Jag hoppas Frölunda låter fansen vara med om framtidsbeslutet


► Indianens dagar i Frölunda är säkert räknade.Jag har inga problem med det.
► Ibland får man helt enkelt anpassa sig till den tid man lever i, må man gilla allt med den eller ej.
► Jag hoppas dock att Frölunda verkligen tänker till angående nytt klubbmärke.
► Fansen bör, tycker jag, få vara med och tycka till.

Rakapuckar.com bild

"Adjö, du gamle indian ..." Jag hoppas att Frölunda låter fansen vara med när det ska skapas ny logga.

 

Mats Grauers.
Foto: MATHIAS PELKONEN

I FREDAGS SÅG jag, när jag scrollade nordamerikansk media, att det åter stormade kring NFL-laget Washington Redskins.

Eftersom jag har ”semester” skrev jag bara en snutt på Facebook och Twitter, snabbt hade dock andra medier vaket hakat på och i går hade GP ett utmärkt snack med Frölundas ordförande Mats Grauers som berättade att man nu verkligen ser över det här med namn och varumärke.

Jag räknar med att indianen ryker. Mer om det senare. Först kort bakgrund.  

Det här med idrottslag och olika ”efternamn” anspelande på nordamerikanska urbefolkningen har ju varit ett återkommande ämne genom åren, kritik ibland, tystnad, en och annan kritisk röst igen, åter tystnad, och så där har det fortsatt.

Inget riktigt tryck på klubbarna.

Framför allt har det aldrig varit en enad kritik från så kallade ”Native Americans”, en del individer och grupper har ogillat, andra har tyckt det finns mycket viktigare saker att bry sig om.

Så tycks det vara även nu när hela västvärlden står inför något slags moraliskt reningsbad efter det vidriga mordet på George Floyd.

Rakapuckar.com bild

Det är inte primärt grupper av Nordamerikas urinvånare som ställt krav på att Washington Redskins ska byta namn, det är istället storsponsorer som FedEx och Nike som känt hur vindarna blåser och valt att agera.

Den här gången känns allt mer på allvar.

Snöbollen har rullat för långt ner i backen.

Floyd-mordet, protesterna som följde, vikten av ta avstånd från allt som kan kallas vit kolonialism … sammantaget blev nog bägaren så full att den vilken dag som helst rinner över.

Washingtonägaren Dan Snyder kommer inte få bygga en ny arena om inte ”Redskins” försvinner från namnet, FedEx – som har namnrättigheterna – har varit tydligt där. Nike har förresten redan plockat bort Washington Redskins från sin sajt där fans kan beställa souvenirer.

I Cleveland – där baseballaget heter Indians, precis som Frölundas hockeylag – har klubben twittrat att man nu vill ”´hitta bästa vägen fram” och det är tydligt att även här kan ett namnbyte komma att bli aktuellt.


Det är alltså i det här ljuset man ska se det faktum att Frölunda nu utreder om framtiden bör vara indianfri. Mats Grauers & Co i ledningen har givetvis full koll på resonemanget i Nordamerika, ordföranden sa i går till GP (betallänk):

– Vi har betraktat vår indianlogga som en hyllning och har byggt vår varumärke med goda värderingar kring indianen. Vi inser samtidigt att det finns en koppling som är tveksam (…) Vi måste skaffa oss en bättre kunskap –  och analysen ska vara klar i augusti. Efter det fattar vi ett beslut om hur vi ska gå vidare. Det kan innebär att vi byter varumärke.

Så lär det bli. Jag är tämligen övertygad om det.

Rakapuckar.com bild

Man kan hävda att ”Indians” i såväl Frölundas som Clevelands fall inte är det minsta rasistiskt, snarare en hyllning till de som vi förr kallade indianer, en hyllning till deras kampmoral; minns att Frölunda kallades ”Vilda Västern” och hellre ville förknippas med indianer än cowboys.

Då är ju ”Redskins” (rödskinn) ett betydligt större problem, mer nedsättande, kan jag tycka.

Nå, så har man kunnat resonera tidigare.

Nu, i spåren av George Floyd, är den tiden förbi.

Det är helt enkelt en onödig risk för en klubb att ta att på minsta vis förknippas med något som går att tolkas som rasistiskt, nedsättande, kolonialistiskt, och så vidare.

Washington lär med stor säkerhet tvingas göra sig av med Redskins.

Frölunda (och Cleveland) har chansen att förekomma istället för att förekommas – och jag är rätt övertygad om att det blir så. Adjö, du gamle indian, för att travestera Lasse Dahlquists klassiker från 1941.

Det finns en hel del att vinna.

Det finns nästan inget att förlora.

Rakapuckar.com bild

På vinstsidan:

Självfallet det PR-mässiga i dagens samhällssituation, men också att en högljudd grupp supportrar (många av dem unga utan minnen från Vilda Västern-tiden) som alltid undrat vad i herrans namn indianer har med Göteborg att göra vid ett namnbyte skulle jubla och förmodligen ta ett dopp i Poseidon i ren och skär glädje.

De som gillar indianen (och de finns!) skulle säkert muttra – men knappast sluta på gå på matcherna för den sakens skull.

De som avskyr indianen skulle i gengäld känna sig än mer som ett med klubben.

På minussidan:

”Indians” har tveklöst sålt souvenirer, det har blivit ett begrepp inte minst i Hockeyeuropa, men ärligt talat … det är bara ett efternamn. Klubben FRO-LUHN-DAA är maktfaktorn efter alla CHL-triumfer, det är inte indianer som väcker intresse och beundran. 

Alltså – i min värld har indian eller ej aldrig varit en stor fråga, men i läget som nu uppstått, jag ser inte att Frölunda kommer fram till något annat än att indianen spelat ut sin roll.

Den riskerar helt enkelt skada betydligt mer än den ger.

Man kan tycka att det vore modigt att stå emot snöbollen, fortsätta hävda att ”Indians” är en hyllning och inget annat, men ibland tangerar mod dumdristighet.

Inga företag lär sluta stödja Frölunda om efternamnet kastas på skräphögen.

Ett och annat kan göra det om det blir kvar.

Diskussionerna inom klubben kommer säkert vara många och intensiva, ska så vara, men i slutändan tror jag ändå beslutet lär nås fram till och fattas med enighet.

Rakapuckar.com bild

Och då är ju frågorna, för er som orkat läsa ända hit:

## Hur ska klubbmärket se ut? Ska Frölunda försöka att åter få ta plats i Västra-familjen och därmed kunna ta tillbaka en klassiker? Kanske skapa ett helt nytt märke istället?

## Nöja sig med Frölunda HC – eller är det nödvändigt att hitta ett annat klatschigt efternamn?

Jag vet nog vad jag tycker, men det är ointressant, desto viktigare att alla ni som följer och älskar Frölunda får känna er delaktiga.

Frölunda bör inte, anser jag, byta namn och logga över en natt, låt det hellre ta lite tid (eftersom det ska hålla länge), ta fram X antal alternativ, låt sedan supportrarna vara med och rösta.

Sådant skapar delaktighet.

Sådant bygger på klubbkänslan.

***

Detta var ännu ett litet inhopp under "semestern", jag återkommer vid behov. Ni behöver inte betala under en rätt textlös sommar, men för den som glömt i vår, det här gäller:

rakapuckar.com är beroende av att läsarna visar förståelse och betalar för sig.

1 kr/dag, alltså 30 kr/månad, är minimiavgiften.

Det är fullt tillåtet att överskrida den …

Betalningsmodeller:

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13 

För er utomlands behövs:
IBAN: 1950000000050010076913 
Bic: ESSESESS 

Rakapuckar.com bild

***

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @rakapuckarpunktcom on


***

Den här hade inte riktigt fungerat i dag, eller vad tror ni? Men det var andra tider då, människor tänkte annorlunda, och jag tror inte på det här med att sudda ut historien. Bättre vi lär av den.

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
134 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Joachim GROTTLING, 10 månader sedanSvara

  Självklart kommer Frölunda ta bort indianen och skapa ny logga för en logga i tiden.
  Dock måste jag säga att jag tycker det är trams allt det här om idrottsklubbar har olika namn från olika grupper. Det är inte på något sätt rasism eller propaganda mot dessa grupper. Med det sagt lär Frölunda fixa ny logga i tiden.

   Kommentar avatar
   Philip Lindberg, 10 månader sedanSvara

   Efter vad jag har läst i frågan genom åren är det inte så mycket rasism som är problemet från ursprungsbefolkningen då de säkert kan ta det som en hyllning men de ogillar att andra profiterar på deras ursprung och därav vill de se en förändring. Om huruvida det är rasism eller inte får andra bedömma men kan förstå deras resonemang.

 • Kommentar avatar
  Mattias, 10 månader sedanSvara

  Så fånigt, det är coolt att heta INDIANS eller REDSKINS! - Det är ju inte så att N ordet eller "gooks" eller liknande används.
  Detta går överstyr, nej det finns inga som helst självklara saker i varför det skall bytas namn ELLER ens en logga.
  PK-Eliten älskar att röra runt i sådant här skräp då det är ett BRA PR. (Har man bra koll på världen så vet man detta)
  "Men det var ju andra coola märken förr" - Ja, sånna märken med tråkiga sköldar och "Västra" inblandat i namnet som människor inte tycker är häftigt eller "skräck"injagande.
  Redskins då? - Jo redskins, det kan "ses" nedlåtande som "zigenare" eller "romer"....men hur fan orkar man bry sig? (jo, är man inom PK-Eliten så orkar man då man simply tjänar pengar på det)
  REDSKINS är ett jävligt badass namn om du frågar mig (likaså med Indians) och det är fan coolt med indianer.
  Det spelas över, BRUTALT!

  • Kommentar avatar
   Nilsson, 10 månader sedanSvara

   Vita bortaställ tar vi naturligtvis bort-och kör med regnbågsfärgade hentröjor i framtiden

    Kommentar avatar
    CArl, 10 månader sedanSvara

    Byt namn till Cowboys. (Dem som mördade Indianer. ;) ) En kul vinkning till dem som är mer PK. För övrigt har jag alltid personligen tyckt att namnet Indians är plastigt och americanfierat. Namnet är något som en PR-byrå jobbat fram och det töntigaste samt mest kommersialiserade namnet som finns i svensk idrott. Är absolut inte vänster eller emot kommersialism samt jag tycker inte namnet är rasistiskt, men jag tycker inte Indians känns äkta på något sätt och det är enligt mig töntigt och därför hoppas jag att dem byter namnet. Jag har för övrigt under många år tyckt att man ska stryka Indians ur namnet.

  • Kommentar avatar
   David, 10 månader sedanSvara

   Frölunda Avenue. Refererar både till ”Vägen till Götaplatsen” och en hyllning till stadens käraste gata. Unikt med glimten i ögat! Loggan kan förslagsvis skissas till Poseidon likt Golden State Warriors logotype, där de hyllar Golden State Bron.

    Kommentar avatar
    Dreten , 10 månader sedanSvara

    Nä, bättre isf med Lasse på Heden eller Kämpebron, om man måste ha en bro. Frölunda Scylfings Frölunda Ironsides!

  • Kommentar avatar
   Stefan, 10 månader sedanSvara

   Detta är bland det mest efterblivna jag varit med om..Jag skiter väl i USA..Varför ta bort ett vinnande koncept för att massa PK dårar blir kränkta..Man mår illa o blir så förbannad.Ska då vi som har matchtröja i te få lov att ha dom på matcherna???Var ska gränsen dras för dåraktigheterna?
   Det mesta idag e totalt vansinnigt. Sverige styrs i mångt o mycket av ett parti med 3% av rösterna bestående av tokvänstern..
   O alla vi som lagt tex 10000. Kr på en indiantatuering med med lagets logga för att vi älskar Frölunda Indians ska inte vi få gå på matcherna?
   Detta har gått för långt ...
   NÄ FY FAN
   Varför bland ihop idrott o politik?

    Kommentar avatar
    Epoe, 10 månader sedanSvara

    Lol steffo

  • Kommentar avatar
   Micke, 10 månader sedanSvara

   Gött om indianen försvinner.
   Frölunda HC ska klubben heta

    Kommentar avatar
    PA, 10 månader sedanSvara

    Instämmer helt och hållet

    Kommentar avatar
    Jonny Andersson, 10 månader sedanSvara

    Klubben heter redan Frölunda HC officiellt.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 10 månader sedanSvara

    Precis så. Därför jag skriver om "nöja sig med Frölunda HC", jag kan tycka att det räcker så.

  • Kommentar avatar
   Eddie Sellman, 10 månader sedanSvara

   Det är inte många lag i SHL som har kvar sitt "efternamn".
   Frölunda har ju sitt, Malmö har Redhawks och Växjö har Lakers. Övriga lag har bara sitt vanliga namn, så nog känns tiden för "efternamn" som om den runnit ut.
   Debatten när det gäller indianen har ju alltid varit delad och jag skulle inte gråta den dagen den tas bort. Den har gjort sitt. Alla vet vilka Frölunda är ändå och föreningen står inte och faller med loggan.
   Skulle ett nytt efternamn väljas tycker jag att namnet skulle vara mer lokalt typ Avenues eller liknande.
   Givetvis skulle supportrarna få vara med och välja på olika "efternamn" (om det skulle bli ett nytt) eller logo.
   Färgerna rött-grönt-vitt tycker jag ska behållas.

   • Kommentar avatar
    Robban , 10 månader sedanSvara

    Jag välkomnar ett namnbyte förstår inte varför vi ska heta indians, jo jag va med på vilda västern tiden m

    • Kommentar avatar
     Kalle, 10 månader sedanSvara

     Tycker det är fruktansvärt löjligt om det blir att redskins oxh indians ska försvinna! Ballt med en grym maskot på tröjan! Hade förstått om dom hette frölunda Indien!
     Finns det inte ett nfl lag som heter Browns?! Känns väl som det borde va liiite mer stötande?!

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 10 månader sedanSvara

      Cleveland Browns. Uppkallat efter lagets grundare Paul Brown.

      Kommentar avatar
      Kalle, 10 månader sedanSvara

      Uppkallat efter en person lr inte så skulle ett lag aldrig få heta tex cleveland White! Att en indian är kränkande kommer jag aldrig förstå oavsett ett mord på någon lr inte, men om det nu är det så visst att man tar bort det och bara heter frölunda, men skulle endå gärna se indianen kvar på tröjan!

    • Kommentar avatar
     Ulf, 10 månader sedanSvara

     Ska du inte nämna mordet på Floyd ett par gånger till?
     Eller något annat helt ovidkommande.

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 10 månader sedanSvara

      Nämnde det tre gånger. Mordet startade hela den snöboll vi just nu befinner oss i, så nej ... oavsett vad man tycker om utvecklingen är det verkligen inte ovidkommande.

      Kommentar avatar
      Ref, 10 månader sedanSvara

      Mord, det kommer ingen någonsin att ställas till försvars för, ogillar när man förstärker och sprider lögner. Självklart är det vidrigt när liv går till spillo i onödan och av faktorer som borde varit försvunna sedan länge. Men har du inte begrepp om vad ett mord är så bör du skippa det politiska då insyn och förstånd helt verkar saknas. Indianen borde förövrigt försvunnit för länge sedan, den har spelat ut sin roll. Man ville egentligen ha en cowboy men var rädda att det skulle bli kopplingar till skjutvapen. Man behöver inget tilläggsnamn och framförallt inte ett som inte är svenskt.

      Kommentar avatar
      Johan, 10 månader sedanSvara

      Poliserna är ju åtalade för just mord så det är fullt rimligt att använda det ordet

      Kommentar avatar
      Ref, 10 månader sedanSvara

      Dråp. Omöjligt att döma till mord i detta fall, det säger sig själv. Man ska inte sprida osanningar.

    • Kommentar avatar
     AHK, 10 månader sedanSvara

     Så gött att namnet Indians och den pinsamma loggan försvinner för gott.

     • Kommentar avatar
      JB, 10 månader sedanSvara

      Namn byts kanske med jämna mellanrum, men orsaken till detta är en skandal. Att heta Indians är en hyllning till ett tappert folk och har absolut inget med någon rasism att göra. Det finns en falang som tror att dom är så PK-rätta att dom ser till att vissa namn på folkslag blir ett skällsord. Vad är det för fel med ordet Indian. Skall dom skämmas för att vara Indian? Tänk om vi hade hetat Frölunda Scandinaviens? Vilket väsen det hade blivit. Säkert lika farligt som den svenska flaggan.
      Nej, stå emot detta fjanteri och behåll ett redan starkt varumärke som kanske blir ännu starkare om det står emot PK-maffian.

      • Kommentar avatar
       Peter, 10 månader sedanSvara

       Ha kvar indianen på tröjan och ta bort andra namnet indians! Och kör på
       Frölunda Hockey istället!

       • Kommentar avatar
        Jonny Andersson, 10 månader sedanSvara

        Den vanliga "urinvånaren" i USA skiter högaktningsfullt i klubbarnas symboler. Dom som skriker värst är "vita" som anser sig tala för indianerna och deras intressen.

        • Kommentar avatar
         Johan backelund , 10 månader sedanSvara

         Frölunda warriors för att dom alltid krigar

         • Kommentar avatar
          Robert 'Ponken', 10 månader sedanSvara

          Det verkar vara en hel del Putin-lakejer här inne tyvärr...
          Jag förstår om de tar bort den. Vill inte att man tar tillbaka något av de gamla alternativen, tror det bästa är att göra något nytt. Kanske rent av skippa "efternamnen" och bara köra med FHC.

          • Kommentar avatar
           Dreten, 10 månader sedanSvara

           Helt rätt att ta bort indians. Nu kan man ha något slagkraftigt istället eller med skandinavisk eller ~västergotiskt~ ursprung. Eller iaf en symbol som faktiskt på riktigt associerar till något starkt och tappert och relevant.

           • Kommentar avatar
            caroline, 10 månader sedanSvara

            älskar indianen o fördtår verkligen inte problemet, som någon skriver d finns alltid extrema PK mänkiksor som kommer hitta något nytt att irritera sig på jag anser att indianen är ett med frölunda.

            • Kommentar avatar
             Conta, 10 månader sedanSvara

             Skriver det igen, allt detta har totalt gått överstyr. Alldeles för många i dagens samhälle som satt det i system gång på gång. SNYFT SNYFT. VI ÄR KRÄNKTA. Vi måste respekteras, få skadestånd. Indians i namnet är ju en hyllning till tappra indianer. Har aldrig hört talas om att någon i din känt sig kränkt av det.
             Frölunda Indians är ett bra namn, byts det till Frölunda HC då finns det garanterat folk som blir kränkta av det.
             I Sydafrika efter apartheid försvann och Nelson Mandela blev president i landet så var det många tidigare vita ranchägare som blev mördade, deras fruar våldtagna och mördade. Men inte snyftade om det i Svensk massmedia då? De som känner sig kränkta kan ju flytta till Nordkorea och leva i ett riktigt paradis. Spyr på detta ältande om kränkningar.

              Kommentar avatar
              Herr Lakers, 10 månader sedanSvara

              När sponsorer inte gillar det förstår du väl att klubbarna måste överväga förändring?

              Kommentar avatar
              Conta , 10 månader sedanSvara

              Förstår inte varför sponsorerna inte gillat namnet Frölunda Indians? Klubben har hetat så i många år nu. Har aldrig hört tidigare att sponsorer inte gillat namnet. Handlar bara om fjäsk för en växande grupp snyftar. Jag känner mig hemskt kränkt av namnet Växjö Lakers, tänker på den stackars fisken Lake. Vad har den stackars fisken gjort. K Jag måste nog ha några miljoner från Växjö Lakers nu....

              Kommentar avatar
              Herr Lakers, 10 månader sedanSvara

              Är ju inte säkert att Frölunda kommer byta namn/tröja heller. Men bollen är i rullning så det finns en övergripande risk att det händer i framtiden. Varför riskera varumärke när det inte finns en tydlig koppling till Frölunda. självklart att fiskarna från götet tycker synd om en fisk. Frölunda fiskars

              Kommentar avatar
              Conta, 10 månader sedanSvara

              Med tanke på Shinnimin och några andra i Växjö så blir det nya namnet på din klubb Herr Lakers. Det blir Växjö Fakers.

              Kommentar avatar
              Herr Lakers, 10 månader sedanSvara

              Vad det de bästa du kunde komma på? Fakers är ju redan taget av Frölunda som hittar på någon random koppling som inte finns och kör på det. Snacka om fakers.

              Kommentar avatar
              Herr Lakers, 10 månader sedanSvara

              Frölunda Archipelago, Frölunda seaside skulle vara passande om du vill blanda in Växjö Lakers i Frölundas namnval.

              Kommentar avatar
              Conta, 10 månader sedanSvara

              Oj oj oj, någon bliv visst väldigt kränkt nu....

              Kommentar avatar
              Herr Lakers, 10 månader sedanSvara

              Kränkt? För att du blandar in Växjö i Frölundas namnproblem? Visar ju bara att hellre vill snacka Växjö. Stort plus.

              Kommentar avatar
              Conta, 10 månader sedanSvara

              Det som jag tycker är märkligt är att du lägger i dig i Frölundas namn eller framtida namn. Håll dig till din kommundopade klubb.

              Kommentar avatar
              Herr Lakers, 10 månader sedanSvara

              Det är inte namnet som intresserar mig utan snarare vad det är som triggar diskussion.

            • Kommentar avatar
             Herr Lakers, 10 månader sedanSvara

             På plus-sidan måste ju ändå räknas in att klubben kan kränga bra med ny tröjor också.

             • Kommentar avatar
              Sonny , 10 månader sedanSvara

              Håll kvar indianen, annars hoppas jag av hela mitt hjärta att folk bojkottar att köpa nya souvenirer i fortsättningen. Då snackar vi ett svek mot oss supportrar av STORA mått.. Hela debatten är skrattretande, vi har en indian på bröstet för att vi älskar vårat lag och hyllar indianen i positiva ordalag .Vi har vunnit våra guld med Indianen på bröstet och det är ett riktigt starkt varumärke. Indianen har funnits med i nästan 25år!! En stor del av Frölundas historia!Snälla, gör inte bort er nu....

              • Kommentar avatar
               Henrik Leman, 10 månader sedanSvara

               Låt mig bara sticka in med en komplettering, jag ser ju vad flera av er skriver och uttrycker.
               Jag förstår att man kan tycka det är onödigt att folk ska kränkas av Indians.
               Jag skriver själv att ordet inte alls bör ses som rasistiskt.
               Men – nu är stämningarna som de är i världen, tunga sponsorer sätter press på Washington Redskins att byta namn, räkna med att diskussionerna kommer ta vägen om Sverige, Frölunda är som andra professionella idrottsklubbar beroende av att företag vill stötta, och att det läget välja att stå fast vid Indians (även om man kan tycka det är bra att inte ge vika o.s.v.) tror jag vore att köra in på en farlig väg.
               Sponsorer, varumärke, PR ... sådant är viktigt om Frölunda ska fortsätta vara en stark klubb, ekonomiskt och sportsligt. I det läget, även om jag absolut kan ha förståelse för er som reagerar, så tror jag Frölunda fattar ett smart beslut om man i höst väljer att gå en annan väg än den med indian på bröstet. Risken är annars att det blir väldigt mycket snack, väldigt mycket fokus på fel sak.
               Ja, jag förstår er som skriker om att man inte inte alltid ska lyssna på folk som skriker, inte dras med i snöbollen, jag resonerar själv så i många fall. Men – ibland måste man också vara lite pragmatisk. När tunga sponsorer börjar reagera på Redskins, då finns det risk att det blir på samma vis med Indians.
               I det läget, med risk att vara tjatig, jag tror faktiskt det är bättre att förekomma än förekommas då. Jag pratar förresten om detta i Instagraminlägget jag länkat till ovan.
               Nå, vem vet ... ni kanske får jubla i höst, jag kanske har fel om indianen. Vi får se.

                Kommentar avatar
                Jonny Andersson, 10 månader sedanSvara

                Som jag skrev. Indianerna själva skiter i klubbarnas logor etc. Det är dom skitnödiga vita som blir kränkta å deras.vägnar och skriker sig hesa. Men det är inte dom saken angår.

                Kommentar avatar
                Henrik Leman, 10 månader sedanSvara

                Stämmer till stor del, Jonny. Jag tog upp även detta i texten. Låt oss se var detta landar till slut.

                Kommentar avatar
                Per, 10 månader sedanSvara

                När frågade du indianerna om de blir kränkta eller inte?

                Kommentar avatar
                Henrik Leman, 10 månader sedanSvara

                Tänk att du ändå var tvungen att komma in på sedvanligt småspydgt sätt, Per. Man kan lita på dig. ;=) Självfallet finns det de i urbefolkningen som har reagerat, men det är rätt få, och det har aldrig varit en stor fråga för en majoritet native americans. Läs gärna Claes kloka kommentar nedan.

                Kommentar avatar
                Per, 10 månader sedanSvara

                Det är viktigt att man skriver korrekt. Tycker jag. Du behöver såklart inte hålla med.

                Kommentar avatar
                Kjelle, 10 månader sedanSvara

                Amerikaner i allmänhet och Indianerna i synnerhet vet troligen inte ens vad Sverige ligger. Knappast då heller vad Göteborg och Frölunda är......

              • Kommentar avatar
               McNorrman, 10 månader sedanSvara

               Va är det som händer i denna värld???.... Nu måste väl ändå någon ge sig.. Byta namn efter 20 - 30 år för att någon "kommit på" att någon kanske stör dig på det... Då bör i ärlighetens namn följande företag byta namn dom med:
               Coka Cola = Samhörighet med Kokain, kommer göra alla kids till narkomaner.
               Pepsi = Liknar ordet "Penis" = stötande.
               Fanta = Fan Ta = Svordom.
               Och hur gör man med mat typ Kinakrog och Kinamat.. Ska vi bara kalla det för mat från och med nu?
               Och inte minst inom alkoholen så flöder det ju med kränkande och nedvärderande namn: White Russian. Black and white, Black label, Bloody Mary. White Rom, Mojito = Kränkta Cubaner... Jag kan fortsätta i oändlighet... Poängen är att min lista är exakt lika korkad som Redskins och Indians frågan är. Om allt som "KAN" tänkas vara kränkande eller på något sett uppröra eller stöta sig med någon eller några så har vi inom kort inga ord eller bokstavskombinationer kvar att använda.
               Det enda vi då kommer kunna använda oss av är tystnad, och det gäller bara till någon PK människa stör sig på det med...
               Vart är vi på väg???

                Kommentar avatar
                Gammelwargen , 10 månader sedanSvara

                Fanta skapades dessutom av läskindustrin i nazityskland. Varumärket "köptes", (läs: stals), av Coca-Cola efter kriget.

                Kommentar avatar
                Totte, 10 månader sedanSvara

                Håller med till 100%!! ”Digital upptumme” =)

                Kommentar avatar
                Herr Lakers, 10 månader sedanSvara

                Vet du om de såldes som Coca cola i Tyskland pga av brist på smakämnen?

              • Kommentar avatar
               Paul Axel, 10 månader sedanSvara

               Göteborg, Frölunda HC

               • Kommentar avatar
                Conta , 10 månader sedanSvara

                Frölunda Indians får väl byta namn till Ett ishockey i SHL. Men s i SHL får väl inte vara med i ligans namn. Svenska Hockey Ligan blir väl mmmm Hockey Ligan.
                För svenska i ligans namn gör väl att alla utländska spelare i ligan känner sig kränkta. Får väl inte hissas några svenska flaggor utanför för arenan heller snart. Speakern på alla arenor får sluta prata svenska. Osv osv i oändligheten

                 Kommentar avatar
                 Conta, 10 månader sedanSvara

                 Ett Ishockey Lag i SHL. Nej Hockey Ligan...

               • Kommentar avatar
                Rallyclay , 10 månader sedanSvara

                Nu får vi reda ut vissa begrepp här. Jag har sedan jag var liten (och det var länge sedan) varit intresserad av de indianstammar som bor i USA. Inte de i Kanade eller mellan/ Sydamerika utan de i USA. Det finns idag 574 registrerade stammar/ grupper i USA ( se National Congress of American Indians) . De är inte en grupp utan det skiljer rätt mycket mellan grupperna gällande språk, religion, historia mm. Jag följer ett antal olika FB grupper och diskussionen kring Washington Redskins är gammal, när det gäller Cleveland så uppfattar jag det mer att loggan/ maskoten är något som vissa grupper inte gillar.
                En av sidorna jag följer heter Indians.com ..... så själva ordet Indians är inte laddat för alla. En undersökning för något år sedan så landade man in i att Indians, American Native och Native var de vanligaste beteckningarna man använde på sig själv. Klart att man också ser sig som tex Navajo eller Lakota eller som amerikan.
                Redskins (rödskin) är ett rasistiskt uttryck som inga vill veta av ibland dessa grupper. Tror nog att de flesta av grupperna i USA bryr sig föga om ett litet hockeylag i Göteborg. Klart att det alltid finns radikala element som vill hitta saker att störa sig på så jag förstår Grauers o Co.
                Men att Frölunda Indians skulle vara rasistiskt eller kränkande är trams.
                Personligen har jag aldrig gillat indianen utan ser något mer göteborgskt i loggan. / claes

                 Kommentar avatar
                 Henrik Leman, 10 månader sedanSvara

                 Härligt insatt kommentar, Claes. Jag delar dina åsikter, skriver just om detta, att ytterst få native americans genom åren har reagerat på vad en hockeyklubb i Göteborg heter, här är och nu är det ju inte heller grupper ur urbefolkningen som ställt krav på Washington Redskins utan klubbens sponsorer. Min poäng är mest denna: i ett post Floyd-läge där allt som kan verka minsta kolonialistiskt poppar upp till ytan så kommer diskussionerna att fortsätta, om Cleveland (som väl redan kastat loggan?) diskuterar att ta bort Indians så är det nog en bra idé att Frölunda gör det också. Inte för att lägga sig platt för "PK-folk" som antyds ovan, snarare för att risken är att det blir dålig PR med tiden, plus att det kan vara en god signal att skicka, att Frölunda är lyhört och hänger med sin tid.

                 Kommentar avatar
                 Rallyclay , 10 månader sedanSvara

                 Tackar, vi är eniga i åsikterna kring detta. / claes

                 Kommentar avatar
                 Dreten, 10 månader sedanSvara

                 Helt rätt. Tycker dock att det är bättre att det görs plats för skandinaviskt arv eller nutid för en skandinavisk klubb. Hålla på med amerikanska saker kan de göra i USA. Ser helst något relaterat till vår historia och nutid i våra lag.

               • Kommentar avatar
                robert ström, 10 månader sedanSvara

                Ja herre gud snart får man inte fisa på toa längre..hur i helvete kan det bli så jävla fel ang ett klubbmärke med en indian...vi lever i ett sjukt samhälle...lika bra vi går och lägger oss med täcket över huvudet för annars blir man anmäld ..

                 Kommentar avatar
                 Henrik Leman, 10 månader sedanSvara

                 Förlåt, men ... om du läste texten, var detta verkligen slutsatsen du kom fram till då?

               • Kommentar avatar
                HL, 10 månader sedanSvara

                Gott att slippa dem löjliga indianens, äntligen! Har ingenting med Göteborg att göra. Problemet är att det är av fel skäl. Politiskt korrekta Frölunda...det enda som biter är om man påstår att indianen är rasistisk, vilket den inte är såklart. Indianen bör omedelbart bort och skall inte dröja sig kvar en sekund efter att beslutet kommit. All souvenirförsäljning skall ju stoppas omedelbart och NEJ, fans skall inte rösta, många snorungar som har noll historiekoll och respekt för tradition och historia. Ett nytt snabbt beslut bör komma om en nygammal logga. Givetvis loggan från 1984 och gärna med Västra med. För j-igt att man tog bort Västra. Fast att de tar tillbaka Västra tror jag inte på. Men Frölundas ledning vill kanske ha en ny logga, kanske med en torsk eller sill på

                 Kommentar avatar
                 Johan Carlander, 10 månader sedanSvara

                 Menar du att vi ska ha Paolo Roberto som logga? ;-)

               • Kommentar avatar
                HL, 10 månader sedanSvara

                Gott att slippa dem löjliga indianens, äntligen! Har ingenting med Göteborg att göra. Problemet är att det är av fel skäl. Politiskt korrekta Frölunda...det enda som biter är om man påstår att indianen är rasistisk, vilket den inte är såklart. Indianen bör omedelbart bort och skall inte dröja sig kvar en sekund efter att beslutet kommit. All souvenirförsäljning skall ju stoppas omedelbart och NEJ, fans skall inte rösta, många snorungar som har noll historiekoll och respekt för tradition och historia. Ett nytt snabbt beslut bör komma om en nygammal logga. Givetvis loggan från 1984 och gärna med Västra med. För j-igt att man tog bort Västra. Fast att de tar tillbaka Västra tror jag inte på. Men Frölundas ledning vill kanske ha en ny logga, kanske med en torsk eller sill på

                 Kommentar avatar
                 Johan Carlander, 10 månader sedanSvara

                 Frölunda Herring Stranglers?

               • Kommentar avatar
                Conta , 10 månader sedanSvara

                Tycker det känns tråkigt om Frölunda Indians skulle byta namn jag vet att många inte gillar indianmärket men jag har vant mig vid namnet och jag tycker Indianhövdingen är vacker och tuff.
                Svårt att få till ett bra namn. Frölunda Indians är bra namn. Kanske bara kalla sig Frölunda? Frölunda HC tycker jag låter mindre bra. Hur ska man även lyckas med ett klubbnamn som ingen blir kränkt av??
                Mission Impossible.
                Grauers får ringa Tom Cruise.

                 Kommentar avatar
                 Johan Carlander, 10 månader sedanSvara

                 Frölunda Wokes?

               • Kommentar avatar
                Joeker72, 10 månader sedanSvara

                Det är en icke-diskussion, Indians skall bort och fokus på Frölunda Hockey... det räcker så. Finns ingen anledning att ha kvar indianen, när de flesta inte förstår eller vet om kopplingen till Vilda Västern. Dessutom är tiden förbi när det gäller den typen av ishockey och kulturbyggande.
                Helt otroligt att det finns så många *empatilösa människor, som skriver kommentarer är helt sjukt och visar hur illa det är i samhället i stort.
                Vi måste våga, vilja förstå annars stannar den mänskliga utvecklingen och man får fråga sig själv i spegeln och vilken värld vi vill ha och vilka signaler vi vill sända.
                Skulle någon få för sig att kommentera detta negativt, så cementerar ni bara min uppfattning av er som empatilösa!
                *betecknar förmågan att uppleva och förstå andra kännande individers känslor.

                 Kommentar avatar
                 VF, 10 månader sedanSvara

                 Det vanliga dravlet, empatilös osv.. Eftersom begreppet indianer inte är rasistiskt eller kränkande på något vis, så kan ju du göra ett utlägg varför man bör göra vissa individer till lags, genom att följa minsta lilla nyck när det är något som inte faller dem i smaken. Det är ett större problem i världen i min mening. Förklara gärna i detalj varför ordet "indians" är en kränkning mot ett helt folkslag. Var så god....

                 Kommentar avatar
                 Gurun, 10 månader sedanSvara

                 I sann vänster-anda, så är det känsloargument och angrepp på de som inte håller med. I det här fallet är man "empatilös". *skakar på huvudet*

               • Kommentar avatar
                Gammelwargen , 10 månader sedanSvara

                Ska en klubb byta namn varje gång någon skitnödig grupp kommer på att något kränker deras kvasireligiösa trams?

                • Kommentar avatar
                 Andreas, 10 månader sedanSvara

                 Detta är bara ett ytterligare steg i det förfall av västvärlden som vi ser nu där poliser skall gå ner på knä inför en mobb av ligister eller att man vill försöka radera vår historia genom att riva statyer. Sen så tycker även jag att just Frölunda Indians är lite löjligt och för min del så ser jag hellre något mer lokalt förankrat namn om man nu måste ha något. Sen att vissa sponsorer kräver att detta tas bort kan slå fel då jag tror att de flesta fansen inte vill att man byter, det hade varit mycket bättre om Frölunda hade stått på sig och inte vikit sig för kommunismmobben.

                 • Kommentar avatar
                  Sonny , 10 månader sedanSvara

                  Hur kan man ens jämföra Indians mot Redskins? Redskins kan jag ha betydligt lättare att förstå då namnet är lite tveksamt men Indians??? VILKEN sponsor har något emot Indians? Är som sagt en mycket stor och viktig del av Frölundas historia nu efter 25år och är förknippat med guld och framgång! Fansens röst är enligt mig långt viktigare än någon enstaka sponsor..... Den sponsorn kan de spola isåfall!!!

                  • Kommentar avatar
                   Maxad, 10 månader sedanSvara

                   Frölunda Gothenburgers!!

                   • Kommentar avatar
                    Filur, 10 månader sedanSvara

                    Frölunda Tomahawks. ;)

                    • Kommentar avatar
                     Matte, 10 månader sedanSvara

                     Behåll Den inarbetade Indianen såklart - ifrågasättandet är inte relevant alls.
                     Kanske ett uttryck för att man inte har något annat att fundera på ?
                     Eller vill föra bort tankarna från Covid-19?

                     • Kommentar avatar
                      Matte, 10 månader sedanSvara

                      Behåll Den inarbetade Indianen såklart - ifrågasättandet är inte relevant alls.
                      Kanske ett uttryck för att man inte har något annat att fundera på ?
                      Eller vill föra bort tankarna från Covid-19?

                      • Kommentar avatar
                       OPK, 10 månader sedanSvara

                       Jag skulle vilja veta vilken/vilka sponsorer det är som tänker såhär så jag omedelbart kan bojkotta dessa.

                        Kommentar avatar
                        VF, 10 månader sedanSvara

                        I USA är det Nike, FedEx och Pepsi. Dock är det inte dessa som drivit frågan utan en mängd investmentbolag och aktieägare som har gjort påtryckningar mot att man skall avsluta samarbetet med WR. I Sverige är det inga sponsorer som tagit ställning än, utan vi är fortfarande på "om"-stadiet. Hoppas det stannar där.

                        Kommentar avatar
                        Manuel, 10 månader sedanSvara

                        Systembolaget

                      • Kommentar avatar
                       Richard, 10 månader sedanSvara

                       Vill inte förstå. Sponsorerna bör ochså ses över. Behåll loggan eller lägg till en cowboy också så blir den väl ok. Vi snackade mycket om vilda western förr gällande Frölunda. Det kommer alltid finnas kränkta människor oavsett.

                       • Kommentar avatar
                        JC, 10 månader sedanSvara

                        Äntligen så kanske den försvinner, indianen, och symbolen, antagligen ritad av en någon mellanstadieelev på roliga timmen vårterminen -95, blir ett minne blott. Jag har full respekt för alla sportsliga framgångar som skett under "indiantiden" men det gör inte beslutet på 90-talet att kalla laget för Indians mer logiskt för det.
                        Vad i hela friden har indianer med ett hockeylag från Göteborg att göra. Att ta namn efter folkslag från en annan kontinent (egentligen kontinenter) är bara konstigt. De upprörda kan kalla det PK eller vad ni vill men det är inte det som är mitt argument. Förklara gärna istället logiken bakom beslutet och om ni, med handen på hjärtat, absolut inte tycker att kopplingen ”vilda västern” och kalla laget för Indians är lite väääääl långsökt. Bara försök förklara varför Indians skulle vara ett bra namn.
                        Ärligt talat, hur många av oss går och ser Indians, snarare än Frölunda? Det är namnet Frölunda som förenar oss supportar. Låt oss ta fasta på det. Dessutom är det inget konstigt att ändra sin
                        logotyp efter 25(!) år. Se bara på hur många av NHL-lagen som ändrat sitt grafiska varumärke genom åren.

                         Kommentar avatar
                         Alvin, 10 månader sedanSvara

                         Håller med

                         Kommentar avatar
                         AHK, 10 månader sedanSvara

                         +1

                         Kommentar avatar
                         Henrik, 10 månader sedanSvara

                         +1

                       • Kommentar avatar
                        Per, 10 månader sedanSvara

                        Har länge varit förundrad över hur en miljon svenskar kan tycka att ett parti med rasism som ledstjärna och nazism som ryggrad är något bra. När man läser kommentarerna inser man att denna miljon inte är tyngda av varken studieskulder eller intelligens.

                         Kommentar avatar
                         Lars P, 10 månader sedanSvara

                         Per du menar socialdemokraterna som höll på med rasbiologi och under åtta socialdemokratiska regeringar steriliserades 63 000 personer som socialdemokraterna godkände för att ”skydda den svenska folkstammen från degenerering”. Jag förstår att att du vänder dig emot socialdemokraterna.

                         Kommentar avatar
                         Hubbe, 10 månader sedanSvara

                         Då tycker jag som vit (ond) man.. att svarta ska ge FAN i att bära jeans.. äköra bil mm. Det är ju kulturell vitas Kläder.. fatta va sjukt.. Mvh Hubbe.

                         Kommentar avatar
                         Per, 10 månader sedanSvara

                         Jag får tacka för era inspel som med all tydlighet stärker min tes.

                         Kommentar avatar
                         VF, 10 månader sedanSvara

                         LarsP; :D

                         Kommentar avatar
                         Hubbe, 10 månader sedanSvara

                         En fråga till dig Per. Vad sägs om att ta väck (Malcom X) från historien.. å när vi håller på, Spräng statyn av A. Lincoln.. ser ni ej vad ni är.. om inte.. De va det IS gjorde. Hm.. men Vita ska kollektivt straffas. Lite som Nordkorea.. det är på den nivån vi är inne på.. vem/vad ska få skuld/skam nästa gång.. som sagt tänk hela varvet.. Historierasister som HATAR sitt eget skinn... tips hockeyn ta bort Hela djä.. a sporten.. för det var vita som (uppfann) spelet... eller vad säger du Per. Mvh. Hubbe blåa ögon har jag med.. det e la åt helvete det med..

                         Kommentar avatar
                         Philip Lindberg, 10 månader sedanSvara

                         Välkommen till Flashback 2.0

                       • Kommentar avatar
                        Johnny, 10 månader sedanSvara

                        Indianen ska vara kvar, det är helt absurd att ens prata om att ta bort vårt märke för ett lag i Sverige för att ett gäng människor på andra sidan jordklotet är "uppjagade". Vart fan är världen på väg ?!

                        • Kommentar avatar
                         Mogge, 10 månader sedanSvara

                         Tycker att vi ska få vara med, om det nu ska bli en ändring av loggan och föreningsnamn. Jag följde Foppa rätt hårt när han bytte stad från Nordic till Avalanche. Där tog dom tidigt fram namnförslag att rösta på. Kanske skulle det bli en liten hype om vi gjorde en tävling om framtida klubbnamn. Många inkluderade med.

                         • Kommentar avatar
                          Alvin, 10 månader sedanSvara

                          Hade känts fräscht att skippa indianen nu, tycker faktiskt den är rätt töntig. Hade velat se ett rent varumärke som tar utgångspunkt i föreningens historia (tänkt DIF och FBK). Det hade gjort mig ännu stoltare som supporter och fått mig att köpa mer merchandise. Så hoppas indianen ryker nu!

                           Kommentar avatar
                           Alvin, 10 månader sedanSvara

                           Och helst inget nytt töntigt tilläggsnamn. Frölunda Hc. Det är det som är varumärket och som känns i själ och hjärta.

                         • Kommentar avatar
                          HL, 10 månader sedanSvara

                          Verkar som vissa härinne inte förstår att indianen äntligen försvinner nu. GP skriver att man kanske "skrotar indianen". Hur kan man skrota en indian? Snarare en bil, men tyärr kan många journalister inte skriva, vilket borde vara deras spetsegenskap. Problemet är att Frölunda tar bort indianen av fel anledning, dvs pga politisk nervositet. Indian-loggan skulle heller aldrig ha blivit till. När den nu kom, med en av de mest långsökta och fåniga förklaringar jag någonsin hört, så borde den plockats bort för åratal sedan. Frölundas ledning borde ha insett att den spelat ut sin roll. Indianen kom ju 1995 och sedan var det väl 2004 som man gjorde ännu en våldtäkt på klubben: Västra togs bort ur klubbnamnet. 1995 bytte man bytte man till röda hemmadräkter. Västra Frölundas dominerande färger är ju grönt och vitt, men somliga tror fortfarande att det är rött :-). Nu har ju Frölundas ledning möjjlighet att rätta till saker och ting, dvs ta in klubbmärket från 1984, ta in Västra i klubbnamnet och spela i grönt och vitt. Tycker man något annat, har man ingen respekt för klubbhistorien. Örgryte IS, sveriges äldsta fotbollsklubb, har nästan exakt samma logga som 1887, samma färger. Att man fick lägga till FF efter Örgryte IS är ju en organisationskonsekvens och inget att bry sig om. Det är lite lustigt att Frölundas ordförande problematiserar detta så enormt, med att byta klubblogga och ta bort indianen. det är kanske en prestigeförlust för ledningen trots allt. Peter Pettersson Kymmer har ett flertal gånger sagt att det inte är aktuellt att ta bort indianen. Jag tror tyvärr inte han tänkt igenom detta riktigt. kanske skulle Frölunda behöva en annan kommunikationsansvarig.

                           Kommentar avatar
                           AHK, 10 månader sedanSvara

                           +1

                           Kommentar avatar
                           Frida, 10 månader sedanSvara

                           Jag tycker indianen är fin. Den har funnits där hela mitt liv, och för mig skulle det vara helt fel att byta bort loggan som betyder Frölunda för mig.

                           Kommentar avatar
                           Henrik Leman, 10 månader sedanSvara

                           Tycker ändå jag är rätt tydlig med att absolut inget är beslutat, att jag TROR att Frölunda kommer fram till beslutet att gå vidare utan indian. TROR.

                         • Kommentar avatar
                          PK, 10 månader sedanSvara

                          Jag tycker Dallas Cowboys inte ska få heta Cowboys längre för Cowboys brännmärkte ofta djuren med ägarens initialer, och det är djurplågeri. /Snöflinga

                          • Kommentar avatar
                           Knutte, 10 månader sedanSvara

                           Indianen har haft sin tid, det är dax att fräscha upp Frölunda HC profil. Oavsett om det blåser BLM vindar eller inte. Börja med att stryka indianen, ta fram en ny enkel logga och en tröja utan indianen för kommande säsong. Och utlys en namn/logga tävling bland fansen och se om det kommer fram något bra förslag och låt det bli en fråga för nästa års årsmöte.

                           • Kommentar avatar
                            EDWARD 51, 10 månader sedanSvara

                            Hittade på nätet något ganska så intressant att läsa("Vi kommer inte undan att säga 'indian'" - Upsala Nya Tidning).
                            Lloyd Heminokely - en kulturpersonlighet bland comancherna, har yttrat följande: "You can call me anything, call me whatever you like, but don't call me late for dinner!"
                            Avslutar med att även redovisa slutet från det nämnda inlägget: "Ordet(indian, egen anm.) används också ofta i officiella stamnamn. Många känner rent av stolthet över benämningen."

                             Kommentar avatar
                             EDWARD 51, 10 månader sedanSvara

                             * " ...; but don't call me late for dinner!" ;)

                             Kommentar avatar
                             Rallyclay , 10 månader sedanSvara

                             Exakt Edward, jag följer Indian Country Today på FB som drivs av indianer. Detta är ju en frågeställning med många bottnar och absolut inte ny. Kul att fler har koll, ha en bra dag/ claes

                             Kommentar avatar
                             EDWARD 51, 10 månader sedanSvara

                             Hej Claes! Vill minnas att vi tidigare här på sajten(två år sedan?) har dryftat om det här med "Indians" och kommer väl ihåg Din ståndpunkt redan från då. Men vad som helst, så måste jag helt enkelt instämma med Lemans beröm till Din förut välskrivna kommentar. Känner på mig direkt nu, att det kommer bli en förändring vartefter - hur mycket jag än skulle vilja önska något annat. * Sök i arkivet för Juni 2018 efter Lemans inlägg: "Frölunda gillar sin indian - men vad tycker ni?" Hittade det till sist. ;)

                             Kommentar avatar
                             Rallyclay , 10 månader sedanSvara

                             Ha ha, var det du? Kommer ihåg vår debatt (mer ett meningsutbyte) och att vi körde högt i tak. Du har koll både på hockey och indianer Edward :-)/ Claes

                             Kommentar avatar
                             EDWARD 51, 10 månader sedanSvara

                             Claes, om Du också tycker om "populärmusik"? Så kan Du alltid googla efter Paul Revere & The Raiders: "Indian Reservation (Cherokee People)" och som var o är en mycket omtyckt låt av många, från 1971(# singel etta på Billboard) - om Du nu inte redan känner till den. Där finns också ett o annat att läsa om, bl.a. sångaren Mark Lindsay som tydligen har en skvätt av Cherokee-blod i sig. :-)

                           • Kommentar avatar
                            Gurun, 10 månader sedanSvara

                            Det "roligaste" är ju att de som skriker mest, är vita som talar "för" indianer. Sitt ner!

                            • Kommentar avatar
                             Petter, 10 månader sedanSvara

                             Ser gärna att "Indians" avvecklas. Var sak har sin tid.
                             Ur min vinkel så är det inte på grund av läget i USA som jag grundar det på. Jag tycker helt enkelt att "Indians" känns smålöjligt.
                             Varför ha ett engelskt namn på en svensk klubb?
                             Indian-symbolen skulle jag gärna se byts ut mot ett tidigare klubbmärke.
                             "Indians" hade sin tid när flera andra svenska lag hade liknande symboler och namn. Men den tiden känns passerad. Oavsett sportsliga framgångar så kan jag känna en viss avudsjuka för lag som t.ex. Timrå Red Eagles, som byter tillbaka till sitt tidigare namn och logga.
                             Jag önskar att Frölunda går samma väg. Som jag ser det, så har läget i USA ännu mer öppnat en möjlighet att faktiskt rätta till det nu. Jag tänker inte nödvändigtvis "på grund av det", utan mer "tack vare det".
                             Alla känner såklart olika. Men för mig är Frölunda Frölunda.
                             Och VF.

                              Kommentar avatar
                              Dreten, 10 månader sedanSvara

                              Exakt så känner jag. Vem bryr sig om en Indian? Chans på något bättre och relevant.

                            • Kommentar avatar
                             Sonny , 10 månader sedanSvara

                             Ni som skriver att var sak har sin tid, varför vill ni då ha tillbaka den gamla loggan? Då gör vi som alla andra lag och det om något är riktigt töntigt! Alla ska köra retro nu helt plötsligt.. Nej säger jag, indianen är här för att stanna. Indianen är ett vinnande koncept och ett SÄLJANDE koncept. Dessutom sjukt snygg logga!!

                              Kommentar avatar
                              Knutte, 10 månader sedanSvara

                              Så även om Frölunda riskerar att tappa sponsorer pga indianer så ska den vara kvar? Jag tycker att dom ska tänka ut något nytt.

                              Kommentar avatar
                              Knutte, 10 månader sedanSvara

                              Så även om Frölunda riskerar att tappa sponsorer pga indianer så ska den vara kvar? Jag tycker att dom ska tänka ut något nytt.

                            • Kommentar avatar
                             Petter, 10 månader sedanSvara

                             Personligen tycker jag att t.ex. VF Hockey Club -loggan är grymt snygg och stilfull. Jag känner att både namnet och symbolen är mer genuin, svensk och lokal än amerikaniserade "Indians" och ett indianhuvud.
                             Därmed inte sagt att det är det självklara man ska falla tillbaka på. Den kanske också har haft sin tid?
                             Ska man byta symbol så behöver kanske även fundera på om namnet behöver bytas till det som "hör ihop" med symbolen?

                             • Kommentar avatar
                              Szymon Szemberg, 10 månader sedanSvara

                              Min ödmjuka åsikt som följt Frölunda sedan 1969 i Borgen:
                              Även om händelserna med George Floyd och BLM har triggat detta moraliska reningsbad som Leman så fyndigt kallar det, så anser jag man ur frölundaperspektivet kan bortse från det som händer i USA. För Frölundas vidkommande är enbart två frågor relevanta:
                              1. Är en indian ett lämpligt klubbmärke för en ishockeyklubb från Göteborg?
                              2. Är Indians ett lämpligt namn för en ishockeyklubb från Göteborg?
                              För faktum är att denna diskussion har bubblat ganska lång tid hos supportrarna, ända sedan indianen introducerades på 90-talet och långt före Floyd & BLM.

                              • Kommentar avatar
                               Tomas, 10 månader sedanSvara

                               Tycker att Leman, Szymon Szemberg, "Claes" m fl har sammanfattat det väl här ovan. För min del personligen tycker jag att "indianen" skulle ha rykt för längesedan. Väldigt få supportrar förstår nuförtiden kopplingen till "Vilda Västern". Frölundas indian är på intet sätt rasistisk, men den är bara tramsig och klubben bör kunna stå på starka ben bara som Frölunda Hockey Club. Jag tror att många fler hade kunnat identifiera sig med klubben då också, närmat sig Frölunda mer. Många anser att indianen är en larvig jippo-grej som snarare förlöjligar än förstärker klubbens image.

                               • Kommentar avatar
                                EDWARD 51, 10 månader sedanSvara

                                Till Den som är ytterligare intresserad av ämnet, kan söka efter
                                "Frölunda Indians fortsätter med kritiserad tradition..." och hur det då lät och skrevs av "tidningensyre.se" - den 4 Maj 2016(publicerat).
                                Och däri Washingtonägaren Dan(iel) Snyder också figurerar.
                                Man talar bl.a. om USAs högsta domstol, att komma fram till någon form av facit.
                                Men som HL skriver, så är det nog "storsponsorerna" i första hand, som har den reella makten - vad det till sist blir av.

                                • Kommentar avatar
                                 Sothöna , 10 månader sedanSvara

                                 Leman är rejält ute å sneseglar. Mig veterligen finns det inga indianer i Sverige. Så varför skall Frölundas sponsorer ta hänsyn till den aspekten? Tror väldigt få indianer ens känner till SHL. Än färre Frölunda.

                                  Kommentar avatar
                                  Manuel, 10 månader sedanSvara

                                  Frans (som brukar sälja Faktum på Järntorget) är Indian

                                  Kommentar avatar
                                  Ref, 10 månader sedanSvara

                                  Mina två barn är till hälften indianer. Båda hejar på Frölunda.

                                  Kommentar avatar
                                  Sothöna, 10 månader sedanSvara

                                  Då har vi 1+0,5+0,5 indianer i Göteborg. Om man letar ordentligt så finns det säkert några enstaka samer i USA...

                                • Kommentar avatar
                                 Sothöna, 10 månader sedanSvara

                                 Sen att Frölunda Indians är ett värdelöst namn är en annan historia. Frölunda Fishermen hade inneburit en koppling till staden och dessutom en alliteration. Men Frölunda eller VF duger gott. Vet man vem som kom på och drev igenom Indians?

                                  Kommentar avatar
                                  John, 10 månader sedanSvara

                                  Vem bryr sig om koppling till staden, de bästa spelarna i Frölunda kommer inte ens ifrån Göteborg. De kommer ifrån USA, Finland, Kanada osv. Vi kan sitta där med Snålberg och skrika om hur bra vi "Göteborgare" är. Jo tjena....

                                  Kommentar avatar
                                  HL, 10 månader sedanSvara

                                  Ofattbart märklig kommentar...

                                • Kommentar avatar
                                 Micke, 10 månader sedanSvara

                                 FHC i den gamla VF-loggan med Göteborg ovanför vore väl den enklaste lösningen som också knyter an till föreningens historia.

                                 • Kommentar avatar
                                  Manne , 10 månader sedanSvara

                                  Om nu det gamla är just gammalt och passerat så borde det bli något helt nytt. Inte någon gammal logga med andra ord.

                                   Kommentar avatar
                                   HL, 10 månader sedanSvara

                                   Så talar man om man har noll respekt för klubbhistoria...

                                   Kommentar avatar
                                   Manne , 10 månader sedanSvara

                                   Det finns olika åsikter om det. Men jag gillar historia, så..

                                   Kommentar avatar
                                   Manne , 10 månader sedanSvara

                                   HL: Om nu.. Skrev jag. Betyder inte att jag vill att allt det gamla och det historiska ska vara dåligt. Snarare tvärtom.

                                 • Kommentar avatar
                                  Göran, 10 månader sedanSvara

                                  Byter Frölunda logga, köper jag aldrig ett säsongskort igen.

                                   Kommentar avatar
                                   HL, 10 månader sedanSvara

                                   Vilken bra supporter! Not.

                                   Kommentar avatar
                                   VF, 10 månader sedanSvara

                                   Med den inställningen är nog vilken klubb som helst glad att slippa den "supporten".

                                   Kommentar avatar
                                   Göran, 10 månader sedanSvara

                                   Ja det är fint att ni avgör vad som är bra för mig. Tur att det finns människor som ni!

                                   Kommentar avatar
                                   VF, 10 månader sedanSvara

                                   Och hur är det bra för dig? Handlar det inte om vad som är bra för laget?Är du en sådan dålig supporter att du skulle strunta i att stödja laget genom att sluta köpa säsongskort enbart för att laget skulle byta logga?

                                   Kommentar avatar
                                   Göran, 10 månader sedanSvara

                                   Ja precis en sådan är jag. Byter de logga kan de ha sitt nya lag utan att jag behöver se på det nya Frölunda. Precis så ligger det till.

                                   Kommentar avatar
                                   VF, 10 månader sedanSvara

                                   Då håller vi tummarna för ett byte.

                                 • Kommentar avatar
                                  Erik Johansson, 10 månader sedanSvara

                                  Vi som har varit med har redan bytt klubbmärke flera gånger. Och överlevt.

                                  • Kommentar avatar
                                   Conta , 10 månader sedanSvara

                                   Ja blir väldigt väldigt svårt för Frölundas ledning att spika ett nytt namn samt ny logotyper,. För vad man än väljer så kommer det finnas folk som kommer bli kränkta och kemmer snyfta.
                                   Sedan tycker jag det är lite märkligt av att så många stör sig på det som slog igenom runt 1995 då flera lag valde ett engelskt tillägsnamn till klubbnamnet.
                                   Jag tycker att namnbytet från Elitserien till SHL är ännu tramsigare, Swedish Hockey League, hmmm

                                   • Kommentar avatar
                                    Richard, 10 månader sedanSvara

                                    Frölunda Indyans blir bra!

                                    • Kommentar avatar
                                     QPR, 10 månader sedanSvara

                                     scrollat igenom. signaturen Conte var mest läsvärd. Politisk korrekthet är förklädd fascism. Frölunda , räcker för mig. Bryr mig mer om brister i backbygget än ev m namn.

                                     • Kommentar avatar
                                      EDWARD 51, 10 månader sedanSvara

                                      Läser här tidigt på morgonen text-TV om Kansas City Chiefs(NFL) - välbetalde spelare Patrick Mahomes. Googlar och upptäcker att det även här, är ganska så kontroversiellt med både namnet och fansens utstyrsel.

                                      • Kommentar avatar
                                       Benji , 10 månader sedanSvara

                                       Sverige=världens mest kränkta lant! PK vänstern söker med ljus o lykta saker att bli kränkta av. Varför inte försöka fokusera på riktiga problem?? Vem fan bryr sig vad motståndare laget heter? Nä fokusera på de jätte problem vi har i Sverige och sluta tramsa.

                                       • Kommentar avatar
                                        Jonas A, 10 månader sedanSvara

                                        Underbara nyheter!
                                        Frölunda indians har varit töntigt och pinsamt från dag 1.
                                        Inte en dag för tidigt med ett namnbyte.
                                        Frölunda HC, visst. Och sen en variant på den gamla fina loggan.

                                         Kommentar avatar
                                         Gurun, 10 månader sedanSvara

                                         Problemet är inte ett namnbyte i sig. Det skall göras då man själv har planerat det, inte för att några snöflingor tycker att man skall ändra det. Det om något, sänder dåliga signaler.

                                       • Kommentar avatar
                                        Ref, 10 månader sedanSvara

                                        Frölunda bil brännerz, eller Frölunda sten kasterz. Frölunda gangsterz, varför inte.
                                        Ett namn i tiden skulle väl passa.

                                         Kommentar avatar
                                         R@Y, 10 månader sedanSvara

                                         haha..

                                       • Kommentar avatar
                                        Benji , 10 månader sedanSvara

                                        Bertilsson och Berglund till Brynäs och vi tjafsar om en jävla logga. Lägg fokus på rätt saker så blir allt både lättare och bättre

                                         Kommentar avatar
                                         Herr Lakers, 10 månader sedanSvara

                                         Indians vara eller icke vara känns som en viktig fråga om man läser kommenterarna. Intressant om Brynäs signar båda då de redan har full trupp.

                                         Kommentar avatar
                                         Daniel B, 10 månader sedanSvara

                                         Imponerande att Brynäs fans fick ihop 600.000 på en dag.

                                       • Kommentar avatar
                                        Mackan, 10 månader sedanSvara

                                        Daniel B: Har brynäs så lite kapital så fansen tigger i hop pengar till föreningen

                                         Kommentar avatar
                                         Daniel B, 10 månader sedanSvara

                                         Ingen aning hur Brynäs ekonomi ser ut. Jag tyckte att det var imponerande att få ihop 600.000 på en dag. Det var allt.

                                       • Kommentar avatar
                                        Kristoffer, 10 månader sedanSvara

                                        Herregud en sån massa gnäll och helt idiotiska kommentarer från många av er. Verkar ju som att ni blir kränkta av att det ens diskuteras att efternamn och logga försvinner. Ska ni komma med motargument så får dom ju vara sakliga och vettiga, inte bara: "öööh.. Va fan e de me väääärlden.. Så sjukt.. Pk Sverige...skit land... Pk Pk Pk.. Ööööh... Jag får tycka vad jag vill... Ööh!"

                                         Kommentar avatar
                                         R@Y, 10 månader sedanSvara

                                         Öhh...?

                                         Kommentar avatar
                                         John, 10 månader sedanSvara

                                         Kristoffer: Hela ditt inlägg var "massa gnäll och helt idiotiska kommentarer". Grattis.

                                         Kommentar avatar
                                         VF, 10 månader sedanSvara

                                         Blev lite mental snubbeltråd på den posten.

                                       • Kommentar avatar
                                        Anna Agdestein, 10 månader sedanSvara

                                        Att Chicago nu behåller sitt "Blackhawks", tror du det kan påverka hur tankegångarna går med "Indians"?

                                         Kommentar avatar
                                         VF, 10 månader sedanSvara

                                         Skönt att Blackhawks inte viker ner sig. Förhoppningsvis kan Frölunda följa eftersom Grauers verkar vilja göra "som alla andra".

                                       • Kommentar avatar
                                        Tobias , 10 månader sedanSvara

                                        Viker sig Frölunda i detta då har dom fan sjunkit i mina ögon ... Detta är sinnesjukt!!!

                                        • Kommentar avatar
                                         Sothöna, 10 månader sedanSvara

                                         Finns det någon klubb som använder exempelvis Indianer för att agera nedlåtande mot exempelvis indianer? Givetvis inte. Det är en metafor där man vill använda något man är imponerad av (exempelvis indianer) för att stärka det egna varumärket. Det skulle vara kontraproduktivt big time att använda sig av något i nedlåtande syfte. Därför finns det heller inga lag som heter Frölunda Niggers eller liknande. Det här är en helt sjuk debatt, men som sagt Frölunda Indians i sig är ett mindre bra namn då det saknar verklig koppling till stan. Frölunda Fishermen eller Frölunda Seafighters hade passat bättre.

                                          Kommentar avatar
                                          HL, 10 månader sedanSvara

                                          Som sagt...klubbhistorien gäller. Varför engelska namn och varför skall den heta något särskilt på engelska? Låter bara tramsigt. Frölunda bör ta bort indianen, men inte av PK-skäl, utan för att indianen har NOLL koppling till Göteborg och bara är fjantig. Frölunda Hockey Club...eller ännu hellre Västra Frölunda Hockey Club och så klubbmärket från 1984 där det skall stå Göteborg i övre kanten, sedan FHC eller VFHC. Hur svårt kan det egentligen vara? Argumentet att Frölunda var Vilda Västern på 70-talet och man inte ville ha skjutvapen och därför blev det en indian istället...suck. Är det bättre med yxa pilbåge och skapleringar? :-). Enda möjligehten att få bort den löjliga indianen är att Frölunda blir politiskt nervösa. Anledningen att ta bort indianen ur politisk synvinkel är felaktig, men rätt ur alla andra perspektiv.

                                          Kommentar avatar
                                          Conta , 10 månader sedanSvara

                                          Frölunda Seafighters var inget dåligt namnförslag Sothöna. Klingar riktigt bra.

                                        • Kommentar avatar
                                         Conta, 10 månader sedanSvara

                                         En annan sport, speedway.
                                         Hur ska Indianerna göra?
                                         Dom måste ju också byta namn.
                                         Det är ju kränkande namn med....

                                          Kommentar avatar
                                          Manne , 10 månader sedanSvara

                                          Ja. Men det lär de inte göra.

                                        • Kommentar avatar
                                         TC Uddevalla, 10 månader sedanSvara

                                         Det gamla namnet Västra Frölunda är klart bäst tycker jag.
                                         Det gällde 1965 när vi tog SM första gången.
                                         Än idag hör man folk säga det.

                                         • Kommentar avatar
                                          Björn L, 10 månader sedanSvara

                                          Att ta bort indianen, vem skall då göra en indianare? Det är som att förlora sin själ!! Varför västra Frölunda eller varför inte östra Frölunda. Indianen är Shl snyggaste logga!! Det är bara att behålla den fina indianen

                                           Kommentar avatar
                                           HL, 10 månader sedanSvara

                                           Finns ingen själ i Frölundas indian. Många säger fortfarande VF, så Västra Frölunda är egentligen självklart. Pinsamt att somliga inte ens verkar ha koll på att klubben (hockeysektionen) hette Västra Frölunda (IF och sedan HC) åren1944-2004. Det är ovärdigt supporters att ha så dålig koll, men ligger väl i samhällets naturliga utveckling. Det är nog mest IFK- och GAIS-suåporters som har sån dålig koll :-).

                                           Kommentar avatar
                                           Conta, 10 månader sedanSvara

                                           Nej indianare kan ingen slå i egen zon längre, man gör en Nordamerikansk urprungsbefolkning passning i egen zon...

                                           Kommentar avatar
                                           Conta , 10 månader sedanSvara

                                           Till och med på cmore sägs det ibland Västra Frölunda...

                                         • Kommentar avatar
                                          Gurun, 10 månader sedanSvara

                                          Blackhawks står upp när det blåser. Underbart!

                                          • Kommentar avatar
                                           HL, 10 månader sedanSvara

                                           Blackhawks har väl en naturlig koppling till indianerna, de är i alla fall i USA. Frölunda har noll koppling till indianer. Det är den springande punkten. Så det handlar inte om att stå emot för Frölunda, utan att ta bort en fjantig logga och pinsamt smeknamn: Indians.

                                            Kommentar avatar
                                            VF, 10 månader sedanSvara

                                            Är helt med dig med kopplingen. Namnbyte/logga bör dock ske på eget bevåg, inte för att andra "kräver" det. Principsak, oavsett vad man tycker om namnet från början. Blir en farlig väg att gå om man skall vara alla till lags så fort någon stör sig på något.

                                            Kommentar avatar
                                            HL, 10 månader sedanSvara

                                            Håller med dig helt och hållet...men tyvärr är en politiskt korrekthet enda möjligheten för att Frölunda skall spola indianen...

                                          • Kommentar avatar
                                           HL, 10 månader sedanSvara

                                           Blackhawks har väl en naturlig koppling till indianerna, de är i alla fall i USA. Frölunda har noll koppling till indianer. Det är den springande punkten. Så det handlar inte om att stå emot för Frölunda, utan att ta bort en fjantig logga och pinsamt smeknamn: Indians.

                                           • Kommentar avatar
                                            Mogge, 10 månader sedanSvara

                                            Lasch letar jobb med...

                                            • Kommentar avatar
                                             Mattias, 10 månader sedanSvara

                                             Andeas Borgman säger i lokaltidning i Jönköping att Frölunda varit i kontakt med honom. Men han avvaktar, sikar på att få nytt kontrakt i Nordamerika.
                                             Hade ju annars varit den klassback vi behöver.
                                             Gissar att Christian Folin och William Lagesson resonerar på samma sätt.

                                              Kommentar avatar
                                              VF, 10 månader sedanSvara

                                              Den klassback vi saknar? Njaaaa.

                                            • Kommentar avatar
                                             Maxad, 10 månader sedanSvara

                                             Borgman e ju ingen poängspruta direkt. Men hade ju varit väldigt nyttig såklart.
                                             Jag är mer orolig för offensiven än defensiven i denna trupp vi har just nu.

                                              Kommentar avatar
                                              Manne , 10 månader sedanSvara

                                              Håller med.

                                              Kommentar avatar
                                              Benji , 10 månader sedanSvara

                                              Behövs en pp back och det är inte han!

                                              Kommentar avatar
                                              Mattias, 10 månader sedanSvara

                                              Frölunda jagar ingen "pp-back". De har ju Norlinder och Elliott med offensiv uppsida. De jagar en klassback. Ena veckan defensive Lauridsen, nästa offensive Ebert. Och försöker - såklart - på allrounde Borgman. Intressant att se vad de landar till slut.

                                            • Kommentar avatar
                                             Mackan, 10 månader sedanSvara

                                             Frölundas trupp är jag lite fundersam på vad det gäller alla lagdelar

                                             • Kommentar avatar
                                              Paul Axel, 10 månader sedanSvara

                                              Brynäs fans är i 50-årsåldern, alltså väldigt kapitalstaka.

                                               Kommentar avatar
                                               EDWARD 51, 10 månader sedanSvara

                                               Skådespelaren Rolf Lassgård är 65 år. Undra om han också är lite delaktig i de "600 000"? ;)

                                             • Kommentar avatar
                                              Sothöna, 10 månader sedanSvara

                                              Roffe Lars är king.

                                              • Kommentar avatar
                                               Henrik Leman, 10 månader sedanSvara

                                               Snabbisar:
                                               1. Ryan Lasch är kräsen, men någonstans lär han få ett anbud han nappar på, risken att han skulle stå helt utan senare i sommar när det börjar brännas är ytterst liten. Många klubbar vill ha honom, handlar mer om vad Ryan själv vill. Han nappar inte på vad helst, är min uppfattning. Lönetak i KHL har gjort allt svårare, lönesänkningar i coronans spår i andra ligor likaså.
                                               2. Andreas Borgman är en back som VARJE SHL-klubb skulle vilja ha och därför sannolikt har hört sig för hos agenten om. Men i en intervju med hockeysverige.se nyligen berättade Borgman att han inte känner sig redo för att vända hem till Sverige än.

                                               • Kommentar avatar
                                                Andreas, 10 månader sedanSvara

                                                Bra tillfälle att se över namn och tröja. Min personliga åsikt som bakåtsträvare (;-)) och supporter är att Indians och indianen alltid har känts lite löjlig och malplacerad. Det är dock bara en åsikt. "Debatten" som pågår jämsides med våra åsikter är något annat, den har ju dessutom pågått länge, utanför Scandinavium, Göteborg och Sverige. Det har också varit på tal för i detta forum, iallafall från mig. Frölunda är en liten aktör i det stora hela och jag kan tycka att det ända rätta är att byta. Synd bara att det krävdes ännu ett mord på en oskyldig för att debatten skulle få lite ljus på sig.

                                                • Kommentar avatar
                                                 Herr Lakers, 10 månader sedanSvara

                                                 Rent kommersiellt vore det klokt att väva in Göteborg eller västra Götaland i namnet eller klubbmärket på tröjan.

                                                 • Kommentar avatar
                                                  Paul Axel, 10 månader sedanSvara

                                                  Mina tröjor, halsdukar och kepsar med Frölunda Indians blir de värdelösa nu om de byter logga!?

                                                   Kommentar avatar
                                                   VF, 10 månader sedanSvara

                                                   Nja, snarare så ökar väl de i värde. :)

                                                   Kommentar avatar
                                                   Epoe, 10 månader sedanSvara

                                                   Ja. Släng alltihop

                                                 • Kommentar avatar
                                                  Sothöna , 10 månader sedanSvara

                                                  Har en enda sponsor hört av sig till Frölunda med önskemål om att Indianen skall bort?

                                                  • Kommentar avatar
                                                   Sothöna , 10 månader sedanSvara

                                                   Joel säger: låt indianen vara kvar. Rönnberg: Joels ord är lag.
                                                   Saken är klar vare sig vi vill eller ej.

                                                    Kommentar avatar
                                                    Herr Lakers, 10 månader sedanSvara

                                                    Hehe. Indianen är större än klubben.

                                                  • Kommentar avatar
                                                   Mogge, 10 månader sedanSvara

                                                   Målvakten Joel enligt Svt Text... Sommarjobbare tydligen.

                                                   • Kommentar avatar
                                                    Andreas, 10 månader sedanSvara

                                                    Jag är lite kluven till det här med indianen, jag tycker nog att deg skulle vara bättre med något med mer göteborgsanknutning hade varit bättre, eller helst då bara FHC eller VFHC. Om man tar bort indianen och ersätter med något annat kanske typ "Frölunda Herring Stranglers" hade funkat :). Problemet om man ger efter för detta är samma som händer när helst man ger efter för vänsterns krav: dom nöjer sig inte med detta utan ser dom att man ger efter så fortsätter dom och ställer mer vänsterblivna krav, nej sätt ner foten och behåll indianen en säsong till och sen kan vi byta av andra skäl.

                                                     Kommentar avatar
                                                     HL, 10 månader sedanSvara

                                                     Problemet är att Frölunda inte tar bort indianen av annat än politiska skäl, tyvärr.

                                                   • Kommentar avatar
                                                    Conta , 10 månader sedanSvara

                                                    Alla vänstermyglare som stör sig på Frölundas indian, flytta till Nordkorea och lev i kommunistiskt paradis.

                                                     Kommentar avatar
                                                     HL, 10 månader sedanSvara

                                                     Att vi är många som stör sig på indianen har ju inte ett skit med politik att göra. Verkar som vissa här har svårt att fatta det. Indianen skall bort för att den är en pinsam klubblogga, som inte har något med varken Frölunda eller Göteborg att göra. Men vi har kanske haft Indianer i Västra Frölunda för länge sedan?

                                                   • Kommentar avatar
                                                    R@Y, 10 månader sedanSvara

                                                    Laaaaaaschhhhh......komsi komsi....

                                                    • Kommentar avatar
                                                     Per, 10 månader sedanSvara

                                                     Det ser ut som om vissa köper negerbollar fortfarande. Alla dessa lågutbildade och klenbegåvade vita män med neandertalgener. Måtte skolan nå upp till acceptabel kvalitetsnivå innan idiotierna tar över.

                                                      Kommentar avatar
                                                      R@Y, 10 månader sedanSvara

                                                      Kul att du nämnde just negerbollar. Jag o grabben va på "Trädgårn" ute i Långedrag igår, och skulle ta en fika. jag skulle beställa en chockladboll, och sa just det till exepediten. Då säger hon "du menar negerboll?" och brast ut i gapskratt. Hon va, just det svart. Vi började garva med henne, och hon berättade om hur trött hon va på allt "kränkande, hit och dit". Hon hade inga problem med ordet negerboll trots att hon var svart själv. Så vi borde nog fundera på hur mkt vi "vita-som-vet-bäst" vet bäst. Ibland är det så att vita är mer kränkta än svarta. Och det är inte första gången.

                                                    • Kommentar avatar
                                                     Håkan Schoultz, 10 månader sedanSvara

                                                     Om jag nu minns rätt så ville Frölunda då det begav sig ha ett namn som förknippades till ”vilda västern”. Det var ju kännetecknet för klubben på 70-talet och en bit in på 80 med bros i spetsen. Man hittade inget bra där som var ledigt om jag minns rätt. Vad jag menar är att indianen blev ett substitut för något som man egentligen ville ha

                                                     • Kommentar avatar
                                                      Gunnar, 10 månader sedanSvara

                                                      Skönt att Joel står upp för indianen, och du Per det måste vara ganska segt för dig att ha sådant självförakt. Du kanske bör söka hjälp ?

                                                      • Kommentar avatar
                                                       Sothöna , 10 månader sedanSvara

                                                       Själv benämner jag ibland färgade som chokladpojkar. För egen del är jag vit choklad. Allt sagt med värme och humor, men allt går att tolkas på många sätt. Det är också den skiftande responsen jag får på chokladpojk.

                                                       • Kommentar avatar
                                                        Sothöna , 10 månader sedanSvara

                                                        I Borås är de än mindre relevanta med sin gigantiska Pinocchio mitt i byn. Vad blir nästa drag, Smålandsstenar uppför en enorm figur av Kinas överstekucku?

                                                        • Kommentar avatar
                                                         Torbjörn, 10 månader sedanSvara

                                                         Lyckan kommer vara total den dagen Jimmie Åkesson blir Sveriges statsminister. Jag kan inte tänka mig en bättre dag. Och det bästa av allt, den dagen kommer allt närmare!

                                                         • Kommentar avatar
                                                          Allen, 10 månader sedanSvara

                                                          Herregud, blev det bara politik i detta forum nu? Och nej, skulle vara katastrof med Jimmy som statsminister, han driver en fråga, vad har han mer i sitt partiprogram? Och vad har han under sig? Man kan inte styra ett land på en fråga och människors förakt och hat. Respekterar att människor röstar på vad dom vill (är ett fritt land och röstar inte vänster) men att folk tror att landet skulle styras bra av SD gör mig mörkrädd..

                                                          • Kommentar avatar
                                                           Sothöna, 10 månader sedanSvara

                                                           Åkesson är emot en massa, men vad är han för?
                                                           Tyvärr saknas det helt visionärer inom svensk politik. En samling tomtar utan idéer eller framåtanda.

                                                            Kommentar avatar
                                                            Per, 10 månader sedanSvara

                                                            Tyvärr är det ju så. Från höger till vänster sitter politiker som har ett enda mål. Att göra karriär som politiker.

                                                          • Kommentar avatar
                                                           Sothöna, 10 månader sedanSvara

                                                           Leman verkar ha gått in i silence. Antingen tre inlägg per dag eller inga alls. Ett varannan dag hade skapat större intresse enligt devisen less is more.

                                                            Kommentar avatar
                                                            VF, 10 månader sedanSvara

                                                            Kliver ju in när det finns något vettigt att skriva om. Är ju i princip stendött just nu, så en artikel om färg på skridskosnören kanske inte lockar fullt ut...

                                                            Kommentar avatar
                                                            Anna Agdestein , 10 månader sedanSvara

                                                            Och han har ju faktiskt förklarat att han har ”semester’. Då hänger han väl inte här varje dag?

                                                            Kommentar avatar
                                                            Henrik Leman, 10 månader sedanSvara

                                                            Hej, Sothöna. Jag har "semester", gör bara inhopp om der verkligen behövs. Ses senare.

                                                          • Kommentar avatar
                                                           Sothöna , 10 månader sedanSvara

                                                           Är det så? Tycker Leman har en sällan skådad förmåga att koka soppa på en spik. Rylander skriver för sällan. Leman för ofta. Viktigt med balans där.

                                                            Kommentar avatar
                                                            Benji , 10 månader sedanSvara

                                                            Men för han läs något/någon annan då din pajas. Du ägnar uppenbarligen all tid att må dåligt och klaga! Du vet att du icke är önskvärd här...

                                                            Kommentar avatar
                                                            Sothöna , 10 månader sedanSvara

                                                            Min son - förtvivlom icke! Även du kommer att finna harmoni om du bara idkar förbön till hockeyguden Bros och hans apostlar Hasse Sjöö och Benny Westblom.

                                                          • Kommentar avatar
                                                           Benji , 10 månader sedanSvara

                                                           Fan*

                                                           • Kommentar avatar
                                                            Herr Lakers, 10 månader sedanSvara

                                                            Första spelaren att dra sig ur NHL-slutspelet Hamonic. Blir Kalle anka när lagen ser helt olika o fler drar sig ur. Förstärker hur oviktigt det här slutspelet blir både att spela och att vinna. Ska inte kalla det för låtsas slut spel eller Kalle anka för det föll inte i god jord. Men frågan är hur många som kommer välja att avstå?

                                                             Kommentar avatar
                                                             Sothöna, 10 månader sedanSvara

                                                             Spelarna står under kontrakt. Ingen spelare kan dra sig ur. Sjukdom något annat.

                                                             Kommentar avatar
                                                             Rasmus, 10 månader sedanSvara

                                                             Nej, NHL har godkänt att man kan tacka nej utan risk för straff

                                                             Kommentar avatar
                                                             Kalle, 10 månader sedanSvara

                                                             Alla spelare borde dra sig ur. Man kan inte spela hockey under en rådande pandemi. Och dessutom i Amerika, förmodligen det värsta stället på jorden att vara just nu om man vill hålla sig covid-fri.

                                                             Kommentar avatar
                                                             Melissa, 10 månader sedanSvara

                                                             Dessuom har de en president i USA som får Jonas Sjöstedt att framstå som intelligent och med en färdigutvecklad hjärna.

                                                             Kommentar avatar
                                                             Herr Lakers, 10 månader sedanSvara

                                                             Gubbar och Gummor. USA är inte värre än något annat land. Dessutom är det väldigt stort. Varför anser alla att det är mycket farligare i andra länder än sitt eget? Vad är det med världen?

                                                             Kommentar avatar
                                                             Kalle, 10 månader sedanSvara

                                                             SVD kanske bara hittar på: "Drygt två miljoner av fallen finns i USA, som är det värst drabbade landet, enligt officiella siffror. Näst värst drabbat är Brasilien, som närmar sig 900 000 bekräftat smittade" I USA bor det ca 320mil människor och ~3mil har testat positivt COVID19. I hela Europa bor det ca 740 millioner människor och 2.8 millioner av dem har testat positivt för COVID19. Räcker det som svar på din fråga ?

                                                             Kommentar avatar
                                                             Herr Lakers, 10 månader sedanSvara

                                                             Som jag säger. Media bara sprider skräck om andra länder utan konsekvenser eller ansvar. Antalet smittade beror främst på antalet tester och befolkning. Testar du inte får du låga tal. En annan siffra är dödstal per miljoner invånare som media allt ofta tävlar i. Där ligger Sverige högre än USA. Hur skulle världen sätt ut utan media i den här coronatävlingen. Kanske skulle världen agerat klokare. Det är upp till var och en att agera klokt. Inte som media eller politiker som tävlar om likes.

                                                             Kommentar avatar
                                                             Herr Lakers, 10 månader sedanSvara

                                                             Har SVD besvärat sig med att åka runt och undersöka hur det ser ut i hela USA eller sitter det någon låtsas journalist och kopierar lite random data från någon site på nätet är det första du bör fråga dig.

                                                             Kommentar avatar
                                                             Conta , 10 månader sedanSvara

                                                             Trump har sina sidor, men sjösteds jävulen står för en parti som i historien bara förtryckt människor med tortyr och avrättningar och förföljelse. Jag spyr på fanskapet sjösted.

                                                             Kommentar avatar
                                                             Herr Lakers, 10 månader sedanSvara

                                                             Vad har partipolitisk inriktning med kunskap om hur man hanterar ett okänt virus att göra?

                                                             Kommentar avatar
                                                             Herr Lakers, 10 månader sedanSvara

                                                             Rajjans är ju en gigantisk Trump supporter men lirar hyfsad hockey ändå.

                                                             Kommentar avatar
                                                             Per, 10 månader sedanSvara

                                                             Problemet är inte media. Problemet är en växande skara dumskallar. Trump blev vald av idioter. I Sverige tycker över en miljon svagbegåvade att det vore mumma med lite nazism i vardagen.

                                                             Kommentar avatar
                                                             Herr Lakers, 10 månader sedanSvara

                                                             Ja, det har du rätt i. Har alltid tyckt att Lasch var en idiot ända sedan han lämnade Växjö. Bra att du håller med. Men allvarligt, begåvningsreserven kan väl knappast beskyllas för det här. Det är väl upp till den stora majoriteten av normalbegåvade att lyssna på den lilla procent som är insatta i ämnet och följa dem. Gäller media, politiker och alla som har något innanför pannbenet.

                                                             Kommentar avatar
                                                             Johan, 10 månader sedanSvara

                                                             Lakers, vad bygger du din fakta på? Att det känns som att corona drabbar precis alla länder lika? Alla siffror äver sjuka/döda är bara medias lögner för att du inte har sett det med egna ögon? Isånna fall undrar jag om du tror på att månen finns?

                                                             Kommentar avatar
                                                             VF, 10 månader sedanSvara

                                                             Media är definitivt en del av problemet. Går regeringens ärenden och fårskocken sväljer allt med hull och hår. På tal om att vara svagbegåvade.

                                                             Kommentar avatar
                                                             Conta , 10 månader sedanSvara

                                                             Fråga Melissa som drog in Trump Herr Lakers.. Vi vet inte ännu om Sveriges hantering av corona är rätt eller fel. Men vi får alla vara beredda på en andra corona våg efter sommaren.

                                                             Kommentar avatar
                                                             HL, 10 månader sedanSvara

                                                             Du är en fullkomlig idiot, Per.

                                                             Kommentar avatar
                                                             Tommi, 10 månader sedanSvara

                                                             Per: Mycket bättre med lite "mysig" kommunism? Den värsta ideologin som någonsin funnits.

                                                             Kommentar avatar
                                                             Herr Lakers, 10 månader sedanSvara

                                                             Johan, vad jag är att vi bör vara försiktiga med att jämföra länder, städer och även individer för det finns för många parametrar. Att som du och jag sitta och Trumpets ut både det ena och det andra som vi tycker är väl en sak men när media försöker dra slutsatser på kopierat material som de inte verkar förstå för att genera klick. Då bör vi ifrågasätta det.

                                                             Kommentar avatar
                                                             Per, 10 månader sedanSvara

                                                             Jag gillar varken kommunism, fascism eller nazism.

                                                             Kommentar avatar
                                                             Karl-Henrik, 10 månader sedanSvara

                                                             Turism då ? :)

                                                             Kommentar avatar
                                                             Herr Lakers, 10 månader sedanSvara

                                                             Turism är ju helt eller delvis förbjudet nubi många länder konstigt nog.

                                                             Kommentar avatar
                                                             Per, 10 månader sedanSvara

                                                             De flesta tycks vara korkade och då menar jag inte endast den miljon som röstar på SD. Exempelvis tycks frågan om lag och ordning vara den näst viktigaste i landet. Trots en skola i förfall, trots världens kanske sämsta äldreomsorg Trots att brå år efter år visar på minskad brottslighet.

                                                             Kommentar avatar
                                                             Kenny, 10 månader sedanSvara

                                                             Jimmie är fantastisk, han kommer få ordning på det är landet. Han kommer även hjälpa människor med otroligt låg iq, som tex Per. Det är inte långt kvar tills SD styr upp Sverige. Äntligen. Nog med socialbidrag till allehanda brottslingar.

                                                             Kommentar avatar
                                                             VF, 10 månader sedanSvara

                                                             Per; det stämmer - i vissa brott. Andra har ökat. Men det är ju lite typiskt vänstersidan att säga att det har minskat och utelämna en del av faktan. Det som minskade var bostadsinbrott, grov fridskränkning, fickstöld, trafikbrott samt bedrägeri. Det som ökade var personrån mot barn, personrån mot vuxna, våldtäkt, narkotikabrott samt misshandel mot barn. Sedan är det väl upp till var och en att avgöra vilka brott som är värst. För min del ganska solklart.

                                                             Kommentar avatar
                                                             Herr Lakers, 10 månader sedanSvara

                                                             Dagen så SD får makt avslöja deras osedvanligt låga komponents när det gäller djup i politiken och de imploderar och blir marginaliserar som så ofta med missnöjspartier. Ni får se.

                                                             Kommentar avatar
                                                             Herr Lakers, 10 månader sedanSvara

                                                             Vad som är positivt är att NHL släpper spelare till OS 2022 och 2026. Vad värre är att vi har garpen vid rodret.

                                                             Kommentar avatar
                                                             Maxad, 10 månader sedanSvara

                                                             Folk kanske e trötta på att se hur Sverige våldtas.

                                                             Kommentar avatar
                                                             Per, 10 månader sedanSvara

                                                             Är man så jävla korkad att man lägger sin röst på nazister borde man förlora sin rösträtt. Hur är man funtad om man röstar på ett parti som vill avskaffa demokrati och åsiktsregistrera samtliga medborgare? Inte konstigt att det är de med lägst utbildning och intelligens som röstar på fascister. Vi bör se över rösträtten. Kanske ska endast de med akademiska examen få rösträtt för att undvika att dumskallarna förstör hela vårt samhälle.

                                                             Kommentar avatar
                                                             EDWARD 51, 10 månader sedanSvara

                                                             Per: Men för kattsingen vad yrar Du om? Vilka är det som också bidrar till dessa i så fall s.k. "högtstående personer" att kunna möjliggöra sina studier och få ta en akademisk examen. Inte är det väl enbart sina nära som står för fiolerna till det?

                                                             Kommentar avatar
                                                             HL, 10 månader sedanSvara

                                                             Dum, dummare, Per

                                                             Kommentar avatar
                                                             Rasmus, 10 månader sedanSvara

                                                             Per, utan att lägga någon vikt i vad du eller någon annan röstar på måste jag säga att det är ett fruktansvärt intressant resonemang när du anser att folk som ”röstar på partier som vill avskaffa demokratin” borde förlora sin rösträtt, och sen till och med folk som inte har högskoleutbildning; vilket i sin tur är att säga att vi borde avskaffa demokratin. Snacka om att skjuta självmål i en diskussion...

                                                             Kommentar avatar
                                                             VF, 10 månader sedanSvara

                                                             Per; Tack för att du verkligen visar upp hur vänstern "argumenterar". Så här ser det ut nästan jämt för den som försöker argumentera med en "röding". Börjar med att ljuga. Kallar sedan andra outbildade, dumskallar, korkade osv. Avslutar med ett "fantastiskt" självmål ang. demokrati. Frågan är om du själv inser hur du framstår?

                                                             Kommentar avatar
                                                             Per, 10 månader sedanSvara

                                                             Idioter som röstar på partier som SD är svagsinta och borde omyndigförklaras. Jag är trött på att se alla korkade idiotier som frivilligt vill ha fascister vid makten.

                                                             Kommentar avatar
                                                             Gurun, 10 månader sedanSvara

                                                             Per; Som om du inte har gjort bort dig tillräckligt, så kommer det ytterligare en mental härdsmälta.

                                                           • Kommentar avatar
                                                            Skoterraggarn, 10 månader sedanSvara

                                                            Hä tyck Öllunda ska behåll Indianen. En symbol för krigamentalite. Eller en bild på Kalle Fabricius som gav allt i båd Öllunda och nu hos oss skoterraggare. Tro de kan va bra om nu de ta bort Indian.
                                                            Skål från Norr pojk å flick!

                                                             Kommentar avatar
                                                             Manne , 10 månader sedanSvara

                                                             Öllunda? Ett nytt lag som kommit in i serien.

                                                             Kommentar avatar
                                                             VF, 10 månader sedanSvara

                                                             ...det var roligt en gång, typ.

                                                           • Kommentar avatar
                                                            Maxad, 10 månader sedanSvara

                                                            Går det inte att rätta till HL, så att svaren hamnar på rätt plats?

                                                            • Kommentar avatar
                                                             Mackan , 10 månader sedanSvara

                                                             Har Frölunda sparkat målvaktstränaren?

                                                             • Kommentar avatar
                                                              Mackan , 10 månader sedanSvara

                                                              Har Frölunda sparkat målvaktstränaren?

                                                              • Kommentar avatar
                                                               Herr Lakers, 10 månader sedanSvara

                                                               Nu har ytterligare 5 spelare hoppat av valt att inte delta i NHL-slutspelet, totalt 6 som gjort det på frivillig väg utan att vara skadad.

                                                                Kommentar avatar
                                                                Göran, 10 månader sedanSvara

                                                                Hoppas på att fler NHL spelare är så smarta och ansvarsfulla som dessa spelare, och väljer att inte spela hockey under en pandemi.

                                                                Kommentar avatar
                                                                Herr Lakers, 10 månader sedanSvara

                                                                Ska de verkligen spela hoppas jag att så många som möjligt kan spela.kommer nog vara ett antal som är skadade. Sedan kommer det vara ett antal som inte vill spela. Eftersom de kommer kolla spelarna varje dag är det roligt att åtminstone några kommer bli smittade och därav bli avplockade. Att det kommer vara många som inte kommer vara med i det här slutspelet gôr väl inte så mycket. Men en intressant fråga är ju hur NHL och âven SHL hanterar nästa säsong med smittspårning, avhopp eller spelplatser. NHL ska börja förstå december och SHL innan det. Låt säga att 5-6 spelare i ett lag får covid. Skjuts matchen upp eller spelar man ändã? 10 år? Det måste vara klart vad som gäller i september.

                                                              • Kommentar avatar
                                                               E23, 10 månader sedanSvara

                                                               För det första: indianen är ingen logotyp, logotyp är enbart bokstäver - logotype(faces). Indianen är ett märke, eller emblem om du hellre vill.
                                                               För det andra. Perfekt tillfälle att ta bort indianen. Noll egentlig koppling till gbg, på engelska, känns bara påklistrad.
                                                               Ser fram emot VF, med liknande emblem som VF fotboll (googla, den är grymt snygg).
                                                               Vintage är bra.

                                                                Kommentar avatar
                                                                Nädu, 10 månader sedanSvara

                                                                En logotyp, ofta förkortat till logo eller logga, är ett grafiskt varumärke, emblem eller symbol som vanligtvis används av kommersiella företag, organisationer och även privatpersoner som marknadsföring genom att underlätta omedelbar visuell igenkänning. Logotyper är antingen helt grafiska (symboler eller ikoner), en komposition av ett namn, eller en kombination av symbol och namn. I dag används ordet logotyp ofta som synonym med ordet varumärke.

                                                                Kommentar avatar
                                                                R@Y, 10 månader sedanSvara

                                                                Ge er med loggor nu, har jobbat med loggor i tjugo år. En logga kan vara enbart fonts, eller font med symbol till. Eller med en payoff. Eller med alla tre elementen. Slutdiskuterat.

                                                              • Kommentar avatar
                                                               Mike.F, 10 månader sedanSvara

                                                               För mig är Frölunda just Frölunda och inget annat! så indianens öde är ointressant! Sen var så snälla och lägg ner PK hit och PK dit för det är såååå jobbigt!

                                                               • Kommentar avatar
                                                                Conta, 10 månader sedanSvara

                                                                Den nuvarande regeringen bär ansvaret för att brottsligheten har ökat markant. Regeringen bär ansvaret att gamla människor ligger och dör ensamma i egen avföring. Regeringen pissar på de gamla människor i Sverige som byggt upp Sverige. Nuvarande regeringen bryr sig mycket mera om en stor samling nysvenkar som vill komma till Sverige och leva på bidrag. Ingen respekt för svenska lagar, svenska regler eller svensk kultur. Dessa personer värnar regeringen väldigt mycket om. Lata, arbetskygga människor som lever fan på nätterna och sover på dagen. Nej Stefan Löven, gå på bio.

                                                                 Kommentar avatar
                                                                 Per, 10 månader sedanSvara

                                                                 Det är för sorgligt att folk är så okunniga och inte begriper de mest grundläggande pelarna i det svenska samhället. Fattar man inte att vi har kommunalt självstyre och att det är kommunen som ansvarar för äldreomsorgen borde man inte ha rösträtt. Bara idioter tror att regeringen ansvarar för äldreomsorgen. Antar du röstar på SD.

                                                                 Kommentar avatar
                                                                 Conta , 10 månader sedanSvara

                                                                 Ja men även om kommuner ansvarar för äldreomsorgen i varje kommun spelar ingen roll. Pension och bidrag till pensionärer styr regeringen. Men regeringen idag bryr sig nada om gamla människor. Regeringen borde göra mycket mer för dom gamla i Sverige, men Löven med anhang hoppas bara att alla gamla ska dö fort. Kommuner får statligt bidrag till äldrevård. Sverige lägger långt mer pengar på invandring än på vårat eget försvar. Helt sjukt när Putin under hela sin maktperiod kraftigt upprustat Rysslands krigsmakten. Men detta är inget som massmedia eller regeringen talar om.

                                                                 Kommentar avatar
                                                                 Conta, 10 månader sedanSvara

                                                                 Finns inte en enda kommun i Sverige som är självförsörjande. Bidrag till kommuner och landsting var 2016 186 miljarder. Hur mycket av de gick till de gamla i Sverige tror ni.? Förstår inte att det finns en mycket stor del svenskar som inte värnar om Sveriges frihet mer. Försvaret kostar mycket mindre än invandringen.

                                                               • Kommentar avatar
                                                                Conta, 10 månader sedanSvara

                                                                Är detta forum stängt nu?

                                                                • Kommentar avatar
                                                                 Molly, 10 månader sedanSvara

                                                                 Göteborg vill ha hockey VM 2025.
                                                                 Det finns ju ingen arena för det.
                                                                 Det skulle dom tänkt på för några år sedan.

                                                                 • Kommentar avatar
                                                                  Gustav, 10 månader sedanSvara

                                                                  Robin Alvarez namn nämns i senaste podden "Frölundabladet". Har jag missat något...? Varför skulle vi vilja ha in honom?

                                                                   Kommentar avatar
                                                                   Gurun, 10 månader sedanSvara

                                                                   Nej, det får vi verkligen inte hoppas.

                                                                   Kommentar avatar
                                                                   Henrik Leman, 10 månader sedanSvara

                                                                   Frölunda är öht inte på forwardsjakt nu. Senare fråga, under säsong, om det skulle behövas. Ja, om inte en riktig spets ringer och säger "Hej, vill ni ha mig?" ,)

                                                                   Kommentar avatar
                                                                   Henrik Leman, 10 månader sedanSvara

                                                                   Annars är Alvarez absolut ingen dålig spelare.

                                                                 • Kommentar avatar
                                                                  Maxad, 10 månader sedanSvara

                                                                  Alvarez...nej tack!

                                                                  • Kommentar avatar
                                                                   Gustav, 10 månader sedanSvara

                                                                   Nej, självklart ska spets in vid eventuell värvning av forward. Jag blev bara förvånad att Alvarez namn nämndes från ingenstans :)

                                                                   • Kommentar avatar
                                                                    Conta , 10 månader sedanSvara

                                                                    Alvarez, nej tack. Ser hellre man kan värva in en Forward mera långsiktigt. Alvarez en riktig hoppjerka,. Många klubbar.

                                                                    • Kommentar avatar
                                                                     Mattias, 10 månader sedanSvara

                                                                     Lyssnat på podden, och förstod aldrig varför just Alvarez nämndes. Har aldrig nämnts med koppling till Frölunda och det finns ju en rad spelare utan kontrakt att spekulera kring, så varför just Alvarez?
                                                                     Men kul med podd och man gillar ju spekulationer i övrigt :-)

                                                                      Kommentar avatar
                                                                      Conta , 10 månader sedanSvara

                                                                      För mycket spekulationer om spelare blir bara frustrerande i längden tycker jag. Undrar var surret om Alvarez kommer ifrån? Han har väl inte Frölunda visat intresse för tidigare?

                                                                      Kommentar avatar
                                                                      Henrik Leman, 10 månader sedanSvara

                                                                      Som jag skre ovan: inte aktuellt med en forward just nu. Om inte Flyin' Ryan skulle ringa och säga "Åååååh, vad jag saknar Göteborg." ,=)

                                                                    • Kommentar avatar
                                                                     Johnny, 10 månader sedanSvara

                                                                     Aftonlögnen skriver "NHL förbereder sig för fullt för återstart. Samtidigt kommer rapporter om tre nya covid-19-fall i Montreal Canadiens."

                                                                      Kommentar avatar
                                                                      Johnny, 10 månader sedanSvara

                                                                      Det framstår mer och mer att man inte bör spela någon NHL i år alls. Fler och fler spelare hoppar av, och fler och fler NHL spelare blir sjuka. Jag tror tyvärr detta är en försmak av vad som även kommer drabba SHL till hösten. Utan vaccin kommer det troligen inte bli många om ens några matcher spelade.

                                                                    • Kommentar avatar
                                                                     Mogge, 10 månader sedanSvara

                                                                     Skaffa en redig back iaf.

                                                                     • Kommentar avatar
                                                                      Sothöna , 10 månader sedanSvara

                                                                      SS Lazio är ett betydligt större problem än indianer eller ej. Även om det finns en hel del fascister i Italien är det sjukt att en klubb vill heta så.

                                                                      • Kommentar avatar
                                                                       Mogge, 10 månader sedanSvara

                                                                       Kan vi inte hålla detta till hockeyn? Jag har väldigt många åsikter om politik. Men detta är ej rätt forum.

                                                                       • Kommentar avatar
                                                                        Per, 10 månader sedanSvara

                                                                        Konstigt att gp far med lögner som att några från den amerikanska urbefolkningen inte vill bli förknippade med idrottslag. Intelligentian här inne har ju redan fastslagit och rödskinnen inte alls har något emot det. De känner ju inte ens till shl eller Frölunda. Gp har verkligen tappat det.

                                                                        • Kommentar avatar
                                                                         KL, 10 månader sedanSvara

                                                                         I CHL kallas laget ofta "Frölunda Göteborg" har jag noterat. Det är väl bra. Frölunda är ju en stadsdel i Göteborg och det liksom breddar namnet och då blir det ett för och ett efternamn. Och så Poseidon som logga som sagt.

                                                                         • Kommentar avatar
                                                                          HL, 10 månader sedanSvara

                                                                          Poseidon? Löjligt förslag...man kan hoppas att det är på skoj

                                                                          • Kommentar avatar
                                                                           Mackan, 10 månader sedanSvara

                                                                           Det var ett jävla tjöt att Frölunda indians ska byta namn

                                                                            Kommentar avatar
                                                                            HL, 10 månader sedanSvara

                                                                            De heter inte Frölunda Indians. Klubben heter Frölunda Hockey Club. Hur svårt kan det vara egentligen...

                                                                          • Kommentar avatar
                                                                           Mackan, 9 månader sedanSvara

                                                                           Nästa nyförvärv blir Elias Fälth

                                                                           • Kommentar avatar
                                                                            Theresa Blomqvist, 7 månader sedanSvara

                                                                            Byt namn till " TOR HAMMAR" med en bild på Tor med sin hammare som föreställer en hockey klubba. Lite fornnordiskt eller vikings tema. Tack! Lycka till med bra val.


                                                                            Lämna en kommentar