"Bara att erkänna, det har varit jävligt"


► Mattias Nörstebös tid i Frölunda har kantats av skador. Nu är han på väg tillbaka något snabbare än väntat, men han berättar ärligt om hur det varit:
► – Tufft. Bara att erkänna, det har varit jävligt. Känns som man sviker laget.
► Och så det här – hur mycket godis äter Pär Johansson i dag? Jag syftar förstås på Filip Westerlunds målsuccé ...

Rakapuckar.com bild

En bit bort från comeback är han, Mattias Nörstebö. Men det går i alla fall framåt för den skadedrabbade norrmannen,


DEN 23-ÅRIGE NORRMANNEN är inne på sin tredje säsong i Frölunda, i princip har han varit skadad lika mycket som han spelat.

Huvud, axlar, knä och … nyckelben.

Säsongen 16/17:
Spelade 43 matcher, missade 9.

Säsongen 17/18:
Spelade 20, missade 32.

Säsongen 18/19:
Spelat 13, missat 25.

Nu är det ett nyckelben som lossnat från sitt fäste, men faktiskt har rehab gått så bra att Mattias Nörstebö redan nu är med och tränar. Dock inte med kroppskontakt. Det dröjer ytterligare någon vecka.

– Det såg värre ut i början. Skönt att det inte var så allvarligt. Helt bra blir det kanske aldrig (nyckelbensfästet), men det är många som har skador, knän som inte är hundra.

Det finns ett ljus i den norska tunneln, men förståeligt säger Nörstebö när comebackdatum kommer på tal:

– Äh … jag vågar inte jinxa något, jag vet inte. Inte på två veckor i alla fall. Det är jag säker på. Men jag har inte spelat klart för säsongen.

Nörstebö behöver säkert två veckors riktig, matchlik träning, han säger själv att han hellre väntar en vecka extra. Tacka tusan för det med hans historia. Plus att Frölunda nu har åtta backar (om det inte visar sig vara illa med Gustav Lindström), så för att slå sig in krävs en kropp som verkligen kan maxprestera.

Rakapuckar.com bild

Helsiket i Frölunda har liksom aldrig tagit slut för den Trondheim-födde 23-åringen. 

Nörstebö säger uppriktigt:   

– Tufft. Bara att erkänna, det har varit jävligt. Det känns som man sviker laget när man inte kan vara med där ute på isen. Men så kan jag ju inte tänka.

– Det går inte att tycka synd om sig själv, det är sådant här som händer i den här branschen. Nu har jag haft jävligt mycket otur de här tre åren, jag får väl bara ta det och se till att ändra på saker så det inte händer igen.

** Kan du det? Spelar du på ett sätt som gör att du lättare blir skadad?
– Klart att hur man spelar är väl lite som påverkar, men jag brukar komma undan tacklingar rätt ofta. Jag är väl ingen som utsätts mer än någon annan, absolut inte. Just i år (axel ur led, nyckelben) har det varit otur, två skitsituationer, knappt ens situationer. Men jag får väl tänka till lite, skydda mig mer med klubban, jag är ju mindre (179 cm) än de flesta.

Apropå det där ljuset i tunneln, ni som träffat Mattias Nörstebö, eller sett hans roliga norsk jul-filmer i Frölundas kanaler, vet att det här är en glad, positiv och go gutt.

När hjärnskakningsdrabbade spelare som Andreas Engqvist, Patrick Cehlin med flera kommer på tal säger Nörstebö spontant:

– Mig är det inget synd om. En axel, jag har ju inga problem utanför isen. Det är de killarna som det är synd om.

***

I dag kommer förre Frölundatränaren Pär Johansson käka mycket godis.

Varför?

Ni minns väl hans gamla vad med backen Filip Westerlund: när Filip målar mumsar Pär.

Nå, det där kanske inte gäller längre. Hur som helst, två mål av Filip när Timrå föll 4–5 hemma mot Djurgården, jättekul för en kille som inte fick det förtroende han hade behövt i Frölunda, men jag tror kanske inte ni ska övertolka siffrorna.

Målen var lite flyt, en skridsko här, ett sisådäringripande av Adam Reideborn där, sedan tyckte jag Filip var lite ute och seglade vid Djurgårdens ledningsmål.

Alltså: alldeles för lätt att säga att Filip blev en superback när han lämnade Frölunda, i alla fall om man bara ser två mål i protokollet som stöd för den slutsatsen.

Däremot är Filip ju, i mina ögon, en kille som med tränarförtroende och speltid absolut fixar SHL-hockey på ett bra sätt, han har ett finfint spelsinne, behöver lära sig klara närkampsspelet, men det gör han så mycket bättre när han får spela regelbundet och känner sig trygg i sitt, så att säga.

Rakapuckar.com bild

Och aktionen som föranledde 4–4 – den var riktigt, riktigt fin av Filip. Det är sådant han kan, sådant han gör, om han får spela mer än några minuter här och var. Igen: jättebra att killen från Härnösand till slut kom loss från Frölunda.

Här kan ni se höjdpunkterna från Timrå–Djurgården.


***

rakapuckar.com är inte en låst sajt, det är fritt fram att provläsa, men den är beroende av att läsarna betalar för sig.

1 kr/dag, 30 kr/månad, är rekommenderat minimipris.

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13

***

Gillade ni läsningen? Dela gärna på sociala medier. Knappar för detta finns nedan. Följ gärna med på Facebook och Instagram där Mathias Pelkonen ofta bjuder på fina bilder.

***

Jag såg ett HV71 som inte sprakade mot Mora (3–2), det kunde gått illa i tredje perioden, men det syns att Stephan Lundhs gäng spelar med stort självförtroende just nu.

Det ser lite grand ut som att spelar verkligen tror på det, i varje moment. Avslappnat, många närkampsvinster.

Jag blev förtjust i (som vanligt) David Gustafsson i och hur han ledde kedjan med Christoffer Törngren och Isac Brännström.

Rakapuckar.com bild

***

Senare i dag, rapport från Frölundas träning inför lördagens HV-match. Den ser jag på plats.    

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
13 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Peter Paegle , 1 år sedanSvara

  Man lider verkligen med Nörstebö. Men det kommer alltid finnas någon som drabbas av mycket skador tyvärr. Själv laddar jag lite inför morgondagens bussresa med GG till Jönköping. Ska försöka hålla nere siffran på antal öl

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Det sistnämnda tycker jag låter som en väldigt bra idé. :)

 • Kommentar avatar
  Ingemar B, 1 år sedanSvara

  Såg också HV igår och jag reflekterade också över det där med att se ett lag med självförtroende och motsatsen. Såg också Växjö... Det går snabbt i årets tabell. Men om ngn hade frågat innan säsongen hur det skulle kännas att i början av feb ha final hemma i CHL och en 5:te plats i ligan 3 poäng från serieledning, så hade en nog tagit det alla dar i veckan. Dessutom så tänker jag att nu har HV vunnit tillräckligt många på raken. Trevlig helg tillönskas!

  • Kommentar avatar
   Nike, 1 år sedanSvara

   Jag säger äntligen. Som inbiten Frölundait i jkpg land blir jag alltid lika lycklig när det är dags för batalj i jkpg. Lite närmare att se sitt lag och så kommer det 5-600 goa göteborgare imorgon med. Hoppas verkligen Frölunda studsar upp och gör en fantastisk match, så jag kan njuta imorgon och få en enklare arbetsdag på måndag :)

   • Kommentar avatar
    mike, 1 år sedanSvara

    Självfallet blev inte Filip en superback så fort han lämnade Frölunda. Alla blir såklart bättre med rejäl speltid och förtroende. Synd att han inte kunde fått det här.

    • Kommentar avatar
     Lövet, 1 år sedanSvara

     Riktigt tråkigt för Nörste. Tror att han hade vart en toppback ifall han hade fått vara skadefri över en längre tid. Westerlund hamnade i skuggan av Rasmus annars hade han vart ordinarie idag med en annan utveckling det är min bestämda åsikt.

      Kommentar avatar
      Epoe, 1 år sedanSvara

      . frölunda borde aldrig ha förlängt med nörstebö.

    • Kommentar avatar
     Sthlm, 1 år sedanSvara

     Westerlund hade en del saker som kunde bli bättre i gårdagens match. Men han verkar få göra misstagen nu utan att bli bänkad så som han blev i Fhc, och då menar jag inte att han fick stå över nån match pga rotationen, utan de faktum att han ofta fick sitta under matchen vid ett misstag. I Tik (säkert även i brist på andra spelare) så får han fortsätta spela fast han gör misstag och det växer de flesta (unga) spelare av i slutändan. Det är det jag tycker är så synd, att de unga killarna som gör ett misstag får lida för det på en gång, och det skapar sällan en trygg miljö att utvecklas i. Jag har en stark övertygelse av att det är de misstag jag gör som utvecklar mig, om jag får bevisa mig och revanschera mig.

      Kommentar avatar
      Conta, 1 år sedanSvara

      Helt rätt där, tråkigt nog så fort en junior gör fel i Frölunda så har Rönnberg för vana att bänka den spelaren. Synd att Rönnberg inte gör så med dom etablerade spelarna i laget. Genoway skulle få sitta långa stunder och frysa på bänken då, i sällskap av övriga spelare i laget som gör misstag.

    • Kommentar avatar
     Bengan, 1 år sedanSvara

     Lider med Nörstebö, han får ju aldrig chansen att utvecklas som spelare. Det var kul att Filip W fick göra lite poäng och får istid som gör att han utvecklas, han har potential att bli en bra back.

     • Kommentar avatar
      Perra, 1 år sedanSvara

      Alldeles oavsett hur många poäng han nu gör i Timrå så anser jag att det var helt rätt att låta honom gå dit.
      Han var/är för klen i egen zon. Blev "överkörd" och tappade pucken på tok för ofta.
      Printz lär inte göra många kassar men han är stor, stark och rejäl!

      • Kommentar avatar
       GöranA , 1 år sedanSvara

       Bara att önska Filip W lycka till i vilken klubb det än månde bliva.
       Frölunda lär han inte komma tillbaka till.
       Han bad ju själv om att lämna oss.
       Som klubb kan man inte lyckas med alla spelare.

       • Kommentar avatar
        GöranA , 1 år sedanSvara

        Vad gäller Nörstebö så har jag själv svårt att se någon större stjärnback i SHL där. För vek och skadebenägen.
        Men jag har haft fel förr.....

        • Kommentar avatar
         Tor, 1 år sedanSvara

         HV kommer sopa mattan med oss, och vårt vrak till lag sjunker genom tabellen likt en stinkande skithög.

         • Kommentar avatar
          Conta, 1 år sedanSvara

          Synd om Nörstebö, man dom matcher han har spelat har inte imponerande. Utgår från att Frölunda inte förlänger med honom.
          Men han verkar ha Rönnbergs förtroende så skulle inte bli förvånad om han får förlängt kontrakt.

          • Kommentar avatar
           Gregoryovall, 1 år sedanSvara

           effectiveness of the pill buy pain meds online no prescription tablets with play store


           Lämna en kommentar