Lutar åt Malmö – för "fiaskolaget" (?) Frölunda


► Snart har vi koll på vilket lag Frölunda möter i kvartsfinal.
► Kanske. Inte ens det är ju klart.
► Rätt kul lördag i det avseendet, men för Frölunda gäller två saker, känner jag:
► a) Träna på att spela bra inför stor hemmapublik. b) Håll i goda formen.

Rakapuckar.com bild

Mycket folk väntas det bli i säsongsavslutningen mot Brynäs i dag, säkert runt 11 000, kanske fler. Bilden från matchen mot HV71 då det var slutsålt i Scandinavium, alltså klassiska siffran 12 044. 


2–1-SEGERN MOT Växjö senast var ju första trepoängaren på hemmais sedan 30:e december, och även om man inte ska överdriva gammal statistik (på sätt och vis börjar allt om i slutspelet) så är det förstås bra om Scandinavium känns som lite av en hemmaborg igen.

Hockeyspelare är till stor del känslostyrda, precis som ni och jag.

Nå, framåt halv sex bör vi veta vilket lag som blir Frölundas kvartsfinalmotståndare, då är SHL:s grundserie modell 2017/2018 till slut färdigspelad; mycket talar för Malmö, men om Djurgården skulle förlora i Örebro, om Frölunda skulle vinna mot Brynäs (som kommer utan skadade stjärnan Aaron Palushaj), då blir det till att vänta in åttondelsfinalerna innan motståndaren är klar.

Kan bli så. Men jag tror det inte. 

Kolla  här, förresten – en enastående kille/man vid namn Daniel Slätt har i Facebook-gruppen ”Hockeysnack” delat med sig av sin matematiska uträkning.

Här ser ni hur stora chanserna är gällande vilka lag som ska mötas i slutspelet.

Jag slutade med matte efter första ring i gymnasiet, tar av mig hatten för sådana här människor – hoppas det är okej att jag sprider ditt mästerverk, Daniel.

***

Nedan drar Erik Karlsson upp anfallet som ger Michael Parks chansen att avgöra för Timrå i förlängningen mot Leksand i första (bäst av fem) allsvenska finalmatcher.

1–0 till Timrå. 1–0 till Erik mot brorsan Anton.

Lerums BK-killarnas interna drabbning rullar vidare.

*** 

Roger Rönnberg menade, när vi talades vid i går, att Frölunda ”vill vinna till varje pris” mot Brynäs, bygga på ”kollektiva självförtroendet”, och alltså kommer göra precis allt för att nå andraplatsen.

Han hade också några så kallade ”passningar”, lite oklart med vilken adress:

– Vi har chansen att komma tvåa efter en säsong som varken spelare, ledare, fans eller medarbetare i Frölunda eller media är nöjda med. Men skulle vi kunna sno en andraplats så kommer vi nog landa och inse att grundserien kanske inte varit så dålig ändå.

Rakapuckar.com bild

* Gäller inte det även vid en tredjeplats?
– Ja, det kan det göra, men … framför allt vid en andraplats, tycker jag, om vi kan sno den. Då är det bra. Många hyllar ju Djurgården och Färjestad som succélag i år, och vi har varit … ett fiaskolag, det är lite hur man ser på verkligheten.

Jag vet inte riktigt vilka som kallat Frölunda för ”fiaskolag”, en del av er kritiska fans, kanske? Annars ... jag är osäker.

Nå, för mig är det glasklart: ett lag som slutar tvåa/trea i grundserien gör en klart godkänd säsong, sedan kan man alltid diskutera detaljer.      

***    

Det här att folk tar sig rätten att ha åsikter om vem eller vilka andra människor ligger med – det upphör aldrig att fascinera mig.

Hur orkar man? Och varför?

Visst, om man är religiöst indoktrinerad, men annars? Har folk inga egna liv?

Detta – länken här – är bara så sorgligt.

***

Glöm inte John Scott’s Avenyn om ni käkar före matchen i dag, 30 procents rabatt på maten om ni betalat er månadsavgift för rakapuckar.com

***

Jag har inte kollat om fler spelare insjuknat i Frölunda, apropå den här texten som jag skrev i går då det stod klart att Joel Lundqvist inte spelar i dag heller.

Men efter snacket med Roger Rönnberg började även jag känna lite i halsen.

F*n ta dig, Roger, om …

Rakapuckar.com bild

***

Ni vet ju att Viktor Ekbom, den store Falköpingsbacken från Örebro, ska till Frölunda nästa säsong.

Sanny Lindström skrev om honom i torsdags, klicka här om ni vill läsa.

***

Jag tror Djurgården tar minst en poäng i Örebro och blir tvåa, jag tror Malmö fixar Mora, jag tror Skellefteå slår Karlskrona, och därmed skulle det väl handla om Malmö eller möjligen Färjestad för Frölunda i kvartsfinal.

Snart vet vi, alltså. Om mina tips stämmer.

Alla oddsen från Coolbet hittar ni här.

Och ni som inte redan nappat på välkomsterbjudandet – gör det här.

Coolbet är en fin samarbetspartner till mig, gillar ni att spela lite försiktigt (man bör göra det) så blir jag glad om ni gynnar Coolbet.

Bra folk. Ger mest tillbaka till spelarna.

Rakapuckar.com bild

***

Aldrig en miss – med Olle Liss!

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
22 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Hans Åsberg , 2 år sedanSvara

  Ser gärna att Ryan lasch får vinna poäng ligan det han värd

  • Kommentar avatar
   Tommy, 2 år sedanSvara

   Det här med fiasko kontra succé har ju mycket med förväntningarna att göra.
   Många supportrar ser ju inte till helheten och tror att Frölunda är givna guldkandidater varje år. Säger inte att Frölunda inte är någon guldkandidat. Men i år är det minst 5-6 lag som också har den chansen.

   Men serien och lagen blir jämnare och jämnare för varje år.
   VF har haft ganska stor spelaromsättning det senaste och det har tagit tid att sätt spelet.

   Men hur man ens kan prata om fiaskosäsong är precis som för dig för mig helt otänkbart när man ligger trea i kanske den jämnaste grundserien vi sett?

   Nu ser vi till att avsluta det här snyggt och gör ett bra slutspel!

   • Kommentar avatar
    Anna Agdestein , 2 år sedanSvara

    Jag tror som du om placeringarna och jag tror du ör en smula hypokondrisk... ;)

    • Kommentar avatar
     Manne , 2 år sedanSvara

     Örebro slår Djurgården. Färjestad slår HV. Karlskrona slår Skellefteå. Mora slår Malmö.

      Kommentar avatar
      Eric , 2 år sedanSvara

      Fina pengar att hämta på oddset för dig om du har rätt

    • Kommentar avatar
     Daniel K, 2 år sedanSvara

     Skall erkännas att det var svårt att tro på en såpass bra tabellplacering när inget fungerade i höstas. Riktigt nöjd med hur Frölunda tagit sig samman sen dess. Det är starkt gjort!
     Andraplatsen känns inte så trolig men det viktiga var ju ändå att man säkrade tredjeplatsen senast mot KHK när man hade allt i egna händer!

     • Kommentar avatar
      Mikael, 2 år sedanSvara

      Fast 12044 är väl som ålder, bara en siffra på papperet?
      Fullsatt idag är väl precis UNDER 12000 om inte jag missminner mig, sedan Scandinavium förbättrade möjligheten för rörelsehindrade att komma in.
      Tror det rök dryga 40+ platser där.
      Petimäter, jo jag vet.

       Kommentar avatar
       Manne , 2 år sedanSvara

       Jag tror inte att det försvann några platser, även fast man gjorde om. Kan ha fel å andra sidan, men har för mig att det var så.

     • Kommentar avatar
      John, 2 år sedanSvara

      Har inte hört eller sett någon som sagt fiasko. Däremot har många varit förbannade över lagets alla underprestationer.

      • Kommentar avatar
       Johanna, 2 år sedanSvara

       Med en riktig målvakt hade vi vart etta istället för trea, det är jag helt övertygad om. Det kan omöjligt finnas någon med en iq på över 50 som tycker att JG är en fenomenal målvakt. Som det är nu hade vi lika gärna kunnat ställa valfri personal ifrån McDonalds i Scandinavium på isen och hoppas på det bästa. Det hade väl inte kunnat bli mycket sämre än 72%, 3 mål på 9 skott emot KHK är något som jag ALDRIG kommer att glömma eller förlåta JG för. Det är absolut för dåligt på SHL nivå, det är ett skämt. Jag tror inte JG är tillräckligt bra för att platsa i hockey allsvenskan ens. Och jag kan verkligen inte förstå vad det är RR ser i honom, och hur kan inte någon med något att säga till om i Frölundas organisation se nyktert på JG ? Han är säkert en jätte "go gubbe" och en fantastiskt bra människa det säger jag ingenting om, men som målvakt i ett lag som vill(?) vinna titlar på hög nivå, ja där platsar han inte. Om det är så att RR vägrar träna Frölunda om inte JG står ? Eller har JG något på RR som tvingar honom att spela JG ? Något är fel, något är sjukt, när man har en målvakt på 91.41% (JM) men väljer att spela en målvakt med 89.25% (JG) som blir sämre och sämre ju mer han spelar. Och nu sista matchen emot KHK var kulmen på hur dålig han verkligen är. RR måste äga situationen, han måste äga laget och han måste våga sätta JG på bänken och säga till han att han inte är tillräckligt bra för att stå i Frölunda, hur bra vänner de än är. Kan RR inte göra det, så finns det nog inte mycket mer att göra än att låta RR gå, och ta JG med sig. Jag tycker RR är en fantastisk bra tränare, och jag är jätte glad att vi har honom, men är valet RR + JG, eller utan RR och utan JG så skulle jag valt det sistnämnda alla dagar i veckan.

       Må väl alla.

        Kommentar avatar
        Einar Berg, 2 år sedanSvara

        Du känner inte att du överreagerar bara liiite? Det finns betydligt värre saker i dagens samhälle att irritera sig på. 3 mål mot Karlskrona spelar ingen banjo när Frölunda vinner matchen. Eller måste de vinna med minst 5-0 för att du ska vara nöjd?

      • Kommentar avatar
       Manne, 2 år sedanSvara

       När i hela helvete ska Dahlin/Lasch sluta kladda och lägga flippmackor i egen zon? Spela rakt och enkelt istället.

        Kommentar avatar
        Peter, 2 år sedanSvara

        jadu det har jag undrat under hela säsongen, men Lasch klarar sig för han gör så många poäng (typ alla i PP) Dahlin klarar sig från all kritik för att han är en gullegris.

        Kommentar avatar
        Manne , 2 år sedanSvara

        Har undrat det under hela säsongen jag med, blir förbannad över att det inte blir någon bättring. De ska inte ens spela ihop.

      • Kommentar avatar
       Johan L , 2 år sedanSvara

       Klart godkänd grundserie oavsett resultat ikväll. Sen vet jag ej om man kan kräva semi. Men det är jämnt

       • Kommentar avatar
        Sören, 2 år sedanSvara

        7 skott på mål var av 1 i mål. JG är alltså 85.7% det är väl jättebra för att vara honom. Vi har en NHL målvakt!

         Kommentar avatar
         Manne , 2 år sedanSvara

         Nejdu, Sören. NHL-målvakten står i motståndarnas bås.

       • Kommentar avatar
        Danirl B, 2 år sedanSvara

        Tajta i egen zon, spelar enkelt. Det gör Brynäs bra men deras omställningar måste vara bland de vassaste i shl. Där får vf se upp ich inte tappa puck på offensiv blå för då slutar det med mål. Och så blev det precis.

        • Kommentar avatar
         Håkan G, 2 år sedanSvara

         Dahlin ett stort problem, hur kan han leka forward med en minut kvar av perioden. Nu får säkert JG kritik för 1-1 trots att målet är 100 procent Dahlins fel. Han håller inte

          Kommentar avatar
          Tommie, 2 år sedanSvara

          JG är talanglös, en bra målvakt hade garanterat tatt den pucken, en okej målvakt hade haft en bra chans att ta den pucken, en tandlös lodis utan hjärna hade släppt in den pucken.

          Kommentar avatar
          Manne , 2 år sedanSvara

          Håller med dig, Håkan G. Att spela på klockan och inte dribbla vid linjerna finns inte på Dahlins karta.

          Kommentar avatar
          Matte, 2 år sedanSvara

          Det är inte Dahlins fel 1-1- Han lägger passningen rätt, men sen bli där en miss. Han åker tillbaka tar sin gubbe och det blir ändå mål. Här saknas AA ( var var han?) , en backcheckande center och en målvakt på alerten. Analysera hela situationen så ser Ni. Dessa omställningar kommer hela tiden men hela femman måste vara med på dem. FHC är väl inte bara fullt av koner?

        • Kommentar avatar
         Peter, 2 år sedanSvara

         Ovanligt att Dahlin-AA är inne på ett mål i röven... Dom två backarna som är sämst i def spelar ihop.. Bra där RR. Sedan är det ju nästan lite roligt å se hur LÄTT det är att göra mål på JG, 9 av 10 går han ner jävligt tidigt, skjut högt eller mellan benen så blir det mål.

          Kommentar avatar
          Håkan G, 2 år sedanSvara

          Jag håller helt med AA känns sämre och sämre

          Kommentar avatar
          Peter, 2 år sedanSvara

          Håkan: Ja jag ser absolut inget i AA som jag vill ha kvar till nästa säsong.. Han måste ju ha shl sämsta skott..

          Kommentar avatar
          Manne , 2 år sedanSvara

          Skott? Han har inget skott överhuvudtaget Almquist. Det är en ärtbössa.

        • Kommentar avatar
         Manne , 2 år sedanSvara

         Lite kul att vi bara en en back som kan skjuta, övriga har ärtbössor.

         • Kommentar avatar
          Manne, 2 år sedanSvara

          Leman: Du måste fråga Rönnberg varför det alltid är Lasch som får sitta av en tvåminutare när vi åker ut för sex spelare på isen. Börjar bli komiskt värre.

           Kommentar avatar
           Daniel K, 2 år sedanSvara

           Han spelar ju inget BP och han kan ju dessutom skapa ett friläga när han kommer in från utvisningabåset. Skulle tro att det är bidragande orsaker.

           Kommentar avatar
           Daniel B, 2 år sedanSvara

           Precis så är det. Andra lag gör också så att dom sätter en som ej lirar BP och är bra offensivt.

         • Kommentar avatar
          Manne , 2 år sedanSvara

          Boxplay är under all kritik.

           Kommentar avatar
           Matte, 2 år sedanSvara

           Tror man är sönderläst - vill av förklarliga skäl inte säga vad...

         • Kommentar avatar
          Anna, 2 år sedanSvara

          Boooort med JG, en sådan jävla nolla!!!!! Förbannade amatör, sopa, värdelös, jävla röööövhööl! Han är så förbaskat kass, en sådan jävla sopa har jag aldrig sett!!! Målvakten i grunden BoIS lär ju vara bättre än denna jävla trippel nolla!!!!

           Kommentar avatar
           Einar Berg, 2 år sedanSvara

           Är JG din förra pojkvän? Får lite sådana vibbar....

           Kommentar avatar
           Manne , 2 år sedanSvara

           Anna: Vad ska man säga.. Ingenting tror jag!

         • Kommentar avatar
          Gammelwargen , 2 år sedanSvara

          Domarnivån är något ojämn idag, om man säger så...
          Frölunda har EN gubbe för mycket på plan - får utvisning. Brynäs har TRE man för mycket på plan - ingen utvisning. Ehn hindrar Clarke från att hugga på Rosse. Clarke jabbar Ehn i ansiktet 4-5 gånger. Ehn åker ut...

           Kommentar avatar
           Einar Berg, 2 år sedanSvara

           Instämmer. Inte direkt imponerad av domarnivån idag. Heller. Gör dock mindre när Frölunda ändå förnedrar Brunsås.... Kevin Clark borde dock bli anmäld för hugget på Rosselis knä.

         • Kommentar avatar
          Gammelwargen , 2 år sedanSvara

          Killen med "ärtbössan" har tre assist idag...

           Kommentar avatar
           Manne , 2 år sedanSvara

           Almquist, ja. Finns fler med ärtbössor.

         • Kommentar avatar
          C, 2 år sedanSvara

          Offensiven är det inget fel på iaf...

           Kommentar avatar
           Jonas, 2 år sedanSvara

           Killen med ärthjärnan har släppt in 3.

         • Kommentar avatar
          Gammelwargen , 2 år sedanSvara

          Plus: Olofsson vinner skytteligan före Elias Pettersson. Minus: Lasch kommer tvåa i poängligan efter Elias Pettersson...


          Lämna en kommentar