Gunnarsson tränar på – och lever på hoppet


► Frölunda tränade som man spelade mot Brynäs.
► Inga förändringar mot Mora.
► Kristoffer Gunnarsson, 21, är fortsatt långt från spel. Och så här kan det förstås inte fortsätta:
► – Nej, det är inte bra för min utveckling. Men jag orkar inte lägga energi på det, jag tränar på.

Rakapuckar.com bild

Långt ifrån spel är han, Kristoffer Gunnarsson. Foto: FRÖLUNDA


RÄTT GLADA MINER när Frölunda fredagstränade, inga förändringar i vare sig backpar eller kedjor jämfört med matchen mot Brynäs (1–0); möjligt att Ponthus Westerholm tog några fler byten än Rhett Rakhshani, annars inget att fästa sig vid.

Men Kristoffer Gunnarsson är fortsatt ute i kylan.

På träningen en av tre i ett fjärde backpar, Mattias Nörstebö och Filip Westerlund de övriga två.

Gunnarsson, lika mild och försiktig utanför isen som han kan vara tuff på den samma, ville dock inte snacka om bitterhet och besvikelse.

Han sa:

– Det har varit en konkurrenssituation länge, det är ju ganska uppenbart med nio backar, det går inte att blunda för. Men … det är inget jag lägger mina tankar på, egentligen. Jag har bara försökt vara inne i träningen, kollat matcherna som gubbarna spelat, försökt vara redo om det skulle hända att jag fått hoppa in.

Rakapuckar.com bild

Gunnarsson finns dock på marknaden, så att säga. Frölunda lyssnar om bud kommer. Det är dock inget huvudpersonen själv tänker på, sådant får agenten (Johan Altberg) sköta.

– Jag orkar inte lägga energi på det, jag tränar på, tar en dag i taget. Man har sett tidigare säsonger att det uppstått skador, folk har trillat bort.

Även om Filip Westerlund drar till JVM har Frölunda åtta backar, och just nu är Gunnarsson inte bättre än åtta i konkurrensen enligt tränarstaben.

** Så här kan det väl inte fortsätta, Kristoffer?
– Nej, det är inte bra för min utveckling att sitta åt sidan … så länge. Klart jag behöver spela.

Rakapuckar.com bild

Men han tar alltså en dag i taget, boråsaren. Gnäller inte. Tränar. Hoppas.

** Besked om vad du behöver förbättra?
– Smågrejor i mitt spel. Box play, där behöver jag snäppa upp ännu mer. Men det är väl inte därför jag sitter åt sidan, utan även spelet i fem mot fem, och mitt fysiska spel, där är jag själv inte nöjd heller, känner att jag behöver upp där för att ligga på min nivå.

***

Halv två på fredagen går/gick bussen upp mot Mora. Nedsläpp 18.00 lördag i Jalas Arena.

Samma lag som slog Brynäs, alltså.

Inga förändringar, som det verkar.

Så här avslutades träningen – innan det blev straffar.

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
9 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Kalle, 11 månader sedanSvara

  Snyggt att du tog en pratstund med Gunnar HL! Tycker synd om honom för han är fan inte sämre än varken nöstebö, Westerlund eller moverare! Hoppas han får komma till typ Växjö, växa å bli en grymt stabil back å vinna smguld så dom får se vad dom gått miste om nästa år när minst 4 backar försvinner och vi köper in något nytt skrot som inte brynäs eller nå sånt som inte håller ist för att satsa på någon med hjärta!

   Kommentar avatar
   Epoe, 11 månader sedanSvara

   Håller du på Frölunda?

 • Kommentar avatar
  Manne , 11 månader sedanSvara

  Bara löjligt av ledarstaben att säga att Gunnarsson inte är bättre än åtta i konkurrensen, när alla ser att han är just det. Bättre än både Nörstebö och Westerlund. Jag vet också att det inte riktigt är samma spelartyper, men det behövs kraft där bak och Gunnarsson har verkligen inte gjort bort sig när han fått spela kontinuerligt.
  Bedrövligt hanterat detta.
  Westerlund och Moverare tex är inte ens kvar nästa säsong, så skeppa iväg någon utav de istället. De ska alltid göra det så himla lätt för sig, för att de är rädda för att fatta svåra beslut. Gulligull och välgörenhet. Är trött på detta.

   Kommentar avatar
   Conta, 11 månader sedanSvara

   Instämmer fullständigt Manne. Är ett stort jävla daltande med för många spelare.Tycker riktigt and om Gunnarsson. De gånger han fått spela har han varit mycket bättre än Nörstebö. Nörsteböär en riktigt dålig fallfrukt den Brynäs.Riktigt dålig värvning av Sjöström. Väldigt svag utveckling på Nörstebö. Kan inte förstå vad dom har mot Gunnarsson.

   Kommentar avatar
   Henrik indian i exil, 11 månader sedanSvara

   Håller helt med Manne, Conta och övriga. Det defensiva spelet har väl inte varit bättre i de matcher Gunnar inte spelat? Tyvärr ett riktigt dåligt och svagt beslut av ledarstaben. Man börjar tyvärr bli van vid att det ställs högre krav på egna spelare från regionen om dom inte kommer från RRs kompissfär. Marino, Bohm, Ehn, Wide, Purre (innan han fick vända tillbaka),Lasu, listan kan göras lång på egna produkter som misshandlats av ledningen.

   Kommentar avatar
   Richard, 11 månader sedanSvara

   Kanske är det just vad det är; ett svårt fattat beslut. Trots att Westerlund och Moverare bara stannar ett år. Nej då ser inge gull gull i den här situationen. Men som sagt man kan se olika på saker. Jag tycker han är rätt placerad i hierarkin för dagen. Men han måste spela, utlåning lär väl inte vara aktuellt nu?

 • Kommentar avatar
  Peter Paegle, 11 månader sedanSvara

  Japp , håller med ovanstående kommentarer ! Gunnarsson har ibland varit bland top 5 i matcher ! Tråkigt att staben inte ser detta. Han behövs ju verkligen i ett slutspel för Frölunda. Han är även den som täcker upp efter den andre backen i försvarsarbetet. Sedan har han gått bort sig ibland. Men det har alla backar när dom jagar och forecheckar istället för att markera ( speciellt i slottet )

  • Kommentar avatar
   Johan L , 11 månader sedanSvara

   Han är ju inte samma typ av back som Nörstebö eller Westerlund. Så i detta fall kan jag tyvärr bara beklaga. Både bra och synd med denna konkurrens bland backarna.

    Kommentar avatar
    Johan L , 11 månader sedanSvara

    För att förklara innan någon sågar! Tycker inte han går före 56,8 eller 15 som defensiv back. 5,10 klara som offensiva. Känns som 18 och 16 tävlar om den 3:e offensiva platsen. Moverare kan gå som 7:e. Tror de inte vill ha fler defensiva än offensiva så då blir det 6 som faller bort. Den av 18,16 som ej tar plats vilar. Eventuellt är 3 med i lite rotation där.

  • Kommentar avatar
   Karl, 11 månader sedanSvara

   Synd att man kan Bli petad av två sämre backar bara för man inte är samma typ, har ju hellre en bra Def back ist för två dåliga off och Def backar!

   • Kommentar avatar
    örjan norrbin, 11 månader sedanSvara

    jag tycker som flertalet att gunnarsson är minst lika om inte bättre än 18 3 och 16

    • Kommentar avatar
     Rallyclay, 11 månader sedanSvara

     Tror nog att Grönlund tog Gunnarsson’s plats. / Claes

      Kommentar avatar
      Lövet, 11 månader sedanSvara

      Huvudet på spiken...

    • Kommentar avatar
     Kristoffer/KdeV , 11 månader sedanSvara

     Sälj nösterbö !

     • Kommentar avatar
      Manne , 11 månader sedanSvara

      Nörstebö gör verkligen superbra ifrån sig, riktigt imponerad över hans utveckling. Tummen upp!
      Karln är för helsike skadad mer än vad han spelar, det är väl inget att lägga pengar på.


      Lämna en kommentar