Fingerskada på Hjalmarsson, Rönnberg lyfter de unga


► Simon Hjalmarsson är fingerskadad, undersöks på söndagen.
► Känslan är att Frölunda har ordning på sin defensiv, behöver utveckla offensiven.
► Och så sticker de unga ut:
► – Samuel Fagemo och Linus Nässén – jätteduktiga, sa tränaren Roger Rönnberg.

Rakapuckar.com bild

Roger Rönnberg hade inte koll på de nya, schweiziska reglerna ... Foto: VIASAT HOCKEY 


SKOTTET SOM TOG illa på Simon Hjalmarsson skadade ett finger.

Därför kunde Frölundacentern inte fortsätta.

På söndagen får han sin dom.

– Men de (läkarna) trodde inte det var något brutet, så det var bra, berättade Roger Rönnberg från Zürich där ZSC Lions alltså straffade Frölunda (3–2).

Trots bortaledning 3–1 när allt skulle avgöras skytt mot målvakt.

– Tråkigt för (Johan) Mattsson som gör en kanonmatch, att vi inte kan stänga till, men det ska inte få färga hela matchen, sa Rönnberg.

** Intryck?
– Det böljar, upp och ner, en jämn match mot ett bra lag. Vi har en del väldigt bra perioder, en del som är sämre.

Offensiven hackade en smula i spel fem mot fem, båda målen i power play.

Rakapuckar.com bild

Svårt att få Roger Rönnberg dela ut spelarkritik här, och jag kan nog förstå honom:

Det var hemskt vad många utvisningar det blev.

Stundtals helt sönderryckt utan rytm.

– En del spelare blir sittande i tio minuter, kommer in och gör ett halvt byte. Att analysera kedjorna då blir väldigt svårt.

Men om Samuel Fagemo och Linus Nässén sa Rönnberg spontant:

– Jätteduktiga.

Jag håller med. Fagemo med sina ”skills”, bra i offensiv zon, allt bättre på att täcka pucken, kommer närmare målchanser, växer och gjorde även mål i straffläggningen. Nässén tog ett centerjobb efter Simon Hjalmarssons skada och gjorde det som vore han fem, sex år äldre än sina 18.

Max Fribergs insats fick Rönnberg att le så det kändes ända från Schweiz, i övrigt lyfte han fram det jag var inne på i går:

– Vi börjar se stabilare ut defensivt, även när motståndaren har mycket puck så blir det inte så många heta chanser. Individuellt har vi fått svaret att Chay Genoway kommer bli en otrolig tillgång.  

Rakapuckar.com bild

Viktor Ekbom, förresten, det var på värmningen han ådrog sig en sträckning.

Rönnberg:

– Tror inte det ska vara något allvarligt. 

***

Om Simon Hjalmarsson skulle bli borta en tid så vet ni ju att Patrik Carlsson är nära comeback.

***

Någon som såg matchen och undrade:

Varför åkte Frölunda på ett lagstraff när man försökte med sin bytesfräckis, ni vet den när man låter en gubbe hoppa in i båset vid den nedre dörren och en annan hoppa in vid  den övre, alltså närmast motståndarmålet?

Roger Rönnberg efter domarsnack:
– Tydligen en ny regel här. Jag måste visst börja vara med på domarmötena i Schweiz också …

I Sverige ska dock inget vara förändrat.

Rakapuckar.com bild

***

Måndag morgon kör vi en Morning Mailbag – då går jag mer igenom mina tankar efter de två CHL-matcherna nere i Österrike och Schweiz, det är ändå sent lördag kväll och ni har bättre saker för er.

Men ladda frågebatteriet till på måndag.

***

rakapuckar.com är inte en låst sajt, det är fritt fram att provläsa, men den är beroende av att läsarna betalar för sig.

1 kr/dag, 30 kr/månad, är rekommenderat minimipris.

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13 

***

Gillade ni texten? Dela gärna på sociala medier. Knappar för detta finns nedan. 

Glöm inte följa rakapuckar.com på Facebook.

***

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
14 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Erik Johansson, 1 år sedanSvara

  Förstod inte om domarna gjorde rätt vid sista utvisningen. Vad gäller i CHL, internationella eller egna regler?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Jag tror ingen riktigt förstod ... haha. Och jag orkade inte grotta ner mig i det. Den betydde ju inget. Och det är sent för farbror Leman.

 • Kommentar avatar
  Janne, 1 år sedanSvara

  Swisha nyss 30 för denna månad, hoppas alla andra av er gör det med!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Gör som Janne – så lever rakapuckar.com länge. ;)

 • Kommentar avatar
  Kent, 1 år sedanSvara

  Den trupp vi har är helt uddlösa, vi kan inte göra mål 5 mot 5, vi måste förlita oss på 5 mot 3 spel för att göra mål. Detta var exakt vad flera supportrar var oroliga för när det stod klart att vi tappade flera spelare som stod för en stor del av våra poäng för att sedan inte ersätta dessa spelare med samma potential. JM var bäst på isen, så honom får vi nog inte se på ett tag igen. Hade JG spelar då hade den här matchen varit över i period 2.

   Kommentar avatar
   Herr Lakers, 1 år sedanSvara

   Vi har exakt samma problem. Är inte nu man ska vara som bäst. Tror både Växjö och Frölunda har pengar kvar att bredda truppen för. Dessutom så få ni ju en målskytt under hösten?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Jag tror fans till många lag måste ha lite, lite is i magen. Trupperna är inte färdiga, det är inte på hösten SM-guldet delas ut. Det är ett maratonlopp. Tror det är viktigt att förstå det.

   Kommentar avatar
   Kent, 1 år sedanSvara

   @Henrik Leman Absolut så är det. Men jag tycker man även ska tänka att 3poäng i oktober är lika viktiga som 3 poäng i februari.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Så är det självfallet, du måste ta dina poäng för att ta dig till slutspel, men man börjar ofta med ett lag, slutar med ett annat, och ... jag tror rent generellt det är farligt att dra för tidiga slutsatser.

 • Kommentar avatar
  Gammelwargen , 1 år sedanSvara

  Noterar f.ö. att Aalborg har en OTW & en OTL, summa tre poäng efter två omgångar.
  Känns som det kan bli spännande i oktober...
  Trodde faktiskt inte att Wien skulle vara strykgänget i gruppen.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Dansk dynamit – kul!

 • Kommentar avatar
  Kemal, 1 år sedanSvara

  Myket bra målvakt JM och jag blir vansinnigt på Roger om han spelar mer den andra dåligt målvakt JG. Backar okså myket bra med liten Genoway och Lindström med bäst skotten.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Det är ju sagt att den hetaste målvakten ska få stå mer. Tror absolut inte JM kommer stå ALLT, men visar han sig bättre än JG kommer han säkert stå MER.

 • Kommentar avatar
  Per, 1 år sedanSvara

  Man kan ju konstatera efter dom här matcherna att genoway verkar vara ett fynd, känns dock som att han är den enda offensiva backen vi har så måtte han inte bli skadad. Friberg verkar ha steppa upp och nu sitter även målen, kanske kan bli 15-17 pytsar i vinter. Tycker dock att det finns för få naturliga målskyttar i laget, man behöver ha många hot så man inte blir beroende av 3-4 spelare. Tvillingarna, stålberg, MRO och Hjalmarsson har inte direkt vart särskilt lysande trots dom "hårda kraven" från sjöström. Att dessa spelarna plötsligt skulle börja ösa in poäng när shl drar igång känns bara naivt. Hur många spelare har potential att nå upp till 30-40 poäng??? Lasch, rhakasani, Hjalmarsson är dom enda jag kan se.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Nä, så många 30-40-poängsspelare finns inte. Knappast på det viset Frölunda ska nå framgång. Lasch, kanske Rakhshani, Genoway om det är mycket PP ... skulle Friberg hålla i detta så kanske, kanske. I övrigt, knappast, va?

 • Kommentar avatar
  Peter Paegle , 1 år sedanSvara

  Tycker mig se att backarna är tuffare framför egen kasse....lovar gott inför SHL-starten. Vi släpper fortfarande till en del farliga kontringar med stora ytor , men det får man räkna med om man vill sätta tryck i anfallsväg

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Defensivt ser det klart bättre ut än förra säsongen, Frölunda har verkligen börjat i den änden. Tror man ska ha lite, lite mer tålamod med offensiven.

 • Kommentar avatar
  Per, 1 år sedanSvara

  Förra året skulle vi inte ha muskler där bak. Och det var ju inte särskilt lyckat. I år har vi därför muskler där. I år har vingen direkt offensiv spets. Nån som tror det blir lyckat?

  • Kommentar avatar
   Philip Glucksman, 1 år sedanSvara

   Dina texter är kanon men jag tycker även många kommentarer är bra här inne som ger en bra bild för oss som inte hade möjlighet att se matchen. 
   Det som är genomgående är att JM är bra och att defensiven är stabil. Offensiven hackar rejält. Tycker detta låter som det bästa sedan guld säsongen för jag vet att det är väldigt mycket lättare att hitta en spelare som Mursak eller Kallio än en fantastisk målvakt eller stabil defensiv under säsongen.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 år sedanSvara

    Ligger en hel del i dina tankar, Philip. Min känsla är också att Frölunda börjat i rätt ände. Och visst är det kul att så många kommenterar. Ger mervärde åt sajten. :)

  • Kommentar avatar
   Rallyclay , 1 år sedanSvara

   Härligt att vända hem med 4 av 6 poäng. Straffar är ju ett lotteri. Viktiga matcher i veckan, hoppas att man är med från start/ Claes

   • Kommentar avatar
    Conta, 1 år sedanSvara

    Vet att det är tidigt på säsongen.bara chl som börjat.Men jag hoppas innerligt att Frölundas ledning inser att en klasscenter måste värvas in till första kedjan.Joel är fantastisk lagkapten men gan passar inte till att leda första kedjan längre.Gärna även en vind av klass som kan leverera mål. Hoppas även Westerholm bröderna får nöta bänk tills dom ledsnar och säker sig till en annan klubb var som helst. Allsvenskan shl eller var fan som helst. Kostar mycket men levererar klent.

     Kommentar avatar
     Manne , 1 år sedanSvara

     Värvningen av bröderna var dålig av Sjöström. Som ett cornflakes-paket på ICA. Reklamation möjlig?

   • Kommentar avatar
    Conta , 1 år sedanSvara

    Vinge av klass menade jag.behövs en målskyy. Till och en klasscenter.Och denna säsongen måste fan Hjalmarsson höja poäng skörden.Annars får det vara sista säsongen för honom i Frölunda.

    • Kommentar avatar
     Henrik indian i exil, 1 år sedanSvara

     Hjalmarsson har tyvärr kontrakt till 21 så honom lär vi få dras med oavsett prestation. Håller annars med om att han varit en stor besvikelse med tanke på det CV han hade då han kom till Frölunda. Lyckligtvis så går tvillingarnas samt JGs kontrakt ut 19 så där bör det vara ”bye bye” om de inte genomgår en metamorfos vilket inte känns sannolikt. Nörstebö bör väl också hänga löst vid säsongens utgång om han inte spottar upp sig, vilket inte känns lika osannolikt att han gör.

     • Kommentar avatar
      Conta, 1 år sedanSvara

      Bedrövligt att Hjalmarsson fick så långt kontrakt.Men skönt att JG och Westerholm bröderna kan skickas iväg nästa säsong..
      JG håller ej shl klass och piff och puff snurrar bara i sarghörnen och får inget uträttat.


      Lämna en kommentar