Marchands beteende är sjukt, han behöver hjälp


► Hockeyn har fått sin Luis Suarez.
► Han heter Brad Marchand.
► En kille med bett i spelet, ibland tungan på vågen, men precis som det var med fotbolls-Suarez är min känsla:
► Något är fel, han behöver hjälp.
► Mycket spännande att se hur NHL agerar nu.

Rakapuckar.com bild

KOPPLAT 3–1-GREPP för Tampa Bay Lightning efter övertidssegern mot Boston Bruins i natt.

Bra match. Fanns mycket att säga.

Men allt hamnade i skuggan av det här. Titta själva om ni missat.

Det är ju inte första gången heller, Brad Marchand har tidigare slickat på Torontos Leo Komarov och även pussat honom på kinden.

Det sades att Bostonstjärnan fick en skarp varning av NHL förra gången.

Marchand dementerade det.

Men nu … nu måste väl något hända? NHL bör självfallet ta till det tunga (flåt) artilleriet.

Rakapuckar.com bild

Ni minns säkert Luis Suarez som för några år sedan sprang omkring och bet folk på fotbollsplanen.

Ett sjukligt beteende, givetvis.

Det samma kan sägas om Brad Marchands tilltag.

Friskt är det i alla fall inte. Och allt annat än fräscht.

”Jag hade gått raka vägen in i duschen”, sa NBC-experten och gamle storstjärnan Jeremy Roenick sa i en av pauserna.

Suarez har – som jag förstår det – fått ordning på sitt liv, agerar inte lika bitskt, så det finns säkert hopp för Marchand också.

Men han behöver nog hjälp.

Ett första steg är att NHL hittar lagstöd för att visa ut eller stänga av honom.

Ett andra är att Boston Bruins sportsliga ledning tar sitt ansvar.

Rakapuckar.com bild

Brad Marchand är en fantastisk hockeyspelare, inte bara för sitt sätt att ta sig under skinnet på motståndare, hans offensiv håller världsklass, hans defensiv likaså.

Ett PP-hot.

Ett PK-vapen.

Titta förresten på 3–2-målet där Marchand spelade fram Patrice Bergeron i numerärt underläge; kvalitet så det skriker om det.

Marchand ska vara elak, han ska väcka känslor, han ska spela på gränsen,  och när han sätter in sina låga tacklingar (i natt på Ryan Callahan) balanserar han på den.

När den snart (fredag) 30-årige kanadensaren slickar folk i ansiktet, däremot – då har han passerat den.

Med råge.

Spotta någon i ansiktet är bland det värsta du kan göra.

Att ställa sig och slicka någon under näsan, i ansiktet … för mig är det inte bättre.

Framför allt är det ett sjukt beteende.

Brad Marchand behöver hjälp.

Rakapuckar.com bild

***

Tack för alla kommentarer till den här texten när Frölundas sportchef Fredrik Sjöström uttalade sig i går.

Ni är inte så optimistiska, va…?

Återkommer med mina tankar i ärendet, skulle tro på måndag.

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
20 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Peter Smögen, 1 år sedanSvara

  Optimistisk är det sista ordet man kan ta i sin mun efter den minst sagt chockerande intervjun med Sjöström. Jag har sett det hända alltför många gånger under mina 40 år med VF. Nu står vi där igen med ett till stora delar intetsägande lag, jag har ledsnat. Total förnekelse, känns som Sjöström tror vi betalande fans är idioter.

  • Kommentar avatar
   Anna Agdestein , 1 år sedanSvara

   Ser fram emot att få ta del av dina tankar...

   • Kommentar avatar
    Daniel B, 1 år sedanSvara

    Jag vill vara optimist HL men tyvärr tror jag vi får det svårt med detta lag. Det är mycket som måste bli bättre med så många spelare att det känns faktiskt omöjligt. Hoppas jag har fel...

    • Kommentar avatar
     Peter Smögen, 1 år sedanSvara

     Man blir heligt förbannad. Alla ser att JG är en medioker puckmotare, alla ser att Friberg inte är värd 200tkr/ mån. Att sen stå och säga att ”dom ska ha ny chans” Malmö manövrerade ut oss efter behag och skickade iväg ett antal spelare för att ”laget måste bli bättre” Vi ger alla en ny chans?! Det låter som det sitter en hel del ”vänskapskorruption” i väggarna på Campus.

     • Kommentar avatar
      Ingemar, 1 år sedanSvara

      Hockeyn har en riktigt konstig inställning till vad som är hemskt eller inte .Slå folk på käften ,tackla i huvudet ,crosschekingar i huvudtrakterna m.m ,det är alltså mer tolererat än att slicka någon på kinden ??Vilket är mest skadligt för en människa ?Känns som att spelare, som utan vett eller sans ,svingar klubbor/nävar,är mer i behov av vård ,än en liten harmlös puss på kinden.

      • Kommentar avatar
       Manne , 1 år sedanSvara

       Som sagt. Inte en enda jävla kron kommer jag lägga på detta lag kommande säsong. Jag vill se ett lag med ambitioner att vara med och slåss i toppen och så småningom om ett guld. Nu blir det botten, var så säkra. Men det finns såklart de som tycker att det är trevligt.

        Kommentar avatar
        Manne , 1 år sedanSvara

        krona*

        Kommentar avatar
        Gammelwargen , 1 år sedanSvara

        Inget fel på Kron... ;-)

      • Kommentar avatar
       Peter, 1 år sedanSvara

       Ja jag ser ju redan framför mig all ilska vi kommer spy ut här inne nästa säsong. Det sjöström säger är ett hån mot oss supportrar. Mitt tolamod för homom är NOLL och nada! "JG ÄR en bra målis" hahahaha årets skämt!

       • Kommentar avatar
        Lövet, 1 år sedanSvara

        Jag är inte negativ bara väldigt förvånad över hur Sjöström kan uttala sig på samma sätt som RR gjorde i höstas. Det är ju carbonpapper på det och inte blev spelarna bättre då??

        • Kommentar avatar
         JK, 1 år sedanSvara

         Har haft ett tufft samtal med JG
         Detta är ju årets skämt han blir väl inte bättre av samtalet.
         VF måste ha en målvakt som levererar det gör inte JG
         Fredrik Sjöström ta ditt ansvar och gå.

         • Kommentar avatar
          Rallyclay, 1 år sedanSvara

          Alla är inte pessimister Leman :-) kom hem sent igår och efter att ha läst några kommentarer så insåg jag att vi enbart pratar ishockey och tog fredagkväll istället.
          Tycker det är intressant att vissa orkar skriva 5-7 kommentarer om samma sak. Men alla är vi olika/ Claes

           Kommentar avatar
           Manne , 1 år sedanSvara

           Låt höra. Vad har du själv för åsikt om truppen, som den ser ut nu? Blir det guld?

           Kommentar avatar
           John, 1 år sedanSvara

           Antingen så bryr man sig. Eller så gör man det inte. Vi är alla olika. Min fru bryr sig inte heller men jag tycker lika mycket om henne för det.

           Kommentar avatar
           Manne , 1 år sedanSvara

           Självklart tycker vi alla olika och det är bra.

           Kommentar avatar
           Rallyclay, 1 år sedanSvara

           Jo så här ser jag det. Förra säsongen var det väldigt få i Frölunda som presterade på den nivån de kan. Hela laget hade stundtals svårt att hålla en jämn nivå. Tillslut hamnade man ändå trea i tabellen. Här måste ju RR & Co få alla att prestera på sin nivå och för att lyckas i ett slutspel så måste de få ett flertal spelare att lyckas över sin nivå. Gör man inte det ser nog nästa säsong ut som denna. Troligtvis är det detta om de individuella samtalen har handlat om. Kanske har några spelare redan nu fått en signal att de måste prestera på sin nivå annars är de inte kvar. Självklart är detta en diskussion mellan arbetsgivare och arbetstagare som inte skall förmedlas i andra forum. Ingen av oss vet ju vad som har sagts i dessa samtal, eller hur? Sedan är vi ju i Maj och detta är ju troligtvis inte den trupp som spelar ett ev slutspel. Det kan ju alltid dyka upp en Joey Crabb. Tycker som jag har skrivit innan att detta är ett extremt intressant läge ur ett ledarskapsperspektiv. Lyssnar laget fortfarande på RR eller inte? Sedan är det som så att jag har följt Frölunda från slutet av 70-talet. Har varit med om åren i Div 1 då man tex fick stryk av Hanhals i gamla KBA ishall. Varit med om frustrationen då man snubblade på målsnöret varje år och inte gick upp. Glädjen då Conny tog laget tillbaka till finrummet. Jojo säsongerna i kvalserierna, mötena mot Mölndal. SM guld och köpfesten som inte gav något. CHL guld och nu senast en säsong som tog slut förtidigt. Är nog lite mer soft i mitt supporterskap nuförtiden och vet att jorden går inte under för en eller ett par dåliga säsonger :-) Du undrar om jag tror på guld? Jag är ju en rätt värdelös tippare som aldrig tippar rätt så jag tippar att Frölunda inte vinner guld nästa säsong. / Claes

           Kommentar avatar
           Matte, 1 år sedanSvara

           Rallyclay - man måste nog läst tex vad man betalar och intervjuerna med RR och Sjöström samt insett att 3 platsen var otrolig tursam och FHC kan tacka några panikvärvningar, som delvis gick hem hösten 2017 (Weber och Julmusten samt att Lias blev spelklara). Innan låg man 9-10 och harvade. sen ryckte man upp sig. Sen dök det igen innan den 15 feb och man fick Mursak som gjorde massor av bra saker (Grundström kom också igång) och tillslut så blev det slutspel trotts väldigt mycket mål i baken. När de som kollar noga på detta och funderar samtidigt på att Weber gick sönder Lias är i NHL med Victor O som vann skytteligan, Mursak och Grundström samt Ehn försvinner så är ju faktiskt bara massa förlorare i laget kvar, som dessutom har enormt höga löner och långa kontrakt. Sen sticker Dahlin också och då försvinner artisten och en del av mitt intresse. Adam A är det bra att han försvinner, det insåg HV tidigare än FHC. Donovan är det också skönt att slippa, var nervös när han skulle överglänsa Dahlin. AA och Donovans spel är OK, om man har en SHL topp 4 målvakt i kassen bakom. Målvakt rank 18 och mål i baken i tid och otid funkar inte. Då måste nog alla bara täcka skott för annars släpper FHC in mål. Gillar dock den nye backen Gustav och även Victor E som man kommer ha bra nytta av. Sen är PC väldigt välkommen hem. Tim vet jag inte alls - är generellt tveksam till hans storlek. Klart att det är flera som är fundersamma och direkt negativa till FHC ansvariga och så även jag. Lechtaler och Sjöström som satt sprätt på så mycket pengar för så lite prestation fjol och nu sitter de fast. Sen borde även Roger R görande analyseras - tycker inte alls han är den gud som många skriver. Han uttalar sig "bra", men det är inte riktigt vad FHC behöver. Det finns uppenbarligen andra lag som är betydligt bättre för mindre pengar.

         • Kommentar avatar
          EDWARD 51, 1 år sedanSvara

          "agerar inte lika bitskt"- Bra den, HL! :)
          Kanske Suarez snarare har blivit "tandlösare"(tamare med åldern)?

          • Kommentar avatar
           Janne, 1 år sedanSvara

           En annan fråga Henrik. Hur kommer det sej att alla stjärnor numera tackar jag till Hockey-VM jämfört med tidigare?

            Kommentar avatar
            C, 1 år sedanSvara

            De släpps inte av NHL för OS, kanske därför? Enda tillfället att representera landet

          • Kommentar avatar
           Matte , 1 år sedanSvara

           Ja HL de är alltid mycket roligare att vara optimist - men det är inte så enkelt med FHC längre. Aldrig har väl FHC haft så mycket pengar som 18/19, men man har lyckats slarva bort detta på fel spelare med fel kontrakt. Klart att de måste ta ett ansvar och avgå.

           • Kommentar avatar
            Carl , 1 år sedanSvara

            Verkar som alla i Frölundas organisation är straffbefriade

            • Kommentar avatar
             E23, 1 år sedanSvara

             Har varit negativ, ja, men det finns en möjlig öppning:
             Att frölunda skaffar två toppbackar, tre toppforwards, en toppmålvakt.
             Kör rekordstor trupp och håller de som inte håller måttet utanför. Utnattningstaktik för att få kontraktsbundna att lättare gå vidare till andra klubbar. Då kan frölunda ända säga att de inte "sparkar spelare" (vilket är badwill)...

              Kommentar avatar
              Matte, 1 år sedanSvara

              E23 - om man tittar på vad det som man har kostar så har man nog inte råd att köpa mer. Däremot juniorer, ja det borde man kunna lyfta in i A laget och bänka de överbetalda, föratt sen kanske kunna lyfta in något extra möjligen.

              Kommentar avatar
              E23, 1 år sedanSvara

              Nja, det är en tillfälligt högre kostnad, när de oönskade spelarna rör sig bort försvinner en stor majoritet av deras lön

            • Kommentar avatar
             Richard, 1 år sedanSvara

             Otroligt negativt i detta forum. Kanske med all rätt efter några tveksamma rekryteringar, åtminstone ännu. Men det är viktigt att tänka på att tex Lekhonen första säsong var svag. Att se oss kicka 2-3 spelare och att 4-5 stjärnspelare ska köpas in är rena ekonomiska katastrofen. Det är svårt att köpa sig till framgång. Vi bör avvakta vår bedömning tills laget är satt för nästa säsong. Det var många år sedan vi inte hade ett slagkraftigt lag. Jag tror mycket på de unga tex Fagemo, Fjällström och Emanuelsson. Underskatta inte deras skills, även om det är lätt att ropa efter ”stora namn”.

              Kommentar avatar
              Matte, 1 år sedanSvara

              Richard - det är riktigt om man köper loss spelarna - men om de bänkas så ser de sig om efter något annat och då frigörs pengar för ev nyförvärv och prio är antagligen målvaktsidan. Jag tycker annars Du har rätt om egna juniorerna. Dock har inte heller juniorsidan som lag rosat marknaden på sista tiden J20 och J18 hackar...

            • Kommentar avatar
             Matte, 1 år sedanSvara

             HL och alla andra - Lite statistik från "Eliteprospects" för Er som är intresserade.....
             Målvakt.....
             JM nr 11 - det finns 14 lag så det är väl inte helt dåligt. JG nr 25 lite sämre av 29 st och de sista har bara gjort några matcher. Helt uteslutande klart sämsta målvakten i SHL
             Noterbar är att HV målvakterna (Linus och PW - 21 och 24 plats) är lite bättre, men som alla vet har man rekryterat från Malmö. Färjestad hade (Steen och Haugen 23 resp 10) de har också rekryterade en ny målvakt. Plus/Minus statistik för hela året......
             Tittar man på hela SHL så ser man att först på 36 plats kom den bästa FHC spelaren Donovan med +11, sen som nr 60 och 63 Grundström och Weber +8, som nr 81 Lias +6 och som nr 90 Julmusten och Mursak 92 +5. Som 97 kom Lasch och Dahlin 101 med +4. Av de som är kvar måste i laget 18/19 Julmusten + 5 som spelare 92 i hela ligan och Lasch som spelare 97 med +4. Det krävs nog att man är väldigt positiv för att se något ljus överhuvudtaget. Målvakt 11 och 25 - det ändrar man inte ;) och bästa +- spelaren plats 92, 97 och det skall vara våra bästa spelare framåt och bakåt...Tror inte det räcker med snack....

              Kommentar avatar
              John, 1 år sedanSvara

              Förra året satsade man på Rahimi. Fick nej och lyckades inte hitta någon annan och sket i den defensiva pjäsen. RR raljerade över att vi fans skrek efter muskler. "Vaddå, ska han spela hela tiden". Senare insåg man att det behövs muskler och då tog man en knäskadad spelare. Som inte höll. Man rekryterade inget färdigt lag utan ville vänta och se. Sen när man väntat länge fick vi höra att det inte finns så många bea spelare lediga mitt i säsongen. Och nu ser vi hur mycket mediokra spelare har i lön som ledningen tror ska lyfta sig efter ett tufft samtal. Jag blir genuint ledsen över att vi har denna ledning i Frölunda. Det är inte Sveriges mest populära hockeylag förtjänt av.

            • Kommentar avatar
             Henrik indian i exil, 1 år sedanSvara

             Tack Matte, statistiken bekräftar våra farhågor och talar för sig själv.

              Kommentar avatar
              Matte, 1 år sedanSvara

              Tack Henrik - jag har inte tagit upp den negativa dvs vilka av spelarna i FHC som har sämst +- 17/18. Det är ingen rolig läsning. Många överbetalda är minus på en hel säsong - fullständigt oacceptabelt för FHC. Förstår om KHK Rögle och Mora samt Örebro har många där....

            • Kommentar avatar
             Danne, 1 år sedanSvara

             Nej, vi är inte optimistiska och har just nu inget för att känna optimism. Man tappar: Almqvist, Weber, Mursak, Bergenheim, Ehn, Olofsson, Grundström. Säsongen som sådan var, spelmässigt stora delar, katastrofal! Att då tro, utan att ersätta ovanstående spelare, att nuvarande trupp skall överträffa årets säsong är bara befängt! Naivt och löjesväckande. Vem som helst förstår det. Sen med målvaktsfrågan, där finns ett betydligt större problem än vad vi ens kan ana. Nej Leman, mina 25 år inom ishockeyn i olika roller, ger mig en otäck känsla. Hopps jag får fel, men finns ingenting som tyder på det. Tyvärr. Synd att inte ledningen ser saker utifrån i ett nyktert perspektiv.

              Kommentar avatar
              Gustav, 1 år sedanSvara

              Exakt, tappa de 5 forwards och ersätta med 2+1. Ofattbart. Man kan också räkna mer att vi tappat Lias. Kan den sportsliga ledningen inte räkna eller?!

            • Kommentar avatar
             Rasmus, 1 år sedanSvara

             Fortsätter med rakapuckar, men nästa säsong kommer jag inte vara en match i Scandinavium. Inga nya tröjor till barnen fast de växt ut de. Inte några mondterpengaf från en familj som går 4-5 matcher om året. Men jag vet att flera, andra sidan familjen + vänner inkluderade, som tänker likadant. Jag tror det här blir VFs svagaste säsong publikmässigt på många år. Jag är så jävla besviken på att man pissar på sina supportrar


             Lämna en kommentar