Fem skäl till optimism för Frölundas fans


► Hej, oroliga/missnöjda/arga Frölundasupportrar.
► Så här när hettan ligger som ett lock över Sverige – vill ni ha något upplyftande från min kyliga hjärna?
► Den är ju faktiskt det. Eftersom jag, till skillnad från er, är journalist och betraktar allt lite grand från sidan.
► Häng med på min optimismfemma.
► Tyck gärna till i kommentarsfältet nedan.

Rakapuckar.com bild

JAG VET JU att Frölundas agerande skapat upprörda känslor hos många av er.

## Inga brutna kontrakt.

## Fortsatt förtroende för de spelare som inte lyckades när det gällde som mest den gångna säsongen.

## En tro på att många ska göra klart fler mål än förra vintern.

## Ännu ingen vass, målgörande forward presenterad.

Jösses, jag känner att jag nästan kan ta på missnöjet. Och som jag skrivit tidigare: full förståelse för att fans som lägger ner själ, hjärta och pengar har åsikter om hur klubbledningen agerar. Inget konstigt med det. Inget alls. 

Men allt är faktiskt inte mörker, här några ljuspunkter att ta med er in i sommaren.1. Simon Hjalmarsson (bilden)

Kom hem från KHL där man spelar en helt annan hockey än i SHL, mer defensiv, inte så skridskokåkande och forecheckande som här. Hade problem med omställningen, men kurvan är lovande:
Simon var klart bättre 2017/2018 än vintern före, spelmässigt men inte minst vad gäller mål och assist.
16 poäng blev 31. Nästan en fördubbling.
Tänk om det fortsätter så …
Nu tror jag väl inte att Simon gör 60 poäng 2018/2019, men kanske 45? Framför allt tror jag han är redo att ta en större roll, leda en kedja, spela smart, men också bidra med fler poäng. Fortfarande ser jag fram emot att Jesper Emanuelsson får chansen ihop med smålänningen från Gislaved.

2. Attityden
Det är förstås en jäkla skillnad på att snacka och att prestera, men det betyder ju inte att man inte kan gilla det som sägs, eller hur?
Roger Rönnberg har bland annat varit självkritisk vad gäller taktiken, att det inte går att alltid tänka ”framåt, framåt, framåt”, att det krävs en viss anpassning till motståndarna, att man är mer försvarsinriktad, vinner coachkampen och så vidare.
Nye backtränaren Kristofer Näslund har pratat om att vilja göra backar till ”Rahimis”, självfallet köper jag att flera av er inte ser någon i Frölunda som ska vara precis så bra som Umeåprofilen i Växjö, men inställningen, viljan, det uttalade målet … jag får känslan att det i Frölunda nu finns lite mer förståelse för att backar ska försvara i första hand. I alla fall också.   

Rakapuckar.com bild


Anfallstränaren Johan Lundskog har talat sig varm om en mycket hetare in på mål-vilja, att skjuta varje skott som om det vore det sista, och jag vet så innerligt väl att detta sagts förut, men än en gång: man kan gilla att det sägs, och sammantaget känner jag:
Det kan vara så att spelidén nu modifieras åt rätt håll, driva spel men inte in absurdum, att det blir lite snabbare, lite rakare, lite enklare, som vi faktiskt stundtals såg när förra vinterns Frölundaupplaga spottade upp sig till en tredjeplats i grundserien.
Och framför allt: lite rejälare, lite mer försvarsfokus. Det kan betyda mycket.

3. Kristofer Näslund (bilden)
Från Bik Karlskoga. Ni vet: skitigt, smågrisigt, lagom elakt, med spelare som gör allt som krävs för att vinna.
Näslund personifierade detta under sin tid som spelare.
Som assisterande tränare i Frölunda är det väl inte omöjligt att han påverkar ett och annat i Bik-riktning, eller vad tror ni?
Lite fränhet, lite småfult när det behövs, detta för att komplettera det spelskickliga. Kan vara en bra mix.

4. Ett lag som sitter ihop
Det Frölunda som går på is i skiftet juli/augusti innehåller 17 spelare som var med förra säsongen, 18 om man räknar in hemvändande Patrik Carlsson som ju bara varit borta i ett år.  
Det är en stor fördel, här finns en grupp som bör sitta ihop rätt bra bra från start, fullt av spelare som känner varandra väl, som vet vad som gick fel i slutspelet förra säsongen och är fulla av revanschlust. 
Givet att Roger Rönnberg & Co nu börjar i rätt ände och sätter försvarsspelet först finns fördelar att dra nytta av här.
Lägg där till att det sannolikt inte är någon spelare som missar viktig tid på grund av NHL-camp, jag tror (utan att veta säkert) att det bara är rookie camp som gäller för Gustav Lindström, kanske också Tim Söderlund, Filip Westerlund.
 5. Kapten med ambition 
Joel Lundqvist
 (bilden) älskar landslagshockey, han har agerat Tre Kronor-kapten med stolthet, men den här gången valde han bort VM-chansen.
Han ansåg sig inte bra nog. Efter sin egen måttstock.
Joel vill vara bättre, göra mer nytta för sin arbetsgivare (Frölunda), för de som betalar hans lön (fansen).
Det beslutet talade ett väldigt tydligt språk, jag är spänd på att se 36-åringen (med ny åkyta på skridskorna) i höst.
Dessutom gillade jag att Joel var noga med att poängtera följande när vi sågs i förra veckan: 
Målen i dagens hockey görs ofta via snabba omställningar, inte efter den här ”pumpa på med långa men ibland lite för trubbiga anfall”-hockeyn som Frölunda ofta använt sig av.
Jag anar en annan attityd. Hos hela Frölunda.  Det lovar faktiskt gott.    

Rakapuckar.com bild

Finns det minst lika många frågetecken och orosmoment? Säkert, men nu var det en optmismfemma jag ville bjuda er på.

Behandla den som ni vill.

Jag slår inte på något sätt fast att det här av er utskällda lagbygget är en given kandidat till SM-guld, det är inte på något sätt det jag vill ha fram, däremot pekar jag på att det finns en del spännande detaljer som faktiskt ger er fog för viss optimism.

Eller, om ni så vill, i alla fall mindre pessimism.

En vacker dag ska väl sportchefen Fredrik Sjöström presentera den där anfallaren som han jagar.

Spännande att se vem det blir.

Under tiden en liten uppdatering för er som inte hängt med i SHL-snacket:

Växjö har som väntat tappat Andrew Calof (KHL) och Dennis Rasmussen lär gå till samma liga. Att Elias Pettersson skulle skriva på och lämna för Vancouver Canucks begrep ju alla. 

Malmö har fått tillbaka Konstantin Komarek (Karlskrona).

Rögle knöt upp Erik Andersson som HV71 inte ville behålla.

Örebro verkar få behålla backen Nick Ebert.

Rakapuckar.com bild

Jacob Nilsson kan vara på väg från Mora, finns NHL-intresse, tydligen. 

För mer om alla SHL-lagen rekommenderar jag den här sammanställningen, om ni inte redan läst.

***

Gamle Frölundajunioren Erik Borg ska, skriver Mr Madhawk, till Vita Hästen och förenas där med Kevin Elgestål. Borg var i Halmstad och Tingsryd förra säsongen.

***

Sevärt från hv71.se med Robin Figren och Christoffer Persson.

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
38 kommentarer
 • Kommentar avatar
  KBA, 9 månader sedanSvara

  Allt det där har vi ju läst innan och det är ju dom dumheterna som folk har reagerat på. Kristofer Näslund ser jag dock som en jävligt positiv värvning.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 9 månader sedanSvara

   Är allt jag tar upp i texten dumheter? Okej, det är självfallet en åsikt värd all respekt. Men kanske, kanske kan det vara så att jag som resonerar neutralt och inte färgat kan ha en liten, liten poäng någonstans? ;)

   Kommentar avatar
   Lars L, 9 månader sedanSvara

   Skönt att du fortsätter ge en nyanserad bild. Ingen vet hur det här lagbygget kommer att leverera. Därmed finns det inte fog för att vara överdrivet positiv eller negativ (vilket allt för många är enligt mig). S

   Kommentar avatar
   KBA, 9 månader sedanSvara

   Vad jag menar är att vi vet redan vad, Roger, Joel, Sjöström och Lundskog har sagt, och i runda slängar är det ju det du har återgett i den här texten. Jag tycker att dom verkar leva i en bubbla på campus. Sen så hoppas jag att du har rätt om Hjalmarsson.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 9 månader sedanSvara

   Så kan det förstås vara, det med bubbla, alltså. Jag tror väl man ska ge professionellt folk liite mer credd än så, men som jag varit inne på tidigare: om det här laget misslyckas, om det är/blir så illa som en del av er är inne på, då sitter förstås Fredrik Sjöström inte helt säkert.

 • Kommentar avatar
  Daniel K, 9 månader sedanSvara

  Mycket bra som sägs, hoppas vi får se det in action till hösten! Kommer ge dom ett gäng omgångar in i Shl o visa att så är fallet. Försäsongsmatcherna och Chl kan vara svåra att ha som värdemätare. Syntes ju på senaste försäsongen där anfallsspelet funkade och kompenserade för många insläppta mål men när Shl drog igång och dom andra lagen skärpt till sin defensiv var det inte lika roligt längre. Tror och hoppas mycket på Näslund som backcoach kombinerat med en större förståelse för hur viktig defensiven är. Gillar även att det antyds att man skall spela en lite mera återhållsam hockey och gå på lite flera spelvändningar och göra flera ”smutsigak” mål.
  Blandade känslor inför kommande säsong helt klart. Kan gå åt vilket håll somhelst känns det verkligen som. Hoppas det går bra :)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 9 månader sedanSvara

   Delar åsikten om blandade känslor, verkligen. Just därför jag är så nyfiken. :)

 • Kommentar avatar
  Peter, 9 månader sedanSvara

  Bra tänk H L tror vi är väl kritiska på Frölunda, tror som du att detta kan förena gruppen mer till en revanch. Och som du säger vi behöver inte spela in för många nu spelar, vi för vänta och se vad som händer på forwards fronten.
  Jag tror ledningen vill börja så här och känna om gruppen har drivkrafter att få ut mer, och kompletera under säsongen! För det gäller att vara sämst topp 8 när det drar ihop sig, och det säger jag utan att tveka att Frölunda klarar med råge! Sedan vet ju alla här inne vad som kan hända i januari fönstret!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 9 månader sedanSvara

   Precis. Det är en god poäng. Man börjar med en samspelt grupp, ger den en chans till, med några nya komponenter. Om det inte håller, om det ser illa ut tidigt – då skulle jag bli mycket förvånad om klubbledningen inte agerar.

 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein , 9 månader sedanSvara

  Nej, givetvis inte bara mörker, men känns som en hel del upp-till-bevis, put your money where your mouth is, liksom, från Frölunda...
  Kommer finnas lite tålamod med en start liknande som förra året. Speciellt med tanke på allt som nu har sagts från ledningen.
  Hoppas de har rätt...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 9 månader sedanSvara

   Absolut så, håller helt med. Upp till bevis.

 • Kommentar avatar
  Daniel B, 9 månader sedanSvara

  Tycker också det låter bra och jag har sagt tidigare att jag ger det 10-15 matcher. Jag tycker som sagt att backsidan ser bra ut, tror ekbom kommer vara väldigt nyttig. Det är offensiven som oroar mig. Hade vf fått in 2 toppforwards så ser det genast bättre ut. Kanske inte en given guldkandidat men topp 6 och då vet man inte vad som händer i slutspelet.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 9 månader sedanSvara

   En del hänger på vem den där forwarden är och hur han presterar. En riktigt bra kan göra skillnad.

 • Kommentar avatar
  Tommy, 9 månader sedanSvara

  Känns inte bra alls det indianerna håller på med! Min magkänsla är inte alls bra och den ska man gå efter i alla väder! Sösongskortet är uppsagt efter nio år så vi får se hur det går ifrån soffan i år! 45 miljoner pumpar cmore avtalet in till alla Shl klubbar under ett antal år nu, vad gör Frölunda då???? Jo höjer priset på seriekorten! Ett långt jävla finger ska dom ha!

   Kommentar avatar
   Daniel B, 9 månader sedanSvara

   Tommy, har dom höjt priset? Vad kostar det nu? Jag menar, det var ju inte billigt innan så det kanske inte var så bra att höja.

   Kommentar avatar
   Tommy, 9 månader sedanSvara

   Höjt där vi sitter med 300 kr!

   Kommentar avatar
   Ragge , 9 månader sedanSvara

   12kr extra per match är ändå mycket pengar

 • Kommentar avatar
  C, 9 månader sedanSvara

  Kval hockey för Frölunda hc/loser

  • Kommentar avatar
   Henrik, 9 månader sedanSvara

   Säger bara: UPP TILL BEVIS!!!!!!!!! Får väl se om ni kan leva upp till allt snack som kommer från ledarna/spelarna. Väldigt mycket har man hört förut så varför skulle det bli annorlunda? En sak är säker, med en dålig start så blir gropen ännu djupare.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 9 månader sedanSvara

    Helt rätt, det är absolut upp till bevis, bland annat för det jag skriver om ovan.

  • Kommentar avatar
   C, 9 månader sedanSvara

   Sjöström är ett ösregn

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 9 månader sedanSvara

    Är det något modernt sätt att uttrycka sig nedlåtande? Har missat, i så fall.

  • Kommentar avatar
   PJ84, 9 månader sedanSvara

   Mycket bra skrivet Leman håller med dig i väldigt mycket i det du skriver framförallt känns det bra att Frölunda är väldigt självkritiska vet vad man måste göra sen klart ingen garanti för succé men ett bra steg att ta och gruppen kommer sitta ihop bättre och få en bättre start tror också att det är spelet framför mål som Frölunda måste bli bättre då kommer målen ifrån fler

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 9 månader sedanSvara

    Jag känner mig som en papegoja, men det är verkligen upp till bevis. "Framför mål" har det snackats mycket om, men det ska som sagt göras också.

  • Kommentar avatar
   Rallyclay, 9 månader sedanSvara

   Förstår hur Frölunda tänker och köper deras tankar. Det behövs lite stabilitet i truppen och att man får ett år med mindre spelaromsättning.
   Sedan OM det ger det resultatet man vill ha eller ej vet ju ingen nu.
   Chansning eller realism ser vi ju i april.
   Om det inte fungerar lär det hända saker i truppen eller så tar ledningen detta som ett mellanår (!).
   Nästa säsong känns vansinnigt kul ur många aspekter eller hur Leman? / Claes

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 9 månader sedanSvara

    Kul – ja. Mellanår – så ser inte Frölunda det. Men det är klart, med ett antal dyra kontrakt finns inte möjlighet att tokvärva.

  • Kommentar avatar
   Kungsbacka, 9 månader sedanSvara

   Det gick ju ”bra” när man lämnade modellen att satsa på talanger från dem egna leden. Vad hände, och var är dom? Är de dem som får 8 minuter i 4 kedjan? De var mycket bättre när Lechtaler värvade

   • Kommentar avatar
    JW, 9 månader sedanSvara

    Tycker det är bra att många har synpunkter men tycker det är för svart o vitt för många av oss. Bara för att man inte gör si eller så kommer det bli katastrof. Tycker vi har suttit o tyckt tidigare år att med denna uppsättning blir den kanonbra men ändå har succén uteblivit. Tycker det är bra att såpass många är kvar så dom kan träna på bra o komma ut som ett tajt o snabbt lag. Gillar att dom förstår att spelvändningar är oerhört viktiga. Snabba uppspel med vassa avslut sliter mindre på laget som ligger o tuggar i anfallszon utan att komma till vassa avslut. Får vi in en riktig måltjuv som kan göra skitiga mål så kommer vi gå långt. Finns redan några som om dom gör några mål tidigt kommer få en målrik säsong. Så in alla o köp säsongskortet för ni kommer ångra er när ni måste jaga biljetter då det ofta är fullt fram i senvinter/våren.

     Kommentar avatar
     generalen , 9 månader sedanSvara

     ofta är fullt var väl ändå lite att ta i? :D

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 9 månader sedanSvara

     Intressanta tankar där, JW. Jag kan se att det går bra, kan också se att det blir kämpigt. Men intressant ska det bli.

   • Kommentar avatar
    JW, 9 månader sedanSvara

    Tycker det är bra att många har synpunkter men tycker det är för svart o vitt för många av oss. Bara för att man inte gör si eller så kommer det bli katastrof. Tycker vi har suttit o tyckt tidigare år att med denna uppsättning blir den kanonbra men ändå har succén uteblivit. Tycker det är bra att såpass många är kvar så dom kan träna på bra o komma ut som ett tajt o snabbt lag. Gillar att dom förstår att spelvändningar är oerhört viktiga. Snabba uppspel med vassa avslut sliter mindre på laget som ligger o tuggar i anfallszon utan att komma till vassa avslut. Får vi in en riktig måltjuv som kan göra skitiga mål så kommer vi gå långt. Finns redan några som om dom gör några mål tidigt kommer få en målrik säsong. Så in alla o köp säsongskortet för ni kommer ångra er när ni måste jaga biljetter då det ofta är fullt fram i senvinter/våren.

    • Kommentar avatar
     Mikael , 9 månader sedanSvara

     Vinna coachkamperna? RR. Vägrar ju att coacha. Det innebär att man tar en timeout ibland eller kanske till och med måste bänka någon, för att statuera exempel.
     Sen är jag med på ditt resonemang om att det "kan" bli bra detta. Måtte det bara inte hacka från start.
     Hälsningar från Thailand

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 9 månader sedanSvara

      Tidiga timeouter och bänka folk kommer nog aldrig att bli Rogers grej. Man får inse att människor är olika. :)

    • Kommentar avatar
     generalen , 9 månader sedanSvara

     Hjalmarsson har det i sig, där är en gubbe som kan explodera känns det som absolut, sen är Joel alltid Joel, största legenden haft en indian på bröstet, den viljan att vinna och fortsätta utvecklas är ovärderlig!
     Lundskog är jag mer tveksam till, kunde han inte printa in det i skallarna på dessa gubbar som är kvar från förra säsongen redan då så ser jag inte vad som gör att dom helt plötsligt ska kunna överprestera men vem vet han kanske har spenderat försommaren på hogwarts..
     nya backtränaren känns lovande! hoppas han kommer in i gänget ordentligt och sätter den prägel han vill utan att RR eller någon annan går in och petar..
     en tvilling och en jg mindre och man hade nästan kunnat börja hoppas igen ;)

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 9 månader sedanSvara

      Men om en tvilling hade skeppats iväg hade knappast den andre blivit kvar heller. Och det är nog inget scenario Frölunda hade gillat.

      Kommentar avatar
      Rw, 9 månader sedanSvara

      Hade nog varit värt det. Ut med tvillingarna och in med 2 till spelare för samma lön hade varit en ENORM uppgradering.

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 9 månader sedanSvara

      Den åsikten kan man absolut ha. Menar bara att Frölunda inte har den, och därför var det nog inget alternativ att skeppa #27.

    • Kommentar avatar
     Anders, 9 månader sedanSvara

     Finns egentligen inget som talar för att detta tandlösa Frölundaanfall ska producera mer mål än ifjol. Särskilt som att de som gjorde målen har försvunnit. Vet inte riktigt hur de tänker? Nästa alla andra klubbar sparkar spelare som inte lyckas men inte Frölunda, vi ger samtliga en chans till att misslyckas.
     Ang Joel, tro mig jag älskar han och ingen annan har ett större Frölundahjärta men han blir inte yngre.
     Nej runt plats 7-10 med lite tur o ut i kvarten om inget oförutsett händer med lagbygget.

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 9 månader sedanSvara

      De tänker väl så att spelarna har mer i sig, att de kan mer än de fick ut. Det kan man tycka bu eller bä om, man behöver absolut inte hålla med, men man ska ha klar för sig att rensa och värva nytt inte heller är en garanti för succé.

    • Kommentar avatar
     Laine , 9 månader sedanSvara

     Rakshani till Frölunda känns väldigt logisk. Amerikansk lekkamrat till Lasch som man inte behöver chansa med utan vet vad man får i och som man ligan väldigt bra efter spel med 4 (?) SHL klubbar innan :)

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 9 månader sedanSvara

      Både ja och nej. Vill Frölunda verkligen lägga de pengar som Malmö inte vill? Tycker Frölunda att Rakhshani ger den bang for the buck som Malmö inte såg? Bra spelare i sina bästa stunder, men värd pengarna? Jag är tveksam. Schweiz?

    • Kommentar avatar
     Håkan G, 9 månader sedanSvara

     Framför mål vinner man inga kamper med små spelare och man gör inga Rahimis av små backar. Det skrev jag här för ett par veckor sedan när det istället efterfrågades små, placeringssäkra backar. Det här laget skrämmer ingen och det är väl klart att kaptenen skall ha ambition, svårt för Hjalmarsson att göra en sämre säsong än sin första etc?
     Stora brister på ffa målvakts och forwardssidan. Det kan gå riktigt illa, det kan också bli play in till slutspelet. Guldambitionerna är såklart ett skämt!

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 9 månader sedanSvara

      När eftersträvades det små backar? Var ju en erkänt skicklig offensiv back som jagades, en sådan kom i Genoway. Sedan är inte centimeter och kilo allt, det handlar också om en vilja att spela hårt, rejält, vara smidig, bra på skridskor, bra balans. Peter Forsberg var inte störst – men jäklar, vad fysiskt han kunde spela.

      Kommentar avatar
      KBA, 9 månader sedanSvara

      Forsberg var bra på offensiva tacklingar, men då man ska freda det egna målet krävs en annan typ av styrka och ju större, starkare och elakare backar du har desto enklare har du det. Det är inte ofta det tacklas framför eget mål.

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 9 månader sedanSvara

      Absolut är det bra med tyngd, viss elakhet, inte det jag menar, dock ska man inte alltid stirra sig blind på om spelaren väger 85 eller 95 kilo. Jag tar hellre än en rörlig, smidig "jag gör allt för mitt lag"-back på 85 än en mer stapplig tungviktare på 95. Tyngd är bra, det handlar också mycket om attityd, spelförståelse, plus att dagens hockey är sådan att du måste kunna SPELA hockey hyggligt också, Som Daniel Rahimi. Eller för den delen, Oliver Bohm.

      Kommentar avatar
      Kba, 9 månader sedanSvara

      Ja visst är det så, det bästa hade varit en blandning.

    • Kommentar avatar
     Erik Johansson, 9 månader sedanSvara

     Tycker det är intressant att ledningen flera gånger har ändrat i den riktning fansen efterfrågat men först efter lång tid. Det hette länge att vi inte behövde en stor back - sedan värvades Weber, Vi skall inte ha en plan B - nu skall vi anpassa oss och spela med mer försvarstänk. Det senaste önskemålen från fansen, ny målvakt och några brutna kontrakt - får man gissa att det kommer under hösten?

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 9 månader sedanSvara

      Mycket intressanta tankar. Ja, det där med back har verkligen svängt, men där säger ju klubben att det handlade om att man inte hittade RÄTT förrän Weber. Vem vet, du kanske får rätt, om du inte ser bra målvaktsspel från någon av 2xJohan kanske det händer något även här – men jag skulle INTE sätta pengar på det. Tror inte det kommer behövas, faktiskt.

    • Kommentar avatar
     Conta, 9 månader sedanSvara

     Känner inte alls den optimism som du skriver här Leman.
     Frölundas trupp består till största delen av brunkare.inga dåliga hockey spelare i sig men saknas målskyttar i laget något enormt.
     JG håller inte shl klass längre.Westerholm bröderna kan bara snurra i hörnen.Nej anfalls sidan ser väldigt tunn ut.
     Sen krävs nytänkande av Rönnberg.presterar inte spelarna skall dom bänkas
     Juniorer går ersätta.
     Timeout är inte kosmetika.
     Och ta mig fan om inte laget tackar supportrarna efter match så skall ta mig fan stora blåslampan sättas i röven på spelartruppen.Är totalt oacceptabelt med sådana fasoner i Frölunda.
     Nej får vara slutdaltat nu inom Frölunda.

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 9 månader sedanSvara

      Jag menade nog inte att "VARA" optimist, jag tyckte däremot det var kul att lyfta en del DETALJER som var skäl för optimism, eller som jag skrev – mindre pessimism. Och jag håller förstås med – SJÄLVKLART ska supportrarna tackas!

    • Kommentar avatar
     Conta, 9 månader sedanSvara

     Skall vara juniorer FÅR ersätta...

     • Kommentar avatar
      Erik Johansson, 9 månader sedanSvara

      Tror att FHC behöver hitta något spännande med sin soetsvärvning för att få fart på intresset. Om hösten börjar riktigt trötgt kan eran med RR närma sig början på slutet...Hoppas verkligen inte det, går det tvärt om bra kanske vi får ytterligare ett eller två år ned RR.

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 9 månader sedanSvara

       Rönnberg har kontrakt till 2022, ska det brytas så ska han nog tappa energin och fatta ett eget beslut, annars ser jag det inte hända. Men visst, går det så dåligt i höst som en del av er tror, då behöver förstås ledningen agera och truppen spetsas. Men så är det ju för många lag.

     • Kommentar avatar
      robert ström, 9 månader sedanSvara

      Alltså det finns inget som säger att vi blir ett kanonlag för att vi får in en stackars målgörare utan det är laget som formas och hur man använder det man har som är grunden och jag är helt säker på att vi kommer ta fler poäng denna säsong med det som redan finns...jag ser inga spöken och med lite bättre målvaktspel lite smartare backar och lite mer bredd på målskyttet så är vi där och jag är helt hundra på att nye backtränaren är ett strå bättre..

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 9 månader sedanSvara

       Du har helt rätt i att laget och dess utveckling, spelarnas förmåga att fungera bra som grupp, är allra viktigast. Men visst skriker Frölunda efter en vass målskytt.

     • Kommentar avatar
      Boisvert_10, 9 månader sedanSvara

      Är övertygad om att Frölunda går till slutspel, väl där kan allt hända!
      Önskar er en skön onsdag i solen.

       Kommentar avatar
       C , 9 månader sedanSvara

       Boisvert: Tror du på tomten? Det kommer att bli en katastrof säsong för FRÖLUNDA

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 9 månader sedanSvara

       Fniss ... härligt med starka känslor. Får mig på solskenshumör. ;)

       Kommentar avatar
       Mr "C" på saken nattsvart, 9 månader sedanSvara

       Ja, vi får väl se helt enkelt vem som får rätt. Om jag tolkar dig rätt så går Frölunda INTE till slutspel nästa säsong? Bara så du inte kommer med ngn dålig vals sedan om att det ändå är kassa trots att de knep sista slutspelsplatsen. Kommer du alltid kalla dig "C" även nästa säsong...så jag vet vem jag skickar min lilla harkling till nästa år :D

     • Kommentar avatar
      Bamse, 9 månader sedanSvara

      Bra inlägg. Jag tycker inte allt ser så mörkt ut som många tycker. Jag är laddad och förväntansfull inför nästa säsong.
      Har swishat också

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 9 månader sedanSvara

       Massor med tack!

     • Kommentar avatar
      Nolte, 9 månader sedanSvara

      Givetvis kan man välja att se det positivt, man skulle om man vill, kunna hitta 5 positiva saker till, men vilket lag kan inte göra det om man vill vara positiv. Sen kommer givetvis inte allt vara mörker, vissa spelar kommer givetvis överraska positivt. Tror dock inte att det kommer vara Hjalle. 45p hade i år gett en 6e plats i SHL:s totala poängliga, den kan jag inte se hända. Och att han ska bilda ett fruktat radarpar med Emanuelsson (För om man landar på 45p och I toppen av totalen poängligan så får man ändå säga det) det känns smått overkligt tyvärr. Inget ont mot Emanuelsson, men han lär inte hux flux till denna säsongen bli en Elias Pettersson.

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 9 månader sedanSvara

       Nej, inte är Jesper någon Elias P, men jag tror vi kommer få se en bra SHL-spelare i Skövdekillen redan nästa säsong. Om han verkligen får chansen.

     • Kommentar avatar
      Conta, 9 månader sedanSvara

      Ja även om jag försöker vara positiv så måste man se realistiskt på truppen och brist på agerande från Frölundas ledning.är orolig för kommande säsongen.
      Tror Frölunda missar slutspelet om ingen större förändring sker.
      För lite offensiv kraft i laget.

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 9 månader sedanSvara

       Full förståelse för den känslan. Du kan förstås ha rätt. Men som jag varit inne på tidigare, Frölunda tror – rätt eller fel – på de spelare man har/har värvat, vill ge dem chansen. Dock, en svag höst, då kommer det säkert hända saker.

     • Kommentar avatar
      JT, 9 månader sedanSvara

      Har med kommande säsong haft säsongskort i 30 år. Gått på matchen sedan -78.Och jag lovar under dessa åren har VF startat säsonger med sämre lag och med sämre förutsättningar än detta år. Vänta och se...

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 9 månader sedanSvara

       Det är ALLTID bra med ett historiskt perspektiv. Oavsett åsikt i sakfrågan. Tack för den kommentaren. Viktig!

       Kommentar avatar
       generalen , 9 månader sedanSvara

       ja det är ju en grymt stor tröst att vi hade en sämre trupp 1985 än vi har idag, ska tänka på de när vi ligger under med 0-5 mot Rögle i november *host*sarkasm*host*

       Kommentar avatar
       JT, 9 månader sedanSvara

       ...Eller går till final i mars... host host glädje...

     • Kommentar avatar
      Ruttger, 9 månader sedanSvara

      Bra text, HL. Förhoppningsvis får dom ihop ett LAG denna gången, där ALLA är beredda att hjälpa sin medspelare bli bättre. Sedan underlättar det om de slipper åka på dessa camps hos NHL. Fokus på laget, se och ta intryck av vad Joel gjorde med VM; Klubben först. Mer fokus på "Laget" och mindre på "Jaget", sett ur varje spelares perspektiv. Kommer bli bra detta, bra som f-n.

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 9 månader sedanSvara

       Det ligger mycket i det du skriver, hockey är en lagsport, och så vidare. Detta sagt så kan en riktigt vass målskytt betyda mycket, känns behövligt med en sådan.

     • Kommentar avatar
      Anders Olsson, 9 månader sedanSvara

      Hjalle är helt klart en av frölundas viktigaste spelare, Lunkan är smart och gör allt för att bli bättre, detta är hedervärt och visst kan båda två om dom får till det göra lite mer poäng, jag tycker någonstans också att man med långsiktighet kan ge bröderna chansen i ett år till men det betyder ju samtidigt att om dom inte levererar och vi endast ska värva 1 ny anfallsspelare har vi möjligtvis 2 vassa målskyttar och eller kanske mer 1 då Lasch är framförallt framspelare, lägg till en skada på någon av dessa och jag ser ett totalt mörker. Sedan är ju frågan om vi har 1 eller två svajiga målvakter som alla vet är den viktigaste posten ja då är det ju än mörkare. Som jag ser det nu får man verkligen hoppas på att några juniorer kan ta stora kliv men inte kan man lägga den bördan på dom att ersätta alla poängspelare från förra året! Känns också som det blir i år man får se hur RR ledarstil verkligen sätts på prov. Lyckas han med detta laget ska han ha Nobelpriset annars är det nog över.

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 9 månader sedanSvara

       Även om ingen gillar JG så ... känns som att Mattsson åker med i kritiken ibland. Jag tycker inte alls han var "svajig". Jag tror du kan hoppas på utveckling hos t.ex Emanuelsson, Fjellström, men också på att se vad en frisk Pathrik W kan göra. Upp till bevis för honom, och många andra.

       Kommentar avatar
       Anders Olsson, 9 månader sedanSvara

       Blev nog inte så tydligt på en punkt, tycker Matsson var bra men eftersom dom alternerande blev kontentan svajig

     • Kommentar avatar
      Chris, 9 månader sedanSvara

      Det ligger i människans natur att vara negativ/kritisk men förstår inte vad man får ut av att upprepa detta så många gånger. Är det för att kunna säga ”vad var det jag sa”?
      Jag ger dom gärna fler chanser och ser dom som lite mer kompetenta än de kritiker som surrar här...
      Men upp till bevis är jag helt med på, det är ingen skyddad verksamhet i denna branchen.

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 9 månader sedanSvara

       Klokt. Jag känner väl ungefär likadant, så illa som en del skriver är det självfallet inte, även om det är lätt att se en del brister, lätt förstå fans oro. Upp till bevis för ledning, för spelare. För övrigt borde jag försöka hitta ett nytt uttryck att varva "upp till bevis" med – känns som vi kommer använda den terminologin ofta i höst ...

     • Kommentar avatar
      Mattias C, 9 månader sedanSvara

      Det är nog tuff konkurrens om de målskyttar som finns. Växjö och Skellefteå har ju exempelvis flera luckor att fylla, även HV söker mer spets. Just nu ryktas det inte om några spännande namn ens.

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 9 månader sedanSvara

       Robin Alvarez till Skellefteå, intressant. Kul med profil kvar i SHL. Kan lyfta i Norra Västerbotten. Tror jag.

       Kommentar avatar
       Stora norrland, 9 månader sedanSvara

       Henrik: jomenvisst det tror också vi. Tycker indianerna verkar, överlag, negga. Men det blir konkurrens om spetsen! Inte bara Frölunda och AIK jagar spets. FBK verkar ha bästa center linorna , guld favorit?

     • Kommentar avatar
      Peter Paegle , 9 månader sedanSvara

      Pumpa på i offensiven behövs ändå för att få med sig utvisningar på motståndarna anser jag. Tror inte Hjalmarssson gör mera mål kommande säsong. Däremot tror jag tvillingarna kommer producera mer mål och mer styrka i närkamperna. Nyförvärven ser lovande ut tycker jag. Vill dock ha in en storväxt anfallare och en storväxt back när det är dags att fylla på....

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 9 månader sedanSvara

       En anfallare kommer ju, och visst ... under säsongen är det väl inte alls omöjligt att det fylls på även på backsidan, lite beroende på hur det ser ut.

     • Kommentar avatar
      Conta, 9 månader sedanSvara

      Det som jag tycker känns riktigt tråkigt och gör att man tvivlar mycket är:
      Efter Frölunda blev utslagna av Brynäs i semi säsongen 17/18 så skulle mycket lärdom dras.
      Flera mål skulle göras.alla kedjor skulle bidra med mål.
      Visst 3a i serien men sedan respass mot Malmö med Frölunda som hade förtvivlat svårt att göra mål- Man skulle ju gör mera mål?
      Sedan i efterdyningarna efter kvarten mot Malmö.
      Ja då skulle allt analyseras.man skulle vara hänsynslösa?
      Jojo.mycket snack.
      Nu är det verkligen upp till bevis för Frölunda i höst.
      Men krävs mycket trolldryck så att alla brunkare börjar öda in mål.
      Kanske får JG extra stora benskydd och extra stor plockhandske med.
      Nej bedrövligt svagt av ledningen som håller varandra om ryggen.
      Westerholm bröderna bidrar e med mycket.målburen står ej i sarghörnet.

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 9 månader sedanSvara

       Trolldryck? Man skulle kanske värva Asterix? ;) Skämt åsido, du har helt rätt, målburen står inte i sarghörnet, men jag såg faktiskt tendenser hos både #7 och #27 så ... jag är inte riktigt lika negativ som du. Vill se i augusti/september innan jag har tvärsäker åsikt. Om ens då ...

     • Kommentar avatar
      Peter Paegle, 9 månader sedanSvara

      Emanuelsson och Fjellström såg bra ut redan förra säsongen och borde fått spela mer. Dom kommer göra en del poäng

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 9 månader sedanSvara

       Ska bli kul att följa båda, tycker jag. Hoppas de ges ordentlig chans.

     • Kommentar avatar
      janki jannica , 9 månader sedanSvara

      Hej ja känner att de kämpar å så men ibland tycker man de är mer tillbaka dragna för de går inte på så mycket känns det som men samtidigt så vet ja inte hur det är på is ringen. men två av de kanske borde backa med å hålla så det inte går in mer mål å två borde gå på mer eller tre av de.. man kan spela som en box. två spelare fram å två bak å en i mitten går med. testa det. vore nog inte fel men man kan allt försöka sitt bästa eller hur? hoppas att ja gav mer tips till er... säg detta till tränarna vore det snällt. annars så älskar ja mitt lag Frölunda Indians forever in my heart....

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 9 månader sedanSvara

       Vem vet, tränarna kanske läser? ;)

     • Kommentar avatar
      mike, 9 månader sedanSvara

      Spelarna fick golfträning av Helen Alfredsson. Kan vara rätt prio - golfsäsongen kan bli lång.


      Lämna en kommentar