar
    Anders, 1 månad sedanSvara

    Har en känsla av att dom vinner imorgon, tror dock ändå inte de räcker till en top 6 plats.

     Kommentar avatar
     Mackan , 1 månad sedanSvara

     Anders Tror du på tomten också

     Kommentar avatar
     Anders, 1 månad sedanSvara

     Nä vadå?

   • Kommentar avatar
    Petey, 1 månad sedanSvara

    Tyvärr ser jag inga positiva vibbar komma när Luleå och Djurgården står för kommande motstånd, tror att det blir svårt att ta några poäng här i det tillstånd Frölunds befinner sig i!
    Frölunda har skapat ett berg att besegra! Och känslan av det spel dom visat i det senaste matcherna är att det blir play in!
    Såg inte detta komma före jul, men laget har underpresterat och är inte bättre för tillfället!

    • Kommentar avatar
     Per, 1 månad sedanSvara

     Nu när vi sitter i skiten med forwards som är mer energispelare än målskyttar är det självklart att försöka få dem att göra sitt bästa i offensiven. Vi får väl hoppas att vi får den tur som behövs för att vi ska göra mål. Till nästa säsong vill jag att det inte ska vara flax som avgör om vi vinner eller gör mål. Det ska istället vara en balanserad trupp med målskyttar som inte behöver medstuds för att prestera.

     • Kommentar avatar
      Marlowe , 1 månad sedanSvara

      Läget är sådant att få förväntar sig poäng mot Luleå, min förhoppning är att det kan hjälpa till att lösa upp Frölundas prestationsångest, men det blir svårt ändå - men håller tummarna!

      • Kommentar avatar
       Micke, 1 månad sedanSvara

       Leman, har vi möjlighet att plocka tillbaka Edvinsson om det skulle uppstå behov?

        Kommentar avatar
        Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

        Jajamän. Precis som med Niederbach.

        Kommentar avatar
        Micke, 1 månad sedanSvara

        Tack för info!

      • Kommentar avatar
       Andreas, 1 månad sedanSvara

       Jag och många med mig hade gärna sett en sniper innan fönstret stängde. En målgörare in i truppen hade lyft resten av grabbarna, nu får vi hoppas att dom kan få igång det ändå.

       • Kommentar avatar
        EDWARD 51, 1 månad sedanSvara

        Hade inte Frölunda gjort de mål som de ändå hittills har lyckats göra - så hade ju de s.k. skapade chanserna varit ännu större till sitt antal.
        Reflekterar på Anders Burström utsago: "Vi är nummer 1 på att skapa chanser." och "Vi har ett system som gjort att vi i dag skapat flest målchanser i hela ligan." Vad säger man - upp och nervända världen, eller? Som läget är nu för Frölunda så blir det egentligen helt ointressant för min del med sådan fakta. Frölunda, se till och gör lite mer mål i stället - gärna just vid dessa nämnda tätt återkommande målchanser. Det är verkligen mycket efterlängtat. ;)

         Kommentar avatar
         EDWARD 51, 1 månad sedanSvara

         Oavsett på vilket sätt målchanser kommer till - antingen man har skapat dem själv eller fått en o annan till skänks av motståndarlaget - så gäller det att också kunna förvalta dem väl genom slutlig skicklighet få pucken i mål för godkännande.

       • Kommentar avatar
        Pupule, 1 månad sedanSvara

        Lögn, förbannad lögn och statistik :). Frågan man kanske bör ställa sig är varför man får ut så lite när man enligt statistiken skapar så mycket. Det här med att alla vägar bär till Rom.......det kanske finns vägar som är bättre än andra. Skulle ju kunna vara så att sättet man spelar på är så pass krävande att när lägen väl uppenbarar sig, så är det slitna spelare eller lägen som är för dåliga, för dålig (läs ingen) skymning osv. Även om vi enligt tränartrojkan skapar mest av alla, så vill jag inte påstå att det är superlägen som skapas utan offensiven är rätt skral spelmässigt. Det är min uppfattning i alla fall.

        • Kommentar avatar
         Kalle , 1 månad sedanSvara

         Det jag funderar över är när man verkligen började kolla på den underliggande statistiken?!
         Va det det året man vann typ 10 matcher åt gången å va totalt överlägsen fram till jul för att sen träna upp sig å totalt dominera slutspelet va väl 2016?!
         Lr började man kolla den jävla statistiken senare när vi skulle bli ett 4kedjors lag som bara maler på å hoppas någon gör mål?!
         Skulle gärna sen filosofin Roger kom med när man skulle ha kontroll på pucken och ta sig in i zonen med pucken på klubban för att sen skapa målchans efter en lr två fina passningar.
         Dom här två senaste säsongerna har bara varit en tragisk orgie på dumpa puck å åka efter den. Lite som när man ser barnen spela å alla jagar pucken men ingen kan ha kvar den!
         Tror inte det va dena typ av hockey mursak och Sundström kom hem för och tror mycket av den dåliga poängskörd en handlar om de.
         Och nej jag tror inte det skulle se nå bättre ut om dom köpt sig en dyr snopet till resten av säsongen heller

          Kommentar avatar
          Christoffer, 1 månad sedanSvara

          Petter Carnbro blev anställd av Frölunda inför säsongen 14-15, så då jobbade man med det åtminstone.

          Kommentar avatar
          VF, 1 månad sedanSvara

          När anfallspelet börja se krampaktigt ut var när Frölunda blev av med sin skridsko coach Andreas Larsson som driver sitt företag PT hockey idag och jobbar med de flesta NHL spelare idag. Han slutade efter sista guldet, då mycket av spelet förändrades. Tror det är en stor faktor faktiskt!!

        • Kommentar avatar
         Matteus, 1 månad sedanSvara

         Om Linköping åker ut måste Sjöström hugga på Broc Little.

          Kommentar avatar
          Gustav, 1 månad sedanSvara

          Han lär snarare hugga på Jimmy Andersson.

          Kommentar avatar
          Manne, 1 månad sedanSvara

          Little lär fortsätta med LHC även i Hockeyallsvenskan.

        • Kommentar avatar
         BENGT ANDERSSON, 1 månad sedanSvara

         Tycker inte VF behöver känna någon press alls i morron !
         Man vinner inte en borta match mot "Lule" som det ser ut just nu.
         Så tänker alla, varför inte knyta nävarna och gå ut och visa motsatsen inför helt tomma läktare och "Bulan" som hatar att förlora mot VF.

         • Kommentar avatar
          Ovster, 1 månad sedanSvara

          Tillhör oxå de som är trötta på dessa evinnerliga meningar som vi skapar flest målchanser i serien. Egentligen totalt ointressant om man inte kan förvalta alla dessa chanser....vad dem egentligen säger är ju att vi är absolut sämst i ligan på att göra mål...! Hade varit så mycket roligare att höra & se att de INTE har så många chanser, men att dessa istället resulterar i mål. Det hade varit mer kul, eller hur? Nu är det inte så många matcher kvar till slutspel så man undrar ju hur länge man ska hålla på med dessa fantastiskt tråkiga floskler? Hela grundserien? Hela säsongen? Denna underliggande statistik är totalt ointressant! Visa resultat istället!

           Kommentar avatar
           Christoffer, 1 månad sedanSvara

           Jag hade personligen inte varit gladare om det var tvärtom. Historien har visat att man kan göra bra ifrån sig i xGF, utan att lyckas omsätta det i mål (som vi ser nu med Frölunda). Men den har också visat att det över tid är omöjligt att fortsätta producera om man inte också har bra underliggande statistik (se t.ex. Oskarshamn där journalister sa "den här säsongen är dom på riktigt" i början av säsongen när dom i själva verket red en sjuk sh% våg).

         • Kommentar avatar
          robert ström, 1 månad sedanSvara

          Finns ganska många i Frölunda som gjort sitt nu...svårt göra mål och noll fantasi i spelet..ingen split vision...backar som bara har en uppgift och den är upp med pucken fort som fan...oj ska man kunna markera oxå..grunden en back skall kunna i sömnen..målvakter som är stabila..mkt regnar in..från alla håll..borde ju finnas massa spelare i shl som skulle vilja komma..gör om gör rätt sjöström..finns ju massa jänkare i ligan som varit i sverige länge..som är bra och skulle kunna få en uppgradering i laget..vårat boxplay och pp är riktigt dåligt..nja behövs verkligen vädras ut ex antal som inte håller längre...

          • Kommentar avatar
           Danne, 1 månad sedanSvara

           God morgon! Den där statistiken som pekar på att VF skapar "flest chanser", vet du, HL; vad den bygger på? Mäts alla fösare från utifrån fickorna och puckar som läggs mot målvakten för att söka tekning i off zon? Oavsett håller jag med dig fullständigt; blir kontraproduktivt om det inte omvandlas till mål. Det är DÄR fokus borde ligga istället för att gång på gång påtala hur många chanser man minsann skapar.
           Sen att man hade 5-6 frilägen mot Rögle? Blir faktiskt förbannad när jag läser sånt. Dom menar att VF minsann borde vunnit, "om man bara satt chanserna". Kan vara ödmjukt och nyttigt att faktiskt ha viss sjukdomsinsikt. Vilka "5-6 frilägen" var det ledarna hänvisa till? Jag minns inte dessa.
           Faktum kvarstår; Förra året hade man samma problem, ineffektivitet och slutade 7a. Ser likadant ut i år. Kanske dags att kalla en spade för en spade?

            Kommentar avatar
            Christoffer, 1 månad sedanSvara

            Danne: Jag skrev en lång text för ett tag sedan om hur det mäts, om du vill kan jag leta upp den. Men för att kortfattat svara på din fråga så tittar den på kvalitén på läget, men inte kvalitén på skottet.

            Kommentar avatar
            Danne, 1 månad sedanSvara

            Christoffer: ok, har nämligen letat, men inte funnigt något. Mer än antal avslut mm då. Men säger inte så mycket, egentligen. Om det är som du säger är ju problemen än större än vi misstänkte. Då handlar det inte om att man inte "skapar bra lägen", utan att man helt enkelt har för dåliga avslutare. Vilket vi alla här redan pratat om sen aug, förvisso;-) Statistik kan vara till nackdel om man väljer att alltid tolka den positivt. Ibland behöver det inte vara så krångligt: Se till att gör fler mån än motståndaren.

            Kommentar avatar
            Christoffer, 1 månad sedanSvara

            Som vanligt är det säkert många faktorer. Att det inte finns så många naturliga målgörare är säkert en del i det. Spelidén i sig är säkert ett problem (och nu menar inte jag dump and chase som många klagar på utan det att man vill bosätta sig i offensiv zon), i NHL så görs ca 50% av målen på omställningar, att göra mål när man konstant är i anfallszon är svårt. En annan sak som spekulerats i är ju att dom jobbar så mycket så att när dom väl kommer till lägen så är dom för trötta för att göra ett bra avslut. En tredje jag kan tänka mig är kedjekombinationerna. En av få i Frölunda som har näsa för mål är ju Alvarez, och genom att spela Alvarez med Lasu och MRO så får man ju lite produktion från den kedjan. Men troligtvis hade ju Alvarez och t.ex. Mursak skapat fler mål. Så genom att sätta en målgörare i en brunkar kedja så får du dina "4a kedjor som producerar lika mycket", medans du inte får en kedja som kan vara ett konstant hot över tid.

            Kommentar avatar
            Per, 1 månad sedanSvara

            Vi är alltså bra på att skapa kvalificerade målchanser. Det är bra men inte tillräckligt. Det handlar ju om VEM som får läget. Om jag skulle få 100 kvalificerade lägen kanske jag sätter en. Chelarik kanske sätter 50. Vad är då problemet i Frölunda?Att vi skapar för få målchanser eller att fel personer avslutar? Om jag får fortsätta avsluta kommer jag på sikt ligga på en procent i mål, kanske två om jag är i superform. Ska mitt lag göra fler mål måste vi skapa enormt många fler målchanser än Chelariks lag. Hur mår mitt lag? Hur pressat känner sig mitt lag? Hur känner sig mitt lag när motståndaren gör första målet?

            Kommentar avatar
            Per, 1 månad sedanSvara

            Måttet kvalificerade målchanser säger inte så mycket om sannolikheten att göra mål. Ett bättre mått på sannolikheten för mål vore att ta hänsyn till VEM som avslutar. Man borde då mäta skotteffektivitet för varje spelare. Jag sätter en av hundra, dvs en procent. Ge mig tio chanser och mitt lag har tio procent chans till mål. Ge chelarik två chanser och han har då, på sikt, gjort ett mål. Ett sådant mått hade varit väldigt intressant.

            Kommentar avatar
            Danne, 1 månad sedanSvara

            Håller med i det mesta du skriver och något jag själv påtalat, både i år och förra säsongen. Jag tror inte alls på att ha "4 producerande kedjor". Man hade det INTE när man vann guld senast, varför fortsätta med det nu, när det inte fungerat under två säsonger? För mig är det märkligt och mycket förvånande.

            Kommentar avatar
            Per, 1 månad sedanSvara

            Jag förstår det inte heller men anledningen är nog att RR ibland har ”för mycket tålamod”.

            Kommentar avatar
            TL, 1 månad sedanSvara

            Bra sammanfattning av olika faktorer Christoffer. Som vanligt så skriver du väldigt intressanta inlägg. Vill minnas att jag och Leman diskuterade det där med svårigheten att göra mål när man hela tiden trycker ner motståndaren i egen zon redan förra säsongen. Det blir svårare att möta ett samlat försvar hela tiden. Det positiva i den här artikeln är att Frölunda jobbar på att släppa till färre kontringar bakåt, för det är också en del av problemet. Till sist så tycker jag ändå att Frölunda borde få med sig fler "skitmål". Kollar man alla mål från en SHL omgång så är det inte bara klass avslut i krysset. Många slumppuckar som studsar in lite hursomhelst. Men det grinar emot extra mycket nu för Frölunda. Hoppas det vänder ikväll!

            Kommentar avatar
            Pupule, 1 månad sedanSvara

            Christoffer sammanfattar väl flera saker som vi har pratat om tidigare, som jag också tror är delar av problemet: • Spelidén/spelsättet • fel sammansatta kedjor • få naturliga målgörare Någonstans måste man ju utvärdera varför man "på pappret" skapar mycket men får ut så lite. Särskilt som det var likadant säsongen innan. Tycker absolut att man skall använda sig av statistik, men samtidigt inte stirra sig blind på den heller, utan se vad som faktiskt sker på isen.

          • Kommentar avatar
           Tobias , 1 månad sedanSvara

           O sen Helmut Kohl... jobbiga är att både han o Willy är stendöda :)

            Kommentar avatar
            Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

            Du har Kohl på dina politiker. Gott! :)

          • Kommentar avatar
           Johan, 1 månad sedanSvara

           Det enda positiva är att Frölunda ytterst sällan gör "dåliga" matcher mot Luleå! Brukar bli jämnt och bra kamp. Dessvärre lär de bli torsk igen om de inte på något mirakulöst sätt får rejäl islossning ikväll... Så typiskt också att Raymond och Sundström som skulöe stå för spets framåt inte är med...

           • Kommentar avatar
            BENGT ANDERSSON, 1 månad sedanSvara

            En lite udda händelse från i går Enl. NWT !
            Nykomlingarna Forshaga har överraskat stort i Div 1 och är i högsta grad med i matchen för vidare kval om några omgångar, i gårdagens match mot Nyköping trodde nog många att det var kört resultatmässigt med stor ledning för Nyköping. Med en period kvar tog tränare Dennis Hall det lite udda beslutet efter 2 dåliga perioder, Nu får spelarna sköta snacket på egen hand i omklädningsrummet, för jag har inget mer att tillföra, lagom irriterad. Laget/Gruppen ! Forshaga gick ut och vände matchen till seger i sista perioden och ingen var gladare än Dennis Hall.

            • Kommentar avatar
             Manne, 1 månad sedanSvara

             Behövs lite medgång, av något slag för att vi ska kunna flyga igen. Vi vann mot Luleå senast borta, kanske vi kan knipa en seger även i afton. Krävs första målet då tror jag.

             • Kommentar avatar
              Sulan, 1 månad sedanSvara

              Verkar vara omöjligt att sära på Joel och Friberg.


              Lämna en kommentar