Gott Nytt År – avsluta med mina betyg på Frölunda


► Gott slut – och Gott Nytt År på er!
► Innan ni öppnar champagnen, här något att debattera i köket när ni fixar nyårsmiddagen, eller på festen i kväll, i TV-soffan, eller … tja, var ni nu befinner er:
► Betyg på frölundaiternas höstprestationer.
► Tack för att ni läser. Tack för att ni finns.

Raka puckar bild

FÖRST UT: NÅGRA rader om JVM där ju framför allt Lias Andersson stod ut mot Schweiz, och det har han väl egentligen gjort i hela turneringen.

Magnifik.

Visar samma formkurva som i Frölunda: stadigt uppåt. Den minnesgode kommer säkert ihåg vad jag skrev när Lias återvände från New York och hade en NHL-besvikelse att hantera:

Ge honom tid.

Det kommer bli bra.

Ni ser nu, va?

Detta sagt, att börja snacka om Lias som en OS-spelare efter några superba matcher mot Vitryssland, Tjeckien och Schweiz i ett junior-VM … låt oss bara ta det lite kallt. 

Jag säger absolut inte att det är omöjligt. Men han har en hel del seniorer att slå ut. Just sayin’ … 

Rasmus Dahlin? Imponerad av hans kloka spel borta i Buffalo, 17-åringen har dragit ner på the fancy stuff, låtit Erik Brännström, denne magnifike, smarte HV-pôjk, glänsa och själv istället agerat som vuxen, stabiliserande faktor.

Utveckling, kallas sådant.

Raka puckar bild

Sedan ser ju ni också vad alla andra ser, PP-spelet, min favorit sedan förra vintern, Axel Jonsson Fjällby, och .., tja, det finns massor att ta upp. Men det gör andra bättre, Aftonbladet och hockeynews.se är mina tips.

Nå, det var Frölundasnack ni skulle få med er in i det nya året.

Tänk, trea i tabellen, trots all kritik, trots hackande höstmotor.

Betyder det att kritiska röster varit fel ute? Inte alls. Bara ett bevis på att bakom Växjö och Djurgården finns inget lag som är riktigt stabilt på hög nivå (även om Brynäs nu är rätt stabilt bra efter att länge varit stabilt dåligt).

Att Frölunda börjat vinna utan att spela så värst bra – om ni tolkar mig rätt där – kan visa sig värdefullt.

Jag skrev i den här texten i går, understryker i dag:

Kan se Frölunda som ett finallag.

Kan också se Frölunda som ett play in-lag utan stora möjligheter att gå långt (man kan ju gå till final även den vägen, men … chansen är dock mindre).

## Spetsen behöver bli vassare.

## PP-knutarna bör lösas.

## Individuellt skickliga spelare måste komma loss.

## Fokus och inställning får aldrig svikta igen.

Där har ni några nycklar för Frölundas 2018.

Raka puckar bild

Kommer det in en Mike Weber-ersättare av hög klass? Intressant. Kan spela stor roll skulle denne spelare vara av Webers kaliber. 

Kommer det in något mer framåt, nu när Frölunda inte längre betalar för Sean Bergenheim?

Är det till och med så att assisterande sportchefen Björn Liljander hade fog för sina drömmar när han i veckan sa till mig att Frölunda inte gett upp hoppet om en Bergenheim-comeback?

Finns att fundera över när det i kväll och i natt smäller ovan våra huvuden.

Nå, nu till snackisen – så här betygsätter (1–10 där 10 förstås är högst) jag Frölundas spelare hösten 2017. Betänk att det är hela hösten, tycker ni någon varit bra eller mindre bra på slutet så … hela höstsäsongen räknas in.
 

Några av lirarna som betygsätts av mig. Tankar, åsikter? 

 

10:

  9: Ryan Lasch
* Outstanding. Punkt.

  8:

  7: Johan Gustafsson, Rasmus Dahlin, Victor Olofsson, Lias Andersson.
* Inga konstigheter, va? JG har ju varit mer än en sjua på slutet, men som jag skrev – hela hösten.

  6: Johan Mattsson, Jonathan Sigalet, Mike Weber, Adam Almquist, Christoffer Ehn, Joel Mustonen, Simon Hjalmarsson, Max Friberg.
* Friberg må inte ha producerat, men du milde, vilka signaler han sänder med sitt arbete.

  5: Matt Donovan, Kristoffer Gunnarsson, John Nyberg, Joel Lundqvist, Ponthus Westerholm, Sebastian Stålberg, Pontus Widerström, Mats Rosseli Olsen.
* Detta motsvarar alltså typ 2+ på en 1-5-skala, jag kanske är njugg mot en del sett till att Frölunda är trea i tabellen, men det är som lärare som inte vill sätta för höga betyg vid jul; hellre att eleverna (i det här fallet: spelarna) känner motivation att höja sig.

  4: Filip Westerlund, Mattias Nörstebö, Carl Grundström, Oliwer Fjellström, Jesper Emanuelsson.
* Här är det ju, som ni säkert ser, spelare som medverkat rätt sporadiskt, varit skadade och/eller fått begränsat med speltid. Svårt ge mer än på sin höjd godkänt då. Gillar vad jag sett av Westerlund på slutet, Emanuelsson började bra, Fjellström lovade gott, Grundström har ju kapacitet att stiga kanske tre hack till i vår, en hel Nörstebö har sina kvalitéer, men med lite speltid hamnar de här. 

  3:

  2:

  1: 

* Saknar ni några, som Sean Bergenheim och Pathrik Westerholm? Jakob Stenqvist? Fredrik Styrman? Spelat för lite. Går inte att betygsätta då.

Raka puckar bild

***

Till sist, mitt nyårslöfte – jag ska, jag ska, jag ska försöka hålla isär Ponthus och Pathrik Westerholm i skrift.

Riktigt hur det ska gå till vet jag inte, men jag lovar verkligen att försöka.

Er hjälp emottages tacksamt.

Igen: Gott Nytt År, go’a läsare! 

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
57 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Johan L , 2 månader sedanSvara

  Gott nytt år Henrik. Listan /betygen känns ok. Spontant vill jag byta plats på Gunnarsson och Nörstebö. Gillade vad han visade innan skada. Annars hoppas vi att alla ligger på 7-10 under vårkanten :)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

   Nörstebö är självklart mer än en fyra – när han får spela ordentligt.

 • Kommentar avatar
  Simon, 2 månader sedanSvara

  Vilket steg befinner sig Bergenheim på nu? Senaste uppdateringen var ett halvt steg upp.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

   Svårt att bedöma, men tydligen går det framåt. Små steg. Än så länge handlar det om att få ett drägligt liv. Hockey långt bort, om han ens överväger det. Tror jag. Men jag VET ingenting.

 • Kommentar avatar
  Bosse H, 2 månader sedanSvara

  Gott nytt år Henrik och tack för alla bra artiklar du skrivit. Ser fr

  • Kommentar avatar
   Stefan, 2 månader sedanSvara

   Gött nytt själv! Apropå betygen, bra! inte mycket att orda om, tycker jag. Dock en fråga som poppade upp; att Bergenheim inte kostar nåt för Frölunda. Har försäkringar gått in och täckt det eller? Du kanske har haft med det i bloggen tidigare men då har jag missat det.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

    Efter tre månader, något förenklat (det är lite olika från fall till fall), kan man säga att klubben inte betalar, i alla fall inte så mycket. Har med försäkringar att göra, ja.

  • Kommentar avatar
   Benny S., 2 månader sedanSvara

   Gott Nytt År! I stort en helt ok lista. I övrigt, tack för en kanonsida för oss Indianer. Outstanding!

   • Kommentar avatar
    Anna Agdestein , 2 månader sedanSvara

    Pathrik (som inte har spelat på ett tag...) har en lägre siffra på sin tröja #7 än brorsan Pontus #27. A kommer före O, 7 kommer före 27! :) Minnesregel..,

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

     Fast – det är ju inte att jag inte VET. Det är jag tänker Ponthus med fingrarna skriver Pathrik. Något fel i programmeringen av min hjärna.

     Kommentar avatar
     Anna Agdestein , 2 månader sedanSvara

     Hjärnan når inte ner till fingrarna? ;)

   • Kommentar avatar
    Tommy, 2 månader sedanSvara

    Som vanligt en klockren analys av dig Leman! Toppklass och årets betyg för dig är utan tvekan 10/10! Ser fram emot fler bra inlägg och analyser 2018! Gott nytt år!

    • Kommentar avatar
     Hans åsberg , 2 månader sedanSvara

     Detsamma gott nytt år

     • Kommentar avatar
      Rallyclay, 2 månader sedanSvara

      Frölunda av model 17/18 är precis som du skriver ett ojämnt lag som jag inte riktigt förstår mig på. Gott nytt år Leman och du får 10/10 i betyg av mig/ Claes

      • Kommentar avatar
       Nicklas, 2 månader sedanSvara

       Gott nytt år till Göteborgs överlägset bästa hockeyreporter! :-) som alltid en klockren analys av säsongen hittills. Knappt att man vågar tänka på hur tabellen hade sett utan den gode Ryan i laget. Hur folk kan gnälla på honom är otroligt märkligt

       • Kommentar avatar
        Mikael , 2 månader sedanSvara

        Gott nytt år och en god fortsättning Henrik! Och alla läsare Ps. Du åker inte med Goa gubbartåget till Gävle?? Brukar vara väldigt trevliga resor.....

        • Kommentar avatar
         Kalle Kula, 2 månader sedanSvara

         Betygen ser bra ut sånär som på MRO och Joel där du varit lite för snäll tycker jag. För övrigt så ska det bli intressant att se hur våren blir för Frölunda då man har ett på pappret tuffare spelschema än i höstas med endast fyra matcher mot bottenlagen, samtliga på bortais, och trippelmöten mot BIF, DIF och FBK bl.a. Slutligen så ska det bli intressant hur tabellen utvecklas. Känns totalt öppet om platserna 2-10 och kommer antagligen i slutändan bara skilja ett fåtal poäng mellan tvåan och tian. Gott nytt år!

         • Kommentar avatar
          Viktor , 2 månader sedanSvara

          Vad tror du om att testa Lasch-Lias-Olofsson efter jvm? Försöka få fram en riktig förstakedja som kan leda vägen för resten av laget? Gott nytt år!

          • Kommentar avatar
           Lövet, 2 månader sedanSvara

           Wide får en sjua av mig;)) hoppas på en back samt en forward. Passar på att önska Gott Nytt innan jag drar iväg ut på landet med min extremt skotträdda vovve.

           • Kommentar avatar
            Håkan, 2 månader sedanSvara

            Gott Nytt År Håller som vanligt med om det mesta du skriver, fast du var snäll mot Donovan. Själv får du en 10:a både för innehåll och språk. Fortsätt så 2018

            • Kommentar avatar
             DD, 2 månader sedanSvara

             Tycker nog snarare du varit snäll mot Joel och MRO. Joels tekningar och ledarskap är det som räddar honom från ett ännu lägre betyg. Jag hade nog satt en 4 på Joel och 3 på MRO. Då avser jag prestation i förhållande till förväntad kapacitet. 5 på Donovan är ganska snällt också. Han klantar sig inte lika mycket längre men försöker fortfarande spela över sin nivå. Växjö vinner serien och hård kamp om plats 2-10. FBK väldigt försvagade utan Lindqvist. Behövs en sniper till laget anser jag.

             • Kommentar avatar
              Jonny M , 2 månader sedanSvara

              Gott Nytt År Henrik o stort tack för all läsning 2017. Ser redan fram emot 2018 texter

              • Kommentar avatar
               Jonny M , 2 månader sedanSvara

               Gott Nytt År Henrik o stort tack för all läsning 2017. Ser redan fram emot 2018 texter

               • Kommentar avatar
                Conta, 2 månader sedanSvara

                Jag håller med om betygen i stort men tycker du gett Hjalmarsson lite för högt betyg.han har ej motsvarat i poängproduktion mot vad man kräva av honom.nej max betyg .han arbetade hårt men är slarvig till och från .Gott nytt år till dig Leman.du får betyg 11 av 10.Absolut bästa hockeyreportern i Sverige.Hoppas Frölunda lyckas hitta en Weber ersättare,skulle betyda väldigt mycket.Samt gärna en forward till.Bergenheim är nog tyvärr förlorad för Frölunda.Gott nytt år till alla läsare på bloggen här.

                • Kommentar avatar
                 Jocke Sjöö, 2 månader sedanSvara

                 Mr Leman du får betyget 10 för fina och fantastiska kommentarer. Ett riktigt Gott Nytt År

                 • Kommentar avatar
                  Daniel B , 2 månader sedanSvara

                  Gott nytt år HL. Tack för en fantastisk sida. Ses 2018.. Forza VF

                  • Kommentar avatar
                   Matte, 2 månader sedanSvara

                   Gott Nytt år HL Håller inte med om allt - men jag tycker Du är den journalist i ishockey Sverige som gör det absolut bäst. Lycka till 2018! Då till saken jag inte håller med om - Ryan Lasch självklara etta ;) Tycker han under hösten har varit imitt läget eller sämre spel 5m5. Hyfsad i PP, men det räcker inte för min del. Tredje platsen för FHC är en funktion av spelschemat för FHC med hittills få matcher mot Brynäs 0(3)Djurgården 1(3)Färjestad 0(3). Dessutom har man två matcher mot Växjö ( hemma) 0(6) och Skellefteå (borta) 2(6) samt HV ( borta och hemma) 0(6) kvar men bara en mot Rögle 6(9) och Malmö 2(9) ,Örebro 9(9) och Luleå 5(9) Två borta mot KHK6(12) Man har spelat klart mot Mora 10(12) och Linköping 12(12). Dvs ingen 3 plats att skryta med. Återkom i slutet på januari....

                   • Kommentar avatar
                    Johan Carlander, 2 månader sedanSvara

                    Det jag direkt tänker på är betyget för Weber, även om han var här kort tid så var han jämförelsevis nästan felfri! I övrigt så är jag just nu för packad för att dyka ner i analyser! Får återkomma till frågan om bedömningsnivå vs resten av Europa. Gott nytt år Leman!

                    • Kommentar avatar
                     uqozyik, 2 månader sedanSvara

                     [url=http://levitra-20mg-priceof.online/]levitra-20mg-priceof.online.ankor[/url] <a href="http://pricespharmacy-canadian.online/">pricespharmacy-canadian.online.ankor</a> http://buy-amoxicillin-amoxil.online/

                     • Kommentar avatar
                      iszwaxuji, 2 månader sedanSvara

                      [url=http://levitra-20mg-priceof.online/]levitra-20mg-priceof.online.ankor[/url] <a href="http://pricespharmacy-canadian.online/">pricespharmacy-canadian.online.ankor</a> http://buy-amoxicillin-amoxil.online/

                      • Kommentar avatar
                       ijogafu, 2 månader sedanSvara

                       [url=http://levitra-20mg-priceof.online/]levitra-20mg-priceof.online.ankor[/url] <a href="http://pricespharmacy-canadian.online/">pricespharmacy-canadian.online.ankor</a> http://buy-amoxicillin-amoxil.online/

                       • Kommentar avatar
                        Kjelle13, 2 månader sedanSvara

                        Gott Nytt År HL. Du är rena förtjänsten ju:)) Lägger ca 80-90:- i månaden. Köper inte GT längre varje dag så du är ju rena sparbössan. På köpet får man den bästa journalistiken med raka och ärliga kommentarer. Sicken win-win... hoppas du fortsätter!

                        • Kommentar avatar
                         ukimeje, 2 månader sedanSvara

                         [url=http://levitra-20mg-priceof.online/]levitra-20mg-priceof.online.ankor[/url] <a href="http://pricespharmacy-canadian.online/">pricespharmacy-canadian.online.ankor</a> http://buy-amoxicillin-amoxil.online/

                         • Kommentar avatar
                          ihonifoyae, 2 månader sedanSvara

                          [url=http://levitra-20mg-priceof.online/]levitra-20mg-priceof.online.ankor[/url] <a href="http://pricespharmacy-canadian.online/">pricespharmacy-canadian.online.ankor</a> http://buy-amoxicillin-amoxil.online/

                          • Kommentar avatar
                           ixeyamu, 2 månader sedanSvara

                           [url=http://levitra-20mg-priceof.online/]levitra-20mg-priceof.online.ankor[/url] <a href="http://pricespharmacy-canadian.online/">pricespharmacy-canadian.online.ankor</a> http://buy-amoxicillin-amoxil.online/

                           • Kommentar avatar
                            Rickie Olen, 2 månader sedanSvara

                            Gott nytt HL. Jag hoppas att ”Raka Puckar” får ett fantastisk 2018 och vi Indianer får läsa många otroligt intressanta artiklar och reportage under året.

                            • Kommentar avatar
                             imaceheg, 2 månader sedanSvara

                             [url=http://levitra-20mg-priceof.online/]levitra-20mg-priceof.online.ankor[/url] <a href="http://pricespharmacy-canadian.online/">pricespharmacy-canadian.online.ankor</a> http://buy-amoxicillin-amoxil.online/

                             • Kommentar avatar
                              apapwujaitui, 2 månader sedanSvara

                              [url=http://levitra-20mg-priceof.online/]levitra-20mg-priceof.online.ankor[/url] <a href="http://pricespharmacy-canadian.online/">pricespharmacy-canadian.online.ankor</a> http://buy-amoxicillin-amoxil.online/

                              • Kommentar avatar
                               Manne , 2 månader sedanSvara

                               Angående JVM. Nu har de tjatat, tjatat, tjatat, tjatat och tjatat om hur viktigt det är för Sverige att vinna gruppen och vilka de får möta i kvartsfinal. Jag säger suck, suck, suck! Stängde av ljudet, för orkade inte höra tjatet.

                               • Kommentar avatar
                                ixomifo, 2 månader sedanSvara

                                [url=http://levitra-20mg-priceof.online/]levitra-20mg-priceof.online.ankor[/url] <a href="http://pricespharmacy-canadian.online/">pricespharmacy-canadian.online.ankor</a> http://buy-amoxicillin-amoxil.online/

                                • Kommentar avatar
                                 TT, 2 månader sedanSvara

                                 Tyvärr platsar inte Joel på någon topplistappar i år. Att divan Lisa Andersson gör det bra i JVM kan han inte få kred för i Frölunda. Bäst så här långt är Lash, han är outstanding. Tvåa är Widerström, den enda som har ett hjärta för VF verkar det som nu när Lasu, Persson och Purre är avpoleterade av outgrundliga anledningar.

                                 • Kommentar avatar
                                  TC Uddevalla, 2 månader sedanSvara

                                  Skriv P Westerholm så får läsaren välja själv 1 God fortsättning!

                                  • Kommentar avatar
                                   TC Uddevalla, 2 månader sedanSvara

                                   Skriv P Westerholm så får läsaren välja själv 1 God fortsättning!

                                   • Kommentar avatar
                                    Barneyxcq, 1 månad sedanSvara

                                    C2KyTz http://www.LnAJ7K8QSpfMO2wQ8gO.com

                                    • Kommentar avatar
                                     Barneyxcq, 1 månad sedanSvara

                                     GS5ZTv http://www.LnAJ7K8QSpfMO2wQ8gO.com

                                     • Kommentar avatar
                                      uaartalvm, 1 månad sedanSvara

                                      yAuMMv <a href="http://hfcltqwaobrr.com/">hfcltqwaobrr</a>, [url=http://hknzkkkeamda.com/]hknzkkkeamda[/url], [link=http://nvpilaxpaycx.com/]nvpilaxpaycx[/link], http://nlgjxlieppow.com/

                                      • Kommentar avatar
                                       jlkgvtl, 1 månad sedanSvara

                                       tCBCTo <a href="http://glghvvbnvscn.com/">glghvvbnvscn</a>, [url=http://gdksdezcjdaa.com/]gdksdezcjdaa[/url], [link=http://uefsjajypivr.com/]uefsjajypivr[/link], http://auyyoyihrxti.com/

                                       • Kommentar avatar
                                        sftvuzbu, 1 månad sedanSvara

                                        i7Ymlh <a href="http://waargyfcswtr.com/">waargyfcswtr</a>, [url=http://kcylbgxapvyz.com/]kcylbgxapvyz[/url], [link=http://wqsiiknvhvrp.com/]wqsiiknvhvrp[/link], http://gawcsvolttjf.com/

                                        • Kommentar avatar
                                         mryyqk, 1 månad sedanSvara

                                         jnp5VO <a href="http://ybxyzgybzmea.com/">ybxyzgybzmea</a>, [url=http://lrzoonefrkaf.com/]lrzoonefrkaf[/url], [link=http://emviucothphx.com/]emviucothphx[/link], http://exbqlcehjgkj.com/

                                         • Kommentar avatar
                                          psbrkesy, 1 månad sedanSvara

                                          OEvzrz <a href="http://nnkvzqtxayod.com/">nnkvzqtxayod</a>, [url=http://yilzwuyiocjb.com/]yilzwuyiocjb[/url], [link=http://ohfabbrycfly.com/]ohfabbrycfly[/link], http://lbjhslinvair.com/

                                          • Kommentar avatar
                                           tkkchvhfsr, 1 månad sedanSvara

                                           WLxWBb <a href="http://wmdzrrcexlkz.com/">wmdzrrcexlkz</a>, [url=http://hbtsvvkqqakh.com/]hbtsvvkqqakh[/url], [link=http://dfahafqogvyi.com/]dfahafqogvyi[/link], http://scbiwxlsjugv.com/

                                           • Kommentar avatar
                                            ssgjdvptyc, 1 månad sedanSvara

                                            R7QMJO <a href="http://wyhgvlssvsjz.com/">wyhgvlssvsjz</a>, [url=http://amnozzqxnwdz.com/]amnozzqxnwdz[/url], [link=http://hoorsptmjymj.com/]hoorsptmjymj[/link], http://tkjejlmdyzyg.com/

                                            • Kommentar avatar
                                             ijaxdxdciw, 1 månad sedanSvara

                                             XJ91at <a href="http://fncbesivfkrs.com/">fncbesivfkrs</a>, [url=http://xltwldqzuvik.com/]xltwldqzuvik[/url], [link=http://rfpaqzyjywos.com/]rfpaqzyjywos[/link], http://mwcmlbtxqduf.com/

                                             • Kommentar avatar
                                              idlbgrh, 1 månad sedanSvara

                                              9524WP <a href="http://qxlrhidioapr.com/">qxlrhidioapr</a>, [url=http://dcebxecxoweg.com/]dcebxecxoweg[/url], [link=http://yrbzuthlksaz.com/]yrbzuthlksaz[/link], http://jsnwfeqopmuq.com/

                                              • Kommentar avatar
                                               gkiuojb, 1 månad sedanSvara

                                               F3Agr8 <a href="http://udfmpdwfiyic.com/">udfmpdwfiyic</a>, [url=http://otwgekjgzdaa.com/]otwgekjgzdaa[/url], [link=http://rhvwcobtekyz.com/]rhvwcobtekyz[/link], http://ngnhsrtdutqa.com/

                                               • Kommentar avatar
                                                kxzpjgnbmik, 1 månad sedanSvara

                                                cAUMyR <a href="http://onzntzdzdafd.com/">onzntzdzdafd</a>, [url=http://pmlgjfcjffqx.com/]pmlgjfcjffqx[/url], [link=http://zjycklpatpbz.com/]zjycklpatpbz[/link], http://xuarlzrjxvtm.com/

                                                • Kommentar avatar
                                                 skzdiyoj, 1 månad sedanSvara

                                                 PJewbS <a href="http://vrsqnwfdaiws.com/">vrsqnwfdaiws</a>, [url=http://efxjvrguliai.com/]efxjvrguliai[/url], [link=http://ktroohnibwoj.com/]ktroohnibwoj[/link], http://wairfspivbjj.com/

                                                 • Kommentar avatar
                                                  lrwirtotrbl, 1 månad sedanSvara

                                                  Owq6xU <a href="http://jhszzhzejdrm.com/">jhszzhzejdrm</a>, [url=http://ioztdcwtpjuu.com/]ioztdcwtpjuu[/url], [link=http://gahxeiqlpvyv.com/]gahxeiqlpvyv[/link], http://fyegosgvtsrc.com/

                                                  • Kommentar avatar
                                                   raofhagcbh, 1 månad sedanSvara

                                                   GQOhtq <a href="http://givjvpsxssnb.com/">givjvpsxssnb</a>, [url=http://xqfcuzvorelm.com/]xqfcuzvorelm[/url], [link=http://wxblmrtuxnbh.com/]wxblmrtuxnbh[/link], http://chwwkypwwiai.com/

                                                   • Kommentar avatar
                                                    gftqdun, 1 månad sedanSvara

                                                    TPRkiz <a href="http://pfxnzngqapre.com/">pfxnzngqapre</a>, [url=http://iwvmwabnelkr.com/]iwvmwabnelkr[/url], [link=http://movgcjbqvljm.com/]movgcjbqvljm[/link], http://berionuirnzq.com/

                                                    • Kommentar avatar
                                                     dctuybn, 1 månad sedanSvara

                                                     jTd7Ek <a href="http://ibghzrreoqll.com/">ibghzrreoqll</a>, [url=http://tpygdvapouwh.com/]tpygdvapouwh[/url], [link=http://cpcupgxmjuht.com/]cpcupgxmjuht[/link], http://fiilqyquesms.com/

                                                     • Kommentar avatar
                                                      HolaBromz, 10 timmar sedanSvara

                                                      http://google0123.com/


                                                      Lämna en kommentar