På andra sidan Atlanten har Frölunda koll på Rakhshani


► Frölunda jobbade stenhårt i Scandinavium i går.
► Rhett Rakhshani har jobbat stenhårt i Calgary – med Frölundas skridskotränare Andreas Larsson som åkt över Atlanten för att kolla läget med amerikanen.
► Det är nog väl investerade pengar med detta fallskärmsavtal, tror jag.

Rakapuckar.com bild

DET DRÖJER ju ungefär en månad innan Frölundas tilltänkte målkung anländer Göteborg, ni vet anledningen: skatteskäl, beroende på kontraktet med tidigare klubben Malmö.

I mitten av oktober är Rhett Rakhshani i Göteborg, och som jag tidigare skrivit om åkte Andreas Larsson – PT och skridskotränare – över till Nordamerika för att stämma av, kolla av, och köra hårt med Rakhshani.

Det blev inte Kalifornien som tanken var, istället blev Rakhshani kvar uppe i Calgary (Kanada) där han tillbringat delar av sommaren och tränat med ett antal NHL-spelare.

Ta en titt på filmerna och bedöm själva, men det ser inte inte som om Rakhshani legat på latsidan. Ni får en förklaring till det där med fallskärmsavtal också.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Andreas Larsson (@hockey_pt) on

Rakapuckar.com bild
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rhett Rakhshani (@rhetter) on

 

Rakapuckar.com bild
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Andreas Larsson (@hockey_pt) on


Sedan … visst, det här med matchtempo är något helt annat, Rakhshani ska dessutom lära sig ett nytt lag, komma in i gruppen, men jag förstod på kompisen Ryan Lasch att Rakhshani står i ständig kontakt och håller sig uppdaterad.

Det ska nog inte ta allt för lång tid med anpassningen, Rakhshani är närmast SHL-veteran efter spel i HV71, Linköping, Växjö och Malmö.

Enligt Lasch kommer Frölundas puckinnehavshockey passa Rakhshani bra.

Nu spelar ju Frölunda inte lika mycket så längre. Men … tja, till viss del ändå.

Om en månad vet vi mer. Till dess kan ni konstatera att Frölunda i alla fall gör allt för att Rakhshani ska vara i fysiskt trim när han kommer. Väl investerade pengar, känns det som.

***

Måndag morgon kör vi Morning Mailbag här inne.

Häng med då. Jag skriver bland annat: 

”Ingen kan väl ha blivit förvånad i lördags. Egentligen.”

Rakapuckar.com bild

***

Jag såg delar av Brynäs förlust (1–3) mot Luleå i går kväll, låt er inte luras, jämn match, kedjan med Jesper Boqvist, Joel Kellman och Nicklas Danielsson såg bra ut, Robert Kousal var stark, så här får Frölunda se upp på torsdag i Gävle.

***

Förresten – ni har väl inte missat det här vackra Färjestadsmålet? Kedjan med Joakim Nygård, Johan Ryno och Alexander Johansson kommer bli sevärd i vinter, believe you me …

Apropå Färjestads seger mot HV71, ingen dag utan ännu en HV-skada, den här gången utgick Robin Figren tidigt. Men han var snabbt tillbaka, några stygn senare. Alltid något, tänkte nog HV:s fans.

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
11 kommentarer
 • Kommentar avatar
  #18, 9 månader sedanSvara

  Sitter här dagen efter och har sedan slutsignalen igår gick kämpat med att försöka sätta namn på känslan jag upplevde igår. Positivt överraskad. Det var det länge sen Frölunda gav mig den känslan.

   Kommentar avatar
   Johan Carlander, 9 månader sedanSvara

   Instämmer, jag hade förberett mig på en kollektiv kollaps och en riktig uppläxning av Djurgården efter den sura torsken i CHL senast! Men detta var riktigt trevligt att beskåda!

 • Kommentar avatar
  Epoe, 9 månader sedanSvara

  Henrik ”varnar alltid för motståndarna” Leman

   Kommentar avatar
   Matte, 9 månader sedanSvara

   Klokt av HL

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 9 månader sedanSvara

   Ja, tänka sig, jag tar upp tre spelare som jag tyckte såg bra ut, i ett motståndarlag, ett som Frölunda ska möta, en mening som kan ses som lite "konsumentupplysning" för de läsare som främst följer Frölunda. Det var naturligtvis jättedumt av mig, Epoe. Silly me.

   Kommentar avatar
   Per, 9 månader sedanSvara

   Du skriver väl att Frölunda måste se upp i matchen mot bif. Tror inget fans av Frölunda tror på lätt seger mot bif.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 9 månader sedanSvara

   Det är en kedja att se upp med, ja. Håll koll på den, typ. Var det något konstigt med det? Om någon supporter till Frölunda tror på lätt seger i Gävle? Nej, varför i herrans namn skulle någon göra det?

   Kommentar avatar
   Per, 9 månader sedanSvara

   Vi ska inte låta oss bli lurade av bifs torsk. Hur menar du då?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 9 månader sedanSvara

   Inte tro att 3-1 Luleå betyder att Luleå var spec mkt bättre. Ett Rautiomisstag gav Luleå 2-1, Brynäs tryckte på, Luleå kontrade in 3-1. Jämn match. Brynäs, inte minst Kellmans kedja, såg bra ut. En tanke jag ville skicka med i texten, bara. Inte konstigare än så.

   Kommentar avatar
   Per, 9 månader sedanSvara

   Varför ska vi Frölundafans bry oss om Luleå är bättre än bif? Och varför i hela friden tror du att vi tror att laget som vinner med 3-1 är mycket bättre än laget som förlorar?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 9 månader sedanSvara

   Oj, det var en märklig kommentar. Du som Frölundafan vill bara läsa om Frölunda? Helt ointresserad av vad motståndarna till "ditt" lag gör? Okej, det står dig självfallet fritt att känna så, men vet du vad – då föreslår jag att du helt enkelt struntar i att läsa det finner ointressant. Inte svårare än så. Jag tror dock att flera av läsarna har visst intresse av mer än Frölunda, att deras favoritlag får ett sammanhang, så att säga.

   Kommentar avatar
   Stefan, 9 månader sedanSvara

   Läs det du vill läsa då! Käbbel, det är bara Käbbel...

   Kommentar avatar
   Per, 9 månader sedanSvara

   Oj, det var märkligt att du likt en politiker hoppar över en besvärlig fråga.

   Kommentar avatar
   Jontebas, 9 månader sedanSvara

   Per, dina kommentarer kan vara det dummaste jag läst. HL, tack för infon. Ska hålla koll på den kedjan. Hoppas på en bra match. Bättre än vissa läsarkommentarer åtminstone.

 • Kommentar avatar
  Rallyclay , 9 månader sedanSvara

  Absolut älskar denna typen av individuell träning. Finslipning av detaljer som gör dig bättre. Även gamla hockeylirare kan alltid bli bättre/ Claes

  • Kommentar avatar
   Stefan W, 9 månader sedanSvara

   Blev positivt överraskad av hur defensiven fungerade igår. Har inte alls sett så tajt ut i CHL-matcherna.
   Kan nog bli en kul säsong det här.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 9 månader sedanSvara

    Det tycker jag nog den har, minus Vienna hemma.

  • Kommentar avatar
   Henrik indian i exil, 9 månader sedanSvara

   Tack för preinfo och rapporten från Brynäsmatchen. Håller med och det blir nog en lika tuff match. Spännande att se om Kellman tagit ytterligare kliv i en mer kompetent miljö, intressant kedja han spelar i, jag kände inte till detta.

   • Kommentar avatar
    Tommy, 9 månader sedanSvara

    Vi hade en enorm tur igår kväll. 7-18 i skott efter första. Tur & Mattsson. Hade det vart JG med sina ~75% i räddningar så hade det vart ridå efter första perioden.

     Kommentar avatar
     Manuel, 9 månader sedanSvara

     -75% är riktigt uselt

   • Kommentar avatar
    Herr Lakers, 9 månader sedanSvara

    Rhett kan vara i riktigt het målform och då menar jag riktigt Elias Pettersson het. Eller helt under isen och då bidrar han inventing, absolut inventing. Han har liksom inget mellanläge i sitt spel. Ska bli intressant att följa polarna Lasch/Rakhshani.

     Kommentar avatar
     mike, 9 månader sedanSvara

     "Inventing", är det ett småländskt uttryck? :)

     Kommentar avatar
     Manuel, 9 månader sedanSvara

     Amerikanskt?

     Kommentar avatar
     Gammelwargen , 9 månader sedanSvara

     På småländska heter det "amrikännskt" ;-)

     Kommentar avatar
     Manuel, 9 månader sedanSvara

     Enligt min vän Glenn blir det rhett intressant

     Kommentar avatar
     Manne , 9 månader sedanSvara

     Och enligt min vän Filur så letar de fortfarande efter Fel..

   • Kommentar avatar
    Daniel B, 9 månader sedanSvara

    Ja, så här dan efter så känns det väldigt skönt med vinst. Förutom första perioden så är Frölunda det bättre laget. Tajt defensiv och stabil målvakt kommer man långt med. Tycker det är helt rätt att man börjar bakifrån så man får ett bra grund att stå på. Tror också att man kommer öka offensiven mer och mer när det känns tryggt bakåt. Menar att man kommer gå mer åt det hållet Frölunda alltid spelat, mycket puckinnehav. Sen läste jag igår om en krönikör som så bl.a. att experter och vi kanske har underskattat Frölunda??? Ja, kanske. Nu har det visserligen bara spelats en match och man ska ge det lite till men tänk om vi alla underskattat detta lag? Jag hoppas det är så så vi alla som skällt och gnällt får äta upp våra ord. Lite spelarkritik, herregud vilken skillnad det var på en del spelare. Tvinsen, max, rosse, Mattson, Westerlund och de nya med Lindström och ekbom. Tvinsen jobbade hårdare än vad jag nånsin har sett. Grinigare och tuffare och mer på mål. Spelar de så ja då blir det fler poäng än förra säsongen. Gäller att fortsätta göra så och inte gå tillbaka till gamla synder.

     Kommentar avatar
     Matte, 9 månader sedanSvara

     Daniel B - håller definitivt med om det Du skrev. Men jag tror faktiskt FHC överpresterade och DIF underpresterade i de avgörande lägen. Kul iallafall att de tog premiären på allvar i nya röda stället! Nu blir det intressant att se hur man hanterar Brynäs i Gävle - det brukar inte vara så lätt. Allt bättre än en utspelning är bra eller som i lördags väldigt bra. I Gävle har det historiskt varit svårt. Det lär dröja ett tag till innan jag höjer prognosen 7-10 i SHL grundserie. Men det såg samlat ut och JM var överraskande bra.

     Kommentar avatar
     Daniel B, 9 månader sedanSvara

     Så kan det vara, att vf överpresterade och DIF underpresterade. Som du säger, blir intressant att se kommande matcher var vf står.

   • Kommentar avatar
    Herr Lakers, 9 månader sedanSvara

    Julius Junttila har skrivit på för en svensk klubb. Kan det vara Frölunda? Växjö eller kanske HV.
    Vad tror ni?

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 9 månader sedanSvara

     Eller kanske Luleå igen? Om inte Lundeström kommer tillbaka så ... Spännande.

     Kommentar avatar
     Herr Lakers, 9 månader sedanSvara

     Inte Luleå igen? Det tror jag inte. Örebro fick ju ett benbrott igår. Ersättare?

     Kommentar avatar
     Manuel, 9 månader sedanSvara

     Malmö? https://www.malmoredhawks.com/spelare/qRh-zjSbVBtY__julius-junttila

     Kommentar avatar
     Manuel, 9 månader sedanSvara

     Tror han är med på Malmös hemsida nu

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 9 månader sedanSvara

     Nä, kanske inte Luleå, jag vet inte ... Timrå kanske fått napp. Örebro klart tänkbart. Vi får se.

   • Kommentar avatar
    Manne , 9 månader sedanSvara

    Det är Sjöström som värvat eller HV med sina skador.

     Kommentar avatar
     Epoe, 9 månader sedanSvara

     Typiskt Sjöström att värva små knattespelare som Junttila.

   • Kommentar avatar
    Segt, 9 månader sedanSvara

    Spencer abbott klar för Mora


    Lämna en kommentar