Betygen på Frölunda, och höjdpunkter från Karlstad


► Här är mina fem bästa i ett förlorade Frölunda.
► Nummer ett är en back, trots 4–7.
► Höjdpunkter från matchen bjuds ni också på.

Raka puckar bild

FRÖLUNDAS FÖRLUST MOT Färjestad var lagets första den här tävlingssäsongen, en hel del var inte bra.

Roger Rönnberg, tränaren, sa till C More:

– Vi tappar skallen i andra perioden. Vi behöver ha mer tålamod, mer struktur, hjälpa vår målvakt bättre. De (Färjestad) får göra målen billigt på få chanser.

Samtidigt hade Färjestad kvalitet där det räknades.

Nå, även i motgång finns bra saker att plocka fram, PP-spelet såg till exempel vassare ut.

Här mina fem bästa (från 1–5) i Frölunda, se om ni håller med – kommentera nedan.

1. John Nyberg
En jätte i försvaret, hade behövt klonas. Inte inne på något baklängesmål annat än i box play.

2. Simon Hjalmarsson
Fortsätter göra bra insatser, nära poäng, bra pass, bra jobb.

3. Pontus Widerström
Stark i P3-kedjan som satte tryck och hade många bra byten.

4. Christoffer Ehn
Mycket kraft i grejorna även den här kvällen, stark i box play inte minst.

5. Mattias Nörstebö
En klass bättre den här säsongen, +1 med många bra aktioner.

***

Frölunda har sex matchfria dagar nu, lördag väntar Växjö borta. Krävs långt bättre tålamod och disciplin för att nöta ner den motståndaren.

Raka puckar bild

Sam Hallams gäng vann förresten dragkampen om Noah Welch, enligt MrMadhawk. Guldchansen god redan före, och Welch vet ju hur man trivs i Småland.

***

Extra starka i Färjestad: Stefan Steen, Mikael Wikstrand, Jesse Virtanen, Joakim Nygård, Rasmus Asplund, Michael Lindqvist.

***

I morgon söndag matchar backen Johannes Johannesen med Hanhals i division I. En fingervisning? Tja, Filip Westerlund spelar ju en del med J20.

***

Vill ni ha höjdpunkterna från Färjestad–Frölunda? Var så goda.

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
13 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Peter Paegle, 1 månad sedanSvara

  Håller med , Nyberg var bäst i VF. Han har varit den bästa defensiva backen länge nu. Och Widerström har verkligen höjt sig denna säsong

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Japp, Kul när slit lönar sig.

 • Kommentar avatar
  Erik Johansson, 1 månad sedanSvara

  Tre poäng av Lasch, men inte med bland dina bästa. Har han skämt bort dig?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Man kan alltid diskutera betyg ... :)

 • Kommentar avatar
  robert ström, 1 månad sedanSvara

  Ännu en match där målen bara ramlar in bakom JG och så har det varit varje match i år även när vi vunnit och det är botten så han skall sitta på bänken nu

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Mot Växjö lär Mattsson starta. Men alldeles för lätt att bara skylla på JG.

 • Kommentar avatar
  Johan , 1 månad sedanSvara

  Började ju bra men från 2-2 fram till 5-2 rasslade det till för lätt. Sen när Frölunda nästan hämtat ikapp, vad gör Donovan då? Han kan ju inte märkt att målet var tomt? Sen var det kört. Bryta ihop och komma igen.

  • Kommentar avatar
   Niklas, 1 månad sedanSvara

   Påminner mycket om förra säsongen det här där det skapas chanser på löpande band, men man tar inte betalt och istället dalar det in ett höstlöv där bak så fort man är i försvarszon. 2 billiga kassar av JG (första och tredje) och sen Bergenheim som älskar att ta onödiga utvisningar (andra målet) , så va det rullgardin ner.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Tyckte du den första var billig? Skott från nära håll, ingen plockade bort Dick som fick pucken gratis. Mja, det var nog inte min känsla.

    Kommentar avatar
    Niklas, 1 månad sedanSvara

    Känslan är att han reagerar lite för mycket på första skottförsöket, tappar överkroppen och har ingen möjlighet att ta andra skottet som va allt annat än en raket. dock så är ju jag ingen målvaktstränare så jag kan vara ute och cykla. Men vill ändå tro att han hade tagit den där om han haft en bättre dag.

  • Kommentar avatar
   Kristoffer, 1 månad sedanSvara

   Det blir väldigt svårt att vinna mot alla motstånd när man har en målvakt som släpper varannat skott. Hade detta varit en engångsföreteelse ok, men Johan är inte tillräckligt bra för att starta i vårt mål. Frölundas 1a period är väldigt bra och att man ligger under med 2-3 känns väldigt märkligt, har i princip kört över fbk. //Kristoffer

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Trean är förstås en puck som Johan vill ha tillbaka, men i övrigt ... att skylla allt på målvaktsspelet, det är lite för lätt. Det dåliga jobbet framför kassen, onödiga utvisningar, det var en hel kaka av misstag.

  • Kommentar avatar
   mike, 1 månad sedanSvara

   Det var en blandning av dåligt målvaktsspel och försvarsspel. När försvaret inte är på topp, behöver man en målvakt som "står på huvudet". Det gjorde JG inte igår. Det har varit andra matcher också där pucken sett ut som en hal tvål. Förväntade mig ett byte redan efter 3:an. Ett frågetecken; borde inte Dick fått matchstraff för slagen från båset? Ett minus (utöver Frölundas försvarsspel); Låt oss slippa fotbollsfasonerna, stå på skridskorna, Rasmus Asplund. En liten crosschecking blev döende svanen. Trodde det hade hänt något allvarligt. På reprisen såg man en liten knuff. Skämskudde.

   • Kommentar avatar
    Jan Håkansson , 1 månad sedanSvara

    Tycker vi spelar en av säsongens bästa perioder i första. Men med en JG i mål inte bara denna matchen som släpper returer och allmän oro blir spelet lidande defensivt. Låt Mattsson ta första spaden. Och kommer inte Lias och Grundström hem så lägg pengarna på en riktigt tuff back och en spelare typ Joe Crabb.

    • Kommentar avatar
     JimmiNi, 4 veckor sedanSvara

     yq3Ll2 http://www.FyLitCl7Pf7ojQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com

     • Kommentar avatar
      whblbualan, 3 veckor sedanSvara

      vrGU0n <a href="http://pdvddeurieuj.com/">pdvddeurieuj</a>, [url=http://czttjqgexgxk.com/]czttjqgexgxk[/url], [link=http://mdhejcekelbh.com/]mdhejcekelbh[/link], http://zdigmdrzpgmp.com/

      • Kommentar avatar
       mnweijrmlp, 3 veckor sedanSvara

       QCUgZW <a href="http://szhpzkpwuigp.com/">szhpzkpwuigp</a>, [url=http://nwhgqzohyiek.com/]nwhgqzohyiek[/url], [link=http://purrzlhvlgzd.com/]purrzlhvlgzd[/link], http://bbqzjkreyxrz.com/

       • Kommentar avatar
        wdtjzwfg, 3 veckor sedanSvara

        4DX1Ut <a href="http://qcpqgzmeldbt.com/">qcpqgzmeldbt</a>, [url=http://bnmtbylgnmzo.com/]bnmtbylgnmzo[/url], [link=http://uejzgiblumae.com/]uejzgiblumae[/link], http://dljtnuhpaczs.com/

        • Kommentar avatar
         hgflziqr, 3 veckor sedanSvara

         rraQem <a href="http://cvtpeiksxgnr.com/">cvtpeiksxgnr</a>, [url=http://khvbfivqwrxx.com/]khvbfivqwrxx[/url], [link=http://mjdhdsahdhzz.com/]mjdhdsahdhzz[/link], http://iuhzyhjtynak.com/


         Lämna en kommentar