Lundqvist köpte inte att Rönnberg bar skulden


► Roger Rönnberg tog på sig Frölundas magplask – men ska han behöva göra det?
► – Nej, sa kaptenen Joel Lundqvist.
► Nej, säger jag.

Rakapuckar.com bild

0–4 HEMMA MOT Brynäs, i en match där Frölunda saknade passion och desperation, då var tränaren Roger Rönnberg tydlig med vems felet var.

Hans.

– Brynäs nöjer sig med det enkla, vi gör tvärtom, vi är naiva, visar dålig ödmjukhet. Det är en människa som ska se sig i spegeln och det är jag. Jag är riktigt besviken på hur jag förberedde spelarna, jag visste det här var en svår match men lyckades inte förmedla det till spelarna.

Rönnberg listade saker han saknade:

– Ödmjukhet, hårt jobb, skärpa i passningsspelet, rakhet i anfallsspelet. Vi är naiva som inte förstår hur hårt de kommer jobba, hur lite som avgör en sådan här match. Vi skapar tro hos dem, tar bort deras tvivel. Tro och tvivel med Håkan Hellström, den har jag på skallen i natt.

Fyndigt det där med Hellström.

Ärligt det där med att ta på sig skulden, kanske smart också, men ska det behövas?

Nä. Det här är professionella idrottsmän, det var ingen superjumbo efter 42 omgångar som kom på besök, det var ett i grund och botten bra hockeylag som just gett sig ut på en ny resa, en som Tommy Sjödin & Janne Larsson leder med fastare hand än Roger Melin.

Kapten Joel Lundqvist intervjuad efter storförlusten mot Växjö.

 

Kapten Joel Lundqvist om Rönnbergs försvarstal, om det var tränarens fel:

– Nej. Men jag tycker inte det är så dåligt som han vill få det till,  inte halva matchen, inte fram till de gör 1–0, det tycker jag faktiskt inte. 

** Inte så att ni brister i ödmjukhet, inte tar Brynäs på samma allvar som till exempel Skellefteå?
– Absolut inte. Det är tre kvällar i veckan som gäller. Kommer man inte upp så …

Jag ger Joel ett halvt rätt, det var inte genomuselt fram till två Brynäsmål på fem sekunder, och hade inte Filip Westerlund (0–1) och Matt Donovan (0–2) ställt till det så kunde Frölunda mycket väl ha vunnit det här.

Problemet – läget skulle inte ha behövt uppstå.

En så rund, tam, mjuk offensiv, ett uppträdande där nästan ingen ville in och ta kampen framför mål, riskera en fet smäll för att uppnå framgång – sådana kvällar sätter man sig i problem.

– Normalt är de (Brynäs) aggressivare, när de tar hem laget, ger oss utrymme ... mot sådana lag, då har vi haft en tendens att hålla i pucken, slå ett extrapass, sa Joel Lundqvist.

Rakapuckar.com bild

Så såg det ut.. Och kanske var det bra med en näsknäpp, beskedet var tydligt:

Det här duger inte!

Som Roger Rönnberg sa:

– Tappar man ödmjukheten, släpper lite på jobbet, då straffas man.

Jag är inte säker på att Joel Lundqvist håller med om ordvalet, men det spelar mindre roll.

Nu när defensiven är rakare, snabbare, bättre (jag vet, misstag i kväll, men det var mer tillfälligheter än en trend) — då måste offensiven snäppas upp med åt helsike mer aggressivitet, skott, folk på kassen och desperation.

Jag ser att folk skriker efter nya spelare, det köper jag inte alls,

Ja, visst, det ska in någon ändå, men det är inte poängen en sådan här kväll.

De som var på isen kan mer. Om de verkligen vill. Där låg problemet.

Jag räknar med att de visar det i Växjö.

***

Jag sitter fortfarande och tänker på Alexander Bjurström. Åh, vilket underbart hockeymål.

Höjdpunkter från matchen här.

***

Brynästränaren Tommy Sjödins analys var mycket bra:

– Detaljer hit och dit, vi visste väl lite hur Frölunda ville spela, att de tappar folk emellanåt, men vi förberedde grabbarna på hårt jobb. Det är det som gäller, har man det kan man slå alla lag i SHL.

Hårt jobb betyder att ge sig in i de smutsiga delarna, vinna kamperna, inte bara lira runt, runt och leta snygga pass.

Om ni undrade.

***

Jag häpnar när jag ser så många fans skylla förlusten på Johan Gustafsson. Jösses, jag hoppas ni läst den här texten.

Inte ens en bra Henrik Lundqvist hade räddat Frölunda.

Rakapuckar.com bild

Och det var toppklass på Brynäs avslut.

***

Fem frölundaiter att lyfta fram var inte lätt, men here ghoes:

1. Simon Hjalmarsson
Jobbar, försöker, finns inget att anmärka på där.

2. Christoffer Ehn
Tog initiativ, försökte med saker, är aldrig dålig.

3. Adam Almquist
Inte inne på baklängesmål, den av backarna som var mest fokuserad.

4. Mats Rosseli Olsen
Hade en chans i första, var den som gick på mål redan före 0–4. 

5. Max Friberg
Erbjuder alltid hårt arbete, trummar på, försöker.

   

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
25 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Henke, 11 månader sedanSvara

  Förlusten skylls inte enbart på JG, men sluta påstå att han gör bra matcher.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   JG gav faktiskt sitt lag chansen att vinna tog det han skulle, det krävdes bra prestationer för att slå honom – men laget tog den inte. Kalla insatsen "bra", kalla den "godkänd", men förlusten var inte ens nära att hamna på JG:s bord.

 • Kommentar avatar
  Mikael , 11 månader sedanSvara

  Ngn vis man sa att förrst efter 10 omgångar kan man sköna vart säsongen lutar....

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Japp, och där är vi ni, att Frölunda saknar stabilitet för att vara ett topplag, men visar en högstanivå för det. Spännande.

 • Kommentar avatar
  Böbbs , 11 månader sedanSvara

  Nä de skulle inte bara på jg, varken bra spel framåt eller bakåt sen verkar de som att jg tappar självförtroendet vid insläppt mål, idag va ingen i frölunda på topp.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Nej, verkligen ingen på topp. Men man ska vara försiktig och inte ta något från Brynäs. Tajt, rejält, vasst.

 • Kommentar avatar
  Kalle Kula, 11 månader sedanSvara

  Tycker det har funnits tendenser till bristande ödmjukhet i möten med på pappret svagare lag i flera år. Skillnaden mot i höst är att spelet tidigare ändå varit tillräckligt bra för att kunna vinna. När nu spelet generellt hackar så blir det än tydligare de dagar inställningen inte är på topp med resultat som idag till följd. Vet du hur man jobbar med mentala frågor inom laget? Hade varit intressant att få höra hur man arbetar för att komma med rätt attityd till match och hur man ska agera på isen ur ett psykologiskt perspektiv.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Tveksam till att mental träning sätts in efter en förlust, så att säga, men jag håller helt med om din analys att detta inte var första gången, och kanske vore det på sin plats att jobba mer med de här bitarna.

   Kommentar avatar
   Kalle Kula, 11 månader sedanSvara

   Syftade mer på hur laget jobbar med mental träning över tid. Har man t.ex. regelbundna möten med en mental coach? Du får gärna fråga Rönnberg om det när tillfälle ges.

 • Kommentar avatar
  David, 11 månader sedanSvara

  Jag tycker det är märkligt att såga JG som var en bidragande orsak till guldet för inte så länge sedan, håller med RR där (så dålig så snabbt blir man inte) däremot är FHC mer lättläst i år än på länge, vilket också gör det svårare att få det där flytet och snabbheten i spelet som behövs. Sedan är det tyvärr så att väldigt mycket sitter i skallen, har de fem senaste uppspelen misslyckats ja då kan vi ge oss tusan på att även det sjätte går åt skogen - psykologi! Underbart, det här är sport när det är som bäst, man gråter skriker vill inte titta jublar om vartannat! Det gör ialla fall nig levande! Och bäst av allt det är långt kvar på säsongen, vi fixar detta också.

   Kommentar avatar
   Henrik indian i exil, 11 månader sedanSvara

   JG ska inte lastas ensam, men att påstå att han gjort bra matcher i år är en märklig analys. Av totalt 29 spelande målvakter så här långt i SHL så ligger han på 27 plats (har fått absolut mest istid av de i bottenskiktet) med lite drygt 84% i räddningsprocent. Saknar fortfarande en Casey Wellman och Bergenheims frånvaro är tyvärr smärtsam ur flera perspektiv.

   Kommentar avatar
   Rasmus, 11 månader sedanSvara

   Det är så jävla naivt att säga att man inte kan tycka att JG är en bra målvakt för att "han var bidragande till guldet" eller "vi vann JVM med honom". JVM-guldet togs hem 11/12, det är alltså sex år sedan. Guldåret med Frölunda så spelade JG dåligt under hela grundsäsongen, det var inget snack om att Lasse var etta i målet när slutspelet sattes igång. När Lasse skadades så var Frölunda ett lag i rullning, vi hade inga svackor på några positioner och vi hade den bästa forward och backbesättningen i SHL. Det var inte att "JG vann guldet åt Frölunda"; JG kom in i en period av medgång och tack vare att han spelade okej matcher, enbart okej, så kunde backar och forwards vinna SM-guldet. Och alldeles oavsett om det hade varit fantastiska prestationer av JG som hade vunnit något, eller båda, de gulden så går det inte att leva på gamla prestationer. Förra säsongen gjorde JG sin troligtvis bästa säsong, och den var på sin höjd medioker. Denna säsongen har JG spelat värdelöst. Hans statiskt är tydlig på att han inte är en bra målvakt. Man ser det på backar och forwards som spelar ängsligt så fort man är över mittlinjen; det går inte att ha karln i mål. Han är, och kommer aldrig mer vara, en bra målvakt. Han är en risk. Han är den absolut största anledningen till att Frölunda förlorade matchen igår. Med en bra målvakt så hade utespelarna vågat spela ett bättre spel. Ge för fan Frölunda chansen till att vinna matcher, ta bort den jävla värdelösa ursäkten till målvakt från fortsatt spel.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   JG hade inget med förlusten att göra i går. Punkt, Huruvida han är bra, dålig eller mittemellan är en fråga vi kan ta en annan gång, men Frölundas problem här och nu är bristande ödmjukhet mot på papperet osexigare motstånd och för runt, mjukt anfallsspel.

   Kommentar avatar
   Groven, 11 månader sedanSvara

   Rasmus känns som vi såg 2 olika lag spela guldåret. JG stod för ett fantastikt spel det slutspelet. Höll fölunda kvar i flera av matcherna med sina monsterräddningar. Men sen kan jag hålla med om att han absolut inte nått till den nivån igen efter guldet.

 • Kommentar avatar
  Joel, 11 månader sedanSvara

  Tycker att Rasmus Dahlin skapar mycket. Löser allt så fint. Synd att ingen kan förvalta hans uppspel.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Du vet mitt mantra: man ska passa på att njuta ...

 • Kommentar avatar
  JT, 11 månader sedanSvara

  Att skylla detta på JG är löjligt...ingen i laget var med i matchen idag... tog inte upp kampen med Brynäs som tog vara på chanserna medans Frölunda slarvade bort sina... Hjalmarsson och några till får godkänt.

   Kommentar avatar
   Danne, 11 månader sedanSvara

   Klart man inte kan skylla förlusten på JG ensam, dock hävdar jag att han inte håller för att vinna matcher åt laget. Heller inte inge ett lugn i försvarsspelet. Här tror jag tyvärr RR brister i sitt ledarskap och går på känslomässig historik före sunt förnuft. Men, Självklart skall han ge JG matcher, säger inget om det. Bara det att det tyvärr komma se ut där efter. Chansmässigt var VF bättre än BIF idag och även spelmässigt. Iaf fram till min 30. Sen vann man skotten tydligt. Rautio 0 insläppta, JG 4 st. Just sayin. Avdelning målvakter som vinner matcher åt sina lag.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   För att vinna en sådan här match åt Frölunda måste du vara en målvakt som fullständigt står på huvudet. Det finns, det händer, men om så skett i går hade det bara sminkat över ett större problem – inställning, anfallsspel.

 • Kommentar avatar
  LG, 11 månader sedanSvara

  Orkar inte ens reagera på drevet mot målvakterna (här som vanligt jG). En forward som missar 5 öppna mål är helt OK men en målvakt som inte lyckas ta den TREDJE RETUREN är en flopp. Var har Sigalet lär sig att returer skall: Ut i sargen eller tillbaka i slottet "alla lösa går om"?
  Detta är en pissmatch från alla, en sådan man alltid vet att det blir på en tisdag, hemma. Ni som är tabellbitars, utmana mig gärna!.
  Frölunda måste lämna ledarposititionen i SNACKETOPPEN och börja göra det man snackar om. Exempelvis Rönnberg generellt, men speciellt efter andra perioden. "Vi måste skjuta på rörliga mål".. De har haft över 200 träningar på allt han SNACKAR OM, när kommer resultaten.
  Frölunda pissar fansen i ansikten och med nuvarande trend kan de bara se publiksiffrorna gå ned. Vi närmar oss julen! OK. NI andra experter på siren kommer gå emot. HUR och med VAD? Hälsningar Statler and Waldorf!

   Kommentar avatar
   Sven, 11 månader sedanSvara

   JG var väl varken bättre eller sämre än andra spelare igår. Grejen är ju att vi har Mattson i båsdörren som hittills varit betydligt bättre än JG. Hade Wellman, Lekhonen, 88:an och Spencer Abbott stått i båsdörren tror jag många hade velat få in dem också. Istället för de forwards som åker runt och putsar sargreklamen med sina tröjor. JG är en helt ok SHL-målis. Dock tror jag inte han nånsin kommer ses som topp tre i SHL.

   Kommentar avatar
   Sven, 11 månader sedanSvara

   Dock håller jag helt med dig om att det är dags att kliva ner från snacketoppen och bevisa på isen vad man vill. Som du säger har de haft hundratals träningar att banka in spelet på. Och om de fortfarande inte fattar, ja då undrar man ju var det brister. Är det ledarna som inte räcker till eller är det spelarna som inte förmår mer?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   LG: Skönt med någon som inte tar den enkla JG-vägen. Bonuspoäng för Statler och Waldorf. ;)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Sven: att ett idrottslag inte är på topp varje gång, det tror jag vi som är vid sidan om måste förstå, vi har en mycket lättare uppgift. Detta sagt, när samma fel upprepas är det allt annat än bra.

 • Kommentar avatar
  LG, 11 månader sedanSvara

  Såg inte Dannes inlägg innan jag skrev mitt. "I rest my case".

  • Kommentar avatar
   LG, 11 månader sedanSvara

   Fick inte med "vinner skotten....." BLA BLA, Ger det 3 poäng? Usla skott uppenbarligen, eller???

   • Kommentar avatar
    Tommy, 11 månader sedanSvara

    Vad var det som hände när dom tog ut JG en mycket liten stund? Han var ute i båset någon minut bara?

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

     Fejkad timeout. Tror jag.

   • Kommentar avatar
    Proppen , 11 månader sedanSvara

    Börja skjut slagskott från backarna istället för allt fösande som hamnar lite varstans utan på mål

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

     Alla lag är bra på att ligga i skottlinjen, skjuter du slagskott i fel läge får du lätt kontring emot.

   • Kommentar avatar
    Svante, 11 månader sedanSvara

    Oavsett vinner man inte matcher i hockey om målvakten oavsett namn ligger på 80 i räddningsprocent. Det håller inte!
    Att vi dessutom har ett obefintligt anfallsspel gör ju saken inte bättre, bara massa snurr och överlämningar ute i sarghörnen. Det är ju där motståndarna vill ha oss...

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

     Spelar man som Frölunda i går GER MAN målvakten 80 i räddningsprocent.

   • Kommentar avatar
    Håkan, 11 månader sedanSvara

    Att skylla på JG idag är totalt fel...kolla istället bristen på markeringsspel hos t e x Donovan som blandar och ger.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

     Ja, det är betydligt mer relevant. Han personifierar Frölundas pendling.

   • Kommentar avatar
    mike, 11 månader sedanSvara

    Saknar glöd, jävlar-anamma. Vi spelar alibi-hockey, håller till i hörnen och bakom mål. Ingen vill/kan ta kampen framför mål. Mesigt. Sedan skulle jag vilja ha svar på varför backarna ofta stöter på puckhållaren i en två mot en-situation. Det verkar vara ett återkommande problem. Hände två gånger enbart igår, båda ledde till frilägen.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

     I går saknades glöd, i går alibihockey – inte mot LHC, Skellefteå. Lägstanivån måste upp. Sedan ...jag kanske fattar fel, men i försvarsspelet vill Frölunda överbelasta, ettan tar gubben, tvåan tar pucken.

     Kommentar avatar
     mike, 11 månader sedanSvara

     Helt riktigt, alibi-hockey igår, inte i de andra matcherna. Jag menar när motståndarna kommer två mot en, och backen väljer att stöta mot en puckförare som då kan frispela sin medspelare centralt, istället för att skära av passningsvägen och låta killen på kanten ta skott istället. Så som det är brukligt att man spelar försvarsspel.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

     Ah, förlåt mig – då är jag med. Ja, jag är en fan av ta bort passningsväg och låta målvakten gå på skytten.

     Kommentar avatar
     mike, 11 månader sedanSvara

     Nja, jag förklarade väl inte så där jättetydligt kanske :). Kanske kan kolla vad som gäller där, för det har väldigt ofta varit så att man stöter på puckföraren, och allt som oftast har pucken spelats fri till gubben i mitten.

   • Kommentar avatar
    EDWARD 51, 11 månader sedanSvara

    Frölunda, ni blev avklädda!
    Gå genast tillbaks till de "gamla" röda och färgrikare matchtröjorna, så att vi åter kan känna igen er!
    Det här håller ju inte(förvisso initiativ, spelöverlägsenhet, etc.), för stundtals i gårkväll var det rena rama "Salsa-Hockeyn"(runt o runt, fram o tillbaks...). En förbannad smet alltihopa, slutligen.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

     Ah, det är den röda färgen som saknas? Har du tipsat klubben? :)

     Kommentar avatar
     EDWARD 51, 11 månader sedanSvara

     Skulle många gånger ha lust med det, så vidskeplig som jag är!(Ha-ha) Ja-ja, vi får väl efterhand se vad som händer med den s.k. "nya" gröna, men "hittills" har det ju inte varit fullt så framgångsrikt i den, iaf inte i SHL(då även med tanke på slutspelet i år) eller hur? ;-)

     Kommentar avatar
     Bäckmörten, 11 månader sedanSvara

     Det är nästan så man längtar efter chl-matcher, så man får se Frölunda i rött.. :)

     Kommentar avatar
     EDWARD 51, 11 månader sedanSvara

     Ja, där träffar Du rätt "Bäckis"!? Har nog allt tänkt så också lite grann, gällande det "röda". Vi får väl se hur långt Frölunda kommer gå denna gång med CHL-äventyret, faktiskt med lite grönt upptill på axlarna, på liknande sätt som de gamla röda tröjorna i SHL;-)

     Kommentar avatar
     EDWARD 51, 11 månader sedanSvara

     på liknande sätt som de senare röda tröjorna i SHL;-)

   • Kommentar avatar
    Danne, 11 månader sedanSvara

    Men, självklart är inte förlusten JG fel. Men, han tillför inte trygghet i spelet! Varför vinns fler matcher med Matsson i mål? Kanske för att backarna litar på honom bättre och därmed agerar utifrån det? Ett målvaktsspel bedöms inte enbart utifrån räddningar, utan även ifrån kommunikation, kroppspråk. En målvakt skall styra sina försvarare då han har spelet framför sig och därmed bättre förståelse för händelser. Där brister det.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

     Mattsson är snäppet vassare, det råder ingen som helst tvekan om det, inte just nu. Min poäng: just I GÅR spelade detta ingen roll. Men även denna åsikt tycks provocera en del av dina kommenterande kolleger ...

     Kommentar avatar
     Rasmus, 11 månader sedanSvara

     Igår hade det spelat roll. Det är det som är hela poängen. Du säger att Henke hade kunnat stå och det hade inte spelat någon roll, men det resonemanget håller bara om man inte drar paralleller till hur en bra målvakt påverkar ytterspelarna. Med en trygg och lugn, bra målvakt där bak så kommer backarna spela bättre. Passningarna kommer sitta bättre för det finns ett lugn, backchecken kommer vara tryggare vilket gör att man inte gör "dumma åtgärder" som resulterar i utvisningar, eller slarv. Etc, etc.

     Kommentar avatar
     Rasmus, 11 månader sedanSvara

     Jag har flera gånger jämfört målvaktspositionen med forwards, och det känns som att det mest svaras runt det, men tror du att en forward som utkonkurreras på det sätt som JG gör i sina prestationer hade fått vara kvar? När det är tydligt att det finns bättre alternativ att spela? Om det inte är så, VARFÖR tillåter RR att JG får stå och underprestera? Om man nu vill ha en bra backup till JG, varför letar man inte upp en sådan och gör sig av med honom när han inte är bra nog? Varför offrar RR poäng för att försöka få en målvakt att prestera bättre än vad han klarar av? Varför?

   • Kommentar avatar
    Robert, 11 månader sedanSvara

    Leman. Jag är nyfiken vad du tycker om Joels inledning på säsongen. Jag tycker inte han är uppe i den kapacitet vi är vana att se honom i. De senaste framgångsrika säsongerna har Joel varit bärande i laget. Är det för mycket press på honom nu när Lasu är borta? Det känns som att han inte orkar att driva laget på det sättet vi är vara att se. Vad är dina tankar kring detta?

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

     Just den tanken har jag inte tänkt, att pressen ökat, noterar mer att han inte gjort mål lika ofta, men det beror ju på att PP hackat, kanske att Laschs pass inte alltid suttit. Jag tycker ändå åkningen finns där, men ... jag medger, det är en edge som saknas ibland. Jag håller koll.

     Kommentar avatar
     Robert, 11 månader sedanSvara

     Förra säsongen och säsongen innan har det ju funnits andra ledande spelar att luta tillbaka sig mot när Joel inte orkat (läs Sundström, Lasu, Carlsson och Persson). Min uppfattning är att det det saknas den typen av "driva-på-spelare" i Frölunda anno 2017-2018 och att det därför kommer att vara svårt att vara lika jämna som tidigare år.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

     Bra resonemang. Jag har en känsla av att du inte alls är fel ute här.

   • Kommentar avatar
    Svante, 11 månader sedanSvara

    Lasch-Lundqvist-Olofsson på torsdag?

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

     Nix. Samma lag.

   • Kommentar avatar
    Dallasm3, 11 månader sedanSvara

    Håller med RR att det var hans sämsta dag på jobbet. På något sätt nåt han inte åt till sina spelare. Han säger åt dom att skjuta mer men dom letar passningar. Nåt i kommunikationen brister.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

     ...men i dag sa han att de visst sköt. ;)

   • Kommentar avatar
    Caroline, 11 månader sedanSvara

    Tycker JG gör en bra match fram till första målet där hela laget slarvar... men där ser man hur dåligt hans självförtroende e just nu. Tro mej han e fullt medveten om all kritik han får o trots d e han nog mest kritisk själv...
    Ja d finns matcher när jag också kritiserar JG men jag kritiserar honom i mitt egna huvud. Kom igen o peppa honom nu istället. Fina räddningar hela första perioden hoppas han kan se den ljusglimtar i allt mörker....
    Det var ett väldigt omotiverat Frölunda ett bekvämt Frölunda. Friberg slet som en gris o krigade över hela planen. Tyvärr får han aldrig in pucken... aldrig ngn utdelning för allt evinnerligt jobb. Hoppas på ketchupeffekten där

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

     Ja, om Max får utdelning efter slit, då gör han många mål.

   • Kommentar avatar
    Viktoria, 11 månader sedanSvara

    Jag har fått känslan av att JG är lite som parallellen du drog med Patrik Sjöberg, han blir som bäst när det VERKLIGEN gäller. När han kom in i slutspelet guldåret steppade han upp otroligt mycket och visade för alla att han hade vad som krävdes. Han har det, han måste bara hitta det igen.

    För övrigt, Max Friberg. Tycker han levererar varje match! Jäkla bra kille. Han kommer växa med säsongen och bli en viktigt nyckelspelare för Frölunda.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

     Fokusgrej med JG? Ja, kanske. Men igen: det här var ingen match där han ens skulle diskuteras.

   • Kommentar avatar
    tommy, 11 månader sedanSvara

    Jag vill se en time out och en förändring!! match coaching!

     Kommentar avatar
     VF, 11 månader sedanSvara

     Håller med. Vill se en ordentlig hårtork - i båset, och möjligen även en avslagen klubba. Kräva betydligt mer av spelarna. Otroligt blöt insats. Det kan Roger ta till sig. Inte i förberedelsen av laget, utan i matchcoachningen.

     Kommentar avatar
     tommy, 11 månader sedanSvara

     yes

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

     Fullt förståeliga reaktioner. Men Rönnberg är ju ingen Wikegård, svårt göra våld på sin personlighet.

   • Kommentar avatar
    VF, 11 månader sedanSvara

    En sorglig insats. Så här får det inte se ut på hemmaplan. Självfallet kan man förlora, men så här dåligt får man inte uppträda inför betalande fans. Inte direkt en "vinna-publik-till-Scandinavium-uppvisning."
    Kanske förlorade man för mycket hjärta med Sundström, Lasu & Purre borta.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

     I längden är sådana här insatser på hemmaplan farliga vad gäller publiksnitt, men ... det var EN gång. Låt oss vänta lite, va?

   • Kommentar avatar
    Sven, 11 månader sedanSvara

    Vore intressant om det fanns statistik på hur många 2mot1 och 3mot2 anfall vi fått med oss respektive mot oss. Det känns som vi aldrig får några sådana anfall pga att vi tycks ha som mål att stanna kvar i egen zon så länge det går. Däremot bjuder vi motståndarna på sådana lägen, flera gånger på match.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

     Syntes redan på försäsongen, här finns ett problem att adressera. Värt följas upp.


   Lämna en kommentar